|
|
#1591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - cz. 10
Co do paciorkowca to dziewczyny nie ma sie co martwic ze ktoras nie miala albo ze pozno. Z tego co mi mowiono robia je pozno, nawet po 38 tyg dlatego ze dziad lubi wracac i ze latwo mozna go zlapac wiec musi byc na " swiezo" badany.
Poza tym jak ktos nie mial badania to przy porodzie podaja antybiotyk. To samo np jak dziewczyna jest z grupy ryzyka..np jak w ciazy miala zapalenia, infekcje itp. tez podaja. Przynajmniej tak mi lekarka mowila. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- O widzisz Lewek..nie pomyslalam..bede kopiowac ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
A mi odwolali konsultacje
ale nie jestem zla - bywa tak. Zadzwonilam do tej mojej polozej ze konsultacja przelozona ale jak maja luz to chetnie podjade poogladac. Ale pow mi ze fakt konsultacja moglabyc odwolana bo maja 2 pilne ciecia i wezwali tego anastazjologa. Dlatego lepiej jak w pon przyjade bo dzis faktycznie maja baby boom
|
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
lecę zobaczyć
|
#1594 |
|
Raczkowanie
|
Witam się już prawie w południe...
Od 8:00 próbuję napisać,ale coś nie mogłam z tel. Sinusoida humorów i mnie dopada, jednego dnia płacz wywołuję sama myśl o czymś przykrym, nakręcam się i w ogóle. Następnego dnia mam humor i jest spoko. No tylko te dolegliwości (ból kręgosłupa, jakiś przerażający ból na dole przy wstawaniu, przekręcaniu A dziś obudziłam się w nocy i budzę tz,że zaspał do pracy!!! Obudził się i patrzy na mnie i na budzik i pytaniem w oczach 'o co kaman??' Chyba mi się śniło,że budzik dzwonił już dwa razy...przeprosiłam i poszliśmy dalej spać ![]() Życzę wam udanych wizyt, zakupów, porządków. Dziewczyny w szpitalach trzymajcie się!!! |
|
|
|
#1596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będziemy razem płakały nad jojczącymi dzidkami mój mąż też zakłada, że będzie dobrze ![]() Lewek jak porobimy w domu to może coś wrzucę ![]() Cegiełka taka biała, zwykła ![]() A u mnie ciąg dalszy obżarstwa wałówką- na śniadanie były kopytka z sosem pomidorowym dieta na całego, nie mogę się ruszać do teraz . A po południu ma wpaść do Nas kolega to Nam pomoże zjeść ciasto z galaretką, powstrzymuję się jeszcze żeby mieć go czym podjąć ![]() Monikmi to tłoczno tam masz. Ja bym poprosiła męża o stoppery na wypadek chrapiącej w grupie Rano jakieś porządki porobiliśmy, mąż pojechał po sklepach kupować te rzeczy co wczoraj oglądaliśmy, a mnie taaaki leń wziął, że nic mi się nie chce robić ![]() Moooniaaaa kciuki za wizytę ![]() Bonku lecę oglądać Twoje płytki
|
|
|
#1597 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zle napisalam w poprzednim poscie, moj maly wazy nie prawie 2 kg a ponad 2 kg
Jest juz coraz wiekszym chlopczykiem Monia wciaz mam za malo pokarmu, choc zdecydowanie coraz więcej, więc dokarmiam malego mm, niestety nie mam wyjscia, bo moje dziecko się nie najada. Nie trace nadziei, ze ta laktacja mi mocno ruszy.
|
#1598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pokarm w końcu i do Ciebie 'przybędzie' życzę rozsadzajacych cyckow od nawalu pokarmu ![]() Chalupa posprzatana i nie wiem co robić? Jakieś pomysły? |
|
|
|
|
#1599 |
|
Rozeznanie
|
Monikmi zawsze jest szansa ze to Ty mozesz chrapać
trzymaj sie dzielnie.Kalinka napewno sie rozbuja troszke Ci zazdroszcze że już masz swojego Stasia. My na naszego jeszcze musimy troszke poczekac, niech rośnie kruszynka bo to dopiero 35 tydzień. Wczoraj tż złożył łóżeczko. Dziewczyny materac mocowalyście na najwyższym poziomie. My mamy dosc gruby pianka lateks kokos i boje sie ze to nie bezpiecznie tak z 30 cm wystaja szczebelki nad materacem. |
|
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
Szyjka skrócona, zamknięta, głowka wstawiona odpowiednio, także luuuz doktor powiedział, że na pewno nie rodzimy przez najblizsze 10 dni
jak waga nie wiem, usg i ktg za 2 tygodnie.Konsultacji z anestezjologiem wczesniej nie ma, paznokcie dobrzy byloby zmyc, ale nie ma koniecznosci. Zrobili mi na miejscu morfologie, 2 lutego mialam 12.2, a dzisiaj 11.0 :/ muszę podciagnąć do porodu. Monikmi No i super, jutro Gwiazdka ma ooród w planach, a Ty sie trzymaj tam jeszcze twardo
|
|
|
|
#1601 |
|
Zadomowienie
|
Już taka jestem głodna że zaraz chyba to łóżko obgryzę
albo zjem którąś wspollokatorke hue hue za pół godzinki obiadek. Moja biedna szyjka jest już zgładzona, lekarz czuje glowke przy badaniu więc w dwupaku to ja chyba nie wyjde... Tylko skurczy brak ale ponoć maja na to sposoby ![]() Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
|
#1602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1603 |
|
Zadomowienie
|
ja gbsa nie robie ginek powiedziala ze do cesarki nie trzeba a jak cos beda marudzic w szpitalu to pewnie dadza antybiotyk i tyle
i dokladnie przeciez nie odesla czlowieka rodzic na plaze ;D
|
#1604 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
![]() wczoraj mialam dzien pelen wrazen i nawet nie wchodzilam do Was zagladac a dzis sprzatamy po malowaniu, piore posciele, uzbieralo sie troche, ale pomalu juz porobimy prasowania mam cala sterte! a wieczorem idziemy na urodziny do znajomej byc moze bedzie u niej kolezanka z 2 miesiecznym synkiem wczoraj bylam ostatni dzien w pracy, tak mnie pozegnali pieknie, ze az mialam lzy w oczach, na prawde tym bardziej, ze w ogole sie nie spodziewalam tego! dostalam piekna bransoletke z Pandory z zawieszka "it's a girl" jak znajde troche czasu po weekendzie to dodam fotki do klubu na prawde bylo mi braaaardzo milo ![]() torta wszyscy pochwalili, ze przepyszny i nikt nie wierzyl, ze zrobilam go sama nawet maz rano stwierdzil, ze jest lepszy niz ten, ktory robilam na probe ![]() rano ze stresu nie moglam spac wiec wstalam juz o 5 a po pracy z wrazenia nie moglam zasnac ![]() bede Was podczytywac po trochu i nadrabiac w miedzy czasie ![]() 30 dni to terminu aaa!! Edytowane przez eeyesblue Czas edycji: 2016-02-13 o 12:33 |
|
|
|
#1605 |
|
Zadomowienie
|
natomiast bolace zebro strasznie daje wkosc i niewiem co moge na to zaradzic niewyobrazam sobie sie meczyc 3 tygodnie z tymi zebrami bez srodkow przeciwbolowych nic nie przechodzi samo no ;/
|
#1606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chyba trochę przesadziłam dziś.. Umyłam suszarkę naczyń, rozwiesiłam pranie i pochowałam stare i mnie brzuch zaczął ciągnąć Eh.. a myślałam, że jak nic mi po spacerach nie było to mogę pomóc mężowi co nieco. A tu
|
|
#1607 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam mocno kciuki za laktacje!Cytat:
Cytat:
miło
|
|||
|
|
|
#1608 |
|
Wtajemniczenie
|
Eyesblue ale czad w tej pracy ja u siebie tylko część usłyszałam i powodzenia wszyscy siedzieli na miejscach bez specjalnych czułości
ja czekam jeszcze na zniesienie zakazu odwiedzin i moge rodzic wizyta w piatek nie moge się doczekać |
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
eeyesblue super, że Cię tak pożegnali w pracy
Miło z ich strony ![]() 2gi dzień mam fazę na ananasa z puszki
Edytowane przez malinka9191 Czas edycji: 2016-02-13 o 12:41 |
|
|
|
#1610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ide zagonić tż do sprzątania, mnie energia rozsadza, a jego wprost przeciwnie. Ale burdello juz takie, ze nie ma wykretów
|
|
|
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wcorajsze wyżalenie chyba dobrze mi zrobiło, bo dzisiaj nawet humor lepszy ![]() monikmi kciuki mocne, niech Ci dziewczyny nie zajdą za skórę ![]() moniaaa, super że na razie wszystko ok i bez straszenia porodem ![]() Ja mam dzisiaj pracowity dzień przed sobą, od rana walczymy z porządkami i to takimi piwniczno-strychowymi. Nazbierało się gratów i trzeba się za to zabrać. Przyjechał brat do pomocy, ja oczywiście robię najmniej a i tak już czuję, że mam dość. Tu coś przenieść, tam znieść, tu podtrzymać i można się narobić no nic, miłego i spokojnego dnia wszystkim |
|
|
|
#1612 |
|
Zadomowienie
|
ej! ja tez od dwoch dni na ananasach z puszki!! zaczelo sie przy robieniu tego torta
a mala jak po nich szaleje od razu to szok
|
|
|
|
#1613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj po kawałku myślałam, że mi brzuch rozniesie ![]() Właśnie ostatni kawałek zjadłam, zaraz sok wypiję jeszcze i trzeba będzie zapasy później uzupełnić
|
|
#1615 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kallina bardzo się cieszę, że Staś przybiera i że wszystko dobrze u was ![]() Dzień dobry ![]() Posprzątałam, poprałam, poprasowałam i chyba koniec na dziś może popołudniu się gdzieś wyrwiemy z tż ![]() Miłego dzionka
+ = Edytowane przez sloneczko4477 Czas edycji: 2016-02-13 o 13:29 |
||
|
|
|
#1616 |
|
Zadomowienie
|
Moooniaaa u mnie 2 cm rozwarcia od czwartku, nic się nie zmieniło w tej kwestii. No ale w czwartek miałam szyjkę 27mm a dziś już lekarz mówił że nic z niej nie zostało
![]() Nie wiem jak sytuacja się rozwinie, ale jestem dobrej myśli grunt że mój doktorek ma dyżur cały weekend więc zdaje się na niego dzięki Dziewczyny za wszystkie kciuki! Gwiazdka a Ty jak się trzymasz w tym szpitalu? Coś się w końcu dowiedziałas? Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
|
#1617 |
|
Wtajemniczenie
|
Monikmi jest w takim razie szansa na walentynkowe dziecko
|
|
|
|
#1618 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ogarnelam kuchnie, łazienkę i 2 prania. Jeszcze nasz pokój i Natalki ale póki co odpoczywam ![]() Kurcze ja chce wózek B-) najlepiej dzisiaj.:-\
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie to podbrzusze boli
Jakbym mega @ miała, albo jeden wielki skurcz, aż w krzyżu czuję.. i jeszcze w dodatku mam twardy brzuch, a Mała prawie znaku nie daje, nawet jak ją zaczepiam ![]() Chyba wezmę no-spę i jak mąż za godzinę wróci to ciepłą kąpiel/prysznic, a jak nie będzie przechodziło to pojedziemy na IP.. Póki co leżę i modlę się w duchu, żeby Mała jeszcze nie wychodziła
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

ale nie jestem zla - bywa tak. Zadzwonilam do tej mojej polozej ze konsultacja przelozona ale jak maja luz to chetnie podjade poogladac. Ale pow mi ze fakt konsultacja moglabyc odwolana bo maja 2 pilne ciecia i wezwali tego anastazjologa. Dlatego lepiej jak w pon przyjade bo dzis faktycznie maja baby boom

mój mąż też zakłada, że będzie dobrze 

tym bardziej, ze w ogole sie nie spodziewalam tego! dostalam piekna bransoletke z Pandory z zawieszka "it's a girl"
Eh.. a myślałam, że jak nic mi po spacerach nie było to mogę pomóc mężowi co nieco. A tu
trzymam mocno kciuki za laktacje!