Mamusie kwietniowe - część V :-) - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-11, 08:34   #781
annihilate
Rozeznanie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Coś jeszcze o moim porodzie
Mi się poród zaczął o 21 jakoś. Jak już miałam skurcze regularne co 5 min to pojechaliśmy, było coś koło północy. Bolało lekko tak jak na okres, dało się wytrzymać, się dziwiła lekarka i położna co ja taka cichutka i spokojna jak do porodu - to tez nikomu z nich się nie spieszyło. W końcu dotarło do badania, a ja mam tylko 2 cm rozwarcia przy takich regularnych skurczach Była 2 w nocy, więc mojego Tż położna wysłała do domu Teraz dla mnie był najgorszy okres, bo zaczęły się bóle krzyżowe i byłam samiuteńka I coś w końcu ruszyło, rozwarcie 5 cm, potem 7cm i koło 6 rano Tż wrócił. Przenieśliśmy się do sali porodowej, nowa zmiana i super położna przyszła Przy 9 cm miałam kryzys już totalny. Dałam jakoś radę, koło 8 zaczęły się parte i o 9:05 urodziłam Potem od lekarki dowiedziałam się, że miałam regularne i częste, ale zbyt krótkie skurcze i dlatego mi to tak nie szło z tym rozwarciem

Dlatego teraz nie mam pojęcia kiedy mam jechać na te porodówkę żeby za wcześnie nie było

Widzę, że piszecie o aktywności w czasie porodu jeszcze, to ja się przyznam, że większość chyba leżałam i cierpiałam. Chyba bardziej z samotności u mnie to było. Poszłam pod prysznic, ale tam ustać sama nie umiałam po prostu z bólu, a usiąść to tam nie było gdzie. Na piłce też próbowałam, ale jak skurcz przyszedł to tak mnie krzyż bolał, że tylko leżenie mi sprawiało ulgę. Chodzenie tez mi nijak nie pomagało. Co innego jakby Tż był wtedy ze mną

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 08:36   #782
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
Coś jeszcze o moim porodzie

Mi się poród zaczął o 21 jakoś. Jak już miałam skurcze regularne co 5 min to pojechaliśmy, było coś koło północy. Bolało lekko tak jak na okres, dało się wytrzymać, się dziwiła lekarka i położna co ja taka cichutka i spokojna jak do porodu - to tez nikomu z nich się nie spieszyło. W końcu dotarło do badania, a ja mam tylko 2 cm rozwarcia przy takich regularnych skurczach Była 2 w nocy, więc mojego Tż położna wysłała do domu Teraz dla mnie był najgorszy okres, bo zaczęły się bóle krzyżowe i byłam samiuteńka I coś w końcu ruszyło, rozwarcie 5 cm, potem 7cm i koło 6 rano Tż wrócił. Przenieśliśmy się do sali porodowej, nowa zmiana i super położna przyszła Przy 9 cm miałam kryzys już totalny. Dałam jakoś radę, koło 8 zaczęły się parte i o 9:05 urodziłam Potem od lekarki dowiedziałam się, że miałam regularne i częste, ale zbyt krótkie skurcze i dlatego mi to tak nie szło z tym rozwarciem

Dlatego teraz nie mam pojęcia kiedy mam jechać na te porodówkę żeby za wcześnie nie było

Widzę, że piszecie o aktywności w czasie porodu jeszcze, to ja się przyznam, że większość chyba leżałam i cierpiałam. Chyba bardziej z samotności u mnie to było. Poszłam pod prysznic, ale tam ustać sama nie umiałam po prostu z bólu, a usiąść to tam nie było gdzie. Na piłce też próbowałam, ale jak skurcz przyszedł to tak mnie krzyż bolał, że tylko leżenie mi sprawiało ulgę. Chodzenie tez mi nijak nie pomagało. Co innego jakby Tż był wtedy ze mną

Ale teraz juz wiesz jak ważny jest partner przy porodzie i jakie błędy popełniłaś
Położna tez mówiła na temat prysznica zeby przyniósł jakaś ulgę trzeba tam spędzić 20-30 min

