![]() |
#1771 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Polinezyjka tak to juz calkiem normalne ze podczas siusiania czujesz napieranie , rozciaganie to szyjka przygotowuje sie do porodu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1772 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Była położna, mały ma tętno w normie. Powiedziała, że mam się nie przejmować tą pępowiną tylko ruchy liczyć i leżeć. Zobaczyła ciuszki i powiedziała, że mam sobie dać spokój przez 2 tygodnie (do nast. wizyty) z prasowaniem. No cóż, dobrze, że wyprałam ![]()
![]() |
#1773 |
Rozeznanie
|
Kajaja pomierzyłam swój i mam obwód brzucha 124 :P
Trisdom znam te uczucie napierania na pęcherz, że też tylko do toalety latam a tu nic. Mój odkąd jest ułożony główkowo to mi ciągle tam gmera i dłubie w dole, czasem to mało przyjemne... Patulinka oj zdecydowanie mam teraz więcej śluzu, w poprzedniej ciąży też tak miałam. To chyba norma ![]()
#1774 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mam w pasie (w pępku) 112 cm ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1775 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zauważ, że nawet jak jest rozmiar S czy XL to modelka ta sama. Nigdy nie widziałam pulchnej modelki, a koszule mają rozne wymiary ![]() Cytat:
Ja też mam coś koło tego... Cytat:
tak zdecydowanie! i jest taki rzadki ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, musi być dobrze ![]() Ja mam dziś aktywny dzień, starłam już z 4 kg ziemniaków na placki, ogarnęłam pokój, i myslę co tu dalej robić. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1776 |
Zadomowienie
|
U mnie też zdecydowanie więcej śluzu.
Odebrałam wyniki i do tej pory była tak ładnie a teraz ph moczu az 7,5, liczna flora bakteryjna i fosforany bezpostaciowe ehhh ![]() teraz robiłam w innym laboratorium i tak się zastanawiam czy to nie miało wpływu na wynik, bo o tym labie juz rózne opinie słyszałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1777 |
Zadomowienie
|
Ja tez mam śluz ale to raczej luteina wyplywa bo w międzyczasie nie ma tragedii, juz przyzwyczaiłam sie ze co chwile zmieniam wkladke bo nie lubię miec mokro.
Mialam dzisiaj straszna noc, w nocy skurcze lydek okropne i jeszcze zlapal mnie taki dziwny skurcz całego brzucha - nie ten przepowiadający w dole ale w calosci czułam taki skurcz jak w łydkach,przerazilam sie, jeszcze jak wstawalam siku to miałam wrażenie ze cos sie ze mnie wylewa ale na szczęście sprawdziłam i sucho bylo
#1778 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1779 |
Zadomowienie
|
U mnie też śluzu więcej. I bez wkładek się nie da funkcjonować
![]()
#1780 | |
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Ja bym kupiła sok z żurawiny czysty, popiła kilka dni i powtórzyła badanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1781 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() PASY Ja zapinam, zawsze. Ale za to od 3 miesiąca mam adapter, bo wcześniej każde ostrzejsze hamowanie mnie stresowało, a skoro za 180 zł mogę kupić spokój chociaż w tej kwestii to się nawet nie zastanawiałam. Raz jak jechałam z mamą i zapomniałam przełożyć adapter to nie zapięłam i całą drogą czułam się megazagrożona. Wydaje mi się, że zapinanie tylko tego poprzecznego i kombinowanie z tym dolnym pasem może przynieść więcej szkody niż pożytku... Przecież w razie wypadku ten pas dolny ma przytrzymać miednicę, a tak nie będzie potrzymana, a mostek tak i może dojść do uszkodzenia kręgosłupa albo można wyjechać spod pasa.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1782 | |||
Zakorzenienie
|
Staniki odebrałam
![]() ![]() ![]() potem wam zdjecia wrzuce bo wybieram się do tego CH Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1784 |
Zakorzenienie
|
ŚLuz= ale to taki wodnisty - czasem jak się ze mnie poleje to o matko. Na poczatku panikowałam, teraz już wiem że to zawsze to samo - więc jak wody mi pójdą czy czop to oczekuje czegoś innego. W ogóle to wolałabym by wody poszły dopiero przy jakimś większym rozwarciu a nie jako pierwsze
![]()
![]() |
#1785 |
Zadomowienie
|
Wlasnie zrobilam pomiary 33t3d obwód w pasie 102, waga 66.6 czyli 12,5kg na plusie - jestę miszczem?
#1786 |
Zadomowienie
|
Ja przytyłam 13 kg
![]() ![]() Ja jestem chyba mistrzem w najmniejszej ilości ubranek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1787 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz to już nie ma sensu, bo w czwartek mam wizytę i zobaczę co gin powie Cytat:
![]() sam ma juz wprawę wiec zrobi to dwa razy szybciej całe szczęscie nie ma dresscodu wiec nie póki jest zimno to na koszule zkałada sweter i najczesciej go nie sciąga więc koszula nie musi byc idealnie wyprasowana a co do pasw zgadzam sie z Toba, jakos nie przekonuje mnie kombinowanie z tym biodrowym Cytat:
teraz juz ze spokojem do tego podchodze |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1788 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() pasy Ja zapinam. Ten dolny mam pod brzuchem i jeszcze mi sie nie zdarzylo zeby mnie ucisnal. Glupio by mi bylo jechac bez pasow jakos ![]()
Ślub 16.08.2014 ![]() Pawełek 05.04.2016 ![]() ![]() ![]() ![]() Dawidek 31.10.2018 ![]() Edytowane przez justyna_fli Czas edycji: 2016-02-16 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1789 |
Zadomowienie
|
ja 7,5 kg na plusie tylko ale w brzuszku mam 117cm
![]()
#1790 |
Mama Land
|
Patryska: Ale Ty pojechałaś z nimi po te lody, tak?
![]() Bo jakby Ci je wieźli 30 km to by się pewnie roztopiły ![]() ŚLUZ: U mnie zawsze było sporo, bez wkładek nie wyobrażam sobie życia. Teraz jest go więcej, ale to wydaje mi się oczywiste.
#1791 |
Wtajemniczenie
|
ja mam 32 tydzień 2 dzień i na plusie mam 7,5 kg a w najszerszym miejscu brzucha mam 94 cm
![]() idę czytać książkę, bo nudy takie że masakra... nie wiem jak jak wytrzymam leżąc tyle czasu...
#1792 |
Zakorzenienie
|
Najlepsze są placki, do których ziemniaki trze się na tarce. My dziś mamy wersję po Wegiersku
![]() U mnie jakieś 16 kg na plusie. Nie ma tragedii, bo od jakiegoś czasu waga tak gwałtownie nie rośnie ![]() idę się zdrzemnąć, bo paskudny dziś dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1793 | ||
Zadomowienie
|
co to jest 7,5 kg przy dwójce, którą nosisz
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1794 |
Zakorzenienie
|
A na tarce się ściera na taką paćkę czy raczej wiórki? Bo ja raz zrobiłam z wiórków (kocham szatkownicę
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1795 |
Raczkowanie
|
U mnie od początku 4 kg na plusie w pasie 102 cm. Jutro wizyta. Ciekawe ile mala już warzy.
#1796 |
Zadomowienie
|
Patulinka z ta szwagierka to różnie bywa. . :p co do śluzu to taak mam mokro
![]() Akinomka co do jedzenia to tez tak mam. . Co prawda nie wymiotuje ale robi mi się tak niedobrze ze masakra. . I tez jem i zaraz mi niedobrze i długo nie jem.. Ost wstałam pół kanapki zjadłam i później jak pomyślałam o jedzeniu to znowu wiec o obiedzie nawet nie myślałam i zjadłam mała kolacje. .. miałam wyrzuty sumienia... Asia tak tak pojechałam ![]() U mnie 32 t 2d i 9 kg na plusie a w obwodzie nie wiem ![]() ![]() W końcu dziś było ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1797 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
sama nigdy nie robiłam placków, nie dość ze nie mam cierpliwości to jeszcze pewnie palce bym zmasakrowała jedynie u rodziców od czasu do czasu zjemy |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1798 | |
Wtajemniczenie
|
Ja nie wiem ile mam teraz na + jak ostatnio bylam na wizycie to bylo 8 teraz pewnie juz 10 kg przytylam . Jutro jade na badania ( mocz i morfologia) 1 mam wizyte wiec sie dowiem i pewnie beda wyniki gbs pewnie znowu mam tego paciorkowca ;/ . Podobno drugi porod idzie szybciej i pewnie znowu za pozno podadza mi antybiotyk i mala sie zarazi i bd miala bakterie w moczu .... . Ja nie wiem co mam zrobuc musze z ginem o tym pogadac . Jeszcze wzielam ostatnio przejrzalam wypis malego i tam pisalo ze zoltaczka spowodowana infekcja i najwyzszy poziom 15 cos nie pamietam jak to sie nazywa . 2 tyg ja tam nie wytrzymam
---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ścieram na paćkę, ale czasem robię też pół na pół i trę na grubszej tarce ![]() Nie da się spać, bo gardło boli, mam tam okropną wydzielinę i nie mogę połykać śliny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1800 |
Rozeznanie
|
Ja chyba jednak rządzę z kg bo mam aż +20!!!!
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.