Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-10, 11:53   #631
Trisdom
Zadomowienie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Cytat:
Napisane przez AsiaPo Pokaż wiadomość
Zdaję sobie z tego sprawę, ale ja od początku ciąży mam +5kg, a ta położna do mnie, że o 0,5kg za dużo no to mi się płakać zachciało.
Więc się po prostu zastanawiam, co by powiedziała na 85 kg
Asia- połozna zasłuzyła na tytuł połoznej miesiąca.

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Nie jest lepiej ciagle mi niedobrze...boli mnie głowa, brzuch, plecy, nogi..... Tragedia. Pisałam do gina ale odpisał, ze to `'"nic takiego" i jakbym nadal miała biegunkę to mam nifuroksazyd wziać.
Nie mam siły na nic, Kuba od rana ogłada bajki i siedzi w piżamie.
Zwariuje zaraz
To bardziej wygląda na wirusówke niz poczatek porodu. Trzymaj się
Stary 2016-02-10, 11:54   #632
Polinezyjka
Zakorzenienie

Ojej ale mam leniwy dzień. Źle mi z tym bo czeka na mnie troszkę rzeczy do zrobienia + to już któryś dzień pod rzad a właściwie od pon tak mam

JEDZENIE
co jecie między obiadem a śniadaniem? Plus miedzy obiadem a nocą?
No jakoś nie mam pomysłu...
teraz byłam tak głodna a w domu nic nie ma ! Obiad jeszcze nie zrobiony i zjadłam rzeczy na które nie miałam zbyt ochoty ale no musialam cokolwiek zjeść.

Muszę wymyślić co kupić by było w domu, bym mogła to zjeść właśnie na taki głód, by było to w miarę zdrowe
Owoce to wiadomo - ale po nich szybko znów jestem głodna
teraz zjadłam banana z crounchy bo mi został i makrele wedzoną (połaczenie po prostu kosmiczne! ale to zostało w domu hah )

Cytat:
Ja zacznę 9 miesiąc jak niektóre z Was będą już rozpakowane
Hehhe
Nie myśl o tym miesiąc jest dłuuugi więc faktycznei dużo dziewczyn się rozpakuje ale każda pojedzie do szpitala w idealnym dla siebie momencie
Cytat:
Nie jest lepiej ciagle mi niedobrze...boli mnie głowa, brzuch, plecy, nogi..... Tragedia. Pisałam do gina ale odpisał, ze to `'"nic takiego" i jakbym nadal miała biegunkę to mam nifuroksazyd wziać.
Zwariuje zaraz
Kochana a możesz wykluczyć jakiegoś wirusa?

Mam zaraz lekarza, tak mi się nie chce no co za dzień, czas się ogarnąć.
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 11:55   #633
NetaC
Raczkowanie

Mam już zrobione zdjęcie do dowodu teraz poczekam te 30 min az je zrobią. Poczekam u nich bo lazic mi się nie chce ani nic.

Okropne to zdjęcie eh. Ale fotoshop zrobi swoje i będę miała twarz porcelanowa. Przynajmniej tyle. :P

Ja bym Poli jogurty trzymała jakieś i te wafle ryżowe. Sałatka z pomidorów tez spoko
A makrele też ostatnio jadłam. Z cebulką na chlebek.

Dziś nie mam pomysłu na obiad pójdę do sklepu może mnie coś natchnie.

Edytowane przez NetaC
Czas edycji: 2016-02-10 o 11:59
NetaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 11:56   #634
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Zwariuje zaraz
Trzymaj się dzzielnie

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 12:05   #635
NetaC
Raczkowanie

Ciągle zapominam co chciałam jeszcze wam napisać.

Dziś mi też gin powiedział że w ciąży wszystko puchnie mózg też. Żebym uważała bo łatwo mi się będzie zagapic i np wejść pod auto.
Wiem co mówi. Brakuje mi słów normalnie wylatuje mi z głowy albo chce coś napisz piszę i nie wiem co normalnie właśnie Kalafior heh chyba to określenie ukradne :P

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Właśnie kobieta z roczną córeczką weszła i mówi że miał być chłopak do porodu samego. Ze nawet te prenatalne na tej specjalnej maszynie robiła i miał być chłopak a tu jednak dziewczynka.

Szok.

Wszystko już pod chłopca zrobione a tu niespodzinka.
Stary 2016-02-10, 12:10   #636
GGI
Zakorzenienie

Gosia współczuje Ci samopoczucia ale podejżewam tak jak dzieczyny wirus.
Ja też od 2 dni ból gardła solanka kiepsko daje rade no ale.... dziś doszedł ból biodra mam wade i żeby było mało to plecy coraz bardziej bolą dokładnie krzyże ale no przy moich schorzeniach kręgosłupa nie jestem zaskoczona,.....

POLI przekąski moje to tak marchew uwielbiam wafle ryżowe owoce jakieś chrupki kukurydziane i oczywiście jogurty.... CHoć naprawdę żadko m isię zdarza podjadać, ja mam stały rytuał o 9.00 śniadanie o 12.00 obiad o 16.00 jem z rególy drugi raz zupę i o 18 kolacja czasami o 19 tyle mi wystarcza czasem coś słodkiego podgryze no ale wiesz zachcianki ciążowe

P.S Idę jeść dziś zupa pomidorowa. Ryba z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej
Stary 2016-02-10, 12:15   #637
NetaC
Raczkowanie

A się jeszcze muszę pozalic bo mój mąż przez odciski na stopie ma skierowanie na wycięcie do chirurga. Nie dość ze będzie go to bolało to jeszcze będzie musiał wziąć kilka dni zwolnienia a to w plecy 500 zl premii za niechorowanie.

Szybciej dostałam zdjęcia ^^ ciąża robi swoje

Edytowane przez NetaC
Czas edycji: 2016-02-10 o 12:17
Stary 2016-02-10, 12:21   #638
velika
Winter is coming

Cytat:

Kupiliśmy wczoraj łóżeczko
Używane, bukowe 180 zł Bez materaca, a fota z komisu Chciałam bardzo z płaskimi szczebelkami, więc byłam rozczarowana, gdy okazały się okrągłe (kalafior nie zauważył na zdjeciach ), ale stwierdziłam, ze te też mi się podoba
piękne co do położonej to szkoda słów, malutko przytyłaś przecież, może jej się coś popierdzieliło?
gosiaczek współczuję tych dolegliwości
Poli ja między obiadem i śniadaniem jestem w robocie najczęściej i jem jakieś sałatki, jogurty, serki wiejskie, takie rzeczy
gratuluję udanych wizyt
mi dzisiaj przed jogą położona mierzyła ciśnienie i miałam najwyższe jak do tej pory w ciąży, 130/70. Ale byłam po kawce
Fajnie było nawet, co prawda nie jestem fanką takich lekkich ćwiczeń, wolę się umordować, no ale nie da się inaczej ;] jutro idę na wykład o kp
U mnie na wadze znowu lekki spadek, 8 miesiąc zaczynam z 5,5 kg na plusie. Równy kilogram w miesiąc przytyłam.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 12:21   #639
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NetaC Pokaż wiadomość
Ciągle zapominam co chciałam jeszcze wam napisać.

Dziś mi też gin powiedział że w ciąży wszystko puchnie mózg też. Żebym uważała bo łatwo mi się będzie zagapic i np wejść pod auto.
Wiem co mówi. Brakuje mi słów normalnie wylatuje mi z głowy albo chce coś napisz piszę i nie wiem co normalnie właśnie Kalafior heh chyba to określenie ukradne :P

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Właśnie kobieta z roczną córeczką weszła i mówi że miał być chłopak do porodu samego. Ze nawet te prenatalne na tej specjalnej maszynie robiła i miał być chłopak a tu jednak dziewczynka.

Szok.

Wszystko już pod chłopca zrobione a tu niespodzinka.
Tak ! to jest naukowo dowiedzione, że im bliżej porodu tym jakaś tam część mózgu puchnie i zmniejsza się inna część odpowiedzialna za pamięć krótkotrwałą.
Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
Ja też od 2 dni ból gardła solanka kiepsko daje rade no ale.... dziś doszedł ból biodra mam wade i żeby było mało to plecy coraz bardziej bolą dokładnie krzyże ale no przy moich schorzeniach kręgosłupa nie jestem zaskoczona,.....

POLI przekąski moje to tak marchew uwielbiam wafle ryżowe owoce jakieś chrupki kukurydziane i oczywiście jogurty.... CHoć naprawdę żadko m isię zdarza podjadać, ja mam stały rytuał o 9.00 śniadanie o 12.00 obiad o 16.00 jem z rególy drugi raz zupę i o 18 kolacja czasami o 19 tyle mi wystarcza czasem coś słodkiego podgryze no ale wiesz zachcianki ciążowe

P.S Idę jeść dziś zupa pomidorowa. Ryba z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej

Dzięki Neta i GGI , wychodze już do lekarza w tą super pogodę to jak będę wracać to zrobie jakieś takie zakupy własnie na taki duży mały głód
21 tc córeczka
Stary 2016-02-10, 12:27   #640
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Mój właśnie nie ma siatki centylowej, więc nie potrafił powiedzieć, czy w normie, czy nie, dlatego wysłał mnie dalej na badania (do doktorka z lepszym sprzętem).
Ale ja tych centyli nie ogarniam
W rodzinie (i mojej i TŻ) dzieci (w tym ja) rodziły się po 3800g.
Jeszcze nie panikuję, ale do piątku chyba zacznę.
Cloche, mogłabyś jeszcze raz udostępnić tabelkę z wagą? Musiałam zresetować przeglądarkę do zera i mi pożarło
A z tymi płynami, to ten skok, który mam jest prawidłowy do 26tc, ale teraz nie powinno go być. Niewykluczone, że jest to wina bakterii w moczu. No ale skoro dziecko mniejsze, to chyba płynu też automatycznie mniej?
Gubię się już.
Koleżanka miała termin na 08.02, a pod koniec stycznia miała mało wód płodowych i chcieli wywoływać poród. Poszła na kontrolę i sie okazało, że jest ok. Łudzę się, ze u mnie będzie podobnie.
http://www.bluni.de/index.php/a/schwanger_bio_gewicht
tylko tam na skonczonym 30 tygodniu widze blad, tzn waga srednia jest ok, ale "widelki" cos pomylone
z tymi wodami to jest tak, ze pod koniec, jak dziecko idzie w mase, to ilosc wod sie zmniejsza. czyli najpierw rosnie odpowiednio do dziecka, a pod koniec sie zmniejsza, zeby zrobic miejsce grubaskowi ale jak i z waga dzieci, tak z iloscia wod plodowych sa roznice i moga byc w normie. ale zawsze lepiej sprawdzic, jak cos podejrzanie wyglada. do piatku jajko zniesiesz, ale dobrze, ze jednak ktos konkretniej ciebie i dziecia obejrzy nie ma co panikowac, niepotrzebnie sobie cisnienie podnosisz
Cytat:
Zdaję sobie z tego sprawę, ale ja od początku ciąży mam +5kg, a ta położna do mnie, że o 0,5kg za dużo no to mi się płakać zachciało.
ona chyba jakas nienormalna i niedorobiona jest... poza tym te "0,5 kg za duzo" to jedna kupa (no moze troche wieksza) i po sprawie chyba sie jej cos pomylilo... 5kg to malutki przyrost, to po pierwsze, a 0,5kg to mowie... zadna roznica. blad pomiaru, grubsze gacie, siku...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 12:51   #641
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość

Oh dzięki, jestem w raju u nas jest Netto to cos pomyślę

Cytat:
U mnie termin na 23.04, ale czuję, że to ja będę ostatnia Mama mnie przenosiła 12 dni, brata też ponad tydzień, a że Mała słabo rośnie, to jej się pewnie nie będzie spieszyło

Chyba czas się do majówek przenieść

Ale to chyba nie ma nic do rzeczy, dzieci rodzą się różne

Fajne łóżeczko

dziś namówię TŻ to złozy w końcu nasze, ale sówki na początku będą nie widoczne, bo łózko je zasłoni. Dopiero później jak się mały urodzi to zrobimy przemeblowanie, bo źle mi leżeć na lewym boku

Ja ostatnio mało jem. Na początku co chwilę, a teraz żołądek malutki. Oprócz obiadów itd., jem jogurty, owoce, sałatki
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 12:57   #642
kopycio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a mi sie mdlec zachciewa. nawet na siedzaco juz mam czarno... chyba sie legne...
Lez kobieto i sie nie podnos. Moja gin mowi, że taki stam to moze byc od tego ze za malo wody pijesz, u mnie sie sprawdzilo...

Cytat:
Używane, bukowe 180 zł Bez materaca, a fota z komisu Chciałam bardzo z płaskimi szczebelkami, więc byłam rozczarowana, gdy okazały się okrągłe (kalafior nie zauważył na zdjeciach ), ale stwierdziłam, ze te też mi się podoba
Ogólnie mamy zamiar się przeprowadzić przed porodem, więc myślałam, że będzie sobie leżało złożone pod naszym łóżkiem, ale TŻ nie może się doczekać i je dziś znów będzie składał żeby koteł sobie w nim siedział
Lozeczko bardzo ladne, bardzo podobne do mojego

Cytat:
ja mam te pachnące z Rossmanna bobini i pranie naprawdę bardzo ładnie i delikatnie pachnie po tym.
Dzieki to chyba zakupue dzis, a takie mieszanie to nie szkodzi? pranie w dzidziusiu a plukanie w bobini

Wizyty
Tez znikam na moje echo echo, ale pogoda taka, ze psa zal z domu wygonić
U mnie na obiad rybka na parze w ziołach
kopycio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 13:00   #643
NetaC
Raczkowanie

Coś dzień ryb.

Ja dzi spaggetiii dla męża a sobie kupiłam pierogi. Mam jakąś ochotę wielką na nie.

Myślę że to nie ma różnicy że inny płyn skoro dzidzius nie ma zapachu.

Tak mi się wydaje.

Dziś mam dzień załatwiania spraw teraz czekam w urzędzie by o dowód podanie złożyć.

Robię spaggetii bo mało czasu na zrobienie obiadu mi zostanie bo mąż o 14 kończy a spaghetti się szybko i łatwo robi
Stary 2016-02-10, 13:30   #644
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Coś dzień ryb.

Ja dzi spaggetiii dla męża a sobie kupiłam pierogi. Mam jakąś ochotę wielką na nie.

Myślę że to nie ma różnicy że inny płyn skoro dzidzius nie ma zapachu.

Tak mi się wydaje.

Dziś mam dzień załatwiania spraw teraz czekam w urzędzie by o dowód podanie złożyć.

Robię spaggetii bo mało czasu na zrobienie obiadu mi zostanie bo mąż o 14 kończy a spaghetti się szybko i łatwo robi

Myśle że ta przewaga ryb dziś z powodowana ŚRODĄ POPIELCOWĄ post to post.....

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Muszę się pochwalić dziś 30 tydzień czyli (29 i 0 ) dni
Stary 2016-02-10, 13:50   #645
NetaC
Raczkowanie

Mi gin inaczej liczy. 30 tydzień mam bo 30t i nie wiem ile dni.
Stary 2016-02-10, 13:52   #646
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Mi gin inaczej liczy. 30 tydzień mam bo 30t i nie wiem ile dni.
oni liczą chyba rozpoczęte tygodnie

aaaaaaaaaaaaaa dla MANIACZEK SÓW
https://www.facebook.com/43651845639...type=3&theater

oraz
dla starszych dzieci

https://www.facebook.com/Zaczarowana...5180582170/?ft[tn]

Edytowane przez GGI
Czas edycji: 2016-02-10 o 14:44
GGI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 14:07   #647
duchaa123
Wtajemniczenie

U nas dzisiaj barszcz czerwony , wczoraj bylo miecho w leczu to dzisiaj mega postnie . Tylko tz je kotlety rybne bo on przeciez barszcz to tylko z uszkami ma te wymagania , a uszek nie mam niestety

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 14:08   #648
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Prześcieradła: ile kupujecie na początek prześcieradeł do łóżeczka? 3 wystarcza? Lepiej frotte czy bawełna Jersey?
Mam 2 jersey (lidlowe) i 1 frotte - to chciałam na początek zwłaszcza, takie cieplejsze, moje jest milusie.
Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość

Mój tz mówi ze to tak jakby 3 cycek mi rósł
To chyba tż zadowolony?
Cytat:

No szlag mnie trafi za chwilę Zatłukę tego kuriera wczoraj zostawił awizo, że był, a dziś cisza. Na monitoringu mam info, że znów ma ją kurier,a ten złamas się do mnie nie odzywa.
Jakiś patent któraś zna, żeby się zemścić??

A masz windę czy nie? Jeśli tak - zepsuj

Śliczne łóżeczko!
Cytat:

dzięki ^^ ja już po wizycie jestem. Mały waży 1.600kg ja jestem w 30 tygodniu cisnienie mam ciągle słabe teraz 118/72 ale mówi gin ze to dobrze że jest niskie.

Ogólnie powiedział że się oszczędzać teraz tak z półtora miesiąca. By czasem nie zachęcić dziecia do porodu. Spacery teraz odpadają jakieś wielkie. I mówi że z seksem lepiej już uważać. Na sperme zwłaszcza Ale męża nie zaniedbać i masażem zaskoczyć. :P by zaposzczonego nie wysyłać z domu. :P
Teraz mam już mieć wizyty co 2 tyg i gin zmienił lekko podejście bo kazał mi leżeć podał reczniczek bym się z żelu po usg wytarla i podał rękę by pomóc mi wstac.
Super, że wszystko ok Ale te rady odnośnie tż to żenujące wg mnie, dla mnie to lekkie przekraczanie granicy. Mój mi zawsze podaje rękę przy zejściu z samolotu, ale to też dla mnie mega dziwne
A ciśnienie masz lux!

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
JEDZENIE
teraz byłam tak głodna a w domu nic nie ma ! Obiad jeszcze nie zrobiony i zjadłam rzeczy na które nie miałam zbyt ochoty ale no musialam cokolwiek zjeść.

Muszę wymyślić co kupić by było w domu, bym mogła to zjeść właśnie na taki głód, by było to w miarę zdrowe
teraz zjadłam banana z crounchy bo mi został i makrele wedzoną (połaczenie po prostu kosmiczne! ale to zostało w domu hah )
Teraz się opuściłam bardzo i albo nie jem, albo jem niezdrowo, ale wcześniej:
- poranna przegryzka - zawsze ze 2 owoce+kilka orzechów (różne jadam: włoskie, nerkowce, laskowe) - jest bardziej syto i lepiej się wchłaniają witaminy z owoców. Albo jakieś domowe ,,warzywne" czy ,,jaglane" ciasto/raffaelo.
- popołudniu - kilka rzodkiewek albo marcheweczek tych malutkich+coś (kromka chleba z pastą warzywną albo masłem orzechowym/ ewentualnie wafle kukurydziane)
Cytat:
Myśle że ta przewaga ryb dziś z powodowana ŚRODĄ POPIELCOWĄ post to post.....
U mnie makaron z tuńczykiem, ale w sumie trochę przypadkiem - to akurat na stanie było w spiżarce wczoraj, a chciałam żeby tż zabrał coś do pracy sobie.

