Wrześniówki 2016 <3 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-15, 14:44   #4021
aisot
Rozeznanie

Wrześniówki 2016 &lt;3

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Ja na początku chciałam na Żelaznej, biorę pod uwagę jeszcze Madalińskiego. Ostatnio dużo dobrego słyszałam też o ginekologii w Szpitalu Praskim.
Tyle, że wszystkie te szpitale nie są najbliżej mnie...:/ Ale choćbym miała rodzić w samochodzie, to za nic nie chciałabym trafić do Szpitala Bielańskiego, ktory mam niemalże pod domem!

A podobno bielańskim sa zachwycone znajome mojej koleżanki. Ze 3 kobity :O i jeszcze Inflancka podobno super.
Żelazna to św Zofii? Hak tak to słyszałam negatywne opinie

Edytowane przez aisot
Czas edycji: 2016-02-15 o 14:45
aisot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 14:49   #4022
Lea_ny
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2016 <3

Cytat:
Napisane przez Ana__86 Pokaż wiadomość
Witaj który tydzień i na kiedy masz TP?

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Wenflon nie boli, to jak pobieranie krwi, czasami nawet nie wiadomo kiedy zakładają, miałam parę razy, a z natury wcześniej mdlałam przy pobieraniu krwi i jestem cykor, a teraz to mnie to nie rusza.

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Woreczek Ci wycięli? I jak z tym żyjesz? Jesz wszystko? Mi wycięli 2 tygodnie temu, ale normalne cięcie i czekam kiedy będę mogła zjeść coś tłustego.
A ten wenflon to Ci musieli źle wbić, trzeba było prosić, żeby poprawili, bo dobrze założony wenflon nie prawa boleć, może przy pierwszych zgięciach trochę czuć, że coś jest, ale nie boli. Ja wolę wenflon i leki dożylnie niż zastrzyki.

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Taa na szkole rodzenia położne pięknie mówiły o masażach, o tym, że nie ma znaczenia do jakiego lekarza się chodzi i inne piękne rzeczy, dopiero na koniec jedna się przyznała, że rutynowo nacinają wszystkie, żeby nie pękły (ja akurat miałam cc to mnie ominęło), a lekarza miałam spoza szpitala i teraz tego błędu już nie robię. Ot życie.

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Co do wyprawki to ja w pierwszej ciąży też kupowałam systematycznie po trochę, bo naraz za dużo by wyszło.
Laktator dla planujących karmienie to absolutny must have - ja mam ręczny z medeli - używany i jest ok. Prawie wszystko można kupić używane, poza smoczkami, butelkami, materacem, fotelikiem. Ja stawiałam na nowe, bo chciałam żeby posłużyły więcej niż jednemu dziecku i uwielbiałam kupować i wybierać te rzeczy. Przewijak na komodę - używałam ponad 1,5 roku - super sprawa, wanienka na stojaku, podgrzewacz do butelek , sterylizator, rożek lipa, lepszy był otulacz, bo naprawdę ciasno można zawinąć dziecko, do ubrania pajace, lepiej kupować od 56 - z 5 szt., mi dowozili na porodówkę, bo też miałam na 62 a dziecko się topiło w 56. I wogóle jest tego mnóstwo. Dla mamusi do spania poduszka rogal w późniejszym etapie, przyda się nam wszystkim[COLOR="Silver"]
Mnie od wenflona bolało za kazdym razem - to przeca zupełnie co innego, niż pobieranie krwi Do pobierania wbijaja cieniutka igle na kilka sekund - a wenflon to sporo grubsze cholerstwo, które siedzi w zyle przez długi czas. Ja mam cienkie naczynka i dla mnie to był horror.
Stary 2016-02-15, 14:55   #4023
Ana__86
Zadomowienie

Niby tak, pierwszy raz też się bałam nawet zgiąć rękę, ale miałam już parę razy, nawet ostatnio, przekładane z ręki na rękę i ja z tym normalnie się myłam, spałam i nie myślałam o tym, ale ja wolę w łokciu mieć, bo na rękach mam same żyły i skórę.
Stary 2016-02-15, 14:56   #4024
Manddy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aisot Pokaż wiadomość
Wczoraj jadłam boczniaki! Mmm mogłabym codziennie
Jak jecie te boczniaki? Panierowane jak kanie?
Moja mama robiła pyszne "flaczki" z boczniaków niestety nie mam przepisu. Ale pogrzebałam w necie i może spróbuję coś stworzyć.

Cytat:
Napisane przez Samarinda Pokaż wiadomość
Dzień dobry wiadomość dziś jest taka, że na mdłości znakomicie robią lody miętowe z czekoladą niedużo, kilka łyżek wystarczy
Tak, pewnie, tylko ciekawe kto mi każe po kilku łyżkach przestać Litr lodów to jest teraz taka akuratna porcja

Cytat:
Napisane przez slowikowa25 Pokaż wiadomość
Dzien Dobry. Ja juz po wizycie. Mam bardzo ruchliwego lokatora <3 kopal nóżkami jakby juz w piłę grał. Ogolnie ma 5 cm. I na fotce wygląda jak by rapowal poza tym ciaza wzorowa <jupi>
Super zdjęcie, Twój lokator jest bardzo fotogeniczny

Cytat:
Napisane przez Shanti90 Pokaż wiadomość
A wyprawkami będę Was męczyć lipiec-sierpień :P Bo na razie dla mnie nadal to wszytko zbyt mało realne
Mam dokładnie to samo podejście

Cytat:
Napisane przez lianeska Pokaż wiadomość
ja dzis ide do gina zamiast jutro bo krwawilam troche w weekend i wole isc tym bardziej,ze serca nie bylo.. trzymajcie kciuki wieczorem

Odebrałam dzisiaj wyniki badań. W sumie to wszystko w porządku. Jedynie jakieś MPV (google mówią, że to trombocyty) minimalne za niskie. Ale myślę, że nie ma się czym przejmować.
Muszę tylko z cukrem przystopować bo wprawdzie teraz wszystko jest dobrze ale przy tym tempie pochłaniania słodyczy jakie ostatnio mam to marnie to widzę
Manddy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 15:00   #4025
201609230904
Konto usunięte

Dot.: Wrześniówki 2016 &lt;3

Ja rodziłam w praskim szpitalu we wrześniu 2014. Szybko zadecydowano o cc, bo zgłosiłam się w piątek do szpitala, a byłam już po terminie. Nie chcieli się bawić w wywoływanie porodu w weekend. A kobieta, która leżała ze mną na sali, a rodziła w niedzielę, miała szyte krocze bez znieczulenia. Ja trafiłam na super położne, ona na wredne. Teraz chce rodzic na żelaznej.
201609230904 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 15:20   #4026
Lea_ny
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2016 &amp;amp;lt;3

Cytat:
Napisane przez aisot Pokaż wiadomość
A podobno bielańskim sa zachwycone znajome mojej koleżanki. Ze 3 kobity :O i jeszcze Inflancka podobno super.
Żelazna to św Zofii? Hak tak to słyszałam negatywne opinie
Byłam u wielu lekarzy w Bielańskim, długo się tam "leczylam" i każdy kolejny doktorek był większym oszołomem i bucem. Położne też niesympatyczne (na pewno oczywiście nie wszystkie, ale te kilka, z którymi miałam "przyjemność" się spotkać były okropne).
No i naczytalam się masę opinii, że olewaja np. wczesne ciąże, że nie chcą próbować ratować, nawet jeśli się da. Dla mnie to bardzo źle świadczy o lekarzach i panujących tam zasadach :/

O Inflanckiej słyszałam różne opinie, ostatnio widze, że pojawia się coraz więcej pozytywnych. Chociaż np. kolezanka mojej mamy ma złą opinię (moja mama też, no ale ona rodziła tam ponad 20 lat temu, wiec sie nie liczy ).

O Żelaznej nie słyszałam jakichś bardzo złych opinii. No i sprawdzałam lekarzy tam pracujących i opinie chyba wszyscy mają pozytywne. Tam mi się bardzo podoba ta opcja porodu w Domu Narodzin, gdzie pokoje wyglądają jak hotelowe, a nie szpitalne i wszystko dzieje się całkiem naturalnie

Na Madalińskiego teraz sprawdzam lekarzy, doszłam do połowy i na razie też wszystkie opinie super

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Ana_86, nie, ja miałam laparoskopie diagnostyczną z powodu niepłodności, a dodatkowo nakluwanie jajników. Więc niestety nic Ci nie doradze

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Manddy, ja jem najczęściej panierowane - niebo w gębie!
A ostatnio właśnie "flaczki" odkryłam i też okazały się pyszne

Edytowane przez Lea_ny
Czas edycji: 2016-02-15 o 15:21
Lea_ny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 15:23   #4027
Manddy
Zadomowienie

Cytat:
Obiecałam sobie wzoraj tylko zdrowo się odżywiać: no i dziś na obiadek duszona wołowinka z kaszą i ogórem (brakuje mi tych typowo polskich dań rodem z baru mlecznego ), potem buła z warzywami szyneczką i jajem, taka dumna z siebie byłam... i co?
Dzwoni znajomy (taki sympatyczny dziaduszek- Niemiec) i mówi żebym wyszła przed dom, bo był w MacDonaldsie i musiał taaak długo czekać na zamówienie, że dali mu w rekompensacie podwójne.... no to przywiózł podwójnego cheesburgera oczywiście mi. I jak ja miałam go nie zjeść????

Od jutra kolejna próba.
Ale mi zrobiłaś smaka na wieśmaca A takie "od jutra" to ja mam codziennie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-15, 15:24   #4028
Lea_ny
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2016 &amp;lt;3

A, Samarinda, pytałam o miso i ta dietetyczka powiedziała, że szczerze mówiąc nie zaglebiala się nigdy w ten temat, ale ze według niej nie ma przeciwwskazań. Wypowiedzialo się też sporo wege dziewczyn, że one w ciąży normalnie miso jadaly

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-02-15, 15:25   #4029
slowikowa25
Zadomowienie

Dziewczyny zakładamy też nasz klubik (prywatny) ?? Takie kluby istnieją przy innych wątkach mamuśkowych Chodzi o to, że tam możemy się podzielić np. naszymi fotkami itp a nikt obcy nie będzie miał do tego wglądu
slowikowa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 15:32   #4030
Samarinda
Zadomowienie

Dot.: Wrześniówki 2016 &amp;lt;3

Cytat:
A, Samarinda, pytałam o miso i ta dietetyczka powiedziała, że szczerze mówiąc nie zaglebiala się nigdy w ten temat, ale ze według niej nie ma przeciwwskazań. Wypowiedzialo się też sporo wege dziewczyn, że one w ciąży normalnie miso jadaly

Dzięki za info! Też trochę poczytałam - większość źródeł jest zgodna, że soja ma być po prostu fermentowana, bo wtedy jest dużo zdrowsza i bezpieczniejsza

Jestem jak najbardziej za stworzeniem klubu. Z tego co widziałam, na innych wątkach o przyjęciu do klubu decyduje regularna aktywność użytkownika.
. /Sting

Samarinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 15:33   #4031
MagicGirls
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam u wielu lekarzy w Bielańskim, długo się tam "leczylam" i każdy kolejny doktorek był większym oszołomem i bucem. Położne też niesympatyczne (na pewno oczywiście nie wszystkie, ale te kilka, z którymi miałam "przyjemność" się spotkać były okropne).
No i naczytalam się masę opinii, że olewaja np. wczesne ciąże, że nie chcą próbować ratować, nawet jeśli się da. Dla mnie to bardzo źle świadczy o lekarzach i panujących tam zasadach :/

O Inflanckiej słyszałam różne opinie, ostatnio widze, że pojawia się coraz więcej pozytywnych. Chociaż np. kolezanka mojej mamy ma złą opinię (moja mama też, no ale ona rodziła tam ponad 20 lat temu, wiec sie nie liczy ).

O Żelaznej nie słyszałam jakichś bardzo złych opinii. No i sprawdzałam lekarzy tam pracujących i opinie chyba wszyscy mają pozytywne. Tam mi się bardzo podoba ta opcja porodu w Domu Narodzin, gdzie pokoje wyglądają jak hotelowe, a nie szpitalne i wszystko dzieje się całkiem naturalnie

Na Madalińskiego teraz sprawdzam lekarzy, doszłam do połowy i na razie też wszystkie opinie super [COLOR="Silver"]
Witaj w klubie
Ja z Bielańskim mam też złe skojarzenia mimo że sama się tam urodziłam i pech, że jest najbliżej Mnie.Choć coraz częściej słyszę że się tam zmieniło.
Do św.Zofii ponoć ciężko się dostać, a Inflancka też biore pod uwagę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-15, 15:37   #4032
milako
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny zakładamy też nasz klubik (prywatny) ?? Takie kluby istnieją przy innych wątkach mamuśkowych Chodzi o to, że tam możemy się podzielić np. naszymi fotkami itp a nikt obcy nie będzie miał do tego wglądu

Jestem bardzo za!
milako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 15:39   #4033
Manddy
Zadomowienie

Cytat:
Manddy, ja jem najczęściej panierowane - niebo w gębie!
A ostatnio właśnie "flaczki" odkryłam i też okazały się pyszne
To może masz już jakiś sprawdzony przepis? Chętnie skorzystam zamiast błądzić po omacku
Stary 2016-02-15, 15:39   #4034
milako
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Manddy Pokaż wiadomość
Jak jecie te boczniaki? Panierowane jak kanie?
Moja mama robiła pyszne "flaczki" z boczniaków niestety nie mam przepisu. Ale pogrzebałam w necie i może spróbuję coś

Moja mama zawsze panieruje boczniaki i smaży jak schabowe.
milako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 15:44   #4035
slowikowa25
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za info! Też trochę poczytałam - większość źródeł jest zgodna, że soja ma być po prostu fermentowana, bo wtedy jest dużo zdrowsza i bezpieczniejsza

Jestem jak najbardziej za stworzeniem klubu. Z tego co widziałam, na innych wątkach o przyjęciu do klubu decyduje regularna aktywność użytkownika.
Tak, najczęściej dziewczyny przyjmują do klubów dziewczyny, które już np. od miesiąca udzielają sie aktywnie w wątku. I nie chodzi mi tu codzienne pisanie po kilka postów, bo niektóre dziewczyny podczytują i odzywają się czasami. Ale moim zdaniem raz tak min 10 postów regularnie w ciągu miesiąca powinno się znaleźć W ciąży tyyyyyle się dzieje nowego, zawsze jest co napisać Ja mogę się zająć budową naszego klubiku, ale ostrzegam będę to robić po raz pierwszy Chyba, że jest któraś w Was chętna na to, która może to już wcześniej robiła
slowikowa25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-15, 15:46   #4036
MagicGirls
Zakorzenienie

Powiem Wam, że zaczne bać się porodu jak wybiorę szpital.
Moja dzielnica nie ma szpitala,najbliższy jest Bielański :/ .Wszystkie inne mam daleko :/
Stary 2016-02-15, 15:47   #4037
Wilanka
Rozeznanie

Cześć dziewczyny wracam do świata żywych. Choroba powoli zaczyna odpuszczac. W weekend to myślałam że umrę. Podczytywalam was, ale bez sił na pisanie. Cały czas leże w łóżku i się grzeje. Jedyne, co dziś zrobiłam to pomidorowa <3

Slowikowa, zdjęcie twojego dzidziusia jest boskie <3

Witam nowe wrzesniowki

Ja wenflonu nigdy nie miałam, więc się nie wypowiadam

Co do list wyprawkowych, to również chętnie poczytam co doświadczone mamy polecają, a czego nie. I mam nadzieję, że sobie to złożymy do kupy w jedną konkretną listę. Aczkolwiek póki co, jak niektóre z Was boję się jeszcze wogole myśleć o kupowaniu czegokolwiek.
Mam też pytanie do tych z Was, które mają już dzieciaczki. Czy inhalator należy do must have ? Bo słyszałam, że się przydaje.

Ja już od dawna wiem, gdzie chce rodzić. Mój gin jest tam ordynatorem. No ale ja Śląsk, nie W-wa ;-)
Wilanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 15:51   #4038
kasia_wroc
Zadomowienie

Cytat:
Dzien Dobry. Ja juz po wizycie. Mam bardzo ruchliwego lokatora <3 kopal nóżkami jakby juz w piłę grał. Ogolnie ma 5 cm. I na fotce wygląda jak by rapowal poza tym ciaza wzorowa <jupi>
Jaki słodki lokator <3
Duża dzidzia Rośniemy
Stary 2016-02-15, 15:54   #4039
Wilanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milako Pokaż wiadomość
Ja robię tak samo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-15, 15:59   #4040
aisot
Rozeznanie

Cytat:

Tak tak tak!!!! <3 <3

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Wilanka Pokaż wiadomość
Ja robię tak samo

Mi babcia ostatnio smażyła ale to nie był mój dzień na panierkę i to co z wierzchy było- na gładkiej str boczniaka - to zdejmowałem a resztę zjadałam. Coś pysznego mega.
Dostałam pozwolenie od mojej gin na wątróbkę wiec wciągnęłam znowu jedna indycza. Wspaniałości!
Stary 2016-02-15, 16:01   #4041
Samarinda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milako Pokaż wiadomość
Moja robi identycznie

Słowikowa, jaki odpicowany pierwszy post! <3

I pad do PS3 wraca dzisiaj z naprawy!
. /Sting

Edytowane przez Samarinda
Czas edycji: 2016-02-15 o 16:04
Samarinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 16:05   #4042
Manddy
Zadomowienie

Cytat:
Tak, najczęściej dziewczyny przyjmują do klubów dziewczyny, które już np. od miesiąca udzielają sie aktywnie w wątku. I nie chodzi mi tu codzienne pisanie po kilka postów, bo niektóre dziewczyny podczytują i odzywają się czasami. Ale moim zdaniem raz tak min 10 postów regularnie w ciągu miesiąca powinno się znaleźć W ciąży tyyyyyle się dzieje nowego, zawsze jest co napisać Ja mogę się zająć budową naszego klubiku, ale ostrzegam będę to robić po raz pierwszy Chyba, że jest któraś w Was chętna na to, która może to już wcześniej robiła
Zostań przewodniczącą naszego klubu
Stary 2016-02-15, 16:05   #4043
kasia_wroc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kind_of_blue Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, chciałabym dołączyć jeśli nie jest za późno. Podczytuje i trzymam kciuki za wszystkie

Do tej pory siedziałam w pracy cały czas i padałam na twarz po pracy(w pracy czasem też :P), teraz dostałam tygodniowe zwolnienie żeby poogarniać badania i się wyspać. I na razie zamiast ogarniania czegokolwiek wyleguję się pod kocem z herbatą

Męczy mnie wszystko jak przebiegnięcie maratonu, robię się coraz bardziej słoniowata i korci mnie, żeby uciec na zwolnienie już do końca ciąży. Może mi przejdzie gdy się wyśpię.
Witaj

Kochana mam podobnie, czuje się mało wydajna w pracy. Zmęczona.
Marzę o łóżku, kołderce i pięknych snach.

REKLAMA
Stary 2016-02-15, 16:06   #4044
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
To może masz już jakiś sprawdzony przepis? Chętnie skorzystam zamiast błądzić po omacku
Jako bazy użyłam tego przepisu, ale trochę za mało przyprawione mi się wydały, wiec w necie przeczytałam kilka przepisów na zwykłe flaki i zdecydowałam się dodać więcej przypraw uploadfromtaptalk1455552395426.jpg
Stary 2016-02-15, 16:08   #4045
aisot
Rozeznanie

Słowikowa zdecydowanie na przewodnicząca

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Czytałam o szpitalu na żelaznej. Coś pięknego
Stary 2016-02-15, 16:08   #4046
kasia_wroc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monique_05 Pokaż wiadomość
Podobno lepiej jest gdy krocze pęknie, bo dzieje się to w najcieńszych miejscach, co później szybciej się goi
Mnie na samą myśl o cięciu czy pęknięciu robi się słabo. I tego się najbardziej boję. Samego porodu chyba nie, ale tego, że mogę być tam rozwalona
Stary 2016-02-15, 16:09   #4047
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Moja robi identycznie

W co grasz?

Co do klubu, to jestem jak najbardziej na tak! Zawsze większa prywatność, jak któraś będzie chciała napisać coś bardziej osobistego
Tylko fajnie, jakbyśmy tutaj się informowały, że coś tam wrzucamy, bo w aplikacji nie wyświetlają się kluby, a ja praktycznie nie wchodzę na Wizaż przez przeglądarkę.

REKLAMA
Stary 2016-02-15, 16:09   #4048
Wilanka
Rozeznanie

Cytat:
Moja robi identycznie

Zgadzam się, Slowikowa - brawa za pierwszy post 👏

Cytat:
Zostań przewodniczącą naszego klubu
I tu też się zgadzam ;-)
Stary 2016-02-15, 16:11   #4049
Manddy
Zadomowienie

Cytat:
Faktycznie, aż sprawdziłam

Przez tego McDonalds'a i wieśmiaca chodzacego po głowie zaczęłam się zastanawiać czy nie jechać i nie kupić Potem uznałam, że mi się nie chce i myślę, czy nie zamówić KFC na kolację No bo w końcu jeśli od jutra ma być już całkiem zdrowo to można by dzisiaj zaszaleć ten ostatni raz
Swoją drogą chyba jakaś grupa wsparcia zdrowego odżywiania by mi się przydała
Stary 2016-02-15, 16:13   #4050
Lea_ny
Zakorzenienie

O, faktycznie pierwszy post świetny Z czasem jak wszystko się bardziej wyklaruje, będzie można wrzucić jakieś listy wyprawkowe, itp

Dzięki pierwszej stronie zorientowałam się, że już 3 miesiąc się u mnie zaczyna

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości