|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Lil'_Tina,ja CI polecam plukanke fioletowa-mozna kupic w rossmanie za ok 5 zl. Nadaje wlosow wlasnie bardziej popielatu kolor(tylko nalezy uwazac z iloscia,bo moga wlosy wyjsc z lekkim odcieniem fioletu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4622 |
Raczkowanie
|
Anuska77 i Nitek - dziękuję za rady
![]() ![]() ![]()
It won't always be the same, Can't be afraid of change. You wanna have your way, Demand till you're satisfied. Learn to express your mind. Sometimes you gotta fight, It's your life so don't you give up. ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie do dziewczyn które zaczęły brać tabletki antykoncepcyjne jako terapię przeciw wypadaniu włosów.. po jakim czasie przestały wypadać od momentu wzięcia 1szej tabletki?
Ciekawa jestem, ponieważ jeśli castagnus ma działać podobnie do hormonów to jestem ciekawa kiedy ewentualnie powinnam oczekiwać efektów.
#4624 |
Zakorzenienie
|
![]()
Gaagatko a te tabletki Castagnus ginekolog Ci zapisał czy brałaś je bez konsultacji z lekarzem
![]() ![]() ![]() Znalazłam jeszcze tabletki o podobnym działaniu - Agufem http://www.aptekazdrowia.pl/index.php?prod_id=1973001 11091&products=product Wizyte u ginekologa mam dopiero za miesiąc ![]() Ja podczas brania tabletek antykoncepcyjnych miałam włoski miodzio ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Raczkowanie
|
Milka po odstawieniu anty moja gin. mi je wtedy zapisała. Teraz sama je kupiłam (są bez recepty)
![]()
#4626 |
Przyczajenie
|
Mam pewien problem ostatnio z moimi włosami
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4630 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Wtajemniczenie
|
![]()
No to teraz a wam podam przepis na super odżywkę aby włosy były naprawdę SUPER
![]() ![]() * woda brzozowa (do kupienia w kioskach ruchu) wzmacnia cebulki ![]() *możecie też kupić wodę pokrzywową albo, co jest lepszym rozwiązaniem, nabyć odżywkę Jantar z bursztynem, oto link http://vitamarket.pl/sklep/p570-Odzy...wy-Jantar.html *witaminy, moze być Juwit *nafta kosmetyczna z wit. A+E *olejek rycynowy *olejki eteryczne: tymianek 2 krople, drzewo cedrowe 2 krople, lawenda 3 krople, rozmaryn 3 krople *olej jojoba-pół łyżeczki *olej z pestek winogron-łyżeczka Jeśli chodzi o pozostałe proporcje, to dajecie na oko, wiadomo na długie włosy wiecej, a na krótkie mniej. Wszystkie składniki mieszacie dokładnie w miseczce i na głowę. Moczycie włosy wodą, tak aby były wilgotne i rozprowadzacie odżywkę na skórze głowy, dokładnie wmasowując ją, resztę na włosy nakładacie. na to worek foliowy i potem ręcznik. Chodzicie z tym przynajmniej 2 godziny, a najlepiej 3 ![]() ![]() ![]() Niektóre składniki podały dziewczyny z LU, dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4632 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4633 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4634 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Zatem pozostaje wam tylko wypróbować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Do arsenału środków walczących z wypadadniem dołączyłam lotion seboradin niger, może przy okazji wyreguluje pracę gruczołów łojowych. Wcieram go wieczorem i zostawiam na całą noc. Rano myję głowe dermeną i wcieram dermena żel. Codziennie piję siemie lniane (jak nie zapomne ![]() Znalazłam w necie kapsułki wzmacniające dermedic, może wiecie coś na temat ich skuteczności? Cenowo nie jest źle, bo opakowanie wystarcza na 3 miesiące kuracji http://www.vena-vita.pl/produkt,id,6...+wlosy+90+kaps. Z góry dzięki za info. |
![]() ![]() |
![]() |
#4636 |
Przyczajenie
|
własnie nic się w "życiu moich włosów"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Raczkowanie
|
a mi wlosy wypadaja chyba od farby bo uzywam palette a ona niszcy, no ale jak juz aczelam tak musze pociagnac te farbe do studniowki potem przestane malowac. moze macie cos na wypadajace wlosy. robie od 2 tyg maseczke od was z oleju ryc, nafty kosm i zotka - ale szcerze neiwiem czy wiecej podczas nakladania jej nie wypada niz wogole.
przeczytlam cos o soku z czarnej rzepy, gdzie mozna to kupi i jak urzewac??? a moze jakies inne rady??
![]() |
#4638 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4639 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4640 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4641 | |
Przyczajenie
|
palmolive, ten pomaranczowy
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2007-11-01 o 11:51 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4642 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy możesz mi jeszcze napisać czy po stosowaniu tej mieszanki, wyrosły Ci nowe włosy w przerzedzonych miejscach? Jeśli chodzi o wypadanie, to ilość na pewno się u mnie zmniejszyła, ale teraz muszę powalczyć o odrośnięcie włosów w przerzedzonych miejscach... ![]() Najgorsze, że to jest zaraz nad czołem i strasznie jest widoczne i cały czas mam wrażenie, że się to przerzedzenie się zwiększa ![]() Mam jeszcze do Was pytanie. Czy któraś z Was stosowała płukanki (jako ostatnie płukanie po myciu włosów) z pokrzywy i skrzypu polnego? Z tego co pamiętam to dawało się po garści tych ziół, gotowało, odcedzało i po wystygnięciu płukało, tylko nie jestem pewna tych proporcji. Gdyby ktoś mnie uświadomił, to będę wdzięczna ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4644 |
Zakorzenienie
|
Virka, włosy powoli zaczną Ci odrastać w przerzedzonych miejscach, choć rozumiem, że musi być bardzo wkurzające czekać na efekty. Ja po kilkumiesięcznym stosowaniu WAX-u widzę, że włosy mi odrastają, ale jest to najbardziej widoczne nad czołem i w tzw. "Zakolach". Zauważam, że owe zakola porastają nieduże włosy, które na razie są zbyt jasne i delikatne, żeby je całkowicie zakryć, ale za 2-3 miesiące efekt powinien być bardziej widoczny. Jestem zszokowana, bo nigdy włosy nie wyrastały mi z tych newralgicznych miejsc, a tu niespodzianka. Dlatego nakładając WAX szczególną uwagę zwracam na to, żeby pokryć nim również częściowo czoło.
#4645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trochę się już pogubiłam w tych Waxach, jest ich coraz więcej na rynku, a tylko jeden jest typowo na odrastanie włosó (stosowany nawet po chemioterapii) i nie wiem, który, bo chyba ten byłby najlepszy. Wiesz może, który to jest ten jedyny, słuszny? Ja na zakolach, mam takie króciutkie jaśniutkie włoski, ale te przerzedzenia pomiędzy włosami, są puściutkie jak kolano ![]() ![]()
![]() |
#4646 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Powiem tak: nie mam łysienia androgenowego, mnie włosy wypadły przez niedoczynnośc tarczycy. Leciały 3 lata. Obecnie, oprócz różnych wcierek, stosuję też Loxon 5%, mam to szczęście, że jestem na niego b. wrażliwa, dlatego b. dobrze działa on na mnie, ale stosuję go dopiero od kwietnia. Maseczkę natomiast od stycznia: poprawiła się kondycja włosów, są grubsze i lśniące, mam też duużo odrostów, wszystkie zdrowe i grube. Ogólnie polecam maseczkę bo ona ma odżywić włosy i cebulki. Wiadomo, ze jeśli się nie pobudza cebulek, nie dostarcza się im witamin i substancji odżywczych, zarówno wewnętrznie, jak i wewnętrznie, to cebulki mogą ulec miniaturyzacji, a wkonsekwencji zaniknąć. Ta maseczka to bomba odżywcza dlatego ją polecam. Jestem pewna, ze odnotujecie porost włosów po niej, ale na to trzeba cierpliwości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie tak samo mam na "zakolach", włosy są cienkie i delikatne, ale sądzę, że po pierwsze w tych miejscach one są normalnie delikatniejsze i rzadsze, a poza tym jak dopiero zaczynają rosnąć, to też trudno, żeby były bujne.
Ja osobiście mam WAX Richard and Appleby dla włosów blond. Nie wiem natomiast, czy polski jest lepszy czy nie, jestem zadowolona z tego WAXu który mam i nie chcę eksperymentować ![]()
#4648 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() izolkaa1 no tak tylko nie znalazlam dobrego odpowiednika koloru al dlatego ze sie im nie przygladalam. juz nie pierwszy raz slysze ze garniera tak nie niszca wlosy sprobuje ![]() co do niemalowania, soory ale ja wole siebie w pomalowanych chociaz cena jest duza za te zachcianke. p
![]() ![]() |
![]() |
#4649 |
Przyczajenie
|
berethalia to zrob sobie podobny do Twojego kolorku co teraz masz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.