![]() |
#811 | |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Dot.: CZARNA LISTA oraz JAK SIĘ USTRZEC PRZED OSZUSTAMI
Cytat:
![]() Co do pytania: Mariola odzyskala swoje kosmetyki, czekam az dziewcyzny wymienia sie przekupkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#812 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#813 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
perfum na wystawione przez Mariolę (bez fotografii) Chanel 19: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=206919 Wątek był edytowany, więc już nie widać oferty, ale w zapiskach wątku można znaleźć szczegóły. Perfumy wysłałam 02-10-2007, otrzymałam od Marioli ewidentną podróbkę. Najzwyklejsze cechy oryginału, czyli numer -brak, kolor - inny, zapach-że tak powiem -inny, jakość pudełka, naklejek też. Generalnie dobrze zrobiona podróbka, jakich teraz pełno, z fotki ciężko byłoby chyba też rozpoznać, ale jak już masz w ręku, to niestety....tak. Już się odmieniłyśmy się, niemniej jednak straciłam czas, pieniądze na dwie wysyłki. A rozczarowanie? każdy to zrozumie , kto odwijał przesyłkę.Odesłałam paczkę 10-10-2007, jeszcze tego samego dnia ,w którym otrzymałam.Mariola tłumaczyła, że to prezent,ale im dłużej czytam tem watek tutaj, dociera do mnie , że wymiana Marioli z ęwą była W TYM SAMYM CZASIE! , refleksje jakie się nasuwają, nie są wesołe. Można się nieświadomie pomylić co do oryginalności, czy świeżości perfum, bo jak nie znasz oryginału to czasem noś zawiedzie, ale akurat tutaj cechy zewnętrzne przedmiotu były raczej dosyć oczywiste. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#815 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
"przestepstwo" bedzie wtedy kiedy sprawa znajdzie sie na policji
![]() obie dziewczyny zlamaly regulamin i obie zostana ukarane ![]() juella prosze o wystawienie przekupki marioli, widze ze to nie pierwszy raz, zostanie to uwzglednione. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#816 |
Zakorzenienie
|
Oooo,a od Marioli ,na moją odpowiedż ,że chyba kupię sobie perfumy ktorych ja szukam, na Allegro dostałam ostrą odpowiedż że chcę kupić dla Juelli podrobkę Chanelki za pare groszy i oddać jej jako oryginał za Słonika.Szczególy w postach na stronie 5.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#817 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Skoro będzie jakiś "ciąg dalszy", to pozostaje jedynie z niecierpliwością go oczekiwać ![]() EDIT (dodaję po namyśle ...) ... oczekiwać, mając nadzieję, że dziewczyny wystawią sobie nawzajem przekupki ![]() O ile bowiem dobrze zrozumiałam logikę wypowiedzi umieszczonej w poście nr 816, właśnie od wystawienia tych przekupek w jakiś sposób uzależnione jest zajęcie stanowiska w sprawie przez Moderatora Targowiska ![]() Edytowane przez astronomiczna.ania Czas edycji: 2007-10-21 o 20:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#818 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Opisałam uczciwie swoją wymianę(nie musiałam),która finalnie nie doszła do skutku. Jedyna przekupka jaką moge wystawić (jeżeli muszę ,jest neutralna, bo w nogocjacjach Mariola była miła i grzeczna). A niewystawianie przekupek, lub ich naciąganie jest nagminne, co wycieka jako wniosek z przeczytanych wyżej i nie tylko postów. Nawet kiedyś miałam napisać, że formuła ocen - pozytyw, neutral, negatyw nie jest dobra,bo dla świętego spokoju dużo osób (wiem z koleżeńskiej korespondencji (pozawizażowej) daje pozytyw lub często nie wystawia oceny dla świętego spokoju. Edytowane przez juella Czas edycji: 2007-10-21 o 19:36 Powód: poprawa literówek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#819 |
Raczkowanie
|
Zresztą możecie zrobić ankietę typu
-czy wystawiłaś przekupki do wszystkich przeprowadzonych wymian? -czy wystawiłaś pozytywną przekupkę mając zastrzeżenia do wymiany? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#820 |
Zakorzenienie
|
A ja tak sobie myślę, że może skoro to 2 -gi przypadek to chyba należy się Ban?
Za mniejsze przewinienia niektórzy dostają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#822 |
Zakorzenienie
|
no właśnie,
z tego co widziałam to ewa już taką ma więc jeśli Ban w oczach moderatorów to za dużo to prosimy o wlepienie karteczki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#825 |
Wtajemniczenie
|
Moim skromnym zdaniem osoby rozprzestrzeniające na targowisku podróby- mam na myśli takie, które twierdzą że mają oryginał,a jak przychodzi co do czego to wychodzi niemiłe rozczarowanie- powinny dostawać jakieś, no nie wiem... punkty karne czy coś w tym stylu. Skoro dostaje się punkty karne za zakładanie wielu wątków (choć i tak ta zasada dotyczy tylko niektórych
![]()
![]() |
#826 |
Zadomowienie
|
Ja uważam że za takie ,,wałki,,-rozprowadzanie podrób-powinien być ban jak stąd do Moskwy.Punkty karne są za przewinienia-a okłamywanie i naciąganie kogoś z premedytacja to coś grubszego niż przewinienie-tym bardziej jeśli to nie był JEDEN RAZ.
Na targowisku nie powinno być miejsca dla takich osób. Takie moje zdanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#827 |
Zakorzenienie
|
Ja nie jestem specjalistką od perfum i nie odrożnie orginału od podróby, chyba ,że mam rownież orginał i mogę porównać.
Hipotetycznie, sytuacja dot. perfumiarskiego laika jak ja. Dostaję z wymiany perfumy , oczwiście "orginalane". Z powodów takich czy siakich ( oczywiście jestem pewna, że dostałam orginał) wystawiam ten perfum na Targowisku, wymieniam się i osoba , która ten perfum dostała mówi/piszę, że to podróbka. I co wtedy? Mogę dostać Negatywa czy nawet BANa? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#828 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#829 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#830 |
Wtajemniczenie
|
mnie tylko martwi jedna sprawa
![]() otoz jak widac nie jest to jednorazowy incydent. argumentacja, ze to prezent sie powtarza. w watku nie ma zdjec wymienianych perfum pomimo tego, ze sa zdjecia innych kosmetykow. pozostawiam to bez komentarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#831 |
Zakorzenienie
|
Niestety są też wizażanki, które nie posiadają aparatów cyfrowych- może należałoby wtedy bez proszenia podawać numerki , oznaczenia? Nie jest niestety uczciwe wysyłanie podróbek,ale nic z tym nie zrobimy - zawsze w dużej grupie niestety ktoś taki może się zdarzyć ![]() Mam tylko nadzieję, że nie będzie to nagminne, a była to "wpadka" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#832 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#833 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak już wyżej któraż z Wizażanek napisała Mariola wysłała jej również podróbkę więc jest to już 2 "wpadka" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#835 |
Rozeznanie
|
paprak do 3 razy sztuka hehehe a tak powaznie dziewczyny jestem za kara z tego wzgledu ze kazdy widzial jak mariola zachowywala jak sie to wydalo ze to jednak podroba. Pomadka nawet zwrocila jej uwage piszac grzecznie a mariola wszystkich chciala po ustawiac i ten jej ton zreszta kto czytal jej wypowiedzi ten wie... gdybym byla na jej miejscu to powiedzialabym zwykle przepraszam nie chcialam nikogo oszukac zwroce ewie jej perfumy. Uwazam tez ze mariola faktycznie mogla nie wiedziec ze to sa podroby, nie siedzimy w jej głowie nie wiemy co myslala a mogła własnie myslec ze to sa oryginaly. Niech nikt nie mysli ze jej bronie ale takie sa dla mnie fakty i w tej sytuacji kiedy osoba 2 razy wysyła podrobe i nie potrafi przyznac sie do błedu uwazam ze najlepszym rozwiazaniem bedzie jakas kara, ale niech zadecyduje moderator
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#836 |
Wtajemniczenie
|
Czytam ten watek i zawsze myslalam, ze potrafie czytac ze zrozumieniem. Ale widac nie. Mi ponizsze posty nasunely pewne wnioski, ktorymi nie bede sie dzielic bo byc moze jest to moja nadinterpretacja. Postanowilam zestawic te posty:
ewapawliszyn: Ja niestety mam nieprzyjemna sprawe z Mariola 13 ,wymienialam sie z nia moje Pola Elizejskie w dekoracyjne butelce ,zaplacilam za nie 239 zl + roz najnowszy Max Factora zuzycie okolo 10% ,mialam od niej dostac Lacoste i cien Gosha ,wyslalam swoja przesylke ubezpieczona bo byla dla mnie wartosciowa ale ona wyslala zwykla ,ja sie denerwowala ale one nie bardzo i wiadomo dalczego bo wyslala mi podrobiona wode i nie zalezalo jej jakby zginela bo nie jest warta 110zl jakie wyplaca poczta ,czyje sie naciagnieta i oszukana bo dobrze wiedziala ,ze woda nie ma zapachu Lacoste i flakon sie rozni ,w srodku jest bialy kolonsko dziwnie pachnacy plyn ,no coz kiedys wyslalam jej kosmetyki znacznej wartosci a ona mi niby raz uzty biustonisz Triumpha ale chyba on nowy byl jak ko kupowala a nie kiedy mi oddala,myslalam,ze to incydent jednorazowy ale nie ,dolacze pozniej zdjecia rzekomej wody i mam nadzieje,ze pokryje mi wszystkie koszty przesylek bo to jest swinstwo wedlug mnie tak postepowac ,bazarkowa podroba.czekam az mi natychmiast odesle moje kosmetyki przesylka pirytetowa bo chce miec gwarancje ,ze paczka do mnie dotrze ,niestety byla swiadoma tego ,ze woda jest podrobiona bo wystarczylo pojsc do sklepu gdzie chodzi testowac perfumy ,szkoda nerow ,mam nadzieje,ze inne osoby nie bea tak postepowac . your Angel: W ostatnich postach tego wątku (od posta #21) dyskutowałyśmy na temat sposobu rozkodowania numeru seryjnego perfum Guerlaina [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/d/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG]Oznaczenia producentów - świeżość produktu . Tak więc jeśli znałybyśmy numer seryjny Champs-Elysees to łatwo byłoby dociec czy perfumy są świeże. Z tego co pamiętam Mariola pisała, że jej perfumy Lacoste dostała w prezencie i zostały zakupione na strefie bezcłowej i jest to 100% oryginał. Jednak teraz okazuje się, że najwyraźniej świadomie mijała się z prawdą. Aneta???: Pamiętam,że jakiś czas temu Mariola pisała gdzieś na forum,że wszystkie perfumy (wszystkie,miała spore ilości nowych perfum) dostała z Holandii od kogoś tam.Oferowała hurtową ilość w swoim wątku.Jeszcze pare dni temu zostało kilka sztuk w jej wątku zapachów męskich (usunęła je po tym incydencie).Podejrzewam,ż e wiedziała,że są to podrobione zapachy (swoją drogą w życiu bym nie kupiła perfum w Holandii w innym miejscu niż perfumeria,tu się aż roi od tureckich podróbek). juella: Naprawdę nie mam nic do Marioli jako osoby, ale takie zachowanie nie mieści mi się w głowie. Zwłaszcza jak przeczytałam wyżej w poście Aneta???, że mogło to być coś na większą skalę, a tu można odnieść wrażenie, iż absolutnie nie wiedziała, co wysyła Ewie. Muszę się niestety dopisać.W tym wątku uzgodniłam z Mariolą wymianę perfum na wystawione przez Mariolę (bez fotografii) Chanel 19: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=206919 Wątek był edytowany, więc już nie widać oferty, ale w zapiskach wątku można znaleźć szczegóły. Perfumy wysłałam 02-10-2007, otrzymałam od Marioli ewidentną podróbkę. Najzwyklejsze cechy oryginału, czyli numer -brak, kolor - inny, zapach-że tak powiem -inny, jakość pudełka, naklejek też. Generalnie dobrze zrobiona podróbka, jakich teraz pełno, z fotki ciężko byłoby chyba też rozpoznać, ale jak już masz w ręku, to niestety....tak. Już się odmieniłyśmy się, niemniej jednak straciłam czas, pieniądze na dwie wysyłki. A rozczarowanie? każdy to zrozumie , kto odwijał przesyłkę.Odesłałam paczkę 10-10-2007, jeszcze tego samego dnia ,w którym otrzymałam.Mariola tłumaczyła, że to prezent,ale im dłużej czytam tem watek tutaj, dociera do mnie , że wymiana Marioli z ęwą była W TYM SAMYM CZASIE! , refleksje jakie się nasuwają, nie są wesołe. Można się nieświadomie pomylić co do oryginalności, czy świeżości perfum, bo jak nie znasz oryginału to czasem noś zawiedzie, ale akurat tutaj cechy zewnętrzne przedmiotu były raczej dosyć oczywiste. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#837 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#838 |
Zakorzenienie
|
Jestem w szoku
![]() Ciekawe co na to Mariola? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#839 |
Wtajemniczenie
|
ja tylko dodam, ze ja sie wymienialam z mariola i bylam zadowolona z wymianki wiec nie mam zadnego interesu w oczernianiu ktorejkolwiek ze stron i nie jestem strona w zadnym sporze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#840 |
Zakorzenienie
|
Moze wiec zamiescic gdzies na targowisku linka do DateCalculator'a ..pewno więcej takich serwisów na necie się znajdzie
![]() Podam, jesli pozwolicie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:21.