Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-20, 11:16   #4621
nitek
Raczkowanie

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Lil'_Tina,ja CI polecam plukanke fioletowa-mozna kupic w rossmanie za ok 5 zl. Nadaje wlosow wlasnie bardziej popielatu kolor(tylko nalezy uwazac z iloscia,bo moga wlosy wyjsc z lekkim odcieniem fioletu ) A ja sobie ostatnio zakupilam Humavit, bo tego jeszzce nie mialam. Niestety watpie czy pomoze,ale przynajmniej lepiej sie czuje jak zazywam te 12 tabletek na dzien
nitek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 12:56   #4622
Lil'_Tina
Raczkowanie

Anuska77 i Nitek - dziękuję za rady i pozdrawiam
Demand till you're satisfied.
Learn to express your mind.
Sometimes you gotta fight,
It's your life so don't you give up.

Pozdrawiam
Lil'_Tina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 15:29   #4623
gaagatka
Raczkowanie

Mam pytanie do dziewczyn które zaczęły brać tabletki antykoncepcyjne jako terapię przeciw wypadaniu włosów.. po jakim czasie przestały wypadać od momentu wzięcia 1szej tabletki?

Ciekawa jestem, ponieważ jeśli castagnus ma działać podobnie do hormonów to jestem ciekawa kiedy ewentualnie powinnam oczekiwać efektów.

gaagatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 18:29   #4624
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Gaagatko a te tabletki Castagnus ginekolog Ci zapisał czy brałaś je bez konsultacji z lekarzem W sumie zaciekawiły mnie one, bo mam za wysoki poziom prolaktyny (zdiagnozowana hyperprolaktynemia) i zapewne to jeden z powodów dla którego mi włosy lecą Zastnawiam się czy mogę sobie je tak poprostu kupić i brać

Znalazłam jeszcze tabletki o podobnym działaniu - Agufem http://www.aptekazdrowia.pl/index.php?prod_id=1973001 11091&products=product

Wizyte u ginekologa mam dopiero za miesiąc

Ja podczas brania tabletek antykoncepcyjnych miałam włoski miodzio Wacle nie wypadały Ale nie pamiętam dokładnie po ilu tabletkach zauważyłam zmiany
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 20:56   #4625
gaagatka
Raczkowanie

Milka po odstawieniu anty moja gin. mi je wtedy zapisała. Teraz sama je kupiłam (są bez recepty)

Stary 2007-10-20, 21:49   #4626
izolkaa1
Przyczajenie

Mam pewien problem ostatnio z moimi włosami Otóż od pewnego czasu zaczęły mi strasznie wypadać włosy, wręcz garściami, wszędzie ich pełno a od tygodnia może po umyciu włosów nie są one swieże, błyszczace jak zawsze, są lekko przetłuszczone, wygladają tak jak zazwyczaj wyglądały drugiego dnia, a teraz mam takie po umyciu od razu nie wiem czemu do tego zauważyłam ze strasznie mnie boli głowa codziennie, nom ale to nie ma i tak na pewno związku z tym. Wiecie może o co chodzi?? Błagam pomożcie
izolkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-21, 13:21   #4627
Maybebaby
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez louix Pokaż wiadomość
witaj,
po zeszłorocznym wypadaniu i kuracji dercosem miałam spokój do tego lata, zaczęły wypadać w małych ilościach w sierpniu, po czym się nasiliło dwa tyg temu było koszmarnie, jeśli u mnie po kuracji będzie ok, i powtórzy się to w przyszłym roku - to bez zastanowienia sięgnę po dercos za rok w okolicach sierpnia - już profilaktycznie. Pocieszający jest fakt, że pomimo wypadania, mam ogromną ilość krótkich włosków.
Też tak zrobie, jak wszytsko będzie ok.
Maybebaby jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-21, 14:16   #4628
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izolkaa1 Pokaż wiadomość
Mam pewien problem ostatnio z moimi włosami Otóż od pewnego czasu zaczęły mi strasznie wypadać włosy, wręcz garściami, wszędzie ich pełno a od tygodnia może po umyciu włosów nie są one swieże, błyszczace jak zawsze, są lekko przetłuszczone, wygladają tak jak zazwyczaj wyglądały drugiego dnia, a teraz mam takie po umyciu od razu nie wiem czemu do tego zauważyłam ze strasznie mnie boli głowa codziennie, nom ale to nie ma i tak na pewno związku z tym. Wiecie może o co chodzi?? Błagam pomożcie
moze zmienilas szampon? albo uzywasz nafty czy olejku przed myciem? one sie ciezko wymywaja? moze niedokladnie splukalas szampon i dlatego takie uczucie? moze bierzesz jakies leki? zastanow sie czy nie zmienilas jakiegos elementu mycia wlosow?
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-21, 14:44   #4629
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakiego szamponu używasz? Możliwe, że przesadziłaś z silikonami.
Stary 2007-10-21, 14:48   #4630
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość
Jakiego szamponu używasz? Możliwe, że przesadziłaś z silikonami.
Tez chcialam to napisać.Izolko,podobny problem miałam po szamponie profesjonalnym Loreal do włosow farbowanych.Winne są silikony.
Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-21, 16:26   #4631
Maria221
Wtajemniczenie

Wink Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

No to teraz a wam podam przepis na super odżywkę aby włosy były naprawdę SUPER . Tylko zastrzegam, potrzebna jest cierpliwość!!!. Ja stosuję ją od stycznia i dopiero teraz widzę efekty. Jeśli chodzi o poprawę wyglądu, nawilżenia,połysku, gładkości to efekt jest już po pierwszym użyciu, po miesiącu to nie są te same włosy. Natomiast jeśli chodzi o ilośc i odrosty, to niestety trzeba czasu. Mnie wypadały włosy przez 3 lata, miałam duuużo przświtów, wyobrażcie sobie jak moje włosy wyglądały. Teraz używam też innch środków oprócz tej maseczki, ale to właśnie ona działa niesamowicie na ich pogrubienie, wspomaga odrost. Zatem oto przepis:

* woda brzozowa (do kupienia w kioskach ruchu) wzmacnia cebulki
*możecie też kupić wodę pokrzywową albo, co jest lepszym rozwiązaniem, nabyć odżywkę Jantar z bursztynem, oto link
http://vitamarket.pl/sklep/p570-Odzy...wy-Jantar.html

*witaminy, moze być Juwit
*nafta kosmetyczna z wit. A+E
*olejek rycynowy
*olejki eteryczne: tymianek 2 krople, drzewo cedrowe 2 krople, lawenda 3 krople, rozmaryn 3 krople
*olej jojoba-pół łyżeczki
*olej z pestek winogron-łyżeczka

Jeśli chodzi o pozostałe proporcje, to dajecie na oko, wiadomo na długie włosy wiecej, a na krótkie mniej. Wszystkie składniki mieszacie dokładnie w miseczce i na głowę. Moczycie włosy wodą, tak aby były wilgotne i rozprowadzacie odżywkę na skórze głowy, dokładnie wmasowując ją, resztę na włosy nakładacie. na to worek foliowy i potem ręcznik. Chodzicie z tym przynajmniej 2 godziny, a najlepiej 3. Stosować tak 2 razy/tyg. Tylko pamiętajcie REGULARNIE i cierpliwie, a efekty będą. Bo u mnie są i to niesamowite

Niektóre składniki podały dziewczyny z LU, dzięki
Maria221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-21, 17:01   #4632
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maria221 Pokaż wiadomość
No to teraz a wam podam przepis na super odżywkę aby włosy były naprawdę SUPER . Tylko zastrzegam, potrzebna jest cierpliwość!!!. Ja stosuję ją od stycznia i dopiero teraz widzę efekty. Jeśli chodzi o poprawę wyglądu, nawilżenia,połysku, gładkości to efekt jest już po pierwszym użyciu, po miesiącu to nie są te same włosy. Natomiast jeśli chodzi o ilośc i odrosty, to niestety trzeba czasu. Mnie wypadały włosy przez 3 lata, miałam duuużo przświtów, wyobrażcie sobie jak moje włosy wyglądały. Teraz używam też innch środków oprócz tej maseczki, ale to właśnie ona działa niesamowicie na ich pogrubienie, wspomaga odrost. Zatem oto przepis:

*możecie też kupić wodę pokrzywową albo, co jest lepszym rozwiązaniem, nabyć odżywkę Jantar z bursztynem, oto link

*olejek rycynowy
*olejki eteryczne: tymianek 2 krople, drzewo cedrowe 2 krople, lawenda 3 krople, rozmaryn 3 krople

Jeśli chodzi o pozostałe proporcje, to dajecie na oko, wiadomo na długie włosy wiecej, a na krótkie mniej. Wszystkie składniki mieszacie dokładnie w miseczce i na głowę. Moczycie włosy wodą, tak aby były wilgotne i rozprowadzacie odżywkę na skórze głowy, dokładnie wmasowując ją, resztę na włosy nakładacie. na to worek foliowy i potem ręcznik. Chodzicie z tym przynajmniej 2 godziny, a najlepiej 3. Stosować tak 2 razy/tyg. Tylko pamiętajcie REGULARNIE i cierpliwie, a efekty będą. Bo u mnie są i to niesamowite

Ja mam tą wodę Jantar,kupiłam parę dni temu bo przeczytałam,ze ma swietny sklad.
Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-21, 17:30   #4633
una creatura bella
Wtajemniczenie

Red face Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Cytat:
Napisane przez Maria221
Wielokrotnie czytałam o skuteczności takiej mieszanki
Stary 2007-10-21, 17:31   #4634
Maria221
Wtajemniczenie

Zatem pozostaje wam tylko wypróbować
Stary 2007-10-21, 17:56   #4635
Wiolka525
Rozeznanie

Witam
Do arsenału środków walczących z wypadadniem dołączyłam lotion seboradin niger, może przy okazji wyreguluje pracę gruczołów łojowych.
Wcieram go wieczorem i zostawiam na całą noc. Rano myję głowe dermeną i wcieram dermena żel. Codziennie piję siemie lniane (jak nie zapomne) i czekam na poprawę, kiedyś musi nadejsć...
Znalazłam w necie kapsułki wzmacniające dermedic, może wiecie coś na temat ich skuteczności? Cenowo nie jest źle, bo opakowanie wystarcza na 3 miesiące kuracji
http://www.vena-vita.pl/produkt,id,6...+wlosy+90+kaps.
Z góry dzięki za info.
Wiolka525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-21, 18:39   #4636
izolkaa1
Przyczajenie

własnie nic się w "życiu moich włosów" nie zmienilo, ciagle myje tym samym szamponem, zadnych olejkow ani nic nie uzywam, caly czas wszystko jak dawniej i od tygodnia albo poltora jakies takie dziwne sa.. na poczatku tez myslalam ze zle splukalam szampon, pozniej zaczelam zwracac na to uwage, ale dobrze splukuje a one sa nie takie jak trzeba;/
Stary 2007-10-21, 19:05   #4637
berethalia
Raczkowanie

GG do berethalia

a mi wlosy wypadaja chyba od farby bo uzywam palette a ona niszcy, no ale jak juz aczelam tak musze pociagnac te farbe do studniowki potem przestane malowac. moze macie cos na wypadajace wlosy. robie od 2 tyg maseczke od was z oleju ryc, nafty kosm i zotka - ale szcerze neiwiem czy wiecej podczas nakladania jej nie wypada niz wogole.
przeczytlam cos o soku z czarnej rzepy, gdzie mozna to kupi i jak urzewac???
a moze jakies inne rady??
To nikt nie kupuje ci kwiatów.
berethalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-21, 19:13   #4638
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Cytat:
Napisane przez gaagatka Pokaż wiadomość
Milka po odstawieniu anty moja gin. mi je wtedy zapisała. Teraz sama je kupiłam (są bez recepty)
Dziękuje

Ostatnio stosuje maseczke - mix z waxa, pare kropelek olejku rycynowego i juvit Mam nadzieje, że coś pomoże
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-21, 19:26   #4639
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
własnie nic się w "życiu moich włosów" nie zmienilo, ciagle myje tym samym szamponem, zadnych olejkow ani nic nie uzywam, caly czas wszystko jak dawniej i od tygodnia albo poltora jakies takie dziwne sa.. na poczatku tez myslalam ze zle splukalam szampon, pozniej zaczelam zwracac na to uwage, ale dobrze splukuje a one sa nie takie jak trzeba;/
Tym samym, czyli jakim ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-21, 21:21   #4640
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez berethalia Pokaż wiadomość
a mi wlosy wypadaja chyba od farby bo uzywam palette a ona niszcy, no ale jak juz aczelam tak musze pociagnac te farbe do studniowki potem przestane malowac. moze macie cos na wypadajace wlosy. robie od 2 tyg maseczke od was z oleju ryc, nafty kosm i zotka - ale szcerze neiwiem czy wiecej podczas nakladania jej nie wypada niz wogole.
Razem z Lil'_Tina kilka stron wcześniej napisałyśmy całą instrukcję na temat przyrządzania miksturki z rzepki .

Stary 2007-10-21, 22:21   #4641
izolkaa1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość
Tym samym, czyli jakim ?
palmolive, ten pomaranczowy cudowne zawsze mialam wloski po nim

Cytat:
Napisane przez berethalia Pokaż wiadomość
to moze uzyj farby z garniera, color naturals. bardzo dobre sa

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2007-11-01 o 11:51 Powód: post pod postem
Stary 2007-10-22, 08:23   #4642
nusia2605
Rozeznanie

Thumbs up Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

a może w ogóle powinnyście przestać włosy farbować??? Ja farbowałam regularnie 1raz w miesiącu a czasem nawet i2 od 12 lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale koniec z tym,będę swoje hodowała.Moja głowa i włosy od 6 miesięcy farby nie widziały i nie zobaczą
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-22, 10:14   #4643
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maria221 Pokaż wiadomość
Zatem oto przepis:

*olejek rycynowy

Ciekawy ten przepis
Czy możesz mi jeszcze napisać czy po stosowaniu tej mieszanki, wyrosły Ci nowe włosy w przerzedzonych miejscach?

Jeśli chodzi o wypadanie, to ilość na pewno się u mnie zmniejszyła, ale teraz muszę powalczyć o odrośnięcie włosów w przerzedzonych miejscach...
Najgorsze, że to jest zaraz nad czołem i strasznie jest widoczne i cały czas mam wrażenie, że się to przerzedzenie się zwiększa pomimo mniejszej ilości wypadających włosów...

Mam jeszcze do Was pytanie.
Czy któraś z Was stosowała płukanki (jako ostatnie płukanie po myciu włosów) z pokrzywy i skrzypu polnego? Z tego co pamiętam to dawało się po garści tych ziół, gotowało, odcedzało i po wystygnięciu płukało, tylko nie jestem pewna tych proporcji. Gdyby ktoś mnie uświadomił, to będę wdzięczna

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-22, 10:31   #4644
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Virka, włosy powoli zaczną Ci odrastać w przerzedzonych miejscach, choć rozumiem, że musi być bardzo wkurzające czekać na efekty. Ja po kilkumiesięcznym stosowaniu WAX-u widzę, że włosy mi odrastają, ale jest to najbardziej widoczne nad czołem i w tzw. "Zakolach". Zauważam, że owe zakola porastają nieduże włosy, które na razie są zbyt jasne i delikatne, żeby je całkowicie zakryć, ale za 2-3 miesiące efekt powinien być bardziej widoczny. Jestem zszokowana, bo nigdy włosy nie wyrastały mi z tych newralgicznych miejsc, a tu niespodzianka. Dlatego nakładając WAX szczególną uwagę zwracam na to, żeby pokryć nim również częściowo czoło.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-22, 12:02   #4645
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Virka, włosy powoli zaczną Ci odrastać w przerzedzonych miejscach, choć rozumiem, że musi być bardzo wkurzające czekać na efekty. Ja po kilkumiesięcznym stosowaniu WAX-u widzę, że włosy mi odrastają, ale jest to najbardziej widoczne nad czołem i w tzw. "Zakolach". Zauważam, że owe zakola porastają nieduże włosy, które na razie są zbyt jasne i delikatne, żeby je całkowicie zakryć, ale za 2-3 miesiące efekt powinien być bardziej widoczny. Jestem zszokowana, bo nigdy włosy nie wyrastały mi z tych newralgicznych miejsc, a tu niespodzianka. Dlatego nakładając WAX szczególną uwagę zwracam na to, żeby pokryć nim również częściowo czoło.
Bardzo dziękuję Ci za odpowiedź
Trochę się już pogubiłam w tych Waxach, jest ich coraz więcej na rynku, a tylko jeden jest typowo na odrastanie włosó (stosowany nawet po chemioterapii) i nie wiem, który, bo chyba ten byłby najlepszy.
Wiesz może, który to jest ten jedyny, słuszny?

Ja na zakolach, mam takie króciutkie jaśniutkie włoski, ale te przerzedzenia pomiędzy włosami, są puściutkie jak kolano Włosy w tych miejscach można liczyć

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-22, 12:16   #4646
Maria221
Wtajemniczenie

Powiem tak: nie mam łysienia androgenowego, mnie włosy wypadły przez niedoczynnośc tarczycy. Leciały 3 lata. Obecnie, oprócz różnych wcierek, stosuję też Loxon 5%, mam to szczęście, że jestem na niego b. wrażliwa, dlatego b. dobrze działa on na mnie, ale stosuję go dopiero od kwietnia. Maseczkę natomiast od stycznia: poprawiła się kondycja włosów, są grubsze i lśniące, mam też duużo odrostów, wszystkie zdrowe i grube. Ogólnie polecam maseczkę bo ona ma odżywić włosy i cebulki. Wiadomo, ze jeśli się nie pobudza cebulek, nie dostarcza się im witamin i substancji odżywczych, zarówno wewnętrznie, jak i wewnętrznie, to cebulki mogą ulec miniaturyzacji, a wkonsekwencji zaniknąć. Ta maseczka to bomba odżywcza dlatego ją polecam. Jestem pewna, ze odnotujecie porost włosów po niej, ale na to trzeba cierpliwości
Stary 2007-10-22, 12:19   #4647
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Dokładnie tak samo mam na "zakolach", włosy są cienkie i delikatne, ale sądzę, że po pierwsze w tych miejscach one są normalnie delikatniejsze i rzadsze, a poza tym jak dopiero zaczynają rosnąć, to też trudno, żeby były bujne.
Ja osobiście mam WAX Richard and Appleby dla włosów blond. Nie wiem natomiast, czy polski jest lepszy czy nie, jestem zadowolona z tego WAXu który mam i nie chcę eksperymentować

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-22, 16:11   #4648
berethalia
Raczkowanie

GG do berethalia

Cytat:
Napisane przez gaagatka Pokaż wiadomość
Razem z Lil'_Tina kilka stron wcześniej napisałyśmy całą instrukcję na temat przyrządzania miksturki z rzepki .
oki poszukam dalej niz ostatnio
izolkaa1 no tak tylko nie znalazlam dobrego odpowiednika koloru al dlatego ze sie im nie przygladalam. juz nie pierwszy raz slysze ze garniera tak nie niszca wlosy sprobuje

co do niemalowania, soory ale ja wole siebie w pomalowanych chociaz cena jest duza za te zachcianke. p
To nikt nie kupuje ci kwiatów.
berethalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-22, 21:04   #4649
izolkaa1
Przyczajenie

berethalia to zrob sobie podobny do Twojego kolorku co teraz masz na pewno cos wybierzesz włoski po nich sa cudowne po prostu
Stary 2007-10-23, 07:59   #4650
nusia2605
Rozeznanie

Talking Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Życzę powodzenia Wam wszystkim moje drogie.Mi już tak nie lecą ale używam jeszcze w razie czego WAX i Garnier Neril.A to mój chyba 300 post i postanowiłam że znajdzie się tu Od tego forum wszystko się zaczęło(moja przygoda z Wizażem)
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości