|
|
#1351 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - cz. 10
Cytat:
zostały s/m a L jakieś małe ![]() ja mieszkam na parterze Polly mnie w nocy tak brzuch gniecie jak np śpię na lewym boku to potem się "ugniata" od ciężaru dzidka i powolutku muszę się przekręcić na prawy bok. Monikmi no ja też właśnie chciałabym te rzęsy najlepiej "po" porodzie żeby nie tracić czasu na malowanie. Ale potem nie wiem czy się wyrwę na 3 godziny żeby mi kosmetyczka założyła bo Oleńka w tym czasie padnie z głodu. Dlatego myślę już zapisać się np na początku marca przed porodem. Ja się ogólnie nie umiem malować dlatego u mnie rzęsy się sprawdzały ale na 1-2 miesiące bo potem miałam tragicznie króciutkie odrosty hehe. Zakładałam raz na ślub i potem 1x poprawiałam i efekt był super
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli to ma mi pomóc i mam mieć łatwy i przyjemny poród to proszę bardzo haha
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zaczelam brac olej z wiesolka na skracanie hehe i w ogole uelaastycznienie
|
|
|
|
#1354 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a z luteina sie pozegnalam wieki temu choc moj gin ciągle mi ja wciska. za granica luteiny w ogole sie nie stosuje a u nas ją namietnie przepisuja na wszystko. ja nie mialam zadnych dolegliwosci a ze z systematycznościa w braniu lekow mam problem to odpuscilam. wyniki mam ciągle dobre, szyjka rewelacja to po co mi to
|
||
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde jaka szkoda ze ja juz nie mogę sobie pozwolić na takie ładne rarytasy jak rzęsy.. Przy okularach to się w ogóle nie opłaca bo i tak ich nie widać :-(
Okulistka ostatnio na moje pytanie czy mogę nosić soczewki powiedziała "no, raz na pół roku na godzinę krzywdy Ci kotku nie zrobi".. ![]() Wiec ja sobie mogę pomarzyć..
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
Uff, powycierałam kurze i zmiotłam podłogi.
|
|
#1358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1359 |
|
Zadomowienie
|
lece do koleżanki na chwilkę musi mi jakoś przelecieć ten czas u teściów kiedy mąż jest w pracy
|
|
|
|
#1360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ja też raczej okulary bo palca się boję wsadzić do oka a tak to chodzę taka ślepa i ludzi nie poznaję na ulicy ![]() najchętniej bym chciała tą laserową korekcję wzroku zrobić, ponoć super sprawa tylko droga jak szlak. Może zacznę odkładać ale mnie się piniądz nie trzyma
|
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do soczewek, to po ciąży mam zamiar do nich wrócić. Niesamowita wygoda.
|
|
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Soczewki chwilę nosiłam, ale nie mam do nich cierpliwości ![]() jeszcze jedno opakowanie miesiecznych gdzies lezy wiec pewnie na wakacjach wykorzystam, bo wtedy jednak soczewki mi sie lepiej sprawdzaja
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1365 |
|
Zadomowienie
|
to ja też zmykam po klapkersy i staniki do szpitala
taki o, tylko ja nie taka sexy jak pani ze zdjęcia ![]() szlafrok.jpg
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przyszło moje żelazko także dzisiaj ogień
|
|
|
|
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1368 |
|
Zadomowienie
|
Oj dziewczyny tez bym sie najchetniej pozegnala z okularami. Soczewki nosze od czasu do czasu. Kupuje jednodniowe bo takie mi sie oplaca najbardziej z racji tego ze nie nosze ich na codzien. Zreszta tez nie umie chodzic w soczewkach wiecej niz 6-8 godz. Jak dluzej to oczy bola mimo zakrapiania.
A strasznie zaluje bo bez okularow wygladam milion razy lepiej. A w super makijazu to juz wogole nie do poznania. A przez te lunety to wogole prawie oka nie maluje bo nie ma sensu. I tez mi sie marzy korekta laserowa. Juz kiedys sie przymierzalam ale naczytalam sie internetow o powiklaniach itp i jakos mnie odwaga opuscila. Kasa poszla na cos innego a ja teraz zaluje Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#1369 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak w ogóle, to witam się dzisiaj. Dzięki waszym wieczornym rozmowom o fizjologii, jakoś mi tak przyjemniej zleciała bezsenna noc. ![]() Trzymam kciuki z dzisiejsze wizyty.
|
|
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Szlag mnie trafia, zaraz wyjdę z siebie przez tego durnego kota!!!! Po co ja się dałam na niego namówić...
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#1372 |
|
Wtajemniczenie
|
Polly w pierwszej ciąży pogorszył mi się wzrok, a po porodzie polepszył. Teraz znów jestem bardziej ślepa ale liczę na powtórkę
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niedługo mam gości, a ja dalej siedzę na kanapie w samej koszulce i majtkach i nie mam siły żeby się ruszyć.
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
ale się u mnie rozpadało
![]() dobrze, że nie muszę wychodzić nigdzie
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj chyba powiem tz ze albo ja i dziecko albo ta kupa sierści. Chciał go, a ja się nim musze zajmować. Czesac go, sprzątać mu i po nim, odkurzac te kłęby sierści. Mam dość, już mam przed oczami dziecko calutkie w sierści, sierść w buzi, w pieluszce, ubranka w sierści.
Pokój cały w sierści a przedpokój w żwirku. I jak któraś z was myśli ze nawet codzienne odkurzanie cokolwiek pomaga to mówię, że niestety ale NIE pomaga. Jak ja mam zajmować się dzieckiem, nie spać po nocy, karmić i jeszcze zajmować się drugim dzieckiem kotem który potrzebuje uwagi 24/h bo inaczej rozniesie pół chałupy. Jezu sory laski ale odkurzając aż się rozpłakałam z bezsilności. Jeśli tak to będzie wyglądać z dzieckiem to ja się na to nie pisze.
|
#1377 |
|
Rozeznanie
|
Ja po wizycie 34 tydzien skonczony szyjka zamknieta maluszek nadal glowka w dol. Pobral mi dzis paciorkowca tylko z pochwy a tak sie czyściłam żeby kreta nie było
lekarz powiedxial ze jeszcze 3 tygodnie i moze sie szyjka otwierac wiec tez jest z tych co 37 skonczony uznaja za donoszona ciaze. Dostalam skierowanie na hbs. Pytal czy jest ryzyko ze zarazilam sie kila i hiv bo by mi wtedy jeszcze raz zlecil.ale powiedzialam ze mąż wraca na noce więc wątpliwe ogolnie wizyta miła tylko waga ponad 13 na plusie doktor powiedzial ze przy moim wzroscie jest wporzadku. Wiec chyba mam miejsce na podium w kategori ciążowe kilogramy.
|
|
|
|
#1378 |
|
Rozeznanie
|
32 ja także zrobiłam podejście do torby nr2 i już mam prawie wszystko jednak pakuje dwie osobne torby dla mnie i dla córci
Fasolka takie teściowe to ja lubię mało odwiedzają a wałówę dają ![]() Ja też zauważyłam u siebie więcej pieprzyków kilka nawet troszkę urosło ![]() Dark coś wisi w powietrzu bo ja też humorem dziś nie tryskam a raczej mam doła...Nawet czekolada humoru nie poprawiła... Chyba pójdę posprzątać Fasolka co do makijażu paznokci już nie maluję od jakiegoś czasu w ciąży się poprawiły nawet mi się podobają takie naturalne co do rzęs to szczerze myślałam jak leżałam w szpitalu to dużo dziewczyn miało. Ale jednak się nie zdecyduje nigdy wcześniej nie nosiłam i dziwnie bym się czuła... Na pewno pomaluję się na wyjście chociaż rzęsy i róż na poliki i wsio ![]() Co do karmienia to jestem zielona... Położnej też jednak nie biorę bo troszkę kasy na poszło na tych prywatnych lekarzy do tego chodziłam do SR do swojego szpitala i tam położne powiedziały że na wejściu mamy powiedzieć że uczęszczłyśmy do niech na zajęcia tak więc mam nadzieję że się nami zajmą a dwa to wmawiam sobie że skoro moja młodsza siostra dała radę to ja tym bardziej ![]() Polly to jest nocny koszmar to przekręcanie się z boku na bok... Ostatnio to nawet zdarza mi się stękać jak się obracam ![]() Ktoregos_dnia to miłego prasowania jeszcze Ci się spodoba ![]() Malinka u mnie piękna pogoda aż się prosi na spacer ale tyłka nie chce mi się z domu ruszyć Biorę się za sprzątanie może humor mi się poprawi
|
|
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
Rasowego kota wywale na dwór? Mieszkam w bloku..
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde w bloku to juz kiepsko
Moze popytaj znajomych moze ktos wezmie kota? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.

zostały s/m a L jakieś małe 

dzisiaj rozmawiałam z koleżanką i mi powiedziała, że to są te skurcze przepowiadające, najczęściej właśnie pojawiają się z początku w nocy, ale niewiele mają wspólnego w odczuciach ze skurczem porodowym
U mnie z tym jest masakra.

?