Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rodzić :) - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-14, 23:42   #3241
Lucy31
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod

Was nadrobić

Kaasi, gratulacje Szybko i sprawnie poszło. No i masz z głowy Szybkiego powrotu do domu :cmok

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
Kasia ogromne gratki! Czekamy na wiecej info I jak szybciutko Ci poszlo! Napisz tez, czy cwiczenia z balonikiem okazaly sie efektywne

Wczoraj od 21 do 24 walczylam z moim dzieciem, ktory non stop domagal sie cyca, a jak juz go mial to wypluwal z wrzaskiem, niezadowolony ze leci mleko (bo on by sobie chcial tylko possac). W koncu skapitulowalam i dalam mu.smoczek. Wtedy nastapil spokoj.

Mamusie, czy Wy dajecie takim malenstwom smoczek? Ostatnio Motyl pisala ze daje, ale ciekawi mnie tez reszta z Was

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka

Sporadcznie, ale dałam. W szpitalu już nawet, jak musiał ciurkiem na solarium wyleżeć.
Teraz mam tak samo jak Ty, od 2 dni chce ssać i ssać. Wczoraj wisiał na cycku 3 godziny, ale az się prężył z nerwów że leci mleko. Skapitulowałam i dostał smoka. Pociumkał go z 5 minut i padł. To chyba ten skok rozwojowy trzeciego tygodnia...Dziś mieliśmy z tym ssaniem to samo.
Demonizuje się te smoczki, a moja położna również mówi, że jak silny odruch ssania to dać smoka, o ile dziecko dobrze przybiera.

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieję, że przynajmniej z krótszym porodem się lekarze i położne nie pomylą skoro już się tyle męczymy....

U mnie się to sprawdziło, może u Was też się sprawdzi

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Takie pytanie mam myslicie że powinnam skonsultować z lekarzem ten kikut który nie chce odpaść jutro 3 tygodnie wygląda normalnie sucho ale siedzi twardo przemywam spirytem trochę żeby go podsuszyc dziada
Myślę że nie W piątek pediatra powiedział mi, że spokojnie do miesiąca może odpadać.
U nas odpadł dopiero dziś Ostatnie dni wisiał już na włosku, ja traktowałam octaniseptem, kazali raz dziennie, ale ja 2x robiłam, przy okazji jak swojego kroka opatrywalam to robiłam psik
Poza tym ileś razy dziennie go odginałam z każdej strony.

Wysłane przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

My wczoraj odwiedziliśmy pradziadków, bo jeszcze nie widzieli.
A dziś pierwszy spacer bryką. Bo do tej pory to tylko do lekarzy latał, dziś zwyczajnie dłużej pospacerował

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
We wtorek idziemy się ważyć to zapytam położnej ale dla nich i tak wszystko "normal" może byla gruba pępowina kurde wkurza mnie bo ta klamra jej się wbija a ona lubi leżeć na klacie u taty
Oo ale to klamrę jeszcze macie?? Bez sensu trochę, nam zdjęli ją po 3 dniach jeszcze w szpitalu. No ale, nic się nie martw, jak suche i się nie ślimaczy to jest ok

Edytowane przez Lucy31
Czas edycji: 2016-02-14 o 23:43
Lucy31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 00:26   #3242
Lola2828
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod

To u was też długo siedział kikucior ja też psikalam octeniseptem i uważam że to głupota teraz i mogłam nic nie robić albo delikatnie spirytem no cóż czekamy może choć te klamrę ściągnie we wtorek
Stary 2016-02-15, 02:37   #3243
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Kapusta a co jeszcze można robić? Bo masować wydaje mi się, czy nie można?
Mozna ale moj jest miekki tylko cholernie boli :-\

Lola u nas tez klamre jeszcze w szpitalu zdjeli.
Wlasnke z tym 3 tygodniem.. Mama mnie uprzedzila ze moze byc inny.. Ze moze mi sie wydawać ze nie mam pokarmj ze mala się nie najada bo chce czesto jest albo wlasnke ze cycki zaczną bujac.. I zeby sie nie zrazac..
Stary 2016-02-15, 04:02   #3244
Lola2828
Zadomowienie

Dobrze że piszesz takie rzeczy bo też zaczynałam wątpić w to karmienie momentami czy tam coś jest np jak wisi co 5 min i czuje już dwa suchary
Stary 2016-02-15, 05:43   #3245
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze że piszesz takie rzeczy bo też zaczynałam wątpić w to karmienie momentami czy tam coś jest np jak wisi co 5 min i czuje już dwa suchary
No ona mi tak powiedziala ze moze być kryzys żeby dac rade.. Jak narazie to moj cyc miekki a boli jak..
Stary 2016-02-15, 07:19   #3246
ja :)
Zakorzenienie

Dzien dobry

Melduje sie w dwupaku. Ależ miałam cudna noc! Przepowiadaczy brak, wyspalam sie ze hej!

Oznak porodu brak ale z takim samopoczuciem to mam to gdzieś

W nocy pola ze swojego pokoju krzyczała przez sen "mamusiu urodziłaś juz lile"

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 07:35   #3247
Magdzinska85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
Kasia ogromne gratki! Czekamy na wiecej info I jak szybciutko Ci poszlo! Napisz tez, czy cwiczenia z balonikiem okazaly sie efektywne

Wczoraj od 21 do 24 walczylam z moim dzieciem, ktory non stop domagal sie cyca, a jak juz go mial to wypluwal z wrzaskiem, niezadowolony ze leci mleko (bo on by sobie chcial tylko possac). W koncu skapitulowalam i dalam mu.smoczek. Wtedy nastapil spokoj.

Mamusie, czy Wy dajecie takim malenstwom smoczek? Ostatnio Motyl pisala ze daje, ale ciekawi mnie tez reszta z Was

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
U nas Zuzia już w drugiej dobie miała smoczek w buzi i spasował jej ten stan

Gratulacje dla nowej mamy

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Ja : ) to końcówkę ciąży masz super, ja już od 27 grudnia do 19 stycznia to miałam koszmar... a jak sobie przypomnę te ostatnie dni to już w ogóle... :/
To obyś już tak czuła się do samego końca
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 07:36   #3248
agaczilla21
Zakorzenienie

Hejo 😊 ja juz wstalam z dziećmi, M jeszcze drzemie. Zaraz by robić jakie śniadanie. Noc by była ok gdyby nie to ze od 4 oboje z M nie mogliśmy spać...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 07:39   #3249
Magdzinska85
Rozeznanie

Co do kikucika pępowiny on sam odpadnie, u nas odpadł po 2 tyg. ale to chyba różnie u każdego dziecka i pryskałam tylko octaniseptem.
Stary 2016-02-15, 07:40   #3250
kaaasi
Zakorzenienie

Trzymajcie kciuki żebym wyszła bo obok leży takie jeczydlo ze masakra ja wiem ze boli ale bez przesady trzeba trochę się ruszać nie wytrzymam z nią dłużej

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 07:42   #3251
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki żebym wyszła bo obok leży takie jeczydlo ze masakra ja wiem ze boli ale bez przesady trzeba trochę się ruszać nie wytrzymam z nią dłużej
Kciukam :-*
Stary 2016-02-15, 07:46   #3252
Magdzinska85
Rozeznanie

A u nas dziewczyny zapalenie piersi :/ tzn jednej piersi - lewej. Wczoraj była u nas Pani Dr do małej bo coś kaszlała a ja oczywiście panika... ale osłuchała ją i jest wszystko ok, ale tak brzydko charczy - ponoć to wiotkość krtani, która może utrzymywać się nawet do roku. A mnie w sobotę zaczęła znowu bardzo boleć lewa pierś tak że ani spać ani dziecka położyć na niej i dostałam wczoraj antybiotyk na to... mam nadzieję że pomoże bo ból okropny.

U nas Zuzia jedzie już na samych mm bo ja pokarmu nie mam, ale na szczęście zaparcia które miała minęły i teraz zje, chwilę poogląda wszystko w koło i ładnie zasypia...

A jak u Was ze spacerami? Wietrzyłyście dzieci? Bo ja się jakoś teraz bardzo tego boję bo wszędzie w koło dzieci chorują a ja jestem bardzo przewrażliwiona na tym punkcie...
Stary 2016-02-15, 07:49   #3253
agaczilla21
Zakorzenienie

Madzia moja Lilka tez tak charczała i pediatra dala skierowanie do laryngologa. I laryngolog powiedziała że to właśnie przez wiotkość krtani. Jakos 14 miesięcy miała jak to charczenie zanikło...

Kasia trzymam kciuki za wyjście ✊
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 07:53   #3254
marciar7
Zakorzenienie

Ja marze o spacerku ale sama ciagle zakatarzona.. Narazie ubieralam mala w czape i otwieralam okno :-D

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Magdzinska a zapalenia wspolczuje. Mnie tez lewy cyc boli i obawiam.sie ze sie zaczyna..
Stary 2016-02-15, 08:00   #3255
Lola2828
Zadomowienie

Jestem ciekawa jak brzmi ta wiodkosc krtani bo nasza mała też tak dziwnie charczy czasem , wspolczuje zapalenie ! Marta oby cię ominęło
Stary 2016-02-15, 08:42   #3256
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Słodziak taki mam już pokarm i zaskoczyło szybko ciumka sobie ...dobrze trochę zmęczona ale wszystko ok : D jutro chce wyjść zobaczymy czy mnie puszcza
trzymam kciukasy

Cytat:
Jak jutro wyjdę to zdam relacje bo sama wiem jak czekałam na wieści od Was o sn ze szczegółami będzie : D

ja tez czekam na baaardzo szczególowa

Cytat:
Kasia super że tak elegancko poszło już nie doczekam się relacji i zdjęcia Matiego Ja cały dzień staralam się zażegnać kryzys nocny poddalam się dzisiaj i ryczalam jak kobyła ale w dzień już lepiej TŻ zostawił prezent walentynkowy dla nas także poranek trochę lepszy , tatuś ma wolne nareszcie także może noc będzie lżejsza z pomocą moze mała miała jakiś kryzys mam nadzieję upojnych walntynkowych nocy dla pań w dwupaku reszta chyba w połogu nadal buźka

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Takie pytanie mam myslicie że powinnam skonsultować z lekarzem ten kikut który nie chce odpaść jutro 3 tygodnie wygląda normalnie sucho ale siedzi twardo przemywam spirytem trochę żeby go podsuszyc dziada
moj wczoraj w nocy jak karmiłam mała i poszlam z nia do innego pokoju do wyciagnal z szafy ( nie wiem kiedy kupil i jak przemycił do domu) bukiet taki w donicy - fiołków a to moje ukochane kwiatki

i powiedział ze najlepszym prezentem dla niego jest Mijka walentynka

co do kikuta to mysle ze sam odpadnie, nam polozna go "oberwała" teraz ma tylko takie cos czarne w pepuszku. I tez nie lubilam tej klamerki - na brzuszku jej skorka schodzi od niej

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Ale mnje jeden cyc boli.. Miekki ale boli.. Kapusta poszla w ruch. Oby sie jakieś dziadostwo nie zrobilo :-\

oby to nie było jakies zapalenie

Cytat:
u mnie tez dwa rodzynki juz wisza

koniec z balonami jak u dody

ale teraz przynajmniej moge chodzic i spac i mnie nie gniecie nic

położna mówiła ze to jest kryzys laktacyjny 2-3 tyg, po nawale pokarmu jest mniej i sa takie rodzynki - ale dla dziecka spokojnie wystarcza pokarmu i nie trzeba panikowac - minie niedługo

Cytat:

hehe trzymam !!!

a ja sie melduje pierwszy dzien bez tz - pojechal do pracy juz dzisiaj

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 08:47   #3257
paolkalo1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Kapusta a co jeszcze można robić? Bo masować wydaje mi się, czy nie można?
-Rozgrzac prysznicem lub cieplym okladem
-rozmasowac bardzo delikatnie
-rozluznic
-jesli piers jest twarda to powtarzac az nie zmieknie
-liscie kapusty trzymac w lodowce

-mozna brac paracetamol jesli bol jest nie do zniesienia, jesli lekarz zdecyduje o antybiotyku nie mozna go brac krocej niz 7 dni (nawet jesli lekarz zaleci np tylko 5 bo dolegliwosci lubia nawracac)

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
paolkalo1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 08:49   #3258
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
U nas Zuzia już w drugiej dobie miała smoczek w buzi i spasował jej ten stan

Gratulacje dla nowej mamy

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Ja : ) to końcówkę ciąży masz super, ja już od 27 grudnia do 19 stycznia to miałam koszmar... a jak sobie przypomnę te ostatnie dni to już w ogóle... :/

To obyś już tak czuła się do samego końca

Ja mam co pare dni ciężka noc przez przepowiadacze i pozniej z niewyspania chodE zła jak osa. Ale dzis świetna noc a rano pierwsza piosenka w radiu to moja ulubiona i tańczyłyśmy z pola po salonie fajnie było zaraz niestety musze jechac do przychodni po l4 bo miałam do dnia tp czyli wczoraj. A pozniej chyba jakis spacer nad Wisła moze na Wawel i lody

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:

Kciuki! Oby sie udało

Stary 2016-02-15, 08:51   #3259
paolkalo1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
A pozniej chyba jakis spacer nad Wisła moze na Wawel i lody
Ojej juz nie moge sie doczekac jak zapakuje Mloda i tak przejechac sie do krk!
Kocham to miasto 💓 bo tak laduje baterie!
W zeszlym roku bylam tylko raz :/

Stary 2016-02-15, 09:10   #3260
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Kasia gratulujemy Dzidziula
Marta Kochana łączę się w bólu... A Mała pije z piersi czy też używasz laktatora?
U mnie jak Kuba pije to oglądam galaktyki
Laktator jest dla mnie delikatniejszy, a dziś rano udoiłam aż 120ml
I wiecie co??? Nie miałam nawału albo go przegapiłam albo będę miała dopiero??? Możliwe żeby go nie mieć???
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 09:13   #3261
lamia12344
Rozeznanie

Melduję się z rana Torba spakowana, internet w telefonie jest, ja chyba gotowa...

Moje dziecko rano przeżyło prawdziwą histerię Normalnie serce się kroi
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 09:26   #3262
mamusiaczek
Rozeznanie

Hej!
My od rana mamy co robić Chłopcy już rozstawieni, starszak na zimowisku w szkole, młody w klubie. Tuśka śpi a ja mam czas na wizaż żyć nie umierać hehehe
Próbuję się dodzwonić do przychodni, bo mamy iść na kontrolę, ale kiepsko mi idzie. Non stop zajęte!

Kaasi trzymam kciuki za wyjście! U mnie wypuszczają po 48h (oczwiście jak wypada o przyzwoitej porze)

Marcia przystawiaj ssaka jak najczęściej do tej bolącej piersi i powinno być lepiej. Rozgrzej przed karmieniem (np. prysznicem, termoforem, pieluszką), nakarm i schłodź najlepiej kapustą. U mnie po 2 takich sesjach minęło.

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
A pozniej chyba jakis spacer nad Wisła moze na Wawel i lody
Zazdroszczę Przyjedziemy kiedyś wiosną na spacerek

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Uff dodzwoniłam się Ciekawe co ta pediatra dzisiaj wysłucha :/ Oby nic, bo kolejny raz do szpitala nie mam zamiaru jechać!!

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
I wiecie co??? Nie miałam nawału albo go przegapiłam albo będę miała dopiero??? Możliwe żeby go nie mieć???
Może tak być
Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Melduję się z rana Torba spakowana, internet w telefonie jest, ja chyba gotowa...

Co się stało? Już z tęsknoty za Tobą ta histeria?
Stary 2016-02-15, 09:31   #3263
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paolkalo1 Pokaż wiadomość
Ojej juz nie moge sie doczekac jak zapakuje Mloda i tak przejechac sie do krk!
Kocham to miasto 💓 bo tak laduje baterie!
W zeszlym roku bylam tylko raz :/

A ja nie lubie krk a tu mieszkam fajnie bylo na studiach, pozniej mialam przerwe i od poltora roku znowu tu i mam juz dosc. krk jest fajny jak sie jest mlodym i chodzi po imprezach, jest fajny zeby przyjechac raz na czas, ale na stale do mieszkania jest smrod, tlok, drogo, korki i smierdzi juz nie moge sie doczekac az sie wyprowadzimy ale to jeszcze z poltora roku

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Marta Kochana łączę się w bólu... A Mała pije z piersi czy też używasz laktatora?
hmm, ja jako tako tez nie mialam. tzn pojawil sie pokarm po prostu, mleko, od razu tluste jak smietana, piersi byly pelne, ale mloda sciagal i nic nie bolalo, nie bylo problemu ze twarde jak kamienie, cieple etc. nie doswiadczylam z cycami ani jednego problemu przez rok karmienia. jedynie musialam odciagnac w nocy czasem przez pierwsze 2 miechy jak mloda przespala jakies karmienie bo wtedy mleka za duzo i dyskomfort. takze nie wiem czy tez nie mialam nawalu czy o co chodzi, ale i tak bylo ok

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:

Powodzenia kochana! czekamy na wiesci no i oczywiscie na Zuzie Dawaj znac co u Was.

A Michałka szkoda, ale da rade. Szybko wrocisz i wszystko sie ustabilizuje
Stary 2016-02-15, 09:33   #3264
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:

Kciuki!

Mnie męczy katar zatokowy, w nocy prawie nie spałam, ledwo mogę oddychać. Znacie jakieś złote środki, bo się wykończę?
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 09:35   #3265
paolkalo1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Kciuki!

Mnie męczy katar zatokowy, w nocy prawie nie spałam, ledwo mogę oddychać. Znacie jakieś złote środki, bo się wykończę?
Nagrzewasz szklanke soli na patelni, przesypujesz na reczniczek i robisz oklad mi bardzo ladnie schodzi po tym z zatok ale trzeba uwazac zeby sie nie popazyc bo sol nagrzewa sie jak piasek w ognisku

Stary 2016-02-15, 09:35   #3266
NanaR
Zadomowienie

Dziewczyny pomocy jak dokładnie zmierzyć temp dziecku. Mały kicha juz od czasu szpitala ale wczoraj przeżyłam zawał na miejscu bo zaczął kochać chyba ze razy i aż mleko nosem poszło i glut. Ale potem cisza oddycha dobrze przez nsek i mierzył temp microlifem ale on okazuje 3 różne temp od 36.8 do 37.6 pod paska zwykłym mierzylam 36.5 no i nie wiem czy jechać do lekarza czy jak? Mąż dopiero idzie zapisać małego dziś do lekarza rodzinnego ale pedatrq nie jest. Nie mam pojęcia strasznie się boje juz panikuje

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 09:35   #3267
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Kciuki!

Mi chyba jedynie inhalacje przychodza do glowy.. Z rumianku? Bo nie wiem czy olejki mozna w ciazy.. Probowalas? Kilka razy dziennie? I duuuzo wody morskiej do nosa psikac.
Stary 2016-02-15, 09:35   #3268
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Mozesz nie miec. Laktatorem nie sciagam jakos boje sie ze bedzie jeszcze gorzdj :-\

Cytat:

Powodzenia :-* a synkowi cierpliwosci..

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Hej!
My od rana mamy co robić Chłopcy już rozstawieni, starszak na zimowisku w szkole, młody w klubie. Tuśka śpi a ja mam czas na wizaż żyć nie umierać hehehe
Próbuję się dodzwonić do przychodni, bo mamy iść na kontrolę, ale kiepsko mi idzie. Non stop zajęte!

Kaasi trzymam kciuki za wyjście! U mnie wypuszczają po 48h (oczwiście jak wypada o przyzwoitej porze)

Marcia przystawiaj ssaka jak najczęściej do tej bolącej piersi i powinno być lepiej. Rozgrzej przed karmieniem (np. prysznicem, termoforem, pieluszką), nakarm i schłodź najlepiej kapustą. U mnie po 2 takich sesjach minęło.

Zazdroszczę Przyjedziemy kiedyś wiosną na spacerek

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Uff dodzwoniłam się Ciekawe co ta pediatra dzisiaj wysłucha :/ Oby nic, bo kolejny raz do szpitala nie mam zamiaru jechać!!

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Może tak być

Co się stało? Już z tęsknoty za Tobą ta histeria?
Oki bede probowac :-*
Stary 2016-02-15, 09:39   #3269
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy jak dokładnie zmierzyć temp dziecku. Mały kicha juz od czasu szpitala ale wczoraj przeżyłam zawał na miejscu bo zaczął kochać chyba ze razy i aż mleko nosem poszło i glut. Ale potem cisza oddycha dobrze przez nsek i mierzył temp microlifem ale on okazuje 3 różne temp od 36.8 do 37.6 pod paska zwykłym mierzylam 36.5 no i nie wiem czy jechać do lekarza czy jak? Mąż dopiero idzie zapisać małego dziś do lekarza rodzinnego ale pedatrq nie jest. Nie mam pojęcia strasznie się boje juz panikuje
Kichanie u maluszkow to fizjologia - one tak oczyszczaja nosek, kichanie to nie jest objaw choroby. Tak jak piszesz - moze mleczko zalegalo w nosku i musial sie oczyscic nosek
A co do temp to jedyny sluszny sposob mierzenia u takiego malucha to w pupie. Zaden inny pomiar nie bedzie precyzyjny.
Od wyniku w pupie odejmujesz 0.5 stopnia (tzn ze w pupie praktycznie zawsze jest 0.5 stopnia wiecej). Wiec jak Ci wyjdzie w pupie ze ma 38 to tak naprawde ma 37.5 etc. I druga rzecz - noworodki i male niemowlaki mają wyzsza temp ciala niz dorosli, rzadko kiedy maja 36.6 raczej 37 a nawet 37.5 i to tez jest naturalne. Przynajmniej tak nas uczyli w USA i tak bylo u Poli - miala 37, a nawet 37 z hakiem przez pierwsze pare miesiecy
Stary 2016-02-15, 09:39   #3270
paolkalo1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Spokojnie zwykly term jest najbardziej wiarygodny - wyglada na to ze wszystko jest ok pamietaj, ze u takiego malucha podwyzszona temp ma zwiazek ze stanami przejsciowymi i nosek tez musi sie wyczyscic

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości