Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-10, 09:20   #391
Fantasmagori
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Dzień dobry
Wczoraj odebrałam paczkę - "W oczekiwaniu na dziecko" tak mnie wciągnęła że całe popołudnie ją czytałam, bardzo fajna Udało mi się na allegro wylicytować wydanie z 2015 w stanie idealnym za 20 zł

Widzę że pisałyście o ważeniu - ja nie utyłam na razie nic, ale mam dopiero 11 tydzień więc mam czas jeszcze

Co do imion to u nas dziewczynka będzie Zuzia, a chłopiec no to będzie z tym problem bo nam się żadne imię męskie nie podoba

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 09:28   #392
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wczoraj odebrałam paczkę - "W oczekiwaniu na dziecko" tak mnie wciągnęła że całe popołudnie ją czytałam, bardzo fajna Udało mi się na allegro wylicytować wydanie z 2015 w stanie idealnym za 20 zł

Widzę że pisałyście o ważeniu - ja nie utyłam na razie nic, ale mam dopiero 11 tydzień więc mam czas jeszcze

Co do imion to u nas dziewczynka będzie Zuzia, a chłopiec no to będzie z tym problem bo nam się żadne imię męskie nie podoba

Tymi męskimi to widze,ze większość z nas ma prpblem. Dla dziewczynki o wiele łatwiej wybrać imię
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 09:34   #393
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Myślicie dziewczyny, że te ptaszki mogą się jeszcze zmienić?
Całe życie marzyłam o pierwszej córce więc nie tracę nadziei hahah
Bo albo to istny BUM na chłopaków albo część z nich ewoluuje w dziewczynki ;p

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Właśnie przeglądałam imiona z mężem. Przeraża mnie jego gust . Wymyślił Gerarda i Aurorę.

Mój wymyślił : Kleofas lub Edward ...
Mówi wczoraj : Edward super jak Nożycoręki ....

A mi się marzy jeśli juz chłopak : Mikołaj, Jaś, Tymek,
A jeśli czasem by się zmienił z ptaszka w dziewczynkę: Hania, Helena, Zosia, Amelia --> mam typowo polskie nazwisko, z polskimi znakami i chciałabym żeby dobrze współbrzmiało
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 09:34   #394
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Cześć dziewczynki
Byłam na wizycie kontrolnej i zanieść wyniki badań z prenatalnego do mojego lekarza,zbadał mi szyje bo musimy ją kontrolować co 2 tygodnie niestety ,w dodatku zrobił mi usg jest wsystko ok z usg wychodzi 14t0d moj termin waży sie na przekroju 5 dni miedzy 10.08 a 15.08 ale ja obstawiam raczej ten ierwszy termin z racji cesarki

Kciuki za dzisiejsze wizytki
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 09:36   #395
pati0090
Zakorzenienie

witam,
ale miałam ciężką noc. Od wczoraj czułam się już strasznie. Kręciło mi się w głowie, mdłości jak stąd do wieczności i ogólnie chodziłam po ścianach. Co zjadłam to zwróciłam. W nocy myślałam, że będzie okej ale poszłam do toalety i już sama z niej nie wyszłam, Zsunęłam się po ścianie. Mąż musiał mnie przynieść bo sama nie byłam w stanie dojść do łóżka. Dziś teściowa mnie do lekarza zawiezie bo boje się sama iść.
Dziś zaczęłam 12 tc więc myślałam, że najgorsze mam za sobą a tu przyszło ze zdwojoną siłą

w sobotę jadę na prenatalne. Mam nadzieję, że z maluszkiem wszystko okej.

Edytowane przez pati0090
Czas edycji: 2016-02-10 o 09:37
pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 09:41   #396
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
witam,
ale miałam ciężką noc. Od wczoraj czułam się już strasznie. Kręciło mi się w głowie, mdłości jak stąd do wieczności i ogólnie chodziłam po ścianach. Co zjadłam to zwróciłam. W nocy myślałam, że będzie okej ale poszłam do toalety i już sama z niej nie wyszłam, Zsunęłam się po ścianie. Mąż musiał mnie przynieść bo sama nie byłam w stanie dojść do łóżka. Dziś teściowa mnie do lekarza zawiezie bo boje się sama iść.
Dziś zaczęłam 12 tc więc myślałam, że najgorsze mam za sobą a tu przyszło ze zdwojoną siłą

Ehhh trzymaj sie dajc znac jak po badaniach

Mikołaj dla chłopca tez bym chxiala ale TŻ sie nie zgodził. On chciał Błażeja ale mi sie nie podoba. Wiec póki co stanęło na Kajetanie ale po ostatnich wydarzeniach złe mi sie kojarzy
Stary 2016-02-10, 09:42   #397
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
witam,

U mnie zdecydowanie lepiej niż w wcześniejszych tygodniach jeśli chodzi o mdłości ale mam takie zawroty głowy, że tez od ściany do ściany łażę .... i jak czuję, że słabnę odruchowo siadam byle gdzie żeby nie zemdleć ... Na szczęście nie mam tak cały czas ale napadami.
Tobie bardzo wspołczuję, bo wiem jakie to cholerne uczucie mdłosci, wymioty i zawroty :/
12.12.2015 II kreseczki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-10, 09:50   #398
pati0090
Zakorzenienie

mam nadzieję, że mi przejdzie. Dziś jest już o niebo lepiej niż wczoraj choć dodatkowo zaczęło mnie gardło boleć. Masakra jakaś

Stary 2016-02-10, 09:50   #399
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Tymi męskimi to widze,ze większość z nas ma prpblem. Dla dziewczynki o wiele łatwiej wybrać imię
A ja mam właśnie problem z dziewczynką hehe

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Całe życie marzyłam o pierwszej córce więc nie tracę nadziei hahah
Bo albo to istny BUM na chłopaków albo część z nich ewoluuje w dziewczynki ;p

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Mój wymyślił : Kleofas lub Edward ...
Mówi wczoraj : Edward super jak Nożycoręki ....

A mi się marzy jeśli juz chłopak : Mikołaj, Jaś, Tymek,
A jeśli czasem by się zmienił z ptaszka w dziewczynkę: Hania, Helena, Zosia, Amelia --> mam typowo polskie nazwisko, z polskimi znakami i chciałabym żeby dobrze współbrzmiało

To też po bandzie pojechał z Edwardem Nożycorękim . Mój w wiedźmina gra i ten Gerard mu sie marzy. Po moim trupie hehe

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Ehhh trzymaj sie dajc znac jak po badaniach

Mikołaj dla chłopca tez bym chxiala ale TŻ sie nie zgodził. On chciał Błażeja ale mi sie nie podoba. Wiec póki co stanęło na Kajetanie ale po ostatnich wydarzeniach złe mi sie kojarzy
Ooo może będzie dwóch Kajtusiów

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 09:51   #400
tija93
Zakorzenienie

Hej

To zacznę od tego, że jak chcecie już dopisywać płeć to dajcie znać w PW. Dziękuję!

Dzisiaj mam urodziny Pospałam do prawie 10, jedno wstanie na siku o 7 jak TŻ do pracy wstawał. Tak to ja mogę!

za dzisiejsze wizyty!

Cytat:
Napisane przez Nadia_2 Pokaż wiadomość
Zaczynam właśnie II trymestr!!!
Dzisiaj byłam na usg genetycznym dzieć zdrowy, przeziernosć 1,6 nie dostałam skierowania na inne badania bo lekarz stwierdził, że przy takich parametrach nie ma sobie czym głowy zawracać żebym spała spokojnie mały - tak właśnie CHŁPOCZYK ! nie chciał współpracowac za bardzo i fikał koziołki albo odwracał się do nas dupcią ale ostatecznie się udało pobrać wszystkie pomiary. Powiem Wam że ogarnął mnie już wewnętrzny spokój tzn cały czas mam obawy czy oby nadal będzie dobrze ale wiem że troska i obawa o dziecko już zawsze będzie nam towarzyszyć no bo jak inaczej. . . to jednak świadomość że najgorszy okres minął i nie ma wad genetycznych bardzo mnie uspokoiła - już nie mogę doczekać się kiedy Mały będzie z nami A Tż duma rozsadza

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Słuchajcie tak pomyślałam sobie ,patrząc na pierwszą strone naszego wątku i listę mamuś oczekujących na maleństwo ,pomyslałam że fajnie by było koło terminu porodu dopisać jaka płeć ,bo jest nas troszke dużo i kurcze ja szczerze mówiąc gubie się która z nas będzie miała synka a która córeczkę ,co o tym myślicie ,jeśli sie wygłupiłam z pomysłem możecie mi dac kopniaka ,sorki nudzi mi sie ...
Nie ma problemu, ale przez PW proszę

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Witam w kolejnej czesci ☺ oj mam nadrabiania. Teraz bede mieć więcej czasu bo lekarz mnie polozyl. Zaczekam plamic ale na szczęście z dzidzi ok. A za to mnie chcial do szpitala zabrać jak nie bede lerzec w domu.
Odpoczywaj!

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
U nas prawdopodobnie chłopczyk - nasze typy to: Dominik, Julian (ale za dużo Julianów już), mocno ewentualnie Kamil.
Dziewczynka - z naciskiem na Nina, mocno ewentualnie Ilona, może Alinka (ale nie w wersji Ala, tylko Alinka ).

Poszalałbym z Nikodemami, Sergiuszami i Dagmarami, ale mamy dość pospolite nazwisko. Staram się tak dopasować, żeby nie wyszła jakaś Dolorez Miednica, albo Lena Sztacheta, wiecie o co kaman

Która brała luteinę doustną? Dziś biorę ostatnią tabletkę dopochwowej a od jutra doustna pod język. Tzn. biorę pod język i czekam aż się rozpuści? Ssę? Gryzę?
Lena Sztacheta - piękne! Dostawałam w szpitalu luteine doustną, fuuu. Pod język i czekasz i starasz się nie czuć smaku

Cytat:
Przeczytałam o wypłatach zus, Jak byla odpowiedz to przepraszam. Zus ma 60 dni na wyplate świadczeń i w moim przypadku tego terminu sie trzyma. Gorzej jakbym ja 1 dzien sie spoznila
tak długo!

Cytat:
Jeszcze się pochwale dużym brzuszkiem 😏
Śliczny!

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Witam Was kochane

Melduję po badaniu prenatalnym, że maluszek wydaje się być zdrowy Nie znalazł lekarz żadnych problematycznych spraw. Zarówno ja jak i dzidziuś w porządku. Oczywiście pobrał mi też krew, w pt powinnam mieć wyniki... ale mi się zrobiło lekko na sercu po badaniu. Cóż za radość. Swiętowaliśmy z mężem cały dzień, spacery te sprawy i jak wróciłam do domu nie miałam już siły nawet nic napisać. Padłam do wyra i wstałam dziś o 7.30

Lekarz wróży mi syna - twierdzi, że w 90% stawia na Janka ;p
Czyli dokładnie tak jak czułam od początku ciąży ...
Zawsze marzyłam o córci ale zaraz po zajściu w ciążę czułam, że będzie syn ;p No i się chyba potwierdzi

Cytat:
witam,

Biedaku
Stary 2016-02-10, 09:52   #401
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
A ja mam właśnie problem z dziewczynką hehe
ja imiona i dla chlopca i dziewczynki mam juz wybrane choć moze mi się cos zmienic jeszcze

Stary 2016-02-10, 10:05   #402
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

To zacznę od tego, że jak chcecie już dopisywać płeć to dajcie znać w PW. Dziękuję!

Dzisiaj mam urodziny Pospałam do prawie 10, jedno wstanie na siku o 7 jak TŻ do pracy wstawał. Tak to ja mogę!

za dzisiejsze wizyty!

Za Twoje urodziny! Sto lat!!!!
Stary 2016-02-10, 10:06   #403
asiulek8
Wtajemniczenie

Tija - wszystkiego najlepszego

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 10:20   #404
Orange_tree1
Zadomowienie

Tija sto lat !!
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-02-10, 10:20   #405
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Tija, musisz być super, bo mój szwagier też ma dziś urodziny, a on jest super
Wszystkiego najlepszego, jak najmniej dolegliwości, zdrowego bobaska za kilka miesięcy i niech się spełni to, o czym marzysz

Ja dziś nastawiłam budzik, bo chciałam iść w miarę z rana do kościoła, żeby ludzi nie było (Środa Popielcowa dziś jak coś ). Obudziłam się, ale nie wstałam. I potem pobudka o 11

Zaparcia mam, brzuch taki twardy ... W ogóle pogoda do bani. Odliczam tydzień do mojej wizyty !

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-10, 10:30   #406
Krefetka
Zadomowienie

zobacz w : bydziubeka.pl
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 10:30   #407
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Dzisiaj mam urodziny

100Lat ! Wszystkiego dobrego dużo zdrowia dla ciebie i maluszka. Szcześliwego rozwiązania i co tam sobie wymarzysz.

Płeć to pewnie tak koło 20tyg jak bedzie większa pewność- tak myśle .

Stary 2016-02-10, 10:31   #408
superhuman
Zadomowienie

Właśnie sobie obliczam średnia z 12 miesięcy i zeby mi najlepiej pasowało musiałabym siedzieć w pracy do porodu czyli do sierpnia ewentualnie do lipca mozedamy radę.... Nie stern neaten w firmie dopiero od maja ehhh
Stary 2016-02-10, 10:31   #409
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Zmieniam temat: chciałabym kupić kumpeli na urodziny jakąś bransoletkę typu Lilou -> sznureczek i jakaś fajna zawieszka ze słonikiem na szczęściu czy cuś. Ale strasznie to Lilou się drogie zrobiło.
Macie jakieś alternatywy?
Sorry, za taki off top
sprawdz : bydziubeka.pl
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 10:33   #410
pati0090
Zakorzenienie

tija najlepszego

Stary 2016-02-10, 10:45   #411
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Faktycznie osobliwy smak tej luteiny podjęzykowej Jakoś przeboleję, ale jak któraś miała mdłości i inne rewelacje, to sobie nie wyobrażam.
Stary 2016-02-10, 10:50   #412
tabitabi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
oo rany ale brzusio!! myślałam, że mi się czasem robi duży (wieczorami), ale u Ciebie to już konkret

jaki wózek wstępnie wybrałaś?
Baaaardzo byłam nastawiona na chicco trio activ3 - niestety dzisiaj z hurtowni po obejrzeniu okazało się, że totalnie odpada. Jednak mniej skrętny od 4kołowca, wąska spacerówka i gondola, baaaardzo wysoki podnóżek i brak możliwości założenia spacerówki tyłem do kierunku jazdy... mamie za to wpadły w oko wózki firmy ADEMEX - sprawdzałyśmy je dokładnie w hurtowni i byłam zaskoczona że tak fajnie są amortyzowane (w dwóch miejscach z tyłu) - tylko spacerówka jakaś taka licha się wydaje

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość

Co do podkreślonego: w przypadku L4 biorą pod uwagę tylko ostatnie 3 miesiące, jeśli byłaś w tym czasie na zwolnieniu. Na pewno nie cały rok.
W ciąży biorą średnią z ostatnich 12 mcy na 100%

Wczoraj potwierdziłam info, że w moim przypadku zarówno do L4 jak i macierzyńskiego będzie brana pod uwagę cała wypłata więc podstawa jak i premia mega mnie to cieszy bo narobiłyście mi strachu
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 10:52   #413
agnieszkaruta1
Raczkowanie

Tija Sto lat

Ale dzis u mnie brzydko za oknem, strasznie wieje, a jest 10stopni.
agnieszkaruta1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-10, 10:53   #414
LunaLov
Raczkowanie

Cytat:
Hej

sto lat kochana!
Ale paskudna pogoda dzisiaj, juz zaliczylam spacer po pieczywo - wróciłam jak zmokła kura. Do tego mąż ma katar i jęczy jakby conajmniej umierał....
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 11:02   #415
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

Ja dziś nastawiłam budzik, bo chciałam iść w miarę z rana do kościoła, żeby ludzi nie było (Środa Popielcowa dziś jak coś ). Obudziłam się, ale nie wstałam. I potem pobudka o 11
Też miałam plan wybrać się do kościoła rano przed pracą(mam na przeciwko biura)bo popołudniu bałam się, ze nie siądę, poza tym ten tlok działa na mnie strasznie źle. Oczywiście nie mogłam się wyrobić więc nie zjadłam śniadania ... zemsta natury była okrutna. Ledwo wysiedziałam w tym kościele, ledwo dotarłam po ten popiół później już nawet nie wstawałam ... Jak wyszłam z kościoła od razu zeżarłam śniadanie ale mdli mnie do teraz :/
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-02-10, 11:10   #416
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Baaaardzo byłam nastawiona na chicco trio activ3 - niestety dzisiaj z hurtowni po obejrzeniu okazało się, że totalnie odpada. Jednak mniej skrętny od 4kołowca, wąska spacerówka i gondola, baaaardzo wysoki podnóżek i brak możliwości założenia spacerówki tyłem do kierunku jazdy... mamie za to wpadły w oko wózki firmy ADEMEX - sprawdzałyśmy je dokładnie w hurtowni i byłam zaskoczona że tak fajnie są amortyzowane (w dwóch miejscach z tyłu) - tylko spacerówka jakaś taka licha się wydaje

W ciąży biorą średnią z ostatnich 12 mcy na 100%

Wczoraj potwierdziłam info, że w moim przypadku zarówno do L4 jak i macierzyńskiego będzie brana pod uwagę cała wypłata więc podstawa jak i premia mega mnie to cieszy bo narobiłyście mi strachu

Miałam adamexa przy synku. Gondola, design super. Wady to waga i denna spacerówka.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Tija, sto lat, spełnienia marzeń

Ja wczoraj wymiotowałam wszystkim, co zjadłam. Już nie mogę synkowi wychodzą piątki i strasznie cierpi, noce przepłakane, strasznie ciężko u nas.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 11:12   #417
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Tija wszystkiego najlepszego duzo zdrowka dla Ciebie i Dzidziusia ;-) spełnienia marzen i szczęśliwego porodu ;-)

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 11:13   #418
kasia_ruda
Zakorzenienie

Co do wypłat, to ja dostawałam normalnie przelewy z pracy przez całe zwolnienie. Nie z zusu, pewnie oni się między sobą rozliczali. I tego samego dnia, kiedy pensję miałam, to kasa na zwolnieniu wpływała. Dodatki normalnie miałam liczone do średniej, nadgodziny też. Ale ja z budżetówki.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 11:14   #419
Talantea
Zakorzenienie

Tija. Wszystkiego Najlepszego !

Cytat:
Faktycznie osobliwy smak tej luteiny podjęzykowej Jakoś przeboleję, ale jak któraś miała mdłości i inne rewelacje, to sobie nie wyobrażam.
Ja to sie juz przywyczaiłam do smaku .
Dwa razy dziennie luteina pod jezyk od samego początku.

Obudziałam sie dzisiaj po 11 a mialam plan wczesnie wstac, umyc włosy. Co prawda i tak sie nigdzie nie wybieram, ale nie lubie super pozno wstawać. Mam uczucie, ze marnuję dzien.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 11:19   #420
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość

Ja wczoraj wymiotowałam wszystkim, co zjadłam. Już nie mogę synkowi wychodzą piątki i strasznie cierpi, noce przepłakane, strasznie ciężko u nas.
o to widzę, że nie tylko ja mam taki hardkor

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości