|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Malami a ktory dzien po owu jestes albo w ktorym dniu cyklu?
|
|
|
|
#1742 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dlaczego nic lekarz nie robi z za niskim estradiolem? Jaka to torbiel? Podobno torbiel czynnościowa nie przeszkadza w owulacji i zapłodnieniu. ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
Myślę, ze skoro @ jeszcze nie ma a być już powinna to nic straconego. Zrób jutro rano test ![]() A ja dzisiaj 26dc. Podbrzusze pobolewa delikatnie jak na @ choć powinna przyjść w poniedziałek. Zastanawia mnie tylko śluz. Mam uczucie mokra i śluz mleczny. To jest mój pierwszy cykl, który się obserwuję, więc nie wiem, czy taki jest normalny przed @? Edytowane przez MajWija Czas edycji: 2016-02-12 o 16:12 |
||
|
|
|
#1743 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zmieniłam lekarza, w marcu mam przyjść na kontrolę z wynikami właśnie po tych kilku ostatnich opakowaniach. Zobaczę co powie, póki co każdy lekarz zmieniał tylko koncepcję i twierdził, że będzie dobrze, tylko jakoś nie jest
|
|
|
|
|
#1744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale Ty jeszcze nie starałaś się, prawda? Podobno ten śluz pojawia się u wielu kobiet przed @ i jest jak najbardziej dobrym objawem, bo oznacza, że progesteron jest w normie
Edytowane przez Ahoy Czas edycji: 2016-02-12 o 16:35 |
|
|
|
|
#1745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam dosyć pilne pytanie
Zapisałam się do endo, bo miałam mega niskie tsh. Dzisiaj odebrałam wyniki i mam niby w normie, ale nie wiem, czy do starań nie jest znowu za wysoka: 3,270 mU/l (norma 0,27-4,2) Jakbym miała w porządku tsh to bym sobie odpuściła endo z racji finansowych i przeznaczyła na przyjemniejsze rzeczy, i tak to będzie mój trzeci lekarz (w środę idę do gin, w czwartek rano z trombofilią i później byłam zapisana do endo...). Do starań powinna być niższa? W ogóle to chyba dziwne, że sobie tak skacze? Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1747 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
te skoki mogą być spowodowane właśnie porodem i dochodzeniem do siebie organizmu, ale wg mnie powinnaś badanie powtórzyć za jakiś czas i warto iść do endo. powinno być przy staraniach tak do 2 U mnie jednak @. w sumie dobrze, ze jest lepiej niż miałabym czekać kilka dni. także zaczynam 6 cs, chyba 3 z wiesiołkiem i potem odstawiam zobacze czy jest inaczej bez niego Edytowane przez __malaMi__ Czas edycji: 2016-02-12 o 18:46 |
||
|
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wizytę mam zapisaną na czwartek, nie zdążę zrobić tsh jeszcze raz do tego czasu (zresztą nie będę robić co tydzień badania). Pójdę na usg, zobaczę czy tam w porządku wszystko czy coś jest. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1749 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja 2 razy się starałam i 2 razy zaszłam, tsh miałam ok 5.5 (norma w moim labo to coś ponad 3)
|
#1750 |
|
Zadomowienie
|
Czyli jak ze wszystkim, dla jednych to może być za dużo, a dla innych w sam raz 😉
|
|
|
|
#1751 | |
|
Rozeznanie
|
Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
Najlepiej, żeby było ok. 1. Ja zbijam teraz, ostatnio miałam niecałe 3, wcześniej powyżej 4. Jutro powtarzam badanie. |
|
|
|
|
#1752 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie, nie ciąży absolutnie nie ma!!! Było z kapturkiem ![]() Czyli już wiem, że śluz mleczny przed spodziewaną @ nie będzie mógł u mnie oznaczać objawów ciąży, a na pewno nie w 100%.. |
|
|
|
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1754 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masz niedoczynność tarczycy. Zaczełaś już leczyć? Mi endo powiedziała, że za wysokie TSH powoduje najczęściej poronienia i patologie ciąży. Ja miałam początkowe 3,2 a w 3 tygodnie zbiłam do 1,2 także do idealnego. Oby mi się takie utrzymywało. |
|
|
|
|
#1755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
także może u Ciebie tez jest zapowiedzią przyszłej ciąży hehe :P
|
|
#1756 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
MajWija a ta twoja bratowa co miała takie duże tsh i była w ciąży to kiedy zaczęła zbijac tsh? |
|
|
|
|
#1758 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety pierwsze poronienie juz pozostanie zagadką, za drugim razem miałam ciaze pozamaciczną, wiec to inna bajka. Jedynie się teraz głowie czy ta pierwsza ciaza przypadkiem tez nie była pozamaciczna, ale tego nie dowiem się nigdy. Oczywiście tsh zbijam, zrobiłam badanie od razu, gdy robiłam betę przy drugiej ciąży i jak zobaczyłam wynik to od razu poszłam do endo.
|
#1759 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakoś mi się tak smutno zrobiło... Wszyscy dookoła co mają bądź mieli torbiel dostali od gina duphaston na jej wchłonięcie a ja nie
![]() I boje się, że przez tą torbiel jak się nie wchłonie nie będę miała teraz w tym nowym cyklu owulacji ![]() Pocieszcie mnie, że nawet jakby się teraz nie wchłonęła to owulka przy torbieli jest normalnie
|
|
|
|
#1760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1761 |
|
Wtajemniczenie
|
Pater ma racje!
Ahoy,MajWija a Jodid tez bierzecie? |
|
|
|
#1762 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie biorę. Lekarka nic o tym nie mówiła. To jest na receptę?
|
#1763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jod mam w innych witaminach i tam jest dawka którą powinnam przyjmować więc już więcej nie dobieram. Miała TSH 16 będąc już w ciąży. Zbiła w miesiąc do 0,8. |
|
|
|
|
#1764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ahoy tak jodid jest na recepte ale jod jest tez w innych suplementach. |
|
|
|
|
#1765 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
I współczucia z powodu teścia, rozumiem tą radość przez łzy, moja szwagierka zmarła tydzień przed narodzinami mojej córci, straszną huśtawkę mieli teściowie i mąż... Cytat:
Proszę przestać analizować wszystko, to tylko szkodzi! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, mam wyniki prolaktyny, na czczo 5, po obciążeniu 181 tych jednostek n cośtam. Czyli wzrost 36 krotny, czyli hiperprolaktynemia. W piątek idę do nowej ginekolog. Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#1766 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jestem bardzo ciekawa co powie Ci lekarz, bo z moich wyników wychodzi to samo. Mimo, że naczytałam się już takich sprzecznych opinii, że sama nie wiem co myśleć... A wiesz jaki miałaś progesteron po owulacji? |
||
|
|
|
#1767 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Konwalia - troszkę się wystraszyli, że może być coś z dzieckiem nie tak, ale jest teraz w 4 miesiącu, była już na jednym prenatalnym nieinwazyjnym i z dzidzią wszystko ok Tylko, że przez tą tarczycę ich starania wyniosły 15 cykli bo nigdy wcześniej jej nie skontrolowała i dopiero jak już była w ciąży to zrobiła, oczywiście nieświadomej jeszcze ciązy.Poczytałam trochę na necie i podobnież nawet jak owulacja idzie z tego samego jajnika co jest torbiel to może normalnie do niej dojść, także myślę, że nawet jeśli mi się nie wchłonęła to będzie ok Byłam u gina, który jest 20 lat ordynatorem więc chyba mówiąc, że torbiel wygląda na zapadającą i wchłonie się w obecnym cyklu wiedział co mówi. ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
Myślę, że gdyby zatykała ta torbiel jajowód to by powiedział, a nic takiego nie mówił. Nie strasz ![]() Powiedział, że wygląda na taką co już się zapada i że ją wydalę jeszcze w tym cyklu tzn z miesiączka z tego cyklu. |
||
|
|
|
#1768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Aaaa i nie chciałam straszyć, tak sobie tylko gdybałam, ja z torbielem nie miałam do czynienia... |
|
|
|
|
#1769 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Progesteronu nie badałam, bo raczej nie miałam owulacji. Testy przynajmniej nic nie wykazały. To badanie zrobiłam na podstawie własnych obserwacji i wniosków, lekarzowi pokaże dopiero wyniki. Cytat:
Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#1770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jakby w razie nie wyszło w tym pierwszym cyklu przyszłych starań to pójdę do Gina sprawdzić, czy już tej torbieli nie ma, tak dla własnego spokoju. Nie mogę już się doczekać nowego cyklu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

Ale Ty jeszcze nie starałaś się, prawda? Podobno ten śluz pojawia się u wielu kobiet przed @ i jest jak najbardziej dobrym objawem, bo oznacza, że progesteron jest w normie
Zapisałam się do endo, bo miałam mega niskie tsh. Dzisiaj odebrałam wyniki i mam niby w normie, ale nie wiem, czy do starań nie jest znowu za wysoka:
narazie i tak stwierdził że laparoskopia nie jest potrzebna bo przed nią chce zrobić hsg i jak wyjdzie coś nie tak to wtedy ale przed tym stymulacja clo. I teraz znowu muszę czekać aż wróci do maja, powoli opadam z sił 

także może u Ciebie tez jest zapowiedzią przyszłej ciąży hehe :P