|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
A moja od 2 do 2.35 cycala a teraz jej sie czuwać zachciało.. Jakby w dzuen nie mogla:-P.
![]()
#2462 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
Biedna... A może rano do apteki zapytać? Szkoda żebyś się męczyła.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mały miał właśnie akcje płacz i cyc teraz zasypia mam nadzieje ![]() Martwię się cały czas czy starcza mu to co mam. No i kupki nie wiem jaka jest dobra a jaka zła a teraz ma przejściowe. O właśnie nawalil i znów przewijanie
![]() |
#2464 | ||
Zakorzenienie
|
Paula dzieci czuja nasze zdenerwowanie i emocje pewnie dlategonu tz od razu sie uspokoiła. Ja sie kiedys porycZalam jak pol nocy próbowałam uspokoić mała i nicA moja mama zrobiła to w 2 minuty
![]() Cytat:
I co udało sie zasnac? ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ---------- Cytat:
To cie rozłożyło.. Zdrowka! Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ---------- Dobra ide sie ogarnąć. Boziu co za pora do wstawania.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Raczkowanie
|
Ja też już wstaje i zbieram się do lekarza. Czy wasze maluszki też tak się preza w brzuchu? Mój wieczorami tak się uaktywnia, tu kopię brzuch cały chodzi od góry do dołu i prawie ze plecy A mnie to boli. Tz wystraszony co to dziecko robi biedny nie spał pół nocy A o 5 pojechał do pracy w dodatku śnieg mocno padał
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja racEj mało kopie, bardziej sie wygina i wypina. Ale ona od zawsze mało ruchliwa. Taki typ ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Zadomowienie
|
Kurde wlaczylam z malym od 2 do 7 biedny jak je to słychać jak mu się przelewa jak u dorosłego no i nadal robi zielonkawe kupy a powinien żółte juz robić nie wiem kiedy mnie stąd wypuszcza juz tkwie w szpitalu 11 dni mam kryzys siedzę i rycze to chyba hormony. Martwię się ze mnie baby blues dopadnie. Gdyby odwiedziny jeszcze jakieś były. Czekam na ten obchód noworodków żeby dowiedzieć się co z ta żółtaczka no i miał mały mieć usg główki i brzuszka. Ale jak zawsze był przed 8:00 tak teraz im się nie spieszy a ja czekam jak na szpilkach.
#2468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedzie dobrze unormuje sie wszystko nic sie nie martw. To na pewno hormony, a fakt ze musisz byc sama bez odwiedzić to potęguje na maksa. Zal sie nam ile trzeba, na pewno niedługo bedziecie w domu i obije odzyjecie! Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nam nie robili usg zadnego.. :-\
![]() |
#2470 |
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek!
wciąż w dwupaku jestem- uprzedzam ewentualne domysły ![]() Wczoraj miałam ktg i badanie, po powrocie siedziała koleżanka na plotkach, potem mężostwo zajął kompa, a ja padłam jak mucha, zanim zwolnił ![]() Wieczór i noc super- żadnych bóli, skurczy, czuję się rewelacyjnie, góry mogłabym przenosić, mam tyle energii ![]() A wizyta- totalna niespodzianka, bo od tygodnia nic nie ruszyło ![]() ![]() ![]() Potwierdzam teorię Ja i Figi, ze ruch nic nie przyspiesza ![]() Zaraz Was nadrobię, tylko chciałam się zameldować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze wyszlam siku bo juz nie mogłam a zajęte ciągle było a był lekarz na obchodzie i poszedł dalej myślałam że wróci i nie wrócił i nie wiem kiedy ja będę mogła wyjść oby jutro jak z malym będzie ok Zastanawiam się czy ta kupka może przez to ze zaczęłam wczoraj jeść wreszcie i zjadłam jakieś kluski i buraczki i kanapki z twarogiem może to przez to. A obchody noworodków jak nie było tak nie ma.
![]() |
#2472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to niezle, synek sie wstrzymał całkiem. Jesteś niespodzianka totalna Elena ![]() ![]() Ja wlasnie czekam na ktg i pozniej moze badanie położnej. Zobaczymy co powie. Mi tez zwolnienie sie kończy 14 wiec chyba w poniedziałek tez musze sie wybrać po nowe bo cos nir wróżę sobie porodu przed ta data ![]() Powiem wam ze siedze tu i juz 3cia laska na przyjęcie planowe i maja tak wielkie brzuchy! No szok. Ja wyglądam jak w 6 miesiącu przy nich a mam serio duzy brzuch wg mnie ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- A i ja tez ogólnie dzisiaj dobrze spałam ale wizyty w wc to koszmar - dołączyłam sie 9 ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Zakorzenienie
|
A u nas kiepska noc. Od 2 cycala a potem do 5 nie mogla zasnac albo jej sie tryb dzien wlaczyl. Teraz tez oczy jak 5zl i tyle ze spania :-P
#2474 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I ja potwierdzam ![]() ![]() Ja tak odsapnęłam po powrocie ze szpitala, przespałam całą noc jak nigdy i co? I o 14 zaczęły się skurcze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My dzisiaj mamy wizytę położnej. Maleńka na szczęście już troszkę lepiej. Mamy inhalacje z soli fizjologicznej i pulmicortu i po pierwszej dawce nosek się odetkał!! Do tego dostałam Aromactiv baby i może to też pomogło. Od pierwszego dnia życia jest, także jakby któreś maleństwo miało zatkany nosek, to warto spróbować!! ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Jeszcze się pochwalę, że weszłam wczoraj w jeansy sprzed ciąży ![]() ![]() ![]() Z 18 kg + zostało mi jeszcze 7,5 ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Wtajemniczenie
|
Nawet dla lekarza i położnej jestem niespodzianką
![]() No trudno, co ma być to będzie- gin nie jest zwolennikiem wypędzania na siłę dziecka, dopóki jest jeszcze przed tp i zaleca trochę poczekać ![]() W ogóle mój mąż wyszedł z gabinetu taki zawiedziony, że nic nie ruszyło, że aż położna się śmiała, ze tak mu się spieszy do dzidziusia ![]() wiecie, jaki ja mam szalony apetyt?! zaczęłam jeść kolacje i słodycze ![]() ![]() ![]() ![]() a u nas szaro-buro i zero sniegu ![]() Ja- melduj co u Ciebie po ktg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2476 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie noc tragiczna, wróciłam z labu, kupiłam tabletki ziołowe na gardło i podobno sinupret też jest ziołowy więc sobie zapodam dzisiaj, bo umieram ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aj, zazdraszczam, ja już marzę o dżinsach, takich normalnych, nie ciążowych ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
![]() mnie boli od wczoraj wieczór, ale piłam tylko mleko z miodem, bo nic innego nie miałam. Ja kupię sobie propolki do ssania, mam też Fiorda do ssania, dobre na drapanie w gardle, chrypkę i suchy kaszel. Te oba specyfiki sa dla kobiet w ciąży i karmiących. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje wagi! Ej ten masaż to jest super pomysł! Chyba poszukam cos w krk taki relaks by mi sie przydał na rozluźnienie napięcia ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
Mi tez sie apetyt włączył bardzo na końcówce ale staram sie ograniczać ze względu na ta wagę małej ![]() Pogoda tez u nas fatalna ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#2480 |
Zakorzenienie
|
Całe zero skurczy na ktg
![]() ![]() U mnie tez nie ma zwolenników wypędzania na sile ale to chyba dobrze jak sie samo zacznie wiec czekamy chwilkę jeszcze.. No i do 4.5 kg moge rodzic SN jakby co to jest sala do cc zawsze nożna jej użyć ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Wykalacka zdrowka :-*
![]() |
#2482 |
Rozeznanie
|
Witam z rana
![]() ![]() Leżę w łóżeczku i grzeję dupkę co by mi przeszło do poniedziałku ![]() Jeżeli o wielkość brzuszków to ja jestem w szoku jakie są różnice na tym etapie ![]() ![]() Mamusiaczek gratuluję spadku wagi i zdrówka dla Martusi.... Marcia współczuję nocki. Nana trzymam mocne kciuki za twój szybki powrót do domku... Wystarczająco cię już tam wymęczyli ![]() To która dzisiaj rodzi bo przestój nam się zrobił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2484 |
Zakorzenienie
|
Patrze ze teraz nie tylko ja zasmarkana ;-)
Moja gwiazda od 7 rano nie spi 😦az mnie dziw bierze czemu. Ale moze w nocy da pospac jak w dzien porozrabia?
#2485 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() To pewnie Figa pierwsza z waszej trójki urodzi ![]() Oczywiście renata za Ciebie tez trzymam kciuki coby za długo się nie przedłużyło ![]()
![]() |
#2486 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój mogłby trochę przypakować, nie powiem ![]() Wyszłam na dwór do takiego psa-przybłędy, co się plącze koło naszego bloku i go dokarmiam, bo mi go szkoda, i cieszę się,ze ni muszę nigdzie dziś wychodzić, bo pada deszcz i wieje wiatr, brr... Na obaid dziś zrobię spaghetti, bo nie mam weny twórczej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zjadlabym spagetti :-D Gosci sie zapowiadaja na weekend. Brat i siostra tz z rodzinami. Tylko ja mówię ze lepiej zeby oddzielnie przyjechali bo u siostry jest 3 dzieci u brata 2.. Jak sie zwali tu 10 osob naraz w tym 5 dzieci to ocipieje..
![]() |
#2488 |
Zadomowienie
|
Faktycznie lepiej sobie dozować takie wizyty. U nas jak rodzina się zjedzie, a jest tylko 2 dzieciaczków to już po pół h mam dosyć, a gdzie tu jeszcze z dzieckiem przy cycu 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Zakorzenienie
|
No tz chcial wszystkich naraz zeby z glowy ale mu wytlumaczylam jak to bedzie wygladac.. Jedno wielkie darcie przy noworodku..
#2490 |
Zadomowienie
|
Ja juz mogę wyjść ze szpitala czekam tylko na decyzje w sprawie Dominika robią mu właśnie to usg i pobrali krew do badan na billrubine bo fotometrycznie badana trochę wzrosła ale może być tak że w krwi juz spada i wtedy pani dr powie czy możemy iść do domku juz czy nie. A i mały na cycu urósł juz troszkę
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.