Aparaty ortodontyczne cz.II - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-18, 17:35   #2461
oliwiakp
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Jutro po aparat <jupi> zobaczymy jak będzie. Proszę powiedzcie mi gdzie kupilyscie szczoteczki do mycia ząbków bo niestety u mnie w aptece nie ma
oliwiakp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-18, 17:42   #2462
Isenia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ojp Pokaż wiadomość
masz zdjęcia przed i po ?
Mam tylko fotke sprzed założenia całego dołu, możecie ocenić efekty, cały dół założyłam w sierpniu ok 10, tutaj tak mocno kamienia nie widać, ale jak się ząbki rozsunęły to powyłaził z każdego zakamarka, po oczyszczeniu poprostu super

Te zdjecia mozna by zaliczyć to serii najgłupszych min
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hipopotam1.jpg (51,2 KB, 117 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hipopotam2.jpg (46,1 KB, 129 załadowań)

Edytowane przez Isenia
Czas edycji: 2007-10-18 o 22:18
Isenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-18, 17:54   #2463
Isenia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zlosnica85 Pokaż wiadomość
eee tam ja się zdecydowałam na kryształowy który był 1000zł droższy od zwykłego i wcale tej decyzji nie żałuję. Mam też metal ale na dole i porównując jeden do drugiego uważam że kryształ się dużo lepiej prezentuje na górze za to metal jest lepszy (mniejszy) na dole. Ja osobiście nie chciałabym żeby na każdym zdjęciu gdzie jestem uśmiechnięta bylo widać metal. Mocno ostatnio naruszone poczucie atrakcyjności spadłoby mi chyba w ogóle do zera
Hmm, kryształ jest napewno super, ma jeżeli chodzi o aparaty kosmetyczne najlepsze opinie w necie, porównywany wytrzymałością do metalu ponoć też nie ma tendencji do odkładania się osadów z kawy czy herbaty (dawaj fotkę) tylko ta cena . Dla mnie to nie jest aż tak istotne, zeby nie był aparat widoczny jest to jest i mi sie podoba kolorowe gumki są rulez i tyle, a zdjęcia kurcze ja mam ich mnóstwo i są super również z aparatem, ale ile osób tyle opinni , aparaty też są rózne i można w nich wybierać i przebierać, każdy znajdzie coś dla siebie
Stary 2007-10-18, 17:55   #2464
smv
Zakorzenienie

wow isenia widac straszna roznice i faktycznie po oczyszczeniu zabki jak nowiutkie ja chyba przed zalozeniem dołu tez pojde na male co nie co czyszczace
Stary 2007-10-18, 18:11   #2465
Isenia
Rozeznanie

Tak sobie myslę, że jeżeli miałaś niedawno czyszczony, to chyba najlepiej oczyszcić ząbki tak gruntownie jak juz się troche rozsuną, bo ten kamień się zbiera tam gdzie zęby są stłoczone i jak sie prostują to potem wychodzi np z przodu
Stary 2007-10-18, 18:15   #2466
Isenia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oliwiakp Pokaż wiadomość
Jutro po aparat <jupi> zobaczymy jak będzie. Proszę powiedzcie mi gdzie kupilyscie szczoteczki do mycia ząbków bo niestety u mnie w aptece nie ma
Generalnie powinny być dostępne w aptece, może spróbuj w innej, taka jak wyciorek do butelek jest do kupienia napewno w rosmanie, a jak coś to zawsze można znaleść w aptekach internetowych.
http://www.dlapacjenta.pl/sklep/prod...roducts_id=589
http://www.dlapacjenta.pl/sklep/prod...roducts_id=608

o i specjalna nić do aparatów http://www.dlapacjenta.pl/sklep/prod...roducts_id/796

Edytowane przez Isenia
Czas edycji: 2007-10-18 o 18:53
Stary 2007-10-18, 19:07   #2467
Natalieeh
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez rutka_86 Pokaż wiadomość
ceramiczny jest drozszy od 5oo nawet do 1000 zl zalezy z czego jest wyonany poniewaz sa rozne rodzaje zamkow ceramicznych . ja placilam 2000. i powiem ze i tak go widac i tak kazdy z aparatow "przezroczystych "bedzie widoczny poniewaz pozostaje metalowy luk ktory jest zauwazalny.
mysle sobie,ze tak naprawde nie am sie co przejmowac rodzajem aparatu,bo krzywe zeby tak czy tak nie sa ozdobą..
ja mam porcelane, nie narzekam, jezeli ktos uwaza, ze wolalby mniej widoczny (wiek, praca, inne przekonania) to rzeczywiscie jest on mniej widoczny, ale to tez zalezy od grubosci drucika,zupelnie niezauwazalny to on nigdy nie bedzie. jednak przy cienszym druciku na zdjeciach grupowych w ogole go nie widac

tylko ze nawet w porcelanie moze sie zdarzyc, ze po nalozeniu robi sie na twarzy taki dziubek i wtedy osoba wyglada jakby miala w buzi niedokonczona kanapke, chomikowato. tego w aparatach nie lubie
Natalieeh jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-18, 19:39   #2468
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Isenia Pokaż wiadomość
Tak sobie myslę, że jeżeli miałaś niedawno czyszczony, to chyba najlepiej oczyszcić ząbki tak gruntownie jak juz się troche rozsuną, bo ten kamień się zbiera tam gdzie zęby są stłoczone i jak sie prostują to potem wychodzi np z przodu

hej ho, a ile płaciłaś za czyszczenie? i co Ci dokładnie robili?

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".
ojp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-18, 22:10   #2469
Isenia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Natalieeh Pokaż wiadomość
tylko ze nawet w porcelanie moze sie zdarzyc, ze po nalozeniu robi sie na twarzy taki dziubek i wtedy osoba wyglada jakby miala w buzi niedokonczona kanapke, chomikowato. tego w aparatach nie lubie
Właśnie w opisach aparatów ceramicznych czasami sie spotyka to, że bardziej one odstają od metalowych i tworzą taki dzióbek, ja mam metal mini zamki i uwielbiam swoje usta w aparacie zrobiły się ponętne, pełne i całuśne, nawet ostatnio usłyszałam, że mam takie usta, ze mnie tylko zaciągnąć do kąta i całować ... ehhh kurcze to jeden z tych powodów dla których ciężko mi będzie rozstać się z aparatem...

Cytat:
hej ho, a ile płaciłaś za czyszczenie? i co Ci dokładnie robili?
Miałam czyszczony kamień ultradzwiękiem (nie wiem jak to sie poprawnie nazywa), a potem jeszcze taka pastą polerską i tyle , a płaciłam 60zł
Stary 2007-10-19, 05:24   #2470
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Właśnie w opisach aparatów ceramicznych czasami sie spotyka to, że bardziej one odstają od metalowych i tworzą taki dzióbek, ja mam metal mini zamki i uwielbiam swoje usta w aparacie zrobiły się ponętne, pełne i całuśne, nawet ostatnio usłyszałam, że mam takie usta, ze mnie tylko zaciągnąć do kąta i całować ... ehhh kurcze to jeden z tych powodów dla których ciężko mi będzie rozstać się z aparatem...
Ja po cichu liczę, że mi takie się zrobią jak mi wychylą siekacze, w sumie usta powinny się na nich ładnie wtedy układać hyhyhyh (ale mam pomysły )
Stary 2007-10-19, 06:35   #2471
Isenia
Rozeznanie

To bardzo możliwe, bardzo dużo w wyglądzie ust znaczą zeby , mi niestety je w gruncie rzeczy cofną, więc nie bedą takie ładne jak teraz.... no cóz cieszę się póki mam
Stary 2007-10-19, 06:52   #2472
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:

Miałam czyszczony kamień ultradzwiękiem (nie wiem jak to sie poprawnie nazywa), a potem jeszcze taka pastą polerską i tyle , a płaciłam 60zł

ja mam dopiero dwa miesiące i pewnie głupio będę się czuła kiedy mi go ściągną za ileś tam miesięcy

chyba się skuszę na to czyszczenie, a powiedz mi, lepiej mieć proste zęby bo wtedy wszystko lepiej wychodzi z tych szparek itd?

11.03.2015-?

Walczę:

"Per aspera ad astra".
Stary 2007-10-19, 11:45   #2473
aga2111
Raczkowanie

Isenia mój dół wyglądał podobnie. Nie wiem czy widziałaś moje fotki, wklejałam kilka stron wcześniej (strona 78 dokładnie)
aga2111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-19, 13:07   #2474
ojp
Wtajemniczenie

poszłam dziś do dentystki usunąć troszkę kamienia z dolnych zębów i okazało się, że w prawej piątce robi mi się dziurka :/ mam już poklejone chyba z 6 zębów, tyle, że ciemne plomby a teraz zapłaciłam 60 zł za białą i zupełnie nic nie widać od dziś zbieram pieniądze na wymianę tych czarnych!

11.03.2015-?

Walczę:

"Per aspera ad astra".
Stary 2007-10-19, 15:51   #2475
Isenia
Rozeznanie

Cytat:
ja mam dopiero dwa miesiące i pewnie głupio będę się czuła kiedy mi go ściągną za ileś tam miesięcy

chyba się skuszę na to czyszczenie, a powiedz mi, lepiej mieć proste zęby bo wtedy wszystko lepiej wychodzi z tych szparek itd?
Dobrze jest czyścić tak czy tak tylko jak są zeby jeden na drugim to sie kamień odkłada w miejscach gzdie nie mozna dotrzeć , a jak sie zabki wyprostują to mozna wtedy ładnie wszysko wyczyścić
Stary 2007-10-19, 15:55   #2476
Isenia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga2111 Pokaż wiadomość
Isenia mój dół wyglądał podobnie. Nie wiem czy widziałaś moje fotki, wklejałam kilka stron wcześniej (strona 78 dokładnie)
Stary 2007-10-19, 20:56   #2477
oliwiakp
Raczkowanie

Cytat:
Generalnie powinny być dostępne w aptece, może spróbuj w innej, taka jak wyciorek do butelek jest do kupienia napewno w rosmanie, a jak coś to zawsze można znaleść w aptekach internetowych.
http://www.dlapacjenta.pl/sklep/prod...roducts_id=589
http://www.dlapacjenta.pl/sklep/prod...roducts_id=608

o i specjalna nić do aparatów http://www.dlapacjenta.pl/sklep/prod...roducts_id/796
o wielkie dzięki napewno zajrzę na tę stronę
Stary 2007-10-19, 21:04   #2478
papryka85
Zakorzenienie

Smile Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Cytat:
Możesz poszukać sklepu stomatologicznego-ja tam najczęściej kupuje(bo jest blisko mojego centrum stomatologicznego). w Krakowie taki sklep jest na ul. Starowiślnej (może jeszcze gdzieś, ale tego nie wiem)-dodaję jakby zainteresowany był ktoś z Krakowa.
papryka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-19, 21:04   #2479
oliwiakp
Raczkowanie

Dziś byłam u ortodontki i narzeszcie mam aparat Jednak mam pewien problem bo ortodontka założyła mi luk podniebny z czego bardzo mnie jezyk boli (tak ze mam trudnosci z polykaniem sliny nie mowiac juz o posilku czy rozmowie).Powiedzcie mi czy to jest czasowe czy musze znow jechac na wizyte?Znacie moze jakies dobre sposoby na zmniejszenie bolu??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-19, 21:37   #2480
nusia2605
Rozeznanie

Wink Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Zaklejanie zamków na 3 z tym wystającym czymś brzydko wygląda,postaram się tego nie robić,mam nadzieję że nie porani mi górnej wargi.Aparacik się piknie nosi i teraz to nawet nie zasłaniam ręką ust jak się śmieję bo on jest taki pikny a ja taka zadowolona
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-19, 21:42   #2481
roka12345
Raczkowanie

Dziex za odpowiedzi:p Hehe no mam 14 lat nic do ukrycia ale no neiwiem jak to będzie zrobie tak jak mi podpowie serce i rodzice i orto ale zoabczymy, bo nawet nie mam jeszce planu leczenia zrobionego więc wszystko się może zdarzyć<lol2>
Stary 2007-10-19, 21:52   #2482
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Dziś byłam u ortodontki i narzeszcie mam aparat Jednak mam pewien problem bo ortodontka założyła mi luk podniebny z czego bardzo mnie jezyk boli (tak ze mam trudnosci z polykaniem sliny nie mowiac juz o posilku czy rozmowie).Powiedzcie mi czy to jest czasowe czy musze znow jechac na wizyte?Znacie moze jakies dobre sposoby na zmniejszenie bolu??
musisz sie przyzwyczaic nikt nie mowil, ze bedzie milo i bezbolesnie po paru dniach jezyk sie dostosuje a orto nic ci nie zmieni

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 09:50   #2483
smv
Zakorzenienie

ej kurcze wy dziewczynki doswiadczone powuiedzcie mi no...ten drucik [przy pierscieniu mam bardzo zagiety w strone zęba na dół, no i wyszło mi jakies 3/4 mm tego dricuka i cholerrrnie boli, wosk jzu na wykonczeniu...nie wiem czy da sie tego dziada przyciac czy nie...wydaje mi sie ze to niemozliwe bo jest i tak zagiety;/ bardzo boli, rani eh tragedia nazwe to po imieniu.
glupio mi tak latac co chwila z takimi badziewiami do orto..i zatruwac jej zycie. Niby wizyte mm za 3 tyg ale nie dam rady chyba tak. ble ble;P
Stary 2007-10-20, 10:03   #2484
QrCze_PiEcZoNe
BAN stały