Plecy
Mnie boli trochę krzyż z promieniowaniem do pośladka ale już jestem pewna, że to od chodzenia bo jak tydzień siedziałam w domu to nic nie bolało. Nadal mega ciężko mi się chodzi z kością ogonową w dół, żeby nie robić kupra kaczego - muszę iść bardzo wolno, żeby to kontrolować. A jak idę z wypiętym tyłkiem to stąd ból później+ohydne uczucie, ze mi się brzuch naciąga.

Mleko początkowe na start

Dziś w rossie zauważyłam, że mają takie jednorazowe porcje bebilonu za 3zł - tylko w proszku, a nie gotowe.

SR

Miałam dziś spotkanie u położnej na temat planu porodu. Okazuje się, że nie ma jednego szablonu takiego planu i szpital nie może też wymagać wersji np. umieszczonej na swojej stronie. Można to sobie spisać bez formularza nawet - i tylko to, co dla nas ważne. Lepiej się zmieścić na 1 str. a4 bo wątpliwe, żeby ktoś miał czas czytać więcej.
Golenie - w dniu porodu lepiej się już maszynką nie golić, bo jakieś podrażnienia ewentualne, ranki mogą być kłopotliwe potem. Wystarczy mocno skrócić włosy.
Lewatywa - można sobie też samemu przed wyjazdem do szpitala zrobić. Nie jest konieczna, ale jeśli w szpitalu po pierwszym badaniu nam zasugerują to znaczy, że pewnie wyczuli (bo to czuć przez pochwę) że jelita pełne i lepiej się zgodzić. Oprócz komfortu potem, to też ułatwia poród trochę!
I była przedstawicielka z Alantana i jestem mega dumna z siebie Gdyż po analizie składów wybrałam alantan plus maść i alantadermoline F i dziś się okazało, że to własnie najlepsze. Wiadomo, że mówiła to przedstawicielka (ale istotne jest też to, że krem i maść alantan plus są na jakiejś oficjalnej liście leków, są przebadane i dopuszczone od 1 d.ż.), ale też położna. Obydwie kategorycznie odradzały preperaty z cynkiem.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 14:13   #649
velika
Winter is coming

u mnie na obiad kurczak curry, ale my nie pościmy nigdy nie pościłam, nawet jak jeszcze chodziłam do kościoła ;]
przyszły mi te prześcieradła do wózka, śliczne są czekam jeszcze na materac i łóżeczko, bo też powinny dzisiaj być, ale póki co cisza.
GGI gratuluję 30tego tygodnia
nażarłam się lodów, idę obiad ugotować
a młoda to dzisiaj tak rozrabiała w nocy, że ledwo spałam. Wieczorem cisza była, to w nocy nadrabiała łobuziara jedna. Dzisiaj też harcuje

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2016-02-10 o 14:14
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 14:14   #650
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Malos ja kupiłam 2 prześcieradła błękitne z IKEI 100% bawełny, 2 prześcieradła bawełniane 100% ale cieńsze o wiele (szary + turkus).

Cytat:
Mój właśnie nie ma siatki centylowej, więc nie potrafił powiedzieć, czy w normie, czy nie, dlatego wysłał mnie dalej na badania (do doktorka z lepszym sprzętem).
Powiedz, że to żart?
Mój gin ma stare USG (chodzę na NFZ) dlatego robiłam genetyczne i prenatalne w międzyczasie, i jak pomierzył małego to zawsze mówił na jakim jest centylu. Po prostu robił takie podsumowanie na USG, że zamiast zdjęcia miałam wydruk ile cm czego ma i zaznaczony był na wykresie centylowym. Gin Cię niepotrzebnie straszy brakiem swojej wiedzy, albo bagatelizowaniem. Przecież nie jest trudno wydrukować siatkę i powiedzieć nie?

Cytat:
JEDZENIE
Ja mam: jabłka, pomarańcze, mandarynki, wafle ryżowe, sucharki, serki homo., serki wiejskie, jogurty. Zależy co kupię w sklepie...jak widzę, że się kończy to dokupuję..muszę mieć coś do zagryzienia i koniec

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Nie było tak źle- po przerwie między 3 a 5, dospałysmy jeszcze do 7 i jakos funkcjonuję.
Biedna A mała lepiej się już czuje, czy się nie zapowiada?

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
No dobra... Namówiłaś mnie dołączam sie do postu słodyczowego
Suuuper

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Ja myslałam, że Ty masz już poprane... To chyba przez te szuflady,które pokazywałaś z ciuszkami
A gdzieżby! Wywaliłam wszystko na narożnik i się przeraziłam Zaraz wrzucę Wam fotę z telefonu jak to wyglądało przed podzieleniem na kolory. Tydzień będę prać a ile będę prasować? Co najmniej 6 razy wstawię pranie...zobaczymy

Dobrze pamiętam, że Ty pisałaś, że masz opuchniętą jedną stronę ciała? Nie żebym chciała straszyć, broń boże. Ale moja położna i gin każą każde dziwne opuchnięcie od razu u nich zgłaszać...bo to może być groźne...

Cytat:
Kejka, MaLoS: Ja bym rady nie dała, tym bardziej, że ostatnio gdy widzę słodycze, to kwiczę
Dzięki
Ja też mam ciąg na słodycze i właśnie dlatego to postanowienie
Nawet na obiad jadłam ryż zapiekany z jabłkami ..smak z dzieciństwa...a mąż miał coś innego dlatego ban!

Cytat:
Zwariuje zaraz
Boże jak mi Ciebie szkoda, co chwile coś...mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie

Dziś na 16:30 idę na SR..mamy zajęcia na porodówce ciekawe co zrobią jak któraś będzie rodziła mój mąż ubolewa, że pierwsze zajęcia z facetami a on iść nie może..no ale nie zabiorę go chorego na noworodki i w ogóle...

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 14:16   #651
kropcia007
Wtajemniczenie

Mamusie kwietniowe - część V :-)

Poli moje niezawodne do podjadania

Kroma chleba (u mnie 100% żytni na zakwasie) na to awokado, rukola, pierś z i dyka grillowana lub łosoś i na gore pomidorek lub ogórek

Płatki jaglane lub musli z jogurtem i jakimiś owocami

Koktail banan mrożone maliny mleko kokosowe

Omlet 2 jaja 2 łyżki płatków jaglanych banan i 2 łyżki mleka koko na gore wypieczonego miód i orzechy

Produkty do jaglanek- owsianek zawsze mam w domu czyli bakalie suszone i świeże owoce

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2016-02-10 o 14:18
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 14:18   #652
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Ktora chetna?ImageUploadedByWizaz Forum1455110276.578737.jpg

Mikołaj <3
Stary 2016-02-10, 14:20   #653
Polinezyjka
Zakorzenienie

Ryby

Ech mąż kupił makrele wedzona. Normalnie nie zjadłabym ryby bo w ciąży jakos mnie obrzydzają :|

I teraz tak zaluje tej ryby czuje sie fatalnie po niej blech

GGI cos Ty za linka dala weź to wyedytuj hehehe

Ineso ! Jestes wielka! To jest to owoce i np jakies orzechy itd. To musze porobić zapasy

Neta

Ja mam od zawsze ciśnienie 110 odkąd pamiętam

Lewatywa

Ja po prostu wiem ze jak mi nie zrobią to sie zablokuje psychicznie ! Musze ja miec !

A sama nie zrobię, kiedys próbowałam hahaha nie ma opcji! Zrobiłam cos zle i krew mi poplynela :/

Ja niekościelna to nigdy nie przestrzegalam moi rodzice tez nie wiec moge tylko wam życzyć powodzenia i wytrwałości

Ineso - o z tym goleniem to ciekawe! Musze zapytać poloznej przy nast wizycie jak ona to widzi dzieki

Ten alantan to do czego jest? To tez kupie w aptece ?

Mi jakoś smutno i zle :O

Bylam u endo i wszystko superowo

A wiec w nagrodę jem takie kruche ciasteczko z ogromna ilością malin 💗 i pije cappuccino

A zaraz zakupy i obiadek trzeba zrobić. Teraz mam przynajmniej plan co kupić by bylo w domu na mój glod hehee

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Kropcia jak wrócę do domu zapisuje to co napisalas

Kejka! Tak nie wolno! Z kom nie wiem co proponujesz :P bo nie widze zdjęć hehe
21 tc córeczka
Stary 2016-02-10, 14:25   #654
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Poli nic nie tracisz, to sterta ciuchów które wywaliłam z szuflad do posegregowania, wyprania i wyprasowania

Mikołaj <3
Stary 2016-02-10, 14:27   #655
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Leż leż, duzo pij, coby CI ciśnienie sie troche podniosło, a puls spadł

Neta- gratulacje za wizytę, cisnienie masz idealne
Ja mam jutro i ciekawa jestem, czy mój "Mały" dobił do 1500.

Jestem w trakcie zamawiania otulaczy do tych pieluszek i mam jeden problem- jest tyle pięknych wzorów, że mi sie cięzko zdecydować
no tak, bo naszym dzieciom z pwnością bedzie robiło róznice w co kupę robią

kupujesz na aliexpress? bo tez coś planuje i bede miała podobny dylemat z wzorami
matki wariatki
Cytat:
pilnuje wagi jak mój gin, ale z tym 0,5 kg to przesadza, wystarczy, ze masz pęcherz pełny i juz jest więcej
Ty tak malutko przytyłaś, że luz, a ztego co pamiętam to masz jakoś ok.170 cm i jak widać po zdjęciach poszlo tylko w brzuszek

Cytat:
Zwariuje zaraz
a kiedy mąż będzie z pracy?
leż i odpoczywaj, zamów młodemu jakąs pizze jak nie masz obiadu i oby Ci przeszło
pewnie wirus jakiś, może mięty się napij

Cytat:
Ojej ale mam leniwy dzień. Źle mi z tym bo czeka na mnie troszkę rzeczy do zrobienia + to już któryś dzień pod rzad a właściwie od pon tak mam

JEDZENIE

Hehhe
Nie myśl o tym miesiąc jest dłuuugi więc faktycznei dużo dziewczyn się rozpakuje ale każda pojedzie do szpitala w idealnym dla siebie momencie

Kochana a możesz wykluczyć jakiegoś wirusa?

Mam zaraz lekarza, tak mi się nie chce no co za dzień, czas się ogarnąć.
ja podjadam suszone owocki:morele, śliwki, orzechy
czasem jabłka albo banany, jakiś kefir jogurt
ewentualnie grzeszę i kupuję ciacho, drożdżówkę do kawy

Cytat:

podziwiam za niepodjadanie ja jakoś nie mogę się powstrzymać
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 14:28   #656
Polinezyjka
Zakorzenienie

Podrywanie ciężarnej

Spotkałyście się z tym? Hehehe

Moje dwie koleżanki w zaawansowanej juz ciąży miały pare razy taka sytuacje ze siedziały na lawce, podszedł chłopak i mówi : Widze ze sama jestes moge sie dosiąść? I normalnie zaczął ją bajerować, chcial na kawę die umówić , jej nr telefonu

One mówią ze w zyciu im do głowy nie przyszło ze on je podrywa dlatego na początku wdaly sie w rozmowę myśląc ze cos chce spytac. Ale jak wyskoczył z kawa i Tel to zbaranialy

Żeby nie bylo - obie bez obrączki no palce puchly.

Potem ktos powiedzial ze przeciez są pornole z ciężarnymi wiec na pewno sa mężczyźni którzy polują na ciężarne :O

W ogóle pornole z ciężarna kobieta sie w mojej glowie nie mieszczą !

No to wam temat na dzis zapodalam hrrr skonczylam kawke lecę po zakupy i robic obiad
21 tc córeczka
Stary 2016-02-10, 14:41   #657
Ineso
Matka Smoka

kejka - OMG! Myślałam, że ja mam dużo - bo wczoraj mamie zawiozłam wielki karton, ale Ty miażdżysz system. Chyba, że to jest wszystko do 12msc? Bo ja piorę na razie do rozmiaru 68 włącznie.

Poli - ja też raz miałam samodzielną próbę lewatywy i niezbyt wyszło, nie aż tak źle jak u Ciebie ale nie mam ochoty chyba powtarzać. A wiesz, że nawet ją dopytywałam czy to na pewno bezpieczne samodzielnie w dniu porodu? Powiedziała, że tak - ale oczywiście w terminie, a nie jak się coś zaczyna długo przed.
Alantan na odparzenia - na pierwszy miesiąc najlepiej tylko tą maść lub krem zwykły czyli alantan plus. Tego można też używać na śluzówki, czyli np. otarcia noska przy katarze, itp.

Po obiedzie wchłonęłam pączka i żałowałam, że kupiłam tylko jednego. Potem dwie kostki czekolady i trzy czekoladki - i nadal mnie ssie Wszystko potęguje ta okropna pogoda - wczoraj pozwoliłam sobie na drugą kawę, ale nie chcę już przesadzać

Pobudzenie do ruchów dziecka
Tak mi przyszło do głowy - te z Was, które czasem panikują bo dziecko się nie rusza - możecie jeszcze spróbować wody wysokozmineralizowanej. Moja kuzynka w obu ciążach nie mogła pić nawet kilku łyków bo dziecko jej mega szalało. Przypomniało mi się to teraz, bo ja piję cały czas taką wodę, ale teraz jak od kilku dni mały tak mocno pływa, również w nocy za każdym razem jak wstaję to może od tego? Bo w nocy jest wc a potem zawsze piję trochę takiej wody.

Hubi
Moje zamówienie dzisiaj wysłane.

Edytowane przez Ineso
Czas edycji: 2016-02-10 o 14:42
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 14:43   #658
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Ktora chetna?Załącznik 6183901
OMG ile Ty masz ciuszków jest z czym walczyć
Stary 2016-02-10, 14:45   #659
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj barszcz czerwony , wczoraj bylo miecho w leczu to dzisiaj mega postnie . Tylko tz je kotlety rybne bo on przeciez barszcz to tylko z uszkami ma te wymagania , a uszek nie mam niestety
u mnie też barszczyk taki prawdziwy z ukiszonych buraków, pycha, tylko szkoda ze paszteciki z kapusta kupione a nie robione

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Super, że wszystko ok Ale te rady odnośnie tż to żenujące wg mnie, dla mnie to lekkie przekraczanie granicy. Mój mi zawsze podaje rękę przy zejściu z samolotu, ale to też dla mnie mega dziwne
A ciśnienie masz lux!

SR[/U]
Miałam dziś spotkanie u położnej na temat planu porodu. Okazuje się, że nie ma jednego szablonu takiego planu i szpital nie może też wymagać wersji np. umieszczonej na swojej stronie. Można to sobie spisać bez formularza nawet - i tylko to, co dla nas ważne. Lepiej się zmieścić na 1 str. a4 bo wątpliwe, żeby ktoś miał czas czytać więcej.
Golenie - w dniu porodu lepiej się już maszynką nie golić, bo jakieś podrażnienia ewentualne, ranki mogą być kłopotliwe potem. Wystarczy mocno skrócić włosy.
Lewatywa - można sobie też samemu przed wyjazdem do szpitala zrobić. Nie jest konieczna, ale jeśli w szpitalu po pierwszym badaniu nam zasugerują to znaczy, że pewnie wyczuli (bo to czuć przez pochwę) że jelita pełne i lepiej się zgodzić. Oprócz komfortu potem, to też ułatwia poród trochę!
I była przedstawicielka z Alantana i jestem mega dumna z siebie Gdyż po analizie składów wybrałam alantan plus maść i alantadermoline F i dziś się okazało, że to własnie najlepsze. Wiadomo, że mówiła to przedstawicielka (ale istotne jest też to, że krem i maść alantan plus są na jakiejś oficjalnej liście leków, są przebadane i dopuszczone od 1 d.ż.), ale też położna. Obydwie kategorycznie odradzały preperaty z cynkiem.
mam podobne odczucie co do tych rad, już wyobrązma sobie gościa jak to mówi z takim uśmieszkiem
a co mu do tego co z mężem robimy
mój całe szczeście nie rzuca takimi tekstami

też podaje mi rekę nawet jak wstaję po tym zwykłym usg i szczerze jest to dla mnie dziwne

SR

czyli dobrze przed porodem już ze 2-3 tygodnie byc w gotowości i na wszelki wypadek regularnie ogarniać bikini

zwróce uwage na ten alantan w takim razie, choc mam tez linomag, ale juz sama nie wiem co lepsze

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
u mnie na obiad kurczak curry, ale my nie pościmy nigdy nie pościłam, nawet jak jeszcze chodziłam do kościoła ;]
przyszły mi te prześcieradła do wózka, śliczne są czekam jeszcze na materac i łóżeczko, bo też powinny dzisiaj być, ale póki co cisza.
GGI gratuluję 30tego tygodnia
nażarłam się lodów, idę obiad ugotować
a młoda to dzisiaj tak rozrabiała w nocy, że ledwo spałam. Wieczorem cisza była, to w nocy nadrabiała łobuziara jedna. Dzisiaj też harcuje
mam nadzieje ze moje prześcieradła będą jutro, bo podobno w poniedziałek wysłąne wiec ile mozna czekać

zamówienie z Hubi też wysłane i mam nadzieje ze jutro a najpóźniej w piątek bedzie

Cytat:
Malos ja kupiłam 2 prześcieradła błękitne z IKEI 100% bawełny, 2 prześcieradła bawełniane 100% ale cieńsze o wiele (szary + turkus).

Powiedz, że to żart?
Mój gin ma stare USG (chodzę na NFZ) dlatego robiłam genetyczne i prenatalne w międzyczasie, i jak pomierzył małego to zawsze mówił na jakim jest centylu. Po prostu robił takie podsumowanie na USG, że zamiast zdjęcia miałam wydruk ile cm czego ma i zaznaczony był na wykresie centylowym. Gin Cię niepotrzebnie straszy brakiem swojej wiedzy, albo bagatelizowaniem. Przecież nie jest trudno wydrukować siatkę i powiedzieć nie?

Ja mam: jabłka, pomarańcze, mandarynki, wafle ryżowe, sucharki, serki homo., serki wiejskie, jogurty. Zależy co kupię w sklepie...jak widzę, że się kończy to dokupuję..muszę mieć coś do zagryzienia i koniec

mój to samo, a ma zwykłe usg, nie jakieś na szczególnym wypasie
Cytat:
do prasowania meża zagoń ja tak planuję

pierzesz od razu wszystko czy tylko te mniejsze na pierwsze 3 miesiące?

Cytat:
Lewatywa

Ja po prostu wiem ze jak mi nie zrobią to sie zablokuje psychicznie ! Musze ja miec !

A sama nie zrobię, kiedys próbowałam hahaha nie ma opcji! Zrobiłam cos zle i krew mi poplynela :/

Kejka! Tak nie wolno! Z kom nie wiem co proponujesz :P bo nie widze zdjęć hehe
też bym się bardziej komfortowo czuła po lewatywie, sama się pewnie bede bała robić i jakos sie bede musiała przemóc żeby mi zrobili, ale nie chce mieć później poczucia dyskomfortu ze coś jeszcze moze wyleciec choć podobno i po lewatywie sie zdarzaja takie przykre niespodzianki

a na propozycje Kejki się nie zgadzaj zaufaj mi
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-10, 14:49   #660
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:

o matko, ile ciuchów! Do jakiego to rozmiaru?

Mi ta opuchlizna już zeszła, po nocy tylko tak miałam. Widocznie woda mi się zatrzymała, bo sikam dziś jak nakręcona
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości