Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-12, 16:01   #1741
aska8999
Rozeznanie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Malami a ktory dzien po owu jestes albo w ktorym dniu cyklu?
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 16:09   #1742
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aiina Pokaż wiadomość
6 cs
Wiadomo tylko, że estradiol za niski, swego czasu PCOS, torbiel na jajniku no i od kilkunastu lat wole guzkowe tarczycy.
Póki co robię badania, ale żeby zrobić pakiet tych ostatnich muszę dostać @. Z jeden strony mogłaby przyjść, z drugiej strony - wolałabym II kreski.

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Bardzo mi przykro z powodu teścia, ale jednocześnie cieszę się, że z maleństwem wszystko ok

A dlaczego nic lekarz nie robi z za niskim estradiolem?
Jaka to torbiel?
Podobno torbiel czynnościowa nie przeszkadza w owulacji i zapłodnieniu.

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
tak

piłam wczoraj % na smutki :P więc jakby się okazało, ze jednak jestem to bym pewnie padła ze stresu :P

Myślę, ze skoro @ jeszcze nie ma a być już powinna to nic straconego. Zrób jutro rano test

A ja dzisiaj 26dc. Podbrzusze pobolewa delikatnie jak na @ choć powinna przyjść w poniedziałek.
Zastanawia mnie tylko śluz.
Mam uczucie mokra i śluz mleczny. To jest mój pierwszy cykl, który się obserwuję, więc nie wiem, czy taki jest normalny przed @?

Edytowane przez MajWija
Czas edycji: 2016-02-12 o 16:12
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 16:21   #1743
Aiina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
A dlaczego nic lekarz nie robi z za niskim estradiolem?
Jaka to torbiel?
Podobno torbiel czynnościowa nie przeszkadza w owulacji i zapłodnieniu.
Na niski estradiol brałam 3 miesiące Cyclo-Progynova, podniosła nieco jego poziom, ale wg lekarza i tak był za niski, mimo że teoretycznie była to już dolna ale granica normy. Później okres w trakcie ich brania i tak występował jak chciał - już po 7 dniowej przerwie - ponoć właśnie torbiel mogła na to wpłynąć. No a teraz to miałam wybrać 3 miesiące Cyclodynon i Ovarin - jako terapia zastępcza hormonalna (ziołowe to ponoć).

Zmieniłam lekarza, w marcu mam przyjść na kontrolę z wynikami właśnie po tych kilku ostatnich opakowaniach. Zobaczę co powie, póki co każdy lekarz zmieniał tylko koncepcję i twierdził, że będzie dobrze, tylko jakoś nie jest
Aiina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 16:33   #1744
Ahoy
Wtajemniczenie

Cytat:

A ja dzisiaj 26dc. Podbrzusze pobolewa delikatnie jak na @ choć powinna przyjść w poniedziałek.
Zastanawia mnie tylko śluz.
Mam uczucie mokra i śluz mleczny. To jest mój pierwszy cykl, który się obserwuję, więc nie wiem, czy taki jest normalny przed @?
Miałam dokładnie tak samo przy obu ciążach, nigdy wcześniej takiego u siebie nie widziałam Ale Ty jeszcze nie starałaś się, prawda? Podobno ten śluz pojawia się u wielu kobiet przed @ i jest jak najbardziej dobrym objawem, bo oznacza, że progesteron jest w normie

Edytowane przez Ahoy
Czas edycji: 2016-02-12 o 16:35
Ahoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 18:03   #1745
Panna Izabela
Zakorzenienie

Dziewczyny mam dosyć pilne pytanie Zapisałam się do endo, bo miałam mega niskie tsh. Dzisiaj odebrałam wyniki i mam niby w normie, ale nie wiem, czy do starań nie jest znowu za wysoka:
3,270 mU/l (norma 0,27-4,2)
Jakbym miała w porządku tsh to bym sobie odpuściła endo z racji finansowych i przeznaczyła na przyjemniejsze rzeczy, i tak to będzie mój trzeci lekarz (w środę idę do gin, w czwartek rano z trombofilią i później byłam zapisana do endo...). Do starań powinna być niższa? W ogóle to chyba dziwne, że sobie tak skacze?

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam wizytę u mojego gin i wyniki z krwi które mi robili w szpitalu są w porządku, może nie są idealne ale w normie się mieszczą.. Ale cały wieczór ryczałam w poduszkę, mój lekarz wyjeżdża na 3m-ce za granice bo dostał propozycję przeprowadzenia jakiś badań, do tego jeszcze znowu nie było żadnego pęcherzyka narazie i tak stwierdził że laparoskopia nie jest potrzebna bo przed nią chce zrobić hsg i jak wyjdzie coś nie tak to wtedy ale przed tym stymulacja clo. I teraz znowu muszę czekać aż wróci do maja, powoli opadam z sił

Tak widać liczne pęcherzyki w jajnikach, no i ja do tego mam nieregularne cykle i bezowulacyjne

Super jeszcze raz gratulacje

Świetna wiadomość oczywiście ta pierwsza, przykro mi z powodu teścia

Ja ogólnie nie lubię inki ale kupiłam ostatnio karmelową i jest świetna
Może powinien Cię na czas wyjazdu przekierować do innego lekarza? Przecież na pewno zna kogoś, kto jest również dobry...

Cytat:
no nie moge, idziemy w przyszłym miesiącu do kliniki i na badanie nasienia.

Tylko w tym miesiacu fatalnie zniosłam tą porażkę.

Wiesz, te 6 miesiecy to tragedia nie jest, tylko u nas na wątku widzimy ile dziewczyn zaszło szybciutko i to też na mnie wpływa.

Plus to, ze boje się, że to dopiero poczatek i z tych 6 zrobi się dużo duzo więcej. To mnie przeraża, bujanie się po lekarzach i szukanie przyczyn...

no jestem właśnie w terminie @, ale robiłam czuły test także naprawdę jakby coś było to by wyszedł bladzioch.
Wiem o co chodzi. U mnie "dopiero" trzy cykle ale ja boję się, że będzie ich coraz więcej. Jest pół roku po porodzie, myślałam że zajdę wcześniej a tu lipa.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 18:12   #1746
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam dosyć pilne pytanie Zapisałam się do endo, bo miałam mega niskie tsh. Dzisiaj odebrałam wyniki i mam niby w normie, ale nie wiem, czy do starań nie jest znowu za wysoka:
Jakbym miała w porządku tsh to bym sobie odpuściła endo z racji finansowych i przeznaczyła na przyjemniejsze rzeczy, i tak to będzie mój trzeci lekarz (w środę idę do gin, w czwartek rano z trombofilią i później byłam zapisana do endo...). Do starań powinna być niższa? W ogóle to chyba dziwne, że sobie tak skacze?
Kochana ja się nie bardzo znam, ale wydaje mi się, że do starań tsh powinno być niższe, tylko dziwne bardzo że u Ciebie tak skacze, myślę że chyba lepiej pójść do endokrynologa, żeby to wyjaśnić...
Stary 2016-02-12, 18:12   #1747
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Bardzo mi przykro z powodu Teścia ����
A co do badań, wspaniale, że wszystko dobrze! Machał rączkami - bezcenne �� To muszą być niezapomniane, piękne chwile.��

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Zrób test rano i zobaczysz dwie krechy ��

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka
Cytat:

Może powinien Cię na czas wyjazdu przekierować do innego lekarza? Przecież na pewno zna kogoś, kto jest również dobry...

Wiem o co chodzi. U mnie "dopiero" trzy cykle ale ja boję się, że będzie ich coraz więcej. Jest pół roku po porodzie, myślałam że zajdę wcześniej a tu lipa.

jest za wysokie, szkoda, że samo tsh badasz warto też ft3 i ft4.

te skoki mogą być spowodowane właśnie porodem i dochodzeniem do siebie organizmu, ale wg mnie powinnaś badanie powtórzyć za jakiś czas i warto iść do endo. powinno być przy staraniach tak do 2

U mnie jednak @. w sumie dobrze, ze jest lepiej niż miałabym czekać kilka dni. także zaczynam 6 cs, chyba 3 z wiesiołkiem i potem odstawiam zobacze czy jest inaczej bez niego

Edytowane przez __malaMi__
Czas edycji: 2016-02-12 o 18:46
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 18:15   #1748
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
jest za wysokie, szkoda, że samo tsh badasz warto też ft3 i ft4.

te skoki mogą być spowodowane właśnie porodem i dochodzeniem do siebie organizmu, ale wg mnie powinnaś badanie powtórzyć za jakiś czas i warto iść do endo. powinno być przy staraniach tak do 2
Robiłam wcześniej ft i oba w normie, więc teraz powtarzałam samo tsh. Kurde, a myślałam, że mój organizm już do siebie doszedł po porodzie. Ile on potrzebuje czasu noo

Wizytę mam zapisaną na czwartek, nie zdążę zrobić tsh jeszcze raz do tego czasu (zresztą nie będę robić co tydzień badania). Pójdę na usg, zobaczę czy tam w porządku wszystko czy coś jest.

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 18:15   #1749
Ahoy
Wtajemniczenie

Ja 2 razy się starałam i 2 razy zaszłam, tsh miałam ok 5.5 (norma w moim labo to coś ponad 3)
Stary 2016-02-12, 18:31   #1750
pater86
Zadomowienie

Czyli jak ze wszystkim, dla jednych to może być za dużo, a dla innych w sam raz 😉
Stary 2016-02-12, 18:42   #1751
cavagirl
Rozeznanie

Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:

Nie ma co patrzeć na normy, bo one nie dotyczą starających sie dziecko.
Najlepiej, żeby było ok. 1. Ja zbijam teraz, ostatnio miałam niecałe 3, wcześniej powyżej 4. Jutro powtarzam badanie.
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 19:14   #1752
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ahoy Pokaż wiadomość
Miałam dokładnie tak samo przy obu ciążach, nigdy wcześniej takiego u siebie nie widziałam Ale Ty jeszcze nie starałaś się, prawda? Podobno ten śluz pojawia się u wielu kobiet przed @ i jest jak najbardziej dobrym objawem, bo oznacza, że progesteron jest w normie

Nie, nie ciąży absolutnie nie ma!!! Było z kapturkiem
Czyli już wiem, że śluz mleczny przed spodziewaną @ nie będzie mógł u mnie oznaczać objawów ciąży, a na pewno nie w 100%..
Stary 2016-02-12, 19:14   #1753
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

Pol roku po porodzie mozesz miec jeszcze bezowulacyjne cykle. Karmisz/karmilas piersia? Kiedy skonczylas?
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 19:16   #1754
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja 2 razy się starałam i 2 razy zaszłam, tsh miałam ok 5.5 (norma w moim labo to coś ponad 3)

Masz niedoczynność tarczycy. Zaczełaś już leczyć?
Mi endo powiedziała, że za wysokie TSH powoduje najczęściej poronienia i patologie ciąży.

Ja miałam początkowe 3,2 a w 3 tygodnie zbiłam do 1,2 także do idealnego. Oby mi się takie utrzymywało.
Stary 2016-02-12, 19:18   #1755
Ahoy
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie, nie ciąży absolutnie nie ma!!! Było z kapturkiem
Czyli już wiem, że śluz mleczny przed spodziewaną @ nie będzie mógł u mnie oznaczać objawów ciąży, a na pewno nie w 100%..
No raczej nie... chociaż u mnie pojawił się raz, 1 cykl przed tym, w którym doszło do zapłodnienia. Nawet byłam przekonana, że jakimś cudem w ciąży jestem, bo nigdy go nie miałam wcześniej także może u Ciebie tez jest zapowiedzią przyszłej ciąży hehe :P
Stary 2016-02-12, 19:30   #1756
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
No raczej nie... chociaż u mnie pojawił się raz, 1 cykl przed tym, w którym doszło do zapłodnienia. Nawet byłam przekonana, że jakimś cudem w ciąży jestem, bo nigdy go nie miałam wcześniej także może u Ciebie tez jest zapowiedzią przyszłej ciąży hehe :P
Oby
Stary 2016-02-12, 20:12   #1757
konwalia39
Wtajemniczenie

Cytat:
Masz niedoczynność tarczycy. Zaczełaś już leczyć?
Mi endo powiedziała, że za wysokie TSH powoduje najczęściej poronienia i patologie ciąży.

Ja miałam początkowe 3,2 a w 3 tygodnie zbiłam do 1,2 także do idealnego. Oby mi się takie utrzymywało.
No właśnie Ahoy może to był powód poronień? A zbijasz już sobie? Mi endo też mówiła że z wysokim tsh łatwo poronić.

MajWija a ta twoja bratowa co miała takie duże tsh i była w ciąży to kiedy zaczęła zbijac tsh?
konwalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 20:16   #1758
Ahoy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez konwalia39 Pokaż wiadomość
No właśnie Ahoy może to był powód poronień? A zbijasz już sobie? Mi endo też mówiła że z wysokim tsh łatwo poronić.

MajWija a ta twoja bratowa co miała takie duże tsh i była w ciąży to kiedy zaczęła zbijac tsh?
Niestety pierwsze poronienie juz pozostanie zagadką, za drugim razem miałam ciaze pozamaciczną, wiec to inna bajka. Jedynie się teraz głowie czy ta pierwsza ciaza przypadkiem tez nie była pozamaciczna, ale tego nie dowiem się nigdy. Oczywiście tsh zbijam, zrobiłam badanie od razu, gdy robiłam betę przy drugiej ciąży i jak zobaczyłam wynik to od razu poszłam do endo.
Stary 2016-02-12, 20:26   #1759
MajWija
Wtajemniczenie

Jakoś mi się tak smutno zrobiło... Wszyscy dookoła co mają bądź mieli torbiel dostali od gina duphaston na jej wchłonięcie a ja nie
I boje się, że przez tą torbiel jak się nie wchłonie nie będę miała teraz w tym nowym cyklu owulacji

Pocieszcie mnie, że nawet jakby się teraz nie wchłonęła to owulka przy torbieli jest normalnie
Stary 2016-02-12, 20:39   #1760
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Jakoś mi się tak smutno zrobiło... Wszyscy dookoła co mają bądź mieli torbiel dostali od gina duphaston na jej wchłonięcie a ja nie
I boje się, że przez tą torbiel jak się nie wchłonie nie będę miała teraz w tym nowym cyklu owulacji

Pocieszcie mnie, że nawet jakby się teraz nie wchłonęła to owulka przy torbieli jest normalnie
Przecież owu może być np. z drugiego jajnika i torbiel w ogóle nie będzie przeszkadzać ☺ bądź dobrej myśli 😉
Stary 2016-02-12, 20:45   #1761
konwalia39
Wtajemniczenie

Pater ma racje!
Ahoy,MajWija a Jodid tez bierzecie?
Stary 2016-02-12, 20:48   #1762
Ahoy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez konwalia39 Pokaż wiadomość
Pater ma racje!
Ahoy,MajWija a Jodid tez bierzecie?
Ja nie biorę. Lekarka nic o tym nie mówiła. To jest na receptę?
Stary 2016-02-12, 20:54   #1763
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Przecież owu może być np. z drugiego jajnika i torbiel w ogóle nie będzie przeszkadzać ☺ bądź dobrej myśli 😉
A jak będzie z prawego jajnika? To może przeszkodzić ta torbiel w owulacji?

Ja jod mam w innych witaminach i tam jest dawka którą powinnam przyjmować więc już więcej nie dobieram.
Miała TSH 16 będąc już w ciąży. Zbiła w miesiąc do 0,8.
Stary 2016-02-12, 21:13   #1764
konwalia39
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja jod mam w innych witaminach i tam jest dawka którą powinnam przyjmować więc już więcej nie dobieram.
Miała TSH 16 będąc już w ciąży. Zbiła w miesiąc do 0,8.
A w ktorym tygodniu sie dowiedziala ze ma16? Ja bym na zawal zjechala jakbym taki wynik u siebie zobaczyla...

Ahoy tak jodid jest na recepte ale jod jest tez w innych suplementach.
Stary 2016-02-12, 21:32   #1765
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja dziś od rana jeździłam po lekarzach, może to nawet dobrze że nie jestem w ciąży bo mój mały miał dziś prześwietlenie płuc i oczywiście musiałam z nim pójść... Na szczęście płuca czyste i nie ma zapalenia, ale są zmiany w oskrzelach... Na razie działamy instalacjami bez antybiotyków, ciekawe czy się uda...
Jak tam maluch? Lepiej coś? Biedne te dzieciaki jak chorują...

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Dziewczyny wszystko z dzidziusiem ok! Napiszę więcej potem bo niestety jak wracaliśmy to zadzwoniła teściowa że teść odchodzi i woła mojego męża... Pokazaliśmy mu zdjęcia, nawet się uśmiechnął...Ale niestety...TŻ z nim teraz siedzi, trzyma go za rękę...
Jeju gratuluję dobrych wyników 😀
I współczucia z powodu teścia, rozumiem tą radość przez łzy, moja szwagierka zmarła tydzień przed narodzinami mojej córci, straszną huśtawkę mieli teściowie i mąż...

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
beta 159 mIU.ml i progesteron 36 ng/ ml

to chyba dobrze ?

na moim badaniu jest napisane HCG całkowite- próba ciążowa nie ma żadnej wzmianki o becie teraz tak patrze :|
Gratuluję Ewula!!😀
Proszę przestać analizować wszystko, to tylko szkodzi!

Cytat:
niestety test negatywny. czekam na @ i 6 cykl starań... w sumie czułam, ze pewnie nic z tego, ale mimo to wyć mi sie chce. Szczerze mówiąc nie mam już siły
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
U mnie tez test negatywny
Przykro mi,rozumiem Was doskonale 😔

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Oby więcej takiego relaksu i jak wiesz ja za Ciebie nieustające kciuki trzymam.
Dzięki za pamięć 😊 nie do wiary że u Ciebie już 6 miesiąc!!! 😀

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
A ja w ramach walki z deprechą wykupiłam groupon na ćwiczenia na bieżni w podciśnieniu i platformie wibracyjnej. Jak juz wykupiłam to zdałam sobie sprawę, ze przecież w ciąży nie można takich rzeczy i tak sie zastanawiam czy zanim sie dowiem, ze jesteśmy w ciąży (a wiadomo, że to kontroluję na bieżąco) i będę z tego korzystać ze 2 razy w tygodniu to może ewentualnie zaszkodzić dopiero co zagnieżdżonej fasolce, jak myślicie?
Wysiłek fizyczny nie szkodzi, pod koniec ciąży może być problem z aktywnością ze względu na ciążowy brzuszek 😊

Cytat:
Napisane przez StayStylish Pokaż wiadomość
Kawę chyba można pić w ograniczonych ilościach, ja wolałam zrezygnować całkowicie, bo moja kawa musi być w wielkim kubku

Z mojego skromnego doświadczenia:
zrobiłam betę x3 - lekarz nawet na nią nie spojrzał,
denerwowałam się jak głupia, na każde usg szłam z zaciśniętym żółądkiem, bo przecież nie mam objawów ciąży...
jak tylko widziałam, że dziecko jest większe to "ufff"
od następnego dnia znowu nerwy.
Za dużo się naczytałam o poronieniach, że ciężko mi było uwierzyć, że u mnie wszystko w porządku...
My bardzo wcześnie powiedzieliśmy wszystkim naokoło, najpierw po trzech betach tż wygadał się w pracy - byłam wściekła
Potem jak usłyszeliśmy serduszko w bodajże 7 tc to powiedzieliśmy rodzicom, rodzeństwu, bliskim znajomym, a po tygodniu... pozostałym 150 członkom rodziny, bo zaczeliśmy planować ślub i wesele na styczeń Ty uwierzysz, że JEDYNE czym się przejmowałam to "co będzie jak poronie"? "wszyscy wiedzą, a ja mogę poronić", "nie bierzmy ślubu, nie mówmy nikomu, bo nie wiadomo czy wszystko będzie okej". No istne wariactwo...
Dopiero niedawno zaczęłam się na prawdę cieszyć ciążą... I to jest piękne, że wiem, że już niedługo będę mamą
Jak się coś wydarzy? Tego nie przewidzę, nie ma co czarnowróżyć, równie dobrze mogłabym codziennie się przejmować, że ktoś bliski będzie miał wypadek - bo przecież pełno tego na około. A tak nie jest, nie siedzę jak na szpilkach jak mąż jedzie gdzieś samochodem, więc czemu mam siedzieć jak na szpilkach przed kolejnym usg?
Ja w ciąży kawę piłam jak zwykle, słabą rozpuszczalną prawie pół na pół z mlekiem bez cukru 😉 w niczym nie zaszkodziła 😀 ale fajnie StayStylish, gratuluję że wszystko w porządku😙 Ja swój ślub zorganizowałam w 3 miesiące, zaczęłam jak byłam w 8 tygodniu, miałam podobne myśli, trochę bałam się wysiłku związanego z weselem i rzeczywiście byłam wyczerpana po nim, ale wszystko z dzidziusiem było ok 😀

Cytat:
ooo właśnie tak mam, ktoś mnie rozumie

dzięki, muszę się podnieść jakoś, cały czas modliłam się żeby udało sie żebym nie musiała przechodzić właśnie HSG, a myślę, że to mnie niebawem czeka, pewnie jak pójdziemy do kliniki to zlecą.
Ja, gdyby było jakiekolwiek wskazanie do HSG, to bym się mu poddała. Podobno dużo łatwiej po nim zajść w ciążę bo "przetyka" jajowody, no i można zdiagnozować lub wykluczyć wiele schorzeń.

Cytat:
Mnie lekarka jednoznacznie określiła, że przy planowaniu ciąży tsh powinno wynosić poniżej 2,5.

Dziewczyny, mam wyniki prolaktyny, na czczo 5, po obciążeniu 181 tych jednostek n cośtam. Czyli wzrost 36 krotny, czyli hiperprolaktynemia. W piątek idę do nowej ginekolog.

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 22:10   #1766
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Tylko takie moje gdybanie, ale to zależy chyba czy ta torbiel blokuje wejście do jajowodu, jeśli nie to chyba nie przeszkadza bo jak? ☺ W każdym razie nie martw się na zapas, nie ma co gdybać, bądź dobrej myśli i już ☺

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Jak tam maluch? Lepiej coś? Biedne te dzieciaki jak chorują...

Dziewczyny, mam wyniki prolaktyny, na czczo 5, po obciążeniu 181 tych jednostek n cośtam. Czyli wzrost 36 krotny, czyli hiperprolaktynemia. W piątek idę do nowej ginekolog.

Dzięki, że pytasz. Postawiliśmy mu bańki i chyba jest lepiej, jeszcze z tydzień posiedzę z nim w domu żeby się wykurował i powinno być dobrze, ale kaszel ma nadal straszny...
Jestem bardzo ciekawa co powie Ci lekarz, bo z moich wyników wychodzi to samo. Mimo, że naczytałam się już takich sprzecznych opinii, że sama nie wiem co myśleć... A wiesz jaki miałaś progesteron po owulacji?
Stary 2016-02-12, 22:18   #1767
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
J

Czyli zbijanie PRL pewne. Pomyśl nad tym Neorplac zamiast Bormergonu, podobnież nie ma takich objawów ubocznych i zbija prolaktyne szybciej i skuteczniej - jeden minus jest też droższy.

Konwalia - troszkę się wystraszyli, że może być coś z dzieckiem nie tak, ale jest teraz w 4 miesiącu, była już na jednym prenatalnym nieinwazyjnym i z dzidzią wszystko ok Tylko, że przez tą tarczycę ich starania wyniosły 15 cykli bo nigdy wcześniej jej nie skontrolowała i dopiero jak już była w ciąży to zrobiła, oczywiście nieświadomej jeszcze ciązy.

Poczytałam trochę na necie i podobnież nawet jak owulacja idzie z tego samego jajnika co jest torbiel to może normalnie do niej dojść, także myślę, że nawet jeśli mi się nie wchłonęła to będzie ok
Byłam u gina, który jest 20 lat ordynatorem więc chyba mówiąc, że torbiel wygląda na zapadającą i wchłonie się w obecnym cyklu wiedział co mówi.

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Tylko takie moje gdybanie, ale to zależy chyba czy ta torbiel blokuje wejście do jajowodu, jeśli nie to chyba nie przeszkadza bo jak? ☺ W każdym razie nie martw się na zapas, nie ma co gdybać, bądź dobrej myśli i już ☺

Dzięki, że pytasz. Postawiliśmy mu bańki i chyba jest lepiej, jeszcze z tydzień posiedzę z nim w domu żeby się wykurował i powinno być dobrze, ale kaszel ma nadal straszny...
Jestem bardzo ciekawa co powie Ci lekarz, bo z moich wyników wychodzi to samo. Mimo, że naczytałam się już takich sprzecznych opinii, że sama nie wiem co myśleć... A wiesz jaki miałaś progesteron po owulacji?

Myślę, że gdyby zatykała ta torbiel jajowód to by powiedział, a nic takiego nie mówił. Nie strasz
Powiedział, że wygląda na taką co już się zapada i że ją wydalę jeszcze w tym cyklu tzn z miesiączka z tego cyklu.
Stary 2016-02-12, 22:30   #1768
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Myślę, że gdyby zatykała ta torbiel jajowód to by powiedział, a nic takiego nie mówił. Nie strasz
Powiedział, że wygląda na taką co już się zapada i że ją wydalę jeszcze w tym cyklu tzn z miesiączka z tego cyklu.
Jeśli byłoby coś nie tak to by powiedział, ufaj lekarzowi, on wie co mówi! ☺

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Aaaa i nie chciałam straszyć, tak sobie tylko gdybałam, ja z torbielem nie miałam do czynienia...
Stary 2016-02-12, 22:37   #1769
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:

Po bańkach to kilka dni dziecko nie powinno wychodzić z domu. Moja mała jakoś w grudniu miała stawiane i pomogły. Lepiej niż syropy w każdym razie. A ostatnio też miała inhalacje na kaszel i też ładnie się wszystko wyciszyło. Życzę Wam też szybkiego zdrówka 😙

Progesteronu nie badałam, bo raczej nie miałam owulacji. Testy przynajmniej nic nie wykazały. To badanie zrobiłam na podstawie własnych obserwacji i wniosków, lekarzowi pokaże dopiero wyniki.

Cytat:
Czyli zbijanie PRL pewne. Pomyśl nad tym Neorplac zamiast Bormergonu, podobnież nie ma takich objawów ubocznych i zbija prolaktyne szybciej i skuteczniej - jeden minus jest też droższy. .
Zobaczę co mi lekarz powie. Coś przepisać musi, wszystko wyjdzie w praniu 😉

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 22:39   #1770
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli byłoby coś nie tak to by powiedział, ufaj lekarzowi, on wie co mówi! ☺

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Aaaa i nie chciałam straszyć, tak sobie tylko gdybałam, ja z torbielem nie miałam do czynienia...
Ja trochę przesadzam, za bardzo przeżywam, tak już mam
Jakby w razie nie wyszło w tym pierwszym cyklu przyszłych starań to pójdę do Gina sprawdzić, czy już tej torbieli nie ma, tak dla własnego spokoju.
Nie mogę już się doczekać nowego cyklu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości