|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Lato minęło, jesień nadeszła, zima tuż tuż - wątek starań i mamuś cz.XV
Cali ostatnio co 2-2.5 godziny. A z tym malutko to ile to jest z piersi? Poza tym przy jego tempie przybierania to jak jeszcze ograniczę mu jedzenie to w ogóle się zatrzyma... Gastroenterolog mówił, że gastrotuss nawet co karmienie, więc dziś od południa próbuję tak i poprzednie karmienie było na czysto. Nie naciskam mu brzuszka
|
|
|
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do tej pory raz byłam sama tak to a to jedna koleżanka a to druga idzie Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie mam mega dola którego duszę w sobie. Mój mały niejadek grymasi przy piersi i butelce. Znów mamy problem kup. Alergolog kazała nan wrócić do bebilonu pepti i chyba to on jest głównym winowajca.
Jeszcze obserwuje... Tak to w skrócie... a i nie man na nic czasu
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
Kiss
skoro to bebilon pepti nie sluzy dziecku to odstaw go w ch....e. Ty jestes mama i Ty jestes z dzieckiem 24/7 i wiesz jak reaguje na dane mleko. Sprobuj posluchac swojej intuicji
|
|
|
|
|
#3545 |
|
Konto usunięte
|
Kiss myślę podobnie jak Konsternacja. Nie ma sensu podawać Filipowi mleka, które mu nie służy, niepotrzebnie się dziecko dodatkowo męczy. To jest mleko dla alergików? Zalecone przez alergologa? A nutramigen? Próbowałaś? Ono chyba też dla alergików.
|
|
|
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
To jest mleko zalecane przez alergologa.
Ja kloce się przez to ☠☠☠☠☠☠☠ne mleko z mężem, bo on uważa że rąk ma być. ☠☠☠☠a juz man dosyć...
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Kup sama inne mleko i nic mezowi nie mow. On sie nie polapie bo xaly dzien jest w pracy. Obserwuj Filipa.
|
|
|
|
|
#3548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do bebilonu pepti- mam on w składzie produkty z mleka krowiego, niby poddane hydrolizie, ale jest możliwość rekacji alergicznej. Mniejszą daje nutramigen, albo mleko matki. ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- ELINKA- a jak jesteś na siłowni, to Mąż zostaje z Małym? |
|
|
|
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam uff...
![]() Powrócę, jak wróci szkoła i Marcel pójdze do zerówki, bo mnie zajedzie ![]() Kanwa bardzo się cieszę Gryzia przekichane z tymi wymiotami Kiss głowa do góry i dołki niech idą w siną dal Aggo Twoja wiedza zwala mnie z nóg, serio.
|
|
#3550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
Kiss u nas na czerwcowkach tez jadl jeden chlopczyk pepti i bylo gorzej ma teraz nutramigen i jest o niebo lepiej moze sprobuj.??
|
|
|
|
|
#3552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nie znam na tych mlekach i AZS. Kiss, a czemu nic nie napisałaś nam, żeby chociaż ponarzekać czy pogadać?
Chyba tak samo myślę jak konsternacja. Rób po swojemu. Ty się lepiej znasz niż mąż (który się uparł, bo lekarz tak powiedział). Chłop też nie musi wszystkiego wiedzieć. Konsternacja też miała fajny pomysł dla Gryzi, żeby wyrwać się trochę (z tym ginem). Konsti, taka spryciula z ciebie Fiona, kup Marcelowi puzzle 500 z czymś zajefajnym i powiedz, że jak SAM ułoży jakąś część, postać to porobicie to czy tamto. A tak serio to łatwo powiedzieć.... |
|
|
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Miłego dnia dziewczyny
|
|
|
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
Dominik tez chce bardzo powiedzieć dzień dobry juz od 5. 00
|
|
|
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Domiś
![]()
|
|
|
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej dobranoc ty szelmo.
|
|
|
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
Hihi dawaj go do ciotki co cierpi na bezsenność
|
|
|
|
|
#3559 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry piątkowo
|
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
: .Pierwsze pytanie jak tylko wstaje to : mamaaa w co się teraz pobawimy i tak chodzi za mną cały dzień z tym pytaniem . Może wyjdę na wredną matkę, ale niech on już idzie do zerówki ![]() Gdyby nie suszarka, która chodzi co dzień nad ranem to u nas pobudki by były też w okolicach 5 rano. Jak idzie nauka picia z butli, jakieś postępy? Mariolka jak Czaruś, zdrowieje? Lwica zapomniałam napisać, że brzuszek Ci się ładnie zaokrąglił ![]() Misiak co u Was ?
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Fiona a Marcel niepotrafi sie zajac sam soba.? Czy poprostu szybko sie nudzi.? Moze zaproponuj mu cos w stylu uloz to czy tamto np.klocki przez 5 minut sam mama bedzie patrzec i pozniej wydluzac ten czas
|
|
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
cos przez 5 min to coś tam sam zrobi, ale nie dłużej niż 10 min, bo już jest znudzony
Typowy tatuś. Wszystko zaczyna i nic nie kończy, bo już mu się znudzi i szuka czegoś nowego. Mąż jak idzie coś robić to woła mnie żebym też z nim robiła, albo chociaż posiedziała, bo samemu to mu się nie chce . Synek to jego kopia ![]() Coś dzieciaczki raczkują ? Aaa nie pisałam Wam, że karmię tylko z jednej piersi W drugiej zanikł mi pokarm....
|
|
#3563 |
|
Konto usunięte
|
Fiona jak to?
|
|
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
no a my dziś mamy szczepienie jak ja tego nie lubię
![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- a Szymek co raczkowal na poziomie salonu tylko to teraz koniec wszędzie sobie pójdzie zwiedza ![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzia w jednej piersi zawsze miałam mniej pokarmu, mimo że karmiłam na przemian. Z czasem Lenka się wymądrzyła i chciała ssać tylko z tej piersi z której mleko płynęło cały czas. Od miesiąca jest ryk, wyginanie się i ona tamtej piersi nie chciała nawet wziąć do buzi. Tak było czy to w nocy czy w dzień, niet i koniec. Od dwóch tygodni cycek flak i po naciśnięciu parę kropelek poleci, ale na tym koniec. Tym sposobem druga pierś musi pracować za dwie . Muszę się wspomagać femaltikerem dzień w dzień, bo coraz częściej mam problem z wystarczającą ilością mleka. Chcę dotrwać do kwietnia ze wzg na choroby,a póżniej chciałabym odstawiać od cyca. Kp 8 m-cy to dla mnie wystarczający wynik.
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2016-02-12 o 10:20 |
|
|
|
|
#3566 |
|
Konto usunięte
|
Mój też woli lewą pierś, ale z prawej jeszcze je. Ciekawe, czy mu się odwidzi kiedyś prawy cyc całkiem... A jak butelka u Lenki? Zaczęła tolerować? My teraz codziennie kilka razy butelka, bo rano lekarstwo z moim mlekiem, w ciągu dnia syropek, więc nie mam stracha, że jak będę musiała wyjść to dziecko będzie głodować.
W ogóle co mój młody odstawiał na karmieniu o 5 to myślałam, że mnie coś trafi. Obudził się stękaniem o cycka. Wzięłam go, na chwilę w pionie, bo po poprzednim karmieniu słabo odbił. No ale zaczął się wiercić i stękać, że więcej nie wytrzyma to ja go do piersi, pierś do dzioba a on co? Uśmiech! I ani myśli ssać. Poczekałam chwilę i znowu pierś do dzioba, a on znowu uśmiech. Dobre 10 razy tak robił. Za każdym razem ja mu pierś do dzioba a on się uśmiechał. Aż w końcu się wkurzył i zamiast chwycić i jeść to głową kręcił. I wkurzał się, że nie może złapać i włączał syrenę. Normalnie zanim złapał na 5 minut to 5 się z nim "biłam". Ok, słodkie są uśmiechy do cyca, ale umówmy się, nie o 5 rano ![]() A przed chwilą tak wszystko obrzygał, że mam jego wymioty nawet w kapciach .. mam serdecznie dosyć tego refluksu
|
|
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
Kanwa, śpij póki możesz. Że też się nie da wyspać na zapas....
Fiona, może pomęcz laktatorem tę jedną/ Większość kobiet ma więcej mleka w prawej nie wiadomo dlaczego. D. pije z butelki jak ma kaprys. Zwykle codziennie je zupkę pół miseczki (jakieś 150-180), kaszkę na moim mleku albo bobovitę mleczno-ryżową też pół miseczki ale takiej nie całkiem gęstej i sok z wodą jakieś 90 ml (nieraz mu gotuję kompot). Czasem do tego jakieś jabłko z marchewką albo z bananem i łyżeczkę glutenowej kaszki a reszta cyc. Czy ktoś nie sprzedaje jakichś zabawek po dziecku typu garnuszek na klocuszek, jakaś wieża z klocków, szeleszczące książeczki czy inne takie pierdu pierdu? Fiona, nie wyjdziesz na wyrodną matkę. Cały dzień ,,mama to, maminka tamto'' to oszaleć można. Edytowane przez Calineczka 27 Czas edycji: 2016-02-12 o 11:39 |
|
|
|
|
#3568 |
|
Konto usunięte
|
Cali to u mnie z kolei więcej jest w lewej. I też nie wiem czemu, bo karmię po równo z obydwu.
D. już ładnie je jakie te zupki? Gotujesz mu? Czy słoiczki?
|
|
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Gotuję na dwa dni np. ziemniak, marchew, brokuł, troszkę pietruszki, a dzisiaj zamiast brokuła buraczek. A jak nie mam czegoś to daję w słoiku. Np. wczoraj dałam pół słoiczka ziemniak z dynią i ugotowałam mu później jabłko z marchewką.
Gryzia, przekichane z tym ulewaniem. A ty gotujesz teraz jak nie ma teściowej? A jak nie chce za bardzo jeść to czekam aż zgłodnieje, ale najczęściej śpiewam Domowe przedszkole robiąc z siebie głupa i wtedy wypije z łyżeczki i zje wszystko. Edytowane przez Calineczka 27 Czas edycji: 2016-02-12 o 12:03 |
|
|
|
|
#3570 |
|
Konto usunięte
|
Cali tak, ja teraz gotuję jak nie ma teściowej. Przynajmniej wszystko nie ocieka tłuszczem.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.

skoro to bebilon pepti nie sluzy dziecku to odstaw go w ch....e. Ty jestes mama i Ty jestes z dzieckiem 24/7 i wiesz jak reaguje na dane mleko. Sprobuj posluchac swojej intuicji