|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Hmmm może dziś spróbuję dać dziecko na brzuch jak w końcu się obudzi dziś. Nic poza jedzeniem kupa i spaniem no i 2 godzinnym lezeniem i opowiadaniem nie robi to chociaż przed kąpielą spróbuję. Może przy tej przemianie łaskawy pan będzie leżał. Nie muszę wspominać ze u pediatry 10 minut na brzuchu leżał w ciszy
![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Kiecke bierz mniejsza. Ja szukam płaszcza i butów |
|
|
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też się wstrzymuje, bo mam chęć na nowe sexi rurki, ale z tym brzuchem na razie to niezbyt pomysł
|
|
|
|
|
#2103 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj w nocy położyłam go na boczku w łóżeczku. Tż mówił, że jak się obudził to młody leżał na brzuszku Cytat:
paskiem będę mocniej ściskać w razie wu z butami chybabym nie miała takich problemów Idź teraz na zakupy! są mega promocje. Wczoraj moja kuzynka dorwała botki ze 150 na 45 przecenione ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
właśnie apropo rany - miałyście uczucie takiego jakby odrętwienia skóry wkoło tej rany? No jakbym miała całe zdrętwiałe dziwne uczucie jak dotykam.. palcami czuję skórę, ale jakby w drugą stronę to nie działa
|
|||
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
Magda tak, ale to ponoć normalne jest.
|
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, wszystko ok z tym czuciem, poprzecinane nerwy sie polacza i czucie wroci
![]() My w trojke w sobote jedziemy do outletu bo nie mam w ogole spodni, ktore by mi nie spadaly z tylka... Nawet dresy potrafia sie zsunac :/ Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Lune, masz siłkę za darmo przynajmniej
![]() Karen o jaaa, Jasiek wygrał z kupą na ścianie na brzuszku normalnie mozna, tylko musisz przy nim siedzieć ) Malwi, skośno krzyżową bierz ![]() Co do zamawiania, to ja od zeszłego tygodnia zamawiam Nappy fresh Bo mają jeszcze wkłady no i tak dumam jakie wziąć. Małam sprawdzić, jaki mam rozmiar Milovii, bo chyba mam Lki, to bym wzięła może Ski. Magda, mi dopiero niedawno czucie wróciło w okolicach rany (ale też nie w 100%). Boziuuu, jakie dobre naleśniki mi wyszły ![]() A młody usnął w bujaczku w kuchni przy szumie okapu, trzaskaniu garami, robieniu kawy, myciu garów - dobry jest
|
|
|
|
#2107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do rany od jakiegoś tygodnia mam już normalne czucie w tym miejscu^^ |
|
|
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
Magda mnie ostrzegala, ze jak dziecko lezy na brzuszku, to moze dojsc do smierci lozeczkowej.
Z rana mam tak caly czas :-/
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2109 |
|
Zadomowienie
|
Kinga mija babcia się śmieje że w telewizji dzieci tylko śpią
Casaa zbliżać nóżki podgięte jak w żabce do brzuszka (jak przy kolkach), leciutko nimi "ruszać" (rakie okreżne ruchy delikatne), no i masować stópki Ale to jak dziecko jest spokojne. No i układać ns brzuszku dużo A jak nie lubi to szeroko pueluchować.Mojakaren mówiła że jak dziecko tak chce to super i należy za nim podążać ictak układać, bo to ma wiele korzyści - m.in. Dziecko się nie zakrztusi, nie spłaszcza główki no i dla bioderek super. No i że jak dziecko przekłada główkę to może tak spać i nievtrzeba pilnować. Znaczy no normalnie obserwować, ale można też samemu spać.
|
#2110 |
|
Zadomowienie
|
Ehhh No powiem wam szału u nas nie ma... Juniorowi d*** ożyła... Antybiotyk na niego działa wiec juz goni po domu. Starszak- walczymy z temp. Pediatra mowi ze to grypa... Wymiotuje flegmą wiec przynajmniej tyle ze to z niego schodzi. Młodej sie katar pojawiać zaczyna- bo słychać ze charczy, ale odsłuchowe Ok. Plus jest taki ze poziom żelaza jest juz w normie i hemoglobina wreszcie 12,5 bardzo mnie to cieszy...
Wykończona jestem- tyle dobrze ze młoda jest codowne śpiącym dzieckiem Rownocześnie od 2 dni zjada z jednego cyca i stres czy to brak apetytu przez chorobę czy mam mleka wiecej? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chrzciny 28.02 a dziś kończymy 1 MIESIĄC
|
||
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze.... Zastanawiam sie dlaczego pozycja na brzuszku sprzyja sids... Moj bardzo duzo na brzuszku lezy, spi :/ sam przeklada glowke w tej pozycji.
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2113 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamilka masz więcej Mleka pewnie...masz tam hardcore w domu. Podziwiam
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Nosek sobie gdzieś przyłożyć chyba o to chodzi |
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett, dzieki
stopkami sie "bawimy" bardzo czesto doloze jeszcze cwiczenia calych nozek ![]() Kamilka ale armagedon masz w domu... Zdroeka dla Was wszystkich Kasia, predzej bym sie bala ze mlody moim cyckiem sie udusi niz przy lezeniu na brzuszku ![]() Wyslane z Lumia920. ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Aaaa Kinga, pytalas czy ta mata z zyrafka jest cienka, jest.... Dzisiaj ją wygrzebalam do prania i ona jest duzo cienszaniz inna, ktora mam z fp ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
kamilka współczuję, zdrowiejcie wszyscy
My też masujemy stópki, bo Pola bardzo lubi
|
|
|
|
#2116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
U nas kolejna kupa gigant tym razem oddelegowalam TZ
tym razem na szczęście nie na ścianie ale calutkie plecy do szyi ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie zastanawiam czy zrobic awanture tz czy tylko fochem zarzucic. Bo juz mam tego po kokardy. Dzisiaj uwaga mial cale 10 minut dziecko na rekach. Przyjechal z pracy, wykapal sie, zjadl obiad, pojechal do sklepu (mial kupic kilka rzeczy w lidlu) okazalo sie, ze pojechal jeszcze do zoologicznego w efekcie nie bylo go 1,5h, przyszykowal mi wanienke z woda i z usmiechem na twarzy do mnie, ze dzisiaj chlopaki graja mecz 15 km od nas i on jedzie i bedzie za godzine. Aaa i pyta sie czy jestem zla, nie kur... Jestem wsciekla. Plakac mi sie chce, jeszcze troche i zapomne jak ludzie rozmawiaja. Ile mozna sluchac tv. Tu gdzie mieszkam nie mam znajomych, wszyscy sie porozjezdzali po wiekszych miastach. I tak jest codziennie, noo chyba ze ma treningi to wraca o 18 a nie o 16 tak jak dzisiaj.
Kamilka przegwizdane u Was, mam nadzieje, ze Martynka Ci sie nie rozchoruje.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi, moze zanim awantura bedzie to powiedz mu co czujesz, ze potrzebujesz kontaktu z ludzmi...
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja mu to mowie od dluzszego czasu, to slysze, ze on jest taki strasznie zmeczony po pracy, ze musi odreagowac. Nie dociera do niego, ze ja nie mam tego komfortu przespac cala noc, ze wstaje rano ogarniam dom, Mlodego, obiad ma codziennie inny i zwyczajnie chcialabym z nim spedzic czas. Do doopy to wszystko, jakbym wiedziala, ze tak to bedzie wygladalo, to nie pakowalabym sie w macierzynstwo.
|
|
|
#2122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zupelnie zmienia postac rzeczy.... AWANTURA! taka by okolica slyszala... |
|
|
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam taki Cafe latte czy jak on się tam nazywa, ale kupowałam stacjonarnie, z mierzeniem. Wysylkowo dokupilam tylko taki miękki.
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Ahnessy u mnie w szumisiu baterie idą w zastraszającym tempie
![]() Malwi pogadaj z TŻ tylko tak ostrzej. Chociaż do nich czasem i tak nic nie dociera... |
|
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nocy się sam przewrócił na brzuszek z boku. . Ale główkę miał na bok właśnie.A co do rany. Już mogę się śmiać.. Ale ostatnio zapomniałam się i kichnelam na siedząco jak młodego karmilam. Boże ale bolało aż się mega poryczalam. Miałam ochotę krzyczeć ale dobrze ze się opanowalam bo mały by się wystraszyl.. Strasznie bolało czasem na łóżku jak się napne to boli. Eh.. W ogóle dostałam uczulenia na masc na blizny ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Malwi |
|
|
|
|
#2127 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi, ja tam jestem za awanturą
![]() Nauczona doświaczeniem, u nas tylko to ostatnio przynosi jakiekolwiek efekty, bo gadanie to sobie mogę.. Pozycja na brzuszku sprzyja SIDS, bo dzieci często zamiast obrócić głowę na bok, zasypiają z buzią wtuloną w koc/prześcieradło/pościel. |
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi bardzo Ci wspolczuje...najgorsze jeat właśnie to ze Ty siedzisz w domu nie masz z kim pogadać a TZ skupia sie na swoich sprawach zamiast na Tobie. Pewnie mysli ze napełnianie wanienki i zakupy to juz wystarczajace zaangazowanie eh ..
Jak rozmowy nie pomagaja to odciagnij pokarm daj mu dziecko i butle i idz z domu w cholere!! Co do spania na brzuszku i sids - Jasiek juz sprawnie obraca glowke na boki ale dzisiaj go przylapalam jak sie zapomnial i nosek wtulil w koc dolecialam do niego w pol sekundy.. Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.

dwa dni później mamy rocznicę związku, a cztery dni później mi się facet starzeje.. Ile tych prezentów można mieć

czasem na łóżku jak się napne to boli. Eh..