|
|
#571 |
|
Mama Land
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cześć Dziewczyny
![]() Dołączam do klubu kiepskich nocy, choć z Waszymi się równać nie mogę. Co 2 godziny chodziłam siku, znaleźć pozycji sobie nie mogłam, jak już zasnęłam to śniły mi się baseny (że wypływałam tam gdzie nie mam gruntu i się podtapiałam) i antyterroryści ![]() Plecy też mnie bolą, podejrzewam, że to przez raczej siedzący tryb życia ![]() Teraz boli mnie między żebrami, taki kłujący ból i nie wiem co to Ja zacznę 9 miesiąc jak niektóre z Was będą już rozpakowane
|
#572 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zamowilam nosidelko!! ciagle w statusie zamówienia jest, że kurier nie odebrał.. Dzwonilam wczoraj o to echo serca i mowie do faceta, że musze jakos szybko ogarnac, bo jestem w ciazy, a on do mnie czy za 15 minut moze byc Szkoda, ze ne ma takich terminów na nfz... Tylko prywatnie gdzie stowe trzeba placic![]() Pranie Popralam wczoraj ciuszki w dzidziusiu i w ogole nie pachną nic a nic... myslicie ze moge uzyc plynu do plukania innej firmy? Bo dzidziusia u mnie nie ma, jest lovella i bobini.. A ja tak lubie jak ubrania pachna świeżością |
|||
|
|
|
#573 |
|
Wtajemniczenie
|
Trisdom bardzo mi przykro z powodu nocy
3 maj sie jakos![]() Gosiaczek plecy tez mnie napierd. Widze ze nocka tez do .upy u mnie tez jakos dziwnie dzis..Kciuki za Wasze wizyty dzis ![]() Lece sie ogarniac, potem kosciol, rossman, poczta (moja paka ubranek) i zaczynam pranie ️No i dzis zaczynam moj post...do swiat bez slodyczy
|
#574 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosiaczek u mnie się szybko rizwinelo zaczęło się biegunka po 2 godz juz odszedł czop i skurcze. Ale moja siostra juz wymiotowala 3 dni przed porodem tak jakby zatrucie miała jakieś. Mam nadzieje że u Ciebie to nie poród. Oby bo jeszcze wcześnie jest. Może rzeczywiście jajas jelitowka
---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- W ogóle Gosiaczek snilas mi się w nocy
|
|
|
|
#575 |
|
Zadomowienie
|
Dzis ostatni egzamin a ja się czuje mega do dupy...
Jakoś mi tak nie dobrze..
|
|
|
|
#576 |
|
Matka Smoka
|
To nie będzie zbytni szok? Cieszę się, że mam wymówkę żeby nie robić żadnych wyrzeczeń na post i nie pościć w Popielec ![]() gosiaczek - nie rób tych ćwiczeń z filmiku, który tu był To są bezpieczne pozycje rozluźniające, autorka jest fizjoterapeutą i pracuje od dawna z kobietami w ciąży. |
|
|
|
#577 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
ale mam zart dnia . Tz rzyjechal z pracy tak ok 3 to bylo polozyl sie kolomnie i pyta. Co dzisiaj na obiad gotuje a ja mowie ze barszcz czerwony bo dzisiaj popielec a on no to na oleju bedziesz gotowala a ja wtf o co mu chodzi . I pytam na jakim oleju a on no ze dzisiaj post i na miesie przeciez gotowac nie bede , a ja pytam od kiedy sie gotuje barszcz czerwony na miesie algo oleju ? Na co on po dluzym zastanowieniu a no tak mi sie z ukrainskim pomylilo nie no padlam wtedy chyba na prawde byl juz przemeczony
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
Jeny ale Wy pedzicie z tymi postami...
A ja dzis na kurierow czekam. Pozamawialam juz kilka rzeczy, miedzy innymi posciel ochraniacze czy kocyki
|
#579 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#580 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie zaczyna coraz bardziej bolec na samym dole brzucha nawet na poczatku pipki jest to taki intensywny bol bardzo silny jak wstaje z lozka , albo zmieniam pozycje siedzaca wy tez tak macie ?
|
#581 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super podejście Lulka brawo! Popieram i mam podobne odczucia, staram sie nie analizować, bedzie co bedzie. Miałam w życiu dwie poważne operacje ginekologiczne, wiec swoje przeszłam i wiem juz, ze nie ma co sie niepotrzebnie nakręcać... Damy radę ️Cytat:
No właśnie! Co dopiero były domysły czy to juz ruchy czy jelita a teraz brzuchy nam tańczą Hihi ![]() Mnie od gąbek bardziej obrzydzają ścierki kuchenne, wymieniam je co kilka dni, ale gąbki tez czesto
|
|
|
#582 |
|
Wtajemniczenie
|
Ineso czemu szok?
Zdecydowanie dla organizmu lepiej owoce, jogurty, serki, budynie i kosiele domowe nadal wchodza w gre. Wycofuje sie po prostu. Wafelkow, batonow, czekolady, chopsow, chrupek i innych rzeczy. Mam nadzieje ze dam rade!!
|
#583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nawet nic takiego nie zakładam bo wiem że nie dałabym rady :P |
|
|
|
|
#584 |
|
Wtajemniczenie
|
Kopycio ja użyłam bobini płyn do prania i koncentrat do płukania i pachną
|
#585 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Nadrabiałam Was wczoraj popołuniu i trochę odpowiedzi z wczoraj dziś od rana kończę nadrabienie. Myslałam ze wczoraj nadron=bie ale mąż zaczął dyskusje o dziecku więc no sory ale musiałam przerwać odpisywanie tym bardziej że rzadko mu się włącza takie gadulstwo ![]() kejka super łupy ![]() no i za taką cene można szaleć hihiewcia dlaczego mąz by Ci zabronił jeszć na SR? Asia PO Jezusie jaki Ty masz piękny malutki zgrabniutki brzusio HappyGirl no prze cudne te ciuszki od mamusi a ta sukieneczka z myszka miki no rewelka zakochałam sie. lucy cudowny ten kocek i misio taki słodki a ciuszki nóweczki no piękne..... velika ja do pępka i rany po cc ostenisept bede używać po zabiegu też go miałam i super sie rana goiła na zwykłe rany np. przeciecie nożem też można stosowaźć renata gratki wizyty jeśli chodzi o płyn do prania ja wlewam całą ta nakrętke ale do bębna tam gdzie ciuchy wkładam pół pralki wlewam pół nakrętki i drugie pół na samą góre z każdym płynem tak robie płynu do płukania nie daje.patulinka mamy podobny brzuch i strasznie się cieszę że ni tylko ja mam taki wystający pępękGosiaczek ale się poryczałam jak przeczytałam to życzenie Twojej córki MEEEEEGAAAAAAAA
|
|
#587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gosiaczek- trzymaj sie jakoś. Z ta joga to sobie wpisz Prenatal Yoga w youtube i moze znajdziesz cos dla Twoich pleców, bo ta yoga/ pilates czy hgw to rzeczywiście dla wyćwiczonych byla. Zylaki znikna na pewno po ciazy Moje hemo niestety rosną
|
|
#588 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#589 |
|
Winter is coming
|
odkąd zaczęłam III trymestr to prawie wcale
a nie ćwiczę prawie w ogóle... Ale zaraz spadam na jogę do sr, zobaczymy, czy mi się spodoba ;Dkejka kciuki za niejedzenie słodyczy ja zeżarłam 4 kostki czekolady do śniadania i kawki. Ale gorzkiej ![]() u mnie też dziś dzień przesyłek znając życie 5 min po tym jak wyjdę na jogę zadzwoni kurier ![]() aaa i też miałam tragiczną noc, nie mogłam zasnąć, w końcu koło 1 się udało, potem miałam koszmary, lipaa
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-02-10 o 09:23 |
|
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mi sie mdlec zachciewa. nawet na siedzaco juz mam czarno... chyba sie legne...
|
|
#592 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#593 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No dobra... Namówiłaś mnie dołączam sie do postu słodyczowego ![]() Prześcieradła: ile kupujecie na początek prześcieradeł do łóżeczka? 3 wystarcza? Lepiej frotte czy bawełna Jersey?
|
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale......Mąż się śmieje że najpierw idzie pępek później brzuch i ja
|
|
|
#595 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#596 |
|
Raczkowanie
|
Widze ze coraz gorzej z nami.. Bole plecow, brzucha, biegunki, mdlosci.. Juz chyba zaczyna sie ten ostatni etap ciazy kiedy coraz bardziej mamy dosc
ja dzis znowu obudzilam sie z przeziebieniem jeszcze wczoraj wieczorem bylo ok a z rana juz bol wszystkiego a najbardziej gardla mialam sie dzis brac za prasowanie wypranych ciuszkow ale chyba bedzie tylko wygrzewanir sie w lozku z goraca herbata Zdrowka i ustąpienia wszelkich bóli zycze wszystkim! |
|
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
Leżę
jest lepiej. Ale idąc do łóżka musiałam przerwy robić i dawać głowę w dół
|
#598 |
|
Rozeznanie
|
Mam dzisiaj strasznie podły humor, wściekam się na wszystko dookoła. Na dodatek leje. Super po prostu jest
Płyn do płukania Lubię jak ubrania pachną, ale do tych prań noworodkowych nie dawałam. Stwierdziłam, że nie będę podrażniać węchu malucha, ani dodawać więcej chemii do prania. Z synem po pół roku zaczęłam dodawać płyn - teraz tez tak zrobię chyba. Bóle Mnie boli kręgosłup, głownie w dole, takie słabsze bóle krzyżowe bym powiedziała. Bolą mnie jeszcze kości łonowe strasznie, jakbym miała pęknąć. Czasem się z bólu nie mogę wyprostować. Ciągle mnie coś pika w kroczu generalnie. Chodzę jak kaleka podsumowując ![]() Malos - myślę, ze 3 prześcieradła powinny starczyć na spokojnie. Ja frotte nie polecam. Nie wiem czy miałam kiepską firmę czy co, ale badziewne jakieś. Strasznie nieprzyjemne w dotyku i się kulkuje
|
#599 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojj biedna [QUOTE=Polinezyjka;5544960 6]Lulka bo przeniosła sie na druga stronę !:O Czułam jak sie przesuwa z prawej na lewą hehe Gosiaczek mnie plecy boma - od zbyt długiego siedzenia w tej samej pozycji, od leżenia, nie wiem od czego jeszcze ale bola mnie.[/QUOTE ] O proszę, taka cwaniara ![]() Cytat:
Ja myslałam, że Ty masz już poprane... To chyba przez te szuflady,które pokazywałaś z ciuszkami Cytat:
![]() Cytat:
Twój pępek jest uroczy! Ja mam cały szary, bleh ![]() Mam dla was hit. Jestem cała opuchnięta, ale tylko z prawej strony tak to widać. Normalnie jak by mnie pszczoła użądliła... Ręka jak bania. To chyba dlatego, że ja sypiam tylko na lewym boku
|
||||
|
|
|
#600 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pamiętam taką akcje ze szwagierką jakieś 3 tyg przed terminem, tez dopadła ja biegunka a po przyjeździe do szpitala okazało sie że to jakiś wirus tylko i w sumie urodziła dopiero kilka dni po terminie Cytat:
![]() ja się nie podejmuje, jem na tyle mało słodyczy ze nie odmówię soie tego prześcieradła mam 4, bo były w dwupakach kupuję jersey bo nie przepadam za frotte, mieliśmy dla siebie juz kilka z róznych firm i strasznie szybko się zużywają polecam te z tesco, w dwupaku chyba za 34 zł, jakosciowo wydają mi się dużo lepsze niz z lidla, chyba ze 4 kolory są biały, ecru, róż i niebieski |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

Szkoda, ze ne ma takich terminów na nfz... Tylko prywatnie gdzie stowe trzeba placic

3 maj sie jakos

i zaczynam pranie
️
To nie będzie zbytni szok? 

ja zeżarłam 4 kostki czekolady do śniadania i kawki. Ale gorzkiej 
nie spałam prawie wcale, kręciłam soe milion razy. Brzuch mnie bolał (ale tak jak na biegunkę) i mulilo mnie. Plecy to mnie tak bolą, ze myslalam ze zwariuje