|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dotrwałyśmy do końca - oczekujemy na brzdąca! Mamusie styczniowe cz.11
Uaoo
Kinga to ma rozrzut chlopak.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszła dzisiaj chusta
A mnie zaskoczyli, bo miała być w środę i myślałam że to książki
|
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czekam i czekam i nie moge sie doczekac...
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
my tez mamy lekko zapadnięte ciemiączko, a wody pić nie musimy. Położna powiedziała, że jesli karmimy się piersią to dopijać niczym nie muszę.
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
I jaka w końcu zamówiłaś? Bo ja jeszcze tego nie zrobiłam
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2016-02-16 o 11:11 |
|
|
|
|
#2885 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się czuję dobrze ale sprawdzałam tsh i mam 0,9 więc idealne Cytat:
Cytat:
Ja nadal w łóżku ale mamy dzień marudy dziś
|
|||
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka czyli łaskawy poranek u Was
![]() Moj tez po nocnych bojach rano ucial sobie drzemke wiec zjedlismy pyszna owsianke z owocami ![]() Tez musze leciec do sklepu bo mi sie dzieciowy proszek skonczyl a w naszym juz nie bede ryzykowala prania choc ta ostatnia wysypka byla raczej potowka bo na następny dzien zeszla Czarna super wiesci lezenie na brzuszku jest dobre dla bioderek?U nas Maly uwielbia na brzuszku Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula, to teraz tylko umów się z doradcą, złam chustę i gotowe!
Wypierz ją - w dzieciowym proszku, obroty max 800, bez płynu do płukania. Potem włóż pod Wasze prześcieradło i śpijcie na niej kilka dni. Możesz też zapleść z niej warkocza. Warto to zrobić, bo dużo łatwiej będzie Ci się ją dociągać. No i tak jak pisałam - polecam doradcę koniecznie. Niestety z filmików można duużo błędów robić i nawet sobie sprawy z tego nie zdawać. |
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawie z ta dziewczyną, dziwna sprawa, ale że jej się zeznania nie pomieszały, że tu np jest w 3 miesiącu, a tu już 8
![]() Zjadłam, umyłam głowę, biorę się za odkurzanie, później mały się obudzi i na spacer, zimno jest ale ładnie słonko świeci trzeba korzystać. ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Ok nici z odkurzanie, obudził się głodomorek. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2016-02-16 o 11:51 |
|
|
|
#2889 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no Wlasnie ja w roznych miejscach rozne wersje czytałam...czasem ze smoczek lepszy a czasem ze paluszki...bo moja ciagle ma raczki w buzi a smoka nie chce (czekam do miesiaca z intensywnymi probami tak czy inaczej :-P) Cytat:
Ech Szkoda ze elastyczna chusta to niezbyt dobry pomysł,bede sie dalej meczyc z wozkiem pod gore przy 15cm kraweznikach meczyc :-D pozostaje mi nadzieja ze zacznie szybko siadac :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|||
|
|
|
#2890 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas śpimy osobno. Tzn, gdy uda mi się go uśpić to odkładam do łóżeczka. Karmie na fotelu obok. W naszym lózku ląduje dopiero gdy mąż wstaje do pracy czyli ok 6.20/30. Też mamy łóżko 140 i dodatkowo z nami śpi kot...w pozycjach mniej więcej takich (fota z dzisiejszej nocy, dlatego taka ciemna). Ogólnie jest zabawnie, gdy leżymy we czworke ![]() A propos to dopiero teraz udalo mi się srajtka uśpić. Ten to ma spust. ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- A! I odpadł nam dziś pępuszek. Jutro kończymy 3tyg. ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
Uu to łam tak jak Dotka napisała i daj znać, gdy juz będziesz po warsztatach. Ja je tez polecam. Niektórych niuansów wiązania nie da się wyłapać tylko na podstawie tutoriali. ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
mi się po porodzie przestały przetłuszczać! Oby tak zostało. już pod koniec ciąży było lepiej. a kiedyś musiałam myć dwa razy dziennie... btw, wiecie że nadal mogę jeść wyroby z glutenu?! Ciąża mnie wyleczyła z nietolerancji tzn póki co. zawsze może wrócić...---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- i odnośnie wypadania włosów po porodzie, polecam przeczytać ten krótki wpis. http://www.poradyherrbaty.pl/2016/02...-wosy-jak.html |
|||
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.. Młody jak wstał o 7 tak zasnął ze mną na łóżku koło 9. A o 10 domofon że polozna. Jak się zerwałam to młody też się obudził. No ale i tak by go obudziła więc no. Przytyl w tydzień 200 g
pepkiem kazała się nie martwić, że miał gruba pepowine i dlatego teraz jest strupek. Po czym zebraliśmy się i poszliśmy na zakupy a ja chodzę i co chwile ziewam masakra. Trzeba się będzie kimnac gdzieś podczas dnia. A co do włosów. Mi się wyprostowaly leciały cała ciążę więc nie zauważyłam większych zmian, ale robię wszystko żeby się skręciły i Czarna to teraz czekamy na foto w chuscie Nebula super ze pepuszek odpadł Uaoo dawno cie nie było.. Oby katar przeszedł Dotka super ze pan i władca łaskawy dzisiaj mój za to na odwrót
|
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna i jak chusta na żywo? Probowalas motac?
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My wiazemy chuste w warkocz żeby złamać Ssak wreszcie przysnal więc udało mi się umyć, zjeść prawdziwe śniadanie, ogarnąć kuchnie, poprasowac i wstawić pranie Teraz znowu cycamy i chyba potem jednak na spacer pójdziemy. Pogoda szału nie robi ale tak ma być cały tydzień, więc nie będziemy przecież w domu siedzieć tyle czasu. .. |
|
|
|
|
#2895 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Po wizycie u pediatry: odstawić nabiał i wszelkie alergeny typu czekolada ( i tak nie jadłam ). Mam podawać 5 kropelek biogai dziennie plus jeszcze jakiś lek homeopatyczny na ładniejsze kupki. I uwaga, zielone kupy przy kp nie są ok. Mi położna powiedziała, że mogą być, bo niewykształcony układ pokarmowy. Psikus. Zielona kupa u nas to własnie prawdopodobnie objaw alergii pokarmowej u nas. I obserwować młodego, więc na razie dieta eliminacyjna. Męża dziś wysyłam po mleko ryżowe albo owsiane, żebym chociaż kawy zbożowej mogła się napić.. a słodycze to sama chyba piec będę..![]() Już czuję jak chudnę bardziej ![]() A tak w ogóle to witam się urodzinowo ![]() 26 lat to nie przelewki
|
|
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
jerzyczka a te chrostki ma tylko na buzi?
wszystkiego dobrego!!! |
|
|
|
#2897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Się wylaszczysz raz dwa Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2898 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też jestem na tej diecie. I wszystkiego najlepszego
|
|
|
|
|
#2900 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2901 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u nas tez dzień marudy, młoda nie śpi od 9 - przysypia mi na cycku (a jeść chce co godzinę) jak ja odkładam to góra 10 minut i płacz, zaczełam robic wafla z masa krówkową i leży rozpoczety na stole i czeka.......... Magda oby udało ci sie przespac, ja tez dzis chciałam bo wstałam rano 0 6.30 na karmienie i od tej pory jestem na nnogach ale moje dziecko ma inny plan na dzis ![]() Jerzyczka powiem szczerze ze ja tez postanowiłam nabiał odstawić bo po tym kimnku ktory pije było lepiej a jak zjadłam przez dwa dni na sniadanie mleko to znow są atrakcje, postanowiłam tydzien/dwa nie jesc mleka i zobaczymy.......i teraz tak mysle ze moja masa krówkowa też jest z mleka nieeeeeeeeee |
|
|
|
|
#2902 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie jesli ta dziewczyna z tego belly rzeczywiscie jest chora i stracila dziecko to strasznie mi jej zal
![]() Czarnulax super ze bioderka w porzadku ![]() Dzisiaj Olaf zasikal sie caly 3 razy, nie wiem co z nim ![]() Ewusia ja z hashimoto czuje sie ok zmiejszylam dawke o polowe niz w ciazy i mam zbadac tsh w kwietniu. ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Jerzyczka sto lat! ![]() ![]()
|
|
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka najlepszego! Spelnienia marzen.
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna, super, ze na usg jest wszystko ok
![]() Zawsze jest kontrola po 2 miesiacach? Iola ja sie dobrze czuje przy niedoczynnosci, a co u Ciebie sie dzieje? Nebula, gratki za pepek ![]() Jerzyczka sto lat! Wspolczuje diety z tymi kupami to roznie bo u nas np przez caly dzien sa zolte, a jedna wpadajaca w zielonkawy wiec nie wiem ...Ile miesieczne dziecko zjada? Odciagnelam zeby przetestowac czy z butli bedzie jadl i wciagnal 80ml, tyle powinien? Edit: Dojadl do ponad 100ml... Wyslane z Lumia920. Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2016-02-16 o 14:22 |
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka wszystkie najlepszego. czyli te krostki to co, uczulenie? boigaia w jakim celu?
|
|
|
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2907 |
|
Rozeznanie
|
Jerzyczka Najlepszego
Cassa mi się wydaje że takie miesięczne to 100-130 ml |
|
|
|
#2908 |
|
Wtajemniczenie
|
Każde dziecko inaczej je
przy jednym posiłku zje 80 a przy kolejnym 140 bo będzie miał smaka^^Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, dziekuje
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój dokładnie tak je ![]() Jerzyczka sto lat!! My byliśmy dzisiaj na szczepieniu. Taaaak płakusiał |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

A mnie zaskoczyli, bo miała być w środę i myślałam że to książki 
okropnie mnie denerwują rozsypane klocki i piłeczki i jak mam to zbierać to szału dostaję 
Też się muszę za książeczkami rozejrzeć 

ciekawe czy dam radę iść się umyć. Na szczęście miałam puding chia w lodówce (btw pierwszy raz robiłam i wyszedł mi za rzadki
) więc chociaż coś prowizorycznie zjadłam podczas karmienia