Wrześniówki 2016 <3 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-15, 16:18   #4051
kasia_wroc
Zadomowienie

Dot.: Wrześniówki 2016 &lt;3

Słowikowa na przewodniczącą!
Fajny pomysł w ogóle
Stary 2016-02-15, 16:18   #4052
Lea_ny
Zakorzenienie

A ja chciałam się pochwalić, że po ostatnich chipsach i słodyczach, dzisiaj w końcu wchodzi mi coś zdrowszego: właśnie piję smoothie z marchewki, banana i pomarańczy Pyszne!

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-02-15, 16:18   #4053
Manddy
Zadomowienie

Dot.: Wrześniówki 2016 &amp;amp;lt;3

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Jako bazy użyłam tego przepisu, ale trochę za mało przyprawione mi się wydały, wiec w necie przeczytałam kilka przepisów na zwykłe flaki i zdecydowałam się dodać więcej przypraw Załącznik 6197451
Dzięki Widziałam, że są gotowe przyprawy do flaków, poszukam w sklepie, poczytam skład i może spróbuję
Manddy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 16:18   #4054
slowikowa25
Zadomowienie

Dot.: Wrześniówki 2016 <3

Dzięki dziewczyny Robię to na ilę mogę i potrafię
Klub założony, zapro wysłane (do dziewczyn które coś pisały do 3 dni wstecz i nie doszły "wczoraj"). Nie wiem czy dostałyście zaproszenia czy mam Wam linka podać do tego klubu hmm?
slowikowa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 16:19   #4055
aisot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_wroc Pokaż wiadomość
Mnie na samą myśl o cięciu czy pęknięciu robi się słabo. I tego się najbardziej boję. Samego porodu chyba nie, ale tego, że mogę być tam rozwalona

Ja tez. Brrr
aisot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 16:20   #4056
Lea_ny
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2016 &amp;amp;lt;3

Cytat:
Napisane przez Manddy Pokaż wiadomość
Dzięki Widziałam, że są gotowe przyprawy do flaków, poszukam w sklepie, poczytam skład i może spróbuję
O właśnie, ja oprócz tych z przepisu, dosypalam jeszcze trochę takiej przyprawy
Stary 2016-02-15, 16:20   #4057
aisot
Rozeznanie

Moze do mnie nie doszło bo nie miało dojść? środa i czwartek byłam nieaktywna

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-15, 16:22   #4058
aisot
Rozeznanie

Cytat:
W co grasz?

Co do klubu, to jestem jak najbardziej na tak! Zawsze większa prywatność, jak któraś będzie chciała napisać coś bardziej osobistego
Tylko fajnie, jakbyśmy tutaj się informowały, że coś tam wrzucamy, bo w aplikacji nie wyświetlają się kluby, a ja praktycznie nie wchodzę na Wizaż przez przeglądarkę.

No wlasnie. Jak to znalezc na telefonie?
Stary 2016-02-15, 16:24   #4059
slowikowa25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_wroc Pokaż wiadomość
Mnie na samą myśl o cięciu czy pęknięciu robi się słabo. I tego się najbardziej boję. Samego porodu chyba nie, ale tego, że mogę być tam rozwalona
Właśnie dziś rozmawiałam z mężem na ten temat, zaczęłam tekstem: "kochanie chyba muszę zacząć ćwiczyć 'wejście'*, żeby mnie nie rozcinali przy porodzie"- popatrzył się na mnie jak bym powiedziała coś po chińsku I pytał co gorsze, to czy cesarka... hmm

*wejściem nazywamy noo.. wejście w Jadzi

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Napisane przez aisot Pokaż wiadomość
Moze do mnie nie doszło bo nie miało dojść? środa i czwartek byłam nieaktywna
do Ciebie to z pamięci wysłałam bez szukania:P

Edytowane przez slowikowa25
Czas edycji: 2016-02-15 o 16:26
Stary 2016-02-15, 16:24   #4060
aisot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez slowikowa25 Pokaż wiadomość
Właśnie dziś rozmawiałam z mężem na ten temat, zaczęłam tekstem: "kochanie chyba muszę zacząć ćwiczyć 'wejście'*, żeby mnie nie rozcinali przy porodzie"- popatrzył się na mnie jak bym powiedziała coś po chińsku I pytał co gorsze, to czy cesarka... hmm

*wejściem nazywamy noo.. wejście w Jadzi

Ja juz mdleje. Chce zeby był juz październik i każda z nas z maleństwem w ramionach
Stary 2016-02-15, 16:25   #4061
slowikowa25
Zadomowienie

https://wizaz.pl/forum/group.php?groupid=1886 tu jest klub, come!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-15, 16:26   #4062
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisot Pokaż wiadomość
No wlasnie. Jak to znalezc na telefonie?
W telefonie można tylko z przeglądarki, w aplikacjach nie działa Musisz otworzyć pełną wersję strony.

A zaproszenie nie wyświetla się w skrzynce odbiorczej, tylko niżej w wiadomościach - jest oddzielna zakładka "zaproszenia"
Stary 2016-02-15, 16:27   #4063
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milako Pokaż wiadomość
Moja mama zawsze panieruje boczniaki i smaży jak schabowe.
Ja kroje w paseczki i smaże z cebulką, solą i pieprzem (cebulkę pierwsza osobno - krajona w piórka).
favianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 16:32   #4064
kasia_wroc
Zadomowienie

A ja nie dostałam linka

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

A przepraszam wycofuję Znalazłam
Stary 2016-02-15, 16:33   #4065
ttuska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miczka84 Pokaż wiadomość
ja też jeszcze nie ale w tym tygodniu mam taki zamiar zadzwonić do dyrektorki niech puszcza ogłoszenie bo pewnie im zajedzie zanim się zbiorą zrobić rekrutacje[COLOR="Silver"]
ja to już się boję, bo z mojego działu zabrali 2 dziewczyny, trzecia jest w ciazy (podobny termin co ja) i jeszcze ja wyskoczę.. no ale trudno

dziewczyny już wyprawki szykujecie? ja to się jeszcze wstrzymuję żeby reszcie rodzinie powiedzieć chociaż nie powiem, że już jakieś ubranka mogłabym kupować

do dziewczyn z Krakowa? macie już jakieś ukierunkowania na szpital?

Edytowane przez ttuska
Czas edycji: 2016-02-15 o 16:35
ttuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 16:35   #4066
Samarinda
Zadomowienie

Cytat:
W co grasz?

Co do klubu, to jestem jak najbardziej na tak! Zawsze większa prywatność, jak któraś będzie chciała napisać coś bardziej osobistego
Tylko fajnie, jakbyśmy tutaj się informowały, że coś tam wrzucamy, bo w aplikacji nie wyświetlają się kluby, a ja praktycznie nie wchodzę na Wizaż przez przeglądarkę.
Mam taki zwyczaj grania w Assassin's Creed 2 co najmniej raz w roku, a R2 mi się w padzie wyhuśtało ostatnio i nie mogłam. Niby da się padem z PS4 ale to na kablu trzeba i jakoś tak niewygodnie dotarłam samodzielnie przez wszystkie części aż do Black Flag, a tam trzeba statkiem pływać i mi niedobrze wtedy
. /Sting

Samarinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 16:39   #4067
milako
Rozeznanie

Ulalal Słowikowa! Faktycznie: jaka ładna pierwsza strona. Az chce sie zakrzyknać: łubudubu, łubudubu! Niech nam żyje prezes naszego klubu, niech zyje naaam!
milako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 16:40   #4068
Manddy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ttuska Pokaż wiadomość
Ja się nastawiłam na Kopernika. Ale czy zdania nie zmienię to wyjdzie w praniu.
Swoją drogą na czym polega wybór szpitala? Tak z technicznego punktu widzenia? No bo chyba nie rejestrujemy się do szpitala na wyznaczony termin porodu?
Stary 2016-02-15, 16:41   #4069
milako
Rozeznanie

Ja nie mysle poki co o wyprawkach, o szpitalach, o nacinaniach. Mysle i marze o zakończeniu tego najtrudniejszego pierwszego trymestru

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Swoją drogą na czym polega wybór szpitala? Tak z technicznego punktu widzenia? No bo chyba nie rejestrujemy się do szpitala na wyznaczony termin porodu?

Ja tez Kopernik. Ale nie mam pojęcia nic o technicznym wyborze szpitala , z checia sie rowniez dowiem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-15, 16:44   #4070
ttuska
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Ja nie mysle poki co o wyprawkach, o szpitalach, o nacinaniach. Mysle i marze o zakończeniu tego najtrudniejszego pierwszego trymestru

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Ja tez Kopernik. Ale nie mam pojęcia nic o technicznym wyborze szpitala , z checia sie rowniez dowiem.
wydaje mi się, że rezerwacji nie można zrobić jak tylko zaczyna się akcja to się jedzie do wybranego szpitala ja akurat chodzę do kobiety, która pracuje na Kopernika i też się na ten szpital będę kierowała - zastanawiałam się też na Ujastkiem
Stary 2016-02-15, 16:49   #4071
slowikowa25
Zadomowienie

Cytat:
Ulalal Słowikowa! Faktycznie: jaka ładna pierwsza strona. Az chce sie zakrzyknać: łubudubu, łubudubu! Niech nam żyje prezes naszego klubu, niech zyje naaam!

haha jeden z ulubionych filmów mojego małża
Stary 2016-02-15, 16:52   #4072
milako
Rozeznanie

Mam podobnie: chodze do lekarza, ktory pracuje na Kopernika, ale po ostatniej wizycie u niego sama nie wiem czy kontynuować prowadzenie u niego czy nie. W sobote byłam w związku z plamieniami u innej doktorki, ktora pomimo, ze do tamtego doktora chodze juz ponad piec lat, wzbudziła we mnie większe zaufanie. Ona rowniez pracuje w Koperniku.
Zastanawiam sie rowniez nad Ujastkiem: ma dobre opinie, ale nie wiem, wydaje mi sie, ze co Kopernik, to jednak Kopernik. Nie jest moze tsk piękny w srodku, ale chyba bardziej ufam ich sprzetowi i samym lekarzom.
Stary 2016-02-15, 16:52   #4073
Manddy
Zadomowienie

Cytat:
wydaje mi się, że rezerwacji nie można zrobić jak tylko zaczyna się akcja to się jedzie do wybranego szpitala ja akurat chodzę do kobiety, która pracuje na Kopernika i też się na ten szpital będę kierowała - zastanawiałam się też na Ujastkiem
Mój lekarz też jest z Kopernika Ale myślałam, że jakoś trzeba wcześniej "zaklepać" szpital. Poza tym akcja akcją ale można ciążę przenosić a wtedy chyba i tak zgłaszasz się do szpitala w dniu planowanego porodu. I jedziesz do tego, na który masz ochotę?
Stary 2016-02-15, 16:52   #4074
milako
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez slowikowa25 Pokaż wiadomość
haha jeden z ulubionych filmów mojego małża

Mojego też oglądamy "Misia" co najmniej raz na pol roku
Stary 2016-02-15, 16:53   #4075
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Wczesniejszy zapis, to tylko jak na planowaną cesarke
A tak to się jedzie i liczy, że mają wolne miejsca W tych bardziej obleganych szpitalach czesto ciężko się dostać na porodowke - czasem jest łatwiej, jeśli prowadziło się ciążę u lekarza z danego szpitala.
Więc ja patrzę pod tym kątem. W drugiej połowie ciąży na pewno chce chodzić na wizyty do kogoś, kto będzie pracował w szpitalu, który wybiorę.
Stary 2016-02-15, 16:55   #4076
gr8ania
Moderator

Cytat:
ja to już się boję, bo z mojego działu zabrali 2 dziewczyny, trzecia jest w ciazy (podobny termin co ja) i jeszcze ja wyskoczę.. no ale trudno
ja dziś powiedziałam w pracy- uff
z radości nie skakali, ale też nie płakali oczywiście będzie to jakiś tam kłopot, bo będą musieli na zastępstwo kogoś ogarnąć, ale mam się tym nie przejmować póki co
gr8ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 16:57   #4077
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wilanka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny wracam do świata żywych. Choroba powoli zaczyna odpuszczac. W weekend to myślałam że umrę. Podczytywalam was, ale bez sił na pisanie. Cały czas leże w łóżku i się grzeje. Jedyne, co dziś zrobiłam to pomidorowa <3

Slowikowa, zdjęcie twojego dzidziusia jest boskie <3

Witam nowe wrzesniowki

Ja wenflonu nigdy nie miałam, więc się nie wypowiadam

Co do list wyprawkowych, to również chętnie poczytam co doświadczone mamy polecają, a czego nie. I mam nadzieję, że sobie to złożymy do kupy w jedną konkretną listę. Aczkolwiek póki co, jak niektóre z Was boję się jeszcze wogole myśleć o kupowaniu czegokolwiek.
Mam też pytanie do tych z Was, które mają już dzieciaczki. Czy inhalator należy do must have ? Bo słyszałam, że się przydaje.

Ja już od dawna wiem, gdzie chce rodzić. Mój gin jest tam ordynatorem. No ale ja Śląsk, nie W-wa ;-)
inhalator - nebulizator kupilismy jak dostalismy zalecenie od pediatry, chyba kolo roczku. Pewne leki mozna podac wtedy wziewnie w mniejszej dawce niz doustnie czy dozylnie i nie obciazaja zoladka, szybciej skutkuja na uklad oddechowy.
Cytat:

dziewczyny już wyprawki szykujecie? ja to się jeszcze wstrzymuję żeby reszcie rodzinie powiedzieć chociaż nie powiem, że już jakieś ubranka mogłabym kupować

nasza rodzinka tez nie wie, ale po genetycznym ich uswiadomimy chyba

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-15, 17:00   #4078
ttuska
Rozeznanie

Cytat:
Mój lekarz też jest z Kopernika Ale myślałam, że jakoś trzeba wcześniej "zaklepać" szpital. Poza tym akcja akcją ale można ciążę przenosić a wtedy chyba i tak zgłaszasz się do szpitala w dniu planowanego porodu. I jedziesz do tego, na który masz ochotę?
wydaje mi się, że jak zbliżasz sie do terminu to możesz dostać skierowanie od lekarza prowadzącego, który raczej już w 40 tyg każe jechać do szpitala
Cytat:
Mam podobnie: chodze do lekarza, ktory pracuje na Kopernika, ale po ostatniej wizycie u niego sama nie wiem czy kontynuować prowadzenie u niego czy nie. W sobote byłam w związku z plamieniami u innej doktorki, ktora pomimo, ze do tamtego doktora chodze juz ponad piec lat, wzbudziła we mnie większe zaufanie. Ona rowniez pracuje w Koperniku.
Zastanawiam sie rowniez nad Ujastkiem: ma dobre opinie, ale nie wiem, wydaje mi sie, ze co Kopernik, to jednak Kopernik. Nie jest moze tsk piękny w srodku, ale chyba bardziej ufam ich sprzetowi i samym lekarzom.
dziewczyny chwalą sobie też Żeromskiego, ale ja biorę tylko pod uwagę Ujastek i Kopernika
Cytat:
A tak to się jedzie i liczy, że mają wolne miejsca W tych bardziej obleganych szpitalach czesto ciężko się dostać na porodowke - czasem jest łatwiej, jeśli prowadziło się ciążę u lekarza z danego szpitala.
Więc ja patrzę pod tym kątem. W drugiej połowie ciąży na pewno chce chodzić na wizyty do kogoś, kto będzie pracował w szpitalu, który wybiorę.
też jestem tego zdania, że lekarz prowadzący raczej nie wysyła do innego szpitala tylko do tego, w którym pracuje

[color]
Cytat:
Napisane przez gr8ania Pokaż wiadomość
ja dziś powiedziałam w pracy- uff
z radości nie skakali, ale też nie płakali oczywiście będzie to jakiś tam kłopot, bo będą musieli na zastępstwo kogoś ogarnąć, ale mam się tym nie przejmować póki co [/color]

u mnie pewnie gorzej zareagują a umowę masz na czas nieokreślony?

dziewczyny u was też pojawił się już brzuszek? jestem dosyć szczupła i mąż się śmieje, że przynajmniej już cos widać

Edytowane przez ttuska
Czas edycji: 2016-02-15 o 17:02
Stary 2016-02-15, 17:01   #4079
Manddy
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
wydaje mi się, że jak zbliżasz sie do terminu to możesz dostać skierowanie od lekarza prowadzącego, który raczej już w 40 tyg każe jechać do szpitala

dziewczyny chwalą sobie też Żeromskiego, ale ja biorę tylko pod uwagę Ujastek i Kopernika

też jestem tego zdania, że lekarz prowadzący raczej nie wysyła do innego szpitala tylko do tego, w którym pracuje
Dzięki za wyjaśnienie
Stary 2016-02-15, 17:07   #4080
Maadzialenaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wilanka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny wracam do świata żywych. Choroba powoli zaczyna odpuszczac. W weekend to myślałam że umrę. Podczytywalam was, ale bez sił na pisanie. Cały czas leże w łóżku i się grzeje. Jedyne, co dziś zrobiłam to pomidorowa <3

Slowikowa, zdjęcie twojego dzidziusia jest boskie <3

Witam nowe wrzesniowki

Ja wenflonu nigdy nie miałam, więc się nie wypowiadam

Co do list wyprawkowych, to również chętnie poczytam co doświadczone mamy polecają, a czego nie. I mam nadzieję, że sobie to złożymy do kupy w jedną konkretną listę. Aczkolwiek póki co, jak niektóre z Was boję się jeszcze wogole myśleć o kupowaniu czegokolwiek.
Mam też pytanie do tych z Was, które mają już dzieciaczki. Czy inhalator należy do must have ? Bo słyszałam, że się przydaje.

Ja już od dawna wiem, gdzie chce rodzić. Mój gin jest tam ordynatorem. No ale ja Śląsk, nie W-wa ;-)
Ja weflonu tez nie cierpię.... Brrr
A skąd jesteś ze Śląska i gdzie zamierzasz rodzic?
W ogóle pozostale Slazaczki macie juz jakies koncepcje co do szpitala?

Ja kolejny raz w tej ciąży dzis mam sensację jelitowe i nie chodzi tu o Neptuna :/ nikim nie życzę :/

Maadzialenaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości