|
|
#3031 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
Bobaski się chyba zgadały ja również rano wstaje i mowie do męża że dawno Hania się nie ruszała i poleżałam tak z 30 min i chyba głodu dostała i zaczeła się tak wypinać że szok musiałam iśc zjeść śniadanie i teraz już spokój
---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Dziewczyny czy to jest normalne że jeszcze mój lekarz prowadzący nie robił mi usg jedynie miałam usg potwierdzający ciąże do pochwowo a takiego zwykłego nie jedynie co wizytę bada mnie na koźle i nic więcej marwie mnie o troszkę ale wszyscy mówią ze to bardzo dobry lekarz jestem w połowie ciąży a on nie widział wcale mojego dzidziusia jedynie pyta czy ide na usg prenatalne i ogląda te fotki i wypis hmmmm martwię się
|
|
#3032 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W podstawówce tak mi piersi urosły i uda, że mam je do teraz.. Wtedy to sporo na wadze przybrałam, jakiś dziwny okres miałam. A od dobrych paru lat ważę 53-54 kg, więc jak mówię, że mam rozstępy to wszyscy zdziwieni. No niestety można nosić rozmiar xs/s i mieć rozstępy niestety![]() Cytat:
Jakiś czas temu patrzałam w necie i w jakimś laboratorium to badanie kosztowało 25 zł. Ale wiem, że ceny się mogą różnić w miastach. ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
|
|
#3033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my też mamy 2 pokoje, córka już 2 latka a nadal mamy razem z nią sypialnię. Ona i tak cały czas spędza z nami w salonie. Dopiero teraz na wiosnę będziemy rezygnować z sypialni i robić dzieciom wspólny pokój. anuszka, jak masz jakieś inspirację zapisane to wrzuć chociaż my pewnie dużo nie będziemy zmieniać... Ja do Chorwacji jeździłam całą młodość z rodzicami właśnie pod namioty stąd moje zamiłowanie do tego typu wyjazdów. Uwielbiam Chorwację, niestety ma jedną poważną wadę - większość plaż kamienistych lub żwirkowych - i jechać tam z małymi dziećmi to trochę kicha, bo przecież dzieciaki uwielbiają w piasku się bawić... Miqesi, podobno dzisiaj mają ruszyć zapisy na te warsztaty kwietniowe. Jak coś to bliżej terminu się zgadamy.
|
|
#3034 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie a ja nie miałam ani razu tylko te potwierdzające ciąże a chodzę z NFZ
|
#3035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie też mam się udać do carefura na zakupy dzieciaczkowe ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
Kubuś bardzo mi się podoba. My tylko odświeżymy ściany na biało... co innego jakby to było nasze mieszkanie to pewnie bym chciała jakaś fajna tapetę położyć... może kiedyś w przyszłości.
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie info znalazłam: Liczbę potrzebnych USG w ciąży określa lekarz, ale zaleca się 3 badania ultrasonograficzne w czasie ciąży: między 11. a 14. tygodniem, między 18. a 22. tygodniem oraz po 30. tygodniu ciąży. Zalecenia te dotyczą ciąż przebiegających prawidłowo.
19.05.2016 Kingusia Edytowane przez agusiia69 Czas edycji: 2016-02-17 o 12:15 |
|
|
|
|
#3037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Chorwacja moje marzenie
---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
i waga bardzo dobra jak na ten tydzień ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Dziewczyny czy to możliwe że Maja mogła mnie tak mocno kopnąć że mnie to obudziło ? bo nad ranem miałam takie 3 kopniaki ( bo wątpię żeby aż tak bardzo w brzuchu hmm burczało czy bomblowało). Aż trochę się przeraziłam że aż z taką siła... ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Kasa z zus przyszła
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-02-17 o 12:48 |
||
|
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lecę z plackami
|
|
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy wiesz, ale podstawę zasiłku stanowi średnia z ostatnich 12 miesięcy pracy i może, dlatego mniej dostałaś? Tyle samo przez ostatni rok zarabiałaś?Ale cieszę sie, że w końcu coś ruszyło z Zusem
|
|
#3040 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3041 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ten ich pokój właściwie stoi pusty cały dzień, tylko tam śpią albo budują z klocków, bo nie pozwalamy w salonie. Reszta zabaw, rysowanie, lepienie, planszówki itp. wszystko koło mamusi... A zwykle w piątki oglądamy coś razem do późna to mogą wtedy spać na kanapie w salonie i uwielbiają to ![]() Z własnych pokoi zaczną pewnie dopiero w pełni korzystać jak będą mieć naście lat. *** Buuu, a ja nigdy nie byłam w Chorwacji. Tylko zdjęcia brata oglądałam, bo oni jeżdżą od kilku lat zawsze tam pod namiot... Mam nadzieję, że się kiedyś wybierzemy ale szczerze przeraża mnie taka trasa długa samochodem z dziećmi... No i zawsze jeszcze się boję jak gdzieś jadę dalej, że mi się auto zepsuje gdzieś na autostradzie... *** misia, a ciąża nasila ten Twój ból nerki? Już tak niedużo zostało, że może lepiej byłoby rozwiązać tę ciążę przed czasem gdyby to mogło Ci pomóc? |
|
|
|
|
#3042 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak cos to spacerki z Igorem albo innych ruch i wrócisz do formy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mnie już dość często mala mocno kopie, zwłaszcza jak dlugo leżę to znacznie intensywniej ruchy czuję TŻ od jakiegoś czasu meczy mnie o placki ziemniaczane i po Twoich zdjeciach nabrałam ochoty ehh :P Chyba w koncu zrobię
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym żeby mój mi powiedział co chce zjeść. A on ciągle jak go zapytam"co zrobisz to zjem"
|
|
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz dalam się namowić na Chorwację i na pewno tam wrócimy. Z opowieści znajomych: jeżdżą do Chorwacji odkad ich synek ma 9 miesięcy sensownie jest wyjechać ok 18-19 jak dziecko jest senne i przemeczyć się w nocy z trasą.Ja też mam fobię, ze mi się auto popsuję (malo jeżdżę dopiero zaczynam tak w rzeczywistości sama będę wyruszała w trasy) dlatego wzięłam opcję ubezpieczenia z AC. Komfort psychiczny jest dla mnie ważny, ale niestety kosztowny ![]() Ciąża nasila ból nerek, zwłaszcza przy kamicy nerkowej/ dysfukcji nerek czy niewydolności.Rosnące dziecko i zmiany jakie zachodzą w Naszym organiźmie w czasie ciaży mają duży wpływ na nerki. Zmienia się rownież metabolizm co obciąża dodatkowo nerki i układ moczowy
|
|
#3045 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Asiek121
współczuje rwy. Sporo kasy bedzie jak za same naklejenie. Dziękuje za książki Fajną pościel kupiliście Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3046 | |
|
Raczkowanie
|
Evelinke, Majkela gratuluję udanych wizyt!
Asiek fajnie że zakupy w Ikei się udały Ja teraz nie mam żadnej Ikei w okolicy ale widzę na allegro często można kupić ich rzeczy w takich samych cenach jak stacjonarnie.Weronia super ciuszki upolowałaś Ja dzisiaj właśnie wstąpiłam do jednego SH i znalazłam spodenki z Nexta i pajacyka w samochody I super te pompony, świetny pomysł Kanwa u mnie wczoraj były placki ziemniaczane, nie jadłam ich już daaawno, a taką miałam ochotę. Pyszne były ![]() Cytat:
My w tym roku raczej odpuszczamy wyjazdy wakacyjne chociaż bardzo chcieliśmy nad morze jechać. Może gdzieś bliżej i na krócej.
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia super, gratuluję udanej wizyty
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2016-02-17 o 13:35 |
|
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam fajnie bo mój TŻ jest raczej z tych niewybrednych i je i lubi wzystko. Poza sokiem pomarańczowym
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzwonię do nich i się zapytam i pani mi wytlumaczyła ze w moim przypadku jest liczone 3 miesiace przed pojsciem na l4 ciagłym ( od grudnia) i dzielone przez 4. Ze moja podwyżka która otrzymałam w październiku nie wchodzi w gre. Więc na to wychodzi ze nie potrzebnie ja dostalam bo ona nic mi nie podniesie w zasilku macierzynskim.
|
|
#3050 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w poniedziałek mam wizyte u gina i powiem mu ze powoli nie daje rady choć baaardzo nie chciałabym cc. Tak mysle ze wole wytrzymac niż mieć cc ale zobacze bo jak prze 3 tyg mam codziennie umierac w z bólu to chyba nie dam rady. Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do trasy do Chorwacji... powiem Wam że w zeszłym roku ani minuty nie spędziliśmy w korkach jechaliśmy 16 h (bardzo długo) ale... to wynikało z faktu ze ja byłam w 8 tyg ciazy i ciagle musiaam siku kuzynka w drugim aucie miała 15 miesiecza córke i 3 letniego syna. Przewinąć, nakarmić itp ;P po prostu czesto stawalismy i pilismy kawy/sikanie/ploty ![]() najkrocej z rodzicami jechałam 12.5 h ale mój tata jest docelowy JEDZIEMY ZEBY DOJECHAĆ postój krotki i tyle a co do trasy... tzreba dobrą wybrac. Zorientowac sie z drogach gdzie lepiej/ nie zawsze autostrada szybciej ! :p no i przedewszystkim dobra organizacja trasy ![]() a cuda z autami zdarzaja sie wszędzie raz jechalismy z rodzicami i ich znajomymi w 5 citroenem beringo... w drodze z wakacji padła skrzynia biegów noc, autostrada a tu nie da sie wrzucic biegu... przyjechała laweta zahlowała nas na stacje przy autosradzie. Spalismy w aucie umowili sie z gosciem od lawety ze rano po nas przyjedzie i zawiezie nas do znajomego mechanika. Tak też było u mechanika zjedlismy obiad kolacje itp. mega goscinni ludzie nawet nam spanie proponowali. Ogólnie skrzynia biegów wymiana tam na miejscu byla kolosalnym kosztem.. wiec syn znajomego taty przywiozl skrzynie biegów z polski ogólnie poszło sprawnie wspominam to super |
|||
|
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu aż ryczeć mi się chce... dość że mam siostry na których nie mogę polegać ostatnio w niczym.. to jeszcze takie ceregiele się porobiły.
|
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi, że podwyzka Ci się nie liczy :/ Chociaż dla mnie to absurdalne Podwyżkę dostałaś w czasie L4 czy przed?
|
|
#3054 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
Czyli ja pracuje na umowę od lipca a pierwsze zwolnienie z literka B ciągle mam o 19.12 w tym październikowa podwyżka ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-02-17 o 13:49 |
|||
|
|
|
#3055 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cóż damy radę ![]() Btw fajnie, że masz tak zaplanowane Ja na zumbe przed zajsciem w ciąże chodziłam ![]() My jechaliśmy coś ok 14 godz ale drzemkę mała zrobiliśmy w aucie na parkingu i u Nas w 80% TZ prowadził. Glównie autostradą jechalismy. W mega korku auto nam się zgrzało i przez godzinę nie chciało odpalić chwila przerażania była, ale ludzi mili zatrzymywali się pytali czy może pomóc itd Po małej godzince auto odpaliło Jechaliśmy teoretycznie malo awaryjnym autem wiec ten tego tak jak piszesz takie rzeczy sie zdarzają ![]() ![]() Cytat:
Czekamy na wieści i oczyiście milego wieczoru i seansu z mężem ![]() Cytat:
'' Na seksapil składa się w połowie to, co kobieta ma, a w połowie to, co myśli, że ma ''. Sophia Loren Edytowane przez Madzia9999 Czas edycji: 2016-02-17 o 13:51 |
|||
|
|
|
#3056 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj poszłam na łatwiznę i zrobiłam spaghetti mniam
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm smacznego
![]() Ok ![]()
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłaś mi smaczka
|
#3060 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
Mnie nie awansowali ponieważ byłam w ciąży chociaż i tak przez 2 miesiące ukrywałam aby przedłużyć umowę na stałe i chodziłam po podpisaniu umowy na l4 za 80% aby się nie skapli. Mimo mojego zaangażowania i szybkiej nauki w ciągu roku z zwykłego pracownika na hali wylądowałam w biurze i wypisywałam papiery z obrotem na ponad 1560000 na 8h i wielka odpowiedzialność za to była również cały rok nie byłam na żadnym l4 zawsze kierownik dawał wysokie premie ale ciąża wszystko zmieniła i dobrze że nie jeżdziłam już do pracy bo strasznie wymiotowałam a w czasie jazdy mogłam spowodować wypadek pieniądze o nie wszystko ale w twojej sytuacji to wrednie postąpili i ciekawe dla czego jak o przyło przed l4. Z tego co ja wiem jak są jakieś premie czy podwyżki to na l4 i macierzyńskim nie przysługują dopiero jak się wróci do prac ale na 100% nie jestem pewna
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

żeby nam tu tez Chorwackie słonce zaświeciło 
Wiadomo nie objadam się celowo jak dzika świnia
my też mamy 2 pokoje, córka już 2 latka a nadal mamy razem z nią sypialnię. Ona i tak cały czas spędza z nami w salonie. Dopiero teraz na wiosnę będziemy rezygnować z sypialni i robić dzieciom wspólny pokój. 
tak więc malutka waży 453 gr, ja przytyłam od początku ciąży 6 kg

Ja dzisiaj właśnie wstąpiłam do jednego SH i znalazłam spodenki z Nexta i pajacyka w samochody