|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
Gąbkę do wanienki odradzam, pochlaniacz bakterii :/
Co do tej wkladki plastikowej- mialam ale u nas się nie sprawdziła. Zuzia jak na tym leżała to zimno jej bylo, przy kąpieli z reszta tez ja okrywalismy troche tetra, mysle ze na dno pielucha tetrowa starczy ![]() Bylam w bibliotece, wzięłam gerritssen, ta krolowa o której pisala zebrah, i "najjasniejsza gwiazda na niebie", i jeszcze jedną ![]() Chciałam jeźdźca i jeszcze kilka innych mialam na liście, ale nie bylo ![]() Na jeźdźca zrobiłam rezerwacje, ale dopiero 6marca będzie... |
|
|
|
#2732 |
|
Zadomowienie
|
Madzia9999 i masuriangirl ile waza wasze dzieci?
|
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio jakas dziewczyna na grupie na fb pisała ,ze jest w 8 msc i ma do sprzedania cała wyprawke dla dziewczynki bo nagle sie okaxalo, ze chlopiec haha :-D od razu tam wszystkie pisały do jakiego lekarza chodziła , że przez 8 msc nie zobaczył pindolka :-D
|
|
|
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak zwany błąd statystyczny ![]() Moja babeczka potwierdzona przez dwóch lekarzy A wyprawke staram się kupować w kolorach uniwersalnych co by mi jeszcze kiedys się przydało
|
|
#2735 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2736 |
|
Zadomowienie
|
Michalek tez potwierdzony przez 2lekarzy
|
|
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie jeśli by się okazało, że cos jednak wyrosło to by nie było kłopotu z imieniem bo mieliśmy wybrane
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tez potwierdzone przez 2 i mam na karcie z dzisiaj "narzady zenskie widoczne" takze mam na piśmie haha :-D
ale prawda jest taka, że większośc jednak jest rozowych rzeczy :-P |
|
|
|
#2739 |
|
Zadomowienie
|
Jesli chodzi o książki jutro zaczynam najnowszą książkę ks.Jana Kaczkowskiego." Grunt pod nogami"
|
|
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam na opisie z usg połówkowego wpis płeć żeńska
|
|
|
|
#2741 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Mi zas migdały
|
|
#2742 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,bardzo dziękuję za kciuki:-* Dzidzia zdrowa i śliczna,przepraszam że zdjęcie w takiej słabej jakości. W każdym razie jestem zachwycona i trochę w szoku,że to nie chłopiec,a miałam takie silne przeczucie
mąż troszkę zawiedziony,ale może 2 się uda chłopiec;-)
|
|
|
|
#2743 |
|
Rozeznanie
|
No ja się na razie ratuje migdałami i pomaga
|
#2744 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ostatnie usg miałam w szpitalu 03.02 i Hania ważyła 460 gram ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2745 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() klask i:![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- No pięknie wszystko widać na moje oko się nic nie zmieni hehe ale ja nie mam żadnego doświadczenia lekarze co robią usg to już na 1 rzut oka widzą jaka płeć i się raczej znają na tym co robią ale niespodzianki się pojawiają i pomyłki---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Masz racje gąbka to ZLOOOOOO same zarazki położna co chodziła do cioci kazała to od razu wyrzucić i to przy niej hehehe tam jest tyle bakterii że masakra nawet jak się ją dokładnie wypoćże czy też wyparzy wrzątkiem nie pomoże. Najlepiej stosować pieluszkę z tego co slyszałam i czytałam albo te plastikowe wkładki do wanny ale podobno dzieci się wtedy nie czują bezpieczne bo naszego dotyku ciała nie czują jak na tym leżą
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wanienki z Ikei to mieliśmy - nawet spoko, tyle ze jak tz nie bylo to mi się ciężko ją nosilo bo ma jakies dziwnie ostre krawędzie i jak nioslam wanienke pelna wody to dosłownie wrzynalo mi sie w dłonie. No i drugi mankament to taki, ze Zuzia bardzo szybko z niej wyrosla, ale akurat ona jest dluga, wiec komu innemu moze dluzej posluzy
potem kupiliśmy zwykla niedroga wanienke ale dluzsza w dziecięcym i uzywamy do dzis ![]() Kurczę tz dostal jakas wysypke od pasa w gore. Moze panikuje ale wyslalam go na ip bo się boje, ze to cos zakaźnego. A ma kontakt z chorymi bo na karetce jeździ. I przedwczoraj przyszedł do domu i zle się czul, normalnie dreszcze mial. ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Dokladnie weronia- nasza mala bardzo plakala na tej plastikowej wkladce, raz ze slabiej czuje rodzica a dwa ze pewnie zimniej, bo slabiej zanurzona w wodzie... Ale każde dziecko inne
|
|
|
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2748 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam 2 koleżanki, które miały mieć chłopców, a mają dziewczynki. Jedna dowiedziała się w 8 mc, a druga dopiero po porodzie. Usg miały robione na każdej wizycie + połówkowe u innych lekarzy U mnie Olek potwierdzony już przez 3 lekarzy i liczę na to, że pozostanie chłopcem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak to natura sprawiedliwie obdziela!Cytat:
Cytat:
Ale ubrania są naprawdę cudowne Cytat:
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za opinie o laktatorze.To biorę go bo właśnie ten model oglądałam na gemini
|
|
|
|
|
#2750 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale że o jakiej stronie wy piszecie??
Ach dobra, już doczytałam
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2016-02-15 o 21:39 |
|
|
|
#2751 |
|
Rozeznanie
|
Victoria Aveyard. Widzę, że już dorwałaś w bibliotece- to miłej lektury
Ja lubię fantasy- choć nie czytałam wieki całe. Za to w liceum miałam fazę z kolegami z fakultetu i pochłanialiśmy co leciało. hmm ja właśnie kupiłam tą wanienkę w ikei w weekend. Ale nie zamierzam jej specjalnie nosić- od tego mam mięśnie małżonka Dobranoc Mamusie!
|
|
|
|
#2752 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
) . Dzisiaj córcia, już poszła i w sumie była ich już 5![]() Na moje pytanie do lekarza, do kiedy córa ma zostać w domu, pan dr odp i się śmieje-do wiosny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
Weronia93 gdzie kupowalaś materiały gdzieś online czy stacjonarnie?
|
#2754 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja nawet jeszcze za bardzo się nie rozglądałam za rzeczami dla noworodka. Idzie wiosna powoli i muszę jak co roku wydać sporo kasy na buty i kurtki dla starszaków, bo już jak zwykle wszystko z ubiegłego roku małe- buty trekkingowe, sportowe, balerinki córki, kurtki przejściowe... ![]() Cytat:
Żadnych wkładek ani gąbek nie używałam, moje dzieci darły się w pozycji na plecach i kąpałam ich twarzą skierowaną do wody- tylko tak były spokojne. Rożka nie kupuję, nie wiem czy latem się przyda, wybiorę raczej jakieś cieńsze otulacze na początek. Mnie też męczy zgaga niestety... Najbardziej po kwaśnych daniach np. po pomidorowej czy surówce z kapusty kiszonej ![]() A włosy wypadały mi na początku ciąży i przeszło. Teraz zrobiły się supermocne. Cały wyhodowany nadmiar pewnie wypadnie po porodzie jak poprzednio
|
||||||
|
|
|
#2755 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooo i ja do Ciebie sie odezwę, ale jutro Cytat:
Cytat:
Zobacze jutro na kompie Cytat:
Co do rożka to indywidualna kwestia dziecka. |
||||
|
|
|
#2756 | ||
|
Ania
|
Cytat:
Dobrze, ze Go wysłałaś na ip, zawsze to będziesz spokojniejsza ![]() Cytat:
Oby u innych dziewczyn tak nie bylo ![]() Wybiera sie ktoras z Was jutro na warsztaty "bezpieczny maluch" we Wroclawiu?
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#2757 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Już po
Z romantycznych rzeczy zrobiliśmy we czwórkę pizze w kształcie serca W sobotę dostałam śliczny bukiet róż od tż-ta, ale że mój bystry teść zapomniał kupić kwiaty dla mojej mamy na imieniny, to moje róże powędrowały do mamci o i takie walentynki![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
Radena gratki. Duuuża córcia.
To wiaderko do kąpania wydaje się ekstra ale ja się boję że bym dziecko połamała w nim ![]() Szkoda że nie wiedziałam o tych warsztatach we Wrocławiu wcześniej ![]() Ja nie chodzę do kościoła. Ewka daj znać co z mężem ![]() Do włosów też mam szczotkę tangle tizzer a gumki sprężynki wprost uwielbiam ![]() Dziewczyny a używa ktoras z Was do włosów oleju kokosowego? W jaki sposób to się stosuje? Nakłada na jaki czas na włosy? Aaa dziewczynki. Mam pytanko. Prześcieradełko do wózka i do łóżeczka bawełniane tak? Jersey i i frotte chyba odpadają co? Edytowane przez kanwa Czas edycji: 2016-02-15 o 22:19 |
|
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
ASIEK swietne wiesci z wizyty
![]() Ja teraz czytam Wyspa Tokio Natsuo Kirino Teoretycznie w ciąży włosy nie powinny lecieć, chyba że sa jakieś niedobory. Powinny rosnąć podwójne. Za to potem nadmiar wypada. Jesli leci za dużo, to znowu efekt niedoborów.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

ale zawsze popijam ją mlekiem i przechodzi.

mąż troszkę zawiedziony,ale może 2 się uda chłopiec;-)

klask i:
U mnie Olek potwierdzony już przez 3 lekarzy i liczę na to, że pozostanie chłopcem