Mamusie czerwcowe 2016 cz.3 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-17, 11:37   #3031
Weronia93
Rozeznanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Australia moja też poranną gimnastykę robi. Chyba głodna
Bobaski się chyba zgadały ja również rano wstaje i mowie do męża że dawno Hania się nie ruszała i poleżałam tak z 30 min i chyba głodu dostała i zaczeła się tak wypinać że szok musiałam iśc zjeść śniadanie i teraz już spokój

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Witam sie
Kolejny poranek, kolejny bol nerki

My sie we wrzesniu wybieramy nad polskie morze mamy jakies 600 km chyba ale to nie tragedia dla nas, oczywiscie autem.
Powiem wam ze do Chorwacji z moja ciocia jechalismy a ona z 5 miesiecznym synkiem i bylo ok
Też chcę się wybrać nad polskie może ale kusi mnie w wrześniu lecieć gdzieś samolotem moja znajoma leciała do Barcelony z 3 miesięczną córką i gada że zrobiła by to jeszcze raz bo za małą nic nie płaciła a nie było aż tak źle

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
ja muszę jechać do biblioteki bo praca sie sama nie napisze ale tak mi sie nie chce :/

pierwszy raz od 2 tygodni w nocy nie mialam ataku rwy także plastry chyba działają :-D
Moja praca również sama się nie napisze a obrona będzie w czerwcu i z wielkim brzuchem

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
prawa nerka daje popalić. Lewa jest cicho. Dobrze że nie obie na raz

a tutaj dwie fotki wakacyjne żeby nam tu tez Chorwackie słonce zaświeciło
na tych zdjęciach jest już z nami Igorek miał wtedy 8 tyg
Super aż chce się jechać hehe

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Dziewczyny czy to jest normalne że jeszcze mój lekarz prowadzący nie robił mi usg jedynie miałam usg potwierdzający ciąże do pochwowo a takiego zwykłego nie jedynie co wizytę bada mnie na koźle i nic więcej marwie mnie o troszkę ale wszyscy mówią ze to bardzo dobry lekarz jestem w połowie ciąży a on nie widział wcale mojego dzidziusia jedynie pyta czy ide na usg prenatalne i ogląda te fotki i wypis hmmmm martwię się
Stary 2016-02-17, 11:39   #3032
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Ja się wagą nie przejmuje Wiadomo nie objadam się celowo jak dzika świnia Ale z drugiej strony będę siedziała w domu z dzieckiem ponad rok (urlop rodzicielski plus spora część zaległego urlopu wypoczynkowego) więc siłą rzeczy jeśli zechce i zdrowie mi pozwoli to znajdę czas na aktywność i waga będzie powoli spadać Bardziej mnie roztępy i obwisłe piersi przerażają :P Nad tym już pracuję co prawda jedynie balsamowaniem i olejkami, ale mocno wierzę, że to pomaga
Rozstępami to ja się akurat nie przejmuje, bo je mam odkąd pamiętam W podstawówce tak mi piersi urosły i uda, że mam je do teraz.. Wtedy to sporo na wadze przybrałam, jakiś dziwny okres miałam. A od dobrych paru lat ważę 53-54 kg, więc jak mówię, że mam rozstępy to wszyscy zdziwieni. No niestety można nosić rozmiar xs/s i mieć rozstępy niestety

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
To już prawie pół kilo szczęścia

Dziewczyny, orientujecie się ile mniej więcej kosztuje to badanie z glukozą?
Tak prawie półkilowe szczęście

Jakiś czas temu patrzałam w necie i w jakimś laboratorium to badanie kosztowało 25 zł. Ale wiem, że ceny się mogą różnić w miastach.

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy to jest normalne że jeszcze mój lekarz prowadzący nie robił mi usg jedynie miałam usg potwierdzający ciąże do pochwowo a takiego zwykłego nie jedynie co wizytę bada mnie na koźle i nic więcej marwie mnie o troszkę ale wszyscy mówią ze to bardzo dobry lekarz jestem w połowie ciąży a on nie widział wcale mojego dzidziusia jedynie pyta czy ide na usg prenatalne i ogląda te fotki i wypis hmmmm martwię się
Zwykłe USG prywatnie mam co wizytę, a na nfz miałam dwa razy.
Stary 2016-02-17, 11:51   #3033
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
My niestety mamy tylko dwa pokoje w mieszkaniu, więc na razie mała będzie z nami w sypialni. Gdzieś po pół roku sypialnię chcemy zlikwidować i zrobić dla niej pokoik
Powiem Ci, że pewnie Ci się to przedłuży my też mamy 2 pokoje, córka już 2 latka a nadal mamy razem z nią sypialnię. Ona i tak cały czas spędza z nami w salonie. Dopiero teraz na wiosnę będziemy rezygnować z sypialni i robić dzieciom wspólny pokój.

anuszka, jak masz jakieś inspirację zapisane to wrzuć chociaż my pewnie dużo nie będziemy zmieniać...

Ja do Chorwacji jeździłam całą młodość z rodzicami właśnie pod namioty stąd moje zamiłowanie do tego typu wyjazdów. Uwielbiam Chorwację, niestety ma jedną poważną wadę - większość plaż kamienistych lub żwirkowych - i jechać tam z małymi dziećmi to trochę kicha, bo przecież dzieciaki uwielbiają w piasku się bawić...

Miqesi, podobno dzisiaj mają ruszyć zapisy na te warsztaty kwietniowe. Jak coś to bliżej terminu się zgadamy.
Stary 2016-02-17, 11:54   #3034
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Zwykłe USG prywatnie mam co wizytę, a na nfz miałam dwa razy.
No właśnie a ja nie miałam ani razu tylko te potwierdzające ciąże a chodzę z NFZ
Stary 2016-02-17, 12:10   #3035
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiejsze zakupy lumpkowe szara sukienka i chusta pod szyję oraz zakupy cerfura

Właśnie też mam się udać do carefura na zakupy dzieciaczkowe

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Anuszka to na pierwszej stronie, też moje dzieciaczki możesz zimiennić, malutka to napewno będzie Lila, a mały to Kubuś /chyba, że jeszcze zmienimy, bo mąż coś nie bardzo,ale mam nadzieje, że go urobię / :-D

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Dziewczyny, a urządzacie lub będziecie urządzać pokoje dla maluchów? Bo u mnie narazie małe pokoiki zostają puste, a wszystkie rzeczy dla maluchów właduję do sypialni.
Lilia pięknie Kubuś bardzo mi się podoba.

My tylko odświeżymy ściany na biało... co innego jakby to było nasze mieszkanie to pewnie bym chciała jakaś fajna tapetę położyć... może kiedyś w przyszłości.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 12:13   #3036
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie a ja nie miałam ani razu tylko te potwierdzające ciąże a chodzę z NFZ
Z tego co czytałam to usg powinnaś mieć 3 razy robione na nfz, więc może jak teraz będzie spytaj się kiedy zrobi Ci zwykłe usg.

Takie info znalazłam: Liczbę potrzebnych USG w ciąży określa lekarz, ale zaleca się 3 badania ultrasonograficzne w czasie ciąży: między 11. a 14. tygodniem, między 18. a 22. tygodniem oraz po 30. tygodniu ciąży. Zalecenia te dotyczą ciąż przebiegających prawidłowo.

Edytowane przez agusiia69
Czas edycji: 2016-02-17 o 12:15
agusiia69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 12:46   #3037
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
My za rok tez chyba Chorwacja a juz tam bylam 12 razy
Chorwacja moje marzenie na razie nie osiągalne.

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Witam się w 24 tc

Jestem już po wizycie Druga lekarka potwierdziła dziewczynkę tak więc malutka waży 453 gr, ja przytyłam od początku ciąży 6 kg Wszyscy twierdzą, że nie widać tego po mnie, ale dziwnie sie czuje z tymi dodatkowymi kg

Usg miałam, ale babka tak odwróciła monitor, że prawie nic nie widziałam.. Zbadała mi też szyjkę i z nią też jest wszystko ok

Ale ważne, że mam skierowanie na badanie, które chciałam Prywatnie lekarka kazała mi zrobić test obciążenia glukozą, tokxo, mocz i krew. Także na wszystko mam skierowanie
super że wszystko fajnie i waga bardzo dobra jak na ten tydzień

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Z tego co czytałam to usg powinnaś mieć 3 razy robione na nfz, więc może jak teraz będzie spytaj się kiedy zrobi Ci zwykłe usg.

Takie info znalazłam: Liczbę potrzebnych USG w ciąży określa lekarz, ale zaleca się 3 badania ultrasonograficzne w czasie ciąży: między 11. a 14. tygodniem, między 18. a 22. tygodniem oraz po 30. tygodniu ciąży. Zalecenia te dotyczą ciąż przebiegających prawidłowo.
tak powinny być 3 usg

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Dziewczyny czy to możliwe że Maja mogła mnie tak mocno kopnąć że mnie to obudziło ? bo nad ranem miałam takie 3 kopniaki ( bo wątpię żeby aż tak bardzo w brzuchu hmm burczało czy bomblowało). Aż trochę się przeraziłam że aż z taką siła...

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Kasa z zus przyszła tylko wydaje mi się że powinnam mieć inna kwotę :/ może dostanę do domu pismo z wyliczeniami. Bo jest mniej o parę stówek :/

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-02-17 o 12:48
Stary 2016-02-17, 13:04   #3038
kanwa
Zakorzenienie

Ja lecę z plackami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1455710642734.jpg (49,6 KB, 4 załadowań)
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 13:08   #3039
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Kasa z zus przyszła tylko wydaje mi się że powinnam mieć inna kwotę :/ może dostanę do domu pismo z wyliczeniami. Bo jest mniej o parę stówek :/
Ja takiego pisma nie dostałam Nie wiem czy wiesz, ale podstawę zasiłku stanowi średnia z ostatnich 12 miesięcy pracy i może, dlatego mniej dostałaś? Tyle samo przez ostatni rok zarabiałaś?

Ale cieszę sie, że w końcu coś ruszyło z Zusem
Stary 2016-02-17, 13:10   #3040
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:

Zapytam bo nie daje mi o spokoju nawet na pogotowiu babka się zdziwiła ale dziwiła ale dzięki temu zrobiła mi usg i to bardzo szczegółowe eheh zapytam ja bym najchętniej co wizytę moją HANIE oglądała hehe
Stary 2016-02-17, 13:11   #3041
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że pewnie Ci się to przedłuży my też mamy 2 pokoje, córka już 2 latka a nadal mamy razem z nią sypialnię. Ona i tak cały czas spędza z nami w salonie. Dopiero teraz na wiosnę będziemy rezygnować z sypialni i robić dzieciom wspólny pokój.
Moje dzieci już duże, a też cały czas z nami w salonie. Lekcje odrabiają przy dużym stole , a w pokoju biurko puste. Tam przynajamniej wygodnie z nimi usiądę i pilnuję co za brednie wypisują Ten ich pokój właściwie stoi pusty cały dzień, tylko tam śpią albo budują z klocków, bo nie pozwalamy w salonie. Reszta zabaw, rysowanie, lepienie, planszówki itp. wszystko koło mamusi... A zwykle w piątki oglądamy coś razem do późna to mogą wtedy spać na kanapie w salonie i uwielbiają to
Z własnych pokoi zaczną pewnie dopiero w pełni korzystać jak będą mieć naście lat.

Buuu, a ja nigdy nie byłam w Chorwacji. Tylko zdjęcia brata oglądałam, bo oni jeżdżą od kilku lat zawsze tam pod namiot... Mam nadzieję, że się kiedyś wybierzemy ale szczerze przeraża mnie taka trasa długa samochodem z dziećmi... No i zawsze jeszcze się boję jak gdzieś jadę dalej, że mi się auto zepsuje gdzieś na autostradzie...

misia, a ciąża nasila ten Twój ból nerki? Już tak niedużo zostało, że może lepiej byłoby rozwiązać tę ciążę przed czasem gdyby to mogło Ci pomóc?
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 13:13   #3042
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
ładną MIAŁAŚ figure powinno być ale dziękuje bardzo
a co do japonek to wiesz lata praktyki
Eeee tam Jak cos to spacerki z Igorem albo innych ruch i wrócisz do formy

Cytat:
Bobaski się chyba zgadały ja również rano wstaje i mowie do męża że dawno Hania się nie ruszała i poleżałam tak z 30 min i chyba głodu dostała i zaczeła się tak wypinać że szok musiałam iśc zjeść śniadanie i teraz już spokój

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Też chcę się wybrać nad polskie może ale kusi mnie w wrześniu lecieć gdzieś samolotem moja znajoma leciała do Barcelony z 3 miesięczną córką i gada że zrobiła by to jeszcze raz bo za małą nic nie płaciła a nie było aż tak źle

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Moja praca również sama się nie napisze a obrona będzie w czerwcu i z wielkim brzuchem

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Super aż chce się jechać hehe

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

A lekarz prowadzacy ma w gabinecie usg?

Cytat:
Chorwacja moje marzenie na razie nie osiągalne.

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

super że wszystko fajnie i waga bardzo dobra jak na ten tydzień

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

tak powinny być 3 usg

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Dziewczyny czy to możliwe że Maja mogła mnie tak mocno kopnąć że mnie to obudziło ? bo nad ranem miałam takie 3 kopniaki ( bo wątpię żeby aż tak bardzo w brzuchu hmm burczało czy bomblowało). Aż trochę się przeraziłam że aż z taką siła...

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Ania ZUS płaci za okres zwolnienie a nie za cały miesiąc tak jak pracodawca. Może dlatego Ci się nie zgadza

Mnie już dość często mala mocno kopie, zwłaszcza jak dlugo leżę to znacznie intensywniej ruchy czuję

Cytat:
Ja lecę z plackami
TŻ od jakiegoś czasu meczy mnie o placki ziemniaczane i po Twoich zdjeciach nabrałam ochoty ehh :P Chyba w koncu zrobię

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 13:19   #3043
kanwa
Zakorzenienie

Chciałabym żeby mój mi powiedział co chce zjeść. A on ciągle jak go zapytam"co zrobisz to zjem"
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 13:19   #3044
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Moje dzieci już duże, a też cały czas z nami w salonie. Lekcje odrabiają przy dużym stole , a w pokoju biurko puste. Tam przynajamniej wygodnie z nimi usiądę i pilnuję co za brednie wypisują Ten ich pokój właściwie stoi pusty cały dzień, tylko tam śpią albo budują z klocków, bo nie pozwalamy w salonie. Reszta zabaw, rysowanie, lepienie, planszówki itp. wszystko koło mamusi... A zwykle w piątki oglądamy coś razem do późna to mogą wtedy spać na kanapie w salonie i uwielbiają to
Z własnych pokoi zaczną pewnie dopiero w pełni korzystać jak będą mieć naście lat.

Buuu, a ja nigdy nie byłam w Chorwacji. Tylko zdjęcia brata oglądałam, bo oni jeżdżą od kilku lat zawsze tam pod namiot... Mam nadzieję, że się kiedyś wybierzemy ale szczerze przeraża mnie taka trasa długa samochodem z dziećmi... No i zawsze jeszcze się boję jak gdzieś jadę dalej, że mi się auto zepsuje gdzieś na autostradzie...

misia, a ciąża nasila ten Twój ból nerki? Już tak niedużo zostało, że może lepiej byłoby rozwiązać tę ciążę przed czasem gdyby to mogło Ci pomóc?
Mnie też taka trasa przerażała, bo wygodna jestem i zwykle na wakacje samolotem leciałam Raz dalam się namowić na Chorwację i na pewno tam wrócimy. Z opowieści znajomych: jeżdżą do Chorwacji odkad ich synek ma 9 miesięcy sensownie jest wyjechać ok 18-19 jak dziecko jest senne i przemeczyć się w nocy z trasą.
Ja też mam fobię, ze mi się auto popsuję (malo jeżdżę dopiero zaczynam tak w rzeczywistości sama będę wyruszała w trasy) dlatego wzięłam opcję ubezpieczenia z AC. Komfort psychiczny jest dla mnie ważny, ale niestety kosztowny

Ciąża nasila ból nerek, zwłaszcza przy kamicy nerkowej/ dysfukcji nerek czy niewydolności.Rosnące dziecko i zmiany jakie zachodzą w Naszym organiźmie w czasie ciaży mają duży wpływ na nerki. Zmienia się rownież metabolizm co obciąża dodatkowo nerki i układ moczowy

Sophia Loren
Stary 2016-02-17, 13:27   #3045
fiazo
Zakorzenienie

Asiek121
współczuje rwy. Sporo kasy bedzie jak za same naklejenie.
Dziękuje za książki
Fajną pościel kupiliście

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
A powiedzcie, czy nam się już ujawniły wszystkie bobasy?? No oprócz niespodzianki Elaine, oczywiście
Nieeee jeszcze 2 bobaski

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczynki za kciuki
Ja też melduję się po wizycie. Wszystko u nas ok, nawet szyjka. Franula waży już 700g. Dostałam piękne foto do rodzinnego albumu. Ja tyję w ekspresowym tempie...(już ma +7kg idę na rekord)no i niestety przez dzisiejsze duże stresy w pracy dostałam wysokiego ciśnienia. Dwa razy lekarzowi pokazało 150/100 więc od dziś mam mierzyć dwa razy dziennie. Jak będzie się powtarzać to od razu dzwonić do niego.
No wierze, że będzie dobrze, bo już od jutra jestem oficjalnie na L4 choć nie powiem dzisiaj się łezka w oku kręciła jak się żegnałam z kolegami z pracy, ale niestety czekają mnie niepewne czasy po powrocie

Dobrej nocy
super że wszystko ok. Spory już dzieciaczek

Cytat:
Napisane przez Wiolinkax Pokaż wiadomość
Witajcie, ale z Was gaduły, czytam i czytam i końca nie widać ale wkońcu się udało

gratulacje za wszystkie wizyty i ujawnione dzieciątka

proszę o kciuki za jutro, mam nadzieje że wkońcu poznam kto u mnie mieszka
Kciuki

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Wiolinka i Fiazo,chyba Wy nam zostalyscie z niewiadomymi? Zatem życzę powodzenia,trzymam kciuki,żebyście się dziś dowiedziały :-*
Ja dziś nie będę takim okropnym leniem i wstaję! Miłego dnia Mamusiom i Dzidziusiom:-*
Tak zgadza sie.

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
U nas Ola ma juz lóżko dla starszaka to z Ikei rosnące z dzieckiem. Białe.sama chciałabym takie.
Też takie mamy. Jest fajne. Kupilismy materac lateksowy i musze przyznać ze wygodniejsze niż nasze

Cytat:
Witam się w 24 tc

Jestem już po wizycie Druga lekarka potwierdziła dziewczynkę tak więc malutka waży 453 gr, ja przytyłam od początku ciąży 6 kg Wszyscy twierdzą, że nie widać tego po mnie, ale dziwnie sie czuje z tymi dodatkowymi kg

Usg miałam, ale babka tak odwróciła monitor, że prawie nic nie widziałam.. Zbadała mi też szyjkę i z nią też jest wszystko ok

Ale ważne, że mam skierowanie na badanie, które chciałam Prywatnie lekarka kazała mi zrobić test obciążenia glukozą, tokxo, mocz i krew. Także na wszystko mam skierowanie
super brawo za wizyte

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 13:30   #3046
Paula_ck
Raczkowanie

Evelinke, Majkela gratuluję udanych wizyt!

Asiek fajnie że zakupy w Ikei się udały Ja teraz nie mam żadnej Ikei w okolicy ale widzę na allegro często można kupić ich rzeczy w takich samych cenach jak stacjonarnie.

Weronia super ciuszki upolowałaś Ja dzisiaj właśnie wstąpiłam do jednego SH i znalazłam spodenki z Nexta i pajacyka w samochody w sumie za 4 zł a jakość super I super te pompony, świetny pomysł

Kanwa u mnie wczoraj były placki ziemniaczane, nie jadłam ich już daaawno, a taką miałam ochotę. Pyszne były

Cytat:
Witam się w 24 tc

Super że wszystko dobrze

My w tym roku raczej odpuszczamy wyjazdy wakacyjne chociaż bardzo chcieliśmy nad morze jechać. Może gdzieś bliżej i na krócej.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (94,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (170,3 KB, 8 załadowań)
Stary 2016-02-17, 13:33   #3047
madzius90
Zakorzenienie

Agusia super, gratuluję udanej wizyty

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2016-02-17 o 13:35
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 13:34   #3048
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałabym żeby mój mi powiedział co chce zjeść. A on ciągle jak go zapytam"co zrobisz to zjem"
U mnie też tak często jest
Mam fajnie bo mój TŻ jest raczej z tych niewybrednych i je i lubi wzystko. Poza sokiem pomarańczowym

Sophia Loren
Stary 2016-02-17, 13:34   #3049
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Ja takiego pisma nie dostałam Nie wiem czy wiesz, ale podstawę zasiłku stanowi średnia z ostatnich 12 miesięcy pracy i może, dlatego mniej dostałaś? Tyle samo przez ostatni rok zarabiałaś?

Ale cieszę sie, że w końcu coś ruszyło z Zusem
ale zasiłku l4 do wypłacenia ? to nie jest tak że oni co miesiąc wypłacają 100 % Twojej pensji ?

Dzwonię do nich i się zapytam i pani mi wytlumaczyła ze w moim przypadku jest liczone 3 miesiace przed pojsciem na l4 ciagłym ( od grudnia) i dzielone przez 4. Ze moja podwyżka która otrzymałam w październiku nie wchodzi w gre. Więc na to wychodzi ze nie potrzebnie ja dostalam bo ona nic mi nie podniesie w zasilku macierzynskim.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-17, 13:37   #3050
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość

niesttey nasila. Dziecko uciska na nerki stad tez kamienie jakby wbijają się bardziej. Nerki podrażnione, zaczynaja też czasem lekko krwawić stad zabarwienie moczy np na czerwono/rozowo. Niby nic złego ale kurewnie boli..
w poniedziałek mam wizyte u gina i powiem mu ze powoli nie daje rady choć baaardzo nie chciałabym cc. Tak mysle ze wole wytrzymac niż mieć cc ale zobacze bo jak prze 3 tyg mam codziennie umierac w z bólu to chyba nie dam rady.

Cytat:
Eeee tam Jak cos to spacerki z Igorem albo innych ruch i wrócisz do formy
no już mam nawet wybrana siłke i zumbe i fitnesy

Cytat:
no mój mąż tak samo uwielbiam to

co do trasy do Chorwacji... powiem Wam że w zeszłym roku ani minuty nie spędziliśmy w korkach jechaliśmy 16 h (bardzo długo) ale... to wynikało z faktu ze ja byłam w 8 tyg ciazy i ciagle musiaam siku kuzynka w drugim aucie miała 15 miesiecza córke i 3 letniego syna. Przewinąć, nakarmić itp ;P po prostu czesto stawalismy i pilismy kawy/sikanie/ploty

najkrocej z rodzicami jechałam 12.5 h ale mój tata jest docelowy JEDZIEMY ZEBY DOJECHAĆ postój krotki i tyle

a co do trasy... tzreba dobrą wybrac. Zorientowac sie z drogach gdzie lepiej/ nie zawsze autostrada szybciej ! :p
no i przedewszystkim dobra organizacja trasy

a cuda z autami zdarzaja sie wszędzie raz jechalismy z rodzicami i ich znajomymi w 5 citroenem beringo... w drodze z wakacji padła skrzynia biegów (auto nowe, sprawne a jednak)
noc, autostrada a tu nie da sie wrzucic biegu... przyjechała laweta zahlowała nas na stacje przy autosradzie. Spalismy w aucie jaja jak berety były umowili sie z gosciem od lawety ze rano po nas przyjedzie i zawiezie nas do znajomego mechanika. Tak też było u mechanika zjedlismy obiad kolacje itp. mega goscinni ludzie nawet nam spanie proponowali.
Ogólnie skrzynia biegów wymiana tam na miejscu byla kolosalnym kosztem.. wiec syn znajomego taty przywiozl skrzynie biegów z polski i tam mechanik wymieniał :P ci znajomi zostali az wymienia ta skrzynie a my samochodem wrocilismy z synem znajomych ogólnie poszło sprawnie wspominam to super

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 13:39   #3051
fiazo
Zakorzenienie

Rano wypiłam glukoze. Zrobiłam badania.... Na 14:40 ide na usg. Może zobacze co ma miedzy nogami. Ostatnie usg miałam 18grudnia potem z mężem do kina

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 13:40   #3052
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Ania ZUS płaci za okres zwolnienie a nie za cały miesiąc tak jak pracodawca. Może dlatego Ci się nie zgadza
Na to własnie wygląda to po co mi robiła podwyżkę w październiku jak jej zus nie chce uznać :/ bo się nie wlicza... i wychodzi na to że będę dostawać 300 zl mniej niż mi szefowa powiedziała i dodatkowo jestem stratna o 1000 zl które sama wyłożyłam żeby mieć większe macierzyńskie

Po prostu aż ryczeć mi się chce... dość że mam siostry na których nie mogę polegać ostatnio w niczym.. to jeszcze takie ceregiele się porobiły.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-17, 13:40   #3053
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
ale zasiłku l4 do wypłacenia ? to nie jest tak że oni co miesiąc wypłacają 100 % Twojej pensji ?

Dzwonię do nich i się zapytam i pani mi wytlumaczyła ze w moim przypadku jest liczone 3 miesiace przed pojsciem na l4 ciagłym ( od grudnia) i dzielone przez 4. Ze moja podwyżka która otrzymałam w październiku nie wchodzi w gre. Więc na to wychodzi ze nie potrzebnie ja dostalam bo ona nic mi nie podniesie w zasilku macierzynskim.
Wypłacają 100% Twojego wynagrodzenia z calego roku poprzedzająego L4. Chyba, że pracowałaś mniej niż 12 miesięcy to ten mniejszy czas bierze się pod uwagę przy wyliczaniu.
Przykro mi, że podwyzka Ci się nie liczy :/ Chociaż dla mnie to absurdalne Podwyżkę dostałaś w czasie L4 czy przed?

Sophia Loren
Stary 2016-02-17, 13:47   #3054
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie lubię takiej odpowiedzi :/

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Wypłacają 100% Twojego wynagrodzenia z calego roku poprzedzająego L4. Chyba, że pracowałaś mniej niż 12 miesięcy to ten mniejszy czas bierze się pod uwagę przy wyliczaniu.
Przykro mi, że podwyzka Ci się nie liczy :/ Chociaż dla mnie to absurdalne Podwyżkę dostałaś w czasie L4 czy przed?
Madziu przed l4 i dlatego jestem zdziwiona ze mi jej nie wliczyli.
Czyli ja pracuje na umowę od lipca a pierwsze zwolnienie z literka B ciągle mam o 19.12 w tym październikowa podwyżka

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Rano wypiłam glukoze. Zrobiłam badania.... Na 14:40 ide na usg. Może zobacze co ma miedzy nogami. Ostatnie usg miałam 18grudnia potem z mężem do kina
udanej wizyty

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-02-17 o 13:49
Stary 2016-02-17, 13:50   #3055
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
niesttey nasila. Dziecko uciska na nerki stad tez kamienie jakby wbijają się bardziej. Nerki podrażnione, zaczynaja też czasem lekko krwawić stad zabarwienie moczy np na czerwono/rozowo. Niby nic złego ale kurewnie boli..
w poniedziałek mam wizyte u gina i powiem mu ze powoli nie daje rady choć baaardzo nie chciałabym cc. Tak mysle ze wole wytrzymac niż mieć cc ale zobacze bo jak prze 3 tyg mam codziennie umierac w z bólu to chyba nie dam rady.

no już mam nawet wybrana siłke i zumbe i fitnesy

no mój mąż tak samo uwielbiam to

co do trasy do Chorwacji... powiem Wam że w zeszłym roku ani minuty nie spędziliśmy w korkach jechaliśmy 16 h (bardzo długo) ale... to wynikało z faktu ze ja byłam w 8 tyg ciazy i ciagle musiaam siku kuzynka w drugim aucie miała 15 miesiecza córke i 3 letniego syna. Przewinąć, nakarmić itp ;P po prostu czesto stawalismy i pilismy kawy/sikanie/ploty

najkrocej z rodzicami jechałam 12.5 h ale mój tata jest docelowy JEDZIEMY ZEBY DOJECHAĆ postój krotki i tyle

a co do trasy... tzreba dobrą wybrac. Zorientowac sie z drogach gdzie lepiej/ nie zawsze autostrada szybciej ! :p
no i przedewszystkim dobra organizacja trasy

a cuda z autami zdarzaja sie wszędzie raz jechalismy z rodzicami i ich znajomymi w 5 citroenem beringo... w drodze z wakacji padła skrzynia biegów (auto nowe, sprawne a jednak)
noc, autostrada a tu nie da sie wrzucic biegu... przyjechała laweta zahlowała nas na stacje przy autosradzie. Spalismy w aucie jaja jak berety były umowili sie z gosciem od lawety ze rano po nas przyjedzie i zawiezie nas do znajomego mechanika. Tak też było u mechanika zjedlismy obiad kolacje itp. mega goscinni ludzie nawet nam spanie proponowali.
Ogólnie skrzynia biegów wymiana tam na miejscu byla kolosalnym kosztem.. wiec syn znajomego taty przywiozl skrzynie biegów z polski i tam mechanik wymieniał :P ci znajomi zostali az wymienia ta skrzynie a my samochodem wrocilismy z synem znajomych ogólnie poszło sprawnie wspominam to super
Mnie trochę martwi, ze nie będę mogła od razy do aktywności fizycznej wrócić jednak po cc bedę trochę ograniczona ale cóż damy radę
Btw fajnie, że masz tak zaplanowane Ja na zumbe przed zajsciem w ciąże chodziłam

My jechaliśmy coś ok 14 godz ale drzemkę mała zrobiliśmy w aucie na parkingu i u Nas w 80% TZ prowadził. Glównie autostradą jechalismy. W mega korku auto nam się zgrzało i przez godzinę nie chciało odpalić chwila przerażania była, ale ludzi mili zatrzymywali się pytali czy może pomóc itd Po małej godzince auto odpaliło Niestety trafiliśmy na mega korki przed Mariborr ale potem trasa szła rewelacyjnie Jechaliśmy teoretycznie malo awaryjnym autem wiec ten tego tak jak piszesz takie rzeczy sie zdarzają

Cytat:
Daj znać po usg Czekamy na wieści i oczyiście milego wieczoru i seansu z mężem
Cytat:
Na to własnie wygląda to po co mi robiła podwyżkę w październiku jak jej zus nie chce uznać :/ bo się nie wlicza... i wychodzi na to że będę dostawać 300 zl mniej niż mi szefowa powiedziała i dodatkowo jestem stratna o 1000 zl które sama wyłożyłam żeby mieć większe macierzyńskie :mur:

Po prostu aż ryczeć mi się chce... dość że mam siostry na których nie mogę polegać ostatnio w niczym.. to jeszcze takie ceregiele się porobiły.
Hmm jak to

Sophia Loren

Edytowane przez Madzia9999
Czas edycji: 2016-02-17 o 13:51
Stary 2016-02-17, 13:51   #3056
Weronia93
Rozeznanie

Ja dzisiaj poszłam na łatwiznę i zrobiłam spaghetti mniam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg image.jpeg (112,8 KB, 5 załadowań)
Stary 2016-02-17, 13:51   #3057
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm jak to
na priv napisze

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-17, 13:53   #3058
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm smacznego

Cytat:
na priv napisze
Ok

Sophia Loren
Stary 2016-02-17, 13:55   #3059
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
zrobiłaś mi smaczka

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-17, 14:09   #3060
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Powodzenia daj znać od razu co i jak niech dzidziuś się tak ułoży aby było wszystko widać i najważniejsze aby zdrowe

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Na to własnie wygląda to po co mi robiła podwyżkę w październiku jak jej zus nie chce uznać :/ bo się nie wlicza... i wychodzi na to że będę dostawać 300 zl mniej niż mi szefowa powiedziała i dodatkowo jestem stratna o 1000 zl które sama wyłożyłam żeby mieć większe macierzyńskie

Biedulka pamiętaj że masz jeszcze nas cię-żaróweczki zawsze cie możemy pocieszyć na duchu jedynie w taki sposób .
Mnie nie awansowali ponieważ byłam w ciąży chociaż i tak przez 2 miesiące ukrywałam aby przedłużyć umowę na stałe i chodziłam po podpisaniu umowy na l4 za 80% aby się nie skapli. Mimo mojego zaangażowania i szybkiej nauki w ciągu roku z zwykłego pracownika na hali wylądowałam w biurze i wypisywałam papiery z obrotem na ponad 1560000 na 8h i wielka odpowiedzialność za to była również cały rok nie byłam na żadnym l4 zawsze kierownik dawał wysokie premie ale ciąża wszystko zmieniła i dobrze że nie jeżdziłam już do pracy bo strasznie wymiotowałam a w czasie jazdy mogłam spowodować wypadek pieniądze o nie wszystko ale w twojej sytuacji to wrednie postąpili i ciekawe dla czego jak o przyło przed l4.
Z tego co ja wiem jak są jakieś premie czy podwyżki to na l4 i macierzyńskim nie przysługują dopiero jak się wróci do prac ale na 100% nie jestem pewna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości