|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Dlatego ja mojego nie klade na zadnych kocach jak lezy na brzuszku. Myslalam, ze gdzies jakis ucisk moze wystepuje i dlatego sprzyja sids.
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Ja moją kładę na brzuszku, ale właśnie tylko jak ją widzę. Boję się, że nie przewróci główki do końca.
|
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
Casaa ale jak przyłoży nosek do innej powierzchni kanapy, łóżka, materaca itd to chyha na to samo wychodzi
![]() No w kazdym razie w nocy klade go na plecach a w dzień jak mam na niego oko to często spi na brzuszku Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
Na sofie mam tak twardy materac, ze raczej nie ma opcji zeby zatkal sobie i nos, i otwor ssacy
no reki nie dam uciac ale tak jak obserwowalam to nie powinno miec to miejsca niewazne, byle nikogo sids nie dopadl ![]() Franek zdecydowana wiekszosc dnia przespal... Ciekawe co w nocy bedzie robil :-/ Kasia, jak Twoj maluch po szczepieniu? Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2135 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój też większość dnia Olka przespal
poza 2 godzinami grzeczne go leżenia rano, godziny przed kąpielą i teraz dwóch po leży w koszu może zaśnie. Nie wiem czy ta zmiana po szczrpionce czy juz na stale(oby)Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
To skonczylo sie hmm awantura, chociaz zanim do niej doszlo, to uznalam, ze nie bede odbierac telefonu od tz, chyba chcial zagluszyc swoje sumienie, a ja ta zla i okropna wylaczylam dzwieki
![]() Efekt byl taki, ze wpadl do domu, bo myslal, ze cos sie stalo i stwierdzil, ze ostatni raz gdzies wyszedl. Taaaaki mi bardzo przykro z tego powodu, ale pisalam wam, ze w pn wyszedl tylko po zakupy i przepadl na ponad godzine, dzisiaj tez zakupy i jeszcze zoologa musial odwiedzic i ten mecz. Grr wystarczy, ze sb musi jezdzic na swoje, to kumpla mecze moze sobie odpuscic. ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Aaa i jak to stwierdzil, ze opieka nad malym dzieckiem jest malo wymagajaca. To powiedzialam, ze ok odciagne pokarm i go zostawie na caly dzien. Powiedzialam co ma byc zrobione, ze obiad ugotowany, to stwierdzil, ze zamowi w knajpie, ze podlogi pomyte, piec ogarniety, psa co chwile wypuszczac, no i meble trzeba przetrzec, kuchnie po obiedzie posprzatac, jakos tak usmiech mu zlazl z buzi. Mam nadzieje, ze cos do niego dotarlo, bo kurde staram sie wszystko ogarnac, ale chcialabym, zeby ze mna troche spedzal czasu.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. Edytowane przez malwi89 Czas edycji: 2016-02-11 o 22:15 |
|
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby na stale ![]() Malwi, no moze to do niego dotrze... Oby tylko sie nie okazalo, ze zmiana bedzie chwilowa |
|
|
|
|
#2138 |
|
Wtajemniczenie
|
Malwi oby zrozumiał...
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi nooo wlasnie. Jakby moj dzien ograniczal sie do: karmienia, przewijania i tulenia to spoooko.
Ale zakupy, pranie, prasowanie, gotowanie, biezace porzadki, odkurzanie, mycie podlog, spacery, wizyty u lekarza/badania to sie same nie robia. Do tego dodajmy ze ja nie spie sobie 6-7h ciegiem jak TZ wiec sila rzeczy tych sil do roboty jest mniej. |
|
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
One są naprawdę bardzo fajne i miękkie, tylko nie wiem czy dobralam dobry rozmiar tego sztywnego. Cholernie trudno jest dobrać rozmiar, przecież z domu wychodzę po karmieniu - a cycki są wtedy mniejsze... zatem jak są pełne to nam wrażenie że jest przyciasny. Ale u mnie to jest jeszcze to że one często są obolałe jakieś, zwłaszcza te boki i nie jestem przekonana że to jest kwestia rozmiaru.
Mama easy czy jakoś tak. ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Nie wiem jak to się stało, ale moje dziecko spało teraz 3h! Po kąpieli tak zasnęła. Tylko jak ją obudziłam na przewijanie to był taki ryk, no przecież głodna. Bo jadła przed kąpielą. Ciekawe czy po karmieniu będzie spała...
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde ale mi Jasiek paskudnie ulal
wisial na cycu półtorej godziny no i wiedzialam ze za duzo je... do tego byl niespokojny. Odlozylam do łóżeczka chwile polezal i jak nie uleje... caly do przebrania kocyk do prania nawet wloski mu sie skleily a w dodatku jak go przebieralam to zobaczylam ze ma na brzuszku jakies male plamki czerwone Jezuuu dzis to chyba nie zasne ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2142 |
|
Rozeznanie
|
Dopiero teraz znalazłam chwilę na wizaż.
Dotka gratulacje za wizytę, dobre wieści a pediatra faktycznie słabo wypadaMalwi biedna, niestety tż-ty słabo myślący są. Mojemu też zdarza się nie zauważyć mojej pracy przy dziecku i domu. U mnie mały zaczął strzelać kupą do nas. Wczoraj wieczorem ustrzelił tż a rano mi się udał unik, ale na mojej stopie wylądowało :P co za ciśnienie. A mały teraz zasnął i modlę się o dłuższy sen
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
Moje ma oczy otwarte od 20
Mojakaren oby to tylko jakieś uczulenie na kosmetyk albo coś
|
|
|
|
#2144 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Najlepszego z okazji miesiąca Cytat:
dobrze że mu wygarnelas, nie wyobrażam sobie żeby mój TZ tak robił. Już i tak wystarczy że siedzimy z dziećmi całe dnie, wieczorem musimy mieć możliwość trochę odsapnac U mnie wieczór jak codzień czyli brak spania i ciągle na cycu chociaż teraz coś przysypia przy cycu... Może to już na dłużej ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
Te plamki to może potowki zwykle, nie martw się na zapas |
||||
|
|
|
#2145 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
podziwiam za ogarnięcie, ja ledwo wyrabiam z jednym bąblem a z trójką to sobie nawet nie wyobrażam przeciez na karmienie trzeba się wyłączyć na 30 min co najmniej a tulenie, przewijanie, itd co wtedy z reszta dzieci...... ![]() podejrzewam że u nas też tak będzie ale chyba baterie i tak wyjdą taniej niż rachunek za prąd przy ciagle włączonym odkurzaczu - choc jest jeden plus tego mam zawsze poodkurzane ![]() Nakarmiłam młodą o 19.40 i przetrzymałam aż do kąpieli, po myciu jedzonko o 22.10 i zjadła tylko z jednego cycka - zobaczymy ile dziś pospi bo postanowiłam jej nie budzić a niech się przyzwyczaja że w nocy się dłużej spi
|
|
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
Zamiast baterii to chyba taniej w akumulatorki zainwestować
Kamilka |
|
|
|
#2147 |
|
Zadomowienie
|
Mojakaren mój tak godzinę temu rzygnął podczas karmienia
współczuję i tulę, a plamki to może potówki? Mój też wczoraj ciś miał, ale to chyba od zbyt długo nuezmienionej pieluszki w każdym razie już zeszło.
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dzisiaj tu spokoj
to bardzo cieszy Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
My zaliczamy pierwsze nocne karmienie. Zamorduje tż za to, że mi tu chrapie...
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
My też wszamujemy
![]() Od 21 do 2 spał Ale trochę powył wieczorem jak TŻ go lulał, więc to może dlatego Ja nie wiem, jak byłam z nim sama w domu u rodziców i ja przy nim wszystko robiłam to był spokój, a od tego tygodnia jest już mega marudny i płacze wieczorami. Dobrze, że chociaż w nocy śpi Może tak na TŻ reaguje? Albo to zbieg okoliczności ![]() ---------- Dopisano o 02:19 ---------- Poprzedni post napisano o 02:17 ---------- No i oczywiście ten się znowu delektuje jedzeniem... A przecież powinien być mega głodny skoro ponad 5 godz nie spał Mnie tak napieprzają zęby, że szok. Postarała się ortodontka, nie ma co
|
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
My tez jemy!
Hariett mam nadzieje ze to tylko potowka...choc z tego co czytam nie wiem do jakiej kategorii przyparzadkowac ta wysypke bo to nie są krosty niczym wypelnione tylko takie malutkie plamki ![]() TZ mnie wkurzyl bo wielki znawca orzekl ze to pewnie od jedzenia bo za duzo szpinaku jemy eeee? Czyli wszystko mea culpa spoko ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
27 IX 2014 jesteśmy jedno jedno ze stali 1+1=3 Edytowane przez mojakaren Czas edycji: 2016-02-12 o 02:46 |
|
|
|
#2152 |
|
Wtajemniczenie
|
My też jesteśmy
|
|
|
|
#2153 |
|
Zadomowienie
|
Karen szpinak? Loool
stawiam potówki jednak ![]() U nas mały zbudził się 2 h po mm i płakał... Godzinę jakoś dał radę ale teraz już dałam drugà porcję bo się męcxył i to jednak byl głód, bo odpływa. Oby teraz pospał.
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
Tez sie meldujemy z karmienia
Franek przespal ponad 4h !!! Szok.... Teraz zmiana pieluchy jeszcze przed nami:/ Wyslane z Lumia920. Karen nie karm dziecka szpinakiem :P Jeszcze tylko ululanie dzidka i spaaaac
Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2016-02-12 o 04:41 |
|
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
My tez sie karmimy, poprzednie karmienie ze zmiana pieluchy mialo awarie, Mlody zsikal sie na lozko i musielismy sie przeniesc na kanape do tz, a tak poza tym, to ladnie przespal od 21/1.15/4.30, nie wiem czy sie cieszyc, ale zaczynaja mu sie robic stale pory jedzeniowe w nocy, baaaardzo mnie to cieszy :-D
Tz przeprosil, obiecal, ze bedzie wiecej w domu. Zobaczymy czy to bedzie takie na chwile czy rzeczywiscie zrozumial.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 04:52 ---------- Poprzedni post napisano o 04:50 ---------- A pozniej dzieci maja uraz do zielonych potraw i nie chca ich jesc :P
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
Dokladnie
to nie Popeye zeby szpinak wcinac :PDzidek uspiony to i ja zmykam ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak Magdusia, chyba juz urodzila...
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi
![]() Myślę, że Magdusia urodziła Pewnie jak się ogarnie to nam się zamelduje.My jemy znowu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.

no reki nie dam uciac ale tak jak obserwowalam to nie powinno miec to miejsca 

wisial na cycu półtorej godziny no i wiedzialam ze za duzo je... do tego byl niespokojny. Odlozylam do łóżeczka chwile polezal i jak nie uleje... caly do przebrania kocyk do prania nawet wloski mu sie skleily 

w każdym razie już zeszło.

A przecież powinien być mega głodny skoro ponad 5 godz nie spał ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Szok....