Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rodzić :) - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-14, 16:57   #3181
wykalacka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod

Mój akurat Tz jest osobą, ktora wszystkich zgrywa i regularnie z kolegami się spotyka albo sami chłopaki albo w parach także to nieuniknione
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 16:58   #3182
Elena_22
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII  Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Do mojego jak lezalam w szpitalu przyjechali koledzy i wyjscia nie mial. Postawił wodke w takiej sali gimnastycznej na wiosce gdzie mieszkają znajomi i w dupie odbebnione :-P
To u nas będzie przychodzenie do domu
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 17:00   #3183
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Też myślę, że zależy od szpitala.
Ja maluje ale serio nie chodzi mi nawet o sam efekt pomalowanych paznokci tylko o obgryzanie. Jak mam niepomalowane to nie wypuszczam ich z buzi

Ja to samo. Zjadam jak niepohamowane. Wiec na rekach teraz odżywkę trzymam a zmyje jak bede jechac. Jak nie zapomne

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Zalezy co kto lubi. Ja mam aluminiowe 4mm ale juz wiem, ze kupuje jakies wieksze, 7 albo 8 bo wtedy scieg taki miesisty wychodzi a ja takie grubsze wlasnie lubie. Wloczki kupuje tylko bawalniane, najwyzej z do ieszka akrylu bo mam uczulenie na welne. A nie daj boze welna dla dziecka bo bardzo podraznia skorke. A ja wszystko narazie tylko dla dzieci robie wiec cotton rulez

Ja tez tylko te najprostrze dwa sciegi znam ale i z nich da sie fajne rzeczy zrobic. A ja lubie tworzyc

Ja rodze w poniedzialek 22, tz zaprowadzi M do szkoly, odejda mi wody, pojedziemy do szpitala, do 2 urodze, tz pojedzie po M do szkoly na 3, zostane w szpitalu do wtorku, i przyjada po nas we wtorek w poludnie. Tz wezmie tydzien taciezynskiego a w piatek przyjedzie moja mama na 3 tygodnie. Dobry mam plan?

Super plan oby sie wykonał w całości

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 17:00   #3184
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja na 15.30 bo żeby gin jeszcze zobaczył zanim zacznie przyjmować a pacjentki ma od 16... ale jeszcze po drodze muszę iść do ksero bo mi sie tusz w drukarce skończył a trzeba nam ksero dowodu mojego i M...i duże koperty
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 17:03   #3185
Zakorzenienie

Jednak za duzo piszecie nie nadrobie :p
Ale tłumy w kinie jej! Wszyscy świętują walentynki. Na sCzescie większość na komediach romantycznych a na zjawie prawie pusto
Ale wysiedzieć 3h w 40tc to jest hardcore

Dalej nikt nie rodzi? Nie bedzie walentego ani walentynki buuu

Stary 2016-02-14, 17:06   #3186
lamia12344
Rozeznanie

Elena to trzymam kciuki Ja to jutro będę sie nudzić w szpitalnym łóżku, jedyna rozrywka to pobieranie krwi i ktg...
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 17:07   #3187
agaczilla21
Zakorzenienie

My rok temu byliśmy w kinie w walentynki...strasznie dużo ludzi było...i na 17 i potem na 19.30...prawie cala sala...
Stary 2016-02-14, 17:08   #3188
lamia12344
Rozeznanie

My rok temu poszliśmy na Greya... Tłumy były okropne :-o
Stary 2016-02-14, 17:08   #3189
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Elena to trzymam kciuki Ja to jutro będę sie nudzić w szpitalnym łóżku, jedyna rozrywka to pobieranie krwi i ktg...

I jeszcze samolocik
Stary 2016-02-14, 17:11   #3190
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Urodziłam wczoraj 22.15 2850g 53 cm kudlacz : D sn

---------- Dopisano o 05:50 ---------- Poprzedni post napisano o 05:32 ----------

Wybaczcie ze nie odezwał am się wcześniej ale 18.50 rozwarcie 3 cm. ..a 22.15 po wszystkim : D plan zrealizowałam w 100 procentach : D juz po prysznicu czekam na śniadanko a torba była w aucie jak wszystko
WOW !!!! GRATULACJE !!!!!
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 17:13   #3191
agaczilla21
Zakorzenienie

Miałam właśnie pisac gdzie jest Aninis...ale zdarzyłaś się pojawić 😉juz Cie o poród zaczynałam podejrzewać...
Stary 2016-02-14, 17:49   #3192
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Ja współczuję nocy.

U mnie noc od 2 do 10 udana. Wiadomo wstawalam siku i tyle.

I mimo bolesnych przepowiadaczy czopa brak no ale może ja z tych co odejdzie w momencie porodu. Albo jak u Kaasi dzień przed.

Za to czuję się fatalnie Ewidentnie hormony. Mialam spoko noc, a zero sił, niewyspana, niby mam dobry humor, a łzy lecą bez powodu, niedobrze mi, a najgorsze te nerwobole krzyża i miednicy. Normalnie jakby mi ktoś tam w nerwy maleńkie szpileczki wbijal. A te kości chyba miednicy co widać szczupłym dziewczynom to normalnie jakby ktoś mi wziął w szczypce i próbował delikatnie rozciągac. Plus od czasu do czasu kłucie w pecherzu/Bożenie (?). Hania wychodz

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Haha dokładnie, zabiegi u nóg to teraz nie lada wyczyn

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Może to i dobrze...
To ja mam dzisiaj taki sam dzień jak Ty. Niby noc spoko... tylko 2 razy wstałam na siku, obudziłam się wyspana o 11:30, zjadłam śniadanko, pokręciłam się... i tak mnie zamuliło, że musiałam się położyć spać... spałam chyba z 2 godziny a sił zero, taka słaba jestem i niedobrze mi... mam ochotę sobie haftnąć. I tak samo czuję takie ukłucia i w pęcherzu i w bożenie
A jak siusiałam dzisiaj, to miałam takie dziwne uczucie, sama nie wiem jak to opisać... jakby mi tam w środku w wedżajnie coś się przesuwało dół/góra

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Samo przywoływanie nie działa Tu trzeba rytualnego tańca Wtedy na pewno się ruszy...

Tak w ogóle Aninis ciągle śpi a zięć jej się urodził :p:
z TP miał się urodzić później, ale jak widać za punkt honoru sobie przyjął, żeby być starszy od swojej przyszłej żonki
13tka zawsze była dla mnie szczęśliwa, więc będę miała super zięcia

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Zalezy co kto lubi. Ja mam aluminiowe 4mm ale juz wiem, ze kupuje jakies wieksze, 7 albo 8 bo wtedy scieg taki miesisty wychodzi a ja takie grubsze wlasnie lubie. Wloczki kupuje tylko bawalniane, najwyzej z do ieszka akrylu bo mam uczulenie na welne. A nie daj boze welna dla dziecka bo bardzo podraznia skorke. A ja wszystko narazie tylko dla dzieci robie wiec cotton rulez
Ja tez tylko te najprostrze dwa sciegi znam ale i z nich da sie fajne rzeczy zrobic. A ja lubie tworzyc

Ja rodze w poniedzialek 22, tz zaprowadzi M do szkoly, odejda mi wody, pojedziemy do szpitala, do 2 urodze, tz pojedzie po M do szkoly na 3, zostane w szpitalu do wtorku, i przyjada po nas we wtorek w poludnie. Tz wezmie tydzien taciezynskiego a w piatek przyjedzie moja mama na 3 tygodnie. Dobry mam plan?
plan zajefajny... czekamy na realizację zatem

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Przypomniałaś mi, jak rodzice opowiadali, że przy porodach mamy tata takie akcje odwalał, że głowa mała. Raz smażył sobie nalesniki, ale jak dostał tel. ze szpitala, ze mama urodziła, to czasu mu było szkoda na kucharzenie i pół garnuszka wylał na raz na patelnie, bo stwierdził, ze skoro ma jeść kilka cienkich nalesników, równie dobrze może zjeść dwa grube- a jaka oszczedność czasu . Nastepnym razem wykąpał sie w kapciach z pospiechu a przy najmłodszej siostrze umył zęby kremem do golenia .

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Co kto lubi

Hahaha super plan i ma się sprawdzić!!!!

Ja mam plan taki:
16.02.2016 o 6-7 rano mi odejdą wody (żeby było rano, ale zeby zdążyć się chociaż trochę wyspać). Tż nie pojedzie do pracy rzecz jasna. Zmyje paznokcie, lewatywa, kąpiel. Będą bolesne skurcze, ale dam radę. Ok 9 będziemy w szpitalu, mała przyjdzie na świat najpóźniej koło 15 będzie śliczna i zdrowa, a ja unikne dużego pęknięcia tudzież nacięcia. A w czwartek 18 lutego do domu
Kolejny plan idealny poza faktem, że chcesz zostawić nas z tp z końcówki lutego ale trzymam kciuki za realizację w 100%
Stary 2016-02-14, 17:55   #3193
agaczilla21
Zakorzenienie

M będzie gdzieś za półtorej godziny 😊 akurat dzieci uśpię i jeszcze się zdarze wykąpać
Stary 2016-02-14, 18:13   #3194
Aninis
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII  Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod

Cytat:
To mój jakiś inakszy, bo na żadne pępkowe nie idzie .
mój też nie
Stary 2016-02-14, 18:14   #3195
paolkalo1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
M będzie gdzieś za półtorej godziny 😊 akurat dzieci uśpię i jeszcze się zdarze wykąpać
Ja juz wykapana
Wzielam ksiazeczke ale chyba nadrobimy z Y nasze serialeBo Was nadrobic nie idzie

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
paolkalo1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 18:17   #3196
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja do tej pory nie mogę spokojnie pójść do wc, bo moja córka i tam wlezie .

Ja zniknęła, Figa również- może wreszcie coś się dzieje?
Ja w kinie, Figa na lodach

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
WOW !!!! GRATULACJE !!!!!
któż to się obudził
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 18:18   #3197
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam właśnie pisac gdzie jest Aninis...ale zdarzyłaś się pojawić 😉juz Cie o poród zaczynałam podejrzewać...
Spoko loko... czekam z Tobą dzielnie na koniec lutego, a urodzę najpewniej po Tobie, bo nic się u mnie nie dzieje
Stary 2016-02-14, 18:20   #3198
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paolkalo1 Pokaż wiadomość
Ja juz wykapana
Wzielam ksiazeczke ale chyba nadrobimy z Y nasze serialeBo Was nadrobic nie idzie

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

Ja nie chciałam zanim dzieci nie śpią no albo bym się musiała zamknąć w łazience i słuchać ryku pod drzwiami albo kąpać się z asystą. Wiec stwierdziłam że poczekam aż ich uśpię i wtedy nikt mi nie będzie przeszkadzal....

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
Spoko loko... czekam z Tobą dzielnie na koniec lutego, a urodzę najpewniej po Tobie, bo nic się u mnie nie dzieje

A tam gadasz 😉 u Kasi nic nie bylo a potem bach i urodziła 😊
Stary 2016-02-14, 18:26   #3199
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość

któż to się obudził
dzisiaj mam taki cały dzień, że najchętniej bym tylko spała

ech... strasznie jestem ciekawa, czy ćwiczenia z balonikiem pomogły Kaaasi i czy udało jej się bez nacięcia. I zazdroszczę jej wagi Matiego, bo zapewne i główka mniejsza i łatwiej urodzić.
Ja dzisiaj mówię tż, że jak 22.02. na wizycie u gina usłyszę, że mała ma 3600g to przestanę jeść chyba kupię sobie suchary i będę je popijać wodą... bo zanim u mnie się akcja porodowa rozkręci, to ona pewnie przekroczy 4 kg

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Ja nie chciałam zanim dzieci nie śpią no albo bym się musiała zamknąć w łazience i słuchać ryku pod drzwiami albo kąpać się z asystą. Wiec stwierdziłam że poczekam aż ich uśpię i wtedy nikt mi nie będzie przeszkadzal....

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

A tam gadasz 😉 u Kasi nic nie bylo a potem bach i urodziła 😊
nieee no coś tam się działo u niej, bo najpierw czop jej w kawałkach zaczął odchodzić, a wczoraj to już z grubej rury czop z krwią i skurcze
Stary 2016-02-14, 18:29   #3200
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:

ech... strasznie jestem ciekawa, czy ćwiczenia z balonikiem pomogły Kaaasi i czy udało jej się bez nacięcia. I zazdroszczę jej wagi Matiego, bo zapewne i główka mniejsza i łatwiej urodzić.

Ja dzisiaj mówię tż, że jak 22.02. na wizycie u gina usłyszę, że mała ma 3600g to przestanę jeść chyba kupię sobie suchary i będę je popijać wodą... bo zanim u mnie się akcja porodowa rozkręci, to ona pewnie przekroczy 4 kg

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

nieee no coś tam się działo u niej, bo najpierw czop jej w kawałkach zaczął odchodzić, a wczoraj to już z grubej rury czop z krwią i skurcze

Chodzi mi ogólnie o to ze w sumie niedawno zaczelo się dziać...bo w sumie to niedawno pisała o panu czopie 😉
Stary 2016-02-14, 18:34   #3201
Elena_22
Wtajemniczenie

O widze, że nie zostawiłyście mnie samej na pastwę losu .

U mnie nic, nul, tzn. wszystko boli, ciagnie, kłuje, mały wciska mocno główke, ale ja na to nie patrzę nawet, bo jakoś nie przekłada sie na akcję, więc dzisiaj też wieczorem pożegnam się w dwupaku, no cóż, nie umiem na razie negocjować z własnym dzieckiem ani niczym go przekupić .

Lamia- dziękuję , ale chociaż u Ciebie coś już będzie się działo
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 18:38   #3202
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
O widze, że nie zostawiłyście mnie samej na pastwę losu .

U mnie nic, nul, tzn. wszystko boli, ciagnie, kłuje, mały wciska mocno główke, ale ja na to nie patrzę nawet, bo jakoś nie przekłada sie na akcję, więc dzisiaj też wieczorem pożegnam się w dwupaku, no cóż, nie umiem na razie negocjować z własnym dzieckiem ani niczym go przekupić .

Lamia- dziękuję , ale chociaż u Ciebie coś już będzie się działo
mnie po nocnej akcji dziś nawet spacer nie ruszył, ani masaż sutków
Stary 2016-02-14, 18:43   #3203
lamia12344
Rozeznanie

Elena trzymam kciuki żebyś urodziła przede mną ile można z bólami chodzić. Straszne uparciuchy nam porosły...

Ja zaczynam łapać stresa. Michał na samo wspomnienie o szpitalu zaczyna płakać Tż będzie miał z nim jutro ciężką przeprawę. Z tego wszystkiego dostałam dość mocnych, długich skurczów Położyłam sie i troszkę zelżały. Dobrze że nie są regularne bo chyba bym spanikowała
Stary 2016-02-14, 18:49   #3204
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Elena trzymam kciuki żebyś urodziła przede mną ile można z bólami chodzić. Straszne uparciuchy nam porosły...

Ja zaczynam łapać stresa. Michał na samo wspomnienie o szpitalu zaczyna płakać Tż będzie miał z nim jutro ciężką przeprawę. Z tego wszystkiego dostałam dość mocnych, długich skurczów Położyłam sie i troszkę zelżały. Dobrze że nie są regularne bo chyba bym spanikowała
Spróbuj sie zrelaksowac :-*
Zrobilam hybrydki. Mama pomaluje mi wlosy.. Bede wygladac jak czlowiek w koncu chociaz nigdzie nie wychodzę..
Mala spi a mnie cyce bola.. A wy nie rodzicie. To do tego zatancze lame.i brokula zeby u ktorejs sie zaczelo

Stary 2016-02-14, 19:24   #3205
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi mi ogólnie o to ze w sumie niedawno zaczelo się dziać...bo w sumie to niedawno pisała o panu czopie 😉
W porównaniu z Eleną, ja i Figą, które mają przepowiadacze od dawna to faktycznie szybko poszło.

Doczytałam właśnie, że ostatnia styczniówka z tp 22.01. miała wczoraj cesarkę.

A na marcówkach 1 dziewczyna napisała, że wątki powinny być prywatne, żeby z innych wątków nie czytali, że ktoś urodził u nich... nooo i nie kumam tego... bo same nas podczytują, a tu taki tekst, że my wiemy już, że u nich kolejna urodziła... przecież mogą sobie w klubie pisać jak nie chcą, żeby ktoś czytał.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Moja mamuśka wzięła sobie urlop od 24.02. ...chyba liczy na to, że urodzę do tego czasu... to się zdziwi
Stary 2016-02-14, 19:30   #3206
Zakorzenienie

Cytat:

któż to się obudził
no wlasnie, ja w kinie nie posadzajcie mnie o znikniecie bez pozegnania pojawie sietu prosic o kciuki jak sie kiedys zacznie moj porod (bo narazie wyglada an to ze jestem sloniem i bede w ciazy chodzic 2 lata)

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:

to co ja mam powiedziec?
jakby jedzenie cos mialo do wagi malej to moja wazyla by 2kg takze nie martw sie kochana nie ma sie co katowac, jedz smialo na wage i tak nic nie poradzisz

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
mnie po nocnej akcji dziś nawet spacer nie ruszył, ani masaż sutków
na mnie spacery nigdy nie dzialaly ale ja spaceruje codziennie wiec.. a masaz sutow juz odpuscilam bo mam po nich jedynie bolesne przepowiadacze. w sumie to juz pieprze to wszystko i nic nie robie zeby przyspieszyc. czekam sobie i tyle, bo sie wykoncze
Stary 2016-02-14, 19:30   #3207
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Zrobilam hybrydki. Mama pomaluje mi wlosy.. Bede wygladac jak czlowiek w koncu chociaz nigdzie nie wychodzę..
Mala spi a mnie cyce bola.. A wy nie rodzicie. To do tego zatancze lame.i brokula zeby u ktorejs sie zaczelo

nudy nie

ale w sumie dopiero połowa miesiąca, a jeszcze trochę nas zostało
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-14, 19:36   #3208
Zakorzenienie

Cytat:

przynajmniej sie lepiej poczujesz
tancz tancz, ja osobiscie poprosze dlugi i skuteczny taniec dla siebie

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
nudy nie

ale w sumie dopiero połowa miesiąca, a jeszcze trochę nas zostało
połowa połową ale dzis moj tp a ja juz mam taaaaaaak dosc tych glupich przepowiadaczy.. pierwsza ciaza byla z porodem jak u Kaaaasi (tyle ze dokladnie w tp) - cicho glucho, jednego dnia czop, drugiego porod i z glowy. a teraz sie mecze i wkurzam.
ale nic to, mam nadzieje ze dzis bedzie laskawszy dzien dla mnie

najgorsze ze L4 mi sie konczy dzis ;/ wiec musze jutro zapierniczac do przychodni po glupi swistek i jeszcze do zusu zanosci ;/

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Po dzisiejszej nocy jestem tak padnieta ze juz bym poszla w kime. Nawet juz jestem po prysznicu i siedze w pizamce ale jak pojde teraz spac do bankowo do rana nie dospie.. wiec zaraz jakis serial z TZ i kolo 21 lece do lozka i modle sie by dzis mnie prepowiadacze nie dopadly tylko albo niech sie zacznie porod albo niechze sie wreszcie wyspie
Stary 2016-02-14, 19:38   #3209
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
W porównaniu z Eleną, ja i Figą, które mają przepowiadacze od dawna to faktycznie szybko poszło.

Doczytałam właśnie, że ostatnia styczniówka z tp 22.01. miała wczoraj cesarkę.

A na marcówkach 1 dziewczyna napisała, że wątki powinny być prywatne, żeby z innych wątków nie czytali, że ktoś urodził u nich... nooo i nie kumam tego... bo same nas podczytują, a tu taki tekst, że my wiemy już, że u nich kolejna urodziła... przecież mogą sobie w klubie pisać jak nie chcą, żeby ktoś czytał.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Moja mamuśka wzięła sobie urlop od 24.02. ...chyba liczy na to, że urodzę do tego czasu... to się zdziwi
Też tego nie kumam, pisza na otwartym forum i mają ala ze je ktoś czyta...
Stary 2016-02-14, 19:42   #3210
agaczilla21
Zakorzenienie

A ja już mam mojego M w domu 😊 ciumy dla wszystkich 😘 spsdam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości