|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Cytat:
W każdym razie moja paczuszka i pieniążki najpózniej jutro lecą do Rocka i resztę spraw zostawiam jemu. Dla mnie każda Wasza decyzja będzie ok. Z drugiej strony ta kwota za paczkę dużą to prawie 200$. Sporo...... |
|
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
no jak to co to jes?
kartki okolicznościowe ręcznie malowane przez tamtejszego artystę zakupione przez siostrę na targu pewnie a siostra płaciła jakieś 1,50 zł mniej więcej to proszę doliczyc odpowiednią marżę za te 5000 km transportu ![]() wczoraj przydzieliłam pod opiekę 6-cioro dzieci (ludzie jakie to sa trudne decyzje nawet nie zdajecie sobie sprawy, chyba dlatego tak robolała mnie wczoraj głowa że nie mogłam na czat ani forum nic napisać:/) a wieczorem miałam kolejne 2 zgłoszenia i czeklam na nową listę dzieci od siostry ![]() i toche statystyki : wg moich obliczeń przed nasza działalnością było ok. 50 adopcji przez 5 lat a jak my wkroczyliśmy do dzieła ok. 100 adopcji albo i więcej w ciagu 11 miesięcy ![]() edit: tereska no właśnie sporo :/ te 200 $ może zróbcie paczke i wyslijcie ekonomiczna (ale jedzenie z krótkim terminem i leki odpada) dojdzie na Wielkanoc a za pieniadze zaoszczędzone w ten sposób niech siostra zrobi zakupy w waszym imieniu na Bozenarodzenie na miejscu ?a moze moja paczka majowa dotrze na BozeNarodzenie wiec dzieci nei zostana bez prezentów jest tam też troche pieluszek tetrowych i myślę że jeszcze trzebaby troche dokupić :/ i dodam ze też myslałam o tych środkach higienicznych dla kobiet jak one tam sobie radzą, dobrze wiecie co to znaczy jak akurat okazuje się że nie ma nic pod ręką albo w wogóle w domu jaki to kłopot, ale my mamy stacje benzynowe i sklepy całodobowe, apteki całodobowe a one ... ![]() dobra kończe juz bo faceci ziewają czytając mojej wywody ![]() Rock to kup pare paczek podpasek w moim imieniu co ? pózniej sie policzymy
|
#603 |
|
Rozeznanie
|
Przyznaję super nagrodę
za długaśnego posta dla MAMY za 591 post (już nie chciałam go cytować)![]() Ale to juz po woli sie wypracowania robią.Ale niech ktos powie że to nie fajne jest ![]() Strach pomyśleć jak to będzie wygladało jak nas będzie jeszcze więcej ![]() Bardzo fajne,a mam nadzieję,że nas będzie więcej Ja tez sie na tym łapię,że chcę kilku osobom odpowiedzieć i wychodzi mi żmija... ![]() MAMA pisz jak najwięcej.To tak na rozweselenie dnia
|
|
|
|
#604 |
|
Rozeznanie
|
Nutko gdyby brakowało ci kilka kilo to ja właśnie wynalazłam 6 kilo mydła szarego zafoliowanego (w sumie 30 kostek ). A do tego jeszccze kostki niezafoliowane
Właśnie sobie o nich przypomniałam. Do prania mieli by idealne
|
|
|
|
#605 |
|
Raczkowanie
|
Hej . Witam wszystkich Aga jestem ...
) Dolączam do grona "mamusiek" ) Z tego co widzę była już o mnie mowa Z braku czasu ( w pracy siedze) nie miałam możliwości wczesniej napisania ... ale właśnie chwilkę znalazłam i oczywiście w niedziele widzimy sie na spotkaniu
|
|
|
|
#606 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluję pociechy ![]() Jak tylko będziesz miała więcej informacji o pocieszce to od razu opowiadaj. Zapraszam Cię od razu na nasz czat. Zawsze na nim wieczorem przesiadujemy Link jest w opinie New Rocka. Innych oczywiście też zapraszam
|
|
|
|
|
#607 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Narazie wiem tyle, że nazywa się Sibongile Phiri Ma 2,5 roku. Mieszka w wiosce Mukopola. Mam Mamusie, tatuś odszedł. Ma również starszego braciszka NO i teraz mnie !! )
|
|
|
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
a dziękuję dziękuję
![]() Cytat:
jaka piękna dziewczynka ![]() zdjęcia dzieci które wczoraj dostały swoich opiekunów od serca juz na fotosiku
|
|
#609 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poczekamy na decyzję Rocka i reszty. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#610 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)) ojj takk jest urocza ) mogę godzinami na nią patrzeć ))a co do fotosiku .. zdjęcia są chyba już od wczoraj z tego co zauwazyłam )
|
|
|
|
|
#611 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tak wogóle to witaj wśród nas |
|
|
|
|
#612 | |
|
Raczkowanie
|
No i tak jak obiecałam nadrobiłam zaległe 10 stron. I teraz to już nikt mi nie powie, że nie opłaca się czytać forum !!!
Bo oto co znalazłam Cytat:
) Cieszę się tym bardziej że dowiedziałam się czegokolwiek o moim Kennedim. Zaadoptowałam go już w czerwcu i oprócz nazwiska nic nie wiedziałam. Pod koniec sierpnia dostałam zdjęcie, ale żadnych dodatkowych informacji. Nie wiem ile Kennedy ma latek, stąd też były moje wątpliwości jakie ubranko kupić, itd. Ale wiem ile Siostra Józefa ma roboty i nie chciałam Jej zamęczać pytaniami, a uzbroić się w cierpliwość i oto wiem przynajmniej że ma braci i jak to u niego w domku wygląda. Suuuper ![]() Acha, a Jaroszani dziękuję, że pamiętała że to ja opiekuję się Kennedim
|
|
|
|
|
#613 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety nie wiem ,która do Angelika ((
|
|
|
|
|
#614 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zacytowalam nie to co powinnam ) ale dopiero co ogarniam to forum wybaczcie )chetnie bym zobaczyła Braciszka mojej małej
|
|
|
|
|
#615 |
|
Rozeznanie
|
słuchajcie, co do paczki, to na pewno rozsądnie zdecydujecie - rzeczy lekkie i takie co to "na święta" - można na ten priorytet, a rzeczy ciężkie i takie co przydadzą się na sezon chłodny - do Nutki na paczkę ekonomiczną (dojdzie na naszą wiosnę).
tak napisałem o tym, że 475 zł paczka 20 kilo - ale może uzbieramy np. 10 kg i będzie to mniej kasy ;) czyli 258 zł (wtedy 1 kg = 25,80 zł) 2 kolejne plakaty wiszą :) przyjdźcie na czat dzisiaj wieczorem, tzn. od "jak się ściemni" :)
|
#616 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A o tym nazwisku to ma tez Luba i ...?
|
|
|
|
|
#617 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo możliwe ,że to rodzeństwo
) W końcu moja mała ma starszego braciszka... więć to bardzo prawdopodobne )
|
|
|
|
#618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Okazało sie dzis, ze miałyśmy okazję sie z Agą poznać osobiscie...
|
|
#619 |
|
Raczkowanie
|
hehehe
no śmiat malutki jest Kto by pomyślał ) Teraz już nie tylko turystyka ale i dzieciaczki nas łączą hehe
|
|
|
|
#620 |
|
Przyczajenie
|
Załączam zdjęcie. Według informacji które otrzymałam, chłopiec jest sierotą, więc tu by się nie zgadzało. Śliczna dziewczynka ![]() lista dzieci z galerii fotosika o nazwisku Phiri Edytowane przez angela_anaconda Czas edycji: 2007-10-17 o 16:57 |
|
|
|
#621 | |
|
Raczkowanie
|
Ja tylko na chwilę, bo w pracy jestem
![]() Cytat:
, że będą dwie paczki, więc osoby, które do mnie pisały w sprawie adresu mogą śmiało słać, nawet te dodatkowe rzeczy, które się znalazły "na stanie". Na razie poczekam na wszystkie paczki chętnych osób-które zgłosiły się do tej pory- a są to Suzi82, New_Rock, moria44, Dla ciebie J., m-r-u i dam znać ile mamy kilogramów, wtedy łatwiej będzie to ogarnąć i decydować o ewentualnych dalszych wysyłkach.Pozdrawiam i zmykam
|
|
|
#622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
qrcze a ja Mikrejsza wysłałam do Ciebie dziś te 20 zł. niemiałam czasu wej ść na forum przez 2 dni. przepraszam za kłpot, ze teraz będziesz musiała tą kaske przesyłać dalej. mam nadzieję , że Twoje kłopoty szybko sie rozwiarzą. pozdrawiam Cie. jeśli mogę sowje zdanie to uważam, ze listy mogły by byc w oryginale. jeśli o mnie chodzi to jak najbardziej nie trzeba mi ich tłumaczyć. bardzo chętnie podszkolę swój angielski ![]() serdecznie witam nowych forumowiczów. szalenie się cieszę, że kolejne dzieci będą miały wsparcie. wiecie, ze ja za każdym razem jak widzę kolejne dziecko i poznaję kolejnego rodzica to czuje takie ciepło na sercu. my zaczęliśmy już formować paczkę. zdecydowaliśmy sie, że pójdzie priorytetem. zakupiłam już koperte i vibowity. zdecydowalismy już co bedzie dla teddyego, a co dla wszystkich dzieci. znalazłam bardzo ciekawą rzecz, ale chciałam Was sie poradzić. mianowicie szablony do odrysowywania zwierzatek. to są takie dla młodszych dzieci. pomyślałam, ze może wszystkie dzieci miałyby z tego uciechę. jak myślicie? pozdrawiam wszystkich ciepło
|
|
|
#623 |
|
Raczkowanie
|
Na pewno szablony będą super rozrywką dla dzieciaczków
|
#624 |
|
Zadomowienie
|
kupię je w takim razie i wkleję Wam zdjecie jak one wygladaja
|
|
#625 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i pokaż foty, bo rozumiem że widziałaś to off-line? :) a nie np. na Allegro :) Cytat:
no wiem, Was nie trzeba namawiać do zakupów :)
|
|
#626 |
|
Raczkowanie
|
Będę miała w formie fizycznej zdjecie mojego Chryspina!!! Zamówiłam w Carrefourze!
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
A ja kupiłam 2 komplety kredek po 49 gr- to chyba niedrogo?
|
|
|
|
#628 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Masz jakieś info????Cytat:
Na resztę pytań Wizażanie Ci odpowiedzieli. Ja muszę uzupełnić listę Adopcyjnych Rodziców z 1 postu ![]() Oczywiście gratuluję wszystkim Mamom, które się ujawniły w końcu ![]() Wygrałam licytację misia Tereski Nie przekazałam do dalszej licytacji:P: Jest za słodki I baaaaardzo duży!
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2007-10-17 o 21:18 Powód: dopisek |
|||
|
|
|
#629 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Czy trzeba znać jakieś tajemnicze zaklęcia? Nie byłam nawet 10s kiedy mnie wyproszono
|
|
|
|
|
#630 |
|
Raczkowanie
|
Ja jutro na zakupki sie wybieram!!! Będzie buszowanie
![]() A tymczasem - dobranoc
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:22.

że chce coś wysłać dla Alice na święta (zapłaci za do 5 kg), no i wtedy ktoś zapytał, czy może się dołączyć, i... 

za te 5000 km transportu 

za długaśnego posta dla MAMY za 591 post 

((