![]() |
#1921 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Patulinka pewnie sie czeka
![]() ![]() ![]() Poli moj w nocy tez sie nie ruszal jak sie przebudzalam, ale w sumie nalezal mu sie odpoczynek ![]() ![]()
#1922 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze jeden ciekawy artykuł
![]() http://www.eioba.pl/a/46gq/kawa-kawk...wizna-trucizna
![]() |
#1923 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Patulinka- kciuki za bezproblemowe zakładanie pessara. Zobaczysz, ze jeszcze przenosisz ![]() Polinezyjka- nic mi nie mów o słodkim, bo ja na pewno będę musiała zrobic jakis detoks. Tak mnie ciagnie do słodkiego, ze nie moge sie opanować. Rano staram się jeśc owsianke na słodko, w południe lekki lunch i wieczorem jemy w trójke cieplą kolację (hit Emilki- ciecierzyca w sosie pomidorowym ostatnio), ale pomiędzy lecą czekoladki, żelki... ech szkoda gadać ![]() Malos- fajnie rosniecie ![]() ![]() Brzuch zmierzylam i dalej mam 94 cm- kto da mniej?? ![]() Dziewczyny- nie zazdroszcze nieprzespanych nocy.
![]() |
#1924 |
Zadomowienie
|
Lekarz mówił żeby jak najwięcej leżeć i ograniczyć ruch. A decyzja należy do każdej z nas. Dla mnie bezpieczeństwo dzidziusia jest najważniejsze i zrobię wszystko by była jak najdluzej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1925 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() GAZOWANE : woda tylko i wyłącznie gazowana, niegazowanej nie wypije. Inne słodkie gazowane bardzo lubię ale staram się jak najmniej. Zresztą jak się wypije raz na jakiś czas to z tak wielką ochotą się je pije ![]() Pessar - ja też na to mówię krążek i moja gin też właściwie. Także dla mnie to jedno i to samo. ![]() ![]() ja się witam również niewyspana, piesek piszczał ze chce wyjść i mnie obudził ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1926 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciśnienie ok. To zatki o sobie przypomniały. Spacer odpada póki co, bo pada deszcz. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1927 |
Zadomowienie
|
Gratuluje wizyt dziewczyny i trzymam kciuki za dzisiejsze
![]() Patulinka, powodzenia! Teraz na pewno bedziesz sie mniej martwic ![]() placki ziemniaczane Ale mialam ubaw wczoraj, bo gadalyscie o tych plackach i tak sobie myslalam ze tez bym zjadla ale wiedzialam ze mama robi ogorkowa. Przychodze do domu, a tam ogorkowa i placki ziemniaczane ![]() ![]()
![]() |
#1928 |
Rozeznanie
|
Malos trzymam kciuki za wizytę
![]() Ja mam dopiero na 16:45 :P Madziara mnie też wczoraj mąż ogarnął tam ![]()
#1929 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No faktycznie, bo xbox jest dozwolony tylko do lat 12 ![]() ![]() Ojj biedna... zmierz sobie ciśnienie, i odpoczywaj ![]() Cytat:
W takim razie kciuki, i czekamy na dobre wieści ![]() kurcze, ja na IP nigdy jeszcze nie czekałam w kolejce ![]() Cytat:
wow, rośnie piłeczka ![]() Cytat:
Jee, zrobiłam wam dzień placków ziemniaczanych ![]() Mój mały tez miał kilka dni przerwy, a teraz rusza się tak jak kot pod moją skórą. Jak ja czy TZ połozy rękę to czuć jak się przemieszcza normalnie. Cudne uczucie, tak się skóra napina ![]() Jestem chora ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1930 |
Rozeznanie
|
Ja jak jechałam rodzić to nie czekałam w kolejce na ip. Mąż powiedział, że my do rodzeniapołożniczą na górę na ip położniczą i czekaliśmy chyba z 15 min aż ktoś raczy zejść po nas. Czekając trzeba wypełnić masę papierków, pytają o wszystko chyba, nawet o wykształcenie! Nie wiem po co im ta wiedza przy porodzie. Na górze już na tym ip położniczym jeszcze więcej papierków do wypełnienia i badanie i usg miałam. Nie wiem jak to rozwiązują jak jest więcej kobiet do rodzenia. Ja byłam w nocy i nikogo poza mną tam nie było aż do rana na cc.
#1931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słyszałam te pytania. O wykształcenie to jeszcze nic, oni nawet pytają o szkołę Twojego TŻ, o warunki lokalowe, finansowe. Straszne... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1932 | |
Zakorzenienie
|
Ja placki miałam w niedzielę, do tego gulasz. Jesooo moja ulubiona wyżerka.
Dzisiaj intensywnie będzie od 14 tej. Wizyta na porodówce, coby już papierki pozałatwiać, a potem wieczór informacyjny w przedszkolu, na którym mi zależy dla młodego. Kurde muszę tam dobre wrażenie zrobić, a to trudne skoro czuję się jak... no... ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
U nas papierki wypełnione wcześniej, ale takich pytań nie ma. Już nie pamiętam, jakie konkretnie były, ale niewiele w sumie... dzisiaj sobie przypomnę ![]()
![]() |
#1933 | ||||||
Zadomowienie
|
patulinka94
będzie dobrze i daj znać już po ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale masz racje odstawienie cukru i mocno przetworzonych produktów moze wyjśc tylko na dobre Cytat:
a co do brzucha mniej nie dam, u mnie też 94 cm ![]() Cytat:
![]() o tak cola czy fanta wypita raz na miesiac niesamowicie smakuje ale oszukiwanie sie mocno gazowana woda z sokiem też daje radę z pieskiem bedzie Ci trudno pewnie na początku, rano mąz może wyjść przed pracą, a w ciągu dnia moze uda Wam się jakos ogarnąć moze masz kogoś z sąsiadów kto wychodzi ze swoim i czasem by Ci pomógł a macie gdzie trzymać wózek jakoś na dole czy musicie go za każdym razem na gorę tachać? Cytat:
dobre porównanie z kotem ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1934 |
Zakorzenienie
|
Z cyklu ciążowych snów raz śniło mi się, że urodziłam kota
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1935 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1936 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiadomo, TŻ umyje albo mama jak przyjedzie. Na teściową nie będę czekać bo się nie doczekam ![]() ![]() Wózek będzie w piwnicy stał, za ciężki by go targać tak wysoko. na górze jedynie foteliki samochodowe będę trzymać i najwyżej w tym znosić dzieciaki na dół. Z tym, że mając dwójkę tak malutkich i tak raczej będzie mi ciężko wyjść z domu samej. Jedynie z mężem czy jak ktoś odwiedzi. Sąsiedzi - hm. prędzej by mnie z tych schodów zepchnęli niż pomogli ![]() ![]() ![]() Jakoś mąż będzie musiał rano z nim wychodzić albo go nauczę robić w domu na podkłady niemowlęce ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- pytania o wykształcenie ? aż tak ? kurde to jest inna seria pytań dla rodzących niż dla tych co są do szpitala na patologię przyjmowane?
![]() |
#1937 |
Zadomowienie
|
Lucy- przepis wylądowła w klubie
![]() Poli- zamorduje Cie za ta J.Jones- nie moge sie oderwac!! ![]() Cloche- kciuki za aktuwne popołudnie. Ja sie idę zapisac za jakies 3-4 tygodnie dopiero ![]()
#1938 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1939 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja właśnie mierzyłam nadal 96 ![]() ![]()
![]() |
#1940 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() Za to co do "pipki" to mnie jedna wkurzyła trochę położna, bo pyta mnie czy biorę probiotyki bo mnie CIPKA będzie potem swędzieć jak nie biorę. Trochę tak niemiło jakoś mi się zrobiło ;]
![]() |
#1941 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U nas wszystko ok, wczoraj dodałam zdjęcie Olka na fb. Mężczyzna jak się patrzy, 32tc i 2300 waży ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1942 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
K1: Mój X poprosił mnie o konsolę, mam kupić? K2: Co Ty głupia jesteś? Nie kupuj, chyba że nie lubisz seksu. My za bardzo lubimy, dlatego mojemu musi wystarczyć wypasiony komp ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj czułam przesuwające się rączki w jednym momencie, a później taką duużą gulkę przesuwającą się kilka razy wzdłuż brzucha. Obstawiam tyłek. Ogólnie teraz mniej kopie, mam wrażenie, że raczej się kokosi i przekręca i rozciąga i ogólnie przemieszcza szukając wygodnej pozycji. Kotek Malusi ![]()
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1943 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wiesz co jest najlepsze, że oglądam sobie spokojnie, 1 odcinek, 2 odcinek i w końcu słyszę jego głos ![]() Tak zaczęłam piszczeć, że mąż przyleciał i pyta co się stało ![]() ![]() A ja piszczę: David tu gra, David tu gra! ![]() ![]() uwielbiam tego aktora, jakbym wiedziała, że tu gra to bym tylko dla niego oglądała ten serial ![]() oczywiście pokochałam go w : Broadchurch - bardzo bardzo polecam ten serial !!! A jeszcze lepszy numer: po usłyszeniu go od razu wygooglowała, jego filmografię i taki szok! On grał w Harrym Potterze Bartiego Crouch Jr. I nagle OLŚNIENIE - faktycznie !! Mało go było, ale faktycznie ![]() Po za tym podoba mi się, że Jessica jak przystało na detektywa dużo chleje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1944 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1945 |
Zadomowienie
|
Malos cudne fotki brzuszka
![]() Poli dalas do myślenia z tym cukrem, ja wczesniej w ogóle nie przepadałam za slodyczami, a teraz.. Szkoda gadać pochłonęłabym czekoladę bez mrugnięcia okiem. Wode pije tylko niegazowana, ale wiem ze nie pije jej tyle ile powinnam, coli i innych slodkich napojów gazowanych nie ruszam, wole wypic Kubusia.
#1946 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak przyjadę do porodu z bólami to akurat bede miała ochotę na ich pytania odpowiadac ![]() Pytanie do dziewczyn, które rodziły może pamiętacie jeszcze jakieś absurdalne czy nie pytania, mogłybyśmy zrobić sobie listę i wcześniej przygotować odpowiedzi np. na kartce tak zeby tylko dac to mezowi czy położnej i niech sobie spisuje. Co Wy na to? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ja tez mieszakam na 3 pietrze i obawiam sie ze bedzie mi trudno wózek planuje do samochodu wkładać, bo piwnicy nie mamy, bede młodego znosić w gondoli albo foteliku sąsiadów współczuję, najgorsi tacy co to swojego zycia nie mają tylko utrudniają je innym mam taką wścibską sąsiadke na piętrze, tu niby ładnie miło, ale ogolnie to szkoda gadac... całe szczęscie w tej samej klatce na dole mieszkają właściciele mieszkania, bardzo symapatyczni starsi państwo i wiem, ze gdyby cos to czasem bede mogła zostawić u nich wózek Cytat:
![]() tez mam wrazenie ze brzuszek wiekszy a cm ciągle tyle samo ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1947 |
Zadomowienie
|
Trisdom o jaka j.jones Ci chodzi? Piszesz o książce ? Zapodaj tytuł bo nie widzę w spisie na 1 stronie
![]() |
#1948 |
Zakorzenienie
|
witam
Dopiero co wstałam. Od wczoraj boli mnie głowa spać nie mogłam z bólu bo nawet przyłożenie głowy do poduszki graniczyło z cudem bo ból niemiłosierny o 3 miałąm taki kryzys ze siedziałam na łóżku i płakałam mąż nie wiedział jak mi pomóc i nie spał ze mną smarowałam amolem i nic ![]() ![]() Patulinka czekam na wieści jak po założeniu pasera Malos no cudny ten Twój brzusio, ale malusi ![]()
#1949 | |
Wtajemniczenie
|
Moniczki żadnego kopa Ci nie dam, bo niby za co ! Daj spokój
![]() ![]() ![]() ![]() PS. poza Tobą jest chyba z 8 dziewczyn które czytają, więc looz ![]() ![]() ![]() Malos fotki super, ale brzuszek faktycznie maleńki. Urodzisz i będziesz wyglądać jakbyś w ciąży nie była. Mnie ostatnio męża kolega z pracy zaczepił i pyta- 6 mc? Zaczerwieniłam się i podziękowałam ![]() Zaraz postaram się wrzucić przepis na klub ![]() Cytat:
Ale mój mąż gra tylko wtedy kiedy ja mam ochotę czytać, taki kulturalny ![]() leżenie Tak się zastanawiam, bo lekarz kazał się oszczędzać i leżeć. Ale...czy rzeczywiście chodzi o leżenie czy po prostu nie ruszanie się z kanapy np? Wiem wiem...głupie pytanie...ale się zastanawiam, bo jak mam być unieruchomiona to chcę chociaż robić to tak jak powinnam ![]() GGI spróbuj wypić kawę? mimo, że ciśnienie miałam dobre to kawa łagodziła chociaż ból, nawet ten migrenowy... i weź jakiś apap chociaż, nawet jak na Ciebie nie działają takie słabe leki.
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-02-17 o 10:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1950 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.