![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - przyszłe majowe mamy cz. III
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
Dla niego to jest oczywista oczywistosc. :p pewnie i tak bedzie ze mna. Zawsze jak panikuje to dobrze sie mna zajmuje i pomaga mi sie uspokoic, wiec mysle ze da rade ![]() Zabcia, no z toaleta to moze byc problem. Powiedz, zeby zrobili przed i jak najmniej picia w trakcie. Ta godzine i pare minut chyba wytrzymaja? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#184 |
Moderatorka z pazurem
|
Standardy co roku sie zmieniaja, a personel czesto ma je w nosie bo pacjentki nie wiedza czego moga oczekiwac. Mowiac krotko, jada po naszej glupocie i niewiedzy.
Zabcia, ja tez bym chciala nauczyc sie szyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Mojemu mezowi nawet nie przeszło przez myśl, ze moge zostaćz tym sama. Dla nich ciężkie bedzie to,ze nas bedzie boleć a Oni za wiele zrobić nie mogą. Mòj jest dobrym motywatorem, bedzie mi pewnie o naszej Małej mòwił, o tym żedam rade itp Ale jeśli ktòryś z waszych nie chce nie zmuszajcie go! Nigdy w zyciu. Lepiej wtedy pomyśleć o douli.
![]() ![]() |
![]() |
#186 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ginekolog w Niemczech nie może pracować jednocześnie w gabinecie i szpitalu więc to już od razu odpada, zeby mój był przy porodzie. Położne tutaj bardzo się pilnują bo możesz złożyć skargę czy w ogóle boją się popełnić błąd. Płacenie nie do przyjęcia, bo szpitale wręcz "biją się" o pacjentkę dlatego, ze później kasa chorych zwróci im dużo dużo kasy. Wczoraj nawet w aptece babka chciała na siłę, żebym zamówienie na maść robiła u nich i że mi dowiozą do domu ją ![]() Cytat:
Nie wiem jak z CC, bo to w sumie warunki już bardziej sterylne więc chłopa by trzeba poubierać w chirurgiczne ciuchy ![]() Ja na początku nie chciałam tż na porodówce, ale później stwierdziłam, że powinien być. Sam też bardzo chce więc nie będę mu zabraniać ![]() Edytowane przez 201701091517 Czas edycji: 2016-02-16 o 11:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zmuszać nie chcę dlatego spokojnie daje czas do namysłu, jak biedny mimo chęci nie da rady- to przecież ze strachu, że zostaje sama nie urodzę ( a dobrze by tak było ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Ja dzis wstalam o 5:20 bo mialam maraton po lekarzach, zaczynajac od 7:30 na drugim koncu miasta. Ogolnie to glupi pomysl abym laczyla trzy wizyty jednego dnia... tak mnie teraz krocze boli, ze szok :/ Z dobrych wiadomosci to widzialam sie z naszym Pluszowym Kotem- po opryszczce mnie poznala ![]() Ze zlych wiadomosci- dostalam tez insuline na noc, czyli teraz juz bede robic 4 zastrzyki na dobe ![]() I jeszcze jedna, napalilam sie tez na porod na Zelaznej, specjalnie tu a nie gdzie indziej chodze z cukrzyca a tu sie okazuje, ze anestezjolog moze sie nie zgodzic na moja cesarke w tym szpitalu. (Mam problemy z kregoslupem i to jest wskazanie do cc a oni nie maja neurologa na oddziale i to anestezjolog ma podjac decyzje, czy sie podejmie...). Nie spodziewalam sie takiego obrotu sprawy... |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Jak zapodałaś poziome paski to co się dziwisz że większy się wydaje
![]() A tak serio to fajny masz bondziołek, spory już ale nogi i pupka jakie zgrabne ![]() Cytat:
![]() Ale dziś ponuro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
Martunia, to Ty nie wiedzialas ze z brzuchem sie trzeba pozegnac i dziecko w koncu urodzic? Teraz juz jestes doswiadczona wiec nastaw sie psychicznie na porod, idac za twoim przykladem ja tez sie nastawie
![]() Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-02-16 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Dzień doberek lasencje ;D
Ja też mam wrażenie, że mój brzuch od wczoraj się powiększył. Taka eksplozja nagle. Skończyłam karuzelkę i wykończyłam się przy tym. Nie myślałam, że tak mnie to zmęczy. Muszę tylko dopracować system zawieszek, bo niespecjalnie mi się podoba, ale ogólnie jestem zadowolona z efektu. ALe kochany mąż kupił mi jeszcze pianki, więc będę tworzyć kolejne cuda dla młodego. Mam nadzieję, że okaże minimalne zainteresowanie ![]()
#195 |
Moderatorka z pazurem
|
Teoretycznie martunia powinnas dostrzec wiele zmian, bo slyszalam juz od 2 poloznych, ze procedury sprzed 4 lat sa juz dawno nieaktualne. Sama znam jednak przyklad mojej kolezanki, ktora rodzila 4 lata temu w malym miasteczku. Przez 3h nikt do niej nie zajrzal. Potem rozwarcie nadal male i zostawili ja sama sobie na kolejne 3h. Dopiero jak jej mama posmarowala w lapke poloznej (dopiero po 6h udalo jej sie dojechac do szpitala) to ta sie ruszyla i bylo i znieczulenie i pomoc w rodzeniu. Bez tego rodzilaby tam sama pewnie i tydzien :/
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Ladny masz daszek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Itakinie, zakladaj fabryke. Wesze piniondz! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na opiekę tej położnej nie mogłam narzekać. Przychodziła co pół godziny sprawdzać tętno. Wysyłała mnie do łazienki, na piłce kazała skakać. A że byłam z mężem to tez pewnie nie chciała co chwile przychodzić bo po co |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Itakinie- super Ci to wyszło podziwiam i gratuluję zdolnosci
![]() ![]() Roses zostan moja polozna! |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
Ja też diabetologa zaliczyłam a jeszcze lepsze było spotkanie
![]() ![]() ![]() ![]() Ogólnie wyniki pomiarów pochwalone, że wszystko ładnie, ale za zapisek o torcie było upomnienie, aż wolałam nie wspominać, że w niedzielę męża urodziny i pewnie też skubnę pasek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Moderatorka z pazurem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Wtajemniczenie
|
Jejuuuu swiruje dziś chyba....
Przejmuje się ta szkoła rodzenia, nie wiem czy dobrze wybrałam szpital, nie wiem czy sobie poradzę. Wyć mi się chce... Wysłane z mojego SM-T805 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Manuuu!!
Oddychaj!! Wdech, wydech, wdech, wydech... dobrze będzie. ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Dzieki dziewczyny za miłe słowa ![]() ![]() ![]()
#203 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Dostałam OneTouch Select Plus, podobno jakiś nowocześniejszy na rynku.
manufaktura, nie stresuj się tak, szpital bielański naprawdę nie jest złym miejscem i krzywdy Ci tam nie zrobią, a specjaliści są naprawdę nie do przecenienia! Ja też nie będę patrzeć na gadanie babki ze szkoły rodzenia tylko jeśli nie na Żelaznej to pojadę tam. Zresztą nawet moja lekarka prowadząca zapowiada, że jak coś jeszcze w tej ciąży narozrabiam to mnie tam zabiera ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny! Jadę do diabetologa, trzymajcie kciuki, żebym nie wróciła z insuliną.
Nadrobię wpisy po powrocie ![]() Ps. Wczoraj tak wesoło było tu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Madlenka- kciuki sa, na pewno bedzie bez insuliny, przeciez nie masz tak tragicznych pomiarow jak ja
![]() Itakinie- ze tez ja nie umiem taoich cudow robic ![]() Czy ktoras z Was brala Macmiror i jednoczesnie luteine dopochwowo? Moja lekarka mi zalecila bo przyszly do niej wyniki posiewu ale zapomnialam ha zapytac czy na pewno mozna to brac z luteina (ktpra biore od niedawna i nie wiem czy ona o niej pamieta)... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
A właśnie, zapomniałam napisać.
Byłam wczoraj na tych warsztatach Bezpieczny Maluch. Świetna sprawa, jeśli ktoś ma możliwość się wybrać to polecam. Całość szkolenia prowadził ratownik medyczny, bardzo ciekawie o wszystkim opowiadał, nie sposób się było nudzić. Były 3 główne części: - zakup i montaż fotelika dla dziecka - kobieta w ciąży w samochodzie - pierwsza pomoc dla kobiety w ciąży oraz dla dziecka. Do tego było kilka przerywników w rodzaju reklamy kosmetyków Palmersa, filmiku propagandowego Polskiego Banku Komórek Macierzystych czy też faktów i mitów dotyczących ciąży. Do tego każda mama dostała kilka gratisów i ulotek (głównie ulotek, ale oprócz tego była też butelka, smoczek i gryzaczek), były też losowane dodatkowe nagrody wśród uczestniczek. Poniżej kilka rzeczy o których mówił prowadzący: - dziecko powinno z rodzicami spać w jednym pokoju tak gdzieś do 14 miesiąca życia (głównie po to, żeby je mieć na oku - mowa o spaniu w jednym pokoju, nie łóżku:P); - dziecko wozimy najlepiej z tyłu, tyłem do kierunku jazdy (tak długo jak się da, czyli nie tylko w tym pierwszym foteliku, ale nawet w tym kolejnym); - kobiety w 3 trymestrze ciąży nie powinny prowadzić samochodu, no chyba że jakimś cudem odległość od środka kierownicy (od loga) do najbardziej wystającego punktu brzucha wynosi co najmniej 25 cm (wydaje mi się to mało prawdopodobne, bo trzeba by mieć bardzo długie ręce i nogi, żeby dosięgnąć kierownicy i pedałów). |
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Z deszczem w butach
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Kaylla te warsztaty sa dodatkowo platne, prawda? Tematyka spoko. Moze wyciagne na nie mezusia. U nas oprocz tego ze z boku leza ulotki, nie ma zadnych reklam i pogaduszek o markach. Podoba mi sie to. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.