|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
A moja od 2 do 2.35 cycala a teraz jej sie czuwać zachciało.. Jakby w dzuen nie mogla:-P.
|
#2462 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
Biedna... A może rano do apteki zapytać? Szkoda żebyś się męczyła.... |
|
|
|
|
#2463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mały miał właśnie akcje płacz i cyc teraz zasypia mam nadzieje Martwię się cały czas czy starcza mu to co mam. No i kupki nie wiem jaka jest dobra a jaka zła a teraz ma przejściowe. O właśnie nawalil i znów przewijanie
|
|
#2464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Paula dzieci czuja nasze zdenerwowanie i emocje pewnie dlategonu tz od razu sie uspokoiła. Ja sie kiedys porycZalam jak pol nocy próbowałam uspokoić mała i nicA moja mama zrobiła to w 2 minuty
![]() Cytat:
I co udało sie zasnac? pewnie ze odsyspiaj rano. Ja juz wstałam bleeee musze sie zbierać do szpitala na ktg..Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ---------- Cytat:
To cie rozłożyło.. Zdrowka! Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ---------- Dobra ide sie ogarnąć. Boziu co za pora do wstawania.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#2465 |
|
Raczkowanie
|
Ja też już wstaje i zbieram się do lekarza. Czy wasze maluszki też tak się preza w brzuchu? Mój wieczorami tak się uaktywnia, tu kopię brzuch cały chodzi od góry do dołu i prawie ze plecy A mnie to boli. Tz wystraszony co to dziecko robi biedny nie spał pół nocy A o 5 pojechał do pracy w dodatku śnieg mocno padał
|
|
|
|
#2466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja racEj mało kopie, bardziej sie wygina i wypina. Ale ona od zawsze mało ruchliwa. Taki typ ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2467 |
|
Zadomowienie
|
Kurde wlaczylam z malym od 2 do 7 biedny jak je to słychać jak mu się przelewa jak u dorosłego no i nadal robi zielonkawe kupy a powinien żółte juz robić nie wiem kiedy mnie stąd wypuszcza juz tkwie w szpitalu 11 dni mam kryzys siedzę i rycze to chyba hormony. Martwię się ze mnie baby blues dopadnie. Gdyby odwiedziny jeszcze jakieś były. Czekam na ten obchód noworodków żeby dowiedzieć się co z ta żółtaczka no i miał mały mieć usg główki i brzuszka. Ale jak zawsze był przed 8:00 tak teraz im się nie spieszy a ja czekam jak na szpilkach.
|
#2468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedzie dobrze unormuje sie wszystko nic sie nie martw. To na pewno hormony, a fakt ze musisz byc sama bez odwiedzić to potęguje na maksa. Zal sie nam ile trzeba, na pewno niedługo bedziecie w domu i obije odzyjecie! Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nam nie robili usg zadnego.. :-\
|
|
#2470 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek!
wciąż w dwupaku jestem- uprzedzam ewentualne domysły .Wczoraj miałam ktg i badanie, po powrocie siedziała koleżanka na plotkach, potem mężostwo zajął kompa, a ja padłam jak mucha, zanim zwolnił .Wieczór i noc super- żadnych bóli, skurczy, czuję się rewelacyjnie, góry mogłabym przenosić, mam tyle energii .A wizyta- totalna niespodzianka, bo od tygodnia nic nie ruszyło , położna w szoku, bo spodziewała sie ponad 3cm rozwarcia, a tu nic . Jak nie urodze do poniedziałku, to w poniedziałek mam wizytę z usg, badaniami itd., bo zwolnienie mi się kończy 13.02. i trzeba będzie o tydzień przedłużyć. I jak ciagle nic się nie będzie działo, to 7 dni po tp, czyli 20.02. mam się stawić na oddział- tylko nie zdążyłam dopytać, czy będę tam leżała po próżnicy, czy coś będą robić .Potwierdzam teorię Ja i Figi, ze ruch nic nie przyspiesza .Zaraz Was nadrobię, tylko chciałam się zameldować .
|
|
|
|
#2471 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze wyszlam siku bo juz nie mogłam a zajęte ciągle było a był lekarz na obchodzie i poszedł dalej myślałam że wróci i nie wrócił i nie wiem kiedy ja będę mogła wyjść oby jutro jak z malym będzie ok Zastanawiam się czy ta kupka może przez to ze zaczęłam wczoraj jeść wreszcie i zjadłam jakieś kluski i buraczki i kanapki z twarogiem może to przez to. A obchody noworodków jak nie było tak nie ma.
|
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to niezle, synek sie wstrzymał całkiem. Jesteś niespodzianka totalna Elena ale moze cos ruszy nie no, przed 20 to na pewno.Ja wlasnie czekam na ktg i pozniej moze badanie położnej. Zobaczymy co powie. Mi tez zwolnienie sie kończy 14 wiec chyba w poniedziałek tez musze sie wybrać po nowe bo cos nir wróżę sobie porodu przed ta data Powiem wam ze siedze tu i juz 3cia laska na przyjęcie planowe i maja tak wielkie brzuchy! No szok. Ja wyglądam jak w 6 miesiącu przy nich a mam serio duzy brzuch wg mnie no i gdzie to moje 4kg dziecko sie chowa? ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- A i ja tez ogólnie dzisiaj dobrze spałam ale wizyty w wc to koszmar - dołączyłam sie 9 ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas kiepska noc. Od 2 cycala a potem do 5 nie mogla zasnac albo jej sie tryb dzien wlaczyl. Teraz tez oczy jak 5zl i tyle ze spania :-P
|
#2474 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I ja potwierdzam Może umów się na masaż? Kumpela tak się zrelaksowała, że umówiła się na następny dzień na powtórkę - nie zdążyła, bo urodziła w nocy Ja tak odsapnęłam po powrocie ze szpitala, przespałam całą noc jak nigdy i co? I o 14 zaczęły się skurcze ![]() Cytat:
Wielkość brzucha nie ma znaczenia, ale niektóre są faktycznie mega duże!Cytat:
Odeśpij w ciągu dnia!My dzisiaj mamy wizytę położnej. Maleńka na szczęście już troszkę lepiej. Mamy inhalacje z soli fizjologicznej i pulmicortu i po pierwszej dawce nosek się odetkał!! Do tego dostałam Aromactiv baby i może to też pomogło. Od pierwszego dnia życia jest, także jakby któreś maleństwo miało zatkany nosek, to warto spróbować!! ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Jeszcze się pochwalę, że weszłam wczoraj w jeansy sprzed ciąży ![]() ![]() Z 18 kg + zostało mi jeszcze 7,5 Ale tak właściwie, to chciałabym żeby spadły ze 2 kg a reszta została Pewnie się nie uda, ale fajnie by było
|
|||
|
|
|
#2475 |
|
Wtajemniczenie
|
Nawet dla lekarza i położnej jestem niespodzianką
.No trudno, co ma być to będzie- gin nie jest zwolennikiem wypędzania na siłę dziecka, dopóki jest jeszcze przed tp i zaleca trochę poczekać .W ogóle mój mąż wyszedł z gabinetu taki zawiedziony, że nic nie ruszyło, że aż położna się śmiała, ze tak mu się spieszy do dzidziusia .wiecie, jaki ja mam szalony apetyt?! zaczęłam jeść kolacje i słodycze , wczoraj w drodze do gina zjadłam pączusia , potem w domu żelki takie nadziewane akuku, do tego m&msy czekoladowe, wprawdzie po parę sztuk, ale zawsze . Nie podoba mi się to stanowczo .a u nas szaro-buro i zero sniegu Ja- melduj co u Ciebie po ktg , u mnie zero skurczy wczoraj sie zapisało, tzn. tylko takie 60% i 40%, tętno małego było niskie, bo zasnął, ale lekarz zobaczył to u siebie w gabinecie i wyszedł do mnie między pacjentkami.
|
|
|
|
#2476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie noc tragiczna, wróciłam z labu, kupiłam tabletki ziołowe na gardło i podobno sinupret też jest ziołowy więc sobie zapodam dzisiaj, bo umieram
|
|
|
|
|
#2477 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aj, zazdraszczam, ja już marzę o dżinsach, takich normalnych, nie ciążowych .---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
![]() mnie boli od wczoraj wieczór, ale piłam tylko mleko z miodem, bo nic innego nie miałam. Ja kupię sobie propolki do ssania, mam też Fiorda do ssania, dobre na drapanie w gardle, chrypkę i suchy kaszel. Te oba specyfiki sa dla kobiet w ciąży i karmiących. |
||
|
|
|
#2478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje wagi! Ej ten masaż to jest super pomysł! Chyba poszukam cos w krk taki relaks by mi sie przydał na rozluźnienie napięcia ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
Mi tez sie apetyt włączył bardzo na końcówce ale staram sie ograniczać ze względu na ta wagę małej ![]() Pogoda tez u nas fatalna jeszcze czekam w kolejce do rejestracji i jade do domu zrobic barszcz ukraiński mmmmSent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#2479 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
Całe zero skurczy na ktg
spoko urodzę za rok chyba szyjka miękka, zewnętrzne ujście rozwarte na palec wewnętrzne zamknięte. Niby cos sie zaczyna dziać ale szału nie ma. Czekamy dalej. Następne ktg 16 czyli we wtorek.U mnie tez nie ma zwolenników wypędzania na sile ale to chyba dobrze jak sie samo zacznie wiec czekamy chwilkę jeszcze.. No i do 4.5 kg moge rodzic SN jakby co to jest sala do cc zawsze nożna jej użyć Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#2481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tymi dzinsami zazdroszcze. Ja swoich zwyklych majtek nie dam rady zalozhc.. Przez rane---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Wykalacka zdrowka :-*
|
|
#2482 |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana
u mnie ciut lepiej, gardło nie boli, tylko kaszel i lekki katar mi zostal sporządziłam syrop cebulowy i zamierzam sie nim dokurować, mimo ze go nie cierpię :/Leżę w łóżeczku i grzeję dupkę co by mi przeszło do poniedziałku ![]() Jeżeli o wielkość brzuszków to ja jestem w szoku jakie są różnice na tym etapie W porównaniu z niektórymi z was to ja wyglądam na trojaczki Mamusiaczek gratuluję spadku wagi i zdrówka dla Martusi.... Marcia współczuję nocki. Nana trzymam mocne kciuki za twój szybki powrót do domku... Wystarczająco cię już tam wymęczyli ![]() To która dzisiaj rodzi bo przestój nam się zrobił
|
|
|
|
#2483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
Patrze ze teraz nie tylko ja zasmarkana ;-)
Moja gwiazda od 7 rano nie spi 😦az mnie dziw bierze czemu. Ale moze w nocy da pospac jak w dzien porozrabia?
|
#2485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No jestem w lekkim szoku u Ciebie i Eleny ![]() To pewnie Figa pierwsza z waszej trójki urodzi Oczywiście renata za Ciebie tez trzymam kciuki coby za długo się nie przedłużyło
|
|
|
#2486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, nawet gin mówi, ze zawsze jestem spięta .Mój mogłby trochę przypakować, nie powiem . Wyszłam na dwór do takiego psa-przybłędy, co się plącze koło naszego bloku i go dokarmiam, bo mi go szkoda, i cieszę się,ze ni muszę nigdzie dziś wychodzić, bo pada deszcz i wieje wiatr, brr... Na obaid dziś zrobię spaghetti, bo nie mam weny twórczej , wczoraj ugotowałam ogórkowa i cały garnek poszedł w jeden dzień, największy udział w dziele zniszczenia miałam ja sama, ale taka pyszna wyszła |
|
|
|
|
#2487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zjadlabym spagetti :-D Gosci sie zapowiadaja na weekend. Brat i siostra tz z rodzinami. Tylko ja mówię ze lepiej zeby oddzielnie przyjechali bo u siostry jest 3 dzieci u brata 2.. Jak sie zwali tu 10 osob naraz w tym 5 dzieci to ocipieje..
|
|
#2488 |
|
Zadomowienie
|
Faktycznie lepiej sobie dozować takie wizyty. U nas jak rodzina się zjedzie, a jest tylko 2 dzieciaczków to już po pół h mam dosyć, a gdzie tu jeszcze z dzieckiem przy cycu 😊
|
|
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
No tz chcial wszystkich naraz zeby z glowy ale mu wytlumaczylam jak to bedzie wygladac.. Jedno wielkie darcie przy noworodku..
|
#2490 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz mogę wyjść ze szpitala czekam tylko na decyzje w sprawie Dominika robią mu właśnie to usg i pobrali krew do badan na billrubine bo fotometrycznie badana trochę wzrosła ale może być tak że w krwi juz spada i wtedy pani dr powie czy możemy iść do domku juz czy nie. A i mały na cycu urósł juz troszkę
100g w dzień wiec daje rade jeść oplacalo sie poswiecenie 2 nocy na walke o cyca i wstawanie co 2.5h. Ogolnie to codziennie spie tylko 1.5-2h ja chce do domu zawsze to u siebie co do zielonych kupek to ma prawo takie jeszcze mieć bo wychodzą zanieczyszczenia mam często cycac. A macie tak dziewczyny karmiące ze maleństwo upodobali sobie jednego cyca? Ja tak mam z prawej nie chce pić musze go spod pachy jakoś złapać ale nie wiem jak ale uwaga nauczyłam się sama już podnosić do odbicia przełamał się.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

.
.

, potem w domu żelki takie nadziewane akuku, do tego m&msy czekoladowe, wprawdzie po parę sztuk, ale zawsze
.