|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - cz. 10
Te huśtawki nastrojów mnie wykończą... poprosiłam tż żeby zawiózł mnie do Rossmanna. Idziemy po parkingu i rozmawiamy. TŻ coś bąknął o tym, że takie wyjście do sklepu, to dla niego strata czasu. Mi łzy napłynęły do oczu i idę w stronę auta. On nie wie o co chodzi, a ja tylko powtarzam "zabierz mnie do domu" i w aucie się rozwyłam jeszcze bardziej.
|
|
#1442 |
|
Rozeznanie
|
Nieznajoma lekarz to Ci zbytnio do porodu nie jest potrzebny przynajmniej u nas tak jest że on tylko szyje po porodzie ewentualnie jak cos sie źle układa, wiec sie nią nie przejmuj.
A co do szkoly 6 latkow to nie mozna generalizowac rodzice wiedza co jest najlepsze dla ich dziecka moja siostra poszla do zerowki razem ze mna nie miala skonczonych 5 lat bo jest z konca pazdziernika ale tak plakala rodzica ze ona tez chce do szkoly ze poszla. Tych 30 lat temu trzebabylo odbyc wizyte u psychologa zeby dziecko moglo majac 6 lat isc do pierwszej klasy. Moj chrzesniak ma 6 lat jest w pierwszej klasie pierwszy miesiac byl trudny teraz sobie swietnie daje rade ale u mojego tz jest dziecko w rodzinie w 3klasie juz podstawowki gdzie rodzice bardzo narzekaja ze musialo pojsc jako 6 latek bo ma problemy z nauka ze skupieniem uwagi. Ważne żeby rodzice mieli wybór bo każde dziecko inaczej dojrzewa emocjonalnie. |
|
|
|
#1443 |
|
Zadomowienie
|
Czekam na meza i wreszcie do domu jade
czuje sie ociezale:-(
|
|
|
|
#1444 |
|
Raczkowanie
|
Dziś ja mam płaczliwe popołudnie. Wszystko przez mojego męża, który jak czasem "zażartuje" to naprawdę potrafi pójść w pięty. Ogólnie powiedzieć coś takiego kobiecie w 9 mies ciąży jest mega prostackie.
Za to tak się wkurzyłam, że spakowałam torbę do szpitala, tak powiedzmy na 80%. I mogę częściowo zwrócić honor rejestratorce z wczoraj z labu. Marudziłam, że mnie tak źle potraktowała, ale dziś jak poszłam po wyniki i się zgadało, że jestem w ciąży, to była zdziwiona, a jak dodałam, że 9 miesiąc to w ogóle w szoku, gdzie ja ten brzuch mam. Nie zmienia to faktu, że mnie zignorowała, mimo, że byłam pierwsza, no ale ok, nie wiedziała, że jestem w ciąży. |
|
|
|
#1445 |
|
Rozeznanie
|
Bylam u synusia, jest taki slodki
Dobra wiadomosc jest taka, ze je juz TYLKO z butelki. Karmilam go prawie godzine i wypil 25ml ale daje rade. Nie wiem tylko jak poradze sobie w nocy, chyba bede chodzic na rzesach. Na wadze przybiera. Zostal juz zaszczepiony. Jutro beda mu sprawdzac poziom bilirubiny i jesli ma dobry to wychodzi!! Jesli wypuszcza go jeszcze w weekend mamy przerabane, bo przeprowadzamy meble. Bede musiala sie wyniesc do tesciowej a maz bedzie musial poradzic sobie sam z moja mama. Niespodziewalismy sie, ze tak szybko beda chcieli go wypuscic. Ciesze sie ogromnie ale czuje lekkie przerazenie. Nie jestesmy gotowi..
|
#1446 |
|
Konto usunięte
|
Siostra dzwoniła, dziadziu nie żyje
Jutro wyjeżdżamy, daleka droga, ale ja muszę Wierze że dam radę, Bóg dobry Pogrzeb w Walentynki, dziadzio złączy się ze swoją miłością babcią , która umarła w wieku 24 lat, pozostawiając dziadzia z 2-letnią moją mama i 8-mies. moim wujkiem.. |
|
|
|
#1447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1448 |
|
Zadomowienie
|
Verrerie. Super wiadomosc, silny maluszek za chwile bedzie z wami mega
!!No i mi udalo sie wejsc dopiero teraz, nawet zalogowac sie nie moglam w wolnych chwilach was czytalam, ale od godz tak boli.mnie glowa ze chyba peknie wiec odezwe sie na dluzej jutro Spokojnego wieczoru i przespanej nocy. |
|
|
|
#1449 |
|
Wtajemniczenie
|
Lala_la Bo to przede wszystkim chodzi o dojrzałość emocjonalna Niestety z tym jest kłopot u większości dzieci Intelektualnie sobie poradzą lepiej lub gorzej Kolejna sprawa jest wytrzymałość fizyczna takich dzieci i umiejętność skupienia uwagi W każdym razie ja się cieszę Bo balam się ze moja M będzie musiała pójść do szkoły jako 5 latka
![]() Verrerie to super Same dobre wieści A z mieszkaniem to na pewno wymyślicie jakieś rozwiązanie
|
#1450 |
|
Zadomowienie
|
Nadia bardzo mi przykro..
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#1451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masakra wspolczuje... ( dlaczego Twoja babcia tak strasznie młodo umarła?
|
|
|
|
|
#1452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przyjmij ode mnie wyrazy współczucia... wierze ze wszystko będzie dobrze i dasz radę spokojnie pojechać Nie zapomnij wziąć no spe żebyś byla spokojna o spinanie brzuchaMagda wez sobie coś przeciwbolowego Nie mecz się teraz na wieczór
01.04.2016 synek Edytowane przez moonunit Czas edycji: 2016-02-12 o 19:39 |
|
|
|
|
#1453 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1454 |
|
Zadomowienie
|
Nadia trzymaj sie kochana
|
#1456 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
po prostu 9 miesiąc, nic dodać nic ująć...Cytat:
może przytrzymają go do niedzieli, a jak nie to też sobie poradzicie, ważne że będziecie już RAZEM!!! ![]() Cytat:
Jeszcze się biedny nacierpiał pod koniec życia... oby spoczywał w pokoju, jest z babcią i już nie cierpi, a Ty bądź dzielna!!! ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- a ja się wkurzyłam...
|
|
#1457 |
|
Wtajemniczenie
|
Milenujdka trzymam kciuki
![]() Polly eh te hormony Mi tez wiele nie trzeba do placzu ![]() Aguleck Moj tez jest mistrzem dowcipu Az czasami tylko płakać się chce ;-) 32 co się stało?
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Nadia, bardzo mi przykro.
![]() Cytat:
Co się stało?
|
|
|
#1459 |
|
Wtajemniczenie
|
jak nam się skonczy juz mleko w piersiach i bedziemy miec jak afrykanskie kobiety oklapnięte toooo mam na to idealne rozwiązanie! https://www.facebook.com/61747729172...4196579389741/
|
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
Wypłakałam się, że ostatnie tygodnie są dla mnie straszne. Siedzę sama w domu. Nikt ze znajomych mnie nawet nie odwiedzi, bo po co? Jedynie kogo widuję, to mojego brata i tż rodziców. Nawet do mamy już nie jeżdżę, bo TŻ mnie poprosił żebym odpuściła sobie siadanie za kierownicą. Na spacery nie pozwala mi boląca Bożena i bolące stopy, które puchną po chwili.
|
|
#1461 | |||
|
Zakorzenienie
|
i czekamy na info ![]() Trochę w moim stylu jak się nakręcę czasem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
może jakiś znajomy z pracy TŻ by Wam pomógł jeden dzień?Cytat:
|
|||
|
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
napiszę wam
za to mam alternatywne zastosowanie dla kociar, których dzieci nie polubią chuśtawek - bujaczków itp. https://www.facebook.com/ClubCatLove...89740/?fref=nf ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
to już na szczęście końcówka...
|
|
#1463 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj BellyBestFriend przywital mnie w 37! tygodniu
Bardzo sie ciesze ze udalo nam sie spokojnie do tego czasu dotrwac. Dzisiaj nie narobilam sie, tylko kuchnie troche posprzatalam i brzuch zaczal mi twardniec a do tego klucie w 'bozenie' nie pozawala mi nawet chodzic za bardzo Wczoraj mialam energie i zrobilam obiad z dwoch dan, a dzisiaj tylko jem, spie... Dobrze ze duzy garnek zupy wczoraj zrobilam to dzisiaj juz nawet nic nie gotowalam Ech... We wtorek wizyta, mam nadzieje ze lekarz juz powie mi kiedy termin cc Polly Czasami hormony wezma gore i nic nie mozemy na to poradzic Mam nadzieje ze nastroj juz Ci sie poprawil, a jak nie to moze jakas kapiel, ksiazka, film.... lala_la Super ze wizyta udana nieznajoma0 wspolczuje wizyty Faktycznie za pozno tu na zmiany, a i w Twoim przypadku kosztowac mogloby Cie to znacznie wiecej nerwow. milenujdka ![]() gwiazdka997 Dzielnie sie tam trzymasz NADIA29 Bardzo wspolczuje verrerie Rozumiem Twoje przerazenie, ale najwazniejsze ze synek zaczal przybierac na wadze i ze lekarze uwazaja ze jest niemalze gotowy do pojscia do domu zeby wszystko poszlo sprawnie
|
#1464 |
|
Rozeznanie
|
Nadia przyjmij moje wyrazy współczucia
|
|
|
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówiłam jej kilka razy przez telefon, że ja mam zawsze czas i jak będzie miała chwilę to niech da znać. Najwyraźniej jeszcze tej chwili nie znalazła od sierpnia. Przykre. Tym bardziej, że mój ślub w lipcu i zastanawiam się czy ją zapraszać. Głupio byłoby zaprosić nasze wspólne koleżanki, a ją pominąć, a z drugiej strony... no nie czuję tego teraz. Byłoby to takie wymuszone i tylko dlatego, że wypada. Jak było śmiesznie, randki, imprezki, wyjścia, głupoty to byłam super, a jak ciąża, TŻ bez pracy, gorszy humor i problemy to już nie chce jej się mną głowy zawracać. |
|
|
|
|
#1466 |
|
Wtajemniczenie
|
Ktoregos_dnia
Niestety prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie :-( Rozumiem Ciebie Niestety nie umiem doradzic Tobie w kwestii zaproszenia na ślub Sama nie wiem co bym w takiej sytuacji zrobila Mnie tez teraz malo kto odwiedza :-( Dobrze ze mam jedną przyjaciolke ktora mnie wspiera i odwiedza w miarę możliwości No i M jest ze mną w domu Z nia nie mozna się nudzić Tz tez jest teraz więcej w domu niz kiedyś bo pracuje na zmiany Bez tego tez by mi bylo smutno Tak wyglądala u mnie pierwsza ciąża :-(
01.04.2016 synek Edytowane przez moonunit Czas edycji: 2016-02-12 o 20:39 |
|
|
|
#1467 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
ktoregos_dnia rozumiem Cię, też miałam taką przyjaciółkę, której w koncu nie zaprosiłam na ślub, a ona jeszcze z pretensjami wypaliła za brak zaproszenia, mimo że przed moim ślubem nie zamieniłyśmy słowa przez 2 lata...
![]() też czuję się wyobcowana, zostały mi dziewczyny, które same mają dzieci i rozumieją sytuację.... no i jedna bezdzietna przyjaciółka, z którą rzadko się widujemy, bo mieszka i pracuje daleko i nie ma za bardzo jak wyskoczyć w rodzinne strony, ale często wisimy na telefonie, czuję, że interesuje ją mój stan, samopoczucie itp., no ale jak mówię... to wyjątek dobrze, że chociaż ją mam....
|
#1469 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, że wasz synuś tak szybko doszedł do siebie Trzymam kciuki żeby się wam wszystko ułożyło ![]() Cytat:
wyrazy współczucia! Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że starsze osoby odchodzą żeby zrobić miejsce maleństwom.. Strasznie dużo takich przypadków ostatnio
|
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
To ja jestem dziwna w tej ciazy haha nie lubie gosci teraz. Ciesze sid ze nikt do mnie nie wpada. Jak mam ochote i sile to sama jade do kuzynki, do mamy.. a tak goscic to nie mam sily. Potem mnie bola plecy itp i jak tu dac goscia do zrozumienia ze mam ochote sie polozyc i zeby poszli
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

czuje sie ociezale:-(
moja stronka

( dlaczego Twoja babcia tak strasznie młodo umarła?

Przyjmij ode mnie wyrazy współczucia... wierze ze wszystko będzie dobrze i dasz radę spokojnie pojechać Nie zapomnij wziąć no spe żebyś byla spokojna o spinanie brzucha