![]() |
#811 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Kejka ja dzwoniłam miesiąc wcześniej.
Numer do położnej nikt nie odbierał. Numer stacjonarny odbierali odkladali na bok słuchawkę slyszlam jak gadają o dzywalam się nikt nie odpowiadał po czym odkladali słuchawkę. I tak w kółko. Raz babka odebrała i powiedziała że położna na urlopie będzie po 8 lutym wtedy dzwoni. I tak nikt mi odbierał dopiero dzis oddzwonila. Kejka ja i tym już wcześniej na forum pisałam że położna ma urlop i czekam ze SR Gdybym zadzwoniła raz teraz to bym się tak nie wkurzala. ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- A poza tym przecież napisałam w tym poście wyżej Twojego cytatu ze dzwoniłam i nikt mi odbierał ale pominelas to chyba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#812 |
Wtajemniczenie
|
NetaC nie ominęłam, nie napisałaś chyba (o ile dobrze pamiętam), że dzwoniłaś miesiąc temu
![]() ![]()
#813 |
Wtajemniczenie
|
A wiecie co ja tak siedze i mysle jak dziecko urodzi sie w kwietniu no i ogolnie tak po tygodniu mozna z malenstwem wyjsc na kilka minut i pogoda bedzie zimna albo ciepka to jak ja mam to malenstwo ubrac ?? . No ja calkowicie zapomnialam jak ja wtedy syna ubieralam genialna jestem po prostu
![]()
#814 |
Raczkowanie
|
Napisałam juz na fb z prośbą o pomoc i juz mam numer do innej szkoly. Dzwonię teraz. U mnoe jest szpital w mieście jeden. Tak bym musiala jechac busem do miasteczka obok. A to już cała wyprawa a z mężem chciałam jeździć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#815 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja to będę podchodzić do tego tak, że na samym początku pewnie bodziaki z długim + skarpetki, spodenki i bluzeczka z długim a na to kombinezon taki misiowy i czapeczka. Przykryję kocykiem i zakryję tą "maskownicą" na gondoli ![]() No i będę sprawdzać jak tam karczek małego i najwyżej kocyk zabiorę ![]() Neta no wiesz, coś za coś...albo chcesz być przygotowania przez SR i dojeżdżasz z mężem albo olewasz sprawę i idziesz na żywioł ![]() ![]()
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-02-11 o 09:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#816 | |
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Neta u mnie tez szkoła od 28 tyg ja sie zapisałam juz w 15 tyg
![]() Kejka dokładnie jak mówisz każdy robi jak uważa za słuszne ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
Każdy zapewne inaczej wszystko zależy od pogody ja body plus rajstopy na to kombinezon dresowy czapeczka i kocyk/kołderka Trzymam sie zasady tyle warstw co mama plus kocyk Jak widzę sąsiadkę która w pokoju małego ma 26 stopni (widzę na niani) mały ma ubrane body skarpety i na to śpiochy i gruba kołdra to mnie nosi ![]() ![]()
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja ![]() ![]() Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2016-02-11 o 10:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#817 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też się zapisałam w 15 tygodniu choć nie musiałam...ale ile się nadzwoniłam później żeby się dowiedzieć kiedy dokładnie zaczyna się cykl ![]() Co do bujaczka i spacerów to mamy takie samo zdanie ![]() ![]() 26 stopni? nie wiem jak oni funkcjonują... ![]() no i jakby dziecko było w samym body to bym zrozumiała temperaturę...ale jak ubrane i pod kołdrą to pewnie spocone jak mała świnka...
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-02-11 o 10:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak mnie po godzinie wzieli na samolot to panika bo już główke było czuć PODOBNO... Są takie które są całkowicie płaskie przy maksymslnym rozłożeniu, więc czemu nie? Ze starszym nie miałam takiego więc wkładałam po miesiącu. Teraz będzie podobnie mimo że mam inny, też bez całkowitego leżenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kejka pisze Ci priv. Widzę ze mamy podejście podobne "na luzie" bo kto bedzie znał lepiej nasze dzieci niz my same ![]()
![]() |
#820 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój tez uparcie siedzi miednicowo i ani myśli sie obrócić ![]() Cytat:
Też mam wielki cellulit ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#821 |
Raczkowanie
|
Co do obrotu malenstwa.
Mój się obrócił już jakoś czas temu. Ale np u mojej mamy ja się ładnie prawidłowo obrocilam a potem mama się na lodzie poslizgnela upadła na tyłek i ja się znów obrocilam. Przez to miała poród posladkowy. Ale jakoś dała radę. Mówi że bez SR bez taty ze calosc spędziła w domu i prasowala pieluchy a jak js bolało kladla się na deske i dopiero o 22 poszła do szpitala na piechotę bo wujek przyjechał po nią maluchem i nie chciała się do niego gramolic. Mega. Ponoć dość szybko urodziła mnie no tak bo o północy już byłam. Może będę miała coś z mamy i mi też łatwo pójdzie. Ale ona cała ciaze pracowała i się dobrze czuła. A ja już dwa razy w szpitalu i ogólnie słabe pokolenie jakieś że mnie. Edytowane przez NetaC Czas edycji: 2016-02-11 o 10:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#822 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie niewyspane
![]() Też zaliczyłam ciężką noc po ciężkim dniu. Tak mi wczoraj ciśnienie szalało. że przeleżałam cały dzień. Dzisiaj już jest stabilnie, ale ciśnieniomierz pod ręką i będę sprawdzać co jakiś czas. Może ten wczorajszy dzień jakiś taki słaby był. bo sporo dziewczyn pisało, że marnie się czuje. Oby dzisiaj było lepiej ![]() Fajny ten link do szpitali ![]() Ubieranie dzieci mnie przeraża ![]() ![]()
#823 |
Raczkowanie
|
Hmm to tyle warstw ile nas czy o jedna Plus.? ^^ coś widzę różne informacje. A też chce zapamiętać bo również nie mam pojęcia jak i w co ubierać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Wtajemniczenie
|
nie no 26 stopni w pokoju i tak cieło ubrane dziecko to przesada nie można przegrzewać dzieciątka . Kejka no chyba tak właśnie ubierałam
![]() ![]()
#825 |
Rozeznanie
|
Leżaczek - jak całkowicie rozkładany na płasko to rozumiem jeszcze, że można dać. No ja takiego nie miałam, synka na chwilę wkładałam jak miał 1,5 miesiąca. Generalnie takiego noworodka bym w łóżeczku zostawiła na chwilę jakbym miała coś zrobić - takie jest moje zdanie.
![]() Ubieranie/spacer - tutaj to wszystko zależy od pogody. A w kwietniu to wiadomo, że i śnieg się zdarzał ![]() ![]() ![]()
![]() |
#826 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej sprawdzać kark dziecka czy nie jest za ciepły lub za zimny. Tak mi położna mówiła 3,5 roku temu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Raczkowanie
|
NetaC -no tak, jedną więcej niż na siebie. Podkreślała, że łatwo dziecko przegrzać, a przy takim zestawie zawsze można w razie potrzeby przykryć kocykiem. Wydało mi się to dość logiczne. Nie mam kompletnie w tym doświadczenia, więc nie zamierzam się wymądrzać i dopiero pewnie się przekonam w praktyce, jak to wyjdzie. Ale jak widać szkoły są różne. Np. sąsiadka prawie nigdy nie zdejmuje maluchowi czapeczki, bo taką ma teorię, że najwięcej ciepła ucieka głową i czapeczka musi być. Nawet w domu czy latem. Pewnie ile mam, tyle pomysłów
![]()
#828 |
Zakorzenienie
|
Kurcze jak was czytam to mam wrażenie, że te co nie mają jeszcze dzieci wiedzą więcej niż doświadczone mamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#829 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kropcia jestem pod wielkim wrażeniem jak Ty pięknie wszystko masz poukładane. Poli Twoje pudełko jest bomba ale nie podobają właśnie mi sie że napisy po angielsku a ten drugi no nie ma szału tylko ceny ![]() Po przeczytaniu zauważyłam ze wiele z Nas miIŁO kiepską noc ja też gardło coraz bardziej boli bleeee cierpnie ręka skurcz w łydce coś okropnego a do tego nie wiem czy wy też tak macie że w niektórych miejscach na brzuchu boli mnie tak jakbym miała tam siniaka czyżby moja kochana córa mamusie tak skopała w nocy już kooejny raz coś takiego mam. ![]() Agata celulit mam straszny na udach ![]()
#830 |
Rozeznanie
|
Cellulit właśnie! Macie jakieś sprawdzone sposoby na pozbycie się go, w sensie takie pociążowe już? Bo ja tez niestety mam
![]()
#831 |
Zadomowienie
|
Rozek mam jeden na dziecko i starczy.
Zjadlam chipsy i mi teraz w gardle stoją :-( eh idę się chyba położyć jeszcze na chwilę i lecę prasować tą stertę ubrań. .. ![]() Co do ubierania dziecka to postawie na zdrowy rozsądek i nie będę się mega nad tym zastanawiać. Urodza się to będę wtedy działać ![]()
#832 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#833 | ||||||
Matka Smoka
|
Ale pogoda..... rano tak długo zbierałam się do sklepu, że jak wyszłam to prało gęstym śniegiem z deszczem, bryja na chodnikach. Wróciłam, a teraz mega słońce wyszło
![]() W biedro czekolady -20% ![]() Cytat:
Widziałam w tv kiedyś program o sr online - poszukaj. Babka realizuje normalny program. Poczytaj też stronę fundacji rodzić po ludzku - tam jest dużo dobrych materiałów i wiarygodnych - naprawdę da się też przygotować z internetem, tylko szukaj dobrego źródła. Gorzej jeśli liczyłaś na bardziej praktyczne zajęcia. Cytat:
Mam jeden, myślę że spokojnie wystarczy. Ogólnie różne są opinie co do rożków - dużo osób nie zaleca. Bardziej polecany jest teraz otulacz - ale to drogie. Poza tym z rożka zrobi się potem kocyk, więc dłuzej się przyda. I mnie przekonuje jeszcze to, że najczęściej w szpitalach stosują rożki, więc dziecko może się przyzwyczaić - moja kuzynka przy pierwszym dziecku nie miała, teraz też - i kilka dni po powrocie do domu mąż leciał do pepco kupić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale już chyba lepiej na piłce siedzieć bo miękka niż na twardym łóżku? Cytat:
Cytat:
![]() Kiedyś oglądałam jakiś program w tv (galileo?) i tam była obalona ta teoria uciekania ciepła przez głowę, ale niestety nie pamiętam szczegółów. Wiadomo, że przy dziecku nie będę kozaczyć - ale czapka to raczej pod kątek ochrony uszu/zatok - bardziej mnie jednak przewianie niepokoi niż utrata odrobiny ciepłoty ciała. |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#834 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() peelingi z kawy podobno są dobre i w ogóle mazaże jakąś szorstką gąbką i dobry balsam ujędrniający jak tylko dojdziemy do siebie po porodzie to trzeba się bedzie jakoś do ładu doprowadzić, fajnie by było założyć szorty w lecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Raczkowanie
|
lulka19 - za to ja mam wrażenie, że kompletnie jestem zielona i zadaję tysiące głupich pytań, aż mi wstyd
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aa, co do czapeczki - mój tż natomiast uważa, że czapeczka musi być, żeby potem dziecku uszy nie odstawały. On miał czapeczkę więc ma ładne uszy, taka jego wersja ![]()
styczeń 2012 ![]() październik 2014 ![]() kwiecień 2016 ![]() Edytowane przez valaria Czas edycji: 2016-02-11 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#836 |
Mama Land
|
Dzień dobry przed południem
![]() Kot zachwycony złożonym łóżeczkiem - ma w nim swoją nową bazę. Nie mamy jeszcze materaca, więc strasznie głośno z tego łóżeczka wyskakuje (stelaż się odbija od szczebelków, trudno to wyjaśnić), więc nakryłam łóżeczko kocem (żeby kot nie właził), ale miał z tego jeszcze większą radochę ![]() Lulka: Mamy niemalże identyczne łóżeczka ![]() ![]() Policzyła ubranka: rozmiar do 56 - 58 sztuk ![]() rozmiar 62 - 71 sztuk ![]() No więc tego ![]() Agnesa: Dzięki za podsunięcie pomysłu na śniadanie ![]() Podobno przegrzanie Maluszka jest dla niego gorsze niż delikatne przechłodzenie. Poza tym, można Dziecko ubierać warstwami i ewentualnie rozbierać/okrywać kocykiem. Valaria: Też słyszałam, że noworodki mają mieć jedną warstwę więcej, niż mama i mam zamiar się tego trzymać (nie dotyczy upałów ![]() PORANEK: Ogólnie noc miałam słabą. Przez to, że muszę kontrolować ruchy Marti budziłam się co chwilę, Mąż mnie dogniatał, a latarnia za oknem świeciła dziś na pomarańczowo, więc myślałam, że zejdę z tego świata ![]() Mąż się obudził, poszedł ogarnąć i wrócił gotowy do wyjścia i do zabawy ![]() ![]() TŻ wstaje z wyra i mówi (sam z siebie): "Ja się jakoś boję z Tobą kochać. Masz taki wielki ten brzuch, że się boję, że go zgniotę" ![]() ![]() A Mąż na to ściąga pory i mówi: "No trudno, spóźnię się dziś do pracy, tylko już nie płacz" ![]() ![]() ![]() Poród naturalny/CC: Co kobieta, to podejście. Ja mam podobne do Kejki, czy Kropci i czuję, ze będę bardzo zawiedziona, jak mnie rozkroją. ALE Kumpelę 2 dni temu wzięli na patologię ciąży, bo ma mało wód płodowych (termin na 08.02) i okazało się, że Mała ma pępowiną dwukrotnie owiniętą szyjkę. A Dziewczyna jest w szpitalu nastawionym na SN i dziś mają jej wywoływać poród NATURALNY ![]()
#837 |
Raczkowanie
|
Ja teraz się na półtora miejsca z seksem wstrzymam. Gin mówił by uważać i ten czas się bardziej oszczędzać by czasem nie wywołać porodu. Potem mówi że już nie ma co się oszczędzać bo najwyżej się urodzi a przecież o to chodzi. A do tego teraz serio az dziwne nie mam ochoty na seks. Brzuch za duży nie mogę oddychać zaraz łapie mnie zgaga. I boli.
Jakoś damy radę myślę . Owiniete maleństwo pempowina i ma rodzic sama.? przerażające Chyba ze to nie ma znaczenia. Ale jakoś nie wiem wydaje mi się że to lekki problem. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#838 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lepsze lekkie przechłodzenie dziecka, niz przegrzanie. U mnie 20-20,5 stopni, a moja Emilka przyzwyczajona do chodzenia w jednej/dwóch warsttwach i ciagle by skarpetki zdejmowała. Ale choruje bardzo rzadko. Cytat:
Cytat:
Uff.. nadrobiłam. Byłam na wizycie-Leon duzy, ma prawie 1700g w 30 tygodniu. Ja mam 8 kg na plusie, czyli więcej niz z Emilka na tym etapie, ale sie nie przejmuję. I uwaga- hemoglobina 12,7 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#839 |
Wtajemniczenie
|
No wlasnie ja z rozka robilam wlasnie taka mate pozniej jak maly siedzial pod dupke mu podkladalam
![]() ![]() ![]()
#840 |
Zadomowienie
|
Valaria u mnie w rodzinie wszyscy powtarzają żeby zakladac czapeczkę wlasnie ze względu na odstające uszy
![]() Wszystkie na tym forum mamy nieźle szkolenie, tez bylam zielona jak tu dotarłam a teraz czuje sie prawie doswiadczona mamę haha bynajmniej w teorii ![]() AsiaPo twój mąż ladnie Cie zaskoczył haha, ja swojemu wczoraj dogodzilam, poszedł wczesniej spać a jak przyszłam do lozka to go wybudzilam na amen i ledwo wstal do pracy dzisiaj;D oczywiście bez mojej satysfakcji, bo niby jak eh
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:34.