|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
ojojoj ilez Wy już tu napisałyście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#632 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wejdź i najlepiej używaj nicka z forum :) a nie takiego tajemniczego wyglądającego na chęć jak najszybszego zalogowania na pierwszy lepszy nick :)
![]() |
#633 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sięgnąłem do mojej kartoteki i z tego co wiem to podaję: Jackson urodzony prawdopodobnie w 1998 roku. Znaleziony w slamsach Mpanshyi został przyniesiony do szpitala i tam sie nim zaopiekowała siostra. Potem jego zdjęcie dotarło do mnie i juz został. w jakiś czas potem znalazła się jego młoda mamusia (miała wtedy 16 latek). Nie miała gdzie mieszkać z Jacksonem i wtedy s. Józefa zdecydowała o budowie domku dla nich. Skoro jest niezrównoważoną psychicznie to bardzo prawdopodobne, że została po prostu przez czarownika wskazana jako winna czyjeś chorobie lub śmierci i wyrzucona z klanu i wioski. Teraz jednak jest pod opieką sióstr. W tej chwili ma już troje dzieci a więc Jakson, Kennedy i Samson. Na ostatnim z siostrą spotkaniu siostra mówiła, że ma już swego mężczyznę (męża?), z którym mieszka. Poniżej zdjęcia tej rodzinki: Jacksona, jego mamy, budowanego domku (pierwszy dzięki naszym m.inn. funduszom) i mamy z braćmi. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...6472656ff.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...ed9e6f3ce.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...7452ad9a4.html Nela 85 jak będziesz w kraju daj znać, może niedaleko Górnego Ślaska, to skoczymy do Nortona, który aktualnie jest na placówce w Czeladzi. Moja żona już jest w domu po operacji i na początku listopada będę miał trochę luzu w animacji to postaram się Nortona odwiedzić. Na razie dobranoc, bo przede mną tydzień Misyjny, 2 wykłady, spotkania filmowe zdziećmi i z Różami Różańcowymi i to wszystko (aby odniosło skutek) powinno być solidnie przygotowane.
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2007-10-17 o 21:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Rozeznanie
|
wstawiam jeszcze raz: http://www.wyszynskiprymas.pl/choszczowka.htm
tutaj będzie sobotnio-niedzielne spotkanie (dojazd autobusami 144, 511, 723)
#635 |
Raczkowanie
|
Animator masz ode mnie wielkie
![]() ![]() Ja też mam nadzieję, że się spotkamy, nie tylko nasza mała rodzinka Milanzi Mumba ![]() Mam jednak nadzieję, że to spotkanie tylko bardziej nas, teraz Was zwiąże i wkrótce będzie następne. Mam tylko troche wątpliwości - siedzę i myślę, porównuję zdjęcia i potrzebuję rozwiania wątpliwości - Animatorze szczególnie przez Ciebie, bo Ty wiesz najwięcej o tych zdjęciach. Czy mój Kennedy jest tylko na tym zdjęciu gdzie jest ich trójka z mamą (swoją drogą piękne zdjęcie) i wtedy rozumiem że Kenneduś to ten średni, prawda ? Czy jest Twoim zdaniem na którymś z pozostałych? Byłabym Ci baardzo wdzięczna (właściwie już jestem, bo już się sporo dowiedziałam ![]() I ile stawiasz, że Kennedy ma latek ? Jeśli Jackson 11, to Kennedy 5, 6 ? Buziaki dla wszystkich na dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Raczkowanie
|
Ludziska kochani ..
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#637 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nela85 - no ja też tym razem nie pojawię się na spotkaniu :/ choć bardzo bym chciała. Więc umówmy się, że na następne jedziemy razem ![]() angela_anaconda witam Cię na naszym forum ![]() m-r-u i również Ciebie witam wśród forumowiczów. Od razu zabierasz się do działania ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#638 |
Zakorzenienie
|
Na początek powiem że zgłosiła sie nowa Mama
![]() ![]() są też odpowiedzi od s.Józefy: Szczesc Boze! Pani Agnieszko-Norton poprosil dla Mamy o najbiedniejsze dziecko a poniewaz w tej chwili zalezy mi aby dzieci tej kobiety mialy adoptujacych Rodzicow wiec od razu przydzielilamZalaczam zdjecie i informacje Samson M.Mumba ur.10.9.2006. Jego Mama Estele Ndubeni ur. 1977,jest psychicznie slaba osoba.Czesto choruje.Nie umie czytac ani pisac.Kocha swoje dzieci ale ze wzgledu na to ze jest chora jest jej ciezko utrzymac rodzine ,mezczyzna ja tylko wykorzystal i zostawil. Samson ma 2 braci : *Jacksona ur.5/7/99 *Kennediego ur.5/1/03 Nela twój Kennedy ma 4,5 roku ![]() i dalej Pani Agnieszko, rowerkiem ucieszy sie napewno-ale sa drogie w granicach $ 100 bylo jeszcze pytanie na forum odnosnie srodkow czystosci,kosmetykow itd.m.i.podpasek... mukashana dala dobra odpowiedz te rzeczy sa ale kto sobie na nie pozwoli? Nasze dzieci ciesza sie normalnym zwyklym mydlem do mycia ciala lub "Chik" mydlo do prania,uzywaja wazeliny lub lotion, tak wiec rzeczy te sa b.potrzebne .tutaj mydlo mozna kupic za Kwacha 3.500 tak samo to do prania bielizny.zasypki dla dzieci,oliwki to marzenie! Pozdrawiam postaram się jeszcze wkleić zdjęcie przyrodniego brata Nortona ![]()
#639 |
Wtajemniczenie
|
ale slodkie dziecko!!!
#640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może do jednej paczki udałoby sie dołożyc te podpaski? ciezkie nie są, dużo się zmiesci... Jakby co to, juz pisałam do MAMY, że do podpasek sie dorzucę ![]()
![]() |
#641 |
Rozeznanie
|
doszła paczka od Tereski (dla Alice), tak więc 3 kg na paczkę warszawską już jest :)
do tego są moje rzeczy (jeszcze nie zważone) no i... kto się dorzuca? :)
#642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wtedy dowiemy się czy Maxon ma rodzeństwo, ale Alick Phiri to raczej nie bo ma Mamę z tego co pamietam. Wzruszyłam sie kiedy okazało sie że Nela Animator i Nroton pomagają jednej rodzinie, wymieniacie między sobą informacje i zdjęcia to jak "zerwane więzi" ![]() co do podpasek to Anastazja miala sprawdzic ceny w hurotwni i mukashana Rock a ty juz byłeś w sklepie?
![]() |
#643 |
Wtajemniczenie
|
ja chetnie, ale to zalezy kiedy chcecie wyslac. w ten weekend moge jeszcze nie miec pieniadzy. to kiedy?
#644 |
Rozeznanie
|
Cieszę się, że tak szybko doszła. Rock- nie musisz wszystkiego wysyłać teraz. Okulary np mogą iść zwykłą paczką.Dla małej wyślij teraz maskotki, kakao, zegarki /jeśli dokupisz baterie/ i kalkulator. Dołóż coś dla rodzeństwa żeby nie było im przykro. Jaroszania - a Ty jeszcze nie dostałaś? wysłałam przedwczoraj? |
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Wtajemniczenie
|
jeszcze nie
![]()
#646 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
jeśli ktoś jeszcze ma ten sam problem - że za tydzień mógłby się złożyć na paczkę, ale teraz nie bardzo - to piszcie! to poczekamy ten tydzień :) Wklejam dla Jaroszani - co zrobić jak paczka nie dochodzi? W razie paczka nie dochodziłaby przez kilka dni, około tygodnia, udać się na swoją pocztę pod wieczór, przed jej zamknięciem, mając ze sobą: - dowód osobisty - ew. numer przesyłki i zapytać, czy nie czeka taka paczka. Bardzo często zdarza się, że paczkonosz nie zostawia awiza, a przesyłka czeka na poczcie. Paczkonosze nagminnie "oszczędzają" na drukach awiz i wystawiają dopiero powtórne awizo, gdy tymczasem przesyłka od kilku dni już leży na poczcie. Po kilku dniach na poczcie wypisywane jest "powtórne" awizo, a listonosz niesie je do skrzynki adresata. Bez złudzeń - nie niesie przesyłki, nie dzwoni do domu, tylko zanosi i wkłada do skrzynki wypisane wcześniej awizo. Ważne, żeby dotrzeć na pocztę przed upływem 14 dni od spodziewanego dotarcia przesyłki na tę pocztę, bo po tym terminie, w razie jej nie podjęcia, jest odsyłana do nadawcy. Cytat:
a wieczko zegarka, nie wiem jak otworzyć :( się odkręca, czy podważa?
![]() |
#647 |
Wtajemniczenie
|
dzieki NR
![]() a co do przesylki - czy mozemy zrobic tak, ze rzeczy na paczke przyniose na spotkanie a pieniadze przeleje Ci powiedzmy za tydzien? chodzi mi o to zeby nie wydawac pieniadzy na wysylanie mojej paczki do Ciebie (bo to chyba Ty bedziesz wysylal, tak?)
#648 |
Raczkowanie
|
No włąśnie kto bedzie wysyłał pczkę "warszawską"? U mnie na razie też krucho z kasą. Myśłałam, że gdyby udało mi się cos zakupić to bym podrzuciła... komuś z Wawki
![]()
#649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słuchajcie, kupcie tych podpasek ile wlezie, jakby co to proszę mi podesłac rachunek ![]()
![]() |
#650 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#651 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#653 |
Wtajemniczenie
|
Tereska poczekam do jutra. Ja mieszkam na obrzezach wiec moze dotrzec do mnie troche pozniej
![]() ![]() co do podpasek to poniewaz sa tanie moze niech kazdy z uczestnikow przyjdzie z jednym opakowaniem, troche sie tego uzbiera ![]() ![]() http://allegro.pl/item252472702_podp...zydelkami.html -> 9szt/1.99zl, 66g i jestem za skrzydelkami choiaz zwykle tez moga byc.
![]() |
#654 |
Raczkowanie
|
jaroszania - na których obrzeżach Wawy mieszkasz?
Mnie prawdopodobnie nie bedzie na spotkaniu i chciałabym podrzucić komuś moją częsć paczki ![]()
#655 |
Wtajemniczenie
|
tarchomin a dokladnie Nowodwory
![]()
#656 |
Raczkowanie
|
NA Tarchomin mam niedaleko, bo mieszkam na Bródnie
![]() ![]()
#657 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale się wzruszyłam ![]() Jej, jaki ten mój Kenneduś jeszcze malutki. Tak się cieszę !!! ![]() ![]() Tak, moria, na następne spotkanie już na pewno jedziemy !!! ![]() Miłego dnia Wam życzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#658 |
Wtajemniczenie
|
myslicie, ze termometr elektroniczny przyda sie Siostrze?
Marlenen ok to mozemy sie gdzies umowic, mas zmoj nr gg albo gronie
#659 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() IP znajome bo weszłam na chata, zapytać o cenę kur 10 czy 13zł, ale chyba Cię nie podrywałam ![]() a_a - to skrót od nicka na forum ![]() Wracając do żywego inwentarza, na kozę dla chłopca nie wpłacałam, bo to duże zwierze i duży obowiązek, chyba trzeba ją codziennie o jednej porze wydoić jak krowę, zapewnić jakąś paszę ? Koza podobno lubi niszczyć, obgryzać różne przedmioty, nie pogardzi nawet skórzanym butem, czy drewnianym krzesłem ![]() Pozdr. Andzelika Edytowane przez angela_anaconda Czas edycji: 2007-10-18 o 18:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Rozeznanie
|
Kochani szukam w necie stornek, gdzie można zamówić różne próbki. Za friko.
Na razie dla kobietek znalazłam takie cos http://eu.itsmybody.com/phppages/par...&country_id=48 kiedyś dwa razy zamówiłam i przyszło. Ale nie wiem czy to sie tam kobietom przyda. Będę doklejać jak jeszcze cos znajde http://www.fartus.pl/?q=fartuchy+foliowe - myślicie że może się siostrze przydać ? Podpaski za friko http://www.sensitive.always.pl/o-produkcie.php |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.