Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-11, 09:28   #1651
Ewula88
Wtajemniczenie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

powtórzę jak mi się nazbiera na siku, bo poranne sikanie było dziś o 4 to mi się nie chciało robić :P wczoraj wieczorem powtarzałam i były 2 kreski, zrobiłam też test owu to również dwie grube kreski haha
Mam brać dupka 3x1. Wizytę mam 22.02( medicover) 23.02 prywatnie u siebie w mieście. Ta moja lekarka przyjęła mnie dziś bez kolejki na NFZ, dała receptę i zrobiła usg, kolejny szok!
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 09:34   #1652
monika 1985
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
EWULA!! Ale się cieszę
Gratulacje

Nie wiele się pomyliłam Mówiłam że nie pojedziesz na wyjazd zimowy bo będziesz w ciąży, a tutaj właśnie z niego wracasz w ciąży!! Ale czad

Hmm... może ja mam jakąś jeszcze jedną siostrę, o której istnieniu nawet nie wiem
Ale masz rację, często widzę między nami podobieństwa

Będę trzymać kciuki za październik Sama chciałabym być październikową mamą, ( urodziłam się w październiku) więc również odczuwam sentyment do tego miesiąca, no ale niestety u mnie nie wyszło...
Dopisuje Cię do testujących i trzymam

Sauna kobiecie absolutnie nie przeszkadza. Za to mężczyźnie bardzo. W trakcie starań powinni unikać jej jak ognia. Tak samo jak noszenia telefonu w kieszeniach spodni, czy kładzeniu laptopa na kolanach.

Ale rośnie ta Twoja kruszynka Niedawno poznawałyśmy się wszystkie na wątku a tu już u niektórych 6 czy 5 miesiąc.
Strasznie ten czas leci.
Trzymajcie się i rośnijcie zdrowo

Jedz, jedz niech Ci w cycki pójdzie
Stay a u Ciebie kto się zadomowił? Chłopczyk czy dziewczynka?

Ja chodzę prywatnie ( mój lekarz przyjmuje tylko prywatnie) a i tak czekam 2 miesiące na wizytę...

Czy u Was też tak nasypało śniegu? Zaczeło sypać o 18 i wciąż sypie. Żeby nie przesadzić to prawie po kolana tego śniegu nasypało. Fajnie, jak ja kocham zimę!

ja też jestem z października i z tąd mój sentyment , tak więc zobaczymy co z tego wyjdzie, ale jakoś myślę, że chyba to jeszcze nie mój czas , tak więc mam jeszcze dwa miesiące na ciążę, bo później muszę do pracy wracać, a jak wrócę to do końca roku odpuszczę starania, bo troszkę muszę popracować, ale od nowego roku to już do skutku będziemy próbować, oczywiście obym nie musiała aż tyle czekać tylko żeby mi się udało teraz

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
powtórzę jak mi się nazbiera na siku, bo poranne sikanie było dziś o 4 to mi się nie chciało robić :P wczoraj wieczorem powtarzałam i były 2 kreski, zrobiłam też test owu to również dwie grube kreski haha
Mam brać dupka 3x1. Wizytę mam 22.02( medicover) 23.02 prywatnie u siebie w mieście. Ta moja lekarka przyjęła mnie dziś bez kolejki na NFZ, dała receptę i zrobiła usg, kolejny szok!
za tydzień już będzie widać
monika 1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 10:01   #1653
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:

no to jak wieczorem 2 kreski to już bankowo w którym cyklu się udało?
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 10:15   #1654
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
glukoza, insulina i prolaktyna w porzadku, czekam na 2 pozostałe, ale to potrwa z tydzien...

ja do roku bym nie wytrymała, a co do tej pory zrobiłaś, jakie badania?

warto zrobić monitoring, a jak byłaś i był pęcherzyk dominujący to warto nawet na własna rękę 7 dni po owulce zrobić progesteron - wtedy dowiesz się czy owy faktycznie była i czy ciałko żółte jest wydolne.

odnośnie tego po jakim czasie się badać, to najczęściej mówią o tym roku, ale to też indywidualna kwestia. Dla mnie ważny jest wiek, mam juz 3 z przodu i po prostu rozpoczynanie badań po roku to kolejne miesiące biegania po lekarzach i szukania przyczyny więc wolałam to zacząć wcześniej. Za dużo się naczytałam o kilkuletnich staraniach żeby teraz tak lekko do tego podchodzić.

A badania TŻ planujemy po 6 cyklu, czyli za miesiąc.

właśnie jak to jest, ja miałam tylko prolaktynę badaną i jest ok, to co jednak powinnam po obciązeniu też zbadac?

witaj, to straszne co przeszłaś jak to się zakończyło?

ojej to wielkie zmiany, dziecko i ślub, gratulacje!

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

trzymam kciuki! test dzisiaj powtarzałaś?
Cytat:
no to jak wieczorem 2 kreski to już bankowo w którym cyklu się udało?

6 cykl, drugi cykl gdzie brałam castangusa, może to on zadziałał cuda Powtórzyłam testy, ciągle dwie kreski, jedna bledsza ale są po 14 beta to się okaże
Stary 2016-02-11, 10:16   #1655
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Super 😁 jednak są gdzieś jeszcze dobrzy lekarze...
A co oznacza teraz pozytywny test owulacyjny?

Cytat:
glukoza, insulina i prolaktyna w porzadku, czekam na 2 pozostałe, ale to potrwa z tydzien...

warto zrobić monitoring, a jak byłaś i był pęcherzyk dominujący to warto nawet na własna rękę 7 dni po owulce zrobić progesteron - wtedy dowiesz się czy owy faktycznie była i czy ciałko żółte jest wydolne.

właśnie jak to jest, ja miałam tylko prolaktynę badaną i jest ok, to co jednak powinnam po obciązeniu też zbadac?
Super że te wyniki w porządku!

Czyli jeśli lekarz u mnie widział pęcherzyk tuż przed pęknięciem, a później progesteron wyniósł 28 to chyba owulacja była i ciałko żółte jest wydolne? Jakby tak było to mi prolaktyna w owulacji nie przeszkadza, ale w ciąży nie jestem...
W sumie sama nie wiem jak to jest, jakbym nie zrobiła tej po obciążeniu to byłabym przekonana, że wszystko jest pięknie...

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Mi powiedział ginekolog, że prolaktyna zaburza owulacje w dwojaki sposób. Pierwszy to na takiej zasadzie, że właśnie pęcherzyk nie pęknie i to jest już cykl bezowulacyjny a w inny to pęknie, ale ciałko żółte jest niewydolne i do zapłodnienia nie dojdzie i w takim przypadku owulacja jest, ale bezwartosciowa. Przy wysokiej PRL mogą być wszystkie cykle bezowulacyjne a mogą się zdarzyć niektóre na co jest przykładem moja koleżanka starali się o bobasa przez 1,5 roku aż w 15 cyklu zrobiła badanie PRL wynik 60 no i było wiadomo czemu przez tyle czasu nie zaszła, ale nawet nie zdążyła zacząć brać tabletek bo już w następnym cyklu była w ciąży, także u niej cykl owulacyjny mimo tej PRL się zdazyl.
Różnie kobiety reagują na podwyższona prolaktyne, niektóre nie mają z tym żadnych problemów.
Mi gin przy kontrolnej wizycie właśnie wylapal w tym cyklu, że owulki nie było bo nie pękł pecherzyk i zrobiła się z niego torbiel. Od razu powiedział, że to od prolaktyny w 99% .
Akurat my w tym cyklu się jeszcze nie zaczęliśmy starać (pierwszy cykl po odstawieniu tabletek anty), ale od nowego chcemy
Damy rade dziewczyny pokonać tą prolaktyne
Jedynie cena tabletek mnie przeraża bo te które przepisał mi lekarz kosztują 140zł za 30 tabletek... podobno szybciej działają i nie ma takich skutków ubocznych.

A u mnie dzisiaj 25 dc za 3 dni @ powinna przyjść a objawów jej brak poza zwiększonym apetytem i zachciankami.
Przyjdzie na pewno bo z kapturkiem było tylko zastanawia mnie, czy przez torbiel cykl się nie wydłuży, czy miała któraś z Was torbiel, jak wtedy wyglądał cykl?
Był taki długościowo jak zawsze?

Ewula gratulacje!
Wolałabym brać tabelki na PRL i mieć spokój, a tak to nie wiem o co że mną chodzi, chyba bez lekarza mieć nie wymyślę ☺
Myślę że po tabelach cykle możesz mieć nieregularne bez względu na torbiel...
Stary 2016-02-11, 10:39   #1656
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
6 cykl, drugi cykl gdzie brałam castangusa, może to on zadziałał cuda Powtórzyłam testy, ciągle dwie kreski, jedna bledsza ale są po 14 beta to się okaże
trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość

Czyli jeśli lekarz u mnie widział pęcherzyk tuż przed pęknięciem, a później progesteron wyniósł 28 to chyba owulacja była i ciałko żółte jest wydolne? Jakby tak było to mi prolaktyna w owulacji nie przeszkadza, ale w ciąży nie jestem...
W sumie sama nie wiem jak to jest, jakbym nie zrobiła tej po obciążeniu to byłabym przekonana, że wszystko jest pięknie...

Wolałabym brać tabelki na PRL i mieć spokój, a tak to nie wiem o co że mną chodzi, chyba bez lekarza mieć nie wymyślę ☺
Myślę że po tabelach cykle możesz mieć nieregularne bez względu na torbiel...
a jakie masz normy progesteronu w f. lutealnej? przy wyniku? jeśli do ponad 20, no to masz piękny progesteron.
Stary 2016-02-11, 10:52   #1657
pater86
Zadomowienie

Cytat:
trzymam kciuki

a jakie masz normy progesteronu w f. lutealnej? przy wyniku? jeśli do ponad 20, no to masz piękny progesteron.
Normę dla fazy lutealnej mam od 1,2 -15,9, a mój wynik 28,2 czyli wierzyć mi się nią chce, że owulacji nie było... A ciąży jak nie było tak nie ma...

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
A na co działa ten lek? Trzymam kciuki za piękną betę!
Stary 2016-02-11, 10:52   #1658
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie obciążenie daje wynik, który świadczy o hiperprolaktynemii czynnościowej. Nie wiem nic więcej, ale jeżeli jest czynnościowa to niedobrze i trzeba ją zbić.

Cytat:
Mi powiedział ginekolog, że prolaktyna zaburza owulacje w dwojaki sposób. Pierwszy to na takiej zasadzie, że właśnie pęcherzyk nie pęknie i to jest już cykl bezowulacyjny a w inny to pęknie, ale ciałko żółte jest niewydolne i do zapłodnienia nie dojdzie i w takim przypadku owulacja jest, ale bezwartosciowa. Przy wysokiej PRL mogą być wszystkie cykle bezowulacyjne a mogą się zdarzyć niektóre na co jest przykładem moja koleżanka starali się o bobasa przez 1,5 roku aż w 15 cyklu zrobiła badanie PRL wynik 60 no i było wiadomo czemu przez tyle czasu nie zaszła, ale nawet nie zdążyła zacząć brać tabletek bo już w następnym cyklu była w ciąży, także u niej cykl owulacyjny mimo tej PRL się zdazyl.
Różnie kobiety reagują na podwyższona prolaktyne, niektóre nie mają z tym żadnych problemów.
Mi gin przy kontrolnej wizycie właśnie wylapal w tym cyklu, że owulki nie było bo nie pękł pecherzyk i zrobiła się z niego torbiel. Od razu powiedział, że to od prolaktyny w 99% .
Akurat my w tym cyklu się jeszcze nie zaczęliśmy starać (pierwszy cykl po odstawieniu tabletek anty), ale od nowego chcemy
Jedynie cena tabletek mnie przeraża bo te które przepisał mi lekarz kosztują 140zł za 30 tabletek... podobno szybciej działają i nie ma takich skutków ubocznych.

