Mamy marzec 2016 - cz. 10 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-12, 18:59   #1441
_polly_
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016 - cz. 10

Te huśtawki nastrojów mnie wykończą... poprosiłam tż żeby zawiózł mnie do Rossmanna. Idziemy po parkingu i rozmawiamy. TŻ coś bąknął o tym, że takie wyjście do sklepu, to dla niego strata czasu. Mi łzy napłynęły do oczu i idę w stronę auta. On nie wie o co chodzi, a ja tylko powtarzam "zabierz mnie do domu" i w aucie się rozwyłam jeszcze bardziej.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 19:01   #1442
lala_la
Rozeznanie

Nieznajoma lekarz to Ci zbytnio do porodu nie jest potrzebny przynajmniej u nas tak jest że on tylko szyje po porodzie ewentualnie jak cos sie źle układa, wiec sie nią nie przejmuj.
A co do szkoly 6 latkow to nie mozna generalizowac rodzice wiedza co jest najlepsze dla ich dziecka moja siostra poszla do zerowki razem ze mna nie miala skonczonych 5 lat bo jest z konca pazdziernika ale tak plakala rodzica ze ona tez chce do szkoly ze poszla. Tych 30 lat temu trzebabylo odbyc wizyte u psychologa zeby dziecko moglo majac 6 lat isc do pierwszej klasy. Moj chrzesniak ma 6 lat jest w pierwszej klasie pierwszy miesiac byl trudny teraz sobie swietnie daje rade ale u mojego tz jest dziecko w rodzinie w 3klasie juz podstawowki gdzie rodzice bardzo narzekaja ze musialo pojsc jako 6 latek bo ma problemy z nauka ze skupieniem uwagi.
Ważne żeby rodzice mieli wybór bo każde dziecko inaczej dojrzewa emocjonalnie.
lala_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 19:10   #1443
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

Czekam na meza i wreszcie do domu jade czuje sie ociezale:-(

blog

http://tworczoscgosiaczka.blogspot.com/
Gosiaczek2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 19:11   #1444
aguleck
Raczkowanie

Dziś ja mam płaczliwe popołudnie. Wszystko przez mojego męża, który jak czasem "zażartuje" to naprawdę potrafi pójść w pięty. Ogólnie powiedzieć coś takiego kobiecie w 9 mies ciąży jest mega prostackie.

Za to tak się wkurzyłam, że spakowałam torbę do szpitala, tak powiedzmy na 80%. Muszę tylko poszukać tych list, które wrzucałyście, żeby sprawdzić, czego mi jeszcze brakuje. Mam nadzieję, że nie będzie tego dużo, bo tak raczej na styk jestem spakowana.

I mogę częściowo zwrócić honor rejestratorce z wczoraj z labu. Marudziłam, że mnie tak źle potraktowała, ale dziś jak poszłam po wyniki i się zgadało, że jestem w ciąży, to była zdziwiona, a jak dodałam, że 9 miesiąc to w ogóle w szoku, gdzie ja ten brzuch mam. Nie zmienia to faktu, że mnie zignorowała, mimo, że byłam pierwsza, no ale ok, nie wiedziała, że jestem w ciąży.
aguleck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 19:19   #1445
verrerie
Rozeznanie

Bylam u synusia, jest taki slodki przewinelam dwa razy, nakarmilam, poprzytulalam i wrocilam do domu. Wciaz czuje jego zapach.
Dobra wiadomosc jest taka, ze je juz TYLKO z butelki. Karmilam go prawie godzine i wypil 25ml ale daje rade. Nie wiem tylko jak poradze sobie w nocy, chyba bede chodzic na rzesach.
Na wadze przybiera. Zostal juz zaszczepiony. Jutro beda mu sprawdzac poziom bilirubiny i jesli ma dobry to wychodzi!!

Jesli wypuszcza go jeszcze w weekend mamy przerabane, bo przeprowadzamy meble. Bede musiala sie wyniesc do tesciowej a maz bedzie musial poradzic sobie sam z moja mama. Niespodziewalismy sie, ze tak szybko beda chcieli go wypuscic. Ciesze sie ogromnie ale czuje lekkie przerazenie. Nie jestesmy gotowi..

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 19:26   #1446
201704101323
Konto usunięte

Siostra dzwoniła, dziadziu nie żyje
Jutro wyjeżdżamy, daleka droga, ale ja muszę
Wierze że dam radę, Bóg dobry
Pogrzeb w Walentynki, dziadzio złączy się ze swoją miłością babcią , która umarła w wieku 24 lat, pozostawiając dziadzia z 2-letnią moją mama i 8-mies. moim wujkiem..
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 19:28   #1447
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Kurde nie wyslal sie post.
Bonku, szpital mam tu jeden. W sasiednih miastach sa, ale co ja zrobie jak tz nie bedzie mogl wyjsc akurat z pracy albo jak bedzie na szkoleniu- zostaje mi karetka. A karetka nie zawiezie mnie nigdze indziej niz tu.

Ze mnie to taka wolowa. Madra jeste po wszystkim. I wtedy bym nagadala... A mbie tak to wszystko zszokowalo, ze nie potrafilam sie idezwac. Poczekam jeszcze cierpliwie (niby za 2 tyg wizyta), zobacze jak bedzie sie zachowywac. Jesli cis bedzie nie tak- skarga pojdzie
w pewnym momencie mialam ochote wstac i wyjsc.

Jeszcze jak powiedzialam, ze polozna slabo tetno wylapala w pn i mialam ktg to bylo, ze na co mi polozna, ze trzeba bylo na szpital jechac (czytaj:nie isc do tej "nowej"), zalatwiac sobie obserwacje w szpitalu itp.

No nieprzyjemnue bylo, jednym slowem.
ahaa bo w samym rzeszowie jest 5 do wyboru i ze moze byc gdzies 1 to nawet nie pomyślałam, gdzie mieszkasz? a dlaczego poszłas do nowej nie chcialas zostac u tej starej do konca ciazy już?
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 19:29   #1448
magda16262
Zadomowienie

Verrerie. Super wiadomosc, silny maluszek za chwile bedzie z wami mega !!

No i mi udalo sie wejsc dopiero teraz, nawet zalogowac sie nie moglam w wolnych chwilach was czytalam, ale od godz tak boli.mnie glowa ze chyba peknie wiec odezwe sie na dluzej jutro

Spokojnego wieczoru i przespanej nocy.
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 19:29   #1449
moonunit
Wtajemniczenie

Lala_la Bo to przede wszystkim chodzi o dojrzałość emocjonalna Niestety z tym jest kłopot u większości dzieci Intelektualnie sobie poradzą lepiej lub gorzej Kolejna sprawa jest wytrzymałość fizyczna takich dzieci i umiejętność skupienia uwagi W każdym razie ja się cieszę Bo balam się ze moja M będzie musiała pójść do szkoły jako 5 latka
Verrerie to super Same dobre wieści A z mieszkaniem to na pewno wymyślicie jakieś rozwiązanie
Stary 2016-02-12, 19:29   #1450
mira81
Zadomowienie

Nadia bardzo mi przykro..

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 19:32   #1451
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
Pogrzeb w Walentynki, dziadzio złączy się ze swoją miłością babcią , która umarła w wieku 24 lat, pozostawiając dziadzia z 2-letnią moją mama i 8-mies. moim wujkiem..

masakra wspolczuje... ( dlaczego Twoja babcia tak strasznie młodo umarła?
Stary 2016-02-12, 19:38   #1452
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
Nadia sciskam Ciebie Przyjmij ode mnie wyrazy współczucia... wierze ze wszystko będzie dobrze i dasz radę spokojnie pojechać Nie zapomnij wziąć no spe żebyś byla spokojna o spinanie brzucha

Magda wez sobie coś przeciwbolowego Nie mecz się teraz na wieczór

Edytowane przez moonunit
Czas edycji: 2016-02-12 o 19:39
moonunit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 19:40   #1453
aguleck
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Bylam u synusia, jest taki slodki przewinelam dwa razy, nakarmilam, poprzytulalam i wrocilam do domu. Wciaz czuje jego zapach.
Dobra wiadomosc jest taka, ze je juz TYLKO z butelki. Karmilam go prawie godzine i wypil 25ml ale daje rade. Nie wiem tylko jak poradze sobie w nocy, chyba bede chodzic na rzesach.
Na wadze przybiera. Zostal juz zaszczepiony. Jutro beda mu sprawdzac poziom bilirubiny i jesli ma dobry to wychodzi!!

Jesli wypuszcza go jeszcze w weekend mamy przerabane, bo przeprowadzamy meble. Bede musiala sie wyniesc do tesciowej a maz bedzie musial poradzic sobie sam z moja mama. Niespodziewalismy sie, ze tak szybko beda chcieli go wypuscic. Ciesze sie ogromnie ale czuje f przerazenie. Nie jestesmy gotowi..
Super, bardzo się cieszę. Z przeprowadzką też napewno sobie poradzicie i lada chwila będziecie nie tylko w komplecie, ale dodatkowo w nowym mieszkanku. A co to za mieszkanie? Jak duże? Wymaga jakiegoś odświerzenia, czy tylko przewiezienie rzeczy was czeka? Dacie radę w jeden dzień? Tak czy inaczej, napewno się ogarniecie.

Cytat:
Bardzo ci współczuję. Sama dobrze wiem co znaczy śmierć bardzo bliskiej osoby i że w zasadzie żadne słowa nie są w stanie ukoić żalu. Trzymaj się i dbaj o siebie. W tym całym smutku pamiętaj, że musisz myśleć też o maluszku.
aguleck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 19:44   #1454
Margotka_
Zadomowienie

Nadia trzymaj sie kochana
Margotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 19:55   #1455
misia880
Zakorzenienie

Nadia przykro mi ;*
3majcie sie

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 19:59   #1456
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Proszę o kciuki
Jadę na wizytę, jestem ciekawa co powie na te bakterie, jak dziecko jest ułożone i czy zrobi badanie na paciorkowca ;-)

Cytat:
Napisane przez moonunit Pokaż wiadomość

ta reforma w ogole nie powinna być wprowadzona
Nikt na nią nie byl odpowiednio przygotowany, tak strasznie mi bylo zal moich groszków z przedszkola, ktore poszly do zerowki jako pieciolatki, takie maluszki obok trzeciej klasy wygladaly jak krasnoludki
też uważam, że to głupota była na siłę pchać 6latki do szkół i robić niepotrzebne zamieszanie... i teraz jest mnóstwo problemów, w tamtym roku w przedszkolach byli nauczyciele bez pracy, w tym roku będą w szkole... załamka.... nie można było zostawić tego tak jak było? Kto chciał ten wysłał wcześniej?

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Te huśtawki nastrojów mnie wykończą... poprosiłam tż żeby zawiózł mnie do Rossmanna. Idziemy po parkingu i rozmawiamy. TŻ coś bąknął o tym, że takie wyjście do sklepu, to dla niego strata czasu. Mi łzy napłynęły do oczu i idę w stronę auta. On nie wie o co chodzi, a ja tylko powtarzam "zabierz mnie do domu" i w aucie się rozwyłam jeszcze bardziej.
ech biedna, znam to.... po prostu 9 miesiąc, nic dodać nic ująć...

Cytat:
Bylam u synusia, jest taki slodki Jutro beda mu sprawdzac poziom bilirubiny i jesli ma dobry to wychodzi!!

Jesli wypuszcza go jeszcze w weekend mamy przerabane, bo przeprowadzamy meble. Bede musiala sie wyniesc do tesciowej a maz bedzie musial poradzic sobie sam z moja mama. Niespodziewalismy sie, ze tak szybko beda chcieli go wypuscic. Ciesze sie ogromnie ale czuje lekkie przerazenie. Nie jestesmy gotowi..
super dacie radę może przytrzymają go do niedzieli, a jak nie to też sobie poradzicie, ważne że będziecie już RAZEM!!!

Cytat:
straszliwie mi przykro Jeszcze się biedny nacierpiał pod koniec życia... oby spoczywał w pokoju, jest z babcią i już nie cierpi, a Ty bądź dzielna!!! życzę Ci, żebyś bezproblemowo przebyła drogę i na ile to możliwe zapanowała nad emocjami...

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

a ja się wkurzyłam...
Stary 2016-02-12, 20:05   #1457
moonunit
Wtajemniczenie

Milenujdka trzymam kciuki

Polly eh te hormony Mi tez wiele nie trzeba do placzu

Aguleck Moj tez jest mistrzem dowcipu Az czasami tylko płakać się chce ;-)

32 co się stało?
Stary 2016-02-12, 20:07   #1458
_polly_
Zakorzenienie

Nadia, bardzo mi przykro.

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
ech biedna, znam to.... po prostu 9 miesiąc, nic dodać nic ująć...

a ja się wkurzyłam...
Dzisiaj ogólnie czuję się do dupy, cały czas starałam się hamować te wahania. Nie wyżywać się na TŻ. Ale dzisiaj już pękłam.:<

Co się stało?

Stary 2016-02-12, 20:10   #1459
Bonku
Wtajemniczenie

jak nam się skonczy juz mleko w piersiach i bedziemy miec jak afrykanskie kobiety oklapnięte toooo mam na to idealne rozwiązanie! https://www.facebook.com/61747729172...4196579389741/
Stary 2016-02-12, 20:12   #1460
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Polly eh te hormony Mi tez wiele nie trzeba do placzu

Wypłakałam się, że ostatnie tygodnie są dla mnie straszne. Siedzę sama w domu. Nikt ze znajomych mnie nawet nie odwiedzi, bo po co? Jedynie kogo widuję, to mojego brata i tż rodziców. Nawet do mamy już nie jeżdżę, bo TŻ mnie poprosił żebym odpuściła sobie siadanie za kierownicą. Na spacery nie pozwala mi boląca Bożena i bolące stopy, które puchną po chwili.

Stary 2016-02-12, 20:14   #1461
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Proszę o kciuki
i czekamy na info

Cytat:
Te huśtawki nastrojów mnie wykończą...
Trochę w moim stylu jak się nakręcę czasem

Cytat:
Napisane przez aguleck Pokaż wiadomość
Dziś ja mam płaczliwe popołudnie. Wszystko przez mojego męża, który jak czasem "zażartuje" to naprawdę potrafi pójść w pięty.
Mój też ostatnio 'zażartował', że chodzę jak godzilla. Noż śmieszne w uj

Cytat:
Bylam u synusia, jest taki slodki przewinelam dwa razy, nakarmilam, poprzytulalam i wrocilam do domu.
Dacie sobie ze wszystkim radę, na pewno może jakiś znajomy z pracy TŻ by Wam pomógł jeden dzień?

Cytat:
Jutro wyjeżdżamy, daleka droga, ale ja muszę.
Nadia, bardzo, bardzo mi przykro skoro musisz to jedź, żebyś kiedyś sobie nie wyrzucała i nie żałowała. Tylko weź leki, magnez, nospę i postaraj się nie denerwować
Stary 2016-02-12, 20:19   #1462
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
32 co się stało?
Cytat:
Co się stało?
napiszę wam nie chcę się tutaj uzewnętrzniać...

za to mam alternatywne zastosowanie dla kociar, których dzieci nie polubią chuśtawek - bujaczków itp.

https://www.facebook.com/ClubCatLove...89740/?fref=nf

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:

Wypłakałam się, że ostatnie tygodnie są dla mnie straszne. Siedzę sama w domu. Nikt ze znajomych mnie nawet nie odwiedzi, bo po co? Jedynie kogo widuję, to mojego brata i tż rodziców. Nawet do mamy już nie jeżdżę, bo TŻ mnie poprosił żebym odpuściła sobie siadanie za kierownicą. Na spacery nie pozwala mi boląca Bożena i bolące stopy, które puchną po chwili.
rozumiem Cię, u mnie to samo... też siedzę w domu, też nikt nie ma czasu, mama w pracy, TŻ też w pracy, u siostry sesja... koleżanki mają głęboko w i jak nie mam siły do nich wyjść to już one się nie pofatygują... i też już prawie na nic nie mam siły, albo boli, albo coś... i weź czekaj na ten poród w takim nastroju.... to już na szczęście końcówka...
Stary 2016-02-12, 20:20   #1463
nessea
Raczkowanie

Dzisiaj BellyBestFriend przywital mnie w 37! tygodniu Bardzo sie ciesze ze udalo nam sie spokojnie do tego czasu dotrwac. Dzisiaj nie narobilam sie, tylko kuchnie troche posprzatalam i brzuch zaczal mi twardniec a do tego klucie w 'bozenie' nie pozawala mi nawet chodzic za bardzo Wczoraj mialam energie i zrobilam obiad z dwoch dan, a dzisiaj tylko jem, spie... Dobrze ze duzy garnek zupy wczoraj zrobilam to dzisiaj juz nawet nic nie gotowalam Ech... We wtorek wizyta, mam nadzieje ze lekarz juz powie mi kiedy termin cc

Polly Czasami hormony wezma gore i nic nie mozemy na to poradzic Mam nadzieje ze nastroj juz Ci sie poprawil, a jak nie to moze jakas kapiel, ksiazka, film....

lala_la Super ze wizyta udana

nieznajoma0 wspolczuje wizyty Juz duzo wizyt nie zostalo wiec dasz rade. Faktycznie za pozno tu na zmiany, a i w Twoim przypadku kosztowac mogloby Cie to znacznie wiecej nerwow.

milenujdka

gwiazdka997 Dzielnie sie tam trzymasz Dobrze ze jestes pod okiem lekarzy, szyjka zgladzona i bol plecow na tym etapie ciazy to juz nie przlelewki

NADIA29 Bardzo wspolczuje

verrerie Rozumiem Twoje przerazenie, ale najwazniejsze ze synek zaczal przybierac na wadze i ze lekarze uwazaja ze jest niemalze gotowy do pojscia do domu To naprawde dobra wiadomosc. A z reszta na pewno dacie sobie rade. zeby wszystko poszlo sprawnie
Stary 2016-02-12, 20:23   #1464
gosza82
Rozeznanie

Nadia przyjmij moje wyrazy współczucia
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 20:24   #1465
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:

Wypłakałam się, że ostatnie tygodnie są dla mnie straszne. Siedzę sama w domu. Nikt ze znajomych mnie nawet nie odwiedzi, bo po co?
To mnie dzisiaj z rana to wzięło, okropny miałam humor. Przykro mi się zrobiło jak pomyślałam o jednej przyjaciółce, z którą znam się już prawie 10 lat i zawsze wydawało mi się, że jesteśmy blisko. Odkąd zaszłam w ciążę się z nią nie widziałam mówiłam jej kilka razy przez telefon, że ja mam zawsze czas i jak będzie miała chwilę to niech da znać. Najwyraźniej jeszcze tej chwili nie znalazła od sierpnia. Przykre. Tym bardziej, że mój ślub w lipcu i zastanawiam się czy ją zapraszać. Głupio byłoby zaprosić nasze wspólne koleżanki, a ją pominąć, a z drugiej strony... no nie czuję tego teraz. Byłoby to takie wymuszone i tylko dlatego, że wypada.
Jak było śmiesznie, randki, imprezki, wyjścia, głupoty to byłam super, a jak ciąża, TŻ bez pracy, gorszy humor i problemy to już nie chce jej się mną głowy zawracać.
Stary 2016-02-12, 20:36   #1466
moonunit
Wtajemniczenie

Ktoregos_dnia Niestety prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie :-( Rozumiem Ciebie Niestety nie umiem doradzic Tobie w kwestii zaproszenia na ślub Sama nie wiem co bym w takiej sytuacji zrobila
Mnie tez teraz malo kto odwiedza :-( Dobrze ze mam jedną przyjaciolke ktora mnie wspiera i odwiedza w miarę możliwości No i M jest ze mną w domu Z nia nie mozna się nudzić Tz tez jest teraz więcej w domu niz kiedyś bo pracuje na zmiany Bez tego tez by mi bylo smutno Tak wyglądala u mnie pierwsza ciąża :-(

Edytowane przez moonunit
Czas edycji: 2016-02-12 o 20:39
moonunit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 20:41   #1467
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
rozumiem Cię, u mnie to samo... też siedzę w domu, też nikt nie ma czasu, mama w pracy, TŻ też w pracy, u siostry sesja... koleżanki mają głęboko w i jak nie mam siły do nich wyjść to już one się nie pofatygują... i też już prawie na nic nie mam siły, albo boli, albo coś... i weź czekaj na ten poród w takim nastroju.... to już na szczęście końcówka...
Ech, dobrze, że jest to forum, bo inaczej to już bym z kwiatkami rozmawiała. Jedna z kuzynek przyjechała teraz do miasta i chciała się spotkać. Zgodziłam się, zaprosiłam do siebie, cały czas siedzę w domu, więc ma wpadać kiedy chce. To ta do mnie, że dlaczego ja do niej nie wpadnę? Przecież mam samochód.
Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość
Polly Czasami hormony wezma gore i nic nie mozemy na to poradzic Mam nadzieje ze nastroj juz Ci sie poprawil, a jak nie to moze jakas kapiel, ksiazka, film....
Poprawił się trochę po łyżce lodów, chrupkach i 4 ciastkach czekoladowych.
Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
To mnie dzisiaj z rana to wzięło, okropny miałam humor. Przykro mi się zrobiło jak pomyślałam o jednej przyjaciółce, z którą znam się już prawie 10 lat i zawsze wydawało mi się, że jesteśmy blisko. Odkąd zaszłam w ciążę się z nią nie widziałam mówiłam jej kilka razy przez telefon, że ja mam zawsze czas i jak będzie miała chwilę to niech da znać. Najwyraźniej jeszcze tej chwili nie znalazła od sierpnia. Przykre. Tym bardziej, że mój ślub w lipcu i zastanawiam się czy ją zapraszać. Głupio byłoby zaprosić nasze wspólne koleżanki, a ją pominąć, a z drugiej strony... no nie czuję tego teraz. Byłoby to takie wymuszone i tylko dlatego, że wypada.
Jak było śmiesznie, randki, imprezki, wyjścia, głupoty to byłam super, a jak ciąża, TŻ bez pracy, gorszy humor i problemy to już nie chce jej się mną głowy zawracać.
U mnie tez się skończyły koleżanki, bo przecież o czym będą ze mną rozmawiać? O pampersach?

Stary 2016-02-12, 20:43   #1468
trzydziescidwa
Zakorzenienie

ktoregos_dnia rozumiem Cię, też miałam taką przyjaciółkę, której w koncu nie zaprosiłam na ślub, a ona jeszcze z pretensjami wypaliła za brak zaproszenia, mimo że przed moim ślubem nie zamieniłyśmy słowa przez 2 lata...

też czuję się wyobcowana, zostały mi dziewczyny, które same mają dzieci i rozumieją sytuację.... no i jedna bezdzietna przyjaciółka, z którą rzadko się widujemy, bo mieszka i pracuje daleko i nie ma za bardzo jak wyskoczyć w rodzinne strony, ale często wisimy na telefonie, czuję, że interesuje ją mój stan, samopoczucie itp., no ale jak mówię... to wyjątek dobrze, że chociaż ją mam....
Stary 2016-02-12, 20:45   #1469
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:

Jak ja bym też już chciała naszą Księżniczkę tulić
Super, że wasz synuś tak szybko doszedł do siebie Trzymam kciuki żeby się wam wszystko ułożyło
Cytat:
Bardzo mi przykro wyrazy współczucia!

Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że starsze osoby odchodzą żeby zrobić miejsce maleństwom.. Strasznie dużo takich przypadków ostatnio
Stary 2016-02-12, 20:47   #1470
misia880
Zakorzenienie

To ja jestem dziwna w tej ciazy haha nie lubie gosci teraz. Ciesze sid ze nikt do mnie nie wpada. Jak mam ochote i sile to sama jade do kuzynki, do mamy.. a tak goscic to nie mam sily. Potem mnie bola plecy itp i jak tu dac goscia do zrozumienia ze mam ochote sie polozyc i zeby poszli

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości