Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-12, 08:07   #1711
__malaMi__
Zadomowienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Domyślasz się co może być problemem?
Może ten 6 cykl warto poświęcić już na jakieś badania?
Chociażby hormonalne.
Być może robiłaś i pisałaś, jak tak to sorry
Głowa do góry! Wiele lekarzy powie Ci, że to DOPIERO 6 cykl, bo z ich punktów widzenia niestety tak jest...

miałam monitoring, mam owulacje, temperatury to potwierdzają, z hormonów nie robiłam fsh, lh i estradiolu, bo lekarz stwierdził, ze mam owu i nie ma sensu, zrobie teraz przy okazji, ale mam przeczucie, ze u mnie wszystko gra. Czyli dla mnie najgorsza opcja, wszystko jest ok i nie wiadomo czemu nie wychodzi

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
U mnie tez test negatywny
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 09:06   #1712
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
miałam monitoring, mam owulacje, temperatury to potwierdzają, z hormonów nie robiłam fsh, lh i estradiolu, bo lekarz stwierdził, ze mam owu i nie ma sensu, zrobie teraz przy okazji, ale mam przeczucie, ze u mnie wszystko gra. Czyli dla mnie najgorsza opcja, wszystko jest ok i nie wiadomo czemu nie wychodzi

Mnie mój lekarz powiedział, że jeżeli w 5 (w między czasie monitoring u mnie i badanie wszystkich hormonów miałabym zrobić) cykli się nie uda to w 6 badanie nasienia męża. Może spróbujcie?
Zrobiłabym też na Twoim miejscu badanie jednak wszystkich hormonów, bo na przykład jak jest niskie LH to owulacja jest, ale ciałko żółte niewydolne.
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 09:24   #1713
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Mnie mój lekarz powiedział, że jeżeli w 5 (w między czasie monitoring u mnie i badanie wszystkich hormonów miałabym zrobić) cykli się nie uda to w 6 badanie nasienia męża. Może spróbujcie?
Zrobiłabym też na Twoim miejscu badanie jednak wszystkich hormonów, bo na przykład jak jest niskie LH to owulacja jest, ale ciałko żółte niewydolne.

ciałko żółte gin twierdzi, że wydolne - po badaniu progesteronu po owulacji.

idziemy za miesiąc na badania męża no i zrobię tą resztę hormonów. choć tak jak mówię czuję, że przyczyna bedzie nieznana...
Stary 2016-02-12, 09:44   #1714
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez StayStylish Pokaż wiadomość
Niestety nie mam pojęcia, mój gin ma tak beznadziejny sprzęt, że ledwo cokolwiek widać. Mam nadzieję, że się dowiem na połówkowym za dwa tygodnie.
Ale cały świat twierdzi, że wyglądam na chłopaka

No i czas leci niesamowicie, ja pamiętam jak wam biadoliłam na tamtym wątku, że nie wytrzymam psychicznie w pracy, że się zwalniam... a tu nawet już nie pamiętam jak to było
Od tamtego czasu zdążyłam zorganizować ślub i wesele na przeszło 100 osób, tak nas naszło w połowie grudnia i półtora miesiąca później bawiłam się do samego rana na swoim weselu dzidzia dała matce poszaleć

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
StayStylish kciuki za połówkowe - a masz jakieś przeczucia co do płci? Daj znać po, kogo masz za lokatora oczywiście gratuluję ślubu. Mega szybko wam poszła organizacja

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość

U mnie nastrój trochę lepszy, chyba poukładałam sobie wszystko w głowie i to pomogło. Pogadałam jeszcze z mężem, on jak typowy facet - albo czarne albo białe, jak mu powiedziałam że mam wyciek z piersi to się prawie ucieszył bo myślał że jestem w ciąży. Tak samo jak mu mówię, że plamienia, to dla niego też ciąża. Ale wczoraj sobie zrobiliśmy chilloucik o 12 w południe, mała w przedszkolu, ja wolne, on bez zajęcia, więc hop do wanny i masażyk sobie zrobiliśmy i inne fajne rzeczy 😜 potem resztę dnia chodziłam na miękkich kolanach, więc relaks udany😁
Piszę z telefonu-pozdro szejset
Oby więcej takiego relaksu i jak wiesz ja za Ciebie nieustające kciuki trzymam.

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
beta 159 mIU.ml i progesteron 36 ng/ ml

to chyba dobrze ?

na moim badaniu jest napisane HCG całkowite- próba ciążowa nie ma żadnej wzmianki o becie teraz tak patrze :|
Ważne że piękna beta - nie stresuj się już tylko uwierz w to, i ciesz się udanym finałem starań
Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Dzięki za ciepłe słowa Teść zmarł po 20 ale w otoczeniu rodziny i odszedł spokojnie.
Jutro wstawię zdjęcia maleństwa i napiszę co i jak, z pamięci wiem tylko że przezierność 0,8, kość nosowa w porządku, żołądek, pęcherz moczowy itd w porządku, maleństwo fikało, machało rączkami i nie dało podejrzeć co ma między nóżkami
Fanta kondolencje z powodu teścia. Dobrze, że twój TŻ ma pocieszenie w Tobie i waszym maluchu.
Gratuluje zdrowego brzdąca - ciekawe co tam między nogami chowa kiedy masz następną wizytę ?wtedy powinno już dać się to zobaczyć - no chyba że masz małego wstydziocha, to może pokazać później

Cytat:
niestety test negatywny. czekam na @ i 6 cykl starań... w sumie czułam, ze pewnie nic z tego, ale mimo to wyć mi sie chce. Szczerze mówiąc nie mam już siły
Cytat:
Jak nie ma @, to chyba nie wszystko stracone? tutaj zazwyczaj jest prawo serii - trzymam kciuki, żeby teraz było podobnie.
Stary 2016-02-12, 09:48   #1715
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
niestety test negatywny. czekam na @ i 6 cykl starań... w sumie czułam, ze pewnie nic z tego, ale mimo to wyć mi sie chce. Szczerze mówiąc nie mam już siły
może za wcześnie, ja miałam 2 negatywy przed pozytywem.

Cytat:
spróbuj za parę dni, może coś się wykluje.

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
StayStylish kciuki za połówkowe - a masz jakieś przeczucia co do płci? Daj znać po, kogo masz za lokatora oczywiście gratuluję ślubu. Mega szybko wam poszła organizacja

Oby więcej takiego relaksu i jak wiesz ja za Ciebie nieustające kciuki trzymam.

Ważne że piękna beta - nie stresuj się już tylko uwierz w to, i ciesz się udanym finałem starań

mega się stresuję, zrobiłam dziś kolejny test z porannego moczu i kreska jasna jutro idę na kolejną betę, ale wyniki dopiero we wtorek

Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 09:50   #1716
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:

Ja tak miałam ostatnio, ale przeszło, życzę Ci tego samego

Fanta, trzymajcie się tam z mężem, cudownie, że teść mógł zobaczyć jeszcze zdjęcie dzidziusia, na pewno był bardzo szczęśliwy!

My tez jutro mamy pogrzeb w rodzinie, strasznie mnie dołują takie sytuacje, ale to starsza osoba, długo juz chorowała, wiec dla niej akurat dobrze.

A ja w ramach walki z deprechą wykupiłam groupon na ćwiczenia na bieżni w podciśnieniu i platformie wibracyjnej. Jak juz wykupiłam to zdałam sobie sprawę, ze przecież w ciąży nie można takich rzeczy i tak sie zastanawiam czy zanim sie dowiem, ze jesteśmy w ciąży (a wiadomo, że to kontroluję na bieżąco) i będę z tego korzystać ze 2 razy w tygodniu to może ewentualnie zaszkodzić dopiero co zagnieżdżonej fasolce, jak myślicie?
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 10:01   #1717
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Oficjalne gratulacje raz jeszcze Ale to musi być super uczucie, zobaczyć najpierw II kreseczki, a potem taką betę
Dopisuje Cię do naszych szczęśliwych mamuś

Bardzo się cieszę że wszystko dobrze z Waszym maleństwem
I zarazem współczuje sytuacji z Teściem.
Niestety los bywa przewrotny, tak to już jest - ktoś musi odejść, aby na świat przyszedł ktoś inny. Ale teraz na pewno z maleństwem będzie wszystko dobrze! Teść będzie czuwał

_malaMi_ - powtórz jutro test z samego rana. Nie takie cuda się tu działy. Bardzo Ci kibicuje!
Vela dziękuję! Dopiero będę się cieszyć po drugiej becie, jak będzie przyrost, na razie trochę panikuję

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość

Fanta, trzymajcie się tam z mężem, cudownie, że teść mógł zobaczyć jeszcze zdjęcie dzidziusia, na pewno był bardzo szczęśliwy!

My tez jutro mamy pogrzeb w rodzinie, strasznie mnie dołują takie sytuacje, ale to starsza osoba, długo juz chorowała, wiec dla niej akurat dobrze.

A ja w ramach walki z deprechą wykupiłam groupon na ćwiczenia na bieżni w podciśnieniu i platformie wibracyjnej. Jak juz wykupiłam to zdałam sobie sprawę, ze przecież w ciąży nie można takich rzeczy i tak sie zastanawiam czy zanim sie dowiem, ze jesteśmy w ciąży (a wiadomo, że to kontroluję na bieżąco) i będę z tego korzystać ze 2 razy w tygodniu to może ewentualnie zaszkodzić dopiero co zagnieżdżonej fasolce, jak myślicie?
ja wyjątkowo w tym cyklu chodziłam co tydzień na pilates:P Mam nadzieję, że będzie wszystko ok, ale już nie pójdę, poszukam jakiś zajęć dla kobiet w ciąży.

W ogóle ten cykl w którym się udało był dziwny, nie miałam śluzu, a zawsze miałam go na potęgę.

Brzuch mnie przestał boleć jak na @, teraz mam takie kłucia i ciągnięcia no i sikam co chwilę, nocy 2 razy.

Chudziaszek, StayStylish pijecie kawę?

dzwoniłam do lekarza w spawie wyników i powiedziała, że HCG niskie, coś zaczyna się dziać mam koniecznie zrobić jutro powtórkę i przedzwonić po weekendzie z wynikiem. Ile musiało by być aby było ok z 300?

Edytowane przez Ewula88
Czas edycji: 2016-02-12 o 10:25
Stary 2016-02-12, 10:27   #1718
StayStylish
Raczkowanie

Chudziaszek przeczucie mam na chłopca i to bardzo mocne, ale kto tam wie

Ewula ja zrezygnowałam z kawy od razu jak się dowiedziałam o ciąży, a pijalam ja litrami kupiłam inke, ale to jednak nie to samo, więc jakoś się przyzwyczaiłam do życia bez kawki było ciężko, już przywyklam.
Ale za to z dietą mam problem, ciągnie mnie do sieciowego jedzenia jak nigdymogłabym się żywić tylko fastfoodami... staram się z tym walczyć, bo nie chce być wielorybemtyle, że ja w ogóle nie miałam mdłości, ani razu nie wymiotowalam... Więc jem jem i jem

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-02-12, 10:32   #1719
Ewula88
Wtajemniczenie

jestem w stanie żyć bez alkoholu, bez papierosów ale bez kawy ?! też już nie piję, kupiłam inkę ale to nie to samo

Ale się denerwuję tym wszystkim ;( co jak beta nie przyrośnie? Do wtorku tak daleko...
Szykuję się impreza w sobotę u szwagra, muszę ściemnić, że jestem na antybiotyku, alei tak pewnie nikt nie uwierzy. Chciałabym powiedzieć rodzinie, ale wiem, że to o wiele za wcześnie.
Stary 2016-02-12, 10:39   #1720
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:

Dziewczyny bardzo mi przykro Ale nie poddawajcie się. Weźcie przykład z naszej Ewuli, której udało się za 6 razem. Walczcie dalej!

Cytat:

Myślę że ciąży do 4 - 5 tygodnia nic nie powinno się stać. Przecież jest mnóstwo kobiet ktore o ciąży dowiadują się dużo później a żyją bardziej intensywnie i robią czasami ekstremalne rzeczy.
Bardzo dobrze napisała ostatnio Panna Izabela. Jeśli ma się coś stać to i tak się stanie, niezależnie od tego co będziemy robić

Cytat:
Vela dziękuję! Dopiero będę się cieszyć po drugiej becie, jak będzie przyrost, na razie trochę panikuję [COLOR="Silver"]

ja wyjątkowo w tym cyklu chodziłam co tydzień na pilates:P Mam nadzieję, że będzie wszystko ok, ale już nie pójdę, poszukam jakiś zajęć dla kobiet w ciąży.

W ogóle ten cykl w którym się udało był dziwny, nie miałam śluzu, a zawsze miałam go na potęgę.

Brzuch mnie przestał boleć jak na @, teraz mam takie kłucia i ciągnięcia no i sikam co chwilę, nocy 2 razy.

Chudziaszek, StayStylish pijecie kawę?

dzwoniłam do lekarza w spawie wyników i powiedziała, że HCG niskie, coś zaczyna się dziać mam koniecznie zrobić jutro powtórkę i przedzwonić po weekendzie z wynikiem. Ile musiało by być aby było ok z 300?
Bo takie zwariowane cykle z reguły są owocne

Kawę można śmiało pić ale nie wolno przekraczać bodajże 200 mg kofeiny dziennie.

A przyrost bety w trakcie 48h powinien wynieść minimum 66% czyli u Ciebie jakieś 264
Będzie dobrze!

Edytowane przez VelaLuca
Czas edycji: 2016-02-12 o 10:41
VelaLuca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 11:12   #1721
StayStylish
Raczkowanie

Cytat:
jestem w stanie żyć bez alkoholu, bez papierosów ale bez kawy ?! też już nie piję, kupiłam inkę ale to nie to samo

Ale się denerwuję tym wszystkim ;( co jak beta nie przyrośnie? Do wtorku tak daleko...
Szykuję się impreza w sobotę u szwagra, muszę ściemnić, że jestem na antybiotyku, alei tak pewnie nikt nie uwierzy. Chciałabym powiedzieć rodzinie, ale wiem, że to o wiele za wcześnie.
Kawę chyba można pić w ograniczonych ilościach, ja wolałam zrezygnować całkowicie, bo moja kawa musi być w wielkim kubku

Z mojego skromnego doświadczenia:
zrobiłam betę x3 - lekarz nawet na nią nie spojrzał,
denerwowałam się jak głupia, na każde usg szłam z zaciśniętym żółądkiem, bo przecież nie mam objawów ciąży...
jak tylko widziałam, że dziecko jest większe to "ufff"
od następnego dnia znowu nerwy.
Za dużo się naczytałam o poronieniach, że ciężko mi było uwierzyć, że u mnie wszystko w porządku...
My bardzo wcześnie powiedzieliśmy wszystkim naokoło, najpierw po trzech betach tż wygadał się w pracy - byłam wściekła
Potem jak usłyszeliśmy serduszko w bodajże 7 tc to powiedzieliśmy rodzicom, rodzeństwu, bliskim znajomym, a po tygodniu... pozostałym 150 członkom rodziny, bo zaczeliśmy planować ślub i wesele na styczeń Ty uwierzysz, że JEDYNE czym się przejmowałam to "co będzie jak poronie"? "wszyscy wiedzą, a ja mogę poronić", "nie bierzmy ślubu, nie mówmy nikomu, bo nie wiadomo czy wszystko będzie okej". No istne wariactwo...
Dopiero niedawno zaczęłam się na prawdę cieszyć ciążą... I to jest piękne, że wiem, że już niedługo będę mamą
Jak się coś wydarzy? Tego nie przewidzę, nie ma co czarnowróżyć, równie dobrze mogłabym codziennie się przejmować, że ktoś bliski będzie miał wypadek - bo przecież pełno tego na około. A tak nie jest, nie siedzę jak na szpilkach jak mąż jedzie gdzieś samochodem, więc czemu mam siedzieć jak na szpilkach przed kolejnym usg?

Rozpisałam się jak wariatka mam nadzieję, że zrozumiesz o co mi chodzi w tym bełkocie zbudynienie mózgu też cie czeka
Stary 2016-02-12, 11:28   #1722
MajWija
Wtajemniczenie

Brała może któraś z Was Norprolac na prolaktyne??
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 11:58   #1723
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za ciepłe słowa Teść zmarł po 20 ale w otoczeniu rodziny i odszedł spokojnie.
Jutro wstawię zdjęcia maleństwa i napiszę co i jak, z pamięci wiem tylko że przezierność 0,8, kość nosowa w porządku, żołądek, pęcherz moczowy itd w porządku, maleństwo fikało, machało rączkami i nie dało podejrzeć co ma między nóżkami
To jest naprawdę taka śmierć, jaką każdy mieć powinien.
Cytat:
No ale poddać się nie można przecież... Strasznie Ci współczuję, nie chciałabym doczekać 6 cyklu ale już niedużo mi zostało. Popatrzyłam, że obecny będzie czwarty...

Cytat:

Jakbyśmy sobie wszystkiego zabraniały, bo może jesteśmy w ciąży, to miałybyśmy ileś nieudanych cykli pełnych wyrzeczeń na darmo...
Co innego np odstawić alkohol bo może jesteśmy w ciąży, a co innego rezygnować z jakiejś formy ruchu. Wątpię, aby zaszkodziło na etapie, w którym o ciąży nie wiemy. Dla przykładu - my zmajstrowaliśmy dziecko pod koniec listopada, a ja w styczniu na Sylwka piłam alko, na święta też. Bo pozytywny test wyszedł mi tydzień po Sylwku dopiero, w grudniu miałam negatyw. A Wiki nic nie było. Wiadomo, jakbym wiedziała, to bym nie piła. Jak już wiemy o ciąży to ważne jest, mimo że niczego się nie przewidzi, dbać o dziecko i siebie jak najlepiej, ale rezygnować ze wszystkiego dla gdybania nie warto.
Cytat:

Niektóre kobiety w ciąży piją kawę. Jeden kubek dziennie chyba nie zaszkodzi, spytaj lekarza.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 13:15   #1724
Ahoy
Wtajemniczenie

Cytat:
Kiedy powinnaś mieć @? Skoro okres nie przyszedł to nie możesz przestać wierzyć! Mi test pokazał słabiuśką kreskę 3 dni po spodziewanej @, a niektórym pokazuje nawet 7-10 dni po!
Ahoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 14:04   #1725
Lidka99
Zadomowienie

Wczoraj miałam wizytę u mojego gin i wyniki z krwi które mi robili w szpitalu są w porządku, może nie są idealne ale w normie się mieszczą.. Ale cały wieczór ryczałam w poduszkę, mój lekarz wyjeżdża na 3m-ce za granice bo dostał propozycję przeprowadzenia jakiś badań, do tego jeszcze znowu nie było żadnego pęcherzyka narazie i tak stwierdził że laparoskopia nie jest potrzebna bo przed nią chce zrobić hsg i jak wyjdzie coś nie tak to wtedy ale przed tym stymulacja clo. I teraz znowu muszę czekać aż wróci do maja, powoli opadam z sił

Cytat:
Czym się objawia pcos? Czy to widac od razu na USG?
Ja miałam tylko jedną torbiel z aktualnego cyklu, żadnych innych pęcherzyków nie było
Tak widać liczne pęcherzyki w jajnikach, no i ja do tego mam nieregularne cykle i bezowulacyjne

Cytat:
beta 159 mIU.ml i progesteron 36 ng/ ml

to chyba dobrze ?

na moim badaniu jest napisane HCG całkowite- próba ciążowa nie ma żadnej wzmianki o becie teraz tak patrze :|
Super jeszcze raz gratulacje

Cytat:
Dziewczyny wszystko z dzidziusiem ok! Napiszę więcej potem bo niestety jak wracaliśmy to zadzwoniła teściowa że teść odchodzi i woła mojego męża... Pokazaliśmy mu zdjęcia, nawet się uśmiechnął...Ale niestety...TŻ z nim teraz siedzi, trzyma go za rękę...
Świetna wiadomość oczywiście ta pierwsza, przykro mi z powodu teścia

Cytat:

Ja ogólnie nie lubię inki ale kupiłam ostatnio karmelową i jest świetna
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 14:13   #1726
Ahoy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam wizytę u mojego gin i wyniki z krwi które mi robili w szpitalu są w porządku, może nie są idealne ale w normie się mieszczą.. Ale cały wieczór ryczałam w poduszkę, mój lekarz wyjeżdża na 3m-ce za granice bo dostał propozycję przeprowadzenia jakiś badań, do tego jeszcze znowu nie było żadnego pęcherzyka narazie i tak stwierdził że laparoskopia nie jest potrzebna bo przed nią chce zrobić hsg i jak wyjdzie coś nie tak to wtedy ale przed tym stymulacja clo. I teraz znowu muszę czekać aż wróci do maja, powoli opadam z sił
Planujesz hsg, ponieważ masz problemy z zajściem czy może jesteś po cp?
Stary 2016-02-12, 14:13   #1727
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

No ale poddać się nie można przecież... Strasznie Ci współczuję, nie chciałabym doczekać 6 cyklu ale już niedużo mi zostało. Popatrzyłam, że obecny będzie czwarty...
no nie moge, idziemy w przyszłym miesiącu do kliniki i na badanie nasienia.

Tylko w tym miesiacu fatalnie zniosłam tą porażkę.

Wiesz, te 6 miesiecy to tragedia nie jest, tylko u nas na wątku widzimy ile dziewczyn zaszło szybciutko i to też na mnie wpływa.

Plus to, ze boje się, że to dopiero poczatek i z tych 6 zrobi się dużo duzo więcej. To mnie przeraża, bujanie się po lekarzach i szukanie przyczyn...

Cytat:
Napisane przez Ahoy Pokaż wiadomość
Kiedy powinnaś mieć @? Skoro okres nie przyszedł to nie możesz przestać wierzyć! Mi test pokazał słabiuśką kreskę 3 dni po spodziewanej @, a niektórym pokazuje nawet 7-10 dni po!
no jestem właśnie w terminie @, ale robiłam czuły test także naprawdę jakby coś było to by wyszedł bladzioch.
Stary 2016-02-12, 14:16   #1728
Ahoy
Wtajemniczenie

Cytat:

no jestem właśnie w terminie @, ale robiłam czuły test także naprawdę jakby coś było to by wyszedł bladzioch.
Robiłaś ten z czułością 10mlU może?
Mi w dniu @ nie wyszedł nawet malusieńki cieniek, wielu kobietom kreska pojawia się dopiero 7-10 dni po @, więc naprawdę to nie jest wcale takie pewne, że już by Ci się coś pokazało
Stary 2016-02-12, 14:36   #1729
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
no nie moge, idziemy w przyszłym miesiącu do kliniki i na badanie nasienia.

Tylko w tym miesiacu fatalnie zniosłam tą porażkę.

Wiesz, te 6 miesiecy to tragedia nie jest, tylko u nas na wątku widzimy ile dziewczyn zaszło szybciutko i to też na mnie wpływa.

Plus to, ze boje się, że to dopiero poczatek i z tych 6 zrobi się dużo duzo więcej. To mnie przeraża, bujanie się po lekarzach i szukanie przyczyn...

Ja tez mam szósty cykl, także idziemy łeb w łeb mi mija 28dc dokładnie za tydzień.
Tez zniosłam naprawdę źle ostatnią porażkę, fatalnie wręcz i rozumiem Cię w 100%
I też miałam plan wszelkich badań, ale może wytrzymam jeszcze do tego maja albo chociaż do 7go cyklu. Tez najbardziej sie boje, ze to nieudawanie będzie trwało w nieskończoność. Gdybym wiedziała, ze to potrwa np. rok i sie uda, to bym po prostu spokojnie czekała, a najgorsza jest niepewność.
Chcę iść na sono HSG prywatnie jak sie nie uda jeszcze przez jakis czas. Ale uzgodnię najpierw z lekarzem. Zobaczymy, oby nie było potrzeby.
Nie łam się, Kochana, niektóre dziewczyny zachodzą od razu ale jest kilka takich jak my.
Dziewczyny mi radziły, żeby sie na czymś innym skupić, postanowiła przygotować ciało do ciąży
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 14:38   #1730
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Robiłaś ten z czułością 10mlU może?
Mi w dniu @ nie wyszedł nawet malusieńki cieniek, wielu kobietom kreska pojawia się dopiero 7-10 dni po @, więc naprawdę to nie jest wcale takie pewne, że już by Ci się coś pokazało

tak

piłam wczoraj % na smutki :P więc jakby się okazało, ze jednak jestem to bym pewnie padła ze stresu :P
Stary 2016-02-12, 14:45   #1731
Ahoy
Wtajemniczenie

Cytat:
tak

piłam wczoraj % na smutki :P więc jakby się okazało, ze jednak jestem to bym pewnie padła ze stresu :P
spokojnie, fasolce się na pewno nic by nie stało
Stary 2016-02-12, 14:45   #1732
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez mam szósty cykl, także idziemy łeb w łeb mi mija 28dc dokładnie za tydzień.
Tez zniosłam naprawdę źle ostatnią porażkę, fatalnie wręcz i rozumiem Cię w 100%
I też miałam plan wszelkich badań, ale może wytrzymam jeszcze do tego maja albo chociaż do 7go cyklu. Tez najbardziej sie boje, ze to nieudawanie będzie trwało w nieskończoność. Gdybym wiedziała, ze to potrwa np. rok i sie uda, to bym po prostu spokojnie czekała, a najgorsza jest niepewność.
Chcę iść na sono HSG prywatnie jak sie nie uda jeszcze przez jakis czas. Ale uzgodnię najpierw z lekarzem. Zobaczymy, oby nie było potrzeby.
Nie łam się, Kochana, niektóre dziewczyny zachodzą od razu ale jest kilka takich jak my.
Dziewczyny mi radziły, żeby sie na czymś innym skupić, postanowiła przygotować ciało do ciąży

ooo właśnie tak mam, ktoś mnie rozumie

dzięki, muszę się podnieść jakoś, cały czas modliłam się żeby udało sie żebym nie musiała przechodzić właśnie HSG, a myślę, że to mnie niebawem czeka, pewnie jak pójdziemy do kliniki to zlecą.
Stary 2016-02-12, 14:51   #1733
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Planujesz hsg, ponieważ masz problemy z zajściem czy może jesteś po cp?
Tak, nie mogę zajść jak widać...
Stary 2016-02-12, 14:53   #1734
Ahoy
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, nie mogę zajść jak widać...
Sorry, ale nie czytałam wszystkich postów...
Stary 2016-02-12, 14:55   #1735
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Sorry, ale nie czytałam wszystkich postów...
Nie pisałam tego złośliwie ale jak tak to odebrałaś to przepraszam mam trochę wisielczy humor od wczoraj
Stary 2016-02-12, 15:01   #1736
Ahoy
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie pisałam tego złośliwie ale jak tak to odebrałaś to przepraszam mam trochę wisielczy humor od wczoraj
Spoko ;-)
Ja właśnie też się zastanawiam nad tym badaniem po mojej cp, niby lekarz mówi, że jeśli zdarzy się kolejna taka ciąża to wtedy o tym pomyśleć, ale z drugiej strony jeśli się znowu zdarzy (tfu, tfu) to nie wiem jak się pozbieram
Stary 2016-02-12, 15:07   #1737
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Spoko ;-)
Ja właśnie też się zastanawiam nad tym badaniem po mojej cp, niby lekarz mówi, że jeśli zdarzy się kolejna taka ciąża to wtedy o tym pomyśleć, ale z drugiej strony jeśli się znowu zdarzy (tfu, tfu) to nie wiem jak się pozbieram
A znasz przyczynę? Może na Twoim miejscu lepiej wykonać to badanie i mieć pewność co jest. Ja nie wiem narazie przeczekam te 3 m-ce i jak clo nie zadziała to wtedy hsg
Stary 2016-02-12, 15:12   #1738
Ahoy
Wtajemniczenie

Cytat:
A znasz przyczynę? Może na Twoim miejscu lepiej wykonać to badanie i mieć pewność co jest. Ja nie wiem narazie przeczekam te 3 m-ce i jak clo nie zadziała to wtedy hsg
Przyczyna nieznana, lekarze twierdzą, że to pewnie przypadek, bo tak się zdarza, ale tak naprawdę to skąd mają wiedzieć. Pocieszam się tym, że jajo płodowe "wyślizgnęło" mi się z jajowodu i zostało wydalone, więc to chyba musi znaczyć, że jakaś drożność tam jednak jest? Mam jeszcze wiele pytań niestety
Stary 2016-02-12, 15:42   #1739
Aiina
Raczkowanie

Cytat:
A który cs?
Wiadomo już coś dlaczego nie wychodzi?
6 cs
Wiadomo tylko, że estradiol za niski, swego czasu PCOS, torbiel na jajniku no i od kilkunastu lat wole guzkowe tarczycy.
Póki co robię badania, ale żeby zrobić pakiet tych ostatnich muszę dostać @. Z jeden strony mogłaby przyjść, z drugiej strony - wolałabym II kreski.

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Bardzo mi przykro z powodu teścia, ale jednocześnie cieszę się, że z maleństwem wszystko ok
Aiina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 15:58   #1740
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
tak

ja też jak robiłam test i był negatywny to wypiłam 2 drinki też mam nadzieję, że będzie wszystko ok!

Testuj za parę dni, 3mam kciuki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości