![]() |
#841 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
na dole zdjęcia mojego brzucholka - 30 tc 5 dz. W niedziele zaczynamy 8 miesiąc.
WP_20160211_003.jpg WP_20160211_005.jpg Patulinka - dołączam do klubu 3 sutków ![]() A i do klubu czarnego pępka ![]() (ktoś też miał! pamiętam) GGI ja nie kupiłam tego pudełka bo nie do końca wiedziałam czy chcę je. a to drugie no cena kosmiczna ![]() W zasadzie dalej nie wiem czy je chcę, ale jakieś coś z pamiątkami z 1 roku życia córki na pewno zrobię. annihilate - ja się pozbyłam z UD całkiem cellulitu , już opiszę: MÓJ SPOSÓB NA CELLULIT Zrobił mi się potworny po braniu tabletek anty -cudownej Diany .... Miałam cellulit nawet na ramionach !! Rozciąganie - byłam w szoku ale tak się stało, że po pół roku jogi 2/3 razy w tygodniu + codziennej praktyki i rozciągania nóg, pupy i w ogóle całego ciała to znikł mi całkiem cellulit, nawet jak napinałam!!! (UWAGA: dziury zniknęły całkiem z ud - na pośladkach tez się rozbił, ale nie zniknął całkiem - pewnie dlatego, że mega ciężko jest rozciągnąć mięśnie i skórę pośladków ) Potem zaczęłam czytać, jak to możliwe - okazało się, że cellulit to tłuszcz zbity w kuleczki, rozciągając mięśnie rozciąga się też skóra i to co jest pomiędzy skórą i mięśniami czyli tkanka tłuszczowa. Przy takim rozciąganiu się rozbija. najpierw zaobserwowałam, że z dużych dziur zrobiło mi się więcej, ale mniejszych - nie byłam zachwycona bo wtedy myślałam że mam go coraz więcej i byłam pewna, że to jakiś nowy etap hehhe Pamiętam jak na wakacjach chciałam teściowej pokazać, że mam cellulit i widać jak siedzę z noga na nogę (wiecie o co mi chodzi?) bo nie wierzyła, że szczupłe osoby mogą mieć ten problem - no i usiadłam i nie widzę, to ugniatam rękami skórę i dalej nic ![]() ![]() Ale wystarczyło, że przestałam trenować - parę miesięcy dosłownie, zaszłam w ciąże i BUM - powrócił. Więc po ciąży oprócz ćwiczeń ja przykładam się znów do rozciągania ![]() PS: bo pewien czas wcześniej duuużo ćwiczyłam - i nogi były umięśnione ładnie a cellulit był wtedy kosmiczny. Chyba te mięśnie go jakoś wypchały ![]()
![]() |
#842 |
Wtajemniczenie
|
Ehh celulit chyba mam wiekszy niz moja mama ;/ no bez kitu czym ja sie nie smarowalam najgorzej na udach no wstyd .
#843 | |
Winter is coming
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() rożek mam jeden i więcej nie planuję co do sr to ja się zapisałam w tym tygodniu i pani mówi, że nawet za wcześnie, bo część zajęć jest przewidziana dla ciężarnych po 34 tc... mieszkam w małym mieście i to jedyna bezpłatna sr. Gdyby nie to, że mam trochę wolnego, to bym ją w ogóle odpuściła, ale w marcu pójdę na zwolnienie to chętnie pochodzę na zajęcia, bo w domu się zanudzę. btw w tesco pampki białe 88 szt za 42,99 ;] chyba dobra cena, nigdzie taniej nie widziałam. Kolejna rzecz odhaczona
![]() |
#844 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak- to było galileo ![]() ![]() Co do chodzenia to powiem Ci, że wydaje mi się, że sama porodówka, mimo, że ładna, może mój organizm powstrzymać skutecznie przez całą swoją aparaturę i w ogóle. Mam zamiar chodzić i tyle. U nas baby chodzą po korytarzu a za nimi salowa jak coś cieknie (poza tym tena lady może tu pomóc ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do poranka, to nieźle! Wyobraziłam to sobie, mój to by z chęcią się spóźnił do pracy jeśli bym mu taką propozycję z rana zaserwowała ![]() z tym SN też bym się nie zgodziła... o ile dziecko w łonie mamy owinięte pępowiną nie musi być zagrożone i przeważnie nie jest, to jak dziecko przychodzi na świat to podduszenie mega możliwe. Podejrzewam że skończy się CC. Daj znać jak będziesz coś wiedziała ![]() Trisdom dzięki za nadzieję ![]() Poli ale zgrabny mały brzusio ![]() ![]() ducha moja mama ma 61 lat w tym roku i nigdy celulitu nie miała...a ja od czasów młodości...
![]() |
#845 |
Raczkowanie
|
A co do klubu wspierania się cwiczeniowo po porodzie to ja jestem za ^^
|
![]() ![]() |
![]() |
#846 |
Zakorzenienie
|
AsiaPo heheh
![]() ![]() A kici to dobrze ![]() Ja jestem nastawiona na SN ale jeśli będzie trzeba ciąć to trudno, niech potną. Trisdom ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No brawa za hemoglobinę !!!! Taką to ja ledwo przed ciąża miałam a co dopiero teraz ![]() velika ha ja bym pewnie na palcach u obu rąk policzyła ile rzy był seks w całej ciąży ![]()
![]() |
#847 | |
Winter is coming
|
Cytat:
![]() ![]() co do celluitu to ja nigdy nie miałam. Jestem szczupłonoga, cały tłuszcz mi idzie w brzuch i biust, nogi mam spoko. Wręcz przez lata były za chude, takie dwa patyki, ale ćwiczeniami je doprowadziłam do fajnego stanu. Tak samo zwalczyłam płaskodupie, ale znowu mi się zrobiło ;/ po ciąży biorę hantle i od nowa formuję tyłek ;D aaa Poli śliczny brzuszek!!!
![]() |
#848 |
Wtajemniczenie
|
Kejka to tak samo jak moja babcia cale zycie byla szczupła ( urodzila 2 dzieci) teraz tez jak laska zadnej faudki , celulitu ma cialo jak nastolatka nie jedna by tak chciala . A ja jak zaczzelam dorastac to zaczelam szybko dojrzewac i bardzo szybko nawet rozstepy mi sie na piersiach pokazaly , po ciazy jeszcze gorzej . Dekoldu to ja nie pokazuje
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Co do seksu moj maz caly czas nalega , ale ja nie moge za bardzo jakos w pierwszej ciazy moglam wiecej a teraz to ja wogole o tym nie mysle . Tz mowi ze go zaglodze ![]()
#849 |
Mama Land
|
Tabaska: Ja strajkuję! Mąż się specjalnie nie garnie do jakiegokolwiek zaspakajania moich potrzeb (chociażby zwykły masaż, za który dałabym się pokroić), więc niech spada. Albo oboje mamy frajdę, albo niech też wyjdzie z inicjatywą, Dziad jeden
![]() Velika: Dwa razy na tydzień (no z dzisiejszym trzy :P ![]() ![]() W mojej głupiej głowie jest zakodowane, że do szczęścia jest mi to potrzebne, nawet jak nie kończę ![]() Co do owiniętej pępowiny - też czekam na info, więc będę informować. Nie chciałam wzbudzać w niej paniki, więc nasłałam mojego Męża na jej Męża, żeby dopytał i zdziwiony zapytał czemu nie cc ![]() Poli: Zgrabny brzuszek ![]() Niestety zdaję sobie sprawę z walki z celulitem, ale też wiem, że ćwiczenia nie są dla mnie, a rutyna i konsekwencja w działaniu to abstrakcja ![]() Poza tym, skoro Mężowi to nie przeszkadza, a mi się ćwiczyć nie chce (wolę gorzej wygladać, niż się katować), to nie widzę w tym sensu. Jednakże podziwiam osoby trenujące i zdeterminowane ![]()
#850 |
Rozeznanie
|
AsiaPo dwa razy w tygodniu? wow?
![]() My wczoraj nawet próbowaliśmy coś działać, ale dostałam takich skurczy i Młody mi tak na szyjkę napierał, że mi się odechciało ![]() Powiedziałam mężowi, że co najmniej miesiąc musi poczekać z seksem ![]()
#851 |
Zakorzenienie
|
Asia Po mi właśnie Twoje łóżeczko tez się podobało
![]() ![]() Poli ale już ładny brzucholek ![]() ![]() Trisdom świetne wyniki, pogratulować ![]() znowu senny dzień, nic się nie chce. Kiedy to się skończy, ech ![]() Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2016-02-11 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluje udanej wizyty ! Ciekawe ile mój dziś będzie ważył na wizycie a 30tc w sobote zaczynam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() ![]() ![]() OBIAD o boże ale mam chcice na fasolke po bretońsku! Muszę zaspokoić teraz mój mały głód i lecę do sklepu po składniki i do roboty ![]()
![]() |
#854 | |
Matka Smoka
|
Przyszły mi dwie paczki - od hubi i dolce sonno. Już zapomniałam jakie to superaśne dostawać paczki
![]() Obie pocztexem, więc panu się fuksło, że nie musiał dwa razy przyjeżdżać, ale o ile do tej pory najbardziej szanowałam pocztex, to ten pajac też zadzwonić 5 minut przed przyjściem czy jestem ![]() Dzięki dziewczyny za namiary na te sklepy, jestem bardzo zadowolona ![]() Koszule Rozmiar M mam idealnie dobrany (dziękuję za pomierzenie ich!). Granatowa kwiecista jest faktycznie taka sukienkowa, więc myślę, że jak nie będę mieć siły na nic to będę w niej śmigać po domu nawet. Szara też fajna. Obie takie spokojne, stonowane ![]() Hubi Prześcieradło na przewijak pasuje na mój ![]() lulka - jednak rożek troszkę inny, mniej szarego tła, więcej bieli. Wszamałam już całą czekoladę z biedronki ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Super wynik - coś czuję, że to zasługa chlorelli, dużo dobrego słyszałam, muszę się po ciąży już zmobilizować do brania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#855 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#856 |
Zakorzenienie
|
Asia Po no wzięłąś męża na litość ale jak widać sposób dobry
![]() Tridsom wow piękna hemoglobina a dzieciątko zaszalało z wagą :P
#857 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już od jakiegoś czasu nie jem fasolki, co by nie mieć wzdęć na tym etapie ciąży, ale lubię ![]() Ineso Twój rożek na pewno też fajny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#859 |
Zadomowienie
|
Tak mysle o tym cellulicie i rozstepach.. Moja mama urodziła 4 dzieci - ani jednego rozstępy nie ma a brzuch w ogóle jej nie wisi, my to jakas kiepska generacja jestesmy, smarujemy sie drogimi balsamami, zelami a i tak wyłażą, celulit tak samo, jak cwiczylam to miałam go mniej, nie byl raczej widoczny a teraz jestem sflaczala i rozlazla:/
My uprawialiśmy seks w ciąży kilka razy, teraz skupiam sie na zaspokajaniu męża, a on mi nawet masażu nie zrobi len jeden, co jest z tymi facetami?!
![]() |
#860 |
Rozeznanie
|
Hehe Co to wczoraj był dzien przytulanek?
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#861 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No coś Ty... U mnie jest na odwrót. Tż nie chce żebym mu nic robiła, ale sam bardzo chętnie mnie pomasuje czy coś ![]() Moja mama ma 48 lat, 3 dzieci a figurę tez lepszą niż ja. Ale ja się do niej nie wdałam z wyglądu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Zadomowienie
|
Ineso tu jest link, do pieluch.
Wybrałam chłopiece- "jeansowe", z potworkami, lwem i jeszcze dwa inne wzory, ale nie pamietam które. I wzięłam te wkłady Tez na zakupach kupiłam czekoladę.. ale znalazłam z olejem kokosowym, więc się łudze, że nie jest taaaaka niezdrowa. Orzechy i migdały sa jak najbardziej zdrowe ![]()
#863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brawa dla Leona no i super z hgb! Pięknie podskoczyła. AsiaPo, tylko dwa razy w tym tygodniu było bara bara?! No wstydź się, normalnie platoniczna miłość was łączy chyba ![]() ![]() ![]() Co do ubierania dziecka, ja nawet nie wypowiadam się, co ubrać na wyjście ze szpitala... nie wiem przecież, jaka będzie pogoda. Mam zdjęcia z połowy marca w bikini w ogrodzie (a obok leżaka chłodzi się piwo w śniegu 30cm), i fotki z połowy kwietnia w zimowych ciuchach jak odgarniam moje autko z półmetrowej zaspy śnieżnej. Nie kupiłam kombinezonu, w razie zimnicy myślę, że na to przejście do auta okryję młodą kocykiem. W aucie zimnicy nie będzie, wiec po co ma się kisić. Poza tym pasów nie powinno się zapinać na takie pulchniejsze ubranie, one mają przylegać. .. Na spacer niby czemu nie można wyjść od razu? Jak pogoda dopisuje, to idę. Z tymi czapkami i uszami to głupota ![]() A co do rożka - nie mam, nie miałam i no nie wiem, tu się nie stosuje, więc nie będę miała ![]() No, to się nawymądrzałam ![]()
![]() |
#864 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak pisałam wyżej każdy postepuje wg własnego uznania wiec nie ma sie co licytować bo każde dziecko też jest inne ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]() Poli ja mam w nastepną środe sesje ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
Podpisuje sie rekoma i nogyma ![]() Trzeba wyczuć swoje dziecko i kazdy tez ma inne poglądy na ubieranie i temperature w domu. W sypialni nigdy nie miałam grzejnika włączonego ![]()
![]() |
#865 |
Raczkowanie
|
A u nas właśnie fasolka na obiad
![]() ![]() Bywały już kwietniowe bałwanki Wielkanocne więc kto wie, co nas czeka w tym roku ![]() ![]()
#866 |
Zadomowienie
|
Ja w ciąży robiłam tylko raz fasolkę i umieralam po niej
![]() Jezusiu jaka pogoda okropna, ciągle pada, nie piszcie za dużo bo wybywam do pracy szyć z tesciowa kocyki i poscielki dla Igora ![]()
#867 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja ![]() ![]() Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2016-02-11 o 12:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#868 | ||
Matka Smoka
|
Cytat:
Nie rozumiem takich relacji - nawet jak w filmie widzę, że facet zakończył a babka ewidentnie nie i on się odwraca i ma zamiar iść spać to mam ochotę krzyczeć - wtf?! Toż od lat mamy równouprawnienie i raz a porządnie powiedziano, że kobiecie należy się taka sama przyjemność, jak i facetowi. Cytat:
I to jest kieszonka czy otulacz? ![]() Czekolada z oleje kokosowym to już samo zdrowie i same zdrowe kalorie (kokos jako jedyny nie odkłada się w tkance tłuszczowej). Mnie w czekoladach w wyrzuty sumienia najbardziej wpędza właśnie olej palmowy i inne utwardzane tłuszcze, no i cukier. Dotarł jeszcze kurier GLS - dla tego to już brawa, zadzwonił domofonem po prostu ![]() Dlatego jak pracowałam to albo kurier do pracy albo najchętniej paczkomaty. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#869 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() byłam na spacerze z sasiadka z wozkiem i znajoma jak weszłam do sklepu to pyta mnie czy to moje dziecko to jej mowie ze nie ze moje za 7 tygodni sie pojawi, a ona mi z tekstem ze myslała ze moj brzuch to poporodowy a nie ciazowy ![]()
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja ![]() ![]() Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2016-02-11 o 12:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#870 | |
Matka Smoka
|
Cytat:
Ale wszystko prócz soczewicy namaczam zawsze zmieniając kilka razy wodę - i w trakcie namaczania i do gotowania dodaję sodę. I gotować należy bez przykrywki, i jak zrobi się kożuch to zbierać i wyrzucać/ Nie strasz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.