|
|
#601 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
Ja kupiłam po jednym prześcieradle po porodzie jak już będę mieć wszystko kupię więcej no ale narazie myślę wystarczy. Musi ![]() Mój głupiutki piesek odkąd pokój maluchów jest w miarę uprzątnięty to zrobił sobie z niego kuwetę !!! Nigdy mi w domu nie robił. Chyba ze naprawdę długo przeciągałam wyjście na spacer ale jak już to zawsze pod drzwiami tylko. A teraz ? Co wstanę rano to cały dziecięcy pokój w kupkach.... wrr... chyba mu coś zrobię
|
|
#602 |
|
Mama Land
|
Kejka, MaLoS:
Ja bym rady nie dała, tym bardziej, że ostatnio gdy widzę słodycze, to kwiczę ![]() Gosiaczek: Oby to był fałszywy alarm. Rety! Człowiek w takim momencie modli się o wirusa Cloche: Odpoczywaj! Z ciśnieniem nie ma żartów, a upaść przy nagłej zmianie nie trudno, co w obecnym stanie nie jest wskazane. W końcu też nadrobiłam fotki Patulinka: Idziemy łeb w łeb czasowo, ale jednak Twój brzuszek jest większy ![]() No szlag mnie trafi za chwilę Zatłukę tego kuriera wczoraj zostawił awizo, że był, a dziś cisza. Na monitoringu mam info, że znów ma ją kurier,a ten złamas się do mnie nie odzywa.Jakiś patent któraś zna, żeby się zemścić?? ![]() Kupiliśmy wczoraj łóżeczko Używane, bukowe 180 zł Bez materaca, a fota z komisu Chciałam bardzo z płaskimi szczebelkami, więc byłam rozczarowana, gdy okazały się okrągłe (kalafior nie zauważył na zdjeciach ), ale stwierdziłam, ze te też mi się podoba Ogólnie mamy zamiar się przeprowadzić przed porodem, więc myślałam, że będzie sobie leżało złożone pod naszym łóżkiem, ale TŻ nie może się doczekać i je dziś znów będzie składał
|
#603 | |
|
Mama Land
|
Cytat:
Musicie chyba podjąć jakieś kroki, żeby psinkę oswoić z myślą, że się pojawi para dodatkowych lokatorów Prześcieradła: Ja kupię dwa dwupaki z IKEA (białe są teraz po 25 zł). 100% bawełna. Nienawidzę frotte, a jersey wygląda na słaby.
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
AsiaPo, miałam tobie pisać. .. dowiedz się o wagę konkretnie, no i o ilość wód plodowych. Jakie dzieci sie w rodzinach waszych rodzą? Wiesz, są siatki centylowe i jakieś odbiegi od normy muszą być, ale ogólnie warto posprawdzac czy wszystko dobrze przy jakimś większym odchyleniu. Ma twój gin dobry sprzęt? Mógłby zerknąć na organy? Bo jak dobrze kojarzę, to nie robiłaś tych wypasioych badań. Ale nie trzeba aż tak, czasem wystarczy zerknąć tak ogólnie na budowę serduszka, na nerki i żołądek, i człowiek od razu spokojniejszy
|
#605 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja lozeczka drugiego niestety nie moge kupic bo nie mam gdzie wstawic ... syn spi w swoim ( kupilismy mu takie turystyczne) i nie ma miejsca bo jest spore . Maz ma zamiar zrobic kolyske taka mniejsza pokazalam mu co konkretnie mi sie podoba i ma cos sklepac ciekawe co mu wyjdzie
|
#606 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam te pachnące z Rossmanna bobini i pranie naprawdę bardzo ładnie i delikatnie pachnie po tym. Cytat:
dzięki ^^ ja już po wizycie jestem. Mały waży 1.600kg ja jestem w 30 tygodniu cisnienie mam ciągle słabe teraz 118/72 ale mówi gin ze to dobrze że jest niskie. Ogólnie powiedział że się oszczędzać teraz tak z półtora miesiąca. By czasem nie zachęcić dziecia do porodu. Spacery teraz odpadają jakieś wielkie. I mówi że z seksem lepiej już uważać. Na sperme zwłaszcza Ale męża nie zaniedbać i masażem zaskoczyć. :P by zaposzczonego nie wysyłać z domu. :P Teraz mam już mieć wizyty co 2 tyg i gin zmienił lekko podejście bo kazał mi leżeć podał reczniczek bym się z żelu po usg wytarla i podał rękę by pomóc mi wstac. Zrobił zdjęcie jajek Samuela i dorysowal na zdjęciu jak to ma wyglądać by mąż widział. Samek główkę ma na dole a plecki z lewej strony. Kazał mi brac żelazo. Badania na glukoze są ok hemoglobina mi już nie spada a co do moich zachorowań nerkowych i pecherzowych to już też jest wszytko dobrze. Ogólnie wizyta udana ^^ A i kejka uważaj na się i się nie przemeczaj kciuki za dietę xd! Cytat:
![]() Widzę że sporo osób brało ślub w tamtym roku ^^ Ja grudzień. dzięki było bardzo fajnie wszystko prawidłowo ^^ Cytat:
Ale ja straszysz biedna pewnie to nic takiego ja to co chwilę mam rozwolnienie i jeszcze nie radzę ![]() A i mnie nic nie boli. Chyba że mam dłuższy spacer to wtedy laze jak kaczor i jest gorzej. Ale to rzadko i raczej do sklepu tylko. No to ja mam po wizycie już ja opisałam. Teraz zaraz zejde do labo wezmą mi krew do kolejnego badania za dwa tyg kolejna wizyta. Idę jeszcze zrobić zdjęcie do dowodu i chyba wejdę do sh . Miłego dnia !! |
||||
|
|
|
#607 |
|
Zadomowienie
|
AsiaPo śliczne łóżeczko
NetaC to ciśnienie to wcale nie taki słabe, przeciez to prawie w normie, u mnie bywało i 90/50, teraz jest najczęsciej około 100/70, wiec już duzo lepiej |
|
|
|
#608 | |
|
Zadomowienie
|
AsiaPo- śliczne łóżeczko ! gratuluje zakupu.
Cytat:
Mam nadzieję, że mu przejdzie bo śmierdzi niemiłosiernie . Mało tego nie zrobi w jednym miejscu tylko dosłownie cały pokój w minach.
|
|
#609 |
|
Raczkowanie
|
A i waze 85 kg juz
|
|
|
|
#610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#611 |
|
Rozeznanie
|
Widziałyście?
http://www.opiniodajnia.pl/netto-gazetka-15-02-2016/ http://www.opiniodajnia.pl/netto-gazetka-18-02-2016/ Lulka coś dla Ciebie bo dużo sówek
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie lepiej niższe niż za wysokie, ale przy takim jak mam to niestety zdarzają się spadki i omdlenia. No cóż, ciąża to nie mój stan
|
|
#613 |
|
Raczkowanie
|
No chyba ze tak.
Ważne że się dobrze czujemy. Kontrolę mam wzmożoną więc też dobrze A wizyty na NFZ więc mogę chodzić cały czas. |
|
|
|
#614 | |
|
Mama Land
|
Cytat:
Ale ja tych centyli nie ogarniam W rodzinie (i mojej i TŻ) dzieci (w tym ja) rodziły się po 3800g. Jeszcze nie panikuję, ale do piątku chyba zacznę. Cloche, mogłabyś jeszcze raz udostępnić tabelkę z wagą? Musiałam zresetować przeglądarkę do zera i mi pożarło ![]() A z tymi płynami, to ten skok, który mam jest prawidłowy do 26tc, ale teraz nie powinno go być. Niewykluczone, że jest to wina bakterii w moczu. No ale skoro dziecko mniejsze, to chyba płynu też automatycznie mniej? ![]() Gubię się już. Koleżanka miała termin na 08.02, a pod koniec stycznia miała mało wód płodowych i chcieli wywoływać poród. Poszła na kontrolę i sie okazało, że jest ok. Łudzę się, ze u mnie będzie podobnie. Beth: No właśnie! Gdyby robił w jednym miejscu, to jeszcze ok, ale on (pies) pokazuje, że to jego teren. Gutek też miał fazę, że mu się nic nie podobało, był na mnie obrażony, ale i ja go olałam, wiec wrócił Poza tym, pozwalam mu wszystko wąchać, włazić do komody z ubrankami dzieciecymi (póki nie są poprane :P , bo do naszych szaf też włazi ![]() I jest teraz dobrze, bo tuli się do brzucha, nawet jak brzuch go kopie :P NetaC: 85? :O Moja Położna przy 69kg powiedziała, że mam o pół za dużo Gratsy za zdrowego Samiego
|
|
#615 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
umówiłyśmy się i miałaś mnie odwiedzić i jak już przyszłaś do mnie to się obudziłam ![]() mnie nic raczej nie bolało wcześniej z racji że była po terminie to nawet dzień wcześniej myślałam że nigdy nie urodzę bo mi się nic nie działo a tu się rozwinęło w ciągu kilku godzin Cytat:
Cytat:
Pozatym gosiaczek nie rodziła nigdy tylko zawsze szła wcześniej na cc to nie wie jak się może to zaczynac
|
|||
|
|
|
#616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
skarpetki i apaszki i ta ramka z sówką, wszystko bym chciała domek dla lalek jest mega, mamusie dziewczynek kupujcie , przyda się później
|
|
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupilam 4. 2 z yerseju a 2 z frotte
|
#618 |
|
Wtajemniczenie
|
Asia z waga to chodzi raczje o to ile się tyje i jak szybko żeby nie za dużo w małym okresie czasu i po to są kontrole. Wiadomo że ciężko powiedzieć ile jaka jest idealna waga w ciązy bo nie każdy startuje z takiej samej wagi. Jedna z 50 kg a druga z 80 kg i obie muszą coś przytyć. Standard jest 10-15 kg
|
|
|
|
#619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Neta- gratulacje za wizytę, cisnienie masz idealne ![]() Ja mam jutro i ciekawa jestem, czy mój "Mały" dobił do 1500. Jestem w trakcie zamawiania otulaczy do tych pieluszek i mam jeden problem- jest tyle pięknych wzorów, że mi sie cięzko zdecydować
|
|
#620 | |
|
Mama Land
|
Cytat:
no to mi się płakać zachciało.Więc się po prostu zastanawiam, co by powiedziała na 85 kg
|
|
#621 |
|
Raczkowanie
|
Ja zaczynałam z wagą 70 prawie. Więc sporo bo już 15 na Plus. Ale to z powodu mojego wiecznogo glodu i mega apetytu...
28 kwiecień to ja się chyba jako jedna z ostatnich będę rozpakowywac co.? Naczytam się o waszych porodach przed swoim ciekawe czy mam się bać czy nie :P |
|
|
|
#622 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam od początku 7 na plusie i nikt mi nic nie mowi na ten temat. Beznadziejna ta twoja położna. w pierwszej ciąży przytylam 12 kg
|
|
|
|
#623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie aktualnie w okolicy 10 i moja gin mówi że idealnie. |
|
|
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#625 | |
|
Mama Land
|
Cytat:
I swoją wypowiedzią chciałam podkreślić głupotę położnej Bo wiem, że można przytyć więcej. U mnie termin na 23.04, ale czuję, że to ja będę ostatnia Mama mnie przenosiła 12 dni, brata też ponad tydzień, a że Mała słabo rośnie, to jej się pewnie nie będzie spieszyło ![]() Chyba czas się do majówek przenieść
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jest lepiej
ciagle mi niedobrze...boli mnie głowa, brzuch, plecy, nogi..... Tragedia. Pisałam do gina ale odpisał, ze to `'"nic takiego" i jakbym nadal miała biegunkę to mam nifuroksazyd wziać. Nie mam siły na nic, Kuba od rana ogłada bajki i siedzi w piżamie. Zwariuje zaraz
|
|
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia: może to jakaś wirusówka, mnie tak w zeszłym tygodniu mordowało. Mega biegunka, już się bałam czy małemu nic się nie stało. Nie miałam gorączki ale dreszcze mnie telepały. po rozmowie z ginem wmusiłam w siebie smectę i na drugi dzień przeszło ale żołądek bolał mnie jeszcze cały dzień...
AsiaPo: ta Twoja polożna jakaś nie tego z tą wagą może źle sobie policzyła i zamiast 5 wyszło jej +15
|
|
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=NetaC;55459696]ja mam te pachnące z Rossmanna bobini i pranie naprawdę bardzo ładnie i delikatnie pachnie po tym.
dzięki ^^ ja już po wizycie jestem. Mały waży 1.600kg ja jestem w 30 tygodniu cisnienie mam ciągle słabe teraz 118/72 ale mówi gin ze to dobrze że jest niskie. Ogólnie powiedział że się oszczędzać teraz tak z półtora miesiąca. By czasem nie zachęcić dziecia do porodu. Spacery teraz odpadają jakieś wielkie. I mówi że z seksem lepiej już uważać. Na sperme zwłaszcza Ale męża nie zaniedbać i masażem zaskoczyć. :P by zaposzczonego nie wysyłać z domu. :P Teraz mam już mieć wizyty co 2 tyg i gin zmienił lekko podejście bo kazał mi leżeć podał reczniczek bym się z żelu po usg wytarla i podał rękę by pomóc mi wstac. Zrobił zdjęcie jajek Samuela i dorysowal na zdjęciu jak to ma wyglądać by mąż widział. Samek główkę ma na dole a plecki z lewej strony. Kazał mi brac żelazo. Badania na glukoze są ok hemoglobina mi już nie spada a co do moich zachorowań nerkowych i pecherzowych to już też jest wszytko dobrze. Ogólnie wizyta udana ^^ Gratulacje ale szalejecie teraz z tymi wizytami i wagą dzieciaczków . No jestem mega podekscytowana swoją koleja wizytą ale dopiero 24 także kawał drogi.... A gin no rewelka bardzo ładnie z jego strony że pomógł wstać
|
|
#629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ciekawe co o mnie by powiedziała hahah
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

po porodzie jak już będę mieć wszystko kupię więcej no ale narazie myślę wystarczy. Musi 

Zatłukę tego kuriera
Bez materaca, a fota z komisu
Chciałam bardzo z płaskimi szczebelkami, więc byłam rozczarowana, gdy okazały się okrągłe (kalafior nie zauważył na zdjeciach 
i zaczynam pranie
️
pewnie to nic takiego ja to co chwilę mam rozwolnienie i jeszcze nie radzę 

dołączam sie do postu słodyczowego 
może źle sobie policzyła i zamiast 5 wyszło jej +15
ciekawe co o mnie by powiedziała hahah