Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rodzić :) - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-16, 20:31   #3631
Dzaasti
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod

Teoria 269 dni na mnie nie działa... a szkoda hehe :P

Jeszcze z Wami tu pobędę ehhe
Stary 2016-02-16, 20:33   #3632
Lucy31
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod

No to się dziś zadziało tu

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Zuzia przyszla na świat o 10. 3620 g i 54 cm.
Witaj Zuzia

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Ola mocne kciuki juhuuuu ! Oby szybko poszło nasz grubasek zaważył 4.030 juhu , nie wiem co mam myśleć bo jak ja rozbieralismy u położnej pokazać pępek to było jakby trochę ropy choć rano go ogarnelam ale mówiła że jak odpadł wczoraj to normalne co myslicie ?
Nam dzis położna mówiła, że tak będzie U nas jest taki zaklejony mini strupek po kiszeczce.Mamy moczyć do oporu ten pepuszek przy kąpieli, a potem pałeczką do uszu zdejmować takie to namoczone. Jak za jednym razem nie zejdzie, to przy kolejnej kąpieli znowu. No nie zeszło jeszcze.

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Ale dostałam wczoraj 13 pensje i jestem happy
Też dostałam wczoraj i tez mi to humor poprawiło

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
No dokladnie
Takie poduszeczki na ustach jak baloniki nie wiem czy to przez tego silikonowego sutka
Ja karmię z samej piersi i jak mocno ssie to tez mu się takie robi

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Hej hej tak jak Motyl donosi Lilka urodziła sie 15:22
3980g i 55cm

Poszło expresem. Mega bol tylko jakieś 20 min i myślałam ze umrę ale dałam rade i żyje
Tz ledwo zdążył a pierwszy porod 20h

Nie peklam, nie cieli. Śmigam juz jak młody źrebak.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Elegancko Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Elena jednak nie urodziła. Zostawili ją w szpitalu, ale nic się nie dzieje... więc mamuśki potrzebny taniec lamy i brokuła specjalnie dla Eleny.

Elena przesyła gratulacje JA i czeka na Figę
No to dla Eleny
Stary 2016-02-16, 20:49   #3633
siasia13
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII  Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod

Cytat:
Nic nie dają ale mówią ze jej to nie boli bo ma delikatne kosteczki i szybko sie ma zagoić.
Cos tam possala a tak to spi ze nic nie chce jesc łobuz jeden

Dobrze, ze nie boli Moja M tez pocycala chwile a potem tylko by spala. Myslalam, ze mam najgrzeczniejsze dziecko na swiecie. Trwalo to cale 24 godziny i sie zaczelo

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Gratulacje dla dzielnych Mamuś
Kochane czy Wasze szkraby tak po jedzonku ulewają??? Ja zauważyłam że po moim mleku a zwłaszcza cycku strasznie ulewa Może dlatego że je w pozycji bardziej na leżąco??? Z butli jak zje tak bardziej w pionie to mniej ulewa... Po mm praktycznie wcale. I tak czy jak TŻ ma nietolerancję laktozy to mały też może to mieć i dlatego ulewa moje mleko??? W szpitalu powiedziano mi że jak by miał nietolerancję to by wył strasznie a on tylko ulewa... Wizytę mamy w poradni za tydzień i tam dokładnie się wypytam co i jak. Zjadłam dziś 2 kiwi... ciekawe czy będzie jakaś reakcja :/
A moze refluks ma? Mleko matki jest rzadsze i latwiej wychodzi
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 20:49   #3634
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Aninis wlasnie nie wiem jaka główka. Nie ma na kartce a nie pytałam. Pewnie bedzie w książeczce.

Ma złamany prawy obojczyk ale ma sie samo szybciutko zagoić mówią.

Wzięłam prysznic, od razu mi lepiej

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cały dzien mysle o Elenie, miałyśmy razem rodzic w koncu

Biedulka :-( ale szybko soe zrosnie. W ogole super ze tak malo sie nacierpialas

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Gratulacje dla dzielnych Mamuś
Kochane czy Wasze szkraby tak po jedzonku ulewają??? Ja zauważyłam że po moim mleku a zwłaszcza cycku strasznie ulewa Może dlatego że je w pozycji bardziej na leżąco??? Z butli jak zje tak bardziej w pionie to mniej ulewa... Po mm praktycznie wcale. I tak czy jak TŻ ma nietolerancję laktozy to mały też może to mieć i dlatego ulewa moje mleko??? W szpitalu powiedziano mi że jak by miał nietolerancję to by wył strasznie a on tylko ulewa... Wizytę mamy w poradni za tydzień i tam dokładnie się wypytam co i jak. Zjadłam dziś 2 kiwi... ciekawe czy będzie jakaś reakcja :/

Chyba z ta lezaca pozycja to malo wspolnego.. Ja tylko na leżąco i czasem uleje czasem nie.. Ale zawsze po jedzeniu ja trzymam w pionie jakis czas..

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Ola wielkie gratulacje. Kilka taktycznie duża synek koleżanki miał złamany obojczyk i szybciutko sie zagoiło nie ma co się martwić...

Zuzia pocycala i śpi. Dziecko anioł- ani razu nie zapłakała dzisiaj

Ja już śmigam, jeszcze bym sie chciala cewnika pozbyć ale jeszcze kroplówki lecą i dopiero jak sie skończą to mi go wyjmą...

Ale malutko mam w dwupaku nam zostalo...
Super ze smigasz ja po takim czasie umieralan..

dla eleny

Byla kolezanka moja swiadkowa btw. Przyniosla zabaweczke i kocyk i podusie chmurke

Ja sie w dzien przespalam to lepiej sie zyje. Bo noc masakra. A tak mnie dzis poty zalewaja normalnie cala morka jestem..
Stary 2016-02-16, 20:51   #3635
paolkalo1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
A tak mnie dzis poty zalewaja normalnie cala morka jestem..
Jakos trzeba sie tej calej wody pozbyc

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
paolkalo1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 20:59   #3636
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Aagaciorek pytanko mam do Ciebie Czy doszłaś w ćwiczeniach z balonikiem do 30cm? I jaką Artuś miał główkę w dniu urodzin?

Ja jestem na etapie 25cm i ciężko dalej się rozciągać.
Doszlam do... 32 cm nawet, a moj synek mial 34 cm Sama do tej pory jestem w szoku, ze osiagnelam taki wynik, zwlaszcza ze moje poczatki byly marne (dopiero na trzeci dzien udalo mi sie zaaplikowac balonik, a masaz wadzajny nawet jednym palcem to byl dla mnie duzy dyskomfort). Tak ze jestem przykladem na to, ze nawet bardzo waskie krocze da sie wycwiczyc

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Na pewno dasz rade napompowac wiecej! Nie zaluj lubrykantu i odprez sie, to naprawde pomaga! I tak jak pisalam- przytrzymuj balonik na "wylocie" wadzajny, mozesz tez nim dokladnie poruszac, to pomaga w rozciagnieciu

Stary 2016-02-16, 21:11   #3637
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
może się nie doczekać ale Twoja wróżba się nie sprawdziła

Ja nie Agaciorek, ale odpowiem - doszła do 30 cm, i chyba miał 34 cm
Przypominam o Kasi, która doszła do 24cm i też mocno nie ucierpiała.

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

to co tu jeszcze robisz
niom nie sprawdziła się
ale jak teraz Ty urodzisz, to sprawdzi się w 2/3

Tak mi się coś kojarzyło, że Aagaciorek doszła do 30cm, ale nie byłam pewna... jak ona tego dokonała ?

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
Doszlam do... 32 cm nawet, a moj synek mial 34 cm Sama do tej pory jestem w szoku, ze osiagnelam taki wynik, zwlaszcza ze moje poczatki byly marne (dopiero na trzeci dzien udalo mi sie zaaplikowac balonik, a masaz wadzajny nawet jednym palcem to byl dla mnie duzy dyskomfort). Tak ze jestem przykladem na to, ze nawet bardzo waskie krocze da sie wycwiczyc

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Na pewno dasz rade napompowac wiecej! Nie zaluj lubrykantu i odprez sie, to naprawde pomaga! I tak jak pisalam- przytrzymuj balonik na "wylocie" wadzajny, mozesz tez nim dokladnie poruszac, to pomaga w rozciagnieciu

Staram się go przytrzymywać, żeby właśnie skórę krocza rozciągnąć. Ale on z taką siłą sam wychodzi w pewnym momencie, że nie da się go utrzymać
A po jakim czasie doszłaś do 30cm?

A propos aplikacji balonika, to ja mam marne początki każdego dnia... czasem muszę się nieźle namajstrować, żeby go włożyć (a wkładam zawsze po naciśnięciu 2 razy pompki). A jak już włożę i poruszam troszkę, to później nie ma problemu z wyjmowaniem i wkładaniem... ale ten 1 raz każdego dnia jest ciężki.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 21:12   #3638
Aagaciorek
Zadomowienie

Aninis jak sobie po raz pierwszy nadmuchalam balonik do 30 cm to pomyslalam, ze no.way, nie ma opcji, ze takiego giganta wypchne....a jednak po ponad dwoch tygodniach regularnych cwiczen sie udalo heh.

Ja jeszcze codziennie przed.cwiczeniami robilam sobie ok 5minutowy masaz krocza, ktory mnie dodatkowo "rozgrzewal" i rozciagal

Stary 2016-02-16, 21:28   #3639
NanaR
Zadomowienie

Ja wielkie gratulacje dużo zdrówka I szybkiego powrotu do sił.
A dla Eleny

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Dziewczyny czy wasze maluszki robią czesto kupki bo mój bardzo często dziś 3 z rzędu a przy karmieniu normalnie się prze zbieg przelewa.

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 21:34   #3640
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
A dla Eleny

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Dziewczyny czy wasze maluszki robią czesto kupki bo mój bardzo często dziś 3 z rzędu a przy karmieniu normalnie się prze zbieg przelewa.
U mnieciagle teraz mniej alena pocz jednaza druga:-P
Stary 2016-02-16, 21:39   #3641
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
A dla Eleny

Bardzo czesto, przy kazdej zmianie pieluszki jest musztarda, czyli kilkanascie razy w ciagu doby.

Stary 2016-02-16, 21:43   #3642
butterfly20
Zakorzenienie

Elena, Figa to teraz mocne kciuki za Was!

Nana wlasciwie co karmienie/zmiane pieluszki jest kupka

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 22:02   #3643
esor
Mamusia Luty 2016

Ale super się nam atmosfera zrobiła tzn zawsze była super i mega pozytywna, ale teraz tak wyjątkowo wesoło

ELENA

Figa Ty rowniez

Przyszedł leżaczek bujaczek i jest fantastyczny, ale jak go tak bujalam dla przetestowania to aż mi się płakać zachciało, że pusty bez dzidzi w środku Wiem, wiem, że już niedługo, ale to czekanie naprawdę zaczyna mnie dobijac.

Dobrze, że jeszcze chociaż nas kilka w dwupaku zostało to jakoś nie czuje się samotna

Ale gratulacje wszystkim mamusiom z wątku

U mnie od tamtej nocy chyba 3 dni temu z przepowiadaczami cisza zupełna. Ani skurczy, ani czopa. A seksy są, masaże są, kąpiele są, wiesiołek i liście malin są

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 22:03   #3644
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Ale super się nam atmosfera zrobiła tzn zawsze była super i mega pozytywna, ale teraz tak wyjątkowo wesoło

ELENA

Figa Ty rowniez

Przyszedł leżaczek bujaczek i jest fantastyczny, ale jak go tak bujalam dla przetestowania to aż mi się płakać zachciało, że pusty bez dzidzi w środku Wiem, wiem, że już niedługo, ale to czekanie naprawdę zaczyna mnie dobijac.

Dobrze, że jeszcze chociaż nas kilka w dwupaku zostało to jakoś nie czuje się samotna

U mnie od tamtej nocy chyba 3 dni temu z przepowiadaczami cisza zupełna. Ani skurczy, ani czopa. A seksy są, masaże są, kąpiele są, wiesiołek i liście malin są
Wszystko jest i dzidzia przyjdzie daj jej czas. Jeszcze do tp masz tydzień a z tego co mowia niektorzy dziewczynki czasem się przenosi. Życzę cierpliwosci :-*
Stary 2016-02-16, 22:08   #3645
esor
Mamusia Luty 2016

Ja i oczywiście kciuki za obojczyk Lilki! Skoro lekarze mówią że jej nie boli to pewnie tak jest niech sobie łobuz pośpi i odpocznie po porodzie i niedługo napewno zacznie jeść

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Wszystko jest i dzidzia przyjdzie daj jej czas. Jeszcze do tp masz tydzień a z tego co mowia niektorzy dziewczynki czasem się przenosi. Życzę cierpliwosci :-*
Wiem wiem, ja to wszystko wiem tylko właśnie brakuje mi cierpliwości

Tak wiesz, że wiesz, że czeka na Ciebie coś, a raczej ktoś o kim marzylas i wiesz ze to juz lada dzień, i im bliżej tym tak naprawdę ciezej się czeka.

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-02-16, 22:13   #3646
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:

ELENA

Figa Ty rowniez

U mnie tez była rozpacz i po terminie ale przynajmniej szybko poszło kto wie czy to nie dzieki wiesiołkowi i malinom?

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Ja i oczywiście kciuki za obojczyk Lilki! Skoro lekarze mówią że jej nie boli to pewnie tak jest niech sobie łobuz pośpi i odpocznie po porodzie i niedługo napewno zacznie jeść

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Tak wiesz, że wiesz, że czeka na Ciebie coś, a raczej ktoś o kim marzylas i wiesz ze to juz lada dzień, i im bliżej tym tak naprawdę ciezej się czeka.

To prawda. Końcówka jest strasznie upierdliwa do czekania. Codziennie masz nadzieje ze to juz i codziennie zawód. Ale szybciutko zleci, głowa do góry!

A młoda jak zaczęła w koncu jesc to godzinę wisiała! Ssak mały. Chyba tak jak pola ma silny odruch ssania wiec pewnie pójdzie w ruch smok niedługo
I jak zawyje to klękajcie narody.. Pierdy tez sadzi jak stary. Juz zapomniałam jak to jest miec takiego baczka
Wszyscy na oddziale mówią ze jest wielka i wyglada na wiecej niz wazy a mi i tak wydaje sie małym babelkiem

No to teraz tance połamańce dla figi i eleny i renaty na początek, a pozniej jedziemy dalej z lista

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 22:20   #3647
figa84
Zakorzenienie

Dla mnie to możecie do marca tańczyć ale sama w szoku jestem, że Elena jeszcze nie urodziła no i Renata ma jeszcze szanse się do północy wyrobić :p
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 22:20   #3648
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:

Oj tak ;-) dasz rade :-*

Powiem.wam ze mam.dosc.. Mala czasem chce cyca co godzinę. Wiem ze potrzebuje bliskosci i chce zaspokoic rozne potrzeby.. Mam nadzieję ze jej przejdzie.. Wlasnie dzis o smoczku myslalam i jakos sie obawiam gp dac a moze raczej nie wiem.jak.. Jak czesto kiedy itd.. Moze ktoras podpowie?
Stary 2016-02-16, 22:24   #3649
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Dla mnie to możecie do marca tańczyć ale sama w szoku jestem, że Elena jeszcze nie urodziła no i Renata ma jeszcze szanse się do północy wyrobić :p
No Renata nie ociagaj się - dużo czasu nie zostało
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 22:29   #3650
Zakorzenienie

Cytat:

Powiem.wam ze mam.dosc.. Mala czasem chce cyca co godzinę. Wiem ze potrzebuje bliskosci i chce zaspokoic rozne potrzeby.. Mam nadzieję ze jej przejdzie.. Wlasnie dzis o smoczku myslalam i jakos sie obawiam gp dac a moze raczej nie wiem.jak.. Jak czesto kiedy itd.. Moze ktoras podpowie?

Ja to dawałam zawsze jak widziałam ze wisi na cycu tylko po to zeby possać a nic nie jadła i nie przełykała. Nie zaburzyło mi ro wcale laktacji. Ale nie chce namawiać bo to decyzja każdej z nas no i tez nie wszystkie dzieci chcą smoki..

Stary 2016-02-16, 22:31   #3651
figa84
Zakorzenienie

Cytat:

Ciężko mi się na tel pisze :/ ja dawalam jak byłam pewna ze glodomor nakarmiony i np. nie może zasnąć, ale plula mi nim... Tylko jak mnie nie było w domu lub w żłobku przy zasypianiu czasem chwycila....

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
No Renata nie ociagaj się - dużo czasu nie zostało
To co tanczymy
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 22:32   #3652
marciar7
Zakorzenienie

No moja np dzis sie krecila i przystawilam chociaz jadla.to przelknela pare razy i spala. Ciezko mi uchwycić kiedy chce tylko possac..
Stary 2016-02-16, 22:34   #3653
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

Cytat:
Hej hej tak jak Motyl donosi Lilka urodziła sie 15:22
3980g i 55cm

Poszło expresem. Mega bol tylko jakieś 20 min i myślałam ze umrę ale dałam rade i żyje
Tz ledwo zdążył a pierwszy porod 20h

Nie peklam, nie cieli. Śmigam juz jak młody źrebak.

JA super, gratulacje fajnie, że taki fajny poród i trzymamy kciuki za Lilke
Cytat:
Elena jednak nie urodziła. Zostawili ją w szpitalu, ale nic się nie dzieje... więc mamuśki potrzebny taniec lamy i brokuła specjalnie dla Eleny.

Elena przesyła gratulacje JA i czeka na Figę
Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
oj, ale pewnie weźmie Ciebie z zaskoczenia a dobrze termin masz ustalony wg teori 269

o wielkie gratulacje mamuśka szybciutko, (prawie) bezboleśnie i bez nacięcia/pęknięcia - mój wymarzony poród

może - kto wie, same wróżki dookoła

dla Eleny

ale mnie dzisiaj mały denerwuje, prawie wcale się nie rusza, w sumie nie pamietam kiedy się ruszał, czy teraz mam delikatne skurczyki czy jednak książę postanowił uspokoić matkę
dla Eleny, Figi i re_naty

mały się ie rusza to może zbiera siły do porodu SZYKUJ SIĘ :P
Stary 2016-02-16, 23:05   #3654
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
To prawda. Końcówka jest strasznie upierdliwa do czekania. Codziennie masz nadzieje ze to juz i codziennie zawód. Ale szybciutko zleci, głowa do góry!
Dzięki Tak dokładnie tak to wygląda. Ale nic, muszę być dzielna i liczyć, że do TP się Hania uwinie.

Haha ale super to co piszesz o Lilce, śmieszne, że małe dzidziusie tak pierdza haha

Cieszcie się sobą

A co do smoczka, jeśli uda mi się urodzić SN (czyli mniejsze problemy ze startem laktacji) to też będę próbować smoczkowac jak będzie wisiała na cycku dla samego ssania.

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-02-16, 23:08   #3655
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Tak dokładnie tak to wygląda. Ale nic, muszę być dzielna i liczyć, że do TP się Hania uwinie.

Haha ale super to co piszesz o Lilce, śmieszne, że małe dzidziusie tak pierdza haha

Cieszcie się sobą

A co do smoczka, jeśli uda mi się urodzić SN (czyli mniejsze problemy ze startem laktacji) to też będę próbować smoczkowac jak będzie wisiała na cycku dla samego ssania.
Ja jakos nie mogę soe do smoczka przekonac. Jakos min przykro myslac ze ona chce byc przy mamie possac a ja daje smoka :-( ale.coraz czesciej o tym myślę bo ile mozna.. I tak bije sie z myslami
Stary 2016-02-16, 23:13   #3656
Lola2828
Zadomowienie

Ja mocne kciuki za szybki powrót do zdrówka dla córci Nasza mała też bąki wali i kupa prawie przy każdej zmianie pieluchy musztarda po obiedzie ) tylko może to głupie ale zastanawiam się czy kupy takiego malucha maja być takie wodniste ? W pampku nie widzę ale czasem sadzi przy zmianie i to 2-3 razy pod rząd na mate to widze że strasznie rzadka

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Lucy dzięki za info o pepku przyda się już duzo lepiej u nas
Stary 2016-02-16, 23:13   #3657
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Ja mocne kciuki za szybki powrót do zdrówka dla córci Nasza mała też bąki wali i kupa prawie przy każdej zmianie pieluchy musztarda po obiedzie ) tylko może to głupie ale zastanawiam się czy kupy takiego malucha maja być takie wodniste ? W pampku nie widzę ale czasem sadzi przy zmianie i to 2-3 razy pod rząd na mate to widze że strasznie rzadka
Chyba takie maja byc.. Moja mama nazywa to kupy "drzyzdające"
Stary 2016-02-16, 23:18   #3658
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Ja jakos nie mogę soe do smoczka przekonac. Jakos min przykro myslac ze ona chce byc przy mamie possac a ja daje smoka :-( ale.coraz czesciej o tym myślę bo ile mozna.. I tak bije sie z myslami
Wiesz co, może mi się łatwo mówi, bo mówię tylko w teorii bo nie znam praktyki, ale zobacz. Cycek jest do karmienia. Ramiona do tulenia. A do samego odruchu ssania smoczek. Przecież to nie wyklucza bliskości.
Ale moze mi też będzie przykro, nie wiem. Póki co tak na logikę to biorę. Wiesz w wychowywaniu dziecka też nieraz Ci będzie przykro coś zrobić, skarcic, dać karę a trzeba będzie

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Marciar albo dawaj jej smoka będąc przy niej na początku czyli nie że smoczek i pa do leżaczka tylko ja poprzytulaj itp, ale żeby ssala smoczek albo czytałam że palca można dać, ale pierś ma być od karmienia.

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Dzaasti Pokaż wiadomość
Teoria 269 dni na mnie nie działa... a szkoda hehe :P

Jeszcze z Wami tu pobędę ehhe
Nie chce mi się liczyć ale przez Was chyba też oblicze to 269 od dnia zapłodnienia?

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-02-16, 23:19   #3659
Zakorzenienie

Lola kupy chyba takie sa ok przynajmniej poki na mleczku tylko.

Marcia sama zadecydujesz. Jesli nie jesteś przekonana to daj małej jeszcze chwile moze sie ustabilizuje. Ona ciagle malutka jednak jest.

Padam ze zmęczenia a z tych emocji zasnac nie moge.. Co za życie

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Esor wpisz w Google data zapłodnienia plus 269 i powinno ci wyskoczyć w mig

Stary 2016-02-16, 23:20   #3660
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, może mi się łatwo mówi, bo mówię tylko w teorii bo nie znam praktyki, ale zobacz. Cycek jest do karmienia. Ramiona do tulenia. A do samego odruchu ssania smoczek. Przecież to nie wyklucza bliskości.
Ale moze mi też będzie przykro, nie wiem. Póki co tak na logikę to biorę. Wiesz w wychowywaniu dziecka też nieraz Ci będzie przykro coś zrobić, skarcic, dać karę a trzeba będzie

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Marciar albo dawaj jej smoka będąc przy niej na początku czyli nie że smoczek i pa do leżaczka tylko ja poprzytulaj itp, ale żeby ssala smoczek albo czytałam że palca można dać, ale pierś ma być od karmienia.

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Nie chce mi się liczyć ale przez Was chyba też oblicze to 269 od dnia zapłodnienia?
Moze i tak ale jakos mam poczucie ze ona tym tez lagodzi stres emocje itd..zobaczymy..

Cytat:
Lola kupy chyba takie sa ok przynajmniej poki na mleczku tylko.

Marcia sama zadecydujesz. Jesli nie jesteś przekonana to daj małej jeszcze chwile moze sie ustabilizuje. Ona ciagle malutka jednak jest.

Padam ze zmęczenia a z tych emocji zasnac nie moge.. Co za życie

No mam taka nadzjeje.Odpoczywaj :-*

Ehh u nas kupa znow zielona. Znow cos zjadlam..

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości