|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Teoria 269 dni na mnie nie działa... a szkoda hehe :P
Jeszcze z Wami tu pobędę ehhe
|
#3632 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
No to się dziś zadziało tu
![]() Witaj Zuzia ![]() Cytat:
Też dostałam wczoraj i tez mi to humor poprawiło ![]() Cytat:
Cytat:
Gratulacje ![]() Cytat:
|
|
#3633 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
Moja M tez pocycala chwile a potem tylko by spala. Myslalam, ze mam najgrzeczniejsze dziecko na swiecie. Trwalo to cale 24 godziny i sie zaczelo ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3634 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba z ta lezaca pozycja to malo wspolnego.. Ja tylko na leżąco i czasem uleje czasem nie.. Ale zawsze po jedzeniu ja trzymam w pionie jakis czas.. Cytat:
ja po takim czasie umieralan.. Byla kolezanka moja swiadkowa btw. Przyniosla zabaweczke i kocyk i podusie chmurke Ja sie w dzien przespalam to lepiej sie zyje. Bo noc masakra. A tak mnie dzis poty zalewaja normalnie cala morka jestem..
|
|
#3635 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama do tej pory jestem w szoku, ze osiagnelam taki wynik, zwlaszcza ze moje poczatki byly marne (dopiero na trzeci dzien udalo mi sie zaaplikowac balonik, a masaz wadzajny nawet jednym palcem to byl dla mnie duzy dyskomfort). Tak ze jestem przykladem na to, ze nawet bardzo waskie krocze da sie wycwiczyc ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Na pewno dasz rade napompowac wiecej! Nie zaluj lubrykantu i odprez sie, to naprawde pomaga! I tak jak pisalam- przytrzymuj balonik na "wylocie" wadzajny, mozesz tez nim dokladnie poruszac, to pomaga w rozciagnieciu ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jak teraz Ty urodzisz, to sprawdzi się w 2/3 ![]() Tak mi się coś kojarzyło, że Aagaciorek doszła do 30cm, ale nie byłam pewna... jak ona tego dokonała ? ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
A po jakim czasie doszłaś do 30cm? A propos aplikacji balonika, to ja mam marne początki każdego dnia... czasem muszę się nieźle namajstrować, żeby go włożyć (a wkładam zawsze po naciśnięciu 2 razy pompki). A jak już włożę i poruszam troszkę, to później nie ma problemu z wyjmowaniem i wkładaniem... ale ten 1 raz każdego dnia jest ciężki. |
||
|
|
|
#3638 |
|
Zadomowienie
|
Aninis jak sobie po raz pierwszy nadmuchalam balonik do 30 cm to pomyslalam, ze no.way, nie ma opcji, ze takiego giganta wypchne....a jednak po ponad dwoch tygodniach regularnych cwiczen sie udalo heh.
Ja jeszcze codziennie przed.cwiczeniami robilam sobie ok 5minutowy masaz krocza, ktory mnie dodatkowo "rozgrzewal" i rozciagal Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
#3639 |
|
Zadomowienie
|
Ja wielkie gratulacje dużo zdrówka I szybkiego powrotu do sił.
A dla Eleny ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Dziewczyny czy wasze maluszki robią czesto kupki bo mój bardzo często dziś 3 z rzędu a przy karmieniu normalnie się prze zbieg przelewa.
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz mniej alena pocz jednaza druga:-P
|
|
#3641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
Elena, Figa to teraz mocne kciuki za Was!
Nana wlasciwie co karmienie/zmiane pieluszki jest kupka
|
#3643 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Ale super się nam atmosfera zrobiła
tzn zawsze była super i mega pozytywna, ale teraz tak wyjątkowo wesoło ![]() ELENA Figa Ty rowniez Przyszedł leżaczek bujaczek i jest fantastyczny, ale jak go tak bujalam dla przetestowania to aż mi się płakać zachciało, że pusty bez dzidzi w środku Wiem, wiem, że już niedługo, ale to czekanie naprawdę zaczyna mnie dobijac.Dobrze, że jeszcze chociaż nas kilka w dwupaku zostało to jakoś nie czuje się samotna Ale gratulacje wszystkim mamusiom z wątku ![]() U mnie od tamtej nocy chyba 3 dni temu z przepowiadaczami cisza zupełna. Ani skurczy, ani czopa. A seksy są, masaże są, kąpiele są, wiesiołek i liście malin są
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj jej czas. Jeszcze do tp masz tydzień a z tego co mowia niektorzy dziewczynki czasem się przenosi. Życzę cierpliwosci :-*
|
|
#3645 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Ja i oczywiście kciuki za obojczyk Lilki!
Skoro lekarze mówią że jej nie boli to pewnie tak jest niech sobie łobuz pośpi i odpocznie po porodzie i niedługo napewno zacznie jeść ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]() Tak wiesz, że wiesz, że czeka na Ciebie coś, a raczej ktoś o kim marzylas i wiesz ze to juz lada dzień, i im bliżej tym tak naprawdę ciezej się czeka.
|
|
#3646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie tez była rozpacz i po terminie ale przynajmniej szybko poszło kto wie czy to nie dzieki wiesiołkowi i malinom? ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
To prawda. Końcówka jest strasznie upierdliwa do czekania. Codziennie masz nadzieje ze to juz i codziennie zawód. Ale szybciutko zleci, głowa do góry! A młoda jak zaczęła w koncu jesc to godzinę wisiała! Ssak mały. Chyba tak jak pola ma silny odruch ssania wiec pewnie pójdzie w ruch smok niedługo ![]() I jak zawyje to klękajcie narody.. Pierdy tez sadzi jak stary. Juz zapomniałam jak to jest miec takiego baczka ![]() Wszyscy na oddziale mówią ze jest wielka i wyglada na wiecej niz wazy a mi i tak wydaje sie małym babelkiem ![]() No to teraz tance połamańce dla figi i eleny i renaty na początek, a pozniej jedziemy dalej z lista ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to możecie do marca tańczyć
ale sama w szoku jestem, że Elena jeszcze nie urodziła no i Renata ma jeszcze szanse się do północy wyrobić :p
|
|
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem.wam ze mam.dosc.. Mala czasem chce cyca co godzinę. Wiem ze potrzebuje bliskosci i chce zaspokoic rozne potrzeby.. Mam nadzieję ze jej przejdzie.. Wlasnie dzis o smoczku myslalam i jakos sie obawiam gp dac a moze raczej nie wiem.jak.. Jak czesto kiedy itd.. Moze ktoras podpowie?
|
|
#3649 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to dawałam zawsze jak widziałam ze wisi na cycu tylko po to zeby possać a nic nie jadła i nie przełykała. Nie zaburzyło mi ro wcale laktacji. Ale nie chce namawiać bo to decyzja każdej z nas no i tez nie wszystkie dzieci chcą smoki..Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- To co tanczymy |
|
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
No moja np dzis sie krecila i przystawilam chociaz jadla.to przelknela pare razy i spala. Ciezko mi uchwycić kiedy chce tylko possac..
|
#3653 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
fajnie, że taki fajny poród i trzymamy kciuki za LilkeCytat:
Cytat:
mały się ie rusza to może zbiera siły do porodu SZYKUJ SIĘ :P
|
|
#3654 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Haha ale super to co piszesz o Lilce, śmieszne, że małe dzidziusie tak pierdza haha Cieszcie się sobą ![]() A co do smoczka, jeśli uda mi się urodzić SN (czyli mniejsze problemy ze startem laktacji) to też będę próbować smoczkowac jak będzie wisiała na cycku dla samego ssania.
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3656 |
|
Zadomowienie
|
Ja
mocne kciuki za szybki powrót do zdrówka dla córci Nasza mała też bąki wali i kupa prawie przy każdej zmianie pieluchy musztarda po obiedzie ) tylko może to głupie ale zastanawiam się czy kupy takiego malucha maja być takie wodniste ? W pampku nie widzę ale czasem sadzi przy zmianie i to 2-3 razy pod rząd na mate to widze że strasznie rzadka ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Lucy dzięki za info o pepku przyda się już duzo lepiej u nas
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3658 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Ale moze mi też będzie przykro, nie wiem. Póki co tak na logikę to biorę. Wiesz w wychowywaniu dziecka też nieraz Ci będzie przykro coś zrobić, skarcic, dać karę a trzeba będzie ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Marciar albo dawaj jej smoka będąc przy niej na początku czyli nie że smoczek i pa do leżaczka tylko ja poprzytulaj itp, ale żeby ssala smoczek albo czytałam że palca można dać, ale pierś ma być od karmienia. ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
od dnia zapłodnienia?
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
Lola kupy chyba takie sa ok
przynajmniej poki na mleczku tylko.Marcia sama zadecydujesz. Jesli nie jesteś przekonana to daj małej jeszcze chwile moze sie ustabilizuje. Ona ciagle malutka jednak jest. Padam ze zmęczenia a z tych emocji zasnac nie moge.. Co za życie ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Esor wpisz w Google data zapłodnienia plus 269 i powinno ci wyskoczyć w mig ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#3660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ehh u nas kupa znow zielona. Znow cos zjadlam..
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

co myslicie ? 

ale Twoja wróżba się nie sprawdziła 

Skoro lekarze mówią że jej nie boli to pewnie tak jest