Wrześniówki 2016 <3 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-12, 20:08   #3781
milako
Rozeznanie

Dot.: Wrześniówki 2016 <3

Cytat:
Napisane przez ttuska Pokaż wiadomość
ja zrozumiałam, że 11 mm i zaczęłam panikować - mówię do męża, że bardzo mały, a potem patrzę na USG i crl= 21mm

lekarka mi taki termin wyznaczyła a obliczała wg ostatniej miesiączki czyli wczoraj był 8t0d nie wiem czy patrzy się na OM czy na USG? wg tego kalendarza termin jest ok http://badania-prenatalne.katowice.p...taw=2015-12-17

A to super, skoro lekarz Ci wyznaczył, to na pewno jest dobrze

Ja po miesiacu w koncu wyszłam do ludzi. Maz mnie zabrał na kolacje z okazji zmniejszenia torbieli ) i tak sie zmeczylam, ze teraz juz tylko prysznic i do spania.
milako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 20:11   #3782
ttuska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milako Pokaż wiadomość
A to super, skoro lekarz Ci wyznaczył, to na pewno jest dobrze

Ja po miesiacu w koncu wyszłam do ludzi. Maz mnie zabrał na kolacje z okazji zmniejszenia torbieli ) i tak sie zmeczylam, ze teraz juz tylko prysznic i do spania.
a ze względu na torbiele miałaś przymus leżenia? to taka przedwczesna kolacja walentynkowa
ttuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 20:14   #3783
LiliowaGwiazdka
Raczkowanie

Dot.: Wrześniówki 2016 &lt;3

Cytat:
Napisane przez favianna Pokaż wiadomość
Pieke ziemniaczki w piekarniku a na patelni czekają boczniaki z cebulką
A jutro robię mielone, których już chyba z 3 lata nie jadłam i na samą myśl mam slinotok
Slyszalam ze kobiety w ciazy nie moga grzybow. Czy cos zle slyszalam?
LiliowaGwiazdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 20:30   #3784
milako
Rozeznanie

Cytat:
a ze względu na torbiele miałaś przymus leżenia? to taka przedwczesna kolacja walentynkowa

Tak, dokładnie. Lekarz mówił, w dalszym ciagu mam duzo wypoczywać i mam kolejne zwolnienie na miesiac, ale juz mi lżej na sercu wiedząc, ze sie tak dziadostwo zmniejszyło )
Ojej. Zapomniałam! Faktycznie Walentynki w niedziele, straciłam poczucie czasu
Stary 2016-02-12, 20:35   #3785
ttuska
Rozeznanie

Cytat:
Tak, dokładnie. Lekarz mówił, w dalszym ciagu mam duzo wypoczywać i mam kolejne zwolnienie na miesiac, ale juz mi lżej na sercu wiedząc, ze sie tak dziadostwo zmniejszyło )
Ojej. Zapomniałam! Faktycznie Walentynki w niedziele, straciłam poczucie czasu
mąż pewnie Ci przypomni o tym święcie
ttuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 20:47   #3786
Samarinda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LiliowaGwiazdka Pokaż wiadomość
https://parenting.pl/portal/grzyby-w-ciazy

Tu twierdzą, że można, a nawet jest wskazane. I że boczniaki ogólnie są super
. /Sting

Samarinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 20:48   #3787
aneczkakropeczka
Raczkowanie

Cytat:
A widzisz.. To ja tez chce wegetariańskie nawet nie mow o kalmarze. Mam w zamrazarce. Kusiciel jeden :/

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Ooo i ja! Zrobie jutro!

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Kciuki! spokojnej podróży.

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Super, gratulacje ) słychać było jak kamień Ci spadał z serca
Dziejuje Domyślam się, że było słychać, bo był ogromny

Dziewczyny jak tak czytam o Waszych barszczach, grochowce i do tego jeszcze boczniaki... MNIAM!!!! Aż ślinka cieknie!!!

Kocham Cię od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, ja Twoja mama.

aneczkakropeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 20:49   #3788
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście że można, czemu niby nie?
https://parenting.pl/portal/grzyby-w-ciazy

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

A w ogóle pyszne bylo i siła się powstrzymuje żeby nie zrobić kolejnej dokladki
favianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 20:50   #3789
aneczkakropeczka
Raczkowanie

Cytat:
cześć dziewczyny

ale wy dużo piszecie.. zanim ogarnę dom po powrocie z pracy to jest godz 18-19 i chce mi się spać więc dzisiaj nadrobiłam 6 stron

wczoraj byłam na wizycie - wszystko ok a maluch ma 2,1 a na drugim zdjęciu 2,3 termin z usg się zmienił z 20.09 na 17.09 genetyczne będę miała 12.03

Super, maleństwo rośnie

Kocham Cię od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, ja Twoja mama.

aneczkakropeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 20:51   #3790
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
To co ja mam powiedzieć jak mięsa nie jadłam już ponad rok?
Spokojnie, przecież białko jest nie tylko w mięsie Popatrz sobie na umięśnionych wegan sportowców

Ja przed ciążą zjadałam odpowiednią ilość białka, wraz z odpowiednim podziałem na wszystkie aminokwasy (bo to jest najważniejsze) - a nabiału też nie jem, więc bez obaw
Teraz niestety to upadło, bo mało co jestem w stanie zjeść (dzisiaj np. nie chce mi się rzygać jedynie po chipsach ). Też się tym stresowałam, bo przez ciągłe mdłości wpadłam już w niedowagę... ale poczytałam i pocieszyłam się, że na razie i tak zarodek pobiera pożywienie z pęcherzyka żółtkowego, więc moja dieta nie ma póki co dużego wpływu na składniki, które moja mała kluska pobiera

Muszę się Wam pochwalić, że po kilku dniach wieeeelkiego niezdecydowania, udało mi się w końcu zapisać na USG genetyczne Lekarz ma ten certyfikat międzynarodowy, a w internecie kilkadziesiąt opinii: wszystkie pozytywne, kobiety rozpływają się nad jego podejściem zarówno do pacjentki, jak i do dziecka w brzuchu Ale dopiero na 19.03, więc jeszcze tyyyle czasu... Według ostatniego USG to będzie 12t5d (jeśli lekarz się pomylił i jednak termin z owulacji będzie prawidłowy, to też się łapię w widełki, bo to byłby 13t1d).

Wcześniej mam jeszcze USG w Lux Medzie - 8.03, czyli w 11t1d (wg owu 11t4d). Pójdę, bo mam je w pakiecie, ale niestety lekarz ma złe opinie, więc niczego specjalnego się nie spodziewam...

Do kogo idziesz na to USG prywatnie? Ja na luxmed trafiłam do kolesia który niby ma te certyfikaty i w ogóle, ale opinie mocno podzielone są :/ myślę czy dla spokoju nie iść do kogoś na prawdę polecanego. No i robić test nifty czy może inny...

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 20:55   #3791
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Podajcie adresy to wysle w sloiczkach
Po proszę do Poznania

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 21:10   #3792
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
Do kogo idziesz na to USG prywatnie? Ja na luxmed trafiłam do kolesia który niby ma te certyfikaty i w ogóle, ale opinie mocno podzielone są :/ myślę czy dla spokoju nie iść do kogoś na prawdę polecanego. No i robić test nifty czy może inny...
Zapisałam się do Szymona Kozłowskiego w Babka Medica Center. 220 zł kosztuje tam USG, wiec nienajgorsza cena jak na genetyczne.
Możesz się tam na jedną wizytę zapisać on-line - jak się zarejestrujesz na ich stronie, to wtedy wyświetli Ci się lista lekarzy, którzy robią to USG. Chyba wszyscy mają dobre opinie, ale ten lekarz mi się najbardziej spodobał

A do kogo zapisalas się w Lux Medzie?
Stary 2016-02-12, 22:00   #3793
Shanti90
Szczęśliwa Czerwcówka

Dobrze, że żadnej z potraw o których piszecie nie lubię to przynajmniej ślinotoku nie dostanę patrzę, że tylko ja jedyna na wątku, która jeszcze się nie zapisała na genetyczne, ale ja to mam czas zawsze i ogólnie chwalę się, ale od 2-3 dni czuję się dobrze, nie jest to rewelacja, ale jest dobrze. Także może w końcu polubię stan błogosławiony

Czekamy... 15/40 - 11.09.2016
Shanti90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 22:41   #3794
weselna01
Zadomowienie

Wchodzę do dżina - ja zadowolona, że badania ok, dżin się cieszy, że mówię, że ok, patrzy w nie... i pamiętacie co pytałam, co może oznaczać strzałka w górę przy wyniku na toksoplazmozę?

-O cholera - lekarz chwycił się za serce - Przecież pani niedawno przechodziła toksoplazmozę!

Chwyciłam się za serce także. A pamiętacie jak pytałam o strzałkę przy cytomegalii?

-...i cytomegalię też!

Chwytam się za śledzionę.

-Bobobobo ja miałam coś jakby grypę w od 3 do 5 tygodnia ciąży...
-Niee, toksoplazmozę to Pani miała z pół roku temu do roku a cytomegalię rok wcześniej, teraz ma Pani ujemny wynik, to na pewno przynajmniej od 3 miesięcy już nic nie ma.

Nic nie pamiętam, żebym przechodziła

2,7cm , 8 tydzień, 4 dzień. Rozwalony na całą długość - do złudzenia przypomina tym jego ojca na widok miejsca na łóżku Widać głowę, kadłubek, ręce i nogi - śmieszny ten nasz junior

Krwiak znikł zupełnie! : jupi:

A co za tym idzie:

-Przytulać się już do męża wolno?
-
-Do ćwiczeń mogę wrócić?
-
-W góry jeździć?
-

aaaaa! Wreszcie!

Jeszcze chce mnie widzieć za 2tyg. a potem już co miesiąc. I dobrze, bo mnie nie stać.
W 20 t.c chce mnie wysłać do innego dżina, żeby mi zrobił badania połówkowe. Także po to, żebym miała dwie obiektywne oceny, nie tylko jego.

Prenatalnych nie zarządza, ale dla własnego spokoju amniopunkcje poleca, jeśli mnie stać i się nie boję. On na usg i połówkowych, cytując, "coś widzi", ale nie lubi takiego określania wad płodu, bo nic nie będzie tak dokładne, jak amniopunkcja.

Na pytanie co jeśli to tokso było jednak, jak już zaszłam w ciążę powiedział, że wyjdzie dopiero po urodzeniu. Ale jeśli to ma być wada wzroku lub słuchu to się nie obawiam. Bardziej rozwoju psychicznego.

Spytałam też, czy można nie zobaczyć rozszczepu na USG. Odesłał mnie do swojego komentarza o prenatalnych - zawsze jest takie ryzyko, głównie amniopunkcja i [tu nie pamiętam co wymienił, coś ze specjalnym usg ew.]dają pełną skuteczność. On może ocenić np. przegrodę nosową czy budowę karku i na tej podstawie dywagować np. o zespole Downa.

Idę na pomidorową
weselna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 23:09   #3795
Samarinda
Zadomowienie

Dot.: Wrześniówki 2016 &amp;lt;3

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
Wchodzę do dżina - ja zadowolona, że badania ok, dżin się cieszy, że mówię, że ok, patrzy w nie... i pamiętacie co pytałam, co może oznaczać strzałka w górę przy wyniku na toksoplazmozę?

-O cholera - lekarz chwycił się za serce - Przecież pani niedawno przechodziła toksoplazmozę!

Chwyciłam się za serce także. A pamiętacie jak pytałam o strzałkę przy cytomegalii?

-...i cytomegalię też!

-Niee, toksoplazmozę to Pani miała z pół roku temu do roku a cytomegalię rok wcześniej, teraz ma Pani ujemny wynik, to na pewno przynajmniej od 3 miesięcy już nic nie ma.

2,7cm , 8 tydzień, 4 dzień. Rozwalony na całą długość - do złudzenia przypomina tym jego ojca na widok miejsca na łóżku Widać głowę, kadłubek, ręce i nogi - śmieszny ten nasz junior

A co za tym idzie:

-
-Do ćwiczeń mogę wrócić?
-
-W góry jeździć?
-

aaaaa! Wreszcie!

Jeszcze chce mnie widzieć za 2tyg. a potem już co miesiąc. I dobrze, bo mnie nie stać.
W 20 t.c chce mnie wysłać do innego dżina, żeby mi zrobił badania połówkowe. Także po to, żebym miała dwie obiektywne oceny, nie tylko jego.

Prenatalnych nie zarządza, ale dla własnego spokoju amniopunkcje poleca, jeśli mnie stać i się nie boję. On na usg i połówkowych, cytując, "coś widzi", ale nie lubi takiego określania wad płodu, bo nic nie będzie tak dokładne, jak amniopunkcja.

Na pytanie co jeśli to tokso było jednak, jak już zaszłam w ciążę powiedział, że wyjdzie dopiero po urodzeniu. Ale jeśli to ma być wada wzroku lub słuchu to się nie obawiam. Bardziej rozwoju psychicznego.

Spytałam też, czy można nie zobaczyć rozszczepu na USG. Odesłał mnie do swojego komentarza o prenatalnych - zawsze jest takie ryzyko, głównie amniopunkcja i [tu nie pamiętam co wymienił, coś ze specjalnym usg ew.]dają pełną skuteczność. On może ocenić np. przegrodę nosową czy budowę karku i na tej podstawie dywagować np. o zespole Downa.

Idę na pomidorową
Ale czad

Ej ale jak to jest możliwe, że Wasz dziedzic ma 2,7 cm, a mój 1,9 i obie jesteśmy w 8t4d?... Z tabelek w internetach wynika, że powinnaś być w 9t3d. Zgupiałam
. /Sting

Edytowane przez Samarinda
Czas edycji: 2016-02-12 o 23:14
Stary 2016-02-13, 00:59   #3796
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Samarinda Pokaż wiadomość
. Mam nadzieję, że to nie spowoduje ogromnych kłopotów u kijanki
kijanka wyciagnie z ciebie wszystko co jej potrzeba, krzywda sie jej nie stanie, najwyzej ty bedziesz odczuwala niedobory
Cytat:
Jestem szczesliwa, najedzona i spokojna. Na wczorajszej wizycie usg wykazało, ze moja torbiel z 8 cm ma juz 3 i sie zmniejsza
oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez chrupa Pokaż wiadomość
Też jadę jutro do rodziców, pierwszy raz od miesiąca ruszę się z domu. trzymajcie kciuki za podróż, żebym nie musiała męża po krzakach zatrzymywać
kciuki
Cytat:
A teraz chce pierogów ruskich. Chyba dzis złamie bezglutenowy zakaz :/
ruskie ps. sa tez bezglutenowe
Cytat:

Idę na pomidorową
za brak krwiaka
poleca amnipunkcje??????! pierwsze slysze, dziwny lekarz...sama amnio jest ryzykowna i moze byc zagrozeniem dla dziecka...wiadomo ze czasem sie ja wykonuje ale przy podejrzeniu powazniejszych wad a nie ot tak

ps. Okolice Rzeszowa, ktoś, coś?

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 05:09   #3797
milako
Rozeznanie

Cytat:
mąż pewnie Ci przypomni o tym święcie

pewnie tak, pewnie cos kombinuje. Niby człowiek IT,a potrafi chłopak zadziwić. Pierwsza walentynkę jaka od niego dostałam była... Gra, ktory sam napisał. Serduszka, jakies napisy wyskakiwaly. Hahah jakies 10 lat temu, na pierwszym roku studiow.

---------- Dopisano o 05:04 ---------- Poprzedni post napisano o 04:59 ----------

Cytat:
Ale czad

Ej ale jak to jest możliwe, że Wasz dziedzic ma 2,7 cm, a mój 1,9 i obie jesteśmy w 8t4d?... Z tabelek w internetach wynika, że powinnaś być w 9t3d. Zgupiałam

Wiecie co. Popatrzyłam na Wasze TP (Spac cos nie moge, latam po domu) i zbliżone do mnie a CRL duzo większe. Zadziwilam sie, bo moj bejbik 12,1 mm miał w czwartek. Przekopałam badania jeszxze raz, weszłam w rozne kalkulatory i wszystko wiem. Wg mojej ostatniej OM, TP jest 26.09. Wg Obu CRL: z 31.01 i 12.02 takze. Wyglada jakby doktor z 31.01 cos po prostu mi pomylil i on mi wpisał 23.09. Okaże sie na tym genetycznym usg, bo jest najdokładniejsze, ale przynajmniej teraz widze ze bezsenność ma swoje plusy.

---------- Dopisano o 05:07 ---------- Poprzedni post napisano o 05:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość

ruskie ps. sa tez bezglutenowe
Sa, ale na myśl o nich mnie cofa próbowałam kilka razy i nie. Oj nie.

---------- Dopisano o 05:09 ---------- Poprzedni post napisano o 05:07 ----------

Cytat:

-...i cytomegalię też!

A co za tym idzie:

-

-Do ćwiczeń mogę wrócić?

-

-W góry jeździć?

-

aaaaa! Wreszcie!

Idę na pomidorową

Jaka wartka akcja ) super, bardzo sie cieszę, ze wizyta taka udana. Mały rośnie jak na drożdżach, krwiaka nie ma, gory beda!
Stary 2016-02-13, 09:10   #3798
Montii
Zakorzenienie

Weselna zazdroszczę braku krwiaka. Nie wiem czemu to cholerstwo u mnie nie znika :/

A co do amniopunkcji... To sie robi jak jest cos nie tak z wynikami ...

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 09:13   #3799
Manddy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
poleca amnipunkcje??????! pierwsze slysze, dziwny lekarz...sama amnio jest ryzykowna i moze byc zagrozeniem dla dziecka...wiadomo ze czasem sie ja wykonuje ale przy podejrzeniu powazniejszych wad a nie ot tak
Też słyszałam, że to ryzykowane badanie. Ale podobno ryzyko jest niewielkie a weselna miała jakieś choroby genetyczne w rodzinie o ile się nie mylę i pewnie dlatego takie badanie jest wskazane.
Manddy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 09:32   #3800
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Weselna zazdroszczę braku krwiaka. Nie wiem czemu to cholerstwo u mnie nie znika :/

A co do amniopunkcji... To sie robi jak jest cos nie tak z wynikami ...
1% ryzyka.
No chyba ze zrobi NIFTY, tylko na to trzeba kupę pieniędzy mieć, ale wtedy nie ma ryzyka i jest 99.9% pewności.
favianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 09:38   #3801
Polta
Zadomowienie

Dot.: Wrześniówki 2016 &amp;lt;3

My zdecydowalismy sie na genetyczne i za namowa malza tez na papp-a. A obie pary rodzicow zdziwione, ze po co nam to. Bo jak cos jest nie tak to co... I jakos argument, ze zawsze można leczyc wczesniej/wybrac odpowiedni szpital nie dociera.
Polta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 09:41   #3802
chrupa
Zadomowienie

Cytat:
Zapisałam się do Szymona Kozłowskiego w Babka Medica Center. 220 zł kosztuje tam USG, wiec nienajgorsza cena jak na genetyczne.
Możesz się tam na jedną wizytę zapisać on-line - jak się zarejestrujesz na ich stronie, to wtedy wyświetli Ci się lista lekarzy, którzy robią to USG. Chyba wszyscy mają dobre opinie, ale ten lekarz mi się najbardziej spodobał

Haha, ja do tego samego się zapisałam :P tylko na Ursynowie
chrupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 09:46   #3803
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Manddy Pokaż wiadomość
Też słyszałam, że to ryzykowane badanie. Ale podobno ryzyko jest niewielkie a weselna miała jakieś choroby genetyczne w rodzinie o ile się nie mylę i pewnie dlatego takie badanie jest wskazane.
Aha to nie wiedziałam o genetycznych chorobach.

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 09:47   #3804
gr8ania
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny
Podczytuję Was już od jakiegoś czasu, ale czekałam do wczorajszej wizyty, żeby się odezwać w końcu
TP mamy na 28.09. Wczoraj Kropek miał już 8,5 mm i pięknie bijące serducho wg om jesteśmy dziś w 7t3d a wg usg 6t5d
Stary 2016-02-13, 09:51   #3805
Samarinda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gr8ania Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Podczytuję Was już od jakiegoś czasu, ale czekałam do wczorajszej wizyty, żeby się odezwać w końcu
TP mamy na 28.09. Wczoraj Kropek miał już 8,5 mm i pięknie bijące serducho wg om jesteśmy dziś w 7t3d a wg usg 6t5d
Noooo nareszcie
. /Sting

Stary 2016-02-13, 09:54   #3806
Ana__86
Zadomowienie

Tak czytam o tym jedzeniu i Wam zazdroszczę, bo ja to teraz prawie nic nie mogę jeść, a chodzi za mną takie tłuste, smażone jedzenie, jakiś fast-food czy coś. Mdłości mam non stop, ale i co chwilę bym jadła. W pierwszej ciąży miałam identycznie, ogólnie źle ją przeszłam i widzę, że teraz będzie tak samo. Spałabym cały czas, padam już po 21, a i jak w dzień ktoś mi się dzieckiem zajmie to potrafię na siedząco zasnąć.
Moja dieta to teraz głównie kasze, owoce i gotowane warzywa, woda, więc ja siłą rzeczy odżywiam się zdrowo, bardziej bo muszę niż chcę.

Ja też się jeszcze nie zapisałam na genetyczne, szczerze to gdyby nie ta nieszczęsna operacja to nawet bym nie szła, ale boję się, że te leki mogły zaszkodzić, strasznie się boję, że dziecko mogłoby być chore. Nie ma dla mnie niczego gorszego. Ale staram się być dobrej myśli.

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Weselna gratulacje braku krwiaka, teraz już napewno wszystko będzie dobrze.
Stary 2016-02-13, 10:05   #3807
nelyen
Zadomowienie

Cytat:

Do Szałkowskiego. Hm, 220zł to nie tak dużo, ale jak chcę jeszcze nifty zrobić to razem już ze 3tys. będzie...

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-13, 10:06   #3808
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, tylko wegetariańskie - ogórek, awokado, omlet, serek philadelphia, może ewentualnie tykwa, jeżeli Małżowi uda się trafić w Kuchniach Świata. On robi sobie normalne, z wędzonym łososiem - będę nadzorować, żeby mył łapki i używał osobnych desek Moje ulubione sushi to nigiri z kalmarem, chyba się zapłaczę

Oklaskiiiiii!
Paluszkow surimi chyba też nie wolno w ciąży? Jeśli chodzi o łososia to można użyć tego wędzonego na ciepło. Achhh też bym zjadła sushi <3 ale dziś za mną chodzi chinszczyzna a najchętniej to bym zjadła zupke chińska grzybowa :P
Stary 2016-02-13, 10:08   #3809
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chrupa Pokaż wiadomość
Haha, ja do tego samego się zapisałam tylko na Ursynowie
No proszę! Z tego co kojarzę, to Ty idziesz sporo wczesniej, więc opowiedz mi jak wrażenia

Dziewczyny, które jeszcze się nie zapisały, to chcą klapsa na zachętę czy co? Jak chcecie lekarza z naprawdę dobrymi opiniami, to z terminami będzie się powoli robić krucho

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez gr8ania Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Witaj!
Stary 2016-02-13, 10:08   #3810
Samarinda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
Paluszkow surimi chyba też nie wolno w ciąży? Jeśli chodzi o łososia to można użyć tego wędzonego na ciepło. Achhh też bym zjadła sushi <3 ale dziś za mną chodzi chinszczyzna a najchętniej to bym zjadła zupke chińska grzybowa :P
Nie wiem jak się przygotowuje surimi, może termicznie? Ja łososia w ogóle teraz nie jem - raczej nie trafi się w sklepach dzikiego, a hodowlane są karmione jakimiś podejrzanymi mączkami i mają dużo metali ciężkich, lekarz odradzał.
. /Sting

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości