|
|
#511 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
We wtorek mam wizytę z usg o wtedy mamy sprawdzić szyjke. Trochę się martwię. |
|
|
|
|
#512 |
|
Rozeznanie
|
My na początku wanienkę w dużym pokoju rozkładaliśmy, a później wanienkę do wanny. Dopóki syn się wstawać nie nauczył takie rozwiązanie było dobre :P A tych leżaczków czy tam foczek to ja nie polecam. U nas to się w ogóle nie sprawdziło. Synkowi było tam nie wygodnie. Parę razy spróbowaliśmy, ale tylko płakał. Podkładanie tetrą nic nie pomogło. I żadnych gąbek też nie używaliśmy, bo to wylęgarnia bakterii sama. Fuuu, mnie to strasznie obrzydza jak widzę jakąś gąbkę używaną. Może dziwna jestem
|
#513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#514 |
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiscie ta gabke wymieniam toc nie uzywam caly czas tej samej synkowi zmienialam co 2 tyg taka gabka nie jest droga a uzywalam jej do 3 mies wiec majatku nie wydalam
|
#515 |
|
Wtajemniczenie
|
A to zdj mojego synka podczas kapieli mial wtedy 2 miesiace
kąpiel to on uwielbial i lubi do tej pory
|
#516 |
|
Zadomowienie
|
Wstawiam zdjęcie mojego brzuszka. Jutro zaczynamy 30 tc (29+0)
|
|
|
|
#517 |
|
Wtajemniczenie
|
Patulinka jaki duzy ten twoj brzucio !
a nozki masz takie szczuple w brzuszek ci poszlo
|
#518 |
|
Winter is coming
|
noo patulinka urosłaś! ślicznie wyglądasz
![]() ja za 3,5 godziny zaczynam 8 miesiąc
|
#519 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gorzej będzie na obchodzie, bo lekarze nie beda czekać aż ściągniesz spodenki każą wlasnie wietrzyc bozene, najlepiej koszula i bez majtek o samym podkladzie
|
|
#521 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie w szpitalu na obchodzie nie sprawdzaja tych miejsc i bardzo sie ciesze z tego powodu . Jak sie urodzi to juz pozniej tam nie zagladaja chyba ze ma sie jakis problem i sie zglosi to sprawdzaja
|
#522 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez mam właśnie mało bodów z krótkim rękawkiem wszystko z długim się mi trafiaCytat:
Cytat:
![]() Świetny brzuszek, już dosyć pokaźny a TY szczuplutka
|
|||
|
|
|
#523 |
|
Rozeznanie
|
Ojej jaka piłeczka duży masz ten brzusio, ale zgrabny!
|
|
#524 |
|
Winter is coming
|
popatrzę jeszcze, jak coś się trafi to kupię, ale raczej nie ma na to szans. Znam ofertę wszystkich sklepów w okolicy i allegro na pamięć. Koszulki męża to mi sięgają prawie do kolan
więc długość nie jest problem, w razie czego rzyć zakryją szpital będzie dla mnie traumatycznym przeżyciem, coś tak czuję. Dlatego liczę na sn, żeby jak najszybciej stamtąd zwiać.
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-02-09 o 21:05 |
|
|
|
#525 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie tez tak było. Na obchodzie nie sprawdzali ale potem przychodzily pielęgniarki i sprawdzaly jak się goi rana i mówiły żeby wietrzyć ranę wiec w spodenkach sobie nie wyobrażam bo w sumie po to te majtki się siateczkowe kupuje żeby się "tam" nie kisić
|
|
|
|
#526 |
|
Winter is coming
|
no to koszulka, majty siateczkowe i już ;] co za problem. Boże ja się w ogóle nie boję porodu, bólu, niczego takiego, ale ta cała otoczka "po" łącznie z karmieniem piersią jest dla mnie przerażająca! najchętniej bym urodziła w domu i już
Albo maksymalnie kilka h po porodzie zwiała ze szpitala. Gdyby to było moje 10te dziecko to bym tak zrobiła. A jak mi się trafi cc to już w ogóle trauma.
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-02-09 o 21:10 |
|
|
|
#527 |
|
Wtajemniczenie
|
Do nosa najlepszy disnemar. Sól fizjologiczna do przemywania oczek. Octanisept na nasza rane i na pępek.
Duzo dziś pisalyscie. Bede nadrabiac nocą znow U mnie wizyta ok. Mloda niecale 2,5kg ma Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#528 |
|
Zadomowienie
|
Piękne łupy dziewczyny
![]() Poli- ostatnio za marvelowskimi nie przepadam. Czekam na kolejny sezon Grimma na Netflixie za to. koszula- Miałam do porodu na wywalenie, a efekt był taki, że rodzilam w szpitalnej. Potem luzne spodnie i normalna koszulka. Co do szwow, to zgadzam sie z Cloche i wolalabym miec je po kilku dniach zdjete. Do dzis pamietam wylatujace pod prysznicem jeszcze 3 tygodnie pozniej niebieskie nitki. Niektorym to pomagalam wyleciec... Koszmar. Patulinka, AsiaPo- piekne, duze brzuszki ![]() Moj Leon tez coraz nizej, ale glowka na szczescie jeszcze nie przyparta, wiec nie latam tak czesto do łazienki. Trzymajcie kciuki za dzisiajsza noc- leze juz w lozku, na wypadek, gdyby moja cora budzila sie znowu co pol godziny i zaczela dzien o 5. Dobranoc
|
#529 |
|
Wtajemniczenie
|
Eh no laski plyn do prania wlewa sie tam gdzie proszek ale jak jest osobna wkladka ktora sie do tej przegrodki z proszku daje. A jak nie ma tej wkladki dodatkowej to do zakredki z plynu i prosto do bębna a potem pranie sie wklada
![]() Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#530 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#531 |
|
Zadomowienie
|
Smarrita ale rosnie
duza dziewczynka
|
#532 |
|
Wtajemniczenie
|
Patulinka ladny brzusio
️Trisdom 3 mam kciuki za spokojna noc ️Smarrita duza juz Twoja dziewczynka ![]() Tabaska a u mnie np nie zagladaja tam na sali...najpierw ogolny obchod a pozniej zabieraja kobitki do osobnej sali i tam sie gacie sciaga wiec nie do konca Velika moze miec "zakaz" chodzenia w spodniach u siebie
|
#533 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym jednak jedna koszule wziela, krocze sie lepiej wietrzy niż w spodniach
|
#534 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki słodziak <3 jak to noworodek, lubi pływać ![]() Ale piłeczka na chudych nóżkach Cytat:
A ja zaraz po Tobie... ![]() Cytat:
ale duża już panna Mój brzuch też dziś wyjątkowo wielki. Musze się zaopatrzyć w nowe koszulki po domu, bo te ,które mam są już za krótkie Obejrzeliśmy z tż M jak miłość
|
|||
|
|
|
#535 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki! Będę kolejnym razem to zaglądnę ![]() Cytat:
Gratulacje !!! szybko zleciało!!Piękna figura i brzusio idealny się robi do jakiejś sesyji będziesz robić??Cytat:
2,5 kg! aż sprawdziłam na kiedy masz termin bo moja ma 1,5 i zastanawiam sie jak szybko dobije do 2,5 ![]() Cytat:
ale może do niego wrócę. Tylko chyba mi się śnił... ale kurczę, nie pamietam czemu przestałam oglądać.SNY apropo śnienia po serialu ![]() ![]() Ten serial co oglądam - jest tam gość co manipuluje umysłem i to co każe ludzie robią. No to co mi się śniło? Leżałam na lewym boku, było mi niewygodnie i chciałam się obrócić na prawy, ale śniło mi się, że ten gość z serialu każe mi leżeć na lewym boku - tak jak każe to ludziom I tak leżałam i walczyłam z tym hahha, aż się obudziłam bo ścierpła mi noga ![]()
|
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
Kejka napisałam ci mega długiego posta odnośnie pomponów i mi kur...skasowalo
Wiec po krotce- takie pompony sie robi ze sztywnego tiulu. Nie wiem czy chcesz sama robic, bo mozna kupić Juz za 6 zł za 10 cm ale nie wiem jak ich jakość. Jak wpisałam w Google to wyskoczyła strona pomponove tam zobacz. No a jak sama to musisz miec duO tiulu sztywnego. Nie żałuj i rob z orzynajmniej 1 rolki. Na małe 1 rolka na duże dwie albo i wiecej zależy jaki duży. I teraz tak- jak chcesz po taniości to weź karton i odrysuj koło w srodku mniejsze koło, zegnij na pół i natnij od środa po 1 cm. Wpisz w necie jak zrobic pompon z tiulu na stronie fistaszkowe love czy jakoś tak jest dobrze wytłumaczone. Sa tez specjalne te nawlekacze na pompony ale ja nie używałam. I musisz mocno ściskać ten tiul jak będziesz zwijać. Nie luźno. I nie rozcinaj nożyczkami tylko nożem (samym ostrzem) do tapet lub powiedz teściowej by ci przyniosła skalpel ze szpitala nóż do tapet jest ok. Pierwszy drugi czy piąty wyjdzie ci do dupy, kolejne juz beda lepsze. Paneitaj by mocno sciągnąć po nacięciu i szybko związać. I najważniejsze-trzeba uformować pompona i przycinać tam gdzie jest krzywo. A krzywo wychodzi jak koło z kartonu i to koło w srodku sa krzywo-musi buc wsystKo proste i rozcinane mega ostrym nożem. Weź nAjlepiej nowe ostrze z opakowania i wytrzyj chusteczka, bo bedzie tluste. No i tiul musi byc sztywny i porządny. Na Allegro moNa kupic rolki juz za 3,5 zł ale od jednego producenta moze sie nawet różnic jakością. Np ja kupiłam 2 razy juz jasnoszary i ciemnoszary i ciemny jest super a jasny za miękki i pompon juz wyglada troche lipnie. Musisz sama dojść metoda prób i błędów do techniki zawijania. Bo to różnica czy zawijasz duO w jednym miejscu potem duZo w drugim i tak po całym łuku czy symetrycznie. Mi aż fak nie zależało na tych pofalowaniach i zawinelam symetrycznie. Ale bede jeszcze probowac. Nie wiem czy uda sie samemu zrobic taki aż efekt jak z fotek bo to pewnie maszynki robią... Ale robi sie je cudnie ja bardzo lubię Wiecie jak mi niedobrze dzis...miałam gorsze mdłości jak w 1trymestrze...mało nie haftnelam, mam biegunkę lekka. Mam nadzieje ze to nie jakaś jwlitowka:/ A moja Hania jest kochana |
|
|
|
#537 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem jak niektórzy moga używać gąbki do mycia, mnie zdarza się tylko raz na jakis czas do peelingu fajny już spory, a Ty nadal szczuplutka ![]() Cytat:
szwagierka mówiła, ze w tym w którym mam rodzić nawet za te majtki siatkowe krzyczeli bo rana ma mieć powietrze a to przecież sztuczne niemniej jednak nie wyobrażam sobie jak miałabym np. dojśc do łazienki i utrzymać ten wielki podkład między nogami ![]() Cytat:
![]() a z koszulami mam podobne podejście ![]() Cytat:
w ogole wkurzają mnie te wszelkie zakazy, nakazy itd. jesteśmy dorosłymi kobietami a ktoś będzie nam dyktował jakie mamy mieć majtki, czy mamy je miec w danym momencie czy nie albo czepiał się koszulki że nie taka... a czytanie opinii o porodach dodatkowo nie nastraja pozytywnie bólu nie boję się tak jak traktowania jak rzecz w jednym z najważniejszych momentów w życiu ale nic, spisze plan porodu, wyedukuję wczesniej meza i ma się wykłócać o to na czym mi zależy rozwiązaniem byłaby wykupienie opieki połoznej, ale nie bede płacila 1000 zł za coś co mi się należy, nie mówię ze ma nade mną skakać, ale żeby przynajmniej słuchała i traktowała z szacunkiem, bo jak czytam niektóre opowieści to aż chce się płakac Cytat:
![]() a pierwsza córcia ile miała jak się urodziła? Cytat:
mój tez oszczędza matki pęcherz, nawet w nocy nie wstaję, dopiero nad ranem ![]() i trzymam kciuki za nockę |
||||||
|
|
|
#538 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosia dzieeeki
️ ️ ️Na te fistaszkowe trafilam, ale tak wlasnie myslalam ze musi to byc robione maszynowo zeby taki mega efekt byl a kupic nie zamierzam, w koncu mam sie oszczedzac to narobie tych pomponow wielkie dzieki Gosia na Ciebie zawsze mozna liczyc ️ teraz tylko sie musze zastanowic czy tiul sztywny chce czy nie![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Aaaaa i Hania cudne dziecko mam nadzieje ze nic Cie nie bierze zdrowka
|
#539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gosiaczek mam nadzieję ze żadna jelitowka Cię nie lapie, że to tylko chwilowe. |
|
|
|
|
#540 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Słyszałam ze podgrzewanie w mikrofali zabija zarazki z gąbki. A czym myjesz naczynia.? Cytat:
Myślę że u mnie też wołają na kontrolę do pokoju osobnego. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

, ale nie chce mi sie już zmieniać
U mnie wizyta ok. Mloda niecale 2,5kg ma
️
wiec nie do konca Velika moze miec "zakaz" chodzenia w spodniach u siebie

a kupic nie zamierzam, w koncu mam sie oszczedzac to narobie tych pomponow
wielkie dzieki Gosia
na Ciebie zawsze mozna liczyc
mam nadzieje ze nic Cie nie bierze