|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Hej Wszystkim
Niestety nie dam rady Was ponadrabiać... Gratuluję wszystkim mamusiom, które się już rozpakowały i trzymam kciuki za te, przed którymi porody;-)Co u mnie? Od wyjścia ze szpitala mam baby bluesa albo inne cholerstwo, ryczeć mi się chce i w sumie ryczę często... Alicja jest słodka i kochana, chociaż nasze ostatnie dwie noce w ogóle nie chciała spać, ciągle wisiała na cycku ale nie wiem- jakby się nie najadała bo nie chciała spać... Nie krzyczała, nie płakała, tylko taka marudna była i oczy jak 5 złotych no i zero spania... dziś ok. 5 dałam jej w końcu butlę mm, bo już nie mogłam tego znieść Oczywiście po butli zasnęła na 3 godziny bez żadnych problemów... nie wiem co jest grane. Wczorajszy dzień był też ciężki, też nie chciała spać i się prężyła ciągle, chociaż kupki robiła niby normalnie... Martwię się o nią Dzisiejszy dzień spoko, je i śpi ładnie ale boję się co będzie w nocy...W ogóle jakoś tak tęsknię za ciążą:p Najpierw nie mogłam się doczekać aż urodzę, a teraz choć cieszę się, że maleńka jest już z nami to z łezką w oku wspominam ciążę...
|
#2612 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
no tak wyszło ale to była wizyta u gin prowadzącej u której ważył 2400 ostatnio więc teraz do 2800 dobił...pomiędzy byłam u innego gina na konsultacji i tam na innym sprzęcie było 2900
Cytat:
Cytat:
odpoczywaj ile się da Cytat:
Cytat:
Mamusie jestem zawiedziona no ostatnia wizyta u gin dziś była aż łezka się zakręciła...przekazała mnie w dobre ręce więc życzyła powodzenia i prosiła o smsa jak urodzę teraz już do kliniki na ktg 18.02 i zobaczymy co dalej ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
o masakra dobrze że nie dokupowałam za dużo grzeczna? Cytat:
będzie lepiej to pewne jeszcze troszkę
Edytowane przez kaaasi Czas edycji: 2016-02-11 o 21:27 |
||||||
|
|
|
#2613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jeszcze zaczynam świrować z jedzeniem bo co mała stęka czy kwęka ja sie zastanawiam czy może coś zjadłam i jej teraz źle ale pewnie przesadzam...Dziś Mała przespała porę kąpania, nie miałam serca jej budzić i będzie nie kąpana dziś Ale no nie miałam serca jej wybudzać... eh... a wy kąpiecie swoje pociechy codziennie?
|
|
#2615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Siasia haha a to szalona ta Twa córa
![]() Paula, ale miałaś dzień, współczuję.. Cytat:
Dlaczego pytam. Bo u naszego małego po porodzie zaznaczyli przeskakiwanie w stawie biodrowym. Rozmawiałam we wtorek z neonatologiem i babka mówi, że to normalne, że tak ma przeskakiwać.I że to jest właśnie prawidłowe. I że z marszu się wszystkie dzieci do poradni preluksacyjnej wysyła, aby za te 4-6 tygodni sprawdzić czy jest ok na usg I tak nie martwiłam się tym do tej pory. ale zaczyna mi to chodzic po głowie teraz. EDIT: aha już znalazłam, to jest fizjologiczna dysplazja, powinna minac do tego 4-6 tyg życia, wtedy własnie robi się to usg Cytat:
![]() U nas też kup na potęgę..Nie wiem ile, ale od groma.
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-02-11 o 21:42 |
||
|
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak zamknęli po usg. Ale to przeskakiwanie wykryli jak miała 2 miesiące wczesniej nie skakało. Ale na usg wszystko ok wyszło ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nasz miał od razu. Kurde aby to usg wykazało normę ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Objaw przeskakiwania i wyważania świadczą o zaburzeniu zwartości stawu i są następstwem zwiększonej wiotkości torebki stawowej. Objawy te mogą zanikać w tydzień po porodzie, choć z reguły utrzymują się do 6 tygodnia życia dziecka. Jeżeli ortopeda ma wątpliwości co do stanu stawów biodrowych dziecka, kieruje je na badanie ultrasonograficzne. Jezusie, same stresy z tymi dziećmi
|
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To prawda same stresy nie martw sie skoro fizjologia to widac ak jest. U mojej to klikanie było koło 2 miesiecy wiec pewnie dlatego zaniepokoiło pediatrę. Umierałam ze strachu o nia ale okazało sie ze nest ok ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i budzilam swoją przynajmniej w nocy dluzej pospala
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie kąpię codziennie
Po kupie przemywam dupkę wacikiem namoczonym w ciepłej wodzie. Codziennie przemywam buzię i oczka. A kąpiemy co drugi dzień i to szybko, bez zbędnego moczenia się.
|
#2621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2622 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś nie była kąpana i zobaczymy jak to zniesie:p---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Ja moją parę razy obudziłam jak bardzo długo spała w dzień ale nie miało to żadnego wpływu na nocne spanie dłuższe niestety:/
|
|
#2623 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Nursii nic sie nie stanie na pewno
mi w szpitalu i wszyscybpowtarzali by dziecka codziennie nie kapac. W sumie nawet by mi sie nie chcialo. Taka matka ze mnie :-P Ale mi sie zastój w prawym.cycku zrobil. Poszła w ruch kapusta i masaz i troche lepiej.. Lewy cycek przecieka to tam.problemu nie ma ![]() W ogole co tu tak cicho? Mialyscie sie meldowac a tak to nie wiem czy tańczyć lame i brokuła?
|
#2625 | |||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Kurcze, ale to wszystko skomplikowane No Pani dr powiedziała, że natura to natura i natury nie przewidzisz. Na Ktg zero skurczy, ale powiedziała, że to nie znaczy, że dziś w nocy nie urodzę wiadomo, nie mój termin jeszcze, ale chodzi o to, że my tu się niepotrzebnie stresujemy.Cytat:
Ja bym dała wszystko by mieć Hanie tu że sobą. Mój mąż też tak bardzo się nie może doczekać Nursii powodzenia początki są trudne, a i tak z tego co piszesz jest w miarę ok. Trzymam za Ciebie kciuki ![]() ---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ---------- Cytat:
|
|
#2626 |
|
Zadomowienie
|
My też się kapiemy co dwa dni a rano i wieczorem i tak toaleta wacikami i ciepła wodą potem masaż olejem kokosowym bo ma bardzo sucha skórkę ale już lepiej
wszystkie pajace mam rozmiar new born ale połowa już nacignieta na niej jak proca także do prania i trzeba już schować mała się budzi co h mam dość ciotki padam
|
#2627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2628 |
|
Zadomowienie
|
A mój biedny maluszek nie chce spać w tych okularach. Najadl się i spał dzielnie ale echlopiec koleżanki z drugiego łóżka zaczął płakać i się wystraszył obudził w okularach i wrzask jeden wielki nie mogłam go uspokoić normalnie nie znam własnego dziecka co ze mnie za matka co dziecka nie umie uspokoic 😢 Dopiero po czasie się udało dać cyca i przysnal. udało mi się zdrzemne na te 20 min bo myślę sobie śpi twardo to nie ściągnie okularow wiec się kimne pół godz ale nic z tego domyślam się ze płaczek od pani obok jeszcze nie raz zawyje i będę mieć akcje. noc nieprzespana na bank to już 3 czy 4 z rzędu kiedy śpię 1.5h a w tym przypadku pół h
07.02.2016 Edytowane przez NanaR Czas edycji: 2016-02-12 o 02:28 |
|
|
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2630 |
|
Zadomowienie
|
Tez mam taką nadzieję niech nas juz wypuszcza bo dziś mały całkiem niespokojny chyba przez te lampy budzi się co pół godz. Ale pani obok ma placzka ktory wisi na cycu cały dzień naradę z przerwami po 5 minut i dalej masakra dobrze płacze cichutko ;-) czego nie można powiedzieć o moim krzyczku
|
#2631 |
|
Zadomowienie
|
Nana oby już do domku a tam się może trochę unormuje
ja mam dość dzisiejszej nocy ten mały kwękacz przechodzi sam siebie i chyba sama nie wie o co jej chodzi ) dżizas )
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja nie śpi od 21 !!!! Zasnęła po 2 na 15 min i tak do 5 nie spala rzuca się jak ryba bez wody a nogi wymachuje jak by miały odpaść jej. Co to ma.być nie mam pojęcia. Ani ja nie spalam ani tż nie spał. Co za świat
|
|
#2633 |
|
Zadomowienie
|
A tak nam się spieszył
) co nie dało pospac człowiekowi złośnice małe ![]() ---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:10 ---------- Spieszyło miało być
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj nadejdą czasy że się na serio zateskni za brzuszkiem ![]() Moja od dwóch dni to jak podmienione dziecko. Wcześniej tego nie było . Dzisiaj ma być położna to jej zapytam o to.
|
|
#2635 |
|
Zadomowienie
|
O co czy ktoś podmienił? Zarcik
zapytaj może coś doradzi i ja też skorzystam ja się położyłam a mała skrzypi jak kura na grzędzie chyba nie śpi znów )
|
#2636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to jest jakieś dziwne - teraz zasnęła i się tak nie rzuca leży sobie spokojnie ma zamknięte Ustka cichutko oddycha. A w nocy to jakaś masakra charczy jak świnka zgrzyta rzuca się. I napina jak struna aż nogi jej się trzęsą. Teraz tak ładnie śpi a zaraz musze budzić towarzystwo bo trzeba jechać te portki zalatwiac. ... wiesz czego się boje ? Że ona tak się prezy a w nich będzie chyba unieruchomiona - Ale będzie ryk
|
|
#2637 |
|
Zadomowienie
|
Mój zasnął o 6 to go nankrew wzieli i wrócił rozbudzony znowu cyc i położyłam go golutkiego pod lampa w tych "okularach" trochę się wierci może zaśnie to i ja się przespie może sreszcie trochę. Ale pociesze Was dziewczyny Pani obok leży już z 7 dzieckiem i jak wszystkie grzeczne i gładkie porody tak ten ciężki a dziecko płaczek i wierci pięta. Czekam na wynik do obchodu tylko czasem jest juz kolo 8 a wczoraj był o 10 :-/ ale może się spręża i mnie wypisza bo łóżek nie ma a w nocy znów 2 porody jeden o piątej to pobiła kobieta rekord normalnie słyszę jak idzie i krzyczy i z ręką na sercu ze jak usiadła na fotelu jedno pchnięcie i dziecko było i to pierwiastka także wszystko możliwe ;-)
07.02.2016 Edytowane przez NanaR Czas edycji: 2016-02-12 o 06:29 |
|
|
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() E Lola tak sobie myślę że od 2 dni daje te witaminę malej. Może to ona ma wpływ na zachowanie dzieci ?
|
|
#2639 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z temperaturą
widzę, że nocne rozmowy kwitną ![]() Ja zaczynam się bać trochę porodu. Ledwo chodzę, bo biodra dosyć mocno bolą, a ból porodowy jest na pewno gorszy
|
|
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
Paula ja przy lobuzie zmienialam witaminy, pamiętam że były na różnych olejach. Mozesz położnej podpytac. A dajesz jej Wit rano czy wieczorem, może spróbuj zmienić porę i zobaczysz czy jest różnica? Ja czasem przy takich akcjach rozbieralam lobuza do pieluchy i kladlam tz na gola klate - i spali z 2-3h .
Odmeldowuje się w dwupaku :p |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.

Niestety nie dam rady Was ponadrabiać... Gratuluję wszystkim mamusiom, które się już rozpakowały i trzymam kciuki za te, przed którymi porody;-)
Oczywiście po butli zasnęła na 3 godziny bez żadnych problemów... nie wiem co jest grane. Wczorajszy dzień był też ciężki, też nie chciała spać i się prężyła ciągle, chociaż kupki robiła niby normalnie... Martwię się o nią

Ale no nie miałam serca jej wybudzać... eh... a wy kąpiecie swoje pociechy codziennie?