|
|
#2761 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
Witam się po weekendzie
![]() Wreszcie udało mi się Was nadrobić, ale nie pamiętam już do czego miałam się odnieść. Tż zrobił mi niespodziankę, wziął kilka dni urlopu i przyjechaliśmy do rodziców. Gratuluję wszystkich udanych wizyt oraz poznanych płci Super zdjęcia Waszych maluszków ![]() Co do szczepień to nie mam zaufania do skojarzonych, dlatego zdecydujemy się na te szczepienia standardowe i pneumokoki. Nad rotawirusami się waham, ale nie wiem czy jest sens, bo sześcioro dzieci, które znam było szczepione, a wylądowało z tego powodu w szpitalu w pierwszym roku życia. My też powoli kompletujemy wyprawkę. Wanienkę planujemy kupić w Ikei, bo nie chcemy dodatkowo zagracać mieszkania stojakiem, a ta jest niewielka i zmieści się na stoliku do przewijania Klupś. |
|
|
|
#2762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Na Gemini ten laktatora 313zl, a na allegro 319 ale z gratisami, np butelka lovi 🙌 |
|
|
|
|
#2763 |
|
Zadomowienie
|
Haneczka, a dostałaś jakieś potwierdzenie zapisu na warsztaty? Bo ja nic nie dostałam i teraz się zastanawiam czy iść czy nie...
|
#2764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2765 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
prześliczne zdjęcie
|
|
#2766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas kąpielą głównie zajmował się mąż. Ja nie lubiłam kąpać małej Zuzi, bo się po prostu bałam. Nie wiem czy tym razem mąż będzie "dostępny" w domu w godzinach kąpielowych, więc myślałam żeby zaopatrzyć się właśnie w Tummy Tub
|
|
#2767 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
etanol w syropach stosowany jest jako środek konserwujący i stosowany jest nie tylko w farmacji,ale również w spożywce np. w moich ulubionych 7daysach Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na wypadanie nie pomogę, bo mi dopiero po ciąży wypadają (nawet nic z tym szczególnie nie robiłam, czekałam aż wyleci to co ma wylecieć). Teraz mam spokój, jedynie zaczęły mi się przetłuszczać szybciej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Faktycznie, wyższy poziom wtajemniczenia
|
||||||||
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
MADZIUS gratuluje coreczki! Tez mam na przedniej scianie, a ruchy czulam juz w 13tc w tej ciąży. Pytalam lekarza, to powiedzial, ze łożysko to jedno, a drugie temperament maleństwa.
RADENA brawo! HANECZKA kwestoa indywidualna z tym rozkiem. Ja nie uzywalam, chociaż dostalam dwa. Niby latwiej dziecko trzymac, ale i musialam sie nauczyc obslugi bez niego.. bo przeciez w rozku przewijac nie będę. EWKA jak z mezem?
|
#2769 |
|
Rozeznanie
|
Stacjonarnie 150x100 za 32zl minky a bawełna 150x100 za 15zl
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro z home office to na bieżąco będę zaglądać
|
#2771 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle sam komfort użycia dla mnie bez porównania. Przy Medeli czułam dziwny dyskomfort, a Lovi po prostu masował mi piersi No i nie warczał tak
|
|
#2772 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
pochwal się koniecznie![]() Cytat:
Ja tel mam do lekarza, ale nie jest to kontakt 24h, taki jaki mam np. z pediatrą. Cytat:
![]() Ja tam siusiaka nie widzę, słabo cokolwiek widać ![]() Cytat:
![]() Nie boisz się, że ci dziecko się wyśliźnie, masz wolne dwie ręce, dziecko wygodnie leży, polewasz je wodą itp. warte swojej ceny. Hamaczek prałam normalnie w pralce co jakiś czas ![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2773 |
|
Wtajemniczenie
|
Kociak, to nie jest lokata ani rachunek, tylko polisa ubezpieczeniowa. Założyliśmy ją w ING ( teraz Nationale Nederlanden). Jest tam kilka opcji, jakieś 'portfele', bezpieczne i ryzykowne ( wtedy pieniądze można inwestować, można zarobić więcej, ale też i stracić). My mamy bezpieczną opcję, gdzie zysk jest mniejszy, ale nie ponosi się żadnego ryzyka i to jest OK. Po 10 latach jest premia za regularne wpłaty, i wtedy można podjąć pieniążki bez żadnej straty. Przed upływem tego okresu pobierają opłatę, chyba 10 czy 20% zgromadzonej kwoty. My jesteśmy zadowoleni, bo lokata się nie opłaca, a rachunek bankowy, to wiadomo, kusi, czasem się wpłaca, czasem nie
![]() ania230, mi też lecą włosy, ale dużo mniej niż przed zajściem w ciążę, myślę, że jeszcze chwila i przestaną wypadać. Za to 3 miesiące po porodzie spodziewam się wzmożonego wypadania. Należy to przeczekać, to jest normalne. Mi swego czasu pomogły ampułki Vichy, czerwony szampon Vichy i Dermena. Dobra jest też wcierka z czarnej rzepy, żółtka i nafty kosmetycznej, ale ja nie mam do tego cierpliwości. Veronique, dla Ciebie krem z porów: 1 litr bulionu (drobiowy lub warzywny)
Cebulę obrać i posiekać w drobną kostkę. Ziemniaka obrać i pokroić w drobna kostkę. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W garnku rozgrzać 2 łyżki masła i wrzucić pora z cebulą. Dusić aż będą przyrumienione. Następnie wlać bulion, dodać marchew i ziemniaka. Gotować aż warzywa zmiękną na średniej mocy palnika. Całość zmiksować blenderem. Wlać śmietankę i dopraw gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Całość gotować przez 5 minut. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Asiek, śliczna dziewczynka Macie już imię?Motylek, faktycznie wybrałaś trudny obrazek, tam jest dużo elementów, które są takie same, masakra, ale życzę powodzenia Dasz radę ![]() madzius, gratuluję córeczki Macie już imię?Radena, gratulacje! Basia, śliczne imię ![]() Honcia, Rozalka to mi się kojarzy z lekturą "Antek" B. Prusa. Trzy zdrówaśki i do pieca ![]() Madzia, mój tak samo Te talerze na zupy są teraz takie płytkie albo zupełnie małe, takie ala miseczki. Chyba będzie trzeba do misek do sałatek nalewać ![]() haneczka, a gdzie te warsztaty? Nic nie słyszałam? [QUOTE=[B]majkela[/B]12;55783361] ![]() QUOTE]
2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4. 2019: 2 Edytowane przez Miqesi Czas edycji: 2016-02-15 o 23:19 |
|
|
|
#2774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2775 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
oby to nie było nic poważnego, daj znać.Cytat:
Do wózka nie miałam, używałam pieluchy tetrowej.Cytat:
![]() Nadrobiłam i padam. Jutro ostatni dzień pracy i nie wiem czy - ciężarnej nie dogodzisz testament z rozpiską pracy zrobiony, biurko posprzątane, ahhhh...ale już jutro wizyta![]() Dobrej nocki |
||||||
|
|
|
#2776 |
|
Zadomowienie
|
Majkela pod patrzylam ta wanienke i super się wydaje, może się zdecyduje 😸
|
|
|
|
#2777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warszatów darmowych jest dużo w różnych miastach. Najbardziej popularnr to Bezpieczny maluch Mamo to ja Planeta dziecka (nie jestem nazwy pewna) U mnie niestety tylko 1 w tym roku Cytat:
Nie moge spac. Sąsiad zaczadził mi mieszkanie smażoną cebulą-uroki bloku i złej wentylacji Edytowane przez fiazo Czas edycji: 2016-02-16 o 06:32 |
||
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
Miqesi jeszcze nie mamy imienia
nie możemy się z mężem dogadać w tej kwestii Mnie się bardzo podoba Zuzanna i chciałabym tak nazwać Córkę. Mam jeszcze kilka innych typów, ale Zuzia przeważa. |
|
|
|
#2779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na grypę nigdy się nie szczepilam. Moja znajoma sie szczepila. Powiedziała ze to byl blad. Dopiero po szczepieniu zaczęła tak chorować ze myślała ze się wykończy |
|
|
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się rozpisalyscie wczoraj
![]() Majkela ja brałam tabl silica i mi pomogly, ale dużo teraz tych suplementów ![]() Ja tez polecam przescieradla bawelniane z Ikei. Tym razem dokupię te same ![]() Mąż wczoraj byl na ip i albo alergia na cos, albo kontaktowe od pacjenta dorwal. Ale ponoć mógłby nas tym zarazić. Wiec kwarantanna w domu i jakies leki bierze A mnie w nocy zab rozbolal. Musze w końcu zrobić kanalowe. I ktos sie orientuje, jest w końcu darmowe w ciąży czy nie ? Zebrah, tak, dorwalam ta książkę 😁 o tym tytule byla tez biografia no ale stwierdziłam ze nie o to Ci chodzilo 😁 |
|
|
|
#2781 |
|
Zadomowienie
|
Podobno 1kanal darmowy (?)
|
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
widać bardzo dobrze, na lewym nie ma siusiaka na prawym jest. Nawet gin myszą wskazał, gdzie patrzeć
|
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
No tak.Tylko większość rzeczy chcę z gemini zamawiać i laktator chyba też.
Motylek a te 319 to z przesyłką? Ja jak myślę o tym wiadereczku to mi się wydaje że dziecko mi zaraz buzię zanurzy w wodzie albo kręgosłup córci połamię.Taka ze mnie panikara:P To mydełko też mam ale jak dla mnie to jest do kitu. Super wiedzieć. I ekstra że cichszy.Już wystarczy że inhakator mam jak traktor. O wanience z hamaczkiem to jeszcze nie słyszałam.Wyobraźnia mi zadziałała i sobie wyobraziłam maluszka w hamaczku i ciemnych okularach leżącego na słońcu ![]() Też musimy pomyśleć o jakimś koncie dla Idy.Inaczej sobie nie wyobrażam ![]() Boję się jechać do Ikei bo wiem że zaraz mnie poniesie w zakupach .Tym razem dla Idy ![]() Zuzanna to piękne imię ![]() A jakiej wielkości są te prześcieradła z Ikei? Mam wyrzuty sumienia przy tym Waszym czytaniu.Nie mogę się zebrać za czytanie choć na początku ciąży pochłaniałam książki ![]() Sorki że piszę bez cytowania ale inaczej nie chciało mi wysłać wiadomości z taką ilością cytatów. |
|
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ewka dobrze że dostał leki i teraz kwarantanna, żeby was nie pozarażał ![]() Kanwa ja pierdziu to poszalałaś faktycznie ![]() Będzie mała modelka Widziałam te wiaderko do kąpieli, ale też mam wrażenie że zrobiłabym krzywdę dziecku ![]() Dziewczyny, a wy też macie czasami bóle podbrzusza ![]() Ja miałam wczoraj kilka razy i teraz też trochę ćmi. Nie jest to mocny ból, ale jest i podobny jest do @. Mam nadzieję, że to macica rośnie ![]() Dobrze, że dzisiaj wizyta, zobaczę naszą kruszynkę Ostatnie usg 4 tygodnie temu, więc się stęskniłam za niunią
|
#2785 | |
|
Konto usunięte
|
Witam się z rana i zmykam zaraz, bo trzeba w końcu wszystkie zaległości w pracy wyprostować, bo inaczej do czerwca nie będę mogła odejść...
Cytat:
Mała od razu w nim przyjęła pozycję embrionalną i w ogóle nie trzeba było jej trzymać. Noworodki też podobno się w tym uspokajają, często nawet przysypiają. No i plusem jest to, że nalewa się tylko trochę wody, a dziecko zanurzone prawie po szyję i nie marznie. Ja już jestem zdecydowana tym bardziej, że przypuszczam, że najmłodsze też nie będzie lubiło kąpieli leżąc na plecach jak starsze rodzeństwo ![]() Prześcieradła do łóżeczka miałam i bawełniane i frotte na gumkach. Do wózka nie używałam- raczej jakiś kocyk miałam, bo zima była i dziecko i tak w kombinezonie leżało, teraz pewnie podłożę jakieś pieluszki flanelowe , bo jakoś nie wierzę, że w końcu mi się trafi nieulewające dziecko, któremu nie będzie trzeba co chwilę zmieniać prześcieradła ![]() Miłego dnia Wam życzę! |
|
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
Eve powodzenia na wizycie
![]() Do swojego gina idziesz? Może jak Ida podrośnie to zakupię to wiaderko. Dla noworodka jednak się obawiam. Ja mam plan kupić prześcieradełka żeby wyłożyć gondole.W lecie to myślę że będziemy przykrywać maluszki pieluszką.A ja planuje zakupić bambusowy otulacz-kocyk bo podobno w razie upałów troszkę chłodzi dzieciątko. Dziś zaczynam zakupy ciąg dalszy ![]() Po śniadaniu i spacerze porobię fotki ciuszków ♡♡♡ Pada dziś u mnie deszcz
|
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
Evelinke i majkela12 kciuki za wizyty
ja wiaderka nie kupiłam bo miałam wanienkę po mężu :P ewentualnie była też druga u mojej mamy po moim młodszym rodzeństwie |
|
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
Kanwa tak idę do swojego
Do wizyty jeszcze trochę, bo po 17 ale dzisiaj ![]() Dziękujemy za kciuki
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Oglądałam filmik na youtube o tym wiaderku, ale jakoś mnie nie przekonuje, więc zostanę przy zwykłej wanience ![]() Ciuszki z Nexta są super, ale ceny masakryczne Choć, nie powiem, co jakiś czas zaglądam na stronę i korci mnie żeby coś zamówić ![]() A prześcieradełka to nigdy frotte - sama nie lubię na takich spać, więc dziecku też takiego nie zafunduję |
|
|
|
#2790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kupujesz już dla córci? Imię wybrane? |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

mąż troszkę zawiedziony,ale może 2 się uda chłopiec;-)

oby to nie było nic poważnego, daj znać.
- ciężarnej nie dogodzisz