![]() |
#241 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majówki 2016 - przyszłe majowe mamy cz. III
|
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Ja tym dzyndzlem do tej pory, ale chyba zacznę paluchem
#243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc używałam jednego ze swoich osobistych pięciu dzyndzli przytwierdzonych do dłoni. Zawsze po kąpieli kładłam się do łóżka i zanim zaaplikowałam lutkę to zaczynałam się balsamować a potem było było "fak, muszę znów iść do łazienki i ręce umyć po balsamie" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
Hejka w nowym wątku
![]() Monanka piękny brzusio ![]() Zaciekawilyscie mnie z tymi pomiarami brzucha.. U nas 96cm ale też termin końcowo majowy więc mocno w tyle nie jesteśmy ![]()
#245 |
Zakorzenienie
|
Itakne-cuda!
Malavi kciuki ogromne!! Kocie,różnica jest i to nie mała. Cholercia boje się tego mierzenia,ale z drugiej strony już chce to robić,a nie czekać. Slodyczowe kobiety co ile czasu chodzicie do diabetologa? Calą ciąże i dwa lata wstecz nie miałam takiej ochoty na czekolade jak teraz! Psycha robi swoje. Jak jadlam zdrowo i nie jadlam słodyczy to był mój wybór. Slodycze rzucilam,bo bylam uzależniona. Decydowały o moim życiu, o tym że muszę je zjeść. A ja uparciuch lubie robić po swojemu, ograniczenia sama wprowadzac bo chce,a nie że muszę. Dieta bo muszę,bo trzeba to inna bajka. Rozumiecie o co mi chodzi? Boję się po porodzie,że oszaleje i wróce do słodyczy. Byłam u szwagierki pożyczyć maszynę. Wysiedziałam się 5godzin plotkując z nią i teściową. A miałam szyć..teraz to mam lenia ![]() Jutro kupie zasłony w lumpku po 1zl to bede próbować.
![]() |
#246 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() Po co sobie rece brudzic ![]() Edytowane przez RosesAreRed Czas edycji: 2016-02-16 o 19:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja paluchem ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#248 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
Agassek, ale jak tu czytać ulotki jak się zna alfabet tylko do Ka
![]()
#250 |
Zakorzenienie
|
Ostatnia produkcja - wersja poplątana i podłogowa dekoracji ściennej, pożyczona kocia wędka ;D muszę kupić kijek bambusowy. Styropianowe gwiazdki oklejone pianką plastyczną
![]()
#251 |
Zadomowienie
|
.
: Edytowane przez Clio_99 Czas edycji: 2016-03-12 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Zadomowienie
|
Majówki 2016 - przyszłe majowe mamy cz. III
Ale sie zdenerwowalam... To chyba te hormony!
Jak mnie denerwuja zlote rady ludzi! Jeszcze pol biedy jak ci ludzie maja dzieci, ale przyjaciel mojego tz przebil wszystko. A moj tz to przeszedl samego siebie. Otoz przyjaciel stwierdzil, ze po co kupowac ciuszki dla dziecka zanim sie urodzi skoro nie wiadomo jaki rozmiar. Ze mozna po porodzie. Bo napewno cos co chce robic po porodzie to chodzic z nagim dzieckiem szukac ubran dla niego w dobrym rozmiarze. Po co kupowac wozek i lozeczko?? No po co? A moj jeszcze jaki przekonany ze maja racje. No moze przesadzilam, ale sie zdenerwowalam. Poczulam sie jakby to byla moja wina, ze bez sensu mamy ubranka. Przepraszam za te wywody... Ale kto jak kto wy pewnie mnie zrozumiecie. Edytowane przez AnneMariie Czas edycji: 2016-02-16 o 19:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#253 | ||
Zakorzenienie
|
Może mąż Ci przeczyta następnym razem
![]() ![]() Cytat:
![]() AnneMariie faceci nie ogarniają pewnych spraw ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Mój K. powiedział mi niedawno że On wie że te wszystkie zakupy mniejsze i większe dla małej, to dla mnie tak jak u niego wyprzedaż na serwisie z grami i że wie że ja bym chciała wszytko nawet jeśli użyteczność jest zerowa, ale wie też że jestem rozsadna i nie musi mi patrzeć na ręce bo koniec końców i tak wykażę się rozsądkiem i mimo że z bólem serca, kupię tylko to co niezbędne
![]() ![]()
#255 |
Z deszczem w butach
|
10% to niby granica bledu, wiec roznica prawie sie miesci w tej granicy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Moderatorka z pazurem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Zadomowienie
|
Monanka fajny mezus
![]() No wlasnie sprawa jest, ze ja mam i tak niezbedne minimum. Nie chce przesadzac ani w jedna ani w druga strone.. No juz niewazne. Cisnienie zeszlo i sie pogodizlismy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Moderatorka z pazurem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Mój to w ogóle nie ogarnia co ja tam rozpisuję i planuje, on tylko przytakuje. Właściwie to podobny typ co Monanki, konsolowy gracz. Jak go zostawie z dzieckiem to pewnie pół czasu spędzi przed grą, no ale ważne żeby dziecko nakarmił i przewinął ![]() Nie przejmuj się swoim, to tylko facet. Oni mają inny tok myślenia ;* Uśmiechniętą buźką? ![]() Edytowane przez 201701091517 Czas edycji: 2016-02-16 o 20:24 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Moderatorka z pazurem
|
AnneMariie bo to się nazywa logika meskiego rozumku
![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Ototo moj tez mi sie nie wcina ![]() ![]() Kiedys tylko zapytal czy czegos tam za duzo nie ma, ale wytlumaczylam mu ze nie i ten argument wystarczyl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Z deszczem w butach
|
Byłam dziś u gin z moją dziwną zmianą. Zadzwoniłam rano i w rejestracji położna powiedziała mi, że mnie nie dopisze, bo jest ponad 30 pacjentek, mam przyjechać i się pytać, czy mnie przyjmie. Lekarka przyjmuje do 21, jak mam numerek 25+ to wchodzę koło 20. Dojechałam o 19 i złapałam ją, jak miała zamykać gabinet już w kurtce. Takie moje szczęście, że jak jadę później to całuję klamkę, a jak jadę wcześniej to muszę godzinami czekać...
Chciała, żebym przyjechała w sobotę, ale namówiłam ją by mnie obejrzała, bez wyciągania karty, nawet kurtki już nie zdejmowała tylko siup na fotel ![]() Zmiana podobno niegroźna, mam obserwować, czy się nie powiększa i nic więcej z tym nie robić. Nawet do dermatologa nie wysłała. Prawdopodobnie to wynik jakiegoś drobnego urazu i zwłaszcza w ciąży takie rzeczy mogą się pojawiać. Kolor prawdopodobnie od zgromadzonej pod skórą krwi. I tyle, a mi ulżyło. Także, gdyby (tfu, tfu) coś Wam dziwnego wyskoczyło to nie panikujcie jak ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziękuję Ci kochana ale te kciuki to chyba dla Madlenki ![]() ![]() też się tego boję, moja bratowa miała robioną cesarkę bo dziecko traciło tętno, więc szybka decyzja pełna narkoza, obudziła się sama na sali poporodowej, dopiero mąż ją uświadomił, że dziecko żyje itd. czekała żeby ją zobaczyć ale na początku przeżyła traume gdzie dziecko i co się dzieje. Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-02-16 o 20:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Moderatorka z pazurem
|
Daga dobrze ze z Twoja Grazka wszystko dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
Ojj czyli coś pomieszałam
![]() Jeszcze raz zapytam-dziewczyny co ile macie wizytę u diabetologa?
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
Raz na miesiąc. Teraz idę 25 lutego.
#266 |
Wtajemniczenie
|
Dagmara, to wielkie uff!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Rozeznanie
|
Dziękuję Wam za trzymanie kciuków.
Wróciłam bez insuliny ![]() Kolejna wizyta za 2 tyg, ale jakby nagle cukry podskoczyły to mam się zgłosić z dnia na dzień. Automatycznie po wizycie cukry mniejsze mi się zrobiły, pewnie stres zszedł. Nawet jak będzie trzeba insulinę, to już jestem spokojniejsza bo ja się bałam, że organizm się uzależni od niej i już do końca życia będę z tym musiała się borykać. Lekarka powiedziała, ze to nie narkotyk, także luz. Spotkałam w przychodni dziewczynę, taka biedna zapłakana, przyszła prosto po krzywej cukrowe w 22 tyg ciąży, ze skierowaniem do diabetologa, bo jej wyszła cukrzyca ciążowa. Już jej nie przyjęli, bo było późno,ale przynajmniej pielęgniarki rozpiskę diety dały. Ja z Nią pogadała, powiedziałam co i jak, chciałam pocieszyć. Sama wiem po sobie jak człowiek przeżywa. ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Ale jesteś zdolniacha! Bardzo fajne Ci to wychodzi, a jaka satysfakcja, że własnoręcznie zrobione. ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Ale jesteś zdolniacha! Bardzo fajne Ci to wychodzi, a jaka satysfakcja, że własnoręcznie zrobione. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Z deszczem w butach
|
O! Nie wiedziałam, że "ona" się Grażyna nazywa
![]() Ja nie chodzę póki mam sytuację pod kontrolą. 100zł piechotą nie chodzi, a na razie sama wiem, co robić, żeby wyniki były w normie. |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
My byliśmy dziś w kilku hurtowniach w poszukiwaniu wózka i padam na twarz, 3 godz. chodzenia a czuję się jak po maratonie
![]() ![]() ![]() Kupiłam ręcznik i dwie pieluchy żeby z pustymi rękami nie wychodzić no i w końcu znalazłam maciupenieńkie najsłodsze na świecie skarpetki (za 4,50 !) wzięłam jedna parę od taka zachcianka ciążowa mówiłam Wam już że mam bzika na tym punkcie ![]() Tatuś kupił córuni bluzę na f&f stwierdził, że bez niej nie wychodzi i mogę mówić co chcę ale on ją bierze bo jest super, nie marudziłam bo kosztowała 14,50 niech się cieszy ![]() Madlenkagratuluję wyników i powiem Ci, że jesteś kochana ze z nią pogadałaś ! sama wiem po sobie, że jak ktoś czegoś doświadczył to wtedy najlepiej do człowieka trafia. ja w nocy przed operacją dzwoniłam do koleżanki, która miała torbiel usuwaną w ciąży bo chciałam od niej usłyszeć że się uda bardziej mnie uspokoiła niż lekarze. Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-02-16 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#270 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.