![]() |
#1321 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - cz. 10
Fasolka chciałabym mieć takie podejście jak Ty w temacie odwiedzin, ale jak pomyśle że Tesciowa mi bedzie wisiała nad Małym to aż mnie telepie, jestem potworem
![]() ![]() ![]() 32 ja to jak miałam krążek to balam się że mi wody odejda i już ![]() ![]() Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
#1322 |
Konto usunięte
|
milenujdka;- mniam! jadłabym, ale robić mi się nie chce
![]() Bonku;- ja w 1-ej ciaży bałam się przenosić, bo szwagierka 2 tyg. przenosiła, przytyła 25 kg, a dziecko nie dała rady urodzić naturalnie, bardzo się omęczyła. A pyknełam dziecko w terminie, nikt sie nie spodziewał . ale jak czytam dziewczyn, że mają ciąże donoszoną, że już rozwarcie, skurcze to łapie blady strach, ja nadł okropnie boje sie porodu ![]() emma;" ...Ja w pierszej ciąży do konca bylam sprawna,.." - oto to, ja tak samo jak Emma, i brzuch był mniejszy, nie ta bomba co teraz ![]() malinka9191;-dziwne ![]() Olgietka;-gratuluje donoszonej Helenki ![]() ![]() Fasolka- udanych zakupów, ja nie lubię kiedy mam za duzo jedzenia , szczerze bo tak mnie kusi non-stop ta lodówka ![]() Gosza- ![]() moonia- tak samowyzwalaczem, a jak inaczej ![]() ale ja już jestem specem, ustawiam tak że mozna ze śmiechu paść ![]() ![]() Ja mam pytanie - Emma, ty chyba byłaś mama karmiącą, o kp? Mi się nie udało, bo niby pokarmu nie było, i faktycznie po 2 tyg. pokarmu miałam coraz mniej, dziecko było głodne, przystawiałam co 30 min. a i tak.. ![]() Jakieś konkretne rady odnosnie karmienia ,jak karmić i może co jeść, bo ja nie wiem czy dieta ma wpływ w końcu, na to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1324 |
Zadomowienie
|
Dzieki za podpowiedzi w sprawie folii przeciwdeszczowej. Znalazlam wlasnie uniwersalna na necie w przystepnej cenie. Chociaz tutaj o takiej cenie Dezire jak 11zl moge pomarzyc..ale 18€ to nie 50!. Kupuje.
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1325 |
Raczkowanie
|
Hej! Obudzilam się dziś wyspana, brzuch tak jakby wyżej, nie chodze jak kaczka i nawet słońce świeci - myślicie, że to tak dla zmylki, żeby moja czujność wyłączyć?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1326 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale wycinać póki co nie planuję. Mam 2 duże brodawki wycięte i mi wystarczy póki co ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1327 |
Raczkowanie
|
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty! Do mnie dziś przychodzi położna, robi się poważnie.. Torbę pakowalam już dwa razy i dwa razy rozpakowalam, bo nie chcieli mnie jeszcze w szpitalu.. Ale stres rzeczywiście był..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1328 |
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki!
Ale mam leniwy dzień ![]() Jestem umówiona z dziewczyną od makijażu na próbę ale tak mi się nie chce jechać do niej, że szok ![]()
![]() |
#1329 |
Raczkowanie
|
Podobno takie włókniaki robią się z alergii pokarmowej np na mleko..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1330 |
Zakorzenienie
|
tak piszecie o tych foliach i chyba az pojde sprawdzic czy moja na gondolke pasuje czy tylko na spacerowke bo nawet nie wiem
![]()
#1331 |
Zakorzenienie
|
Ja mam kaszel
![]() Wyslalam TZ do apteki. Kazalam mu tez kupic olej z wiesiolka |
![]() ![]() |
![]() |
#1332 |
Raczkowanie
|
A jeśli chodzi o KP i diete mamy to polecam Wam poszukać filmików Iwony Wierzbickiej.
Babka jest dietetykiem klinicznym, ma ogromną wiedzę.. Naprawdę polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Zakorzenienie
|
Malinka - jak siedzę cały dzień sama w domu to nie potrafię usiedzieć na kanapie. Tz wraca wieczorem po pracy i nawet obiadu mam nie zrobić? Jak przychodzi weekend to pomaga trochę, odkurza, zamiata.. Ale w ciągu tygodnia kiedy sama nudzę się jak klops to nie umiem inaczej niż sprzątać i gotować.
Coś chyba musi faktycznie musi być z hormonami bo i ja czuję się tragicznie, ciągle bym płakała i wymyślam sobie problemy, jestem gruba, brzydka i nikt mnie nie kocha i do tego jestem okropna gospodynią domowa :-P ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Przyszedł mój seksi szlafroczek, jupi Chociaż taka dobra wiadomość :-P
#1334 |
Zakorzenienie
|
Ja np podlogi nie umyje juz.. jak sie poschylam to mega boli mnie brzuch. I tak kluje w prawym boku.. jakby mnie ktos iglami klul
![]() Wiec schylam sie jak najmniej |
![]() ![]() |
![]() |
#1335 |
Zadomowienie
|
Witam się i ja
![]() ![]() Może to o co zapytam wyda wam się głupie ale po co teraz jest luteina?? bo gin mi powiedział że do spowolnienia czy zahamowania skurczy i dlatego mam to stosować. bo szczerze nie wiem... Edytowane przez Gosiaczek2507 Czas edycji: 2016-02-12 o 10:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1337 |
Zadomowienie
|
Darka ja tez siedze sama w domu od rana do wieczora, u mnie za bardzo nie ma gdzie isc. A na podroze metrem juz sie nie pisze. Znajomi w pracy. Nikt nie przychodzi. I nieraz kociokwiku dostaje. Ale szczerze mowiac bardziej sie boje tych nastrojow juz po urodzeniu dziecka. Ze bede ryczec razem z dzieckiem, ze bede czula sie zmeczona, obolala, gruba, ciagle sama. I w koncu moj bedzie mial mnie dosyc i wywali mnie przez okno.
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | |
Rozeznanie
|
Dzięki Wam i dyskusji o bąkach miałam wczoraj śmiechowy wieczór, mało się nie posikałam
![]() Cytat:
Odwiedziłam znów lumpa.... masakra, ja nie wiem gdzie te wszystkie ubranka będę trzymać i na co mi tyle, ale nie mogę się powstrzymać. emma Ty pisałaś, że Agatka ma astmę, czym ją leczysz? Przyjmuje coś na stałe czy doraźnie? Maks ma podejrzenie, nie potwierdzone w 100% jeszcze. Co do wywołania porodu to chyba dużo zależy od długości cyklu. Ja dostałam od mojego lekarza skierowanie do szpitala 7 dni po terminie, a w szpitalu inny lekarz powiedział, że skoro miałam długie (30-35 dni) i nieregularne cykle to to jeszcze nie jest aż tak po terminie i że narazie nie będą nic robić. Na szczęście w nocy samo się zaczęło, bo pewnie jeszcze z tydzień kazaliby mi czekać. Ja też nie chciałabym urodzić po terminie, nastawiam się na pierwsze dni marca, będę biegać po schodach i skakać po Tż ![]()
![]() |
#1339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1340 |
Zadomowienie
|
Monikmi jak nie masz ochoty na odwiedziny to grypa jest dobrą wymówką
![]() Nadia e nie ja już zakupy koniec ![]() ![]() No a lodówka teraz kusi oj kusi, tyle pysznego jedzenia, że nie wytrzymie ![]() ![]() Dziewczyny wiem, że to może nie potrzeba priorytetowa ale czy planujecie sobie zrobić pazurki, sztuczne rzęsy do szpitala? Ja na pewno nie będę się malowała w szpitalu bo nie będzie mi to w głowie, ale jakbym miała gotowca to na pewno bym się lepiej czuła ![]() KP- podłączam się pod pytanie. Czy macie jakieś sposoby na utrzymanie KP? wiem, że można laktatorem 7-5-3 jak pisała Szczeperka, ale to tak co 3 godziny? czy tylko ileś razy dziennie. ![]() ja się tylko obawiam, żeby nie zostać sama z tymi dylematami, w tym sensie własna położna to bardzo fajny pomysł. ![]() ![]() U nas w szpitalu porada laktacyjna 150zł więc dobry piniądz biorą położne za porady ![]() Dark to ten sexy szlafroczek? ![]() Misia nery Cię dalej trzymają?
#1341 |
Raczkowanie
|
Ją już nie pamiętam co to gotowanie, sprzątanie, pranie, prasowanie.. Leze od 2 miesiąca ciąży.. A mój mąż chyba za znoszenie mnie pójdzie prosto do nieba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1342 |
Zadomowienie
|
Gosiaczek luteina to chyba na szyjkę, nie na skurcze
![]() ![]() Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
#1343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1344 |
Raczkowanie
|
Ja mam luteine na skurcze właśnie - podobno jest znacznie bardziej skuteczną i bezpieczną niż no-spa. Mam ją brać do 36tc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1345 |
Zakorzenienie
|
Ja biorę luteine na szyjkę. A na skurcze lub bóle brzucha - nospę.
32 - mam dokładnie to co Ty! Bóle brzucha jak na okres każdej nocy mnie budzą, ale skoro są codziennie i jeszcze nie rodze to raczej uważam je za normalne :-P
#1346 |
Zakorzenienie
|
A boli Was w nocy przy przekręcaniu się z boku na bok?
![]() ![]()
![]() |
#1347 |
Zadomowienie
|
Ja mam 37 tydzień i dostałam to właśnie na skurcze tak mówił lekarz że mam brać do 38 tygodnia a później już nie muszę.. i jak przyjdę na wizytę 25 lutego to mi powie że mam ją odstawić bo wtedy już nie trzeba opóźniać skurczy.. ale nie kłócę się z wami bo może ja czegoś nie skumałam jak gadał bo szyjka mi się nie skraca jeszcze chociaż skurcze mam dziennie takie jak na okres
|
![]() ![]() |
![]() |
#1348 |
Zadomowienie
|
Fasolka ja rzęsy zrobie po porodzie na pewno bo nie ma szans żebym leżała teraz 2 godziny na plecach przy tym zabiegu
![]() ![]() Ja też luteinke dostawalam na szyjkę, na skurcze no spe i biorę ją nadal 3x dziennie ![]() Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
#1349 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja odkąd mam krążek to czuję się bezpieczniej, a jak odejdą wody to już po wszystkim... więc staram się o nich nie myśleć ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1350 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do luteiny to ci lekarz to inne podejście.. Komuś trzeba zaufać - podobno się na tym znają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.