Mamusie czerwcowe 2016 cz.3 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-15, 19:27   #2731
ewka555
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3

Gąbkę do wanienki odradzam, pochlaniacz bakterii :/

Co do tej wkladki plastikowej- mialam ale u nas się nie sprawdziła. Zuzia jak na tym leżała to zimno jej bylo, przy kąpieli z reszta tez ja okrywalismy troche tetra, mysle ze na dno pielucha tetrowa starczy

Bylam w bibliotece, wzięłam gerritssen, ta krolowa o której pisala zebrah, i "najjasniejsza gwiazda na niebie", i jeszcze jedną

Chciałam jeźdźca i jeszcze kilka innych mialam na liście, ale nie bylo

Na jeźdźca zrobiłam rezerwacje, ale dopiero 6marca będzie...
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 19:32   #2732
soffinka
Zadomowienie

Madzia9999 i masuriangirl ile waza wasze dzieci?
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 19:36   #2733
Asiek121
Zakorzenienie

ostatnio jakas dziewczyna na grupie na fb pisała ,ze jest w 8 msc i ma do sprzedania cała wyprawke dla dziewczynki bo nagle sie okaxalo, ze chlopiec haha :-D od razu tam wszystkie pisały do jakiego lekarza chodziła , że przez 8 msc nie zobaczył pindolka :-D
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 19:40   #2734
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
ostatnio jakas dziewczyna na grupie na fb pisała ,ze jest w 8 msc i ma do sprzedania cała wyprawke dla dziewczynki bo nagle sie okaxalo, ze chlopiec haha :-D od razu tam wszystkie pisały do jakiego lekarza chodziła , że przez 8 msc nie zobaczył pindolka :-D

Tak zwany błąd statystyczny
Moja babeczka potwierdzona przez dwóch lekarzy

A wyprawke staram się kupować w kolorach uniwersalnych co by mi jeszcze kiedys się przydało

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 19:49   #2735
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość

A wyprawke staram się kupować w kolorach uniwersalnych co by mi jeszcze kiedys się przydało

Moj tez potwierdzony przez dwóch :p
Ja tez mam dużo rzeczy ecru i szarych tj kocyk rożek itp
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 19:50   #2736
olinka012
Zadomowienie

Michalek tez potwierdzony przez 2lekarzy
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 19:56   #2737
Honcia
Zakorzenienie

W sumie jeśli by się okazało, że cos jednak wyrosło to by nie było kłopotu z imieniem bo mieliśmy wybrane

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 20:04   #2738
Asiek121
Zakorzenienie

u mnie tez potwierdzone przez 2 i mam na karcie z dzisiaj "narzady zenskie widoczne" takze mam na piśmie haha :-D

ale prawda jest taka, że większośc jednak jest rozowych rzeczy :-P
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 20:06   #2739
olinka012
Zadomowienie

Jesli chodzi o książki jutro zaczynam najnowszą książkę ks.Jana Kaczkowskiego." Grunt pod nogami"
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 20:22   #2740
kanwa
Zakorzenienie

Ja też mam na opisie z usg połówkowego wpis płeć żeńska
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 20:26   #2741
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
My już po badaniu wszystko super git

lekarz rzeczowy ale sprawdził wszystko dokładnie i także potwierdził dziewczynkę

nawet na chwilę włączył 4d

ale oczywiście była odwrócona
waży 330g,
Super ślicznotka moja też zasłoniła się rączką

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Weronika u mnie prawie codziennie zgaga się odzywa ale zawsze popijam ją mlekiem i przechodzi.
Mi zas migdały
Stary 2016-02-15, 20:27   #2742
Radena
Zadomowienie

Dziewczyny,bardzo dziękuję za kciuki:-* Dzidzia zdrowa i śliczna,przepraszam że zdjęcie w takiej słabej jakości. W każdym razie jestem zachwycona i trochę w szoku,że to nie chłopiec,a miałam takie silne przeczucie mąż troszkę zawiedziony,ale może 2 się uda chłopiec;-)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1455564402213.jpg (45,7 KB, 26 załadowań)
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 20:27   #2743
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Mi ciocia powiedziała ze na zgagę surowa marchewka, nie miałam okazji spróbować bo zgagi nie mam
No ja się na razie ratuje migdałami i pomaga
Stary 2016-02-15, 20:30   #2744
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Ja mam juz 4 pudelka uniwersalnych kolorów.

Gratulacje wizyt dziewczyny )

Byliśmy w lidlu Oli spodnie kupic. Cieszy się ze ma " dziewczynskie dżinsy" 122cm Ale ona rośnie!

Co do telefonów do lekarza - mój nikomu nie dal swojego nr :/
Tez nie mam nr do swojego lekarza. Nawet nie zaytałam go o to

Cytat:
my narazie kupilismy zwykla wanienke z Ikeii, duza nie jest ale na poczatek wystrczy
Też myśle o tej wanience z Ikeii nie ma chyba co fortuny wydawać na początek

Cytat:
Madzia9999 i masuriangirl ile waza wasze dzieci?
Ostatnie usg miałam w szpitalu 03.02 i Hania ważyła 460 gram Kolejne planowe usg mam mieć 17.03 także jeszcze dluugaa chwila zanim zobaczę dzidzie

Cytat:

Też mam trochę rzeczy w uniwersalnym kolorze

Cytat:
Moj tez potwierdzony przez dwóch :p
Ja tez mam dużo rzeczy ecru i szarych tj kocyk rożek itp
Cytat:
Michalek tez potwierdzony przez 2lekarzy
U mnie nawet przez 4 lekarzy dziewczyna potwierdzona. Moj prowadzący, inny gin na usg genetyczym, 2 lekarzy w szpitalu

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 20:43   #2745
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie. Wszystko jest w porządku.
Będziemy mieliCóreczkę !czyli tym razem moja intuicja nie zawiodła

Mała wazy 398 gram.
Martwi mnie ze jest ułożona miednicowo, Bartek od polowy byl glowka w dol. No ale mam nadzieje ze sie jeszcze przekreci do porodu.
Łożysko mam na przedniej ścianie, a tak szybko poczułam ruchy , dziwne.

Jaka jestem szczęśliwa! !!
Super że córeczka i najważniejsze wszystko dobrze a do porodu zdąży się jeszcze ułożyć

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Dziewczynki,ja też po usg i będzie Basia 400 gram też mam zdjęcie buzi,później wrzucę;-)
Gratulacje córeczki
klask i:

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
A to sisia i siusiak, myślicie że nic już sie nie zmieni?
No pięknie wszystko widać na moje oko się nic nie zmieni hehe ale ja nie mam żadnego doświadczenia lekarze co robią usg to już na 1 rzut oka widzą jaka płeć i się raczej znają na tym co robią ale niespodzianki się pojawiają i pomyłki

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
ja gąbke odpuszczam do wanienki bo slyszalam ile tam sie bakterii zbiera, lepiej pieluche tetrowa polozyc ;-)

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

a stojak fajna sprawa ale nie mamy miejsca na to wszystko :/
Masz racje gąbka to ZLOOOOOO same zarazki położna co chodziła do cioci kazała to od razu wyrzucić i to przy niej hehehe tam jest tyle bakterii że masakra nawet jak się ją dokładnie wypoćże czy też wyparzy wrzątkiem nie pomoże. Najlepiej stosować pieluszkę z tego co slyszałam i czytałam albo te plastikowe wkładki do wanny ale podobno dzieci się wtedy nie czują bezpieczne bo naszego dotyku ciała nie czują jak na tym leżą
Stary 2016-02-15, 20:58   #2746
ewka555
Zakorzenienie

Co do wanienki z Ikei to mieliśmy - nawet spoko, tyle ze jak tz nie bylo to mi się ciężko ją nosilo bo ma jakies dziwnie ostre krawędzie i jak nioslam wanienke pelna wody to dosłownie wrzynalo mi sie w dłonie. No i drugi mankament to taki, ze Zuzia bardzo szybko z niej wyrosla, ale akurat ona jest dluga, wiec komu innemu moze dluzej posluzy potem kupiliśmy zwykla niedroga wanienke ale dluzsza w dziecięcym i uzywamy do dzis

Kurczę tz dostal jakas wysypke od pasa w gore. Moze panikuje ale wyslalam go na ip bo się boje, ze to cos zakaźnego. A ma kontakt z chorymi bo na karetce jeździ. I przedwczoraj przyszedł do domu i zle się czul, normalnie dreszcze mial.

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Dokladnie weronia- nasza mala bardzo plakala na tej plastikowej wkladce, raz ze slabiej czuje rodzica a dwa ze pewnie zimniej, bo slabiej zanurzona w wodzie... Ale każde dziecko inne
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 21:02   #2747
Madzia9999
Zakorzenienie

Question Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Co do wanienki z Ikei to mieliśmy - nawet spoko, tyle ze jak tz nie bylo to mi się ciężko ją nosilo bo ma jakies dziwnie ostre krawędzie i jak nioslam wanienke pelna wody to dosłownie wrzynalo mi sie w dłonie. No i drugi mankament to taki, ze Zuzia bardzo szybko z niej wyrosla, ale akurat ona jest dluga, wiec komu innemu moze dluzej posluzy potem kupiliśmy zwykla niedroga wanienke ale dluzsza w dziecięcym i uzywamy do dzis

Kurczę tz dostal jakas wysypke od pasa w gore. Moze panikuje ale wyslalam go na ip bo się boje, ze to cos zakaźnego. A ma kontakt z chorymi bo na karetce jeździ. I przedwczoraj przyszedł do domu i zle się czul, normalnie dreszcze mial.

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Dokladnie weronia- nasza mala bardzo plakala na tej plastikowej wkladce, raz ze slabiej czuje rodzica a dwa ze pewnie zimniej, bo slabiej zanurzona w wodzie... Ale każde dziecko inne
Jeśli ma kontakt z chorymi to dobrze, że go do na IP wysłałaś. Ty w ciąży, Zuzia malutka. Lepiej dmuchać na zimne

Sophia Loren
Stary 2016-02-15, 21:26   #2748
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Bo czasem tak się zdarza Ja mam 2 koleżanki, które miały mieć chłopców, a mają dziewczynki. Jedna dowiedziała się w 8 mc, a druga dopiero po porodzie. Usg miały robione na każdej wizycie + połówkowe u innych lekarzy U mnie Olek potwierdzony już przez 3 lekarzy i liczę na to, że pozostanie chłopcem

Cytat:

lekarz rzeczowy ale sprawdził wszystko dokładnie i także potwierdził dziewczynkę

waży 330g,
Gratulacje, piękna Nadia

Cytat:

Mała wazy 398 gram.
Martwi mnie ze jest ułożona miednicowo, Bartek od polowy byl glowka w dol. No ale mam nadzieje ze sie jeszcze przekreci do porodu.

Gratulacje

Cytat:
Dziewczynki,ja też po usg i będzie Basia 400 gram też mam zdjęcie buzi,później wrzucę;-)
Gratulacje I tym sposobem dziewczynki prawie dogoniły chłopców Jak to natura sprawiedliwie obdziela!

Cytat:
Dobra wiadomość do końca tygodnia mam dostać kasę od zus... ciekawe tylko ile
Najważniejsze, że się ruszyło, a teraz już powinnaś mieć płynność w wypłatach!

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Dziś przyszła paczka z Nexta♡♥♡
Poszalałam "matka wariatka" i wydałam 9 stówek ale te rzeczy są cudowne♡♡♡
Ta strona powinna być zabroniona! Ja zdecydowanie za dużo pieniędzy tam zostawiam Ale ubrania są naprawdę cudowne

Cytat:
Dziewczyny a miała ktoraś z Was laktator Lovi? Chciałabym z Lovi butelki i smoczki i zastanawiam się nad laktatorem.
Ja używałam tylko przez kilka dni w szpitalu Lovi Prolactis elektryczny i byłam zachwycona. W domu miałam Medele Mini Electic i jak dla mnie Lovi pobił go na głowę. Teraz zastanawiam się czy nie sprzedać Medeli i nie kupić sobie właśnie Lovi

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 21:31   #2749
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Bo czasem tak się zdarza Ja mam 2 koleżanki, które miały mieć chłopców, a mają dziewczynki. Jedna dowiedziała się w 8 mc, a druga dopiero po porodzie. Usg miały robione na każdej wizycie + połówkowe u innych lekarzy U mnie Olek potwierdzony już przez 3 lekarzy i liczę na to, że pozostanie chłopcem

Gratulacje, piękna Nadia

Gratulacje

Gratulacje I tym sposobem dziewczynki prawie dogoniły chłopców Jak to natura sprawiedliwie obdziela!

Ta strona powinna być zabroniona! Ja zdecydowanie za dużo pieniędzy tam zostawiam Ale ubrania są naprawdę cudowne

Ja używałam tylko przez kilka dni w szpitalu Lovi Prolactis elektryczny i byłam zachwycona. W domu miałam Medele Mini Electic i jak dla mnie Lovi pobił go na głowę. Teraz zastanawiam się czy nie sprzedać Medeli i nie kupić sobie właśnie Lovi
o tak! Powinien być zakaz:P

Dzięki za opinie o laktatorze.To biorę go bo właśnie ten model oglądałam na gemini
Stary 2016-02-15, 21:38   #2750
__Veronique
Wtajemniczenie

Ale że o jakiej stronie wy piszecie??

Ach dobra, już doczytałam

No one's gonna take my soul away.

Edytowane przez __Veronique
Czas edycji: 2016-02-15 o 21:39
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 21:47   #2751
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Zebrah- ta czerwona krolowa to jaki autor?
Victoria Aveyard. Widzę, że już dorwałaś w bibliotece- to miłej lektury Ja lubię fantasy- choć nie czytałam wieki całe. Za to w liceum miałam fazę z kolegami z fakultetu i pochłanialiśmy co leciało.

hmm ja właśnie kupiłam tą wanienkę w ikei w weekend. Ale nie zamierzam jej specjalnie nosić- od tego mam mięśnie małżonka

Dobranoc Mamusie!
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 21:49   #2752
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Pikpik i majkela wspolczuje mam nadzieje ze Wy i dzieciaczki szybko wyzdrowiejecie

Cytat:
Majkela, Pikpik - z Ola tez to przerabiałam maz był wczoraj w przedszkolu i nawet pani wychowawczyni mowila mu ze jak nie trzeba teraz to raczej nie dawać do przedszkola bo jest masakra. Dzieci wracają po tygodniu dwa dni chodzą i znów gorączki katar kaszel
U córki w zeszły poniedziałek było dwoje dzieci-w tym jedno moje, we wtorek dostaliśmy tel, żeby ją odebrać bo gorączka, a od środy zamknęli całkiem żłobek, bo wszystkie się pochorowały (całe 15szt) . Dzisiaj córcia, już poszła i w sumie była ich już 5
Na moje pytanie do lekarza, do kiedy córa ma zostać w domu, pan dr odp i się śmieje-do wiosny ale taka prawda. Choć oboje stwierdziliśmy że w tym roku wyjątkowe wirusisko szaleje. Chyba w przyszłym roku zaszczepimy się na grype

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Pochwale się co dziś zakupiłam materiały na pościel rożki kocyk i poduszki do wózka oraz ochraniacze do łyżeczka i ozdoby do powieszenia teściowa musi się teraz spisać i to wszystko uszyć za całość 130 zł a na Allegro gotowe 380 ale z wkładem do pościeli ale i tak się opłacało bo mam dodatkowo inne rzeczy np rozek
Taka teściówka to skarb

Cytat:
Więc Moje Maleństwo na 100 % jest dziewczynką waży 460 gram.. kawał babeczki i jak lekarka ją badała to sobie tańcowała w brzuszku, aż Pani ginekolog powiedziała " Królewno chwilę spokoju muszę się zmierzyć " . Ona szalała a Mamcia nic nie czuła :/
Wdł niej zaczął mi się dzisiaj 22 tydzień a wdl aplikacji we wtorek będę miałam 23 :/ Mam na razie się nie martwić tym że ja nie czuje, bo na pewno ja poczuje wiec trzymam za słowo i czekam cierpliwie.
Super
Stary 2016-02-15, 21:55   #2753
Madzia9999
Zakorzenienie

Weronia93 gdzie kupowalaś materiały gdzieś online czy stacjonarnie?

Sophia Loren
Stary 2016-02-15, 21:56   #2754
201711281320
Konto usunięte

Cytat:

waży 330g,

Cytat:

Mała wazy 398 gram.

Cytat:
Gratuluję Wam dziewczyny

Cytat:
Super! Ja dostałam pismo ze przewidywany koniec w mojej sprawie to 10 marca...
Dobrze, że coś już wiadomo ale jeszcze trochę musisz poczekać niestety...

Cytat:
Dziś przyszła paczka z Nexta♡♥♡
Poszalałam "matka wariatka" i wydałam 9 stówek ale te rzeczy są cudowne♡♡♡
Tylko czy Ida zdąży je wszystkie ubrać zanim wyrośnie to nie wiem
Do tego milion ubranek od szwagierki z lumpka Także teraz kupuje już rozmiary 68-74 jakby co

Zrobiłam dziś listę wyprawkową dla mnie i córci i wyszły mi 3 kartki a5.Zaczynam od jutra zamawiać inne rzeczy.
Ależ mnie jara ta wyprawka
Szalona!
Ja nawet jeszcze za bardzo się nie rozglądałam za rzeczami dla noworodka. Idzie wiosna powoli i muszę jak co roku wydać sporo kasy na buty i kurtki dla starszaków, bo już jak zwykle wszystko z ubiegłego roku małe- buty trekkingowe, sportowe, balerinki córki, kurtki przejściowe...

Cytat:
Nam lekarz powiedział, że już się nie ma prawa zmienić. A te zdjęcia są na tyle dokładne, że na moje oko nie ma szans na zmianę

Ja rożka nie kupuję. Mam dostać od szwagierki 2. Ogólnie nie lubię w tym dziecka nosić bo zawsze wydaje mi się, że mi dołem wypadnie wiec chyba użyję tylko do wyjścia za szpitala...

Dziewczyny a jakie wanienki polecacie? Takie tradycyjne czy te z wstawką na której się układa dzidziusia??
Ja do kąpania na początek kupuję tummy tub, powinno wystarczyć na 4-5 miesięcy, potem kupię coś większego.

Żadnych wkładek ani gąbek nie używałam, moje dzieci darły się w pozycji na plecach i kąpałam ich twarzą skierowaną do wody- tylko tak były spokojne.

Rożka nie kupuję, nie wiem czy latem się przyda, wybiorę raczej jakieś cieńsze otulacze na początek.

Mnie też męczy zgaga niestety... Najbardziej po kwaśnych daniach np. po pomidorowej czy surówce z kapusty kiszonej

A włosy wypadały mi na początku ciąży i przeszło. Teraz zrobiły się supermocne. Cały wyhodowany nadmiar pewnie wypadnie po porodzie jak poprzednio
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 21:59   #2755
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

waży 330g,
Gratuluje

Cytat:
ja mam cała trylogie daj meila
Oooo i ja do Ciebie sie odezwę, ale jutro

Cytat:

Mała wazy 398 gram.

Gratulacje

Cytat:
Gratuluje

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
A to sisia i siusiak, myślicie że nic już sie nie zmieni?
Zobacze jutro na kompie

Cytat:
Nam lekarz powiedział, że już się nie ma prawa zmienić. A te zdjęcia są na tyle dokładne, że na moje oko nie ma szans na zmianę

Ja rożka nie kupuję. Mam dostać od szwagierki 2. Ogólnie nie lubię w tym dziecka nosić bo zawsze wydaje mi się, że mi dołem wypadnie wiec chyba użyję tylko do wyjścia za szpitala...

Dziewczyny a jakie wanienki polecacie? Takie tradycyjne czy te z wstawką na której się układa dzidziusia??
Zwykła wanienka a na dole tetra plus może być owiniete. Zależy od dziecka. Później jak mały zaczał szaleć to do wanny kupiliśmy mate antypoślizgową i używamy jej cały czas.

Co do rożka to indywidualna kwestia dziecka.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 22:01   #2756
haneczkab92
Ania

Cytat:

Dobrze, ze Go wysłałaś na ip, zawsze to będziesz spokojniejsza

Cytat:

Ja myslam ze jak sie naczekalam na pieniądze to później juz będzie ok, ale juz znowu za dwa zwolnienia mi nie wyplacili i zadnej decyzji nie ma... Cholerny zus.
Oby u innych dziewczyn tak nie bylo

Wybiera sie ktoras z Was jutro na warsztaty "bezpieczny maluch" we Wroclawiu?

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 22:06   #2757
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
jakie plany na walentynki ??
Już po ale u nas dzień był jak co dzień- no może nie jak co dzień, bo to była niedziela i w końcu wszyscy byliśmy w domu
Z romantycznych rzeczy zrobiliśmy we czwórkę pizze w kształcie serca W sobotę dostałam śliczny bukiet róż od tż-ta, ale że mój bystry teść zapomniał kupić kwiaty dla mojej mamy na imieniny, to moje róże powędrowały do mamci o i takie walentynki

Cytat:
Choróbsko mnie dopadło kaszel mam jak palacz z 20letnim stażem dzis doszedł bol łydek i piszczeli (?) oraz bol głowy
Leczę sie herbata z miodem i cytryna a przed snem mleko z miodem i czosnkiem
Zdrówka

Cytat:
Dziewczyny,chodzicie jeszcze do kościoła? Ja nie chodzę ostatnio,bo za każdym razem w połowie mszy muszę siadać,a nie lubię jak się tak ludzie gapia. Ale mam trochę wyrzuty sumienia,że w sumie co mi szkodzi sobie posiedzieć w ławce...
Ja w ogóle nie chodzę od pewnego czasu, tez się jakoś zraziłam do Kościoła

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no pewnie, z resztą młody od urodzenia ma OKO przy naszym koncie i kasa z ubezpieczeń z pracy, chrzcin, roczków itd. jest tam wpłacana i już ma super sumkę niech się odkłada- będą mieli na start
Super sprawa. Już dawno o tym myśleliśmy z tż-tem, ale zawsze coś, poza tym nas pieniądz się nie trzyma

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
My dzis po prostu siedzimy. Synek chory-ciężkie nocki, nic sie nie chce.

Myślałam by zamówić coś do jedzenia, ale chyba jednak zrobie coś do schabowych.
Zdrówka dla synka

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
MAJKELA to zapraszam jeszcze na blog, chociaz akurat romansidel tam nie ma. Od czasu do czasu erotyka ewentualnie
Na pewno zajrzę jak już będę wypoczywać

Cytat:
U mnie dziś pracowita niedziela. Praktycznie pół dnia siedziałam w ciuszkach dziecięcych. Segregowałam, odkładałam te nadające się dla Olka, szykowałam ubranka po Zuzi dla koleżanki, która rodzi w sierpniu córkę i sporą część powyrzucałam do kontenerów pck, bo były znoszone. A drugie pół dnia sprzątałam. Tak właśnie minęły mi walentynki, których także nie obchodzę Mąż pojechał z Zuzią do dziadków, więc miałam chatę wolną i zamiast odpoczywać to teraz czuję się jakbym tonę kamieni przeniosła
Właśnie tylko czekam na wolne i ruszam na strych oblukać co tam się nada dla juniora

Cytat:
Dzisiaj koło godziny 1 rano , jeszcze nie spaliśmy, Tż położył rękę na brzuszki i po jakimś czasie oby dwoje poczuliśmy to samo.. tzn. on mówi że poczuł takie małe kopnięcie a ja w brzuszku poczułam tak jakby balon pękł... raz takie coś.
To na pewno malutka. Doczekałaś się w końcu

Cytat:
Tz w tym tygodniu dużo pracuje, wiec stwierdziłam, ze jedziemy z Zuzia na kilka dni do rodziców - mama akurat ma ferie
O i fajnie, odpoczniecie sobie. Udanego wyjazdu
Stary 2016-02-15, 22:13   #2758
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Ja do kąpania na początek kupuję tummy tub, powinno wystarczyć na 4-5 miesięcy, potem kupię coś większego.
Też nad nim rozmyślam

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 22:15   #2759
kanwa
Zakorzenienie

Radena gratki. Duuuża córcia.

To wiaderko do kąpania wydaje się ekstra ale ja się boję że bym dziecko połamała w nim

Szkoda że nie wiedziałam o tych warsztatach we Wrocławiu wcześniej

Ja nie chodzę do kościoła.

Ewka daj znać co z mężem

Do włosów też mam szczotkę tangle tizzer a gumki sprężynki wprost uwielbiam

Dziewczyny a używa ktoras z Was do włosów oleju kokosowego? W jaki sposób to się stosuje? Nakłada na jaki czas na włosy?

Aaa dziewczynki. Mam pytanko.
Prześcieradełko do wózka i do łóżeczka bawełniane tak?
Jersey i i frotte chyba odpadają co?

Edytowane przez kanwa
Czas edycji: 2016-02-15 o 22:19
Stary 2016-02-15, 22:19   #2760
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

ASIEK swietne wiesci z wizyty
Ja teraz czytam Wyspa Tokio Natsuo Kirino
Teoretycznie w ciąży włosy nie powinny lecieć, chyba że sa jakieś niedobory. Powinny rosnąć podwójne. Za to potem nadmiar wypada. Jesli leci za dużo, to znowu efekt niedoborów.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości