|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
miałam monitoring, mam owulacje, temperatury to potwierdzają, z hormonów nie robiłam fsh, lh i estradiolu, bo lekarz stwierdził, ze mam owu i nie ma sensu, zrobie teraz przy okazji, ale mam przeczucie, ze u mnie wszystko gra. Czyli dla mnie najgorsza opcja, wszystko jest ok i nie wiadomo czemu nie wychodzi ![]()
|
|
|
|
|
#1712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie mój lekarz powiedział, że jeżeli w 5 (w między czasie monitoring u mnie i badanie wszystkich hormonów miałabym zrobić) cykli się nie uda to w 6 badanie nasienia męża. Może spróbujcie? Zrobiłabym też na Twoim miejscu badanie jednak wszystkich hormonów, bo na przykład jak jest niskie LH to owulacja jest, ale ciałko żółte niewydolne. |
|
|
|
|
#1713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciałko żółte gin twierdzi, że wydolne - po badaniu progesteronu po owulacji. idziemy za miesiąc na badania męża no i zrobię tą resztę hormonów. choć tak jak mówię czuję, że przyczyna bedzie nieznana... |
|
|
|
|
#1714 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oczywiście gratuluję ślubu. Mega szybko wam poszła organizacja Cytat:
i jak wiesz ja za Ciebie nieustające kciuki trzymam. Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluje zdrowego brzdąca - ciekawe co tam między nogami chowa kiedy masz następną wizytę ?wtedy powinno już dać się to zobaczyć - no chyba że masz małego wstydziocha, to może pokazać później ![]() Cytat:
|
|
#1715 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
spróbuj za parę dni, może coś się wykluje. Cytat:
|
||
|
|
|
#1716 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tak miałam ostatnio, ale przeszło, życzę Ci tego samego Fanta, trzymajcie się tam z mężem, cudownie, że teść mógł zobaczyć jeszcze zdjęcie dzidziusia, na pewno był bardzo szczęśliwy! My tez jutro mamy pogrzeb w rodzinie, strasznie mnie dołują takie sytuacje, ale to starsza osoba, długo juz chorowała, wiec dla niej akurat dobrze. A ja w ramach walki z deprechą wykupiłam groupon na ćwiczenia na bieżni w podciśnieniu i platformie wibracyjnej. Jak juz wykupiłam to zdałam sobie sprawę, ze przecież w ciąży nie można takich rzeczy i tak sie zastanawiam czy zanim sie dowiem, ze jesteśmy w ciąży (a wiadomo, że to kontroluję na bieżąco) i będę z tego korzystać ze 2 razy w tygodniu to może ewentualnie zaszkodzić dopiero co zagnieżdżonej fasolce, jak myślicie? |
|
|
|
|
#1717 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
W ogóle ten cykl w którym się udało był dziwny, nie miałam śluzu, a zawsze miałam go na potęgę. Brzuch mnie przestał boleć jak na @, teraz mam takie kłucia i ciągnięcia no i sikam co chwilę, nocy 2 razy. Chudziaszek, StayStylish pijecie kawę? dzwoniłam do lekarza w spawie wyników i powiedziała, że HCG niskie, coś zaczyna się dziać mam koniecznie zrobić jutro powtórkę i przedzwonić po weekendzie z wynikiem. Ile musiało by być aby było ok z 300? Edytowane przez Ewula88 Czas edycji: 2016-02-12 o 10:25 |
||
|
|
|
#1718 |
|
Raczkowanie
|
Chudziaszek przeczucie mam na chłopca i to bardzo mocne, ale kto tam wie
Ewula ja zrezygnowałam z kawy od razu jak się dowiedziałam o ciąży, a pijalam ja litrami kupiłam inke, ale to jednak nie to samo, więc jakoś się przyzwyczaiłam do życia bez kawki było ciężko, już przywyklam.Ale za to z dietą mam problem, ciągnie mnie do sieciowego jedzenia jak nigdy mogłabym się żywić tylko fastfoodami... staram się z tym walczyć, bo nie chce być wielorybem tyle, że ja w ogóle nie miałam mdłości, ani razu nie wymiotowalam... Więc jem jem i jem ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1719 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem w stanie żyć bez alkoholu, bez papierosów ale bez kawy ?!
też już nie piję, kupiłam inkę ale to nie to samo Ale się denerwuję tym wszystkim ;( co jak beta nie przyrośnie? Do wtorku tak daleko... Szykuję się impreza w sobotę u szwagra, muszę ściemnić, że jestem na antybiotyku, alei tak pewnie nikt nie uwierzy. Chciałabym powiedzieć rodzinie, ale wiem, że to o wiele za wcześnie. |
|
|
|
#1720 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny bardzo mi przykro Cytat:
Myślę że ciąży do 4 - 5 tygodnia nic nie powinno się stać. Przecież jest mnóstwo kobiet ktore o ciąży dowiadują się dużo później a żyją bardziej intensywnie i robią czasami ekstremalne rzeczy. Bardzo dobrze napisała ostatnio Panna Izabela. Jeśli ma się coś stać to i tak się stanie, niezależnie od tego co będziemy robić ![]() Cytat:
![]() Kawę można śmiało pić ale nie wolno przekraczać bodajże 200 mg kofeiny dziennie. A przyrost bety w trakcie 48h powinien wynieść minimum 66% czyli u Ciebie jakieś 264 Będzie dobrze!
Edytowane przez VelaLuca Czas edycji: 2016-02-12 o 10:41 |
|||
|
|
|
#1721 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Z mojego skromnego doświadczenia: zrobiłam betę x3 - lekarz nawet na nią nie spojrzał, denerwowałam się jak głupia, na każde usg szłam z zaciśniętym żółądkiem, bo przecież nie mam objawów ciąży... jak tylko widziałam, że dziecko jest większe to "ufff" od następnego dnia znowu nerwy. Za dużo się naczytałam o poronieniach, że ciężko mi było uwierzyć, że u mnie wszystko w porządku... My bardzo wcześnie powiedzieliśmy wszystkim naokoło, najpierw po trzech betach tż wygadał się w pracy - byłam wściekła ![]() Potem jak usłyszeliśmy serduszko w bodajże 7 tc to powiedzieliśmy rodzicom, rodzeństwu, bliskim znajomym, a po tygodniu... pozostałym 150 członkom rodziny, bo zaczeliśmy planować ślub i wesele na styczeń Ty uwierzysz, że JEDYNE czym się przejmowałam to "co będzie jak poronie"? "wszyscy wiedzą, a ja mogę poronić", "nie bierzmy ślubu, nie mówmy nikomu, bo nie wiadomo czy wszystko będzie okej". No istne wariactwo... Dopiero niedawno zaczęłam się na prawdę cieszyć ciążą... I to jest piękne, że wiem, że już niedługo będę mamą Jak się coś wydarzy? Tego nie przewidzę, nie ma co czarnowróżyć, równie dobrze mogłabym codziennie się przejmować, że ktoś bliski będzie miał wypadek - bo przecież pełno tego na około. A tak nie jest, nie siedzę jak na szpilkach jak mąż jedzie gdzieś samochodem, więc czemu mam siedzieć jak na szpilkach przed kolejnym usg? Rozpisałam się jak wariatka mam nadzieję, że zrozumiesz o co mi chodzi w tym bełkocie zbudynienie mózgu też cie czeka
|
|
|
#1722 |
|
Wtajemniczenie
|
Brała może któraś z Was Norprolac na prolaktyne??
|
|
|
|
#1723 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co innego np odstawić alkohol bo może jesteśmy w ciąży, a co innego rezygnować z jakiejś formy ruchu. Wątpię, aby zaszkodziło na etapie, w którym o ciąży nie wiemy. Dla przykładu - my zmajstrowaliśmy dziecko pod koniec listopada, a ja w styczniu na Sylwka piłam alko, na święta też. Bo pozytywny test wyszedł mi tydzień po Sylwku dopiero, w grudniu miałam negatyw. A Wiki nic nie było. Wiadomo, jakbym wiedziała, to bym nie piła. Jak już wiemy o ciąży to ważne jest, mimo że niczego się nie przewidzi, dbać o dziecko i siebie jak najlepiej, ale rezygnować ze wszystkiego dla gdybania nie warto. Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1724 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiedy powinnaś mieć @? Skoro okres nie przyszedł to nie możesz przestać wierzyć! Mi test pokazał słabiuśką kreskę 3 dni po spodziewanej @, a niektórym pokazuje nawet 7-10 dni po!
|
|
|
|
#1725 | ||||
|
Zadomowienie
|
Wczoraj miałam wizytę u mojego gin i wyniki z krwi które mi robili w szpitalu są w porządku, może nie są idealne ale w normie się mieszczą.. Ale cały wieczór ryczałam w poduszkę, mój lekarz wyjeżdża na 3m-ce za granice bo dostał propozycję przeprowadzenia jakiś badań, do tego jeszcze znowu nie było żadnego pęcherzyka
narazie i tak stwierdził że laparoskopia nie jest potrzebna bo przed nią chce zrobić hsg i jak wyjdzie coś nie tak to wtedy ale przed tym stymulacja clo. I teraz znowu muszę czekać aż wróci do maja, powoli opadam z sił Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze raz gratulacje ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1726 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko w tym miesiacu fatalnie zniosłam tą porażkę. Wiesz, te 6 miesiecy to tragedia nie jest, tylko u nas na wątku widzimy ile dziewczyn zaszło szybciutko i to też na mnie wpływa. Plus to, ze boje się, że to dopiero poczatek i z tych 6 zrobi się dużo duzo więcej. To mnie przeraża, bujanie się po lekarzach i szukanie przyczyn... no jestem właśnie w terminie @, ale robiłam czuły test także naprawdę jakby coś było to by wyszedł bladzioch. |
|
|
|
|
#1728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi w dniu @ nie wyszedł nawet malusieńki cieniek, wielu kobietom kreska pojawia się dopiero 7-10 dni po @, więc naprawdę to nie jest wcale takie pewne, że już by Ci się coś pokazało
|
|
|
|
|
#1729 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez mam szósty cykl, także idziemy łeb w łeb mi mija 28dc dokładnie za tydzień.Tez zniosłam naprawdę źle ostatnią porażkę, fatalnie wręcz i rozumiem Cię w 100% I też miałam plan wszelkich badań, ale może wytrzymam jeszcze do tego maja albo chociaż do 7go cyklu. Tez najbardziej sie boje, ze to nieudawanie będzie trwało w nieskończoność. Gdybym wiedziała, ze to potrwa np. rok i sie uda, to bym po prostu spokojnie czekała, a najgorsza jest niepewność. Chcę iść na sono HSG prywatnie jak sie nie uda jeszcze przez jakis czas. Ale uzgodnię najpierw z lekarzem. Zobaczymy, oby nie było potrzeby. Nie łam się, Kochana, niektóre dziewczyny zachodzą od razu ale jest kilka takich jak my. Dziewczyny mi radziły, żeby sie na czymś innym skupić, postanowiła przygotować ciało do ciąży
|
|
|
|
|
#1730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak ![]() piłam wczoraj % na smutki :P więc jakby się okazało, ze jednak jestem to bym pewnie padła ze stresu :P |
|
|
|
|
#1731 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ooo właśnie tak mam, ktoś mnie rozumie ![]() dzięki, muszę się podnieść jakoś, cały czas modliłam się żeby udało sie żebym nie musiała przechodzić właśnie HSG, a myślę, że to mnie niebawem czeka, pewnie jak pójdziemy do kliniki to zlecą. |
|
|
|
|
#1733 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1734 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1735 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja właśnie też się zastanawiam nad tym badaniem po mojej cp, niby lekarz mówi, że jeśli zdarzy się kolejna taka ciąża to wtedy o tym pomyśleć, ale z drugiej strony jeśli się znowu zdarzy (tfu, tfu) to nie wiem jak się pozbieram
|
|
|
|
|
#1737 |
|
Zadomowienie
|
A znasz przyczynę? Może na Twoim miejscu lepiej wykonać to badanie i mieć pewność co jest. Ja nie wiem narazie przeczekam te 3 m-ce i jak clo nie zadziała to wtedy hsg
|
|
|
|
#1738 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyczyna nieznana, lekarze twierdzą, że to pewnie przypadek, bo tak się zdarza, ale tak naprawdę to skąd mają wiedzieć. Pocieszam się tym, że jajo płodowe "wyślizgnęło" mi się z jajowodu i zostało wydalone, więc to chyba musi znaczyć, że jakaś drożność tam jednak jest? Mam jeszcze wiele pytań niestety
|
|
|
|
#1739 | |
|
Raczkowanie
|
6 cs
![]() Wiadomo tylko, że estradiol za niski, swego czasu PCOS, torbiel na jajniku no i od kilkunastu lat wole guzkowe tarczycy. Póki co robię badania, ale żeby zrobić pakiet tych ostatnich muszę dostać @. Z jeden strony mogłaby przyjść, z drugiej strony - wolałabym II kreski. ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1740 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.

Teść zmarł po 20 ale w otoczeniu rodziny i odszedł spokojnie.
kiedy masz następną wizytę ?wtedy powinno już dać się to zobaczyć - no chyba że masz małego wstydziocha, to może pokazać później 

mogłabym się żywić tylko fastfoodami... staram się z tym walczyć, bo nie chce być wielorybem

narazie i tak stwierdził że laparoskopia nie jest potrzebna bo przed nią chce zrobić hsg i jak wyjdzie coś nie tak to wtedy ale przed tym stymulacja clo. I teraz znowu muszę czekać aż wróci do maja, powoli opadam z sił