A u mnie dzisiaj 25 dc za 3 dni @ powinna przyjść a objawów jej brak poza zwiększonym apetytem i zachciankami.
Przyjdzie na pewno bo z kapturkiem było tylko zastanawia mnie, czy przez torbiel cykl się nie wydłuży, czy miała któraś z Was torbiel, jak wtedy wyglądał cykl?
O widzisz, dobrze znać inny punkt widzenia. Moja gin (byłam u niej w styczniu, jak córcia zasypiała jeszcze z cycem, więc prl mogła być wyższa), stwierdziła, że kobiety karmią piersią i zachodzą w ciążę, że prolaktyną nie ma co się tak martwić, a nie ma sensu żebym ją wówczas badała ze względu na sytuację z córcią, bo na pewno i tak będzie wyższa, a nie może mi nic na to przepisać, skoro karmię( nie karmiłam, bo pokarmu nie mam od dawna, to było raczej przytulanie do cycka, no ale zawsze jakieś drażnienie dla sutków).
Odstawiłam dziecko definitywnie od piersi w połowie stycznia, a tu szok, kilka dni temu mleko się pojawiło. Czyli już widzę co nie gra, a jak dodać do tego ciągłe plamienia i nieregularne cykle, to hiperprolaktynemia gotowa.

I ja kilka lat temu brałam na prl Bromergon, który był tani nawet jak na studencką kieszeń. Jedyne skutki uboczne to trudności z obudzeniem się rano i mega kace giganty po wypiciu alkoholu. Ale prl obniżył.

Cytat:
Jejku ale fajnie😍

U mnie nastrój trochę lepszy, chyba poukładałam sobie wszystko w głowie i to pomogło. Pogadałam jeszcze z mężem, on jak typowy facet - albo czarne albo białe, jak mu powiedziałam że mam wyciek z piersi to się prawie ucieszył bo myślał że jestem w ciąży. Tak samo jak mu mówię, że plamienia, to dla niego też ciąża. Ale wczoraj sobie zrobiliśmy chilloucik o 12 w południe, mała w przedszkolu, ja wolne, on bez zajęcia, więc hop do wanny i masażyk sobie zrobiliśmy i inne fajne rzeczy 😜 potem resztę dnia chodziłam na miękkich kolanach, więc relaks udany😁

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 11:11   #1659
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Normę dla fazy lutealnej mam od 1,2 -15,9, a mój wynik 28,2 czyli wierzyć mi się nią chce, że owulacji nie było... A ciąży jak nie było tak nie ma...

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

to taki wynik wyższy ma cię też w ciązy... Torbieli nie masz? bo one też podnoszą progesteron ponoć, ale to gdzies przeczytalam wiec nie wiem na ile to prawda

Edytowane przez __malaMi__
Czas edycji: 2016-02-11 o 11:16
Stary 2016-02-11, 11:13   #1660
Fantasmagori
Zakorzenienie

Dziewczyny tak się stresuję dzisiaj tym genetycznym że mi niedobrze Strasznie się boję

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 11:17   #1661
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak się stresuję dzisiaj tym genetycznym że mi niedobrze Strasznie się boję

musi być dobrze, trzymam kciuki!! który to tc? kiedy ostatnio byłaś u lekarza? i w ogóle jak się czujesZ?
Stary 2016-02-11, 11:30   #1662
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:

działa na obniżenie PRL i uregulowanie cyklu, przynajmniej tak piszą w necie.

http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum....php&p=5872726

On jest bez recepty, zasugerował mi go lekarz numer 1.

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
3mam kciuki! Musi być dobrze!
Stary 2016-02-11, 11:31   #1663
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Fanta będzie dobrze, dajecie sobie świetnie rade

Ja dziś ide na zakupy z moją ciężarną szwagierką, ech
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 11:32   #1664
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
musi być dobrze, trzymam kciuki!! który to tc? kiedy ostatnio byłaś u lekarza? i w ogóle jak się czujesZ?
11 tydzień i 4 dzień dzisiaj Czuję się dobrze, rano zanim coś zjem to mnie mdli ale szybko zjadam coś i mi przechodzi Usg ostatnio 20 stycznia, wszystko było ok ale w poprzedniej ciąży też wcześniej było ok a potem na kolejnym usg już źle Nie chcę znowu usłyszeć złych wiadomości

Stary 2016-02-11, 11:41   #1665
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:

Trzymam kciuki!!!!

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:

A tego castangusa to lekarz zaleca czy tak samemu można sobie brać?
Trzymam kciuki za betę też
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 11:41   #1666
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:

Ewula gratulacje!
Ja mam trobiel ale mam też pcos i cykle różne, najdłuższy 45

Cytat:
Super, daj znać jak wynik odbierzesz

Cytat:
Spokojnie, nie denerwuj się, na pewno wszystko będzie dobrze
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 11:49   #1667
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
11 tydzień i 4 dzień dzisiaj Czuję się dobrze, rano zanim coś zjem to mnie mdli ale szybko zjadam coś i mi przechodzi Usg ostatnio 20 stycznia, wszystko było ok ale w poprzedniej ciąży też wcześniej było ok a potem na kolejnym usg już źle Nie chcę znowu usłyszeć złych wiadomości
bedzie dobrze, pamietam jak pisałaś, ze wtedy u ciebie przeszły młdłości, teraz je masz więc głowa do góry!

nie wiem czy to odpowiedni moment, ale już kiedyś miałam zapytać, bo mówiłaś, ze poprzednio ciaza obumarła stwierdzono w 13 tc, a zatrzymała się na 8 tc. czyli nie miałaś robione przez 5 tyg usg, tak?
Stary 2016-02-11, 11:51   #1668
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Tez tak mysle bo np nawet jesli tz idzie na badanie nasienie to potrzebna wstrzemiezliwosc kilka dni,wiec musi to miec zwiazek z ruchliwoscia i ze tak powiem silą przebiciabo przeciez jak bedzie mizianie co 2 godz to za pierwszym razem chyba jednak bedzie lepszy "sort zolnierzy" niz za drugim czy trzecim gdzie tak naprawde facet juz nic z siebie nie wykrzesze,jednak chyba co za duzo to nie zdrowo
To szybciutko poszlo za pierwszym razem
Co 2 godz to nie każdy facet by dał radę w ogóle Ale zastanawia mnie np raz dziennie czy co drugi dzień. Bo jak tu czytam, to różne są opinie lekarzy.
Kilka dni wstrzemięźliwości przed badaniem mnie nie przekonuje. Może to ma po prostu usprawnić badanie, żeby szybciej poszło

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
weszlam sobie na wątek a tu taka świetna informacja!!!!
Ewula GRATULUJE!!!!! skoro na wszystkich testach masz kreskę,choćby bladą to coś w tym jest
ale fajnie ze Ci się udalo
mam nadzieję,ze teraz wiecej z nas będzie mogło tu napisać taką dobrą nowinę

hehe juz jak wcześniej Ewula pisala o tych jajkach na balkonie to pomyslalam sobie ze to chyba jakiś dobry znak

Dziewczyny pisalyscie ostatnio o łapaniu dola i braku slonca..mnie cos takiego dopadlo w poniedziałek u trzyma jeszcze troche bylam wczoraj na basenie i saunie,ale tylko na chwilke pomogło mezuś wygania mnie zebym poszła chociaz na kilka minut na solarium to przynajmniej sztucznego slonca trochę zaaplikuje... nie moge jakos normalnie funkcjoniwac przez tą szarość za oknem

a tak wogole mam do was pytanie. wiem ze przy staraniach o dziecko faceci nie mogą korzystac z sauny,czy kobiet tez to dotyczy? chodze na saune przynajmniej raz w tygodniu,ale tylko na maks.10minut po pływaniu,myslicie ze szkodze sobie w ten sposób..?
A czym miałabyś szkodzić tam? Bez przesady

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
WOW gratuluję . Brzuch będzie Cię bolał jak na @, ale małpa nie przyjdzie. Mnie jeszcze długo bolał. Bierz magnez bo naprawdę pomaga. Powiem Ci, że miałam ostatnio przeczucie co do Ciebie. Jak jeszcze pisałaś o tych wakacjach i gołębiach na balkonie, to już w ogóle byłam pewna że coś będzie się na wątku działo.

Dziewczyny ja was cały czas czytam, ale się nie udzielam bo nie mam za bardzo doświadczenia w tych waszych problemach, a nie chce wyjść na "ciocię dobra rada"
Cavagirl, Mała Mi i Madd - tylko proszę mi się tu nie dołować. To szczęśliwy wątek, więc Wy też zobaczycie niebawem to co Ewula.

Ja muszę się pochwalić - my już po połówkowym. Będzie Wojtek Obecnie mierzymy od pupy do głowy prawie 19 cm i ważymy 376 gram Ja za tydzień zacznę 6 miesiąc i już w ciążowych spodniach biegam. Co prawda wszyscy pewnie myślą że się tak po ślubie spasłam, bo na razie ten mój brzuch jest jakby wydęty z przejedzenia Ale co tam, ważne że ja wiem kto tam jest
Gratuluję! Chłop jak dąb hehe Ja już w 5 miesiącu miałam brzuch ewidentnie ciążowy. Ale ja byłam dosyć szczupła a miałam arbuza konkretnego

Cytat:
A ja polecam seks codziennie my tak zrobiliśmy i jest efekt A wczoraj czytałam książkę "W oczekiwaniu na dziecko" i tam właśnie padło pytanie o to i lekarz odpowiedział że codzienny seks poprawia jakość plemników

Aha, i stosowaliśmy pozycję od tyłu bo niby polecana przy tyłozgięciu No i się udało
No to tak jak my, tylko my bez efektu. Kurde niektórzy dzieci mają rok po roku jak z automatu, jak już się komuś raz udało bez problemu to już tak powinno zostać. Dziwnie jest ten świat urządzony.
Cytat:
Napisane przez Aiina Pokaż wiadomość
Ja też, dodatkowo czuję się taka zmęczona jakbym cały dzień w polu robiła a z łóżka się zwlekłam przed południem...
Ja tak dzisiaj mam. I nie wiem kiedy ostatnio temp mierzyłam, ale chyba jak nie zmierzę podczas @ to się nic nie stanie.... Jakoś mi się ciężko wstaje.
Cytat:
Kochane w tym cyklu 5 dni miałam delikatnych takich ino ino plamień, później dostałam okres, jeden dzień silny i dziś już jakby końcówka... Weźcie mi dziewczyny powiedzcie co to znaczy i od czego może to być bo oszaleje... Może któraś już tak miała?
A to na pewno @? Bo 2 dni to trochę za krótko...
Cytat:
Będzie dobrze, nie stresuj się bo dziecko będzie czuło Twoje nastroje!

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 11:52   #1669
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
bedzie dobrze, pamietam jak pisałaś, ze wtedy u ciebie przeszły młdłości, teraz je masz więc głowa do góry!

nie wiem czy to odpowiedni moment, ale już kiedyś miałam zapytać, bo mówiłaś, ze poprzednio ciaza obumarła stwierdzono w 13 tc, a zatrzymała się na 8 tc. czyli nie miałaś robione przez 5 tyg usg, tak?
Tak, te mdłości mnie pocieszają bo wtedy faktycznie mi nagle ustały

Tak, pierwsze usg miałam w 5 tygodniu, serduszko biło więc następne miałam mieć w 13 tygodniu i przez te 5 tygodni nie miałam usg
Teraz poszliśmy dodatkowo w 8 tygodniu i wszystko było ok, więc jest nadzieja

Stary 2016-02-11, 12:08   #1670
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, te mdłości mnie pocieszają bo wtedy faktycznie mi nagle ustały

Tak, pierwsze usg miałam w 5 tygodniu, serduszko biło więc następne miałam mieć w 13 tygodniu i przez te 5 tygodni nie miałam usg
Teraz poszliśmy dodatkowo w 8 tygodniu i wszystko było ok, więc jest nadzieja
Nie żadna jest nadzieja, tylko będzie dobrze. Nie martw się na zapas tylko ciesz się ciążą, uwierz mi że tak jest lepiej. Jak ma się coś zdarzyć to się zdarzy i nic na to nie poradzisz. Dbaj o siebie i maluszka i się nie martw niepotrzebnie

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 12:26   #1671
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzymam za Was kciuki, nie dziwię się Twoim obawom, sama też pewnie bym się stresowała, ale byłaś do tej ciąży bardzo dobrze przygotowana, teraz też wszystko jest świadomie więc proszę się na zapas nie zamartwiać 😙

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 12:38   #1672
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:

ja do roku bym nie wytrymała, a co do tej pory zrobiłaś, jakie badania?

odnośnie tego po jakim czasie się badać, to najczęściej mówią o tym roku, ale to też indywidualna kwestia. Dla mnie ważny jest wiek, mam juz 3 z przodu i po prostu rozpoczynanie badań po roku to kolejne miesiące biegania po lekarzach i szukania przyczyny więc wolałam to zacząć wcześniej. Za dużo się naczytałam o kilkuletnich staraniach żeby teraz tak lekko do tego podchodzić.

A badania TŻ planujemy po 6 cyklu, czyli za miesiąc.

witaj, to straszne co przeszłaś jak to się zakończyło?

ojej to wielkie zmiany, dziecko i ślub, gratulacje!

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

trzymam kciuki! test dzisiaj powtarzałaś?
Jeżeli jesteś diagnozowana w kierunku przyczyn niepowodzeń w zachodzeniu w ciąże to powinnaś jak najbardziej zrobić PRL z obciążeniem, dlatego, ze podstawowa może być w porządku a już czynnościowa nie a to już utrudnia zajście w ciąże.
Ja nie miałam robionej z obciążeniem bo u mnie podstawowa wyszła dwa razy podwyższona więc lekarz stwierdził, że czynnościowa w moim przypadku nie ma znaczenia bo i tak trzeba ją zbijać, poza tym ja jeszcze nie jestem diagnozowana w kierunku przyczyn niepłodności i mam nadzieję, że nigdy nie będę, my dopiero zaczniemy starania od nowego cyklu tylko PRL zrobiłam od tak dla siebie bo kiedyś miałam podwyższoną.

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Ja mam trobiel ale mam też pcos i cykle różne, najdłuższy 45

Super, daj znać jak wynik odbierzesz

Spokojnie, nie denerwuj się, na pewno wszystko będzie dobrze
Czym się objawia pcos? Czy to widac od razu na USG?
Ja miałam tylko jedną torbiel z aktualnego cyklu, żadnych innych pęcherzyków nie było.

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:

On jest bez recepty, zasugerował mi go lekarz numer 1.

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

3mam kciuki! Musi być dobrze!

Jaką miałaś PRL?

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:

Tak jak pisałam, mi lekarz mówił, że wysoki progesteron też nie daje 100% pewności przebytej owulacji, więc jeżeli staracie sie któryś cykl to może lepiej jednak iść na pełny monitoring i wiedzieć, ze owulacja w 100% występuję. Na pewno będziesz spokojniejsza
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 13:32   #1673
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Nie żadna jest nadzieja, tylko będzie dobrze. Nie martw się na zapas tylko ciesz się ciążą, uwierz mi że tak jest lepiej. Jak ma się coś zdarzyć to się zdarzy i nic na to nie poradzisz. Dbaj o siebie i maluszka i się nie martw niepotrzebnie

Złote słowa!
Stary 2016-02-11, 13:40   #1674
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Właśnie obciążenie daje wynik, który świadczy o hiperprolaktynemii czynnościowej. Nie wiem nic więcej, ale jeżeli jest czynnościowa to niedobrze i trzeba ją zbić.

I ja kilka lat temu brałam na prl Bromergon, który był tani nawet jak na studencką kieszeń. Jedyne skutki uboczne to trudności z obudzeniem się rano i mega kace giganty po wypiciu alkoholu. Ale prl obniżył.

U mnie nastrój trochę lepszy, chyba poukładałam sobie wszystko w głowie i to pomogło. Pogadałam jeszcze z mężem, on jak typowy facet - albo czarne albo białe, jak mu powiedziałam że mam wyciek z piersi to się prawie ucieszył bo myślał że jestem w ciąży. Tak samo jak mu mówię, że plamienia, to dla niego też ciąża. Ale wczoraj sobie zrobiliśmy chilloucik o 12 w południe, mała w przedszkolu, ja wolne, on bez zajęcia, więc hop do wanny i masażyk sobie zrobiliśmy i inne fajne rzeczy 😜 potem resztę dnia chodziłam na miękkich kolanach, więc relaks udany😁

Ale super dzień mieliście 😁 wzorowy po postu!!!

Czyli będziemy walczyć z prolaktyną, dobrze że to to tabletkach spada... Ciekawe tylko jak długo...

Cytat:
to taki wynik wyższy ma cię też w ciązy... Torbieli nie masz? bo one też podnoszą progesteron ponoć, ale to gdzies przeczytalam wiec nie wiem na ile to prawda
Chyba nie mam, tzn nic lekarz ani razu o nich nie wspomniał...

Cytat:
Będzie dobrze, zobaczysz ślicznego maluszka, daj znać jak będziecie po ☺

Cytat:

On jest bez recepty, zasugerował mi go lekarz numer 1.[COLOR="Silver"]
Zaraz sprawdzę czy można to i mnie kupić, chyba nie zaszkodzi...

Cytat:
Tak jak pisałam, mi lekarz mówił, że wysoki progesteron też nie daje 100% pewności przebytej owulacji, więc jeżeli staracie sie któryś cykl to może lepiej jednak iść na pełny monitoring i wiedzieć, ze owulacja w 100% występuję. Na pewno będziesz spokojniejsza
Tak chyba zrobię w tym miesiącu, bo już mi się to wszystko przestało podobać...

A ja dziś od rana jeździłam po lekarzach, może to nawet dobrze że nie jestem w ciąży bo mój mały miał dziś prześwietlenie płuc i oczywiście musiałam z nim pójść... Na szczęście płuca czyste i nie ma zapalenia, ale są zmiany w oskrzelach... Na razie działamy instalacjami bez antybiotyków, ciekawe czy się uda...
Stary 2016-02-11, 14:49   #1675
Ewula88
Wtajemniczenie

beta 159 mIU.ml i progesteron 36 ng/ ml

to chyba dobrze ?

na moim badaniu jest napisane HCG całkowite- próba ciążowa nie ma żadnej wzmianki o becie teraz tak patrze :|

Edytowane przez Ewula88
Czas edycji: 2016-02-11 o 14:52
Stary 2016-02-11, 14:59   #1676
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:

to chyba dobrze ?

na moim badaniu jest napisane HCG całkowite- próba ciążowa nie ma żadnej wzmianki o becie teraz tak patrze :|

Gdzieś wyczytałam, że beta to połowa całkowitego HCG, ale może dziewczyny będą się lepiej orientować.
Gratulacje mega mega!
Stary 2016-02-11, 15:02   #1677
Ewula88
Wtajemniczenie

dziękuje! Mam nadzieję, że to ciąża na 100% bo już nie chce się stresować, ale pójdę jutro jeszcze do innego laboratorium zbadać krew:P a w sobotę do tego samego co dziś robiłam, że zbadać przyrost.
Totalnie zaskoczył mnie progesteron z 10,32 zrobiło się 36!
Stary 2016-02-11, 15:05   #1678
konwalia39
Wtajemniczenie

Cytat:

to chyba dobrze ?

O super progesteron! Widzisz urosl duzo i to bez wspomagaczy mam nadzieje ze mi tez tak urosnie...
konwalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 15:19   #1679
pater86
Zadomowienie

Cytat:

to chyba dobrze ?

Super, super, ciesz się kobieto i nie zamartwiaj!!!
Stary 2016-02-11, 15:48   #1680
Fantasmagori
Zakorzenienie

Dziewczyny wszystko z dzidziusiem ok! Napiszę więcej potem bo niestety jak wracaliśmy to zadzwoniła teściowa że teść odchodzi i woła mojego męża... Pokazaliśmy mu zdjęcia, nawet się uśmiechnął...Ale niestety...TŻ z nim teraz siedzi, trzyma go za rękę...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości