|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
cześć u nas noc spoko 20:00/24:00/3:00/4:20/ zasnął o 5:20 dopiero potem 6:20 i 7:20
Opinia wyrażona w poście jest aktualna jedynie w momencie jej pisania. Autor zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w każdej chwili. Edytowane przez Kasiulenkowo Czas edycji: 2016-02-12 o 07:40 |
|
|
|
#2162 |
|
Rozeznanie
|
Melduję się z karmienia. Jasiek spał 22:30/1 i 1:30/5. Znowu wieczorem wariował
|
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje dziecko podbija rekordy w długości spania zasnął o 23 i dopiero przed 5 się obudził już nakarmiony i śpi więc i ja idę dosypiac
|
|
|
|
|
#2164 |
|
Rozeznanie
|
Ewusia_marchew wow to chyba rekord
to sobie pospał śpioszek. U mnie kolejne karmienie, bo przecież raz porządnie się nie chce jeść.
|
|
#2165 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia zazdroszczę
![]() Moja gadzina jak wstała o 5 tak amen Zdrzemnął się dwa razy na mnie i tyle z jego i mojego spania
|
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
My tez sie meldujemy
ssak zje i idziemy dalej spac ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia ale Ci dobrze
![]() A u mnie bez zmian, jak codziennie, mam juz wszystko ogarniete, Mlody dosypia, a ja jem sniadanie i popijam kawke ![]() Wiec dzien dobry bardzo Plan na dzisiaj mam taki, zeby zrobic sobie ladne pazurki, zobaczymy czy Mlody pozwoli matce sie troche zrelaksowac
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
A ja proszę, niech moje dziecko pośpi jeszcze z godzinę... :/
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
Dawaj je do mnie, moje spi, to moge sie zajac Twoim brzdacem
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
A ja proszę niech moje dziecko choć chwilę się zdrzemnie, bo ja chce wziąć prysznic
|
|
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
Mojakaren, widzę alergologa masz w domu
Ej no nie mówcie tak o tym szpinaku, my jemy 2x w tygodniu ![]() U nas super nocka. Karmienie po kąpieli o 21:00, utulony i spał. Potem: 23:30, 3:30 i 7:00 ![]() Ale żeby nie było za pięknie.. Po karmieniu o 3:30 nie spał chyba z godzinę. Znowu rozmowy z Szumisiem uskuteczniał ![]() Wzięłam go do łóżka, bo już miauczał, to położyłam go, jeszcze gasiłam światło itp, a ten wali ręką w TŻta i gada ostro do niego A TŻ też dobry, przebudził się, patrzy taki zdezorientowany na młodego, pogłaskał go po głowie i 'Co on taki zimny?', a ja: eeee? nie wiem o co chodziło, ale się uśmiałam nieźle ![]() I z bólem serca, aleee muszę wstawać wcześniej. Bo po tym karmieniu młody śpi. Więc o 7 nakarmiłam, przewinełam, przebrałam, utuliłam. I co? I wzięłam prysznic, zrobiłam makijaż, zjadłam śniadanie, popijam teraz kawę A jak wstaję później to niby jestem wyspana, ale mam wyjca i nie mogę wyjść z chaty..A tak to dopiję kawę i pakuję młodego do auta i jedziemy do mojej mamy dzisiaj. Nakarmię go i pójdziemy na spacer, więc też będzie spał. A potem ja do fryzjera
|
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka o widzisz no to super organizacja
Młody poszedł spać o 23 i karmienie 1:00, 3:30, 6:00 i teraz ale zjadal pół godziny i kima więc spoko. Bałam się o 6 że zacznie mu się świat podobać ale mu ręką oczy przykrylam i zasnął ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Ewusia ale masz śpiocha! Mam nadzieję że moje za3 tygodnie też tak będzie Haha
|
|
|
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
O ja pier, w pytaniu na śniadanie instruktorka FACE FITNESS - ćwiczenie mięśni twarzy. Druga laska opowiada,że ćwiczy (!) od 3 m-cy i czuje zrelaksowaną skórę.
Boziu, co za bzdury |
|
|
|
#2174 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Tez o tym marze...minimum 3
Ciociu mojego tez przygarnij Cytat:
)Ewa daj receptę na to spanie!! Błagam bo z racji parteru u siebie nie skocze ale pójdę do rodziców i tam to zrobię Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2175 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia, teraz doczytałam - 6h snu, szalony
U nas rekord to 4, a młody ma kurde prawie 10 tygodni skubany
|
|
|
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia dawaj
Moj sie obudzil dzwiekiem wydalanej kupy z siebie Teraz cyc i znowu odplywa
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, na TVN byla reklama, wiec przelaczylam
![]() Dobra, lecę, milego dnia dziołszki
|
|
|
|
#2179 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja bym dziś pospała gdybym poszła spać z dzieckiem o 22 ale ja postanowiłam dom ogarnąć i poszłam do łóżka o 1 ![]() a młoda jedła 22.10, 3.10 i 7.25 oczywiście po śniadaniu już spać nie bedzie - godzinka aktywności coby rodzice sniadanie wyjcu zjedli i teraz śpi a ja już rozbudzona i nie dośpię sobie ![]() Cytat:
Magda musze pomyśleć nad akumulatorkami, jednak tyś mistrzem oszczednosci, mam nadzieje dużo się od ciebie nauczyć
|
|||
|
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
Ahnessy a proszę
nie wiem czy taki ze mnie mistrz ale staram się zawsze szukać taniej a też dobrze ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Zasnął! Ale teraz weź mnie matka odłóż żebym się nie obudził |
|
|
|
#2181 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie ma to jak dobra organizacja ![]() Zawsze możesz w niektóre dni, jak masz więcej planów wstawać wcześniej a jak np brzydka pogoda i i tak się nie wybieracie nigdzie odsypiac ![]() Cytat:
No ale takie długie spanie i rzadkie pobudki są kosztem tego że po popołudniowej drzemce przez cały wieczór, czasem do północy nawet, nie śpi w ogóle tylko je co godzina, płacze, gada, wymyśla no więc z TZem każdy wieczór spędzamy "romantycznie" zajmując się na zmianę dzieckiem Ja w związku z nocnym wyspaniem wstałam o 8 i zanim Młody wstał umylam się i zjadłam śniadanie więc jestem wyjątkowo wyrobiona Teraz się karmimy
|
|||
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka dlatego ja wstaje o 7, bo wyczailam, ze Mlody dosypia jakas godzinke, a ja w tym czasie moge zrobic zaleglosci z dnia poprzedniego, ogarnac siebie, zjesc sniadanie, ogarnac chate. Pozniej juz tyle czasu nie mam.
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Ech dziewczyny zaczynam sie sama przekonywac, zeby Mlodego odkladac na noc do lozeczka. Troche mi szkods tego tulenia sie z nim, ale zauwazam, ze robia mu sie stale godziny karmien. Tz tez mowi, ze chciaby wrocic do lozka...
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi moim zdaniem możesz zacząć próbować
jak się uda raz drugi trzeci to będzie super
|
|
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
my karmimy i wybywamy na spacer
malwi trzymam za powrót męża do łóżka i dziecka do łóżeczka ![]() Ewusia niezły śpioch
|
|
|
|
#2185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie noc super, wyspałam sie ![]() Jedziemy zaraz do lekarza i tesciowki ![]() Leb mnie boli od 3 dni, mysle o co kamam a tu dzis niespodzianka @
|
|
|
|
|
#2186 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry !:u nas po ciężkim wieczorze gdzie młody dał mi popalić akurat jak mąż był na siłowni , nastała najpiękniejsza noc do tej pory. .. po kąpieli zasnął po 19 ale obudził się po pół godzinie i cały czas Wył i się prężył. .jadł max 2 min i ryk i tak kilka naście razy. ...
Udało się go uśpić koło 22 i spał aż do 1:30 (byłam w szoku po takim nijakim karmieniu) późnej pobudka ok 3:30 i 5. Każda z nich to cycek , pielucha na śpiocha i bez lulania od razu włożony do łóżeczka spał ! O 5 miał oczy jak 5 zł ale też włożyłam do łóżeczka i zgasiłam lampkę co świeci się zawsze całą noc , pogadał do siebie , powiercił się i zasnął Tylko 3 pobudki i mega szybkie. Malwi oby tż zrozumiał. Mój już widzi moje zmęczenie. Wczoraj wrócił po 18. Zrobił obiad , poleciał na siłownię a jak wrócił posprzątał kuchnie. Codziennie kładzie się koło północy spać bo albo robi jedzenie , albo sprząta. Widzę ze jest dla mnie inny. Tak bez powodu mnie nagle przytula i mówi że jestem dzielna itp. Może i Twojemu się w głowie poukłada i zrozumie że dziecko to dyżur 24 h ... a nabawić się depresji przez brak wsparcia jest bardzo łatwo. .. A ja jestem jakaś inna bo nie lubię mieć go w łóżku. Wolę jak śpi u siebie a ja mam komfort wygodnego spania. No ale my mamy łóżko 140 wiec dla trójki trochę mało bezpiecznie. . Dotka miłego dnia i wam też dziewczyny ! Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2016-02-12 o 09:56 |
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
U nas noc to wręcz cudowna
Jedzonko co 4h, także czuję się dziś jak młody bóg
|
|
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
Pospala
Ja teraz się obudziłam a ona jeszcze śpi
|
#2189 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
Lune już?? Szybciutko do Ciebie zawitała.
---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Kasia jak synek? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.

zasnął o 23 i dopiero przed 5 się obudził
już nakarmiony i śpi więc i ja idę dosypiac
to sobie pospał śpioszek. U mnie kolejne karmienie, bo przecież raz porządnie się nie chce jeść.
Zdrzemnął się dwa razy na mnie i tyle z jego i mojego spania 

nie wiem o co chodziło, ale się uśmiałam nieźle