W stłoczeniach kamień nie powinien się odkładać. Jeżeli nie wiecie należy stosować nici dentystyczne w przypadku noszenia aparattu są takie typu "super floss", które super oczyszczają zęby. Jeżeli po założeniu aparatu cczujesz dyskomfort, ból, cokolwiek, jakiś drucik Ci się wbija to pędź do ortodonty niech Ci to naprostuje, bo chyba nie masz zamiaru męczyć?
QrCze_PiEcZoNe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 10:06   #2485
QrCze_PiEcZoNe
BAN stały

ojp - twoje "czarne plomby" to tzw. wypełnienia amalgamatowe. Człowiek powinien mieć maxymalnie od 2 do 3 takich wypełnień, ponieważ amalgamat wydziela rtęć i może być szkodliwy. Radziłabym powymieniać te na dolnych zębach na "białe" czyli wypełnienia kompozytowe ze względów estetycznych. Jeżeli natomiast w górnych zębach masz wypełnienia amalgamatowe, których nie widać, to zostaw sobie tak ok 2-3, ponieważ amalgamat ma ogromną wytrzymałość nawet do 50 lat, natomiast kompozyty należałoby wymieniać co ok. 5 lat, gdyż potem robią się nieszczelne.
QrCze_PiEcZoNe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 10:39   #2486
Ilena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shi Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź Może moje pytanie wyda się śmieszne... Czy taki zabieg usuwania 8meki boli? Po zabiegu to logiczne, że tak ale sam zabieg w sobie... Usuwali Ci na 'sen' ?
nie na sen... znieczulenie 2 razy i tyle nic nie czulam ... jak kroil mi dziaslo to czulam takie tos jakby noz w gaaretke wstadzic i przejechac ... nic strasznego .. potem fala ciepla ( krew )... ptem ilowal mi cos wsadzil takie cos i probowal wywazyc zab .. wyszeld zaszyl przylozyl lod i kazal jechac do domu
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 11:47   #2487
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
ej kurcze wy dziewczynki doswiadczone powuiedzcie mi no...ten drucik [przy pierscieniu mam bardzo zagiety w strone zęba na dół, no i wyszło mi jakies 3/4 mm tego dricuka i cholerrrnie boli, wosk jzu na wykonczeniu...nie wiem czy da sie tego dziada przyciac czy nie...wydaje mi sie ze to niemozliwe bo jest i tak zagiety;/ bardzo boli, rani eh tragedia nazwe to po imieniu.
glupio mi tak latac co chwila z takimi badziewiami do orto..i zatruwac jej zycie. Niby wizyte mm za 3 tyg ale nie dam rady chyba tak. ble ble;P
jak sie zeby przesuwaja szczegolnie jak zamykaja sie szpary duzo drutu i czesto zaczyna wystawac z tylu i nie ma powodu zebys nie poszla do orto bo to 5 s roboty dla niej ja biegalam co tydzien co dwa jak mi bardzo ranilo policzek, nie ma co sie meczyc

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-20, 12:20   #2488
Isenia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez QrCze_PiEcZoNe Pokaż wiadomość
W stłoczeniach kamień nie powinien się odkładać. Jeżeli nie wiecie należy stosować nici dentystyczne w przypadku noszenia aparattu są takie typu "super floss", które super oczyszczają zęby. Jeżeli po założeniu aparatu cczujesz dyskomfort, ból, cokolwiek, jakiś drucik Ci się wbija to pędź do ortodonty niech Ci to naprostuje, bo chyba nie masz zamiaru męczyć?
A mi się do tej pory wydawało, ze kamień odkłada się bez względu na to czy są stłoczenia czy nie, że to zalezy od indywidualnych tendencji osobnika... No i co zrobić wtedy gdy zęby są tak stłoczone, że nie ma miejsce, żeby wcisnąć nitkę... I dla Twojej wiadomości wiemy co to jest nić dentystyczna i do czego służy...
Stary 2007-10-20, 12:34   #2489
_AsiCza__
Raczkowanie

Talking Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Hejkaa Aparatkii JejQ jak ja dawno tu nie zaglądałam.. ;-) Mam zaległości ( Aleee teraz tyle nauki Mam takie pytanie :P Czy żucie gumy jest zabronione gdy ma Się aparat ?

pomoz zwierzaczkom - www.toz.pl

Po prostu Aska
_AsiCza__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 12:35   #2490
annadiana
Rozeznanie

mi ortodontka mowila ze zabronione ;/
2015-04-12
2016-08-13

annadiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości