Mamusie czerwcowe 2016 cz.3 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-17, 14:11   #3061
201711281320
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
niesttey nasila. Dziecko uciska na nerki stad tez kamienie jakby wbijają się bardziej. Nerki podrażnione, zaczynaja też czasem lekko krwawić stad zabarwienie moczy np na czerwono/rozowo. Niby nic złego ale kurewnie boli..
w poniedziałek mam wizyte u gina i powiem mu ze powoli nie daje rady choć baaardzo nie chciałabym cc. Tak mysle ze wole wytrzymac niż mieć cc ale zobacze bo jak prze 3 tyg mam codziennie umierac w z bólu to chyba nie dam rady.

no już mam nawet wybrana siłke i zumbe i fitnesy

no mój mąż tak samo uwielbiam to

co do trasy do Chorwacji... powiem Wam że w zeszłym roku ani minuty nie spędziliśmy w korkach jechaliśmy 16 h (bardzo długo) ale... to wynikało z faktu ze ja byłam w 8 tyg ciazy i ciagle musiaam siku kuzynka w drugim aucie miała 15 miesiecza córke i 3 letniego syna. Przewinąć, nakarmić itp ;P po prostu czesto stawalismy i pilismy kawy/sikanie/ploty

najkrocej z rodzicami jechałam 12.5 h ale mój tata jest docelowy JEDZIEMY ZEBY DOJECHAĆ postój krotki i tyle

a co do trasy... tzreba dobrą wybrac. Zorientowac sie z drogach gdzie lepiej/ nie zawsze autostrada szybciej ! :p
no i przedewszystkim dobra organizacja trasy

a cuda z autami zdarzaja sie wszędzie raz jechalismy z rodzicami i ich znajomymi w 5 citroenem beringo... w drodze z wakacji padła skrzynia biegów (auto nowe, sprawne a jednak)
noc, autostrada a tu nie da sie wrzucic biegu... przyjechała laweta zahlowała nas na stacje przy autosradzie. Spalismy w aucie jaja jak berety były umowili sie z gosciem od lawety ze rano po nas przyjedzie i zawiezie nas do znajomego mechanika. Tak też było u mechanika zjedlismy obiad kolacje itp. mega goscinni ludzie nawet nam spanie proponowali.
Ogólnie skrzynia biegów wymiana tam na miejscu byla kolosalnym kosztem.. wiec syn znajomego taty przywiozl skrzynie biegów z polski i tam mechanik wymieniał :P ci znajomi zostali az wymienia ta skrzynie a my samochodem wrocilismy z synem znajomych ogólnie poszło sprawnie wspominam to super
O, właśnie takich jaj na trasie się boję. Jakbyśmy jechali sami dorośli to luz ale z 3 dzieci mogłoby być niewesoło
Poza tym jedynym kierowcą w rodzinie jestem ja... Mój mąż już od JAKIEGOŚ CZASU wybiera się na prawo jazdy ale dziwnym trafem mu zawsze coś wypada Najdalej jechałam nad morze jakieś 7 godzin i już miałam dosyć. Jeszcze w dzień w aucie z dziećmi, którym się paszcze nie zamykają- nie polecam Nocą niestety z moją wadą wzroku ślepnę i moglibyśmy nie dojechać żywi...

misia, a nie można przed czasem indukować porodu jak nie chcesz cc?
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 14:14   #3062
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Na tygodniu pędzicie jak szalone, wystarczy 1,5 dnia tu nie wejśc i ciężko was nadrobic

Gratuluje wszystkich udanych wizyt

Ubranka piękne pokupiłyście, u mnie z wyprawką dalej bez zmian po świętach chyba zacznę kompletowac. Jeśli chodzi o pokój dla dziecka to mam dwa wolne do wyboru (nowy dom, niedawno się wprowadziliśmy) ale uważam że bez sensu dla takiego maleństwa urządac bo i tak będzie spała z nami w sypialni na ubranka zwolnię komodę a jak skończy rok albo i później wtedy zacznę o pokoiku dziecięcym myślec.

A co do wypłaty na zwolnieniu to np. u mnie dodatki nie wliczają się do zwolnienia ani później macierzyńskiego, tylko podstawa i premie są brane pod uwagę. Na stronie ZUS wszystko jest tylko trochę trzeba tam poczytac albo trafic w ZUSie na miłą urzędniczkę.
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 14:33   #3063
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Powodzenia daj znać od razu co i jak niech dzidziuś się tak ułoży aby było wszystko widać i najważniejsze aby zdrowe

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Biedulka pamiętaj że masz jeszcze nas cię-żaróweczki zawsze cie możemy pocieszyć na duchu jedynie w taki sposób .
Mnie nie awansowali ponieważ byłam w ciąży chociaż i tak przez 2 miesiące ukrywałam aby przedłużyć umowę na stałe i chodziłam po podpisaniu umowy na l4 za 80% aby się nie skapli. Mimo mojego zaangażowania i szybkiej nauki w ciągu roku z zwykłego pracownika na hali wylądowałam w biurze i wypisywałam papiery z obrotem na ponad 1560000 na 8h i wielka odpowiedzialność za to była również cały rok nie byłam na żadnym l4 zawsze kierownik dawał wysokie premie ale ciąża wszystko zmieniła i dobrze że nie jeżdziłam już do pracy bo strasznie wymiotowałam a w czasie jazdy mogłam spowodować wypadek pieniądze o nie wszystko ale w twojej sytuacji to wrednie postąpili i ciekawe dla czego jak o przyło przed l4.
Z tego co ja wiem jak są jakieś premie czy podwyżki to na l4 i macierzyńskim nie przysługują dopiero jak się wróci do prac ale na 100% nie jestem pewna
Hm skąd masz takie info?
Mnie uczyli, że przyslugują i tak też się wylicza. Dziewczynom u mnie w pracy się to sprwadzało.
Ja mam juz jedno wynagrodzenie kiedy 6 dni byłam na L4 i średnią z premii z calego roku mam uwzględnioną. Zobaczymy jak w marcu będzie. No i mnie pracodawca płaci jeszcze za L4

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 14:36   #3064
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
A co do wypłaty na zwolnieniu to np. u mnie dodatki nie wliczają się do zwolnienia ani później macierzyńskiego, tylko podstawa i premie są brane pod uwagę. Na stronie ZUS wszystko jest tylko trochę trzeba tam poczytac albo trafic w ZUSie na miłą urzędniczkę.
właśnie a nie zawsze takie są.... będę musiała się udać żeby mi wyjaśnili wszystko.

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Hm skąd masz takie info?
Mnie uczyli, że przyslugują i tak też się wylicza. Dziewczynom u mnie w pracy się to sprwadzało.
Ja mam juz jedno wynagrodzenie kiedy 6 dni byłam na L4 i średnią z premii z calego roku mam uwzględnioną. Zobaczymy jak w marcu będzie. No i mnie pracodawca płaci jeszcze za L4
ja się udam do zus i po proszę o wytłumaczenie mi tego bo nie rozumiem :/

Teraz idę się zbierać i szykować bo mam do Tż podjechać i jedziemy do jego rodziców.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 14:37   #3065
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
O, właśnie takich jaj na trasie się boję. Jakbyśmy jechali sami dorośli to luz ale z 3 dzieci mogłoby być niewesoło
Poza tym jedynym kierowcą w rodzinie jestem ja... Mój mąż już od JAKIEGOŚ CZASU wybiera się na prawo jazdy ale dziwnym trafem mu zawsze coś wypada Najdalej jechałam nad morze jakieś 7 godzin i już miałam dosyć. Jeszcze w dzień w aucie z dziećmi, którym się paszcze nie zamykają- nie polecam Nocą niestety z moją wadą wzroku ślepnę i moglibyśmy nie dojechać żywi...

misia, a nie można przed czasem indukować porodu jak nie chcesz cc?
AAaa to u Ciebie inna bajka Ciśnij męża o prawko bo przy dzieciach to faktynie dluższe trasy jak sama prowadzisz będą męczące.

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
właśnie a nie zawsze takie są.... będę musiała się udać żeby mi wyjaśnili wszystko.
Koniecznie sie udaj i walcz o swoje

Sophia Loren
Stary 2016-02-17, 14:46   #3066
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Ja się u mnie w kadrach dowiadywałam jak to jest płatne dokładnie. W moim przypadku co miesiąc inna wypłata była (w dużej korporacji pracuję i wiadomo, że u nich nie ma sztywnej wypłaty tylko wszystko porozbijane) ale te dodatki to na 100% nie są płatne a premie już tak. Wydrukowałam sobie specyfikację wypłaty w pracy (co się składa na moje wynagrodzenie) poczytałam na stronie zusu i zgadzało się z tym co w kadrach mówili.
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 14:47   #3067
misia880
Zakorzenienie

O kurde fakt ja bym sie na taka trase nie puscila jako jedyny kierowca. Moj maz do chorwacji prowadzil sam nie chcial sie ze mna zamienc nawet na 5 min

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 14:48   #3068
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Ja się u mnie w kadrach dowiadywałam jak to jest płatne dokładnie. W moim przypadku co miesiąc inna wypłata była (w dużej korporacji pracuję i wiadomo, że u nich nie ma sztywnej wypłaty tylko wszystko porozbijane) ale te dodatki to na 100% nie są płatne a premie już tak. Wydrukowałam sobie specyfikację wypłaty w pracy (co się składa na moje wynagrodzenie) poczytałam na stronie zusu i zgadzało się z tym co w kadrach mówili.
Ok dodatki się często nie wliczają, zalezy tak jakie są to dodatki.
Pracuję w kadrach

Sophia Loren
Stary 2016-02-17, 14:49   #3069
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Ja takiego pisma nie dostałam Nie wiem czy wiesz, ale podstawę zasiłku stanowi średnia z ostatnich 12 miesięcy pracy i może, dlatego mniej dostałaś? Tyle samo przez ostatni rok zarabiałaś?

Ale cieszę sie, że w końcu coś ruszyło z Zusem

Z 12stu???? Byłam pewna ze z trzech ...
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 14:51   #3070
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
To zalezy od stazu pracy, ale jesli pracujesz wiecej niż rok to z 12 m-cy.

Sophia Loren
Stary 2016-02-17, 14:53   #3071
LaLaRe87
Rozeznanie

Witamy się po wizycie, Marcelinka jak widać śpiąca w ciagu 3 tygodni waga z 295g skoczyła na 560g stąd te mocne kopy! ma siłę. Serducho pieknie sie rozwija, wszystko ogolnie ok. Od poczatku ciazy przybrałam 0,5 kg (w I trym. mi sie schudlo nie wiem czemu). Samopoczucie nadal fantastyczne, cwicze 5 razy w tyg, nic mnie nie boli. Jedynie w nocy czasem okolice miednicy, ale lekko, mozna przyrownac do bolu reumatycznego. W razie co w domu mam fizjoterapeute, wiec mnie oklei

w piatek zaczynam 6 miesiac... jak ten czas zapiernicza...szok
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12628124_674794209329568_370035277_n.jpg (85,7 KB, 42 załadowań)

Moja Marcelinka
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 14:58   #3072
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
Witamy się po wizycie, Marcelinka jak widać śpiąca w ciagu 3 tygodni waga z 295g skoczyła na 560g stąd te mocne kopy! ma siłę. Serducho pieknie sie rozwija, wszystko ogolnie ok. Od poczatku ciazy przybrałam 0,5 kg (w I trym. mi sie schudlo nie wiem czemu). Samopoczucie nadal fantastyczne, cwicze 5 razy w tyg, nic mnie nie boli. Jedynie w nocy czasem okolice miednicy, ale lekko, mozna przyrownac do bolu reumatycznego. W razie co w domu mam fizjoterapeute, wiec mnie oklei

Rewelacjne wieści Pieknę zdjęcie Marcelinki masz

Zazdroszczę, ze możesz ćwiczyć i byc aktywna fizczynie
Mnie bardzo tego brakuje powtarzam sobie, że jednak zdrowie i dziecko jest teraz najważniejsze

Sophia Loren
Stary 2016-02-17, 15:04   #3073
LaLaRe87
Rozeznanie

oczywiscie,ze tak. masz racje- zdrowie dziecka najwazniejsze, gdybym nie mogla cwiczyc to bym sie tego nie podjela. przez ostatnie 3 lata przygotowywalam cialo m.in. do ciazy, miesnie ladnie mi trzymaja brzuszek, zero bolu kregoslupa, w ogole nie mam na co narzekac i chyba stąd bierze sie tez cala moja energia.

mam tez zblizenie na narzady malej hahahaha ale nie bede jej tu obnazac, w 100% jest to dziewuszka hahaha juz bardziej pewna byc nie moge, i na stópki mam zblizenie maja juz po 4cm. 4cm do całowania

Moja Marcelinka
Stary 2016-02-17, 15:11   #3074
__Veronique
Wtajemniczenie

Lalare, pisz częściej, bo zarażasz optymizmem i dodajesz energii

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 15:16   #3075
LaLaRe87
Rozeznanie

trochę mi głupio, bo ledwo was nadrabiam a to wynika z tego, ze nadal pracuję <olaboga> co prawda z domu i raz w tyg. jestem w pracy, ale jednak skupiam sie na dzialaniach marketingowych, bo w firmie nowy sezon mi sie zaczyna

i mam wrazenie,ze jak juz sie odzywam to pisze tylko co u mnie buuuuuuuu bo nie nadążam czytać wszystkiego i cytować, ale zerkam codziennie. zawsze staram sie na biezaco pisac co sie dzieje u nas no i zasypuję Was trochę fotkami

w poniedzialki smigam na dostawy w moim ulubionym lumpku, nie kupuje moze duzo,ale patrze aby jakosciowo byly to fajne ubranka, jak nówki sztuki.

Bedac u mamy udalo mi sie zdobyc troche ciazowych ubran z H&M MAMA i kilka pieknych koszul na wiosne lato czy tez wieksze wyjscia ciesze sie, bo wiekszosc mojej garderoby to sportowe ubrania

dostalam od tesciowej 30 jaj ze wsi, nie mam jeszcze pomyslu co z nimi zrobic, na pewno jakies placuszki, omlet na sniadanie, moze ciastoooooo mmmm

Moja Marcelinka
Stary 2016-02-17, 15:26   #3076
olinka012
Zadomowienie

Ja mam dola jakiegoś. Ostatnio byłam z mężem w kinie 4l temu!
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 15:26   #3077
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
To zalezy od stazu pracy, ale jesli pracujesz wiecej niż rok to z 12 m-cy.

Trochę kiepsko ...
A wliczają w to dochód z dodatkowej umowy-zlecenia?
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 15:31   #3078
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
ale zasiłku l4 do wypłacenia ? to nie jest tak że oni co miesiąc wypłacają 100 % Twojej pensji ?

Dzwonię do nich i się zapytam i pani mi wytlumaczyła ze w moim przypadku jest liczone 3 miesiace przed pojsciem na l4 ciagłym ( od grudnia) i dzielone przez 4. Ze moja podwyżka która otrzymałam w październiku nie wchodzi w gre. Więc na to wychodzi ze nie potrzebnie ja dostalam bo ona nic mi nie podniesie w zasilku macierzynskim.
Jeśli masz stałą pensje bez żadnych premii to wtedy tak ale ja się dowiadywałam i trochę czytałam o tym i biorą do zasiłku pod uwagę ostatnie 12 miesięcy, bo mogłaś przecież 11 miesięcy pracować na pół etatu a ostatni miesiąc na cały etat. Stąd te wyliczenia.

Cytat:
Znaczy się ja się dowiadywałam o siebie i mi powiedziano, że liczy się ostatnie 12 miesięcy, co do 3 to nie wiem

I premie na bank są wliczane, bo zanim poszłam na l4 dodałam swoje wszystkie pensje z ostatnich 12 miesięcy i wyszła mi pewna sumka a potem, gdy dostałam kasę z zusu to mi się wszystko sprawdziło. Ale tak jak któraś z dziewczyn pisała lepiej samemu udać się do zusu i się wszystkiego dowiedzieć, bo każdy przypadek jest inny.

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Trochę kiepsko ...
A wliczają w to dochód z dodatkowej umowy-zlecenia?
Z tego co mi wiadomo liczyć się tylko umowa o pracę. Ale nie wiem jak w przypadku, gdy jesteś na zleceniu, ale dodatkowo opłacasz składki chorobowe. Tutaj już niestety nie wiem jak to wygląda

Edytowane przez agusiia69
Czas edycji: 2016-02-17 o 15:32
agusiia69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 15:59   #3079
LaLaRe87
Rozeznanie

na pewno wylicza sie z 12 miesiecy dlatego tak przedluzam czas kiedy pojde na zwolnienie, bo od pewnego czasu mam wyzsza pensje i premie uznaniowe, chociaz zus i tak kokosow nie wyliczy

Moja Marcelinka
Stary 2016-02-17, 16:03   #3080
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

ASIEK dobrze,ze trochę Ci ulzyl...
My na wakacje dosc szybko nad morze pojechaliśmy (fakt, ze do moich rodziców) ale Igi mial z miesiąc przy dlugiej podrozy trzeba tylko pamiętać zeby potem takiemu maluszkowi zrobic kilka dni odpoczynku od fotelika.
Pieluszek kolorowych za duzo na początek nie bierzcie, chyba ze na naturalnych barwnikach (to samo dotyczy ciuszkow bezpośrednio ze skórą) bo jak juz ktoras wspomniala moga uczulac.
MAJKELA ale piekna waga teraz lecisz 25tc chyba tak? Moja niespodzianka 670g

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 16:04   #3081
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
No to na co czekacie?? Córeczkę podrzucić komuś na jeden wieczór i sio na rande vous

Dziewczyny mają rację co do tych 12stu miesięcy. No chyba że się nie pracuje pełnego roku, to wtedy wyliczają na podstawie przepracowanych miesięcy.

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 16:14   #3082
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Hm skąd masz takie info?
Ciconia co pracuje w kadrach tak mi powiedziała ale nie wiem czy tak jest wszędzie dla tego nie mowię ze tak jesteś tylko ze tak słyszałam mi wypłaca pracodawca l4 a ZUS przelewa mojej firmie. Co do macierzyńskiego to wiem ze liczy się średnia za cały przepracowany rok
Stary 2016-02-17, 17:07   #3083
201711281320
Konto usunięte

Madzia cisnę TZa o to prawko ale ewidentnie mu to nie pasuje. Miałam nadzieję, że w czasie ciąży zdąży zrobić ale póki co nawet się jeszcze nie zapisał, więc już raczej nie ma szans na to, że mnie zawiezie do szpitala...

Z drugiej strony nawet jakby je zrobił to i tak bałabym się z nim jeździć Ale zawsze mógłby sam np. po zakupy pojechać...

Cytat:

Tak, czas leci jak szalony. A Twoja waga pobiła nas wszystkie

Ja w 1. ciąży też schudłam w 1. trymestrze ponad 2 kg., pomimo, że nie wymiotowałam i długo miałam mały brzuszek i względną wagę.
Teraz niestety tendencja jest bardziej wzrostowa

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
No coś Ty! Marsz na jakąś randkę. Nie macie kogoś kto zająłby się Olą?
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 17:07   #3084
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 17:25   #3085
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Witam się w 24 tc

Jestem już po wizycie Druga lekarka potwierdziła dziewczynkę tak więc malutka waży 453 gr, ja przytyłam od początku ciąży 6 kg Wszyscy twierdzą, że nie widać tego po mnie, ale dziwnie sie czuje z tymi dodatkowymi kg

Usg miałam, ale babka tak odwróciła monitor, że prawie nic nie widziałam.. Zbadała mi też szyjkę i z nią też jest wszystko ok

Ale ważne, że mam skierowanie na badanie, które chciałam Prywatnie lekarka kazała mi zrobić test obciążenia glukozą, tokxo, mocz i krew. Także na wszystko mam skierowanie
Gratulacje udanej wizyty i potwierdzonej płci Fajnie, że dostałaś skierowanie na te wszystkie badania i nie będziesz musiała płacić. A co do wagi to mi też dziwnie, bo nigdy wcześniej tyle nie ważyłam.

Lalare Super, że z malutką wszystko dobrze

Kanwa U nas też wczoraj placki ziemniaczane były Miałam ochotę już od dwóch tygodni i mama mi zrobiła
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 17:41   #3086
misia880
Zakorzenienie

Zapisalam sie na sesje brzuszkowa

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 17:51   #3087
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Madzia cisnę TZa o to prawko ale ewidentnie mu to nie pasuje. Miałam nadzieję, że w czasie ciąży zdąży zrobić ale póki co nawet się jeszcze nie zapisał, więc już raczej nie ma szans na to, że mnie zawiezie do szpitala...

Z drugiej strony nawet jakby je zrobił to i tak bałabym się z nim jeździć Ale zawsze mógłby sam np. po zakupy pojechać
Sliweczka,cisnij Męża,ma jeszcze czas, a Ty nie musialabys mieć wszystkiego na swojej głowie.
Ja i Mąż mamy prawko,ale dopiero w zeszłym roku się uaktywnilam w tym temacie i na serio nie wiem jak moglam bez tego żyć. Jak mąż ma te delegacje to wszędzie sama jeżdżę,tak to bym chyba przymierala głodem i z domu nie wychodziła ;-)
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 17:53   #3088
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

Super wieści
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 17:54   #3089
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Gratulacje udanej wizyty i potwierdzonej płci Fajnie, że dostałaś skierowanie na te wszystkie badania i nie będziesz musiała płacić. A co do wagi to mi też dziwnie, bo nigdy wcześniej tyle nie ważyłam.

Lalare Super, że z malutką wszystko dobrze

Kanwa U nas też wczoraj placki ziemniaczane były Miałam ochotę już od dwóch tygodni i mama mi zrobiła
Haha,ja też dziś chciałam zrobić po węgiersku,ale w końcu zrobiłam mięsko ze schabu w sosiku,ziemniaczki i sałatkę z winegretem. Nie wiem czemu myślałam że się mniej narobie,heh
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-17, 18:12   #3090
Cierpliwosc
Zadomowienie

Jakoś nie umiem się wbić, ale nic, będę próbować

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Zapisalam sie na sesje brzuszkowa
Super I kiedy idziecie?
Właśnie dziewczyny, planujecie taką sesję? I kiedy? Bo Misia chyba dość późno robi (choć ja podobnie robiłam)
Rozkminiam czy robić brzuszkową czy może już po urodzeniu rodzinną Chciałabym obie, ale kasy brak. Z Sarcią nam brzuszkową kolega siostry robił, ale do rodzinnych to on się chyba nie nadaje, ech

Agusia i LaLaRe gratuluję udanych wizyt
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości