|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym dziś pachniesz Wizażanko? Część XVI
Cytat:
Może się jeszcze przekonam do innych ![]() Po prysznicu pachnę Neonaturą |
|
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Demoniku, sliczne razem wygladacie
![]() Jas rosnie jak na drozdzach! Prosze nie zakopywac sie w zadnych norach
Edytowane przez mskladaczek Czas edycji: 2007-10-18 o 20:52 |
|
|
|
#424 | ||
|
BAN stały
|
A mną zawładnął na amen.
Teraz to chyba tylko egzorcyzmy albo nie wiem... ![]() Cytat:
> Ja niedługo zmienię się w "dresa", nie żartuję. ![]() Cytat:
Ja sobie wmawiam, bez zahamowań! Zaczyna dochodzić do tego, że czasami po prostu zadzieram nosa. " Bóg stworzył mnie mądrym i pięknym, dlatego zasługuję na wszystko, co najlepsze." Ba! ![]() Co do kawy z cynamonem, próbował ktoś może tej przyprawy Kamisu/a do kawy i deserów? Oprócz cynamonu zawiera kardamon, goździki, wanilię i cukier kandyzowany ( a mnie od dłuższego czasu akurat od cynamonu jakoś odrzuca... w głowie się nie mieści... kochałem tę przyprawę...)Pachniałem czym? Ano Horizonem, na uczelnię może być. Edit: po rozmowie telefonicznej z kumplem. Dzwoni po paru dniach i po moim "słucham" bez zbędnych ceregieli słucham monologu o zleceniach, instalacjach, zaległych przelewach. Udawanie zainteresowania coraz gorzej mi wychodzi. Pożyczył na jutro 14 tysięcy od swojego "kumpla", a właściwie znajomego rodziców. Jego stwierdzenie:" Takiego kumpla mieć to nieźle, nie?" A we mnie coś krzyczy: "A niby to ja jestem twoim najlepszym przyjacielem" Nieważne... Od czasu, gdy założył firmę (jakieś 3 miesiące) i zaczyna zarabiać, mam wrażenie, że jedynym wyznacznikiem ludzkiej wartości jest kasa. Mam nadzieję, że to chwilowe, bo moja cierpliwość ma się niebezpiecznie ku końcowi... Jego ego nadęło się niepohamowanie, a co najgorsze, czuję się źle, gdy ciągle mówi o PIENIĄDZACH. Nie chodzi o zazdrość, nie. Na jego pytanie:" Co u ciebie?", nie znalazłem już odpowiedzi. Cisza...
|
||
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Margot, szugarbejb -
![]() (Ale tak po śniegu i lodzie... podziwiam!) |
|
|
|
#426 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Czemu ja jestem taka głupia, ale juz nie mogę ze sobą, wygladam jak sierota, jak dziewczynka z zapałkami. Po prostu nędza chodząca ![]() Muszę się wziąść...muszę, muszę, muszę..... na poczatek fryzjer, a potem to nie wiem ![]() Szczerze wam powiem kochane, że potraficie wiecej doradzić niz na Metamorfozach. Gryx nawet wmawianie mi przez jakis czas skutkowało podwyższoną samooceną, ale teraz to lipa nad lipami i nawet nie mam siły sie oszukiwać. |
|
|
|
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie płacz Życzę Ci dużo siły w pokonaniu swoich smutków Czy Ty wróciłaś już do pracy? |
|
|
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
całkiem niezła jest gryx, odnośnie Twojego przyjaciela to może być chwilowe zachłyśnięcie się pieniędzmi i karierą. Przeczekaj spokojnie, może się facet opanuje i ocknie się że coś jest nie tak ![]() Demoniku, życzę dużo zdrówka i wytrwałości śliczna z Was "para"
|
|
|
|
|
#429 |
|
BAN stały
|
Zmykam na dzisiaj chyba, nadal mi żle
przepraszam, ze tak przynudzam ale nawet nie mam komu sie wygadać ech nie mam nawet siły siedzieć przy kompie...Pachnącego wieczoru!!! |
|
|
|
#430 |
|
Zadomowienie
|
Demoniku, oboje z Jasiem wygladacie swietnie
Dzis Desire Dunhilla |
|
|
|
#431 |
|
BAN stały
|
Angel
|
|
|
|
#432 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Hmm, no to jak już wszyscy wiedzą, nie będę się krępować - lecę zarzucić jakieś bejbi, bom diabelnie głodna Matki, pilnujta wózków! ![]() Cytat:
Rózia będzie mogła zapasożytować na Baciku* i podczepić się kolcami w celach wiadomych???? A co do flaszek - mnie też bardziej pasuje "kantnięcie" niż "przydzwonienie", bez dwóch zdań ![]() * napisałam: "Bacik", bo zwięźle, słodko, lecz treściwie - "Sabbacik" za długi do wklepywania jak na moje zbolałe dziś palce... Mam nadzieję, że nie walnęłam gafy - jak coś to proszę o reprymendę słowną bądź cielesną Cytat:
A cóż to - wystawa róż, że mnie tak każdy podgląda?!?! To ja w takim razie, całkowicie straciłam już nad nimi kontrolę..... Cytat:
Ja nie muszę regularnie podcinać zniszczonych końcówek, bo staram się, żeby takowych nie posiadać - włosów nie farbuję, nie używam suszarek, lokówek, prostownic, wałków, pianek, żeli, lakierów i innych tego typu wynalazków. Nie uświadczycie u mnie "standardowych" szamponów i odżywek, bo (dla mnie) za dużo w nich chemii (przede wszystkim SLS działa na mnie odstraszająco)... Do szczęścia potrzeba mi jedynie szamponu dla dzieci Hipp i ziół do płukania parę razy w tygodniu. Jestem uzależniona od olejku migdałowego, który wcieram we włosy i skórę głowy przed każdym myciem oraz od mojego ulubionego olejku w wyciągiem z dzikiej róży Weledy, który nie dość, że obłędnie pachnie, to wspaniale wygładza włosy. Najważniejsza jest regularność w postępowaniu, samodyscyplina i cierpliwość Oto moje zdanie, ale rozumiem, że ktoś może mieć inne... Cytat:
Tymenko, dobrze, że to uściśliłaś, a dzięki temu rozwiałaś moje wątpliwości Bo ja, gupolka, byłam przekonana, że piszesz o "łopatce", która będzie Ci służyć do mieszania rzeczonego bigosiku, a "biodrówka", to taki skórzany pas z przegródkami na biodra - do wtykania tej "łopatki" (taki kucharski pas narzędziowy)... Łomatko, wiem, żem skończona durnota! Cytat:
|
|||||
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo zainteresowała mnie wasza wymiana zdań na temat pielęgnacji. Trochę kiedyś interesowałam się kosmetykami naturalnymi, poczytywałam też biochemię, ale nie starczyło mi konsekwencji. Ale skoro piszecie, że warto, to spróbuję kolejny raz podejść do tematu. Zuziu - ściskam witrualnie, oby Twoje smutki szybko minęły. Siłownia to dobry pomysł. Demoniku Ja też jakaś niepozbierana. Przestałam ćwiczyć, obrastam sadełkiem. Na włosy chwilowo nie narzekam. Na twarzy coś mi wyskoczyło i to w kilku miejscach jednocześnie Do tego chora jestem, ledwo mówię (nawet moja dyrektorka powiedziała mi wczoraj, żebym nie przychodziła rano do pracy /do lekarza szłam po południu/ bo co ja jako sekretarka zdziałam bez głosu). Największym moim zmartwieniam jest zawartość mojej szafy. Nie wiem co mi pasuje, na innych umiem spojrzeć i doradzić, a sobie nie. Przez dłuższy czas nie pracowałam, więc ciuchowo się zaniedbałam (raz, że prawie nigdzie nie wychodziłam, dwa, że nie mieliśmy kasy na większe zakupy). Teraz poszłam do pracy, ale nagle do mnie dotarło, że nie mam się w co ubrać. Nawet białej bluzki koszulowej nie mam! Łażę w jednych spodniach i coś tam na góre kombinuję. Ale to się wszystko nie trzyma kupy Do lekarza wypachniłam się OI. Niech ma facet jakieś przyjemności w pracy ![]() Edit: Róziu - a co to za olejek migdałowy? Twoja pielęgnacja włosów też mnie zaintrygowała
|
|
#434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, uświadomiłaś mi właśnie, że tego nie napisałam - jak ktoś właściwie dba o włosy (np. tak jak Ty) to nie musi podcinać końcówek, bo zwyczajnie takowych nie ma ![]() A Twoje włosy są świetne
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozwalacie mnie tymi skojarzeniami z moją sztuką pięknej biodrówki Bigosik wyszedł pierwsza klasa szarlotta zresztą też
|
|
|
|
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agnysko - ten olejek to taki zwykły, najprostszy zimnotłoczony olej migdałowy Do oleju migdałowego można też wkropić różne olejki eteryczne dla dodatkowego działania (i dla zapachu oczywiście ) - fajna sprawa |
|
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniecznie muszę zobaczyć na żywo Ciebie i Twoje włosy. U-wiel-biam długie. Tymeno - trzeba uważać co się pisze, bo ludzie mogą mieć najdziwniejsze skojarzenia
|
|
#438 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
To przede wszystkim program nie o najnowszych trendach, tylko o tym jak odpowiednio dobrać różne części garderoby do sylwetki. Ja dzięki temu programowi nabrałam większej świadomości ubierania się. Rady Trinny i Suz |
||
|
|
|
#439 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisząc poprzedni post, naprawdę nie chciałam wyjść na jakąś przemądrzalską-wszystkowiedzącą , która "przechwala się niespotykanym" faktem, że nie ma rozdwojonych końcówek .... chciałam jedynie uściślić fakty ![]() Tymenko, moje ślinianki wypracowują właśnie tygodniową normę w produkcji ślinki Mniam! ![]() Cytat:
Trzymamy ile chcemy, np. 15 minut przed myciem - w zależności ile mamy czasu rano na "robienie się" Ja często wcieram na noc i zmywam dopiero rano - tak jest wygodniej Agnysko - włosy jak włosy, nie są idealne, ale ja się czuję dobrze z takimi, jakie są A co do zlociku i zobaczenia Was na żywca, to już nie mogę się doczekać Cytat:
Hihi...... No co Ty??? ![]() |
|||
|
|
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie nie przypadła do gustu, te zmielone przyprawy pływały po wierzchu kawy i trzeba było je sączyć przez zęby ![]() męczą mnie resztki Glorii, bo łeb mnie boli, nawet krótka drzemka nie pomogła
|
|
|
|
|
#441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Demoniku,
Cytat:
Cytat:
A ja wrecz odwrotnie od kilku lat uzywam wylacznie filtrow LRP, ktore o dziwo mi sluza, mimo alkoholu w skladzie i wrazliwej cery Filtrowanie oczywisicie zaczynalam jak wiekszosc osob od Avenek, bo wiadomo przy nich mozna uzywac podkladow i innych kolorowych cudow. Jednak po jednym wspolnym sezonie rozstalismy sie bez zalu, jak tez z wszelkimi podkladami. Obecnie na noc uzywam retiniodow, na dzien serum z wit. C i filtr. I okazjonalnie kwasy BHA. I taki minimalizm swietnie mi sluzy juz od paru lat. I z czytego lenistwa nawet nie szukam alternatyw dla takiej pielegnacji. ![]() Wlasnie wrocilm od fryzjera i nieskromnie powiem, ze wygladam Nic tak nie poprawia humoru jak swietna fryzura Pachne na noc kropelka Dzing!a
Edytowane przez Contax Czas edycji: 2007-10-18 o 22:55 Powód: dopisek |
||
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
To ja też oddam głos na stajnię filtrów LRP
To moje ulubione filtry od kilku lat - DP, Creme Fondante i ostatnio Lait Veloute. Świetnie na nich makijaż wygląda (jeśli to coś na mojej twarzy można nazwać makijażem ) i rewelacyjnie chronią przed słońcem.Avenek nie lubię, bo potwornie się lepią i jakoś dusi mi się w nich skóra, acz przyznaję, że bosko nawilżają. Podobne do nich są filtry Klorane. Poza tym moja pielęgnacja to łagodne retinoidy (Eluage) i czasem kwasy, ale głównie jakieś łagodne kremy na noc - moje ostatnie odkrycie to Vitella z cynkiem i ichtiolem na niespodzianki i Vitella z cynkiem i witaminami na przesuszenie i nadwrażliwość. Polecam, bo tanie, proste w składzie i skuteczne Demoniku, pięknie razem wyglądacie z Jasiem. Nie wiem, czego dotyczą Twoje smutki, ale życzę dużo wsparcia ze strony otoczenia i szybkiego uporania się z nimi (czy ktoś może mi powiedzieć, dlaczego Zuziunia jest zablokowana? To ma jakiś związek z tym forum?) Uciekam spać
|
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym nie, na Metamorfozach skasowała swoje zdjęcia, co równa się 2 tygodniom bana za niszczenie zawartości portalu (jak wejdziesz w profil, to widać za co ktoś jest zablokowany).
|
|
|
|
#444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ahoj
![]() Demoniku, ładniście bardzo oboje na tej fotce Cytat:
od zeszłego roku/ostatniego kupowania spodni ubyło mi 6 kg. Cytat:
jasna kość słoniowa A ja też różowiutka z tendencją do "zielona jak śledź" (wersja mamina). Kupuję maniakalnie bladożółte podkłady... Stoi u mnie, nieużywana. Pachnie ładnie, ale rzeczywiście "fusy" przyprawowe się plączą, a poza tym mnie z kolei odrzuca kardamon. Mój ojciec od lat ...dziestu używa kardamonu w sporych ilościach do produkcji pasztetu i ta przyprawa kojarzy mi się jednoznacznie jakbym kawę zagryzała gotowanym mięsem Łeeee... Pachnę słabo jakąś niesamowitą mieszanką Brit Red (wczoraj, we włosach się trzyma) i Douce Amere z próbki (dzisiaj)
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Globalnie... Jil Sander4
![]() To, że Jil Sander4 są piękne to mało powiedziane. One są obezwładniające, oszałamiajace jak porywajaca muzyka na skrzypcach .... i niech się te wszystkie dzisiejsze flałerbomby i agenty schowają w kącie przy niej. _____________ Demoniku, ślicznie wyglądasz z Jasiem. |
|
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Dzing przeżył prysznic, więc będę zasypiac w jego ramionach. Dobranoc i pozdrowienia dla nocnej zmiany, która sie pewnie niebawem zjawi
|
|
|
|
|
#447 | |||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Super! Oboje wyglądacie ślicznie, a razem to nawet podwójnie slicznie. Fryzura mi się podoba, ale ja się nie znam. Zaś popłakiwanie - po porodzie przez parę miechów hormony buzują. T prawdopodobnie fizjologia. Smuteczek minie, jak ręką odjął "od samości" i wkrótce będziesz znowu uśmiechniętym, pogodnym Demonikiem. Czego życzę i Tobie i Twojej rodzince. ![]() Cytat:
Ja chodzę w glanach i bojówach i to wcale żaden kryzys nie jest. Śliczne ubranko. ![]() Cytat:
![]() Sama nie wiem, czy się bać, czy zacząć niecierpliwie wyglądać grudnia.
|
|
#448 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Sabbath, przybij piątkę
Ja ostatnio non stop w moich obdartych glaniorach. No, glaniątkach raczej ze względu na rozmiar... Mam tendencję do popadania w obuwnicze skrajności - z glanów w 10-ciocentymetrowe szpilki, ze szpilek w płaskie sandałki z trzech rzemyczków i z powrotem![]() Pachnę Carnal Flower. Wkurzył mnie zacinający się atomizer, więc został zlikwidowany, a perfumy przelane do innej fiolki. A że są mocne (jak wszystkie Fryce z którymi miałam do czynienia) to momentalnie przesiąkłam .Po lekturze dzisiejszej twórczości postanowiłam porzucić eksperymentalnie kremy ![]() Łączę sięw bólu ze zdołowanymi wyglądem. Mam olbrzymią, bolącą opryszczkę Nie umiem ocenić, czy gorzej wygląda pomalowana, czy nie. Najchętniej nie wychodziłabym z domu...
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2007-10-19 o 01:19 Powód: dopisek |
|
|
|
#449 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
, bo ja również noszę albo glany, albo wysokie szpile. Z tym że nie 10, a 8 cm ze względu na rozmiar (no, mam jedne dziesiątki, ale na maleńkim koturenku). W obuwiu z obcasem pośredniej wysokości chodzić nie potrafię (i nie podoba mi się).
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
Demoniku - milo cie widziec i to razem z Jasiem
Fajnie wygladacie - macierzynstwo ci sluzy nie ma co (Jasiek "zdarl skore" z ciebie - ma to samo spojrzenie) Duzo zdrowia dla was! Chcialam oficjalnie BARDZO SERDECZNIE PODZIEKOWAC CUDOWNEMU HOMYKOWI - zlicytowalam od niej Kasaneke, ktora Homyk mi wyslal nawet nei czekajac na wplate ode mnie (ktorej dokonam najpozniej w poniedzialek Wlasnie sobie pachne Kasaneka i jest to dzieki tobie Homyku jedna z niewielu bardzo milych rzeczy jakie mnie spotkaly ostatnio bo zaliczylam upiorny tydzien - pracy mam po lokcie do soboty wlacznie. Udalo mi sie pospac wczoraj kilka godzin i znowu siedze do rana ... Homyk - you made my day!!! Nat
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.

Może się jeszcze przekonam do innych 

(własny wyrób kosmetyków brzmi ciekawie 
Teraz to chyba tylko egzorcyzmy albo nie wiem... 
> Ja niedługo zmienię się w "dresa", nie żartuję.
" Bóg stworzył mnie mądrym i pięknym, dlatego zasługuję na wszystko, co najlepsze." Ba!
kochałem tę przyprawę...)
.
.
i chyba konieczna będzie poprawka.

Matki, pilnujta wózków! 
a co z podcinaniem zniszczonych końcówek ?
Ja nie muszę regularnie podcinać zniszczonych końcówek, bo staram się, żeby takowych nie posiadać - włosów nie farbuję, nie używam suszarek, lokówek, prostownic, wałków, pianek, żeli, lakierów i innych tego typu wynalazków. Nie uświadczycie u mnie "standardowych" szamponów i odżywek, bo (dla mnie) za dużo w nich chemii (przede wszystkim SLS działa na mnie odstraszająco)... Do szczęścia potrzeba mi jedynie szamponu dla dzieci Hipp i ziół do płukania parę razy w tygodniu. Jestem uzależniona od olejku migdałowego, który wcieram we włosy i skórę głowy przed każdym myciem oraz od mojego ulubionego olejku w wyciągiem z dzikiej róży Weledy, który nie dość, że obłędnie pachnie, to wspaniale wygładza włosy. Najważniejsza jest regularność w postępowaniu, samodyscyplina i cierpliwość
Rozwalacie mnie tymi skojarzeniami z moją sztuką pięknej biodrówki
z tendencją do "zielona jak śledź" (wersja mamina). Kupuję maniakalnie bladożółte podkłady...