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 08:40   #783
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Ineso!!!!!! cożeś narobiła już nigdy nie kupie bielizny w sklepie stacjonarnym no oszalałam! Dziś sobie dałam bana i jutro zamówię bo za dużo rzeczy mi się dziś tam podoba hehhe
Spokojnie, oni mają non stop fajne ceny i oferty. Kupuję u nich od kilku lat.
Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Jak będę miała córkę tez nam plan żeby uniknąć różu, bardzo podobają mi się małe dziewczynki ubrane w takie 'dorosłe' kolory ☺
Mnie też drażni, że większość chłopięcych to taki jasny niebieski. Marzą mi się czarne, ciemnogranatowe rzeczy - na razie mam z sh ze trzy raptem. Szukałam kiedyś w necie, ale na razie znalazłam jakieś hipsterskie tylko kolekcje za milion pieniędzy, więc podziękuję.
Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość

Kalafior
Wykończe się. Pomyślę, że muszę coś zrobić, a po chwili nie pamiętam, co to miało być.
Widocznie to nie było takie ważne
Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość

Na sr faceci u Nas próbowali gazu i większości nic nie dał a jeden mówił ze sue czuje jak po jednym piwie
Gaz nie działa przeciwbólowo tylko zmienia percepcję odczuwania tego bólu. Więc analogicznie jak alko. I teraz zależy, jak ktoś na gaz zareaguje - różnice mogą być takie, jak i w reakcjach na alkohol: jedni są ,,przydżumieni", mniej odczuwają, inni odczuwają tak samo. Wg mnie warto spróbować, zawsze to jakaś atrakcja
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
jak oglądam sobie "porody" to mnie najbardziej przeraża to, że te babki to ciągle leżą. A mi się wydawało, że lepiej pochodzić, poskakać na piłce i takie tam, chyba, że faktycznie przez ten ból się nie daje rady
Mnie też to dziwi i niby ostatnio ze dwie kobiety mi powiedziały ,,bolało tak, że mogłam tylko leżeć", ale zgodnie z fizjologią i tym, co mówią położne na leżąco boli najbardziej - bo jest dodatkowy nacisk na okolice krzyża, dziecko trudniej się przeciska. Może to kwestia tego, że są takie bez sił i już im wszystko jedno i tak naprawdę nie rozróżniają poziomów bólu? Będę chciała, żeby tż mnie motywował do innej pozycji, a jeśli naprawdę nie dam rady to żeby przypilnował, żebym leżała przynajmniej na boku (wtedy kość ogonowa może się odchylać) i trzymał mi nogę w górze (tylko cholera będzie ciężko, żeby w takiej pozycji TAM nie patrzył).
Cytat:
W końcowej fazie to sie leży może od tego momentu pokazują porody ?? Wole nie oglądać
Niekoniecznie, możesz urodzić w innej i tak jest lepiej.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 08:40   #784
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Velika ten zapis to wtedy robia kiedy dziecku na np. pierwszym ktg spada tetno... U mnie polozne mowily ze bardzo rzadko sie zdaza zeby taki zapis robili

A co do lezenia, nie mam zamiaru na pewno...bylam w szpitalu jak kolezanka rodzila i lazila po korytarzu. Bolalo, ale akcja szla szybciej

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 08:43   #785
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość

I mialam taka chwile ze juz sie z CC pogodzilam, choc jeszcze to nie przesadzone, ale lekarz mi mowil ze jak nie przestanie bolec to nie pozwoli mi urodzic naturalnie. No i juz sie oswajalam z tym co mnie czeka...jakos tak przywyklam do tej mysli. Ale wczoraj bylam na SR i mielismy zajecia na oddziale- widzialam dziewczyne co miala rano CC. Miala dziecko na ramieniu, w lozku. Wygladala okropnie i ten cewnik do tego. A obok niej babka po SN w nocy i smigala sie kapac a maz opiekowal sie synem. I badz tu madra. Po SN moze mnie jedynie tylek i pipka bolec a po CC caly brzuch...znajac mnie to 3 tygodnie bedzie mnie bolec a to dla mnie za dlugo...depresja murowana. Tak juz mam...

Swoja droga polozna wczoraj mowila ze wiekszosc kobiet przychodzi na porodowke z 1 cm rozwarcia, jak jest 1,5 cm to juz szok dla poloznych...a ja myslalam ze przyjde z conajmniej 5 cm...

No i gaz podaja od 5 cm do 8 cm...
E no, bez przesady. Zależy kto ma jaki próg bólu.
Po cesarce mi lekarz powiedział że po 10 godzinach od cesarki mam zaczynać sie kręcić i przewracać na bok, po 12 godzinach chodzić.
Pomyślałam, ciekawe jak ja teraz po znieczuleniu nic nie czuje
Po 10 godzinach zaczęłam sie ruszać, faktycznie ból okropny...
Po 12 godzinach starałam sie wstać co było nieciekawe i klęłam w myślach.
Potem jak już wstałam po kolejnych 2h godzinach to już cewnik wyciągneli i kazali iść pod prysznic. Kuśtykałam, ale na szczęscie prysznic i umywalka w pokoju. Miałam w pokoju taką aparatke że jak zaczęłyśmy rozmawiać to takie hasła że cìage sie śmiałyśmy i wkurzały (w żartach na siebie) bo ze śmiechu nam szwy chciały popękac
Po 3 dobach jak wróciłam do domu to bolało ale niespełna tydzień po powrocie zasuwałam z wózkiem po dworze i było super. A zaznaczam ja mam próg bólu poniżej zera....

Cytat:
Ja tez myślałam ze moja mała jest główka w dół bo czkawkę czułam na pipce ale na usg wyszło inaczej to co odbierałam jako wypychanie nóżka pod piersiami to główka wiec nie jestem w stanie powiedziec co gdzie sie znajduje
Może sie obróciła przed wizytą

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
jak oglądam sobie "porody" to mnie najbardziej przeraża to, że te babki to ciągle leżą. A mi się wydawało, że lepiej pochodzić, poskakać na piłce i takie tam, chyba, że faktycznie przez ten ból się nie daje rady na żadne znieczulenia to nie liczę, zzo nie ma, a jakieś pierdy typu gaz to pewnie i tak nie pomogą
Pierwszy kurier dzisiejszego dnia zaliczony, przyszła komoda czekam jeszcze na drugiego z materacykiem
Znowu odniosę sie do progu bólu.
Mnie kazali skakać na piłce ale nie dałam rady, jedynie troszke sie pogibałam na niej ale ból kręgosłupa + skurcze dawały mi popalić i zeszłam z niej. Gazem mnie faszerowali to tym dupłam w kąt bo guzik dawało. Znam jedną laske z innego forum co chwaliła ten gaz ale mam wrażenie że sie chyba zdążyła naćpać czymś innym wcześniej dla mnie to badziew nic noe dający.

Witam sie TEŻ NIEWYSPANA po kilku dniach nieobecności.
Noc okropna, ciągle sie wierciłam, myśli sie kłębią, a na dodatek dziś wizyta i sie boje jak zawsze.
Mam nadzieje że wyjde z gabinetu uśmiechnięta rosi:
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 08:43   #786
annihilate
Rozeznanie

Cytat:
Ale teraz juz wiesz jak ważny jest partner przy porodzie i jakie błędy popełniłaś
Położna tez mówiła na temat prysznica zeby przyniósł jakaś ulgę trzeba tam spędzić 20-30 min
Tylko co mogłam zrobić jak go po prostu wyrzuciła ze szpitala, twierdząc, że to długo potrwa i ma iść się przespać?
Wtedy byłam świeżynka, to się na to zgodziliśmy. Teraz nie wiem, chyba się kłócić będę jak go znów wyrzuci, albo rozryczę to może na litość ją wezmę Nie wiem jest jakieś prawo na które się można powołać w takiej sytuacji?

PIOTR 08.04.2016
Stary 2016-02-11, 08:47   #787
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Gorzej jak z jakoegos powodu lekarz zleci ciagly zapis KTG to wtey albo lezysz albo stoisz kolo KTG...
Właśnie o tym wczoraj mówiła położna - nie ma prawie nigdy takiej potrzeby, żeby stale prowadzić zapis. Trzeba dopytać - po co to? Jeśli powiedzą, że dlatego że coś się dzieje, to trzeba dopytać czemu nie reagują tylko obserwują I co mają zamiar zrobić.
A jak już to poprosić o ktg bezprzewodowe albo na długich kablach - z takim można się poruszać.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-11, 08:51   #788
akinomka03
Rozeznanie

Wlasnie mi apka pokazla 33 tydzien ;-)
Co do gazu znajoma mi mowila ze ona wdychala i kazala jej polozna na skurczu i jak przychodzil skurcz to skupiala sie na tym wdychaniu i jakos ten skurcz wytrzymywala, po prostu uwage na wdechu skupiala aa nie na bolacym skurczu, mowila ze szybko jej godz minela przynajmniej.
akinomka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 08:54   #789
NetaC
Raczkowanie

Hej wam.
Ja śpię dobrze z poduszką pod brzuchem wstawać mi się nawet nie chce z tego łóżka tylko bym wstała. A i przez dziwne sny po serialu (skazany na śmierć zaczęliśmy z mężem ) nie zrobiłam mężowi śniadania bo byłam tak nieprzytomna. Ale nie pamiętam już tego strasznie zawiłe jakieś. Pod koniec przed czym kimś uciekalam.

Muszę się pozalic. Jestem wkurzona
...

Najpierw w SR nikt nie odbiera. Potem jakimś cudem jakąś babka odbiera i mówi że ta od szkoły ns urlop wrócić to mam się umówić. Dzwoniłam znów i dalej nikt nie odbierał a ns drugim telefonie odbierali i odkladali telefon po chwili bez słowa.

A teraz do mnie zadzwoniła i mówi że ma już dwie grupy pełne i zapisy dopiero od zgadnijcie...KWIETNIA .
..

do tego nie ma pojęcia czy i nas jest inna szkoła. Ja już 30 tydz a pomoc szkoła od 28 powinna być.

Ja się załamie. Przecież ja pójdę do tego porodu kompletnie na żywca.
NetaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 09:05   #790
duchaa123
Wtajemniczenie

Anni wlasnie kiedy teraz do szpitala podobno drugi porod postepuje szybciej ja na porodowke trafilam z 5 cm rozwarciem bez skurczow dali mi oxy i nic dopiero jak wody przebili to byl hardcor... normalnie jazda bez trzymanki . Bole odrazu o najwyzszym natezeniu i to od razu co 2 mienuty ,pozniej to juz nie czulam odstepu pomiedzy nimi . I tak przez 2h i 30 min na dodatek musialam lezec nie bylo mowy o chodzeniu i prysznicu to bylo najgorsze to lezenie wlasnie bo malemu spadalo tętno . Wynagrodzenie wylo w parciu 5 min i po sprawie ciekawe jak teraz bedzie tez chce miec 5 cm rozwarcia trafiajac do szpitala

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Tylko co mogłam zrobić jak go po prostu wyrzuciła ze szpitala, twierdząc, że to długo potrwa i ma iść się przespać?
Wtedy byłam świeżynka, to się na to zgodziliśmy. Teraz nie wiem, chyba się kłócić będę jak go znów wyrzuci, albo rozryczę to może na litość ją wezmę Nie wiem jest jakieś prawo na które się można powołać w takiej sytuacji?
No zdziwilam sie ze odeslala tz do domu nie miala takiego prawa ... Ja bym w zuciu nie pozwolila mu jechac przeciez wsparcie w takiej sytuacji jest bardzo wazne . Teraz pamietaj o tym i jak bedzie cos gadala zeby jechal nie zgadzaj sie nawet na korytarzu maz moze poczekac i w krytycznrj sytuacji wejsc .

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 09:08   #791
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patulinka94 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Faktycznie bardzo dużo tych CC. Niestety nie mam teraz czasu dokładnie ich czytać.
Lulka wiesz skąd u nich tak duża liczba cc?

och nie mam pojęcia, bo tez ich nie podczytuję. Podejrzewam, że z ostrożności. W tych czasach lekarze wolą dmuchać na zimne. Sporo kobiet tez załatwia sobie CC

Dałybyście 4 dniowe dziecko do leżaczka bujaczka? czy tylko wg mnie to dziwne?

nadrabiam dalej
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 09:14   #792
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Oczywiście ze masz prawo żeby bliska osoba była obecna, tak samo jak podczas wizyty u lekarza.
Nie mialy prawa męża wyrzucić.

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Spokojnie, oni mają non stop fajne ceny i oferty. Kupuję u nich od kilku lat.

Mnie też drażni, że większość chłopięcych to taki jasny niebieski. Marzą mi się czarne, ciemnogranatowe rzeczy - na razie mam z sh ze trzy raptem. Szukałam kiedyś w necie, ale na razie znalazłam jakieś hipsterskie tylko kolekcje za milion pieniędzy, więc podziękuję.

Widocznie to nie było takie ważne

Gaz nie działa przeciwbólowo tylko zmienia percepcję odczuwania tego bólu. Więc analogicznie jak alko. I teraz zależy, jak ktoś na gaz zareaguje - różnice mogą być takie, jak i w reakcjach na alkohol: jedni są ,,przydżumieni", mniej odczuwają, inni odczuwają tak samo. Wg mnie warto spróbować, zawsze to jakaś atrakcja

Mnie też to dziwi i niby ostatnio ze dwie kobiety mi powiedziały ,,bolało tak, że mogłam tylko leżeć", ale zgodnie z fizjologią i tym, co mówią położne na leżąco boli najbardziej - bo jest dodatkowy nacisk na okolice krzyża, dziecko trudniej się przeciska. Może to kwestia tego, że są takie bez sił i już im wszystko jedno i tak naprawdę nie rozróżniają poziomów bólu? Będę chciała, żeby tż mnie motywował do innej pozycji, a jeśli naprawdę nie dam rady to żeby przypilnował, żebym leżała przynajmniej na boku (wtedy kość ogonowa może się odchylać) i trzymał mi nogę w górze (tylko cholera będzie ciężko, żeby w takiej pozycji TAM nie patrzył).

Niekoniecznie, możesz urodzić w innej i tak jest lepiej.

Tez nie przepadam za tym cukierkowym jasnoniebieskim. Szczególnie na jakichś kurtkach czy kombinezonach. Body czy koszulki juz ok.
Nawet kombinezon mam granatowy ☺ i powiem Ci ze większość tych ciemnych rzeczy typu granat, szary, czarny mam z sh ☺ kiedyś wrzucałam tu nawet czarny pajacyk, maz się śmieje ze do wózka będzie pasował 😀

A co do pozycji przy porodzie tez musze swojemu powiedzieć ze ma pamiętać żeby zachęcać mnie do chodzenia, siedzenia na piłce itp. Nawet jak będę marudzila ze nie dam rady.

Mój mąż niby potrafi zachować zimną krew ale boję się że podczas porodu nie będzie chciał mnie dodatkowo denerwować i żadnych rad nie będzie mi udzielał

Cytat:
Ja Ciebie rozumie bo bardzo chce rodzic naturalnie!
Ale pocieszę Cie Sasiadka miała CC i bardzo dobrze wspomina wstała na drugi dzien i funkcjonowała ok.

Tez mam zamiar przyjść pózniej jak juz akcja sue rozkręci i skurcze bedą co 4-5 minut. Tylko gorzej jak wody odejdą to trzeba jechać a akcja niekoniecznie sie jeszcze zaczęła i trzeba siedzieć w szpitalu i czekać.

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Na sr faceci u Nas próbowali gazu i większości nic nie dał a jeden mówił ze sue czuje jak po jednym piwie

Lucy ja tez wole "dorosłe" stylowki a nie różowa lale w wózku
Wczoraj w reserved kupiłam cudowny kombinezon szary który wyglada jak by Insimnia dla dorosłej kobitki tylko w rozmiarze 62
Ja przed rozkręceniem akcji liczę jeszcze na relaksująca kąpiel w domu i czas na spokojne ogarnianie sie ☺

A co do ciuszków to syna tez raczej nie zamierzam ubierać w cukierkowy niebieski tylko tak bardziej doroslo.
Jakies granaty, szarości, beze.

Z dziewczynką to już w ogóle można poszaleć ☺

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez NetaC Pokaż wiadomość
Hej wam.
Ja śpię dobrze z poduszką pod brzuchem wstawać mi się nawet nie chce z tego łóżka tylko bym wstała. A i przez dziwne sny po serialu (skazany na śmierć zaczęliśmy z mężem ) nie zrobiłam mężowi śniadania bo byłam tak nieprzytomna. Ale nie pamiętam już tego strasznie zawiłe jakieś. Pod koniec przed czym kimś uciekalam.

Muszę się pozalic. Jestem wkurzona
...

Najpierw w SR nikt nie odbiera. Potem jakimś cudem jakąś babka odbiera i mówi że ta od szkoły ns urlop wrócić to mam się umówić. Dzwoniłam znów i dalej nikt nie odbierał a ns drugim telefonie odbierali i odkladali telefon po chwili bez słowa.

A teraz do mnie zadzwoniła i mówi że ma już dwie grupy pełne i zapisy dopiero od zgadnijcie...KWIETNIA .
..

do tego nie ma pojęcia czy i nas jest inna szkoła. Ja już 30 tydz a pomoc szkoła od 28 powinna być.

Luz, sporo za nas nie chodzi na szkole rodzenia wiec damy rade.
Nasze mamy też nie chodziły i wiedziały jak rodzic 😊

szkole polecają juz od 25 tygodnia nawet
Ja jeszcze będę próbować się zapisać ale pewnie nic z tego nie będzie ale dam radę i bez tego ☺ grunt to nastawienie
A na forum dziewczyny chętnie dziela się wiedzą wiec coś będziemy wiedziały

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
och nie mam pojęcia, bo tez ich nie podczytuję. Podejrzewam, że z ostrożności. W tych czasach lekarze wolą dmuchać na zimne. Sporo kobiet tez załatwia sobie CC

nadrabiam dalej
Nigdy w życiu.
A w ogóle nie jest tak ze leżaczka można używać jak dziecko już samo główkę trzyma? Czy coś sobie ubzduralam.
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 09:17   #793
duchaa123
Wtajemniczenie

Lulka 4 dniowe dziecko jest za male , ja wkladalam malego jak mial 2 tygodnie . A kto to taki madry tak robi ?

Stary 2016-02-11, 09:18   #794
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Lucy ja Nue chciałam nic różowego a jednak kilka rzeczy sie znalazło głownie do spania. Kącik tez miał być bez różu ale jest kilka detali pudrowo różowych lubie szarości beze i czarny i jeans zarówno u siebie jak i dla małej

Uwielbiam takie kolory. Jeszcze lubię jasne brązy, i to samo tyczy się w urządzaniu domu

Cytat:
Szczerze mówiąc to ta ilość cesarek mnie nie zaskoczyła - w Polsce robi się ich naprawdę bardzo dużo. Nawet spotkałam się z tym, że lekarze się dziwili, że sn rodziłam!

A co do lewatywy jeszcze, ja nie musiałam mieć swojej w szpitalu. O dziwo

Tak u nas w Pl to norma. Popatrzmy na Norwegię np. tam cesarka to rzadkość.

Cytat:
Dziewczyny której z Was dzidziuś sie jeszcze nie odwrócił? potrzebuje grupy wsparcia

Mojej przyjaciółce odwróciła się mała ostatnio jakoś w 35 tygodniu. Jest ciężej, ale wszystko możliwe...

Witam się w 8 miesiącu
Stary 2016-02-11, 09:18   #795
annihilate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
No zdziwilam sie ze odeslala tz do domu nie miala takiego prawa ... Ja bym w zuciu nie pozwolila mu jechac przeciez wsparcie w takiej sytuacji jest bardzo wazne . Teraz pamietaj o tym i jak bedzie cos gadala zeby jechal nie zgadzaj sie nawet na korytarzu maz moze poczekac i w krytycznrj sytuacji wejsc .
Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Oczywiście ze masz prawo żeby bliska osoba była obecna, tak samo jak podczas wizyty u lekarza.
Nie mialy prawa męża wyrzucić.
Dlatego liczę, że teraz jestem mądrzejsza i dam im popalić jakby co

Cytat:

Poważnie? No co Ty w życiu by mi to nawet do głowy nie przyszło żeby takiego noworodka w to wsadzić!!!!

PIOTR 08.04.2016
Stary 2016-02-11, 09:19   #796
NetaC
Raczkowanie

http://www.gdzierodzic.info/placowka/777

Tu są informacje o szpitalu w którym chce rodzić.

Opinie i relacje kobiet co tam rodzily są bardzo różne.

Ale myślę że mąż i rodzina obok to obowiązek. Myślę że przy mężu czy rodzicach nie odwaza się na olewanie czy jakieś chamskie odzywki jak niektóre kobiety piszą.

Bardzo mi zależało na SR
Stary 2016-02-11, 09:20   #797
lulka19
Zakorzenienie

Ja nie wiem, moja znajoma urodziła 4 dni temu, a już w domu kładzie maluszka do tego bujaczka i włącza mu wibracje,i melodie, bo chce coś sobie porobić A mówię co widziałam na zdjęciu. Dziecko jeszcze w beciku opatulone...
Stary 2016-02-11, 09:21   #798
duchaa123
Wtajemniczenie

Lucy niekoniecznie poprostu takie malenstwo i tak prawie caly czas spi i do szczeszcia nie jest potrzebny mu bujaczek

Stary 2016-02-11, 09:21   #799
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:

Ale myślę że mąż i rodzina obok to obowiązek. Myślę że przy mężu czy rodzicach nie odwaza się na olewanie czy jakieś chamskie odzywki jak niektóre kobiety piszą.

Bardzo mi zależało na SR

Super jest ta strona. Polecam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-11, 09:21   #800
NetaC
Raczkowanie

I bym położyła do lezaczka Ale takiego co się całkiem na płasko rozkłada. Ale w sumie ja będę miała kokon więc będę miała gdzie go odłożyć jak będę chciała siku czy odpocząć.
Stary 2016-02-11, 09:23   #801
duchaa123
Wtajemniczenie

Lulka ja ty zaczynasz 8 mies to znaczy ze ja tez omg

Stary 2016-02-11, 09:24   #802
lucy111
Zadomowienie

Cytat:

Bardzo mi zależało na SR
Ja juz trochę mniej staram się przejmować tymi opiniami, wszędzie znajdzie się coś co będzie nie w porządku.

Wszystko zależy od tego na jaka polozna akurat się trafi.

Cytat:
Ja nie wiem, moja znajoma urodziła 4 dni temu, a już w domu kładzie maluszka do tego bujaczka i włącza mu wibracje,i melodie, bo chce coś sobie porobić A mówię co widziałam na zdjęciu. Dziecko jeszcze w beciku opatulone...
Przecież rownie dobrze może go w łóżeczku czy gondoli położyć ...
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 09:24   #803
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
I bym położyła do lezaczka Ale takiego co się całkiem na płasko rozkłada. Ale w sumie ja będę miała kokon więc będę miała gdzie go odłożyć jak będę chciała siku czy odpocząć.

Tzn becik?

Cytat:
Lulka ja ty zaczynasz 8 mies to znaczy ze ja tez omg

Noo

Ile macie becików? wystarczy 1 czy dokupić 2?
Stary 2016-02-11, 09:25   #804
Agnessssa
Rozeznanie

Cotygodniowe golenie Bożeny zaliczone..Jak ja się nazipalam wieczorem mąż mi nogi przeleci depilatorem i będzie spokój na 3 tygodnie... Ja już nie umiem się schylac masakra

Zacierka na mleku zjedzona, dyskoteka już zaczeta ja idę próbować spać chociaż godzinkę jeszcze

A w ogóle dzisiaj na wagę stanekam 10,5kg na plusie aaaaa

Edytowane przez Agnessssa
Czas edycji: 2016-02-11 o 09:29
Agnessssa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 09:28   #805
duchaa123
Wtajemniczenie

Lulka jeden wystarczy dziecko i tak szybko z niego wyrasta i nie bd cialo lezec tak owiniete caly czas w kokoniki wiec szkoda kasy wydawac na 2 . A ty tez masz becik w sowki ?

Stary 2016-02-11, 09:30   #806
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Lulka jeden wystarczy dziecko i tak szybko z niego wyrasta i nie bd cialo lezec tak owiniete caly czas w kokoniki wiec szkoda kasy wydawac na 2 . A ty tez masz becik w sowki ?
Kurcze becik, rożek mylą mi się te pojęcia

tak jak mam w sówki, ale takie duże i nie są super widoczne
http://allegro.pl/rozek-becik-baweln...914545285.html

szare sowy mam

Edytowane przez lulka19
Czas edycji: 2016-02-11 o 09:31
Stary 2016-02-11, 09:34   #807
madziara889
Zakorzenienie

Rożki mam trzy ale wszystkue uźywane, nie widziałam sensu kupować kolejnego tylko po to, żeby był nowy.

Do leżaczka od razu bym nie włożyła dziecka, kołyska na początek nam wystarczy.

O moim szpitalu też są rózne opinie, w większości pozytywne ale wiadomo, ze różnie może się trafić.
Też się boję, że odeślą męża do domu, bo będzie jeszcze za wcześnie.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 09:34   #808
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
No jak to co, szpital prowadzi porody rodzinne tak?
Jeśli tak to osoba towarzysząca ma prawo być z Tobą 24h na dobę- czy na porodówce, czy na sali, czy chodząc za Tobą po korytarzu. Dlatego nazywa się to porodem rodzinnym. Mają prawo "wyprosić" jedynie jak się coś poważnego dzieje i muszą Cie zabrać na sale operacyjną albo coś..

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Właśnie o tym wczoraj mówiła położna - nie ma prawie nigdy takiej potrzeby, żeby stale prowadzić zapis. Trzeba dopytać - po co to? Jeśli powiedzą, że dlatego że coś się dzieje, to trzeba dopytać czemu nie reagują tylko obserwują I co mają zamiar zrobić.
A jak już to poprosić o ktg bezprzewodowe albo na długich kablach - z takim można się poruszać.
Prawie nigdy, ale zawsze jest ten odsetek
U mnie już po 2 spadkach tętna dziecka robią CC
z jednej strony okej, ale tak na prawdę czasem KTG nie wychwytuje tętna bo się dziecko gdzieś przesunie na moment i dlatego ten spadek może nastąpić...tak miałyśmy z dziewczyną, która teraz leżała ze mną na sali...
A z tym KTG bezprzewodowym to mnie rozśmieszyłaś
Mają takie chyba w większych miastach, większych szpitalach A te na "długich kablach" i tak nie pozwolą Ci wyjść poza salę porodową, więc dla mnie żadna różnica czy będę blisko KTG i będę widzieć zapis czy będę mogła odejść 3-4 metry dalej

Cytat:

..

Pewnie gdybyś zadzwoniła miesiąc wcześniej to nie miałabyś z tym problemu...w sumie no wiesz, jak od 28 to czemu dzwoniłaś w 30

Lucy siedzenie na piłce nic nie daje podobno...trzeba mega skakać, żeby rozwarcie szło

lulka co do leżaczka-bujaczka...to jest tak samo temat rzeka jak wychodzenie z 4 dniowym dzieckiem na spacer...albo ubieranie, karmienie, szczepienie i poród... nie oceniaj innych (widzę, że się bardzo tym "przejełaś") bo sama nie wiesz jakie dziwne rzeczy będziesz robić wg innych

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 09:34   #809
NetaC
Raczkowanie

Lulka i tym mówię. Kokon dla noworodka. Ale ja będę nie inny kolor. Babeczka mi uczyje.

https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.n...36&oe=576578F5

Chce by mały mi w tym spał. Obok nas w łóżku naszym.
Stary 2016-02-11, 09:35   #810
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
W końcowej fazie to sie leży może od tego momentu pokazują porody ?? Wole nie oglądać
A tam się leży. Ja nie leżałam w żadnej fazie
W ogóle co do tych odchodów podczas porodu, nawet nie wiem czy i kiedy coś zrobiłam. Rodziłam na stojąco, więc teoretycznie powinnam była widzieć, co tam mi się przy stopach majta ale albo nic nie zrobiłam (lewatywę miałam wcześniej i ja z tych mało sikających), albo położna to ogarniała i nic nie spadło na pewno położna coś musiała ogarniać, bo mi wody nie odeszły jakoś wcześniej i pewnie jak już sobie tam stałam, to mi coś tam ciekło. Mimo wszystko tam było non stop czysto... męża pytałam, czy on coś widział, a on "ale że gdzie, co?" tak więc wcale nie musi być źle.

Ogólnie na skurczu boli i ciężko jest wtedy iść. Dlatego mamy męża przy sobie i jak łapie skurcz, to się na mężu uwieszamy skurcz puszcza i idziemy dalej